SVT > Utrikes

Sunday, 28 May, 18:51

SVT - 16 apr 19 kl. 20:39

Macron: Inom fem år ska Notre-Dame vara renoveradFrankrikes president Emmanuel Macron säger i ett tv-sänt tal att Notre-Dame ska byggas upp inom fem år, rapporterar AFP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Notre-Dame, Emmanuel Macron, AFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MacronInom , femår ska , Notre-Damevara , renoverad

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Över 1500 gripna vid klimataktion i Nederländerna

En klimataktion i Haag med syfte att stoppa subventioner av fossila bränslen slutade med att nederländsk polis grep över 1 500 personer. Många har släppts, men ett 40-tal kan komma att åtalas..

SVT - 6 timmar sedan

Turkiet efter valet – så kan Sveriges Nato-ansökan gynnas

Oppositionens försök att ersätta ett auktoritärt ledarskap ser ut att misslyckas. I stället är det Turkiets sittande president Recep Tayyip Erdogan som ser ut att gå mot en säker seger och fem år till vid makten. Men redan när valnatten är över väntar i så fall en ny svår utmaning för Erdogan..

SVT - 8 timmar sedan

Putins propaganda-påstående: 1600-talskarta bevisar att landet Ukraina inte existerat

”Det är ett välkänt faktum. Innan det här fanns inget Ukraina” säger Vladimir Putin, och sveper med handen mot en gammal karta som ligger utrullad på bordet framför honom..

SVT - 13 timmar sedan

Här odlas nya supegrödan Canihua

Efter quinoan kommer nu nästa supergröda från Bolivia: Canihua. Grödan utmärker sig som särskilt bra på att anpassa sig till klimatförändringar..

SVT - 15 timmar sedan

USA: Principavtal om skuldtak nått

USA:s president Joe Biden och republikanska företrädare har kommit överens om ett principavtal gällande USA:s skuldtak, rapporterar amerikanska medier..

SVT - 16 timmar sedan

Stor insats utanför Italien – närmare 600 räddade

599 personer som befann sig på en överfylld pråm i nöd har räddats utanför Sicilien, Italien, under lördagen. Det rapporterar Läkare utan gränser via Twitter..

SVT - 19 timmar sedan

Tre händelser som kan påverka kriget i Ukraina just nu

Amerikanskt grönt ljus till att utbilda ukrainska piloter i att flyga F16-plan, afrikanska ledare som initierar fredssamtal med Ryssland och ukrainska attacker på annekterade områden. Vad kan den senaste tidens händelser få för konsekvenser? SVT:s utrikesreporter Bert Sundström listar tre händelser som kan påverka kriget i Ukraina just nu.

SVT - 20 timmar sedan

Erdogan mot Kilicdaroglu – så påverkas omvärlden beroende på vem som vinner presidentvalet

Vem som vinner det turkiska presidentvalet kan spela roll för utfallet i flera utrikespolitiska frågor – men hur skiljer sig kandidaterna åt? Här reder analytikern Aras Lindh ut deras skillnader och likheter..

SVT - 20 timmar sedan

Hör väljare inför andra valomgången av turkiska valet 2023

Enligt opinionsmätningarna pekar mycket på att Recep Tayyip Erdogan blir omvald som Turkiets president i söndagens andra omgång av det turkiska valet. Oppositionen har försökt komma i kapp och förbi – men få anhängare till Kemal Kilicdaroglu verkar nu tro att han kan besegra Erdogan..

SVT - 23 timmar sedan

Så lyckades Ukraina trycka tillbaka ryssarna runt Bachmut

Andrij Babitjev har skyddat Bachmut sen Ryssland började anfalla staden för snart ett år sen och för två veckor sen lyckades Ukraina för första gången trycka tillbaka de ryska flankerna. Nu berättar Babitjev om hur det gick till..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.