DI > Ekonomi

Sunday, 28 May, 17:45

DI - 16 apr 19 kl. 20:23

En obekväm sanning löser inte klimathotetDEBATT. Klimatmålen nås inte med självuppoffring, stagnation och global despoti. För framgång krävs energiformer som är så överlägsna de fossila till pris och tillgänglighet att kol, olja och naturgas stannar i marken, skriver EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, EU, Gunnar Hökmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En obekväm, sanning, löserinte , klimathotet

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Erdogan i ledning i presidentvalet

President Recep Tayyip Erdogan ser ut att kunna sitta kvar vid makten..

DI - 15 minuter sedan

Cement på kalksten är snart historia

Alternativ finns, men cementbolagen har envist hållit fast vid sina utsläppsintensiva metoder, skriver Isabell Lövin..

DI - 30 minuter sedan

Kraftig brand stoppar tågtrafiken till Stockholm

En kraftig brand som spridits från en övertänd ladugård i järnvägsknuten Järna i Södertälje söder om Stockholm orsakar ett tågstopp i området, rapporterar lokala medier. Branden har lett till stor rökutveckling..

DI - 1 timme sedan

Kärnkraftverk står stilla – liksom elpriserna

Elpriserna rör sig bara marginellt från låga nivåer under måndagen, trots att flera kärnkraftsreaktorer står stilla..

DI - 1 timme sedan

Här flockas ingenjörer från världens alla hörn: ”Fler möjligheter än i Japan”

Arbetskraftsinvandringen stiger i Ludvika, där man har fullt upp med att hitta bostäder åt alla inflyttade som får jobb på Hitachi Energy. Di har träffat ingenjörer från Japan, Turkiet och Indien som startat ett nytt liv i Dalarna.  ”Som det känns nu vill vi stanna här resten av livet”, säger Basak Kiliclar Topaloglu, elektroingenjör från Istanbul.

DI - 2 timmar sedan

Matsvinnskrogens succé: ”Det är alltid fullsatt”

På Spill lagas luncher med råvaror som annars skulle slängas. Nu öppnar paret bakom succén sin andra restaurang i Malmö..

DI - 2 timmar sedan

S spel med demokratin

LEDARE. När Kapitolium stormades i januari 2021 förändrades svensk politik. I bilderna som kablades ut på extremister som vägrade erkänna Trumps förlust hittade regeringen i en av världens starkaste demokratier inspiration till att svartmåla oppositionen på hemmaplan..

DI - 3 timmar sedan

Svenskarna byter vägvanor: ”Mindre privat och för nöjes skull”

Nästan varannan nordbo kör mindre bil på grund av stigande priser på el och bränsle. Elpriset har dessutom blivit en allt viktigare anledning till att elbilen väljs bort. Det visa den senaste Mobilitetsbarometern från bilserviceföretaget Meko.

DI - 5 timmar sedan

Nota på hundratals miljoner för urspårat Arlanda Express

Notan kan landa på hundratals miljoner kronor när Arlanda Express måste stå stilla efter urspårningen, skriver Expressen. Och det handlar inte bara om uteblivna intäkter. .

DI - 6 timmar sedan

Ekonomen: ”En positiv nyhet för marknaden”

Dra en liten suck av lättnad när skuldtaket i USA ser ut att höjas. Men vänta med de stora glädjesprången tills saken är helt klar. Om inte höjningen går igenom väntar nämligen riktigt stora problem, även för oss här i Sverige, enligt SEB:s chefsekonom Jens Magnusson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.