SR > Nyheter

Sunday, 28 May, 18:34

SR - 16 apr 19 kl. 17:29

Riksdagsledamot ska återbetala efter avslöjandeEnligt Aftonbladet har den moderate riksdagsledamoten Erik Bengtzboe varit skriven hos sin mamma i Nyköping, när han egentligen bor i Stockholm. För det har han fått över 150 000 kronor i bidrag från Riksdagen. Erik Bengtzboe förnekar att han bor i Stockholm, men säger att han ska betala tillbaka pengar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Aftonbladet, Erik Bengtzboe, Nyköping, Stockholm, Riksdagen, Bengtzboe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagsledamotska , återbetalaefter , avslöjande

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Spänd stämning efter att vallokalerna stängt i Turkiet

I Turkiet stängde vallokalerna kl 16 svenska tid och nu är rösträkningen igång i presidentvalets andra omgång. Valet står mellan sittande president Erdogan och utmanaren Kiliçdaroglu.Vår korrespondent Johan Mathias Sommarström rapporterar om en spänd stämning på plats i Ankara..

SR - 1 timme sedan

Lag och ordning fortsätter dominera medierna – sjukvård sjunker undan

Lag och ordning fortsätter att dominera i samhällsdebatten, och det är flera år sedan ämnet diskuterades så mycket i sociala medier som nu. Det visar den senaste mediemätaren som Kantar Public gör för Ekot.Även migration och utrikespolitik tar stor plats, medan sjukvård nästan helt sjunkit undan i mediedebatten.

SR - 3 timmar sedan

Utmanande tågsommar väntar – ”har tvingats avboka hela evenemang”

Det blir en utmanande sommar för många tågresenärer och sen information från Trafikverket till tågbolagen har redan skapat problem för turistaktörer.Daniel Skoog, hållbarhetsansvarig på Svenska Turistföreningen, säger att de i vissa fall tvingats avboka evenemang för att gäster inte kan ta sig dit.Att lösa situationen har högsta prioritet just nu för Trafikverket som både anställt och omfördelat personal för att jobba med trafikplanering och dessutom skjuter fram ett femtiotal underhållsarbeten på spåren i sommar säger trafikdirektör Anna Ericsson..

SR - 4 timmar sedan

Analytiker: Kritik mot militären yttras på nytt sätt

I Pakistan har militärens roll i hur landet styrs återigen hamnat i fokus.Under protesterna efter att den förre premiärministern Imran Khan gripits, attackerades viktiga militära symboler och kritik mot det militära etablissemanget yttras nu på ett icke tidigare skådat sätt.Ekot har pratat med en militär analytiker om situationen i landet..

SR - 5 timmar sedan

Tecken på brist på rälsen – enligt Haverikommissionens spårutredare

Efter tågolyckan igår där två personer skadades har nu Haverikommissionen på plats sett tecken på att det är en brist på rälsen.Tre av fyra vagnar lämnade spåret. Två personer skadades lindrigt och ett 70-tal personer evakuerades.

SR - 7 timmar sedan

Konsumtionen av energidrycker femdubblad på tolv år

Antalet liter energidryck – sötad dryck som innehåller koffein och/eller andra uppiggande ämnen – har nästan femdubblats på den svenska marknaden mellan 2010 och 2022, det visar statistik från Sveriges Bryggerier.Ingela Stenson, omvärldsanalytiker på United Minds, har studerat mat- och dryckestrender i över 30 år, och tror det stora intresset beror på en kombination av saker.”Det handlar om det här eviga att vi behöver pigga upp och maxa oss”..

SR - 9 timmar sedan

Nu avgörs turkiska presidentvalet – det här kan bli avgörande

I dag avgörs det turkiska presidentvalet, ingen kandidat fick ju egen majoritet i första valomgången och nu avgörs valet i den andra. Antingen blir det ytterligare fem år med sittande president Recep Tayyip Erdogan, eller en nystart med utmanaren Kemal Kiliçdaroglu.”Det som avgör är vilken av kandidaterna som får sina anhängare att gå till valurnorna, det och att Erdogan har ett så stort försprång efter den första omgången kan också stärka honom rätt rejält”, säger vår Mellanösternkorrespondent Johan Mathias Sommarström, som befinner sig vid en vallokal Istanbul..

SR - 12 timmar sedan

Grafik: Mediemätaren maj 2023

Under våren har Socialdemokraterna gått om Sverigedemokraterna och blivit det mest uppmärksammade partiet i både nyhetsmedier och sociala medier. Det har bland annat handlat om att partiet haft stort stöd i opionen, men även om att partiets lotteriverksamhet kan komma att begränsas av regeringen och striden inom Socialdemokraterna i Botkyrka.Liberalerna och partiledaren Johan Pehrson har haft mycket svårt att få uppmärksamhet under perioden.

SR - 15 timmar sedan

Överenskommelse nådd om skuldtaket

I USA har nu Vita huset till slut nått en principöverenskommelse med republikanerna om att höja det såkallade skuldtaket i två år. Samtidigt ska statliga utgifter begränsas eller minskas, enligt överenskommelsen. Republikanernas förhandlare, talman Kevin McCarthy bekräftade överenskommelsen i ett kort uttalande för pressen strax efter klockan tre natten till söndagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.