Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 25 July, 18:27

Cornucopia - 20 jun 21 kl. 09:19

Om det vore extraval till riksdagen idag, hur skulle du rösta?Dags för en söndagsenkät med anledning av det politiska läget. Om det vore extraval till riksdagen idag, hur skulle du rösta?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
IP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om det vore, extravaltill , riksdagen, idaghur skulle , du rösta

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Dålig stämning på semestern: Indragna byggstartsdatum för nya villor pga cementkrisen

Utifrån en enda läsares anekdot på sommarsemestern rapporteras det om två villanybyggen som inte längre har några säkra byggstartsdatum på grund av cementkrisen. Kan vara lite dålig stämning att sitta med den nya fina villatomten köpt för ett antal miljoner, men inte längre kunna bygga på grund av den annalkande cementkrisen. Nya hus byggs ofta på platser där betongplatta på mark är ett krav för att alls kunna bygga, och inte ens torpargrunder eller plintgrund går att bygga utan cement och betong.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Vad får höstens kommande byggstopp av bostäder för konsekvenser på bostadspriserna?

Givet att cementkrisen inte stoppas av regeringen kommer det i praktiken bli i princip byggstopp för nya bostäder i november i år. Vad får det för konsekvenser på bostadspriserna?Vad händer?

Cornucopia - 7 timmar sedan

Regeringsbeslut från 2018 och Miljöpartiet bakom cementkrisen

År 2018 tog regeringen Löfven och dåvarande miljöministern från Miljöpartiet ett beslut om att etablera nya och utöka Natura 2000-områdena närmast Cementa i Slite. Specifikt hänvisar regeringens provinsiella representant länstyrelsen på Gotland till området Hejnum Kallgate i sin överklagan av Cementas tillstånd, ett område som regeringen Löfven alltså utökade.Vägen söder om Hejnum Kallgate, som alltså ses till höger i bild.

Cornucopia - Igår: 14:00

Nya Zeeland bryter resebubblan med Australien efter smittoutbrott i Sydney - 25 000:- för karantän

Nya Zeeland bröt igår sin karantänfria resebubbla med Australien efter ett större smittoutbrott i Sydney. Inte ens med de stenhårda restriktionerna och återkommande nedstängningarna klarar de två länderna av att skydda sig helt mot Wuhan-pesten.Ankomstterminalen på utrikesflygplatsen i Sydney, några veckor innan pesten började sprida sig på allvar i början av 2020 Nya Zeeland och Australien har som isolerade önationer haft en resebubbla där man kunnat resa mellan  syskonländerna utan karantän.

Cornucopia - Igår: 11:34

Stoppar LKAB på grund av cementkrisen stoppar i princip all svensk verkstadsindustri - Volvo, Sandvik, SKF mfl

Om det blir allvar av LKAB:s varning om upp till 80% minskad produktion av järnpellets i Malmfälten på grund av cementkrisen, så stoppar i princip all svensk verkstadsindustri som är beroende av svenskt stål. Även EU kommer drabbas, och räkna med att priset på järn och stål kommer skjuta i höjden.SSAB i OxelösundLKAB riskerar alltså att få stoppa större delen av sin gruvbrytning av järnmalm i Malmfälten, dvs Kiruna och Malmberget i Gällivare.

Cornucopia - Igår: 08:35

Katastrof väntar Kiruna och Gällivare - cementkrisen kan stoppa upp till 80% av LKAB:s produktion

Till Dagens Industri uppger gruvföretaget LKAB att man kommer behöva stoppa upp till 80% av den statliga vinstmaskinens produktion om Cementa inte kan leverera cement. Bolaget är Cementas största enskilda kund och förbrukar mer cement för att säkra sin gruvdrift än vad bygget av samtliga villor i Sverige förbrukar. Antagligen kommer upp till 80% av de anställda varslas, vilket kommer leda till massarbetslöshet över en natt i kommunerna Gällivare och Kiruna.

Cornucopia - I förrgår: 14:55

Fredagsmys: Marieholmstunneln

Dags för lite riktigt fredagsmys, nämligen att Marieholmstunneln i Göteborg är invigd och färdig. Sparar rejält med tandagnisslan och varnagel än så länge, genom att göra Tingstadstunneln valfri.Marieholmstunneln Tingstadstunneln i Göteborg har varit ett tämligen unikt vägprojekt i Sverige.

Cornucopia - I förrgår: 08:44

Sverige har inte längre EU:s högsta sysselsättningsgrad

Efter att Eurostat harmoniserat hur sysselsättning mäts har inte Sverige längre EU:s högstsa sysselsättningsgrad, utan har passerats av Nederländerna.Statligt servicecenter med Arbetsförmedlingen i Simrishamn Regeringen har länge skrutit med att Sverige har högst sysselsättningsgrad i EU, dvs andelen som faktiskt jobbar, till skillnad mot arbetslöshet som mäter andelen av de som vill jobba som jobbar. I en del länder är det t ex fortfarande vanligt med hemmafruar, som alltså inte jobbar och som inte räknas som arbetssökande.

Cornucopia - I förrgår: 08:04

Nytt börsrekord i Stockholm under torsdagen - svaga börser i Asien under fredagsmorgonen

Börsen slog nytt rekord i Stockholm under torsdagen. Dollarn faller tillbaka något och i de asiatiska tidszonerna är det svagt på börserna under fredagsmorgonen.Börsrekord!

Cornucopia - 22 jul 21 kl. 12:38

Malmö-Berlin 4 h 7 min i bil - Malmö-Stockholm 6 h 30 min

Malmöbor har närmare både tidsmässigt och avståndsmässigt till Berlin, en av Europas mest dynamiska och intressanta städer. Till den svenska huvudstaden Stockholm med sin självbild tar det längre tid hur man än räknar eller mäter. Varför ska någon Malmöbo, skåning eller egentligen någon svensk vilja åka till Stockholm när det finns Berlin?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.