Telenätet

Wednesday, 29 March, 11:16

Nyheter om telenätet

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - 31 jan 17 kl. 10:56

Kabelbrott släckte nätet

Ett tjugotal hushåll i Tobo har i en dryg vecka inte kunnat ringa ut på det fasta telenätet..

Nerikes Allehanda - 29 nov 16 kl. 14:59

Nu släcks det gamla telenätet - där framtidens nät är långt borta

I morgon släcker Telia ner 22 telestationer i Lindesberg och Ljusnarsberg. Över ettusen hushåll och småföretag berörs. Nästan alla som blir av med sin fasta telefoni har inte heller någon fiberanslutning..

Nerikes Allehanda - 29 nov 16 kl. 14:59

Nu släcks det gamla telenätet – trots att framtidens nät är långt borta

I morgon släcker Telia ner 22 telestationer i Lindesberg och Ljusnarsberg. Över ettusen hushåll och småföretag berörs. Nästan alla som blir av med sin fasta telefoni har inte heller någon fiberanslutning..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jan 17 kl. 09:24

Fibernätet har nått norra Ånimskog

Den sista mars stängs fem telestationer på landsbygden i Åmåls kommun: Bjäkebol, Movik, Sandbol, Stora Kilane och Tydje.I Tydje räknar föreningen Edsleskogs fibernät med att hinna få i gång fibernätet innan telenätet släcks. Slangarna är dragna en bit in i norra Ånimskog..

Corren - 16 nov 16 kl. 10:55

Störningar hos Telia – över 1000 kunder berörs

Över 1 100 Vadstenabor har just nu störningar i det fasta telenätet..

Skånskan - 16 nov 16 kl. 06:00

Mjölkrobot slogs ut när Telia bröt linje

VALLARUM Nu under hösten avvecklar Telia delar av det fasta telenätet på landsbygden. Men på Ingemar Perssons gård klipptes telelinjen utan förvarning, vilket ledde till att en mjölkrobot slogs ut under fem timmar.
– De kan ju inte ta bort det gamla innan de försäkrat sig om att det som ska ersätta fungerar, klagar Ingemar Persson.

DI - 05 nov 16 kl. 16:50

USA:s hackare redo för anfall mot Ryssland

Den amerikanska militärens hackare har tagit sig in i det ryska el- och telenätet samt i Kremls ledningssystem. Hackarna är redo att utföra en attack mot Ryssland om landet skulle genomföra en cyberattack mot USA i samband med presidentvalet på tisdag, uppger en källa inom den amerikanska underrättelsetjänsten.

Kristianstadsbladet - 03 nov 16 kl. 03:00

Fibernät byggs ut i Östra Göinges tätorter

Svenska Stadsnät planerar en utbyggnad av fibernät i kommunens tätorter. Företaget ägs av Telia, som samtidigt avvecklar delar av det fasta telenätet i Östra Göinge, med start nästa år..

SmålandsPosten - 27 aug 16 kl. 06:00

Klockan klämtar för den fasta telefonin

Telia håller successivt på att avveckla det fasta telenätet via koppar. Nästa år är det Växjös tur – då stänger bolaget ner 15 stationer..

Västerbottens Folkblad - 01 jun 16 kl. 20:00

Låt koppartråden vara kvar i länet

Ringde till Telia Sonera och frågade, vad göra med det fasta telefonnätet? De svarade mig att Telia hade köpts upp av Sonera, därför fanns ignet ansvar för det nuvarande fasta telenätet. Telia var ägt av staten förut, men vid upphandlingen köpte Sonera det statliga bolaget Telia som hade ansvar för kopparnätet.

Västerbottens Folkblad - 15 maj 16 kl. 23:00

[PLUS] Nu försvinner deras telefoni

Till hösten börjar Telia släcka ner det fasta telenätet i många inlandsbyar. Totalt berörs 1 365....

Västerbottens Folkblad - 15 maj 16 kl. 23:00

Nu försvinner deras telefoni

Till hösten börjar Telia släcka ner det fasta telenätet i många inlandsbyar. Totalt berörs 1 365 kunder i länet. En av dem är Bengt Björeqvist, Borgafjäll.

Nerikes Allehanda - 19 apr 16 kl. 08:54

Game over med mobilt bredband

Trots att Telia ännu inte börjat släcka ner det fasta telenätet så har det redan fått konsekvenser för folk som bor på landsbygden. Dataspel online och nedladdning av filmer blir svårare eller omöjligt..

Barometern - 10 feb 16 kl. 18:58

Över 60 döda i bombdåd i Nigeria

Över 60 människor har dödats i flera bombdåd i norra Nigeria. Enligt myndighetskällor ligger självmordsbombare bakom massmordet. Dåden bär extremistgruppen Boko Harams signum.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 16 kl. 02:12

Rebtel lanserar ny utrikestelefoni

Det svenska IP-telefonibolaget Rebtel lanserar en ny tjänst för internationella mobilsamtal i sin app — som inte kräver någon internetuppkoppling.Till skillnad från sedvanliga mobila "voice over IP"-samtal som görs via nätet med exempelvis Skypes, Vibers eller just Rebtels appar kommer samtalen i den nya tjänsten att kopplas via lokala telenät, enligt ett pressmeddelande från Rebtel.Tjänsten, som vid lansering ska fungera i ett 50-tal länder, kräver att båda parterna i samtalet har appen.

Kristianstadsbladet - 16 dec 15 kl. 03:00

Beklagar felaktig hantering

– Maximal otur, säger en representant för Skanova som är telias entreprenör för reparationer i telenätet..

Kristianstadsbladet - 16 dec 15 kl. 03:00

Utan nät en hel höst

Under hela hösten har Ann Jönsson som driver Naturhälsan inte kunnat boka in eller ta betalt med kort av sina kunder då telenätet inte fungerar..

Skånskan - 03 dec 15 kl. 09:58

Frustration över lång väntan

Sjöbo Strax efter att paret Dahlgren flyttade ut till Sjöbo sommarby fick de veta att en anslutning till det kommunala va-nätet var nära förestående. Så blev det inte. Åtta år senare väntar de fortfarande.

Barometern - 30 nov 15 kl. 16:02

Stora störningar efter stormen Gorms framfart

Elavbrott, inställda tåg och störningar i telenätet. Det är bara några av de kommunikativa problem Gorm ställde till med. – Just nu är det fullt upp på trafikledningen, säger Katharina Seijsing på KLT..

Cornucopia - 15 okt 15 kl. 14:48

Telia klipper bredband och telefoni för ca 30 000 personer - hela listan

Telia klipper nu bredband och telefoni för ca 30 000 personer på landsbygden och ursäktar det med att fast xDSL och telefoni inte är lika driftssäkert som mobilt bredband (som inte har täckning på landet ändå). Kunderna tvingas därmed betala 1000-tals kronor i månaden om de ska nyttja samma bandbredd som via xDSL. Nedan följer hela listan på berörda kommuner och orter.

UNT - 25 maj 16 kl. 08:06

Störningar i telenätet i Heby-Morgongåva

Sedan i går eftermiddag har det mobila tele- och datanätet i Morgongåva-Heby-området legat nere..

Nerikes Allehanda - 23 jun 15 kl. 16:38

Problem med kommunikationen

Flera ljusnarsbergsbor är för närvarande drabbade av driftstörningar i det fasta telenätet..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 15 kl. 15:08

Svar om digitala nycklar

Svar på insändare om hemvårdens digitala nycklar.Omsorgsförvaltningens personal går aldrig in i en brukares bostad utan anledning. Endast vid larm, för att utföra hemvårdsinsatser eller om en anhörig känner en stark oro kan vår personal gå in hemma hos våra brukare.

Nerikes Allehanda - 18 apr 16 kl. 09:38

Här släcks det fasta telenätet

Den 30 november kommer halva det fasta telenätet i Lindesberg och Ljusnarsberg att slockna för gott. Sjutton telestationer i Lindesberg och fem i Ljusnarsberg stängs och alla telefonledningar kommer att rivas ner..

DN - 29 apr 15 kl. 00:52

83-åringens interneträkning – 24.000 dollar


Ron Dorff i Los Angeles brukar betala 51 dollar i månaden för sitt internetsurfande över telenätet. I mars och april hände något. Plötsligt skulle han betala drygt 24.

Nya Wermlands Tidningen - 23 mar 16 kl. 18:20

Analoga telenätet stängs om ett år

Kopparnätet i 22 telestationsområden stängs av Telia.

ÖstersundsPosten - 12 feb 15 kl. 16:41

Gör något åt driftsäkerheten i bredbandet, Jämtkraft!

När telenätet försvinner och samhällsfunktioner flyttas till bredband måste driftsäkerheten hänga med..

Sydsvenskan - 16 feb 15 kl. 16:58

Stort varsel vid teknikföretag

Omkring 400 anställda vid teknikföretaget Relacoms anläggningar runt om i landet varslas om uppsägning.Företaget sköter en del av underhållet på kopparledningarna till det fasta telenätet och anledningen till nedskärningen är att ett serviceavtal med Telia har sagts upp, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.Relacom har tillsammans med Eltel och Ericsson skött underhållet på det fasta telenätet men fick i den senaste upphandlingen inte fortsatt förtroende, enligt vd Karl-Göran Svensson.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 16:58

Stort varsel vid teknikföretag

Omkring 400 anställda vid teknikföretaget Relacoms anläggningar runt om i landet varslas om uppsägning.Företaget sköter en del av underhållet på kopparledningarna till det fasta telenätet och anledningen till nedskärningen är att ett serviceavtal med Telia har sagts upp, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.Relacom har tillsammans med Eltel och Ericsson skött underhållet på det fasta telenätet men fick i den senaste upphandlingen inte fortsatt förtroende, enligt vd Karl-Göran Svensson.

NT - 28 feb 16 kl. 14:36

Korna kräver säkert telenät

Fungerar inte telefonnätet då sinar kossan Rosa och hennes medsystrar..

DN - 21 jan 15 kl. 00:01

Hårdare regler efter haverierna i telenätet


De senaste två åren har ett hundratal allvarliga störningar i svenska telefoni- och bredbandsnät inträffat, och haverierna ser inte ut att bli färre framöver. Nu kommer Post- och telestyrelsen med skärpta regler som ska pressa operatörer att rusta mot elavbrott och haverier..

SmålandsPosten - 07 jan 15 kl. 07:37

Klarade Gudrun med samlade krafter

Agunnaryd blev hårt drabbat av stormen Gudrun. Men det här är en trakt där man är van att arbeta tillsammans. Tack vare gemenskapen i bygden redde man ut situationen.

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 06:42

Tio år efter stormen

Det var den 8 januari 2005. Meteorologerna hade varnat för oväder, men få tog varningarna på allvar. Efteråt minns alla kronobergare var de var och vad de gjorde just den dagen.

DI - 18 dec 14 kl. 07:27

Möjlig avlyssning vid Rosenbad

Det kan finnas avancerad spionutrustning utplacerad runt regeringshögkvarteret i Stockholm, enligt tester som Dagens Nyheter har gjort. Men enligt Säpo kan det finnas olika förklaringar till avvikelserna i telenätet..

GöteborgsPosten - 17 dec 14 kl. 20:13

Möjlig avlyssning vid Rosenbad

Det kan finnas avancerad spionutrustning utplacerad runt regeringshögkvarteret i Stockholm, enligt tester som Dagens Nyheter har gjort. Men enligt Säpo kan det finnas olika förklaringar till avvikelserna i telenätet..

DalaDemokraten - 05 dec 14 kl. 17:11

Tyst i telefon

Telia meddelar att de behöver göra ett kabelarbete i telenätet i Hjortnäs i Leksand..

Dalarnas tidningar - 05 dec 14 kl. 17:11

Tyst i telefon

Telia meddelar att de behöver göra ett kabelarbete i telenätet i Hjortnäs i Leksand..

ÖstersundsPosten - 03 nov 14 kl. 20:13

Nödsamtal från brinnande stuga gick inte fram

I somras nådde nedmonteringen av det fasta telenätet Ringvattnet i Strömsunds kommun. Roland Svensson och de övriga 34 bofasta har sedan dess varit utlämnade åt sina mobiltelefoner, men problemet är bara att täckningen fungerar väldigt ojämnt, trots att det står en GSM-mast mitt i byn..

Skånskan - 22 dec 15 kl. 06:00

Teleservice hittar nya vägar till nätet

SJÖBO Teleservice i Sjöbo har fått tänka om. Nu planerar företaget för nya insatser i områden där Telia avvecklar det fasta telestationerna för att satsa på mobila tjänster.– Nedläggningen av ännu fler stationer kommer säkert att ske under 2016 liksom de kommande åren.

YA - 22 dec 15 kl. 03:00

Telias nedmontering av kopparnätet vållar oro

Telias nedmontering av telenätet väcker både frågor och farhågor. Sjöbo kommun har träffat företrädare för bolaget för att diskutera konsekvenserna, men möjligheterna att påverka är begränsade..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.