Telenätet

Friday, 21 October, 22:06

Nyheter om telenätet

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 27 aug 16 kl. 06:00

Klockan klämtar för den fasta telefonin

Telia håller successivt på att avveckla det fasta telenätet via koppar. Nästa år är det Växjös tur – då stänger bolaget ner 15 stationer..

Västerbottens Folkblad - 01 jun 16 kl. 20:00

Låt koppartråden vara kvar i länet

Ringde till Telia Sonera och frågade, vad göra med det fasta telefonnätet? De svarade mig att Telia hade köpts upp av Sonera, därför fanns ignet ansvar för det nuvarande fasta telenätet. Telia var ägt av staten förut, men vid upphandlingen köpte Sonera det statliga bolaget Telia som hade ansvar för kopparnätet.

Västerbottens Folkblad - 15 maj 16 kl. 23:00

[PLUS] Nu försvinner deras telefoni

Till hösten börjar Telia släcka ner det fasta telenätet i många inlandsbyar. Totalt berörs 1 365....

Västerbottens Folkblad - 15 maj 16 kl. 23:00

Nu försvinner deras telefoni

Till hösten börjar Telia släcka ner det fasta telenätet i många inlandsbyar. Totalt berörs 1 365 kunder i länet. En av dem är Bengt Björeqvist, Borgafjäll.

Nerikes Allehanda - 19 apr 16 kl. 08:54

Game over med mobilt bredband

Trots att Telia ännu inte börjat släcka ner det fasta telenätet så har det redan fått konsekvenser för folk som bor på landsbygden. Dataspel online och nedladdning av filmer blir svårare eller omöjligt..

Barometern - 10 feb 16 kl. 18:58

Över 60 döda i bombdåd i Nigeria

Över 60 människor har dödats i flera bombdåd i norra Nigeria. Enligt myndighetskällor ligger självmordsbombare bakom massmordet. Dåden bär extremistgruppen Boko Harams signum.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 16 kl. 02:12

Rebtel lanserar ny utrikestelefoni

Det svenska IP-telefonibolaget Rebtel lanserar en ny tjänst för internationella mobilsamtal i sin app — som inte kräver någon internetuppkoppling.Till skillnad från sedvanliga mobila "voice over IP"-samtal som görs via nätet med exempelvis Skypes, Vibers eller just Rebtels appar kommer samtalen i den nya tjänsten att kopplas via lokala telenät, enligt ett pressmeddelande från Rebtel.Tjänsten, som vid lansering ska fungera i ett 50-tal länder, kräver att båda parterna i samtalet har appen.

UNT - 25 maj 16 kl. 08:06

Störningar i telenätet i Heby-Morgongåva

Sedan i går eftermiddag har det mobila tele- och datanätet i Morgongåva-Heby-området legat nere..

Kristianstadsbladet - 16 dec 15 kl. 03:00

Beklagar felaktig hantering

– Maximal otur, säger en representant för Skanova som är telias entreprenör för reparationer i telenätet..

Kristianstadsbladet - 16 dec 15 kl. 03:00

Utan nät en hel höst

Under hela hösten har Ann Jönsson som driver Naturhälsan inte kunnat boka in eller ta betalt med kort av sina kunder då telenätet inte fungerar..

Skånskan - 03 dec 15 kl. 09:58

Frustration över lång väntan

Sjöbo Strax efter att paret Dahlgren flyttade ut till Sjöbo sommarby fick de veta att en anslutning till det kommunala va-nätet var nära förestående. Så blev det inte. Åtta år senare väntar de fortfarande.

Barometern - 30 nov 15 kl. 16:02

Stora störningar efter stormen Gorms framfart

Elavbrott, inställda tåg och störningar i telenätet. Det är bara några av de kommunikativa problem Gorm ställde till med. – Just nu är det fullt upp på trafikledningen, säger Katharina Seijsing på KLT..

Nerikes Allehanda - 18 apr 16 kl. 09:38

Här släcks det fasta telenätet

Den 30 november kommer halva det fasta telenätet i Lindesberg och Ljusnarsberg att slockna för gott. Sjutton telestationer i Lindesberg och fem i Ljusnarsberg stängs och alla telefonledningar kommer att rivas ner..

Cornucopia - 15 okt 15 kl. 14:48

Telia klipper bredband och telefoni för ca 30 000 personer - hela listan

Telia klipper nu bredband och telefoni för ca 30 000 personer på landsbygden och ursäktar det med att fast xDSL och telefoni inte är lika driftssäkert som mobilt bredband (som inte har täckning på landet ändå). Kunderna tvingas därmed betala 1000-tals kronor i månaden om de ska nyttja samma bandbredd som via xDSL. Nedan följer hela listan på berörda kommuner och orter.

Nya Wermlands Tidningen - 23 mar 16 kl. 18:20

Analoga telenätet stängs om ett år

Kopparnätet i 22 telestationsområden stängs av Telia.

NT - 28 feb 16 kl. 14:36

Korna kräver säkert telenät

Fungerar inte telefonnätet då sinar kossan Rosa och hennes medsystrar..

Nerikes Allehanda - 23 jun 15 kl. 16:38

Problem med kommunikationen

Flera ljusnarsbergsbor är för närvarande drabbade av driftstörningar i det fasta telenätet..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 15 kl. 15:08

Svar om digitala nycklar

Svar på insändare om hemvårdens digitala nycklar.Omsorgsförvaltningens personal går aldrig in i en brukares bostad utan anledning. Endast vid larm, för att utföra hemvårdsinsatser eller om en anhörig känner en stark oro kan vår personal gå in hemma hos våra brukare.

DN - 29 apr 15 kl. 00:52

83-åringens interneträkning – 24.000 dollar


Ron Dorff i Los Angeles brukar betala 51 dollar i månaden för sitt internetsurfande över telenätet. I mars och april hände något. Plötsligt skulle han betala drygt 24.

Skånskan - 22 dec 15 kl. 06:00

Teleservice hittar nya vägar till nätet

SJÖBO Teleservice i Sjöbo har fått tänka om. Nu planerar företaget för nya insatser i områden där Telia avvecklar det fasta telestationerna för att satsa på mobila tjänster.– Nedläggningen av ännu fler stationer kommer säkert att ske under 2016 liksom de kommande åren.

YA - 22 dec 15 kl. 03:00

Telias nedmontering av kopparnätet vållar oro

Telias nedmontering av telenätet väcker både frågor och farhågor. Sjöbo kommun har träffat företrädare för bolaget för att diskutera konsekvenserna, men möjligheterna att påverka är begränsade..

ÖstersundsPosten - 12 feb 15 kl. 16:41

Gör något åt driftsäkerheten i bredbandet, Jämtkraft!

När telenätet försvinner och samhällsfunktioner flyttas till bredband måste driftsäkerheten hänga med..

Sydsvenskan - 16 feb 15 kl. 16:58

Stort varsel vid teknikföretag

Omkring 400 anställda vid teknikföretaget Relacoms anläggningar runt om i landet varslas om uppsägning.Företaget sköter en del av underhållet på kopparledningarna till det fasta telenätet och anledningen till nedskärningen är att ett serviceavtal med Telia har sagts upp, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.Relacom har tillsammans med Eltel och Ericsson skött underhållet på det fasta telenätet men fick i den senaste upphandlingen inte fortsatt förtroende, enligt vd Karl-Göran Svensson.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 16:58

Stort varsel vid teknikföretag

Omkring 400 anställda vid teknikföretaget Relacoms anläggningar runt om i landet varslas om uppsägning.Företaget sköter en del av underhållet på kopparledningarna till det fasta telenätet och anledningen till nedskärningen är att ett serviceavtal med Telia har sagts upp, rapporterar SVT:s Smålandsnytt.Relacom har tillsammans med Eltel och Ericsson skött underhållet på det fasta telenätet men fick i den senaste upphandlingen inte fortsatt förtroende, enligt vd Karl-Göran Svensson.

DN - 21 jan 15 kl. 00:01

Hårdare regler efter haverierna i telenätet


De senaste två åren har ett hundratal allvarliga störningar i svenska telefoni- och bredbandsnät inträffat, och haverierna ser inte ut att bli färre framöver. Nu kommer Post- och telestyrelsen med skärpta regler som ska pressa operatörer att rusta mot elavbrott och haverier..

SmålandsPosten - 07 jan 15 kl. 07:37

Klarade Gudrun med samlade krafter

Agunnaryd blev hårt drabbat av stormen Gudrun. Men det här är en trakt där man är van att arbeta tillsammans. Tack vare gemenskapen i bygden redde man ut situationen.

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 06:42

Tio år efter stormen

Det var den 8 januari 2005. Meteorologerna hade varnat för oväder, men få tog varningarna på allvar. Efteråt minns alla kronobergare var de var och vad de gjorde just den dagen.

DI - 18 dec 14 kl. 07:27

Möjlig avlyssning vid Rosenbad

Det kan finnas avancerad spionutrustning utplacerad runt regeringshögkvarteret i Stockholm, enligt tester som Dagens Nyheter har gjort. Men enligt Säpo kan det finnas olika förklaringar till avvikelserna i telenätet..

GöteborgsPosten - 17 dec 14 kl. 20:13

Möjlig avlyssning vid Rosenbad

Det kan finnas avancerad spionutrustning utplacerad runt regeringshögkvarteret i Stockholm, enligt tester som Dagens Nyheter har gjort. Men enligt Säpo kan det finnas olika förklaringar till avvikelserna i telenätet..

DalaDemokraten - 05 dec 14 kl. 17:11

Tyst i telefon

Telia meddelar att de behöver göra ett kabelarbete i telenätet i Hjortnäs i Leksand..

Dalarnas tidningar - 05 dec 14 kl. 17:11

Tyst i telefon

Telia meddelar att de behöver göra ett kabelarbete i telenätet i Hjortnäs i Leksand..

ÖstersundsPosten - 03 nov 14 kl. 20:13

Nödsamtal från brinnande stuga gick inte fram

I somras nådde nedmonteringen av det fasta telenätet Ringvattnet i Strömsunds kommun. Roland Svensson och de övriga 34 bofasta har sedan dess varit utlämnade åt sina mobiltelefoner, men problemet är bara att täckningen fungerar väldigt ojämnt, trots att det står en GSM-mast mitt i byn..

Trelleborgs Allehanda - 26 okt 15 kl. 03:00

Fjärdingslöv blir utan fast telenät

Om ett år planerar Telia att stänga det fasta telenätet vid stationen i Fjärdingslöv. Det berör sammanlagt 158 hushåll och företag..

BT - 26 aug 14 kl. 17:53

Modemlager sinar

Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna. Väntetiden för att få sina datorer eller fasta telefoner lagade är mer än tre gånger längre än normalt och hos Telia i Göteborg har lagret av trådlösa modem/routrar tagit slut, uppger SVT Västnytt. Innan söndagens kraftiga åskoväder var leveranstiden för ett nytt modem två veckor.

Dalarnas tidningar - 28 aug 14 kl. 15:21

Nu erbjuds de drabbade nya lösningar

Det säger Björn Berg, kommunikationsansvarig på Telia Sonera som äger Skanova, företaget som i sin tur äger telenätet..

DalaDemokraten - 28 aug 14 kl. 15:21

Nu erbjuds de drabbade nya lösningar

Det säger Björn Berg, kommunikationsansvarig på Telia Sonera som äger Skanova, företaget som i sin tur äger telenätet..

SvD - 26 aug 14 kl. 14:47

Modemlagret tömt efter åskoväder

Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna..

Nyteknik - 26 aug 14 kl. 16:10

Modemlagret tömt efter åskoväder

Göteborg (TT). Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna..

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 14:47

Modemlagret tömt efter åskoväder


Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna.Väntetiden för att få sina datorer eller fasta telefoner lagade är mer än tre gånger längre än normalt och hos Telia i Göteborg har lagret av trådlösa modem/routrar tagit slut, uppger SVT Västnytt.Innan söndagens kraftiga åskoväder var leveranstiden för ett nytt modem två veckor.

UNT - 26 aug 14 kl. 14:47

Modemlagret tömt efter åskoväder

Åskovädren har orsakat stora problem för telenätet i Västsverige under de senaste veckorna..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.