Svenskan

Friday, 24 March, 22:51

Nyheter om svenskan

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 02 mar 17 kl. 15:46

Knäckt Mononen tackar lagkamraterna: "Blev en lång kamp"

Finland tog en till stafettmedalj. Ändå hade Laura Mononen svårt att le efteråt. Hennes debut i en stor stafett blev en mardröm.

YLE - 02 mar 17 kl. 14:59

Medaljregnet fortsätter – stafettbrons trots kollaps

Finland tog fjärde medaljen i hemma-VM. Ett säkert silver blev ändå ett brons efter en finländsk floppinsats på den tredje sträckan. Utmanarna hade inget att sätta emot när Norge ryckte.

YLE - 03 mar 17 kl. 10:47

VM en besvikelse för Østberg – står över sista distansen

Ingvild Flugstad Østberg kommer inte att tävla på lördag då tremilen avgörs i VM. På grund av svaga resultat väljer hon att avstå tävlingen. Inte heller Stina Nilsson kommer till start.

Expressen - 03 mar 17 kl. 13:14

Svenskan diskades: "Det är bara löjligt"

Elin Westerlund diskvalificerades för tjuvstart i sitt heat på 60 meter häck. Men den tekniska utrustningen som mätte reaktionstiderna kom att ifrågasättas – tiderna var nämligen långt ifrån de normala. Totalt tre sprinters diskades i Westerlunds heat.

Dagens PS - 03 mar 17 kl. 11:10

Jackpot för PPM:s soffliggare

Det här skriver Svenska Dagbladet och konstaterar att ”det statliga förvalsalternativet i premiepensionen har presterat långt bättre än privata alternativ”. Ni som inte själva valt fonder i PPM-systemet har alltså anledning att jubla. Premiepensionssystemet innehåller över 800 fonder och är i dag starkt ifrågasatt efter följetongen om hur fondförvaltare blivit rika på bland annat skyhöga avgifter.

SR - 03 mar 17 kl. 10:35

Wikén: ”Det har varit tungt vissa stunder”

Emma Wikén får till slut sin chans i VM-spåren. svenskan är uttagen till lördagens avslutande tremil. Men veckan i Lahtis utan att tävla har varit tuff.

YLE - 02 mar 17 kl. 18:13

Kalla: ”Finländska laget unnar oss framgång”

I skuggan av Norge gjorde Sverige och Finland upp om andraplatsen. De blågula gästerna blåste Finland på VM-silvret – och hyllar Lahtispubliken. ”Det är hur häftigt som helst att få tävla här”, säger Charlotte Kalla.

Barometern - 23 feb 17 kl. 18:38

Nilssons fall förstörde gulddrömmen

Stina Nilsson jakt på ett VM-guld slutade i en gigantisk besvikelse. svenskan föll och slogs ut i semifinalen i sprinten. - Det är jättetråkigt, säger Nilsson.

Norrtelje Tidning - 25 feb 17 kl. 11:38

Kalla tog Sveriges första VM-medalj – knep bronset efter duell med norskan

Marit Björgen dominerade från början till slut, och drog med sig Krista Parmakoski till ett silver.
Därefter var det kamp mellan Charlotte Kalla och Heidi Weng om bronspengen – och det var svenskan som drog det längsta strået..

Expressen - 01 mar 17 kl. 14:03

Flopplopp för Olsson – in på åttonde plats

LAHTIS/OLSSON. Johan Olsson hade aldrig en chans att försvara sitt VM-guld på 15 kilometer klassiskt.Nu funderar svenskan på att lägga av efter säsongen.

Expressen - 28 feb 17 kl. 16:51

Fredriksson: "Stina Nilsson borde vilat"

LAHTIS/STOCKHOLM. Det blev en trettondeplats för Stina Nilsson. Men SVT-experten Mathias Fredriksson är kritisk till att svenskan ställde upp.

YLE - 28 feb 17 kl. 16:15

Kalla valde mellan tre välfungerande skidpar – ”Ett angenämt problem”

Sverige hade inlett skid-VM sämre än väntat. Men i tisdagens lopp var svenskorna tillbaka – på goda skidor. Anna Haag överraskade med sin femte plats och Charlotte Kalla imponerade från start till mål.

Expressen - 28 feb 17 kl. 09:17

Stjärnduellen mellan Kalla och Björgen

LAHTIS. Charlotte Kalla är regerande världsmästare på 10 kilometer. Men Marit Björgen ser sin chans att återta tronen från svenskan.

Dagens PS - 28 feb 17 kl. 09:48

72-åriga Ingrid jagas av Allra: ”Skräckpropaganda”

SvD Näringslivs granskning av PPM-säljaren Allra fortsätter. Efter att bolaget nyligen handelsstoppades och nu utreds av Pensionsmyndigheten kartlägger tidningen en annan av företagets utskällda verksamheter: försäljning välfärdsförsäkringar. Enligt svenskan har både Allra, tidigare Svensk Fondservice, och dotterbolaget Prognosia anmälts hundratals gånger till Konsumentverket.

YLE - 27 feb 17 kl. 20:26

Namninsamlingen för Vasa centralsjukhus inne på slutrakan

Imorgon tisdag avslutas namninsamlingen för Vasa Centralsjukhus. På måndag kväll hade drygt 64 000 personer undertecknat medborgainitiativet för en omfattande jour på Vasa centralsjukhus. - Väldigt många har kontaktat mig och frågat varför vi slutar samla in namn redan nu, säger Kim Berg, huvudförtroendeman för Tehy på Vasa centralsjukhus och initiativtagare till medborgarinitiativet, - Det är för att det tar ungefär två månader att räkna alla blanketter och vi vill få medborgarinitiativet till riksdagen innan de börjar behandla nästa del av social-och hälsovårdsreformen.

YLE - 27 feb 17 kl. 15:44

Kalla ser Bjørgen som solklar favorit – norskan väntar sig njutande Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski är ruggigt starkt, säger Charlotte Kalla till Yle Sporten inför tisdagens klassiska mil. Den hon rankar allra högst är ändå Marit Bjørgen – som säger att Pärmäkoski nu kan slappna av. Tre namn lyfts fram ovanom alla andra i förhandsspekulationerna inför tisdagens 10 kilometer klassiskt.

YLE - 27 feb 17 kl. 11:49

Iversen har inte svarat på bastuinbjudan – Jauhojärvi: ”Han har händerna fulla med Stina”

Sami Jauhojärvi bjuder på en ny passning i riktning Emil Iversen efter den finsknorska dramatiken i lagsprinten. Det var efter söndagens sprintstafett som Jauhojärvi – sin vana trogen med glimten i ögat – bjöd in Emil Iversen på bastukalas. – Emil är välkommen att värma sina tankar och händer med oss.

Expressen - 27 feb 17 kl. 09:46

"Förlåt, jag hade glömt bort Stina Nilsson"

LAHTIS. Charlotte Kalla är regerande världsmästare på 10 kilometer. Men Marit Björgen ser sin chans att återta tronen från svenskan.

YLE - 27 feb 17 kl. 08:24

Marimekkos konstnärliga chef Anna Teurnell lämnar företaget

Marimekkos konstnärliga chef Anna Teurnell lämnar företaget svenskan Teurnell har verkat vid Marimekko i knappt tre år. Enligt Marimekko avgår hon i fullt samförstånd med företaget. Teurnell avstår också från sitt medlemskap i ledningsgruppen.

YLE - 24 feb 17 kl. 13:53

Åbo stads nya byggnadsordning rivs upp - processen lagstridig

Åbo stadsfullmäktige godkände en ny byggnadsordning i januari 2016. Lagstiftningen kräver att ordningen är offentlig före godkännande vilket den var. Dessvärre fanns inte förslaget på svenska och processen var därför lagstridig anser förvaltningsdomstolen.

Kristianstadsbladet - 25 feb 17 kl. 06:00

Kalla jagar första medaljen

Första tävlingsdagen blev utan svenska medaljer. Charlotte Kalla är det största hoppet när skid-VM i Lahtis i dag fortsätter med skiathlon. Efter det starka genrepet i Otepää, där Kalla var tvåa på den klassiska milen, finns stora förväntningar på svenskan i dagens skiathlon.

DalaDemokraten - 25 feb 17 kl. 11:38

Kalla tog Sveriges första VM-medalj – knep bronset efter duell med norskan

Marit Björgen dominerade från början till slut, och drog med sig Kirsta Parmakosti till ett silver.
Därefter var det kamp mellan Charlotte Kalla och Heidi Weng om bronspengen – och det var svenskan som drog det längsta strået..

DN - 25 feb 17 kl. 15:47

Näslund tvåa – totalsegern borta

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson som i sin tur säkrade segern i den totala världscupen..

YLE - 25 feb 17 kl. 17:16

Pärmäkoski utstrålar ett enormt lugn: ”Grundmurat förtroende för henne”

En liten blinkning i Marit Björgens riktning visar att Krista Pärmäkoski är i Lahtis för att vinna. Nu har hon inte längre något att förlora, säger Yle Sportens skidreferenter – som tror på fler medaljer. Krista Pärmäkoski infriade förväntningarna och skidade hem ett VM-silver på sin första distans i Lahtis.

GöteborgsPosten - 25 feb 17 kl. 21:37

Kalla efter medaljen: "Gjorde fruktansvärt ont"

Charlotte Kalla fixade Sveriges första medalj i Lahtis, i sitt första lopp. svenskan ryckte ifrån Heidi Weng i det sista varvets tyngsta stigning. – När jag väl har bestämt mig för något så har jag förmågan att göra det, säger hon..

GöteborgsPosten - 25 feb 17 kl. 14:20

Kalla: "Gjorde fruktansvärt ont"

Charlotte Kalla fixade Sveriges första medalj i Lahtis, i sitt första lopp. svenskan ryckte ifrån Heidi Weng i det sista varvets tyngsta stigning. – När jag väl har bestämt mig för något så har jag förmågan att göra det, säger hon..

Skånskan - 25 feb 17 kl. 20:22

VM-brons till Kalla

Malmö Charlotte Kalla tog Sveriges första medalj vid VM i Lahtis när hon på lördagen kom trea i skiathlonen.
– Jag är så himla glad. Det var stort att få ta en medalj så här i inledningen av VM, säger Kalla till SVT.

GöteborgsPosten - 25 feb 17 kl. 12:35

Kalla: "Gjorde fruktansvärt ont"

Charlotte Kalla fixade Sveriges första medalj i Lahtis, i sitt första lopp. svenskan ryckte ifrån Heidi Weng i det sista varvets tyngsta stigning. – Jag är så himla glad.

Helsingborgs Dagblad - 25 feb 17 kl. 11:42

Näslund tvåa i Ryssland

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson. Näslund kontrollerade länge finalen, men flög lite kort i det sista hoppet och pas.

SR - 25 feb 17 kl. 14:02

Paulinda Friberg: ”Är toppennöjd”

I fjol fick Paulinda Friberg säsongen förstörd på grund av hälsoprolem. I återkomsten i Göteborg slutade svenskan femma med hästen Di Lapponia T. – Jag är toppennöjd, säger hon..

GöteborgsPosten - 25 feb 17 kl. 13:04

Näslund tvåa – totalsegern borta

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson som i sin tur säkrade segern i den totala världscupen..

YLE - 25 feb 17 kl. 13:30

Björgen och Kalla hyllar Pärmäkoski: ”Rysningar även för mig”

Otroligt kul att få gå en duell med Krista Pärmäkoski framför hennes hemmapublik, säger världsmästaren Marit Björgen till Yle Sporten efter Lahtis VM-skiathlon. Bronsdamen Charlotte Kalla berömmer Pärmäkoskis nervkontroll. Det var idel nordiskt på prispallen i damernas skiathlon i skid-VM framför fullsatta läktare i Lahtis.

ÖstersundsPosten - 25 feb 17 kl. 11:38

Kalla tog Sveriges första VM-medalj – knep bronset efter duell med norskan

Marit Björgen dominerade från början till slut, och drog med sig Krista Parmakoski till ett silver.
Därefter var det kamp mellan Charlotte Kalla och Heidi Weng om bronspengen – och det var svenskan som drog det längsta strået..

Dalarnas tidningar - 25 feb 17 kl. 11:38

Kalla tog Sveriges första VM-medalj – knep bronset efter duell med norskan

Marit Björgen dominerade från början till slut, och drog med sig Kirsta Parmakosti till ett silver.
Därefter var det kamp mellan Charlotte Kalla och Heidi Weng om bronspengen – och det var svenskan som drog det längsta strået..

Länstidningen i Jämtland - 25 feb 17 kl. 11:38

Kalla tog Sveriges första VM-medalj – knep bronset efter duell med norskan

Marit Björgen dominerade från början till slut, och drog med sig Krista Parmakoski till ett silver.
Därefter var det kamp mellan Charlotte Kalla och Heidi Weng om bronspengen – och det var svenskan som drog det längsta strået..

YA - 25 feb 17 kl. 11:42

Näslund tvåa i Ryssland

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson. Näslund kontrollerade länge finalen, men flög lite kort i det sista hoppet och passerades precis av Thompson.

SmålandsPosten - 25 feb 17 kl. 11:42

Näslund tvåa i Ryssland

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson. Näslund kontrollerade länge finalen, men flög lite kort i det sista hoppet och passerades precis av Thompson.

Barometern - 25 feb 17 kl. 11:42

Näslund tvåa i Ryssland

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson. Näslund kontrollerade länge finalen, men flög lite kort i det sista hoppet och passerades precis av Thompson.

BT - 25 feb 17 kl. 11:42

Näslund tvåa i Ryssland

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson. Näslund kontrollerade länge finalen, men flög lite kort i det sista hoppet och passerades precis av Thompson.

Blekinge Läns tidning - 25 feb 17 kl. 11:42

Näslund tvåa i Ryssland

Sandra Näslund tog en ny pallplats i världscupen i skicross i Sunny Valley, strax utanför Moskva. svenskan blev tvåa, ett pekfinger efter kanadensiskan Marielle Thompson. Näslund kontrollerade länge finalen, men flög lite kort i det sista hoppet och passerades precis av Thompson.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.