Socialchef

Tuesday, 31 May, 05:54

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 04 apr 16 kl. 21:21

Babyn hittades bland sopor – så mår hon nu

Den nyfödda lilla flickan som hittades naken i ett sopkärl i fredags var kraftigt nedkyld. Hennes temperatur var bara 25 grader när hon kom in till sjukhuset men lyckligtvis mår hon allt bättre. – Först fick hon sondmat, nu har hon fått en nappflaska, säger Tine Vesterby Sørensen, socialchef i Gladsaxe kommun till Ekstrabladet..

Sydöstran - 06 maj 16 kl. 06:00

Socialförvaltningen inför nya rutiner

Socialförvaltningen inför nya rutiner för att minska ohälsan för enhetscheferna. – Det ska årligen göras en riskbedömning kring den psykosociala arbetsmiljön, meddelar socialchef Camilla Munther i en svarsskrivelse till Arbetsmiljöverket..

Barometern - 03 maj 16 kl. 22:57

Den mänskliga faktorn ställer till det

Mycket av problemen med dokumentation handlar om den mänskliga faktorn. Det säger Anita Granström, tillförordnad socialchef..

Corren - 28 apr 16 kl. 17:00

Socialchefen: "Jag förstår frustrationen"

– Det finns brister, ingen tvekan och jag förstår frustrationen, säger socialchef Per-Olof Andersson om lönesituationen på socialkontoret..

Nerikes Allehanda - 27 apr 16 kl. 20:00

Många i Linde får försörjningsstöd

– Vi ligger oerhört högt. Det sa socialchef Madde Gustavsson vid tisdagens kommunstyrelsemöte om försörjningsstödet i Lindesberg kommun..

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 08:05

Ökat säkerhet för flyktingbarn

Lomma kommun har skärpt säkerheten kring boenden för ensamkommande flyktingbarn. Detta efter flera fall av skadegörelse och ofredande, skriver Sydsvenskan.se.

Expressen - 20 feb 16 kl. 20:14

Kommunens kaxiga svar till Mannerström

Politikerna i Jönköping skulle testäta de äldres mat – men fick biff när de gamla fick pölsa. Något som fick Leif Mannerström att gå i taket. – Det är ett svek mot de äldre, rasade stjärnkocken.

Sydsvenskan - 09 apr 16 kl. 08:43

Barn bodde ensamma - trots placering

Tre flyktingbarn bodde ensamma i flera månader, trots att de familjehemsplacerats.Två av barnen hade i december förra året familjehemsplacerats av Eksjö kommun utanför Jönköping, det tredje barnet placerades av en annan kommun, men varken mamman eller pappan i familjehemmet bodde tillsammans med barnen, skriver SVT Jönköping.— De har tydligen bott i en av familjens två lägenheter och fått lite pengar till mat.

YA - 05 apr 16 kl. 18:00

Bråk mellan enskilda personer

På måndagens kommunstyrelsemöte informerade socialchef Madeleine Moberg om bråket som uppstått utanför fritidsgården i helgen. Och kommunalråd Leif Sandberg (C) tillbakavisar att det skulle röra sig om större gängbråk bland flyktingungdomar..

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Bostäder ska ordnas för 95 nya flyktingar

Ystad I år ska Ystad kommun att ta emot 95 flyktingar med permanent uppehållstillstånd.
De behöver bostäder, och nu startar kommunen en arbetsgrupp som ska lösa situationen så smidigt som möjligt.
– Att ta väl hand om dem är ett sätt att skaffa framtida kommuninnevånare, säger Kommundirektör Johan Rosenkvist.

News55 - 11 mar 16 kl. 15:49

Man behandlad som döende på äldreboende. Dottern: ”en ren skräckupplevelse”

LINDESBERG. Det var i juli förra året på ett äldreboende som den demente mannen blev rosslig och andfådd. Han hade låg syreupptagning, hög puls och ett blodtryck som inte gick att mäta, det framgår i ett beslut av IVO.

Nerikes Allehanda - 29 mar 16 kl. 11:50

Klart med tillförordnad socialchef

Hallsbergs kommun har fått klart med en ny chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Men bara tillfälligt. Konsulten Jukka Tekonen blir tillförodnad chef tills dess att kommunen rekryterat en permanent..

Nya Wermlands Tidningen - 25 mar 16 kl. 16:08

Vägen vidare föll väl ut

Hälften av alla som deltagit i projektet Vägen vidare har kunnat gå ut i egen försörjning efteråt.– För varje person är det guld värt, säger Ing-Marie Henningsson, tillförordnad socialchef..

Nyan - 04 mar 16 kl. 12:49

Första flyktingfamiljen till Jomala

Igår kväll tog Jomala kommun emot sin första flyktingfamilj, berättar socialchef Jan Mattsson. Med på plats vid mottagningen, förutom personal från socialkansliet, var också en representant från Röda korset respektive från ÅHS samt anlitad tolk. Dessutom deltog även två Mariehamnsungdomar från gruppen som kom till Åland tidigare i höst, också från Syrien.

News55 - 22 feb 16 kl. 17:20

Känd matprofil om biffbråket: ”Kommunen ljuger som en häst travar!”

Politikerna i äldrenämnden i Jönköping bjöd in media för att visa vilken god mat de äldre fick. Men medan politikerna åt vällagade köttfärsbiffar fick de äldre nöja sig med pölsa. En som reagerade starkt var stjärnkocken Leif Mannerström som kallade händelsen ett ”svek mot de äldre”.

Nerikes Allehanda - 21 mar 16 kl. 14:25

Kommunen har anställt fler sjuksköterskor

Fler sjuksköterskor har anställts och en konsult har kopplats in för att ta tag i arbetsmiljön. Efter fjolårets prövningar är Hallsbergs socialchef Lena Dibbern fortsatt positiv till sjuksköterskornas arbetssituation..

DN - 16 feb 16 kl. 20:39

Terrormisstänkt i Österrike – oskyldig i Sverige


På torsdag inleds rättegången mot den 17-åriga flicka från Linköping som sedan i december suttit häktad i Österrike för samröre med IS. Enligt landets myndigheter är svenskan misstänkt för terroristbrott, medan hon i Sverige betraktas som oskyldig. – Hon ska få stöd och hjälp när hon kommer hem, säger Anita Lhådö, socialchef i Linköping..

Alingsås tidning - 17 mar 16 kl. 18:00

”Det är nåt nytt som hänt i Alingsås”

Hur fungerar mottagandet av ensamkommande barn och unga flyktingar i Alingsås? AT känner socialchef Susanne Åhman och projektledare Jörgen Britzén på pulsen i detta Nyhetsprat. I samtalet med AT:s reporter Sandra Kjellström och webbredaktör Stefan Samuelsson berättar de bland annat att det hittills i år bara kommit ett flyktingbarn, jämfört med 125 i fjol, men att det väntas komma ett 60-tal till.

Barometern - 16 mar 16 kl. 13:32

Socialchef ska rekryteras

Blekinge Läns tidning - 15 mar 16 kl. 15:51

Personalens oro ändrar inget

Personalen är orolig för att flytta till kontorslandskap. Ändå blir det en flytt till Citygallerians tak. – Vi har en resa att göra, konstaterar socialchef Annelie Myrbeck..

News55 - 24 feb 16 kl. 14:53

Efter biffskandalen – socialchefen bemöter lögnattacken

När Jönköpings politiker skulle proväta äldrematen fick man köttfärsbiffar med fetaostfyllning medan de gamla på kommunens äldreboenden serverades pölsa. Kommunen försvar: Pölsan var slut den aktuella dagen och biffarna hörde till ordinarie äldremat. Matprofilen Anette ”Kastrullhäxan” Edlund trädde då fram och anklagade de inblandade för att fara med osanning.

Skånskan - 16 apr 16 kl. 14:00

Ekelund – ny socialchef

SVALÖV Svalöv har fått en ny socialchef – men bara för en tid framöver.
Paul Ekelund – fram till i måndags personalchef – går nu in och vikarierar under en längre tid.Samtidigt går jakten vidare på en ordinarie chef för förvaltningen, där hon eller han ska ersätta Susanne Rosenström som tvärt sade upp sig och lämnade kommunen.

Expressen - 06 jan 16 kl. 15:16

Tiina: Ska mormor tvingas äta det här?

Här är julmaten som kommunen serverade Tiina Sjöbergs 77-åriga mormor. En likadan rätt serverades igen den 4 januari, då var den tio dagar gammal. Nu uppmärksammas Tiinas bild på matlådan i sociala medier.

Nerikes Allehanda - 25 feb 16 kl. 05:10

Nu kan vikarier bli inlasade

Avstämningssamtalen med vikarier inom Hällefors kommun efter 200 dagar fungerar väl. Det konstaterar socialchef Ingrid Holmgren efter en uppföljning..

NSD - 11 apr 16 kl. 08:56

Hon blir ny socialchef i Luleå

Gabriella Sjöström blir ny socialchef i Luleå..

NSD - 15 feb 16 kl. 14:02

Här är Luleås nya kommundirektör

Mikael Lekfalk, nu socialchef, blir ny kommundirektör i Luleå..

Nerikes Allehanda - 17 feb 16 kl. 18:01

Svårt fylla luckor på socialtjänsten

Läget är prekärt, säger socialchef Ewa-Marie Ernlund-Svensk. På onsdagen redogjorde hon för omsorgens bemanningsbekymmer i kommunstyrelsen..

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 16 kl. 06:00

"Det är i mångt och mycket osakligt"

socialchef Lisbeth Wiklund menar att kritiken mot nedläggningsbeslutet i mångt och mycket är osaklig:– Alla Årjängsbor i behov av missbruksvård kommer att få det..

BT - 11 feb 16 kl. 15:40

Socialchef polisanmäler ombud

socialchefen Bahman Alami har polisanmält ombudet Göran Tjärnlund för olaga hot..

Barometern - 07 feb 16 kl. 12:43

Ungdomsboende lugnt igen efter våldsam vinter

Säkerhet handlar inte om pansarglas, larm och låsta kökslådor. Det hävdar Ewa Ekman, socialchef i Borgholm. Där är det nu lugnt på boendet för ensamkommande efter en våldsam vinter..

SmålandsPosten - 02 feb 16 kl. 15:50

Utfrågning om ensamkommande

Om en vecka är kommunens socialchef Fernando Germond Corrêa inbjuden till riksdagen och socialutskottet..

Dagen - 01 feb 16 kl. 16:00

"Det finns fler vapen i omlopp"

Det är ytterst ovanligt att Stadsmissionen stänger sin verksamhet på grund av säkerhetsskäl, men i helgen hände det i Göteborg. Dagen har pratat med Stadsmissionens socialchef i Göteborg, Lennart Forsberg, som kan bekräfta att hotbilden ökat de senaste åren..

Dagen - 01 feb 16 kl. 16:00

"Det finns fler vapen i omlopp"

Det är ytterst ovanligt att Stadsmissionen stänger sin verksamhet på grund av säkerhetsskäl, men i helgen hände det i Göteborg. Dagen har pratat med Stadsmissionens socialchef i Göteborg, Lennart Forsberg, som kan bekräfta att hotbilden ökat de senaste åren..

Dalarnas tidningar - 28 jan 16 kl. 15:15

Socialchef efter misstankarna mot skolläkaren: "Viktigt att prata med barnen"

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android..

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 00:29

Cheferna och facket utlovar förbättringar

Kritiken är skarp mot hur arbetet fungerar på socialförvaltningen. Kritiken tillbakavisas dock på de flesta punkter av socialchef Anna-Lena Sellergren..

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Tv inspirerade till hennes yrkesval

Personligt SOCIAL. Ett kort tv-inslag inspirerade dåvarande gymnasisten Anna Borgius till att arbeta med utsatta människor. Nu är hon socialchef i Svedala och en av åtta i Sverige som nominerats till utmärkelsen Årets offentliga chef.

DalaDemokraten - 26 jan 16 kl. 17:32

Socialchef i Falun: ”Det här är oerhört tragiskt”

Läkarens uppdrag har varit att stötta upp för ordinarie skolläkare vid många av Faluns skolor..

SmålandsPosten - 22 jan 16 kl. 15:27

Trots kritiken förändrar inte socialchefen sin inställning

Förändringar inom hemtjänsten handlar inte bara om pengar, enligt tf socialchef Monica Ehnberg. Det görs även på grund av förändringar inom hemtjänstens verksamhet..

SmålandsPosten - 22 jan 16 kl. 15:27

Ilska över ändring inom hemtjänsten

Irritationen inom äldreomsorgen växer. Fungerande kostnadseffektiva verksamheter slås sönder och rekordunderskottet riskerar att växa. Tillförordnade socialchef Monica Ehnberg ber om ursäkt för dålig förankring.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.