Socialchef

Saturday, 30 April, 15:03

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 16 apr 16 kl. 14:00

Ekelund – ny socialchef

SVALÖV Svalöv har fått en ny socialchef – men bara för en tid framöver.
Paul Ekelund – fram till i måndags personalchef – går nu in och vikarierar under en längre tid.Samtidigt går jakten vidare på en ordinarie chef för förvaltningen, där hon eller han ska ersätta Susanne Rosenström som tvärt sade upp sig och lämnade kommunen.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Bostäder ska ordnas för 95 nya flyktingar

Ystad I år ska Ystad kommun att ta emot 95 flyktingar med permanent uppehållstillstånd.
De behöver bostäder, och nu startar kommunen en arbetsgrupp som ska lösa situationen så smidigt som möjligt.
– Att ta väl hand om dem är ett sätt att skaffa framtida kommuninnevånare, säger Kommundirektör Johan Rosenkvist.

News55 - 11 mar 16 kl. 15:49

Man behandlad som döende på äldreboende. Dottern: ”en ren skräckupplevelse”

LINDESBERG. Det var i juli förra året på ett äldreboende som den demente mannen blev rosslig och andfådd. Han hade låg syreupptagning, hög puls och ett blodtryck som inte gick att mäta, det framgår i ett beslut av IVO.

Nerikes Allehanda - 29 mar 16 kl. 11:50

Klart med tillförordnad socialchef

Hallsbergs kommun har fått klart med en ny chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Men bara tillfälligt. Konsulten Jukka Tekonen blir tillförodnad chef tills dess att kommunen rekryterat en permanent..

Nya Wermlands Tidningen - 25 mar 16 kl. 16:08

Vägen vidare föll väl ut

Hälften av alla som deltagit i projektet Vägen vidare har kunnat gå ut i egen försörjning efteråt.– För varje person är det guld värt, säger Ing-Marie Henningsson, tillförordnad socialchef..

NSD - 11 apr 16 kl. 08:56

Hon blir ny socialchef i Luleå

Gabriella Sjöström blir ny socialchef i Luleå..

Nyan - 04 mar 16 kl. 12:49

Första flyktingfamiljen till Jomala

Igår kväll tog Jomala kommun emot sin första flyktingfamilj, berättar socialchef Jan Mattsson. Med på plats vid mottagningen, förutom personal från socialkansliet, var också en representant från Röda korset respektive från ÅHS samt anlitad tolk. Dessutom deltog även två Mariehamnsungdomar från gruppen som kom till Åland tidigare i höst, också från Syrien.

News55 - 22 feb 16 kl. 17:20

Känd matprofil om biffbråket: ”Kommunen ljuger som en häst travar!”

Politikerna i äldrenämnden i Jönköping bjöd in media för att visa vilken god mat de äldre fick. Men medan politikerna åt vällagade köttfärsbiffar fick de äldre nöja sig med pölsa. En som reagerade starkt var stjärnkocken Leif Mannerström som kallade händelsen ett ”svek mot de äldre”.

Nerikes Allehanda - 21 mar 16 kl. 14:25

Kommunen har anställt fler sjuksköterskor

Fler sjuksköterskor har anställts och en konsult har kopplats in för att ta tag i arbetsmiljön. Efter fjolårets prövningar är Hallsbergs socialchef Lena Dibbern fortsatt positiv till sjuksköterskornas arbetssituation..

DN - 16 feb 16 kl. 20:39

Terrormisstänkt i Österrike – oskyldig i Sverige


På torsdag inleds rättegången mot den 17-åriga flicka från Linköping som sedan i december suttit häktad i Österrike för samröre med IS. Enligt landets myndigheter är svenskan misstänkt för terroristbrott, medan hon i Sverige betraktas som oskyldig. – Hon ska få stöd och hjälp när hon kommer hem, säger Anita Lhådö, socialchef i Linköping..

Alingsås tidning - 17 mar 16 kl. 18:00

”Det är nåt nytt som hänt i Alingsås”

Hur fungerar mottagandet av ensamkommande barn och unga flyktingar i Alingsås? AT känner socialchef Susanne Åhman och projektledare Jörgen Britzén på pulsen i detta Nyhetsprat. I samtalet med AT:s reporter Sandra Kjellström och webbredaktör Stefan Samuelsson berättar de bland annat att det hittills i år bara kommit ett flyktingbarn, jämfört med 125 i fjol, men att det väntas komma ett 60-tal till.

Barometern - 16 mar 16 kl. 13:32

Socialchef ska rekryteras

Blekinge Läns tidning - 15 mar 16 kl. 15:51

Personalens oro ändrar inget

Personalen är orolig för att flytta till kontorslandskap. Ändå blir det en flytt till Citygallerians tak. – Vi har en resa att göra, konstaterar socialchef Annelie Myrbeck..

News55 - 24 feb 16 kl. 14:53

Efter biffskandalen – socialchefen bemöter lögnattacken

När Jönköpings politiker skulle proväta äldrematen fick man köttfärsbiffar med fetaostfyllning medan de gamla på kommunens äldreboenden serverades pölsa. Kommunen försvar: Pölsan var slut den aktuella dagen och biffarna hörde till ordinarie äldremat. Matprofilen Anette ”Kastrullhäxan” Edlund trädde då fram och anklagade de inblandade för att fara med osanning.

Expressen - 06 jan 16 kl. 15:16

Tiina: Ska mormor tvingas äta det här?

Här är julmaten som kommunen serverade Tiina Sjöbergs 77-åriga mormor. En likadan rätt serverades igen den 4 januari, då var den tio dagar gammal. Nu uppmärksammas Tiinas bild på matlådan i sociala medier.

Nerikes Allehanda - 25 feb 16 kl. 05:10

Nu kan vikarier bli inlasade

Avstämningssamtalen med vikarier inom Hällefors kommun efter 200 dagar fungerar väl. Det konstaterar socialchef Ingrid Holmgren efter en uppföljning..

NSD - 15 feb 16 kl. 14:02

Här är Luleås nya kommundirektör

Mikael Lekfalk, nu socialchef, blir ny kommundirektör i Luleå..

Nerikes Allehanda - 17 feb 16 kl. 18:01

Svårt fylla luckor på socialtjänsten

Läget är prekärt, säger socialchef Ewa-Marie Ernlund-Svensk. På onsdagen redogjorde hon för omsorgens bemanningsbekymmer i kommunstyrelsen..

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 16 kl. 06:00

"Det är i mångt och mycket osakligt"

socialchef Lisbeth Wiklund menar att kritiken mot nedläggningsbeslutet i mångt och mycket är osaklig:– Alla Årjängsbor i behov av missbruksvård kommer att få det..

BT - 11 feb 16 kl. 15:40

Socialchef polisanmäler ombud

socialchefen Bahman Alami har polisanmält ombudet Göran Tjärnlund för olaga hot..

Barometern - 07 feb 16 kl. 12:43

Ungdomsboende lugnt igen efter våldsam vinter

Säkerhet handlar inte om pansarglas, larm och låsta kökslådor. Det hävdar Ewa Ekman, socialchef i Borgholm. Där är det nu lugnt på boendet för ensamkommande efter en våldsam vinter..

SmålandsPosten - 02 feb 16 kl. 15:50

Utfrågning om ensamkommande

Om en vecka är kommunens socialchef Fernando Germond Corrêa inbjuden till riksdagen och socialutskottet..

Dagen - 01 feb 16 kl. 16:00

"Det finns fler vapen i omlopp"

Det är ytterst ovanligt att Stadsmissionen stänger sin verksamhet på grund av säkerhetsskäl, men i helgen hände det i Göteborg. Dagen har pratat med Stadsmissionens socialchef i Göteborg, Lennart Forsberg, som kan bekräfta att hotbilden ökat de senaste åren..

Dagen - 01 feb 16 kl. 16:00

"Det finns fler vapen i omlopp"

Det är ytterst ovanligt att Stadsmissionen stänger sin verksamhet på grund av säkerhetsskäl, men i helgen hände det i Göteborg. Dagen har pratat med Stadsmissionens socialchef i Göteborg, Lennart Forsberg, som kan bekräfta att hotbilden ökat de senaste åren..

Dalarnas tidningar - 28 jan 16 kl. 15:15

Socialchef efter misstankarna mot skolläkaren: "Viktigt att prata med barnen"

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android..

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 16 kl. 00:29

Cheferna och facket utlovar förbättringar

Kritiken är skarp mot hur arbetet fungerar på socialförvaltningen. Kritiken tillbakavisas dock på de flesta punkter av socialchef Anna-Lena Sellergren..

Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Tv inspirerade till hennes yrkesval

Personligt SOCIAL. Ett kort tv-inslag inspirerade dåvarande gymnasisten Anna Borgius till att arbeta med utsatta människor. Nu är hon socialchef i Svedala och en av åtta i Sverige som nominerats till utmärkelsen Årets offentliga chef.

DalaDemokraten - 26 jan 16 kl. 17:32

Socialchef i Falun: ”Det här är oerhört tragiskt”

Läkarens uppdrag har varit att stötta upp för ordinarie skolläkare vid många av Faluns skolor..

SmålandsPosten - 22 jan 16 kl. 15:27

Trots kritiken förändrar inte socialchefen sin inställning

Förändringar inom hemtjänsten handlar inte bara om pengar, enligt tf socialchef Monica Ehnberg. Det görs även på grund av förändringar inom hemtjänstens verksamhet..

SmålandsPosten - 22 jan 16 kl. 15:27

Ilska över ändring inom hemtjänsten

Irritationen inom äldreomsorgen växer. Fungerande kostnadseffektiva verksamheter slås sönder och rekordunderskottet riskerar att växa. Tillförordnade socialchef Monica Ehnberg ber om ursäkt för dålig förankring.

Nerikes Allehanda - 21 jan 16 kl. 05:03

Socialchefen: - Vi är på rätt väg nu

Hallsbergs socialchef tycker att läget är förbättrat vad gäller situationen för kommunens sjuksköterskor. Men vårdförbundet trycker på om att arbetsmiljön måste förbättras..

Skånskan - 21 jan 16 kl. 17:37

Chef fick inte utmärkelse

SVEDALA Anna Borgius, socialchef i Svedala kommun, fick inte utmärkelsen Årets chef. Den gick istället till Catrin Ditz från Uppsala.
Utmärkelsen delades ut på onsdagskvällen i samarbete med tidningen Offentliga affärer.

Skånskan - 09 mar 16 kl. 14:00

Eva Klang Vänerklint ny socialchef i Hörby

HÖRBY Hörby har gjort klart med ny socialchef. Det blir Eva Klang Vänerklint, 54 år och bosatt i Västerstad utanför Hörby, som tar över efter förre chefen Peter Hansson, som lämnade sin post under uppmärksammade former i fjol.
Eva Klang Vänerklint arbetar som områdeschef för Boende och hälsa i Landskrona stad sedan fyra år, med ansvar för cirka 600 anställda.

Magazin24 - 15 jan 16 kl. 08:23

Flyttkarusell inom kommunverksamhet

Verksamheter får nya lokaler i flyttkarusellen. Tallåsgården i Kungsör byggs nu om för fullt för att i slutet av februari stå klart som stödboende inom HVB. Beslut om ombyggnation tog kommunstyrelsen i Kungsör i höstas.

Skånskan - 24 feb 16 kl. 17:42

Svalöv tvingade köpa ut socialchef för 1,4 miljoner

SVALÖV Svalövs socialchef Susanne Rosenström slutar på sin tjänst efter bara drygt två år.
Redan vid månadsskiftet går de båda parterna skilda vägar.Uppgörelsen kostar dessutom mycket skattepengar.

Sydsvenskan - 15 jan 16 kl. 15:31

Rejäl ökning av Lex Sarah-anmälningar

Kommuner och stadsdelsnämnder som Lex Sarah-anmäler sig själva för missförhållanden i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn ökar kraftigt.En av dem är Arboga kommun, som under fredagen skickade en sådan anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) eftersom kommunen inte längre kan ta emot barnen på ett tryggt och rättssäkert sätt, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.Det är nu 66 kommuner och stadsdelsnämnder som har anmält sig själva.

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 16 kl. 15:31

Rejäl ökning av Lex Sarah-anmälningar

Kommuner och stadsdelsnämnder som Lex Sarah-anmäler sig själva för missförhållanden i mottagandet av ensamkommande flyktingbarn ökar kraftigt.En av dem är Arboga kommun, som under fredagen skickade en sådan anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) eftersom kommunen inte längre kan ta emot barnen på ett tryggt och rättssäkert sätt, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.Det är nu 66 kommuner och stadsdelsnämnder som har anmält sig själva.

Nerikes Allehanda - 14 jan 16 kl. 09:05

Hemtjänsten missade att person var på sjukhus

Hemtjänstpersonal gick in i en Kumlabostad trots att den boende låg på sjukhus. "Är man inte hemma så ska inte vår personal gå in", säger socialchef Anneli Koivuniemi..

SmålandsPosten - 13 jan 16 kl. 16:13

Vädjar om hjälp efter stor brist på gode män

Just nu saknar 36 ensamkommande unga i Älmhult gode män. – Vi kan inte mer än vädja till allmänheten, säger Monica Ehnberg, tf socialchef..

Nya Wermlands Tidningen - 12 jan 16 kl. 16:24

Efterlyser nationell genusplan

Det behövs en nationell plan med tydliga riktlinjer för genusarbetet gentemot ensamkommande flyktingbarn. Det menar Torsbys socialchef Ulf Johansson som driver frågan i egenskap av värmländsk representant i SKL:s nationella socialchefsnätverk..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.