Socialchef

Thursday, 26 April, 15:24

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 14 mar 18 kl. 10:16

Kommun utsatt för hot – säkerheten höjs

Marks kommun har utsatts för hot.Det är socialförvaltningen som är drabbad och säkerheten har höjts.– En person har hotat att bränna ner kontoret, säger Bahman Alami, socialchef i Marks kommun..

Barometern - 16 mar 18 kl. 19:42

Vägrade lämna ut uppgifter – våldtäktsman kan gå fri

Åklagaren ville utreda gruppvåldtäkt men socialförvaltningen vägrade lämna ut uppgifter – och fick rätt. En våldtäktsman kan ha gått fri. – Vi lämnar aldrig ut så generella uppgifter, säger socialchef Cecilia Frid.

Skånskan - 15 mar 18 kl. 16:40

Kruse frias från anklagelse om kränkande behandling

ERWP.fif(0)SVALÖV
Kommunfullmäktiges förre ordförande Karl-Erik Kruse (S) gjorde sig inte skyldig till någon kränkande särbehandling när han kritiserade Paul Eklund i samband med att han utsågs till biträdande socialchef som innebar en lönehöjning med 14 000 kronor i månaden. Det konstaterar advokat Olle Höglund vid Rutgersson och Arvenberg advokatbyrå sedan Paul Eklund valt att anmäla Kruse efter det att han upplevt kritiken som direkt personlig.

Skånskan - 10 mar 18 kl. 14:00

Äldreboende kan få ytterligare en våning

Höör Socialnämnden i Höör vill att det planerade särskilda boendet på Maglehill i Höör får 90 boendeplatser istället för 60. Förslaget grundar sig i nya riktlinjer angående personer med hemtjänst­insatser. ERWP.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 17:30

Kommundirektören slutar efter 18 år

Sjöbo Roger Larsson, 61, lämnar sitt uppdrag som kommundirektör i Sjöbo kommun efter snart 18 år på posten. Men hans sista arbetsdag blir den 31 december. Det meddelade han i en skrivelse till kommunstyrelsen på onsdagen.

Nya Wermlands Tidningen - 06 mar 18 kl. 06:00

Kommunen har börjat leta efter en ny socialchef

socialchefen Kristina Steijner ska gå i pension. Kommunen har därför inlett processen med att rekrytera hennes efterträdare..

Dagen - 28 feb 18 kl. 16:30

Svårt för hemlösa i kylan - men i Göteborg finns tillräckligt med sovplatser

Just nu råder sträng kyla i hela landet, och många sänder en tanke till de många hemlösa som försöker klara livet på gatan. I Göteborg blåser det 18 sekundmeter - men här finns det tillräckligt många sovplatser, rapporterar socialchef Lennart Forsberg på Göteborgs kyrkliga stadsmission..

LV - 03 mar 18 kl. 17:20

Antalet dokumenterade fallolyckor ökar

Mer än dubbelt så många fallolyckor har dokumenterats under 2017 än året innan, inom socialnämndens verksamhetsområden. Anledningen är enligt socialchef Jörgen Olsson, att personalen nu rapporterar alla fallolyckor även de som inte leder till någon skada..

Nya Wermlands Tidningen - 03 mar 18 kl. 06:00

"Svårt att hålla det säkert i hemmet"

socialchef Ingmar Ångman vill inte kommentera det enskilda ärendet då det kan bryta sekretessen. Men han menar att det skulle bli tryggare att bo i en gruppbostad..

Dagen - 28 feb 18 kl. 16:30

Svårt för hemlösa i kylan - men i Göteborg finns tillräckligt med sovplatser

Just nu råder sträng kyla i hela landet, och många sänder en tanke till de många hemlösa som försöker klara livet på gatan. I Göteborg blåser det 18 sekundmeter - men här finns det tillräckligt många sovplatser, rapporterar socialchef Lennart Forsberg på Göteborgs kyrkliga stadsmission..

Expressen - 09 feb 18 kl. 11:08

Robotar ska hjälpa Hörbys åldringar

Snart dyker de första robotarna upp inom Hörbys äldreomsorg.Kommunen har köpt in två exemplar av modellen Giraff.– Det är en fantastisk resurs, säger Eva Klang Vänerklint, socialchef i Hörby..

SmålandsPosten - 22 mar 18 kl. 14:24

Socialchef Monica Ehnberg slutar

Monica Ehnberg, socialchef i Älmhults kommun, slutar för att istället gå till motsvarande tjänst i Åstorp..

Expressen - 13 dec 17 kl. 11:15

De får gratis broddar – ska förhindra halkolyckor

I Strängnäs kommun erbjuds nu invånare från 65 år och uppåt gratis broddar.Initiativet följer en rad andra kommuner, bland annat i Västmanland. – Detta är en fallförebyggande insats som vi nu prövar, säger socialchef Inger Grindelid till Strengnäs tidning..

YA - 09 feb 18 kl. 06:45

Även kommunen hyr bostad i samma fastighet

Bygglovschef Ingrid Järnefelt säger att situationen är förfärlig och hon bekräftar att reglerna för boende ändrades för några år sedan. Och socialchef Elisabet Andersson säger till YA att man nu kommer att göra allt för att lösa situationen..

Nya Wermlands Tidningen - 15 mar 18 kl. 13:45

Granat slutar som socialchef

Roger Granat har arbetat knappt ett år som socialchef i Mellerud och går nu vidare till Uddevalla kommun som Utvecklingschef inom socialförvaltningen..

Barometern - 31 jan 18 kl. 13:56

”Vi har ett regelverk som vi följer”

socialchef Christina Samuelsson kan inte kommentera ärendet specifikt på grund av sekretessen..

YA - 21 jan 18 kl. 07:50

Flera ensamkommande får lämna kommunen

Trots löften om att få stanna i Simrishamn flyttas inom kort nio ensamkommande flyktingar från kommunen. Ett rättsosäkert system, menar en frustrerad socialchef..

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 18 kl. 06:28

Tidigare socialchef: Svalöv hade inte ordning på hur besluten fattades

Susanne Rosenström hävdar att det finns informella maktstrukturer som styr..

BT - 18 jan 18 kl. 20:18

Socialchefen: ”Kanske går läkningsprocessen lite lättare”

Efter nästan tre månader i sorg ger polisens dna-träff hopp åt den mördade kvinnans kollegor i kommunhuset. – Vi får inte medarbetaren tillbaka, men kanske att läkningsprocessen går lite lättare, säger socialchef Magnus Andersson..

NT - 11 jan 18 kl. 18:00

Socialchef förvånad över viljan att satsa

"Med den kunskapen vi hade var det ett naturligt ställningstagande, jag blev förvånad att de var beredda att investera så mycket"..

Västerbottens Folkblad - 07 jan 18 kl. 20:00

13 åldringar kan tvingas flytta från sitt boende

Veckan före jul fick de tretton åldringarna på C-huset på Tranan i Storuman, och dess anhöriga, en mindre trevlig julklapp. I en skrivelse, undertecknad av Kerstin Olla Grahn, kommunens socialchef, samt Patrik Persson (C), ordförande i omsorgsnämnden, informerades om planerna att hus C på Tranan ställs om från särskilt boende till trygghetsboende. Denna omställning innebär […].

News55 - 07 dec 17 kl. 14:42

Matsalar för Härjedalens äldre stängs ner

Senioren i Sveg, Mobacka i Lillhärdal och Fjällglimten i Vemdalen är de tre äldreboenden som Härjedalens kommun har beslutat att stänga matsalarna på. Och beslutet står inte oemotsagt, det rapporterar P4 Jämtland. Inga-Lill Svenssons mamma bor på ett trygghetsboende i Sveg och brukar äta i matsalen på äldreboendet Senioren.

YA - 27 dec 17 kl. 18:00

Tidigare socialchefen blir ny kulturchef: ”En begränsad period”

Roland Persson, kommunens överförmyndare och tidigare socialchef, blir tillförordnad kultur- och fritidschef medan man söker efter Peter Bernhorns efterträdare..

Vimmerby Tidning - 17 dec 17 kl. 13:40

Teaterfrågan upp i nämnden i januari

Något beslut om Spektrateatern ska läggas ned är inte fattat ännu. - Vi ska ta upp det i socialnämnden den 25 januari, säger socialchef Jörgen Olsson..

SmålandsPosten - 14 dec 17 kl. 23:28

Socialchef: Myndighet straffar kommunen för hårt

socialchefen Fernando Germond Corrêa tycker att Arbetsmiljöverket är för hårda och yttrar sig nu till förvaltningsrätten med en vädjan om reducerat vite..

YA - 30 nov 17 kl. 21:00

Stormigt i kommunhus – gammal chef tillbaka

Tidigare socialchef Elisabet Andersson tar över som tillförordnad verksamhetschef för IFO, individ- och familjeverksamheten. Enligt informationen som gått ut till alla kommunens medarbetare är det ingen i den gamla ledningen som utsetts som tillförordnad chef..

Nya Wermlands Tidningen - 02 dec 17 kl. 06:00

Socialchefen i Eda: "Det finns inga vinnare i sådana här ärenden"

På socialtjänsten i Eda kommun, som är ansvarig för omplaceringen, uttalar man sig inte i enskilda fall.– Men självfallet är det inte så här det brukar gå till, säger socialchef Jan Andreasson..

GöteborgsPosten - 09 nov 17 kl. 16:41

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer

De hemlösa barnen ökar i Göteborg. Samtidigt skenar kostnaderna för tillfälliga boendelösningar som hotell, vandrarhem och jourboenden. – Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen..

Sydöstran - 07 nov 17 kl. 16:16

Han blir chef för socialförvaltningen

Rekryteringen av en chef för socialförvaltningen är klar och man har valt Claes Wiridén, som redan nu är tillförordnad socialchef..

DalaDemokraten - 23 nov 17 kl. 18:03

Socialchefen: Uppåt 20 hemlösa i Ludvika

Det skulle behöva inrättas ett boende i Ludvika där hemlösa kan erbjudas tak över huvudet, anser kommunens socialchef Camilla Hofström. – Just nu är det mellan 15 och 20 personer i kommunen som är hemlösa..

Dalarnas tidningar - 23 nov 17 kl. 18:03

Socialchefen: Uppåt 20 hemlösa i Ludvika

Det skulle behöva inrättas ett boende i Ludvika där hemlösa kan erbjudas tak över huvudet, anser kommunens socialchef Camilla Hofström. – Just nu är det mellan 15 och 20 personer i kommunen som är hemlösa..

Nerikes Allehanda - 11 nov 17 kl. 17:07

"Här har vi misslyckats" - kommunchef kallade till presskonferens på lördagen

Under lördagsmorgonen bjöd kommunchef Isabell Landström till presskonferens klockan 14 i Nora kommunhus. Anledningen var allvarliga brister i omvårdnaden på en avdelning på Tullbackagården som uppdagats vid många tillfällen under en lång tidsperiod. – Det ska vara god kvalité hela tiden.

Blekinge Läns tidning - 10 nov 17 kl. 01:51

Fler barn i Göteborg utan fast boende

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. - Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen, till tidningen.(TT).

BT - 10 nov 17 kl. 01:51

Fler barn i Göteborg utan fast boende

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. - Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen, till tidningen.(TT).

Kristianstadsbladet - 10 nov 17 kl. 01:51

Fler barn i Göteborg utan fast boende

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. - Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen, till tidningen.(TT).

YA - 10 nov 17 kl. 01:51

Fler barn i Göteborg utan fast boende

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. - Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen, till tidningen.(TT).

Sydöstran - 10 nov 17 kl. 01:51

Fler barn i Göteborg utan fast boende

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. - Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen, till tidningen.(TT).

SmålandsPosten - 10 nov 17 kl. 01:51

Fler barn i Göteborg utan fast boende

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. - Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen, till tidningen.(TT).

Barometern - 10 nov 17 kl. 01:51

Fler barn i Göteborg utan fast boende

Hemlösheten ökar bland barnfamiljer i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. - Vi möter många hemlösa barnfamiljer som mår fruktansvärt dåligt, säger Åsa Vilu, biträdande socialchef på Stadsmissionen, till tidningen.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.