Socialchef

Sunday, 29 November, 09:41

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 05 nov 15 kl. 14:00

Välagården invigdes

Tomelilla Tomelilla invigde i onsdags ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn på Välagården.
– Vissa ser flyktingbarn som ett problem, vi och många andra ser dem som en möjlighet, sa Christer Yrjas, familjenämndens ordförande.Christer Yrjas höll invigningstalet inför ett 50-tal gäster och fick äran att klippa av det röda bandet som hölls upp av Välagårdens enhetschef Manora Nyström och socialchef Madeleine Moberg.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 15 kl. 13:20

Ekonomichef hoppar av

I förra veckan sa socialchef Lena Landström upp sig. Nu slutar även ekonomichef Per Broman..

Skånskan - 21 okt 15 kl. 06:00

Notan för fallskärmarna: över 11 miljoner kronor

HÖRBY Skånskan fortsätter idag granskningen av chefskarusellen i Hörby kommun. På tio år har 43 chefer slutat i kommunen. Elva av dessa har köpts ut för mångmiljonbelopp.

DalaDemokraten - 15 okt 15 kl. 15:03

Ylva Renström blir ny socialchef

Ylva Renström har arbetat inom Falu kommun sedan 1990 och har under de senaste åren arbetat som socialförvaltningens tillförordnade chef..

Skånskan - 24 okt 15 kl. 06:00

Tung kritik mot kommunalrådet

HÖRBY Nu kommer det tung kritik mot kommunalrådet Susanne Meijer (S) och den styrande regnbågskoalitionen i Hörby för deras sätt att hantera Peter Hanssonaffären.Eva Lindholm, gruppledare för M i Hörby, ifrågasätter hela beslutsprocessen och kräver att majoriteten lägger korten på bordet och förklarar sig.
Hon tycker att det är uppseendeväckande att Susanne Meijer hänvisar till att det är i majoritetsgruppen som besluten fattats om Peter Hanssons avhopp, hans fallskärm och avtalet om att låta anställningen gå över i Lejonet & Partners.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 06:00

Beslut om miljonfallskärm överklagas

HÖRBY Kommunen dras inför förvaltningsdomstol för hanteringen av Peter Hanssons fallskärm. Hörbybon Jan-Erik Persson har överklagat besluten.Att bevilja förre socialchefen Peter Hansson 1,8 miljoner kronor i avgångsvederlag, trots att han sade upp sig själv, och dessutom föra över pengarna till ett privatägt konsultbolag, utan insyn, visar att kommuntopparna helt har tappat kontrollen över situationen, menar Jan-Erik Persson.

Skånskan - 24 okt 15 kl. 06:00

Informerades inte om Peter Hanssons avhopp

HÖRBY Alla partierna i den styrande majoriteten kände inte till att Peter Hansson fick gå från sin tjänst direkt efter mötet den 8 juni.
– Jag fick läsa om det på Skånskans hemsida, säger Kristina Hansen (KD).På pressträffen om skattesatsen förra veckan passade Skånskan på att ställa några frågor om chefskarusellen i kommunen.

Skånskan - 14 okt 15 kl. 06:00

Chefskarusell kostar miljoner

Hörby Hörby
Inom loppet av tre veckor i somras skrev Hörby kommun dubbla avtal med Lejonet & Partners om att ge utköpta chefer karriärstöd.
Avtalen kostar kommunen 3,2 miljoner kronor och innebär att skattemiljoner från Hörby pumpas rakt in i ett privatägt konsultbolag. Skånskan fortsätter sin granskning av turerna kring Peter Hanssons avhopp som socialchef i Hörby kommun.

DalaDemokraten - 18 okt 15 kl. 07:39

Kommunens nya socialchef

socialchefen har ansvar för individ- och familjeomsorgen, LSS och socialpsykiatrin..

Skånskan - 13 okt 15 kl. 06:00

Hemliga spelet bakom socialchefens avhopp

Hörby HÖRBY
Det kostade Hörby kommun 1,84 miljoner kronor att köpa ut socialchefen Peter Hansson från hans tjänst. Men uppgifterna om vad som hände när han slutade går isär.
Kommunalrådet Susanne Meijer (S) hävdar att han slutade frivilligt och själv aktiverade sitt avgångsvederlag.

Skånskan - 13 okt 15 kl. 07:35

Peter Hansson tillbakavisar uppgifterna om att han slutade på egen begäran

HÖRBY Peter Hansson, som numera arbetar som tillförordnad socialchef i Perstorps kommun och får dubbel lön, bryter nu tystnaden kring sitt avhopp.
Han förklarar att de uppgifter som Susanne Meijer (S) lägger fram, om att han självmant slutade i Hörby, inte stämmer.Ända sedan avhoppet har Peter Hansson hållit låg profil och valt att inte kommentera bakgrunden till att han lämnade Hörby kommun.

Skånskan - 14 okt 15 kl. 06:00

Här ger Hörbys personalchef samarbetet högsta betyg

HÖRBY Hörby kommun anlitar ofta Lejonet & Partners. Bland annat hjälpte bolaget till med rekryteringen av ny kommunchef. Kommunens personalchef Göran Malmström är nöjd med samarbetet och tvekar inte att ge bolaget positiv feedback på deras hemsida.

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 15 kl. 11:40

Hon går in som socialchef

Medan en ny socialchef rekryteras hämtar Höganäs en vikarie från Helsingborg. Andrea Tuchten Danielsson går in som chef med en veckas varsel..

Skånskan - 12 okt 15 kl. 17:30

Paviljong på väg att bli ett nytt boende

SVEDALA En 250 kvadratmeter stor paviljong kommer att sättas upp som boende för ensamkommande barn som anvisats till Svedala kommun. Var i kommunen den ska placeras är inte bestämt än men troligen någonstans i Svedala.
Samtidigt räknas Svedala som ankomstkommun för ensamkommande flyktingbarn som landar på Malmö airport.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 15:43

Välagården redo för flyktingmottagande

Tomelilla Det har gått snabbt att färdigställa Välagården för mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Personalen har rekryterats och några av rummen har fått sin inredning.Det var i början av sommaren som Tomelilla kommun insåg att de var tvungna att hitta fler platser för ensamkommande flyktingbarn.

Barometern - 08 okt 15 kl. 16:28

Nu har de lika höga löner

I somras anställdes både ny skolchef och ny socialchef. Men deras lön skilde sig åt med närmare 7000 kronor..

Blekinge Läns tidning - 06 okt 15 kl. 07:26

Nya socialchefen: ”Jag ser mig som en lagspelare”

Efter några veckor på det nya jobbet känner hon sig väl mottagen. Hon kommer närmast från en anställning som socialchef i Eslövs kommun..

Sydöstran - 05 okt 15 kl. 16:12

Camilla gillar nya utmaningar

För en månad sedan började hon sitt nya arbete. – Jag har fått ett fantastiskt fint välkomnande. Vi pratar om Camilla Munther, kommunens nye socialchef.

Västerbottens Folkblad - 02 okt 15 kl. 23:00

[PLUS] Höga tjänstemän i Åsele anklagades för tjänstefel

En situation har uppstått i Åsele kommun. Kommunchef, socialchef och skolchef anklagades av....

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 15 kl. 09:59

Höganäs utan socialchef

socialchef Lena Landström slutar efter bara två år på posten..

Skånskan - 23 sep 15 kl. 11:15

Socialen utreder insatser

Höör socialchefen i Höörs kommun, Monica Dahl, är medveten om att de anställda inom äldrevården har ett tufft jobb.
Samtidigt säger hon att de allra flesta är nöjda och att kommunen vill förstärka bemanningen ytterligare.Höör har fått 1,5 miljoner kronor från staten för att satsa lite extra på äldrevården.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 15 kl. 13:46

PRO Kågeröd har startat höstens verksamhet

Traditionsenligt startade höstens första medlemsmöte med korvgrillning och tipsrunda. Man kunde tro att det var skolstart med mycket skratt och samtal om hur sommaren varit. Det soliga vädret bidrog till den glättiga stämningen.

Nyan - 14 sep 15 kl. 10:02

Brändö säger nej till flyktingar

BRÄNDÖ. Planerna på att ta emot flyktingar på Brändö tycks ha strandat. Vid kommunstyrelsens möte i torsdags beslutade man att föreslå fullmäktige att kommunen inte tar emot några flyktingar i det här skedet.

Nyan - 22 sep 15 kl. 14:00

Jomalaboende finns för kvotflyktingar

Boendefrågan för de kvotflyktingar som ska tas emot i Jomala kommun är nu löst. Det var i förra veckan som Nyan rapporterade om att kommunen stod utan tom bostad åt den familj som är på kommande. – Socialförvaltningen i Jomala kan nu meddela att bostadsfrågan är löst och att det dessutom kommit in flera alternativ att välja mellan.

Dalarnas tidningar - 15 sep 15 kl. 14:26

JO-anmälan mot socialchef läggs ned

Socialnämnden i Falun anmälde till JO att sekretesskyddad information kunde ha röjts av den tidigare socialchefen i samband med en tidigare utredning..

Helsingborgs Dagblad - 28 aug 15 kl. 00:30

Fler brott en upplevd känsla i Örkelljunga

Örkelljunga kommun har fel om att asylmottagningen lett till fler brott. Det är mera en upplevd känsla, sa socialchef Christel Sundberg till Sveriges television..

Dalarnas tidningar - 15 okt 15 kl. 15:07

Klart med ny socialchef i Falun

På torsdagen blev det klart med en ny socialchef i Falun..

Sydöstran - 10 okt 15 kl. 06:00

Få vill bli socialchef

Endast åtta personer har sökt tjänsten som socialchef. En av dem är kvinna..

DalaDemokraten - 03 jul 15 kl. 15:31

Massiv kritik mot socialchef - tvingas sluta

I en extern utredning riktas mycket allvarlig kritik mot socialförvaltningen. Bland annat framgår att personal utsatts för kränkningar vid flera tillfällen och att ledningen brustit i sitt personalansvar. Framför allt riktas allvarlig kritik mot socialchefen och en sektionschef inom LSS.

LV - 06 aug 15 kl. 10:28

Västervik har tagit emot få flyktingbarn i år

Några av landets minsta kommuner har tagit emot flest ensamkommande barn i år, i relation till invånarantalet. Västervik är en av de kommuner som tar emot lägst antal. Jörgen Olsson, socialchef i Västervik, tycker att jämförelsen kan vara missvisande..

Expressen - 16 jul 15 kl. 18:27

De äldres nattsömn ska kameraövervakas

Nattbesöken ska bli digitala. Nu ska kameror provas hos vårdtagarna i Gnosjö kommun. – Vi slipper väcka dem i onödan, säger kommunens socialchef Bengt Andersson till Värnamo Nyheter..

Dalarnas tidningar - 07 jul 15 kl. 15:05

Sparkade socialchefen Ingalill Frank: "Vi funderar på skadeståndskrav"

Det var för fyra dagar sedan socialchef Ingalill Frank i Falu kommun fick avgå med omedelbar verkan..

LV - 16 jul 15 kl. 00:28

Ensamkommande flyktingbarn ökar

Det fortsätter att komma många ensamkommande flyktingbarn till Sverige. Landets kommuner kommer nu att tvingas ta emot fler barn än vad de har avtal med Migrationsverket. Vår tidning ställer frågor till Gunilla Öhrling, tillförordnad socialchef i Västerviks kommun, om hur detta påverkar kommunen.

SN - 09 jul 15 kl. 18:45

Socialchefen flyttar söderut

Irene Bengtsson, socialchef inom Oxelösunds kommun lämnar sin post..

Dalarnas tidningar - 02 jul 15 kl. 07:35

Socialchef lovar förbättringar för enhetscheferna i Borlänge

Sedan 2013 har varannan enhetschef i sociala sektorn lämnat jobbet. En stor grupp, 24 personer, sökte sig till andra arbetsgivare än Borlänge kommun..

LV - 27 jun 15 kl. 06:05

Pengar till äldrevården

Regeringen har beslutat om mer pengar till äldrevården. Hur mycket som går till Västerviks kommun är oklart men Gunilla Öhrling, tillförordnad socialchef, välkomnar beslutet..

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 15 kl. 00:01

"Socialarbetarnas möjlighet att ägna sig åt det de utbildade för, socialt arbete, är för liten.

Socialtjänstens problem handlar inte bara om hög arbetsbelastning, låga löner och olämpliga chefer. Några allmänna faktorer ligger bakom problemen i Helsingborg, men också i hela landet.
Det skriver Göran Jönsson, tidigare socialchef i Helsingborg.

DalaDemokraten - 21 jun 15 kl. 14:16

Mohammed trivs med sitt nya liv i Hedemora

Vid kommunfullmäktiges möte i juni var socialchef Anders Jacobson inbjuden att berätta lite om delar av verksamheten..

Dalarnas tidningar - 21 jun 15 kl. 14:16

Mohammed trivs med sitt nya liv i Hedemora

Vid kommunfullmäktiges möte i juni var socialchef Anders Jacobson inbjuden att berätta lite om delar av verksamheten..

UNT - 01 sep 15 kl. 08:03

Ny socialchef får fullt upp

Håkan Dahlqvist heter Östhammars kommuns nya socialchef..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.