Socialchef

Tuesday, 26 July, 12:10

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 23 jun 16 kl. 10:08

Avtalet om miljonfallskärmen olagligt

HÖRBY Kommunalrådet Susanne Meijer (S) i Hörby hade inte rätt att teckna avtal med konsultbolaget Lejonet & Partners om före detta socialchefen Peter Hansson miljonfallskärm. Uppgörelsen har kostat skattebetalarna i Hörby nästan två miljoner kronor.Beslutet att skriva under konsultavtalet överklagades av Hörbybon Jan-Erik Persson, och nu har förvaltningsrättens dom kommit.

Skånskan - 23 jun 16 kl. 20:00

Beslutet om avtalet olagligt

HÖRBY Kommunens beslut att skriva avtal med Lejonet & Partners om ex-socialchefen Peter Hanssons miljonfallskärm var olagligt.
Det konstaterar förvaltningsrätten och river upp beslutet. Man slår också fast att kommunalrådet Susanne Meijer (S) inte hade mandat att skriva på avtalet.

Nya Wermlands Tidningen - 24 jun 16 kl. 06:00

Minus för omsorgen

Omsorgsverksamheten i Hällefors kommun går back med cirka 6,5 miljoner kronor. Under det senaste mötet i kommunstyrelsen berättade socialchef Ingrid Holmgren om situationen och vilka åtgärder som satts in..

Sydöstran - 22 jun 16 kl. 12:03

Spottade socialchef i ansiktet

En 30-årig kvinna var missnöjd med socialförvaltningens agerande i ett familjeärende. Hon sa "Fuck you" till enhetschefen och spottade henne i ansiktet..

Barometern - 06 jul 16 kl. 15:09

Socialchef slutar innan hon börjat

Om några veckor skulle Carina Dagbro börja arbeta som ny socialchef i Torsås kommun. På måndagen lämnade hon in sin avskedsansökan..

Nerikes Allehanda - 16 jun 16 kl. 05:06

Omsorgen saknar pengar och händer

Kommunens omsorg går back 6,5 miljoner kronor och nu söker ansvariga möjligheter att få ner kostnaderna. – Vi har en budget, men kan inte blunda för att behoven är större, säger socialchef Ingrid Holmgren..

SN - 09 jun 16 kl. 12:33

Trosas egna HVB-hem är nu igång

Nu är Trosas HVB Skogsgläntan igång. Men det är osäkert om kommunen sparar pengar på att ha egen verksamhet. – Ekonomin har inte varit drivande, vi vill ha ett helhetsgrepp kring de barn vi fått anvisade, säger Graham Owen, socialchef i Trosa kommun..

Corren - 30 jun 16 kl. 11:00

Socialchef går till Linköping

Linda Ljungqvist lämnar jobbet som socialchef i Åtvidaberg och blir från september ny omsorgsdirektör i Linköpings kommun..

Skånskan - 03 jun 16 kl. 10:00

1 300 lediga platser i hela landet

höör I Höör finns cirka fem lediga platser för ensamkommande flyktingbarn. Tittar man på hela landet ligger siffran på hela 1 300 lediga platser.
– Det är en dramatisk förändring, säger Ewa Näslund biträdande socialchef i Höör.

Nerikes Allehanda - 02 jun 16 kl. 05:06

Arbetskläder på plats till sist

Arbetskläder för personal inom kommunens omsorg är på plats. I mitten av maj kunde anställda lämna de privata arbetskläderna hemma.– Äntligen, säger socialchef Ingrid Holmgren..

Alingsås tidning - 28 maj 16 kl. 14:10

Vårgårda för alla

Vårmarknaden blev en fantastisk folkfest, som präglades av gemenskap över nations- och kulturgränser. Inte minst visade det sig i manifestationståget med budskapet – Vårgårda för alla.
Den klassiska vårmarknaden med massor av knallar, som slår upp sina marknadsstånd för att sälja allt från godis, leksaker, skor, kläder och andra oumbärliga saker samt ortens egna köpmän kompletterades denna gång med mat, diktläsning, teater och annat från andra länder och kulturer.

Kristianstadsbladet - 27 maj 16 kl. 03:00

Stort lönelyft för socialchef

Det blev ett ordentligt lyft för socialchefen Merete Tillman när lönerna för i år fastställdes. Även politikerna har fått sina arvoden höjda..

Skånskan - 14 maj 16 kl. 06:00

Fick dubbla arvoden i två år

HÖRBY Kommunalrådet Susanne Meijer (S) tog emot dubbla arvoden när hon satt i socialnämnden 2013 och 2014. Varje månad tickade det in 2 000 kronor extra på kontot. Det pågick i två år utan att hon slog larm.

Alingsås tidning - 17 maj 16 kl. 05:30

Effektivare jobb med ”En väg in”

Vårgårda får en ny organisation, där arbetsmarknad, integration och vuxenutbildningen samlas i en enhet.
– Vi blir effektivare och kan snabbare hjälpa dem som står längre från arbetsmarknaden med utbildning och praktikplatser, säger socialchef Eva Wendefors. Innan kommunfullmäktiges möte i förra veckan informerade Eva Wendefors och Ann-Charlotte Lilja, rektor vuxenutbildningen Herrljunga-Vårgårda om den nya organisationen, som träder i kraft 1 augusti.

Västerbottens Folkblad - 09 maj 16 kl. 20:00

Vad skiljer Ikea från vården?

I nyhetsrapporteringen verkar det som att Ikea:s medarbetare har bättre villkor än personer inom vården. Stämmer det egentligen? Det frågar sig Ulf Norberg, socialchef i Vännäs kommun.

Skånskan - 12 jun 16 kl. 14:00

Dyrt med socialchef

SVALÖV Det kostar på för Svalövs kommun att anställa en ny socialchef efter avhoppade Susanne Rosenström.Totalt vill nu kommunchef Fredrik Löfqvist ha drygt en halv miljon kronor för att täcka upp utgifter gällande framtida rekryteringskostnader. Pengarna ska dessutom vara till hjälp för att betala ut delar av de 1,4 miljoner kronor som Rosenström fick när hon slutade på posten tidigare i år.

Expressen - 04 apr 16 kl. 21:21

Babyn hittades bland sopor – så mår hon nu

Den nyfödda lilla flickan som hittades naken i ett sopkärl i fredags var kraftigt nedkyld. Hennes temperatur var bara 25 grader när hon kom in till sjukhuset men lyckligtvis mår hon allt bättre. – Först fick hon sondmat, nu har hon fått en nappflaska, säger Tine Vesterby Sørensen, socialchef i Gladsaxe kommun till Ekstrabladet..

Sydöstran - 06 maj 16 kl. 06:00

Socialförvaltningen inför nya rutiner

Socialförvaltningen inför nya rutiner för att minska ohälsan för enhetscheferna. – Det ska årligen göras en riskbedömning kring den psykosociala arbetsmiljön, meddelar socialchef Camilla Munther i en svarsskrivelse till Arbetsmiljöverket..

Barometern - 03 maj 16 kl. 22:57

Den mänskliga faktorn ställer till det

Mycket av problemen med dokumentation handlar om den mänskliga faktorn. Det säger Anita Granström, tillförordnad socialchef..

Corren - 28 apr 16 kl. 17:00

Socialchefen: "Jag förstår frustrationen"

– Det finns brister, ingen tvekan och jag förstår frustrationen, säger socialchef Per-Olof Andersson om lönesituationen på socialkontoret..

Nerikes Allehanda - 27 apr 16 kl. 20:00

Många i Linde får försörjningsstöd

– Vi ligger oerhört högt. Det sa socialchef Madde Gustavsson vid tisdagens kommunstyrelsemöte om försörjningsstödet i Lindesberg kommun..

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 08:05

Ökat säkerhet för flyktingbarn

Lomma kommun har skärpt säkerheten kring boenden för ensamkommande flyktingbarn. Detta efter flera fall av skadegörelse och ofredande, skriver Sydsvenskan.se.

Expressen - 20 feb 16 kl. 20:14

Kommunens kaxiga svar till Mannerström

Politikerna i Jönköping skulle testäta de äldres mat – men fick biff när de gamla fick pölsa. Något som fick Leif Mannerström att gå i taket. – Det är ett svek mot de äldre, rasade stjärnkocken.

Sydsvenskan - 09 apr 16 kl. 08:43

Barn bodde ensamma - trots placering

Tre flyktingbarn bodde ensamma i flera månader, trots att de familjehemsplacerats.Två av barnen hade i december förra året familjehemsplacerats av Eksjö kommun utanför Jönköping, det tredje barnet placerades av en annan kommun, men varken mamman eller pappan i familjehemmet bodde tillsammans med barnen, skriver SVT Jönköping.— De har tydligen bott i en av familjens två lägenheter och fått lite pengar till mat.

YA - 05 apr 16 kl. 18:00

Bråk mellan enskilda personer

På måndagens kommunstyrelsemöte informerade socialchef Madeleine Moberg om bråket som uppstått utanför fritidsgården i helgen. Och kommunalråd Leif Sandberg (C) tillbakavisar att det skulle röra sig om större gängbråk bland flyktingungdomar..

Skånskan - 31 mar 16 kl. 06:00

Bostäder ska ordnas för 95 nya flyktingar

Ystad I år ska Ystad kommun att ta emot 95 flyktingar med permanent uppehållstillstånd.
De behöver bostäder, och nu startar kommunen en arbetsgrupp som ska lösa situationen så smidigt som möjligt.
– Att ta väl hand om dem är ett sätt att skaffa framtida kommuninnevånare, säger Kommundirektör Johan Rosenkvist.

News55 - 11 mar 16 kl. 15:49

Man behandlad som döende på äldreboende. Dottern: ”en ren skräckupplevelse”

LINDESBERG. Det var i juli förra året på ett äldreboende som den demente mannen blev rosslig och andfådd. Han hade låg syreupptagning, hög puls och ett blodtryck som inte gick att mäta, det framgår i ett beslut av IVO.

Nerikes Allehanda - 29 mar 16 kl. 11:50

Klart med tillförordnad socialchef

Hallsbergs kommun har fått klart med en ny chef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Men bara tillfälligt. Konsulten Jukka Tekonen blir tillförodnad chef tills dess att kommunen rekryterat en permanent..

Nya Wermlands Tidningen - 25 mar 16 kl. 16:08

Vägen vidare föll väl ut

Hälften av alla som deltagit i projektet Vägen vidare har kunnat gå ut i egen försörjning efteråt.– För varje person är det guld värt, säger Ing-Marie Henningsson, tillförordnad socialchef..

Nyan - 04 mar 16 kl. 12:49

Första flyktingfamiljen till Jomala

Igår kväll tog Jomala kommun emot sin första flyktingfamilj, berättar socialchef Jan Mattsson. Med på plats vid mottagningen, förutom personal från socialkansliet, var också en representant från Röda korset respektive från ÅHS samt anlitad tolk. Dessutom deltog även två Mariehamnsungdomar från gruppen som kom till Åland tidigare i höst, också från Syrien.

News55 - 22 feb 16 kl. 17:20

Känd matprofil om biffbråket: ”Kommunen ljuger som en häst travar!”

Politikerna i äldrenämnden i Jönköping bjöd in media för att visa vilken god mat de äldre fick. Men medan politikerna åt vällagade köttfärsbiffar fick de äldre nöja sig med pölsa. En som reagerade starkt var stjärnkocken Leif Mannerström som kallade händelsen ett ”svek mot de äldre”.

Nerikes Allehanda - 21 mar 16 kl. 14:25

Kommunen har anställt fler sjuksköterskor

Fler sjuksköterskor har anställts och en konsult har kopplats in för att ta tag i arbetsmiljön. Efter fjolårets prövningar är Hallsbergs socialchef Lena Dibbern fortsatt positiv till sjuksköterskornas arbetssituation..

DN - 16 feb 16 kl. 20:39

Terrormisstänkt i Österrike – oskyldig i Sverige


På torsdag inleds rättegången mot den 17-åriga flicka från Linköping som sedan i december suttit häktad i Österrike för samröre med IS. Enligt landets myndigheter är svenskan misstänkt för terroristbrott, medan hon i Sverige betraktas som oskyldig. – Hon ska få stöd och hjälp när hon kommer hem, säger Anita Lhådö, socialchef i Linköping..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.