Socialchef

Tuesday, 30 August, 20:45

Nyheter om socialchef

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 jul 16 kl. 06:00

Ska utredas av kommunen

Höör Ewa Näslund, biträdande socialchef på Höörs kommun, säger att hon aldrig förut varit med om att det kommit in så många anmälningar till en verksamhet samtidigt.I mitten av juli anmälde 20 av 29 pojkar vid EKB-boendet på Frostavallen, boendet till Migrationsverket.
Nu ska anmälningarna utredas av socialsekreterare vid socialtjänsten i Höör, berättar socialchef Ewa Näslund.

Skånskan - 28 jul 16 kl. 06:19

Växlande molnighet

LOKALT
”Boendet borde stängas omedelbart”
HÖÖR De be­rättar om fel­be­hand­lingar, sär­be­hand­lingar och an­mäl­ningar som tagits bort – före det­ta per­so­nal vid bo­en­det för en­sam­kom­man­de på Fros­ta­val­len, är myc­ket kri­tiska mot le­dningen. Ska utredas av kommunen
HÖÖR Ewa Näslund, biträdande socialchef på Höörs kommun, säger att hon aldrig förut varit med om att det kommit in så många anmälningar till en verksamhet samtidigt. Stort träd blev förgiftat
MALMÖ En Malmöbo misstänker att ett mycket stort, 100-årigt träd på hans villatomt har blivit förgiftat.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 14:00

1,4 miljoner i fallskärm – nu överklagas beslutet

HÖRBY
Turerna kring ex-chefernas miljonfallskärmar i Hörby kommun fortsätter. Ytterligare ett avtal har överklagats.
Denna gång gäller det miljonuppgörelsen med före detta kulturskolechefen Torgny Hammarstrand från 2015 som ska synas.

Skånskan - 11 jul 16 kl. 14:00

Ny socialchef arbetar med målbild

HÖRBY För tre veckor sedan dansade hon in i Hörby kommun som en sprudlande virvelvind. Den nya socialchefen ser inga hinder utan bara möjligheter och lösningar.Hon kommer senast från Landskrona där hon har varit områdeschef för en stor äldrevårdsverksamhet med ansvar för alla sjuksköterskor, rehabiliteringspersonal och korttidsverksamhet.

Skånskan - 09 jul 16 kl. 06:00

Försökte hänga sig – personal avvaktade

Höör Ingen i personalen tillkallade ambulans, när ett flyktingbarn försökte begå självmord på ett boende utanför Höör.
Nu gör kommunen en lex Sarah-anmälan.Det var i början av mars i år som ett ensamkommande flyktingbarn försökte hänga sig i en lampsladd tidigt på morgonen.

Expressen - 07 jul 16 kl. 13:54

Kommunchef slutar – får knapp miljon

Vara kommuns socialchef Per-Ola Olsson slutar med omedelbar verkan, skriver Skaraborgs Läns Tidning. Han uppges få med sig knappt 900 000 kronor. – Kommunledningen har bristande förtroende för honom, säger kommundirektören Anna Cederqvist till Sklt..

Västerbottens Folkblad - 05 jul 16 kl. 16:06

Kommunen startar jourtelefon

Under sommaren har Storumans kommun öppnat en jourtelefon. Anledning till det är den ökade psykiska ohälsan i kommunen. Kommunen har tillsammans med kyrkan och primärvården tagit fram en plan, för att försöka komma till rätta med den ökade psykiska ohälsan bland ungdomar.

Nerikes Allehanda - 05 jul 16 kl. 05:40

Hårt arbete bakom effektivare omsorg

Trots att fler timmar beviljats inom den kommunala hemtjänsten har kostnaderna minskat.– Mycket arbete, inte minst hos personalen, ligger bakom, säger socialchef Ingrid Holmgren, som är nöjd med utvecklingen..

Skånskan - 23 jun 16 kl. 10:08

Avtalet om miljonfallskärmen olagligt

HÖRBY Kommunalrådet Susanne Meijer (S) i Hörby hade inte rätt att teckna avtal med konsultbolaget Lejonet & Partners om före detta socialchefen Peter Hansson miljonfallskärm. Uppgörelsen har kostat skattebetalarna i Hörby nästan två miljoner kronor.Beslutet att skriva under konsultavtalet överklagades av Hörbybon Jan-Erik Persson, och nu har förvaltningsrättens dom kommit.

Skånskan - 23 jun 16 kl. 20:00

Beslutet om avtalet olagligt

HÖRBY Kommunens beslut att skriva avtal med Lejonet & Partners om ex-socialchefen Peter Hanssons miljonfallskärm var olagligt.
Det konstaterar förvaltningsrätten och river upp beslutet. Man slår också fast att kommunalrådet Susanne Meijer (S) inte hade mandat att skriva på avtalet.

Nya Wermlands Tidningen - 24 jun 16 kl. 06:00

Minus för omsorgen

Omsorgsverksamheten i Hällefors kommun går back med cirka 6,5 miljoner kronor. Under det senaste mötet i kommunstyrelsen berättade socialchef Ingrid Holmgren om situationen och vilka åtgärder som satts in..

Sydöstran - 22 jun 16 kl. 12:03

Spottade socialchef i ansiktet

En 30-årig kvinna var missnöjd med socialförvaltningens agerande i ett familjeärende. Hon sa "Fuck you" till enhetschefen och spottade henne i ansiktet..

Nerikes Allehanda - 16 jun 16 kl. 05:06

Omsorgen saknar pengar och händer

Kommunens omsorg går back 6,5 miljoner kronor och nu söker ansvariga möjligheter att få ner kostnaderna. – Vi har en budget, men kan inte blunda för att behoven är större, säger socialchef Ingrid Holmgren..

SN - 09 jun 16 kl. 12:33

Trosas egna HVB-hem är nu igång

Nu är Trosas HVB Skogsgläntan igång. Men det är osäkert om kommunen sparar pengar på att ha egen verksamhet. – Ekonomin har inte varit drivande, vi vill ha ett helhetsgrepp kring de barn vi fått anvisade, säger Graham Owen, socialchef i Trosa kommun..

Skånskan - 03 jun 16 kl. 10:00

1 300 lediga platser i hela landet

höör I Höör finns cirka fem lediga platser för ensamkommande flyktingbarn. Tittar man på hela landet ligger siffran på hela 1 300 lediga platser.
– Det är en dramatisk förändring, säger Ewa Näslund biträdande socialchef i Höör.

Nerikes Allehanda - 02 jun 16 kl. 05:06

Arbetskläder på plats till sist

Arbetskläder för personal inom kommunens omsorg är på plats. I mitten av maj kunde anställda lämna de privata arbetskläderna hemma.– Äntligen, säger socialchef Ingrid Holmgren..

Alingsås tidning - 28 maj 16 kl. 14:10

Vårgårda för alla

Vårmarknaden blev en fantastisk folkfest, som präglades av gemenskap över nations- och kulturgränser. Inte minst visade det sig i manifestationståget med budskapet – Vårgårda för alla.
Den klassiska vårmarknaden med massor av knallar, som slår upp sina marknadsstånd för att sälja allt från godis, leksaker, skor, kläder och andra oumbärliga saker samt ortens egna köpmän kompletterades denna gång med mat, diktläsning, teater och annat från andra länder och kulturer.

Kristianstadsbladet - 27 maj 16 kl. 03:00

Stort lönelyft för socialchef

Det blev ett ordentligt lyft för socialchefen Merete Tillman när lönerna för i år fastställdes. Även politikerna har fått sina arvoden höjda..

Skånskan - 14 maj 16 kl. 06:00

Fick dubbla arvoden i två år

HÖRBY Kommunalrådet Susanne Meijer (S) tog emot dubbla arvoden när hon satt i socialnämnden 2013 och 2014. Varje månad tickade det in 2 000 kronor extra på kontot. Det pågick i två år utan att hon slog larm.

Alingsås tidning - 17 maj 16 kl. 05:30

Effektivare jobb med ”En väg in”

Vårgårda får en ny organisation, där arbetsmarknad, integration och vuxenutbildningen samlas i en enhet.
– Vi blir effektivare och kan snabbare hjälpa dem som står längre från arbetsmarknaden med utbildning och praktikplatser, säger socialchef Eva Wendefors. Innan kommunfullmäktiges möte i förra veckan informerade Eva Wendefors och Ann-Charlotte Lilja, rektor vuxenutbildningen Herrljunga-Vårgårda om den nya organisationen, som träder i kraft 1 augusti.

Barometern - 06 jul 16 kl. 15:09

Socialchef slutar innan hon börjat

Om några veckor skulle Carina Dagbro börja arbeta som ny socialchef i Torsås kommun. På måndagen lämnade hon in sin avskedsansökan..

Västerbottens Folkblad - 09 maj 16 kl. 20:00

Vad skiljer Ikea från vården?

I nyhetsrapporteringen verkar det som att Ikea:s medarbetare har bättre villkor än personer inom vården. Stämmer det egentligen? Det frågar sig Ulf Norberg, socialchef i Vännäs kommun.

Expressen - 04 apr 16 kl. 21:21

Babyn hittades bland sopor – så mår hon nu

Den nyfödda lilla flickan som hittades naken i ett sopkärl i fredags var kraftigt nedkyld. Hennes temperatur var bara 25 grader när hon kom in till sjukhuset men lyckligtvis mår hon allt bättre. – Först fick hon sondmat, nu har hon fått en nappflaska, säger Tine Vesterby Sørensen, socialchef i Gladsaxe kommun till Ekstrabladet..

Sydöstran - 06 maj 16 kl. 06:00

Socialförvaltningen inför nya rutiner

Socialförvaltningen inför nya rutiner för att minska ohälsan för enhetscheferna. – Det ska årligen göras en riskbedömning kring den psykosociala arbetsmiljön, meddelar socialchef Camilla Munther i en svarsskrivelse till Arbetsmiljöverket..

Barometern - 03 maj 16 kl. 22:57

Den mänskliga faktorn ställer till det

Mycket av problemen med dokumentation handlar om den mänskliga faktorn. Det säger Anita Granström, tillförordnad socialchef..

Corren - 30 jun 16 kl. 11:00

Socialchef går till Linköping

Linda Ljungqvist lämnar jobbet som socialchef i Åtvidaberg och blir från september ny omsorgsdirektör i Linköpings kommun..

Corren - 28 apr 16 kl. 17:00

Socialchefen: "Jag förstår frustrationen"

– Det finns brister, ingen tvekan och jag förstår frustrationen, säger socialchef Per-Olof Andersson om lönesituationen på socialkontoret..

Nerikes Allehanda - 27 apr 16 kl. 20:00

Många i Linde får försörjningsstöd

– Vi ligger oerhört högt. Det sa socialchef Madde Gustavsson vid tisdagens kommunstyrelsemöte om försörjningsstödet i Lindesberg kommun..

Sydsvenskan - 26 apr 16 kl. 08:05

Ökat säkerhet för flyktingbarn

Lomma kommun har skärpt säkerheten kring boenden för ensamkommande flyktingbarn. Detta efter flera fall av skadegörelse och ofredande, skriver Sydsvenskan.se.

Expressen - 20 feb 16 kl. 20:14

Kommunens kaxiga svar till Mannerström

Politikerna i Jönköping skulle testäta de äldres mat – men fick biff när de gamla fick pölsa. Något som fick Leif Mannerström att gå i taket. – Det är ett svek mot de äldre, rasade stjärnkocken.

Sydsvenskan - 09 apr 16 kl. 08:43

Barn bodde ensamma - trots placering

Tre flyktingbarn bodde ensamma i flera månader, trots att de familjehemsplacerats.Två av barnen hade i december förra året familjehemsplacerats av Eksjö kommun utanför Jönköping, det tredje barnet placerades av en annan kommun, men varken mamman eller pappan i familjehemmet bodde tillsammans med barnen, skriver SVT Jönköping.— De har tydligen bott i en av familjens två lägenheter och fått lite pengar till mat.

YA - 05 apr 16 kl. 18:00

Bråk mellan enskilda personer

På måndagens kommunstyrelsemöte informerade socialchef Madeleine Moberg om bråket som uppstått utanför fritidsgården i helgen. Och kommunalråd Leif Sandberg (C) tillbakavisar att det skulle röra sig om större gängbråk bland flyktingungdomar..

Skånskan - 12 jun 16 kl. 14:00

Dyrt med socialchef

SVALÖV Det kostar på för Svalövs kommun att anställa en ny socialchef efter avhoppade Susanne Rosenström.Totalt vill nu kommunchef Fredrik Löfqvist ha drygt en halv miljon kronor för att täcka upp utgifter gällande framtida rekryteringskostnader. Pengarna ska dessutom vara till hjälp för att betala ut delar av de 1,4 miljoner kronor som Rosenström fick när hon slutade på posten tidigare i år.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.