Skattehärvan

Thursday, 24 May, 15:50

Nyheter om skattehärvan

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - 02 feb 18 kl. 07:05

Uppsalaprofessor i skattehärvan kring Ågerup

En Uppsalaprofessor är inblandad i skattehärvan runt Bengt Ågerup..

DI - 04 apr 16 kl. 15:44

Lööf om skattehärvan: Det är provocerande

Centerledaren Annie Lööf reagerar starkt på de läckta uppgifterna om skattesmitning och pengatvätt som avslöjades på söndagen."Jag tycker att det är provocerande och uppseendeväckande att det här förekommer, för det ligger så fjärran ifrån hur vanligt folk resonerar" säger hon till Di..

Expressen - 04 apr 16 kl. 07:15

Hundratals svenskar med i skattehärvan

I går berättade SVT:s reporter Joachim Dyfvermark för Expressen att det finns flera svenska namn med i Panamaskandalen. Nu berättar han för Aftonbladet att 400-500 svenska personer och bolag finns i de läckta dokumenten. – Det är allt ifrån egenföretagare till näringslivets absoluta toppar, säger han till Aftonbladet..

GöteborgsPosten - 04 apr 16 kl. 10:19

Efter skattehärvan - Nordeas kunder rasar

Nordeas kunder rasar efter avslöjanden om att banken erbjuder sina mest förmögna kunder brevlådeföretag i skatteparadis för att undvika skatt. - Med en sådan här presentation i media förstår vi att människor är upprörda, säger Magnus Nelin som är pressansvarig på banken..

DI - 04 apr 16 kl. 07:23

Svenska näringslivstoppar med i skattehärvan

Uppgifterna i de läckta Panamadokumenten om hur advokatfirman Mossack Fonsenca hjälp kunder världen över att skatteplanera har väckt stor  ilska. Än så länge finns inga uppgifter om svenskar som anlitat sig av advokatfirman. Men enligt SVT ska det finnas 400-500 svenska personer och bolag i de läckta dokumenten..

DN - 05 apr 16 kl. 06:11

Tre dömda svenskar i skattehärvan


Flera myndigheter ska granska de svenska kopplingarna till ”Panamapapperen”. De läckta dokumenten visar hur makthavare och företagare över hela världen gömt undan pengar. Nu kan DN berätta att tre svenska män som dömts för grova skattebrott finns bland firmans kunder..

SvD - 04 apr 16 kl. 15:37

Norska statens bank dras in i skattehärvan

I Sverige riktas strålkastarna mot Nordea som hjälpt sina kunder att undkomma skatt. I Norge pekas DNB ut i den omfattande Panamaläckan. Norska staten är bankens största ägare, skriver Aftenposten..

GöteborgsPosten - 04 apr 16 kl. 21:25

Förre landslagsmålvakten utpekad i skattehärvan

Mattias Asper är en av spelarna som introducerades för skatteplanering - det visar Panamadokumenten. – Det var så jag trodde det fungerade, säger Asper till SVT Sport..

DN - 08 okt 15 kl. 16:29

Leo Messi kan få fängelse

Leo Messi såg ut att gå fri från skattehärvan när åklagaren i tisdags yrkade på fängelse för hans pappa Jorge Messi men att fotbollsstjärnan skulle gå fri. Men nu kommer nya besked. Fotbollsstjärnan dras inför domstol och riskerar 22 månaders fängelse..

YLE - 08 okt 15 kl. 17:07

Skattehärvan: Messi kan ändå riskera fängelse

Tidigare i veckan meddelade spanska åklagarmyndigheter att skatteåtalet mot fotbollsspelaren Lionel Messi skulle läggas ner. Enligt nyhetsbyrån AFP anser ändå domaren i målet att även Messi ska ses som ansvarig. Messi och hans pappa Jorge anklagas för att ha smitit undan skatter i Spanien åren 2007-2009.

Sydsvenskan - 09 apr 15 kl. 17:00

Franska åklagare brottsutreder HSBC

Franska åklagare har inlett en brottutredning rörande de skatteaffärer den schweiziska delen av den brittiska storbanken HSBC gjorde för kunders räkning under åren 2006 och 2007. HSBC anklagas för att ha hjälpt över 120 000 rika klienter att undvika skatter på sammanlagt 181 miljarder euro.Den jättelika skattehärvan kom upp till ytan i februari genom en stor läcka som publicerades i flera europeiska stora medier.

Helsingborgs Dagblad - 09 apr 15 kl. 17:00

Franska åklagare brottsutreder HSBC

Franska åklagare har inlett en brottutredning rörande de skatteaffärer den schweiziska delen av den brittiska storbanken HSBC gjorde för kunders räkning under åren 2006 och 2007. HSBC anklagas för att ha hjälpt över 120 000 rika klienter att undvika skatter på sammanlagt 181 miljarder euro.Den jättelika skattehärvan kom upp till ytan i februari genom en stor läcka som publicerades i flera europeiska stora medier.

NSD - 12 feb 15 kl. 17:17

Belades med näringsförbud

Ytterligare en man har häktats i skattehärvan..

BT - 22 dec 14 kl. 14:01

Unik rättegång mot spansk prinsessa

Spaniens prinsessa Cristina kallas till rättegång för skattebrott. Ett unikt mål som anses skada kungahusets anseende. Rättegången mot prinsessan Cristina, syster till kung Felipe VI, blir den första mot en familjemedlem till den sittande monarken i Spanien.

GöteborgsPosten - 21 okt 14 kl. 11:35

Fängelse för Michael Brinkenstjärna

Fängelse i ett och ett halvt år. Det blev straffet för managern Michael Brinkenstjärna i skattehärvan kring bolaget Nöjessåpan. Artisten Håkan Hemlin döms till 50 timmar samhällstjänst och 39-åring till villkorlig dom..

Eurosport - 16 okt 14 kl. 21:46

”Messi hade ingenting med skatterna att göra”

Lionel Messis pappa Jorge uppger att hans son inte har varit inblandad i skattehärvan överhuvudtaget. ”Han har ingenting med det här att göra”, säger Messi till Cadena COPE..

Realtid - 16 okt 14 kl. 15:42

Hårdare straff efter överklagan

Bengt Weijdegård och Björn Rolfsson döms till fängelse i två år och sex månader efter skattehärvan i Victory Life..

Expressen - 26 feb 14 kl. 18:25

Lotta Engberg: "Det har varit en tuff tid"

"Let's dance" ska bli Lotta Engbergs revansch. Efter skattehärvan som höll på att knäcka henne vill 50-åringen dansa tillbaka in i svenska folkets hjärtan..

GöteborgsPosten - 04 apr 16 kl. 09:07

Magdalena Andersson om skattehärvan: "Upprörande"

Den svenska storbanken Nordea har erbjudit förmögna kunder att undvika skatt i skatteparadis.Finansminister Magdalena Andersson tycker att det som avslöjats om skattehärvan är upprörande, skriver SVT.– Och om det dessutom skedde under en tid när banken var i statlig ägo borde man ju ha funderat en extra gång, säger hon till SVT..

GöteborgsPosten - 04 apr 16 kl. 20:26

Messi förnekar inbladning i jättehärvan

Barcelonas världsstjärna Lionel Messi förnekar sin iblandning i den gigantiska skattehärvan som kopplas till den Panama baserade advokatbyrån Mossack Fonseca. – Anklagelserna är förolämpande, skriver stjärnans familj i ett uttalande, rapporterar nyhetsbyrån AFP..

GöteborgsPosten - 04 apr 16 kl. 20:26

Messi förnekar inblandning i jättehärvan

Barcelonas världsstjärna Lionel Messi förnekar sin iblandning i den gigantiska skattehärvan som kopplas till den Panama baserade advokatbyrån Mossack Fonseca. – Anklagelserna är förolämpande, skriver stjärnans familj i ett uttalande, rapporterar nyhetsbyrån AFP..

Aftonbladet - 29 jan 14 kl. 21:40

Lill-Babs seger i skattehärvan

Artisten får sannorlikt tillbaka 25 600 kr.

Expressen - 29 jan 14 kl. 09:47

Lill-Babs vinst i skattehärvan

Trots att Lill-Babs erkänt att hon tagit emot 300 000 svart - nu får hon tillbaka pengar. Det kommer som en totalöverraskning för sångerskan: – Det låter ju fantastiskt, säger hon..

Opinionen.se - 03 okt 13 kl. 08:10

Saabchefer förhörs på nytt

Fler toppar från Saab Automobile, däribland tidigare vd:n och huvudpersonen i skattehärvan, Victor Muller, kommer sannolikt att delges misstanke om brott..

Expressen - 27 sep 13 kl. 12:37

Här anländer Messi till spanska domstolen

skattehärvan kan sätta världens bästa fotbollsspelare i fängelse. Daily Telegraph rapporterar att Lionel Messi finns på plats inför en spansk domstol dag, misstänkt för att ha försnillat 35 miljoner kronor..

Expressen - 27 sep 13 kl. 08:45

Messi upp i rätten i dag ? riskerar fängelse

skattehärvan kan sätta världens bästa fotbollsspelare i fängelse. BBC rapporterar att Lionel Messi ska upp i spansk rätt i dag, misstänkt för att ha försnillat 35 miljoner kronor..

Expressen - 13 jul 13 kl. 14:38

Lionel Messi uppges besviken på Barcelona

Lionel Messi kan osannolikt nog vara på väg bort från Barcelona, efter att ha inlett en fejd med klubbpresidenten Sandro Rosell. Enligt spanska AS är superstjärnan besviken på att klubben inte har hjälpt honom under skattehärvan som hotar att sätta honom i fängelse..

E24 - 17 nov 15 kl. 11:44

Dansk skattehärva växer – 11,4 miljarder upp i rök

skattehärvan där organiserade ligor har pungslagit den danska staten på mångmiljardbelopp växer. Tidigare uppskattningar om att det skulle röra sig om åtta miljarder har nu växt till motsvarande över elva miljarder svenska kronor, skriver danska medier..

SvD - 30 apr 13 kl. 10:20

Skattehärvan kan fälla Bayerns hjälte

Poliser bröt upp kassaskåpet..

Kristianstadsbladet - 16 jan 13 kl. 09:47

Lotta Engberg nekar till allt

Lotta Engberg nekar helt till att ha tagit emot pengar från den skattefifflande artistbokaren. På onsdagen hördes den folkkära sångerskan i åtalet mot artisterna i skattehärvan kring Bruno Tillander.
Rättegången mot artisterna i härvan kring Bruno Tillander fortsätter.

Expressen - 16 jan 13 kl. 08:17

Lotta Engberg hörs om skattehärvan

Några av Sveriges mest folkkära artister misstänks ha tagit emot svarta pengar som ersättning vid olika evenemang. Martin Stenmarck, Magnus Carlsson och Lotta Engberg är tre av de åtalade artisterna. I dag ska Lotta Engberg höras i Stockholms tingsrätt..

Expressen - 16 jan 13 kl. 08:17

Engberg nekar i förhör om skattehärvan

Några av Sveriges mest folkkära artister misstänks ha tagit emot svarta pengar som ersättning vid olika evenemang. Martin Stenmarck, Magnus Carlsson och Lotta Engberg är tre av de åtalade artisterna. På onsdagsförmiddagen hördes Lotta Engberg i Stockholms tingsrätt.

UNT - 15 jan 13 kl. 15:38

Carlsson medger svarta pengar

Han erkänner att han tagit emot pengar, men vet inte hur mycket. På tisdagen pressades Magnus Carlsson i rättegången i skattehärvan..

Kristianstadsbladet - 15 jan 13 kl. 10:29

Kontoutdrag nytt bevis mot artister

Rättegången mot Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck fortsätter på tisdagen. Artisterna misstänks ha mottagit svarta pengar för en lång rad framträdanden runt om i Sverige.
På tisdagen fortsatte rättegången mot de kända artister som åtalas i skattehärvan kring bokaren Bruno Tillander.

Expressen - 14 jan 13 kl. 08:49

Engberg och Stenmarck upp i rätten

skattehärvan kring Martin Stenmarck, Lotta Engberg och Magnus Carlsson rullar vidare. I dag står de i rätten misstänkta för skattebrott efter att ha undanhållit inkomster..

Expressen - 14 jan 13 kl. 08:49

Stenmarck: "Klart att det är jobbigt"

skattehärvan kring Martin Stenmarck, Lotta Engberg och Magnus Carlsson rullar vidare. I dag står de i rätten misstänkta för skattebrott efter att ha undanhållit inkomster. ?

SvD - 11 jan 13 kl. 10:39

Riskerar fängelse i upp till två år

skattehärvan upp i rätten..

GöteborgsPosten - 16 okt 12 kl. 17:05

Även Herrey fick bakslag av kammarrätten

Även Richard Herrey gick på pumpen i kammarrätten. Därmed tycks skattehärvan bland artister ha gått i mål..

Nyhetskanalen - 21 sep 12 kl. 13:43

Herrey nekar till att ha fått svart lön från artistbokare

Richard Herrey nekar till att ha fått 180.000 kronor i svarta löner från artistbokaren Bruno Tillander.

På torsdagen var det förhandlingar i kammarrätten i Stockholm.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.