Seniorboende

Saturday, 30 July, 13:03

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 11 jul 16 kl. 12:32

Nytt seniorboende i startgroparna

Efter ett initiativ från några pensionärer kan Övertorneås första seniorboende bli verklighet..

Skånskan - 23 jun 16 kl. 09:27

Ett boende för unga och äldre seniorer

Limhamn En vanlig lägenhet, men med gemenskap och tillvalstjänster. Det är vad Riksbyggens seniorer erbjuds. På tisdagen sattes spaden i jorden för ett nytt Bonum-hus i centrala Limhamn.

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 16 kl. 08:00

Modellen visar vägen för seniorers boende

Jens Westerlunds, vd för Södertorpsgården – stiftelseägt seniorboende i Malmö – fyller 50 år..

Barometern - 27 maj 16 kl. 17:02

Seniorboende kan byggas

YA - 26 maj 16 kl. 03:00

Byggföretag vill skapa pensionärsparadis i Abbekås

Ett seniorboende med ständig sommar- och medelhavskänsla är på förslag i Abbekås. Det rör sig om 50 bostadsrätter med en gemensam vinterträdgård med bananplantor, palmer och citrusträd..

YA - 11 maj 16 kl. 03:00

Nytt seniorboende planeras i V sjöstaden

Företaget Bovieran vill bygga 48 bostadsrätter för +55 i Västra sjöstaden. I boendet ingår även en gemensam vinterträdgård..

Skånskan - 23 apr 16 kl. 19:00

Södertorpsgården vill starta om

MALMÖ Efter kritik mot seg hantering av stadsbyggnadskontoret har nu Södertorpsgårdens begäran om en ny detaljplan stämplats in.
Planen ska göra det möjligt att bygga ett höghus med sammanlagt 76 seniorlägenheter.För snart en månad sedan rapporterade SkD om hur styrelsen för Södertorpsgårdens ideella förening skickade iväg ett irriterat brev till politiker i stadsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen.

NT - 23 apr 16 kl. 08:38

Promenader för ett bättre liv

Högby seniorboende och vandrarvännen Åke Sjöblom planerar att ordna "Gå på tur"-promenader med start den 2 maj..

YLE - 21 mar 16 kl. 20:49

Nykarleby bygger seniorbostäder

Nykarleby stad köper en tomt av Röda Korset för 15 000 euro för att bygga ett seniorboende. Det föreslår stadsstyrelsen. I seniorboendet Ekgården planeras 15 lägenheter.

SmålandsPosten - 15 mar 16 kl. 13:32

C+M+Kd vill lägga ned Nicklagården

Skrota Nicklagården som traditionellt äldreboende. Bygg ett nytt kommunalt vårdboende vid Almgården. Men gör samtidigt Nicklagården till ett nytt seniorboende..

Skånskan - 14 mar 16 kl. 16:50

Vårdanställd stal smycken hos gamla

MALMÖ Två års fängelse blir påföljden för en 35-årig kvinna, som medan hon var anställd i hemtjänsten stal smycken från vårdtagare. Själv nekar hon och säger att hon hittat smyckena i en påse.Det var i augusti och september 2014 som tre vårdtagare på ett stort seniorboende polisanmälde att de hade blivit bestulna på smycken inne i sina lägenheter.

YLE - 14 mar 16 kl. 09:15

Två dödsbränder i Helsingfors inom en vecka - men antalet har minskat

En person dog i en lägenhetsbrand i Helsingfors sent på söndagskvällen. Det är den andra dödsbranden inom en vecka i Helsingfors, men överlag har antalet döda i bränder minskat. Räddningsverket larmades till en radhuslägenhet i Parkstad i norra Helsingfors vid 23-tiden på söndagskvällen.

YLE - 07 mar 16 kl. 04:21

En död i brand i Södra Haga

En äldre kvinna har dött i en brand vid ett seniorboende i Södra Haga i Helsingfors. Branden startade i köket till en av lägenheterna på femte och översta våningen. När brandkåren anlände till platsen var köket redan förstört och kvinnan hittades omkommen i sovrummet.

SvD - 04 feb 16 kl. 17:17

Fyra månader gammal bebis i kö för seniorboende

I bostadskrisens Stockholm gäller pengar eller planering. För att trygga sitt boende på ålderns höst ställer sig allt fler unga i kö för seniorbostäder. Den yngsta i Blomsterfondens kö är bara fyra månader..

Skånskan - 04 mar 16 kl. 16:44

Nytt kvarter på gång

VÄSTRA HAMNEN Granne med Ica Maxi och Masttorget ska 90 nya lägenheter i Riksbyggens regi byggas.
– Vi behöver få igång en flyttkedja i Malmö och det här projektet bidrar till det, säger Milan Obradovic, (S) ordförande i tekniska nämnden.Större lägenheter för familjer, kvadratsmarta ettor och tvåor och på sikt ett seniorboende är det första som byggs i det nya kvarteret Sjöfararen i Västra hamnen.

ÖstersundsPosten - 29 feb 16 kl. 15:16

Sprickhuset har stått tomt i flera år - nu kan det bli seniorboende

– I dag är huset en skamfläck, anser hon och är beredd att satsa miljonbelopp på en upprustning av hela fastigheten som i dag har 16 lägenheter..

Cornucopia - 29 feb 16 kl. 10:01

Investera i hyresfastigheter med Tessin

Medan börsen kommer vika med konjunkturer råder det en fortsatt bostadskris i Sverige. Detta ger utmärkta möjligheter till stabil avkastning genom att investera i nya hyresfastigheter. Samtidigt kräver detta normalt mångmiljonbelopp, men via crowdfundingtjänsten Tessin kan du nu investera från 50 000:- SEK och uppåt i fastighetsbolag med goda möjligheter till årlig avkastning i intervallet 10 - 15%.

YLE - 10 maj 16 kl. 15:05

Kristinestad avvaktar med seniorboende

Kristinestad bygger inget nytt seniorboende i brådrasket. Förslag finns om att bygga en fastighet med ett 30-tal platser, men stadsstyrelsen beslöt avvakta till hösten. Förslaget från Vård- och omsorgscentralens arbetsgrupp var att staden tillsammans med Kristinestads bostäder planerar ett lätt serviceboende i närheten av sjukhusbacken.

Alingsås tidning - 06 maj 16 kl. 15:34

Seniorboende och skola vid Noltorps Arena

En stor anläggning med idrottshallar och planer, men också ett seniorboende och en skola. Planerna för Noltorps Arena blir nu allt mer konkreta. Redan i mars kunde AT avslöja planerna på en stor inomhushall på Noltorpsvallen i Alingsås.

Skånskan - 10 feb 16 kl. 20:23

Seniorerna tar över kyrkan

Malmö Dagarna är räknade för S:ta Katarina kyrka vid Sallerupsvägen. Riksbyggen ska uppföra ett elva våningar högt seniorboende på tomten.
På onsdagskvällen manifesterades startskottet med ett kalas i kyrkan.

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 16 kl. 06:00

Fyra bebisar i kö till seniorboende

Så löd rubriken på en artikel i tidningen Metro härom veckan. Man kunde inte låta bli att haja till och undra över orsaken. Det kunde knappast varit bebisarna själva som ställt sig i kö.

YLE - 03 feb 16 kl. 19:48

Seniorboende i Jakobstad fick bygglov

Åldringsvännerna i Jakobstad har fått rivningstillstånd och bygglov för Villa Hannus. Det blir 16 seniorbostäder fördelade på två våningar. Miljö- och byggnadsnämnden har beviljat rivningstillstånd och bygglov för det nya seniorboendet Villa Hannus på den Carpelanska tomten i centrum av staden.

Jönköpingsnytt - 26 jan 16 kl. 07:02

Räddningspådrag på Torpa

Polis och räddningstjänst fick rycka ut till ett Torpa seniorboende under tisdagsmorgonen på grund av ren brand i bostad..

Jmini.se - 26 jan 16 kl. 08:48

Brand på Torpa seniorboende- två personer till sjukhus

När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det var en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna på seniorboendet. - Det som bor där har egna lägenheter alltså, det är inget äldreboende på det sättet med personal, säger Fredric Jon.....

BT - 26 jan 16 kl. 08:04

Två rökskadades i äldreboendebrand

Två personer andades in rök och fick föras till sjukhus efter en brand på ett seniorboende i Jönköping i morse. Branden kunde begränsas till en lägenhet men röken spred sig till övriga utrymmen. Orsaken till branden är hittills oklar.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.