Seniorboende

Monday, 20 February, 09:54

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 27 jan 17 kl. 15:46

Vill bygga lägenheter

Bäckefors kan komma att få ett seniorboende. Det är Pinekärs Fastighets AB som vill bygga vid Gamla Bruksgatan på tomten där numera rivna Långholmen stod..

YLE - 23 jan 17 kl. 19:09

Grundstenen murad på Folkhälsanhuset i Närpes

På måndag lades grundstenen för Folkhälsanhuset i Närpes. I september ska huset ska seniorboende, daghem, föreningslokal och kontor vara inflyttningsklart. Folkhälsanhuset byggs ihop med komplexet Mitt i Stan i centrala Närpes.

Nerikes Allehanda - 20 jan 17 kl. 15:54

Bildspecial: Så ska nya seniorboendet Pepparmyntan se ut

På fredagen togs första spadtaget för bostadsrättsföreningen Pepparmyntan i Sörbyängen, Örebro första Bonum seniorboende..

SvD - 01 feb 17 kl. 12:39

Stor SvD-guide: Vilket seniorboende passar dig?

Du ska alltid ställa dig frågan ”passar jag in?”. Det rådet ger seniorboendevärden Mona Wirén inför valet av seniorbostad.

YLE - 18 dec 16 kl. 09:00

Servicesedlar på Kimitoön sitter hårt åt

I gamla biblioteket i Kimito är det full rulle på. Tillsvidare är hela huset ännu en byggarbetsplats men nästa vår är det meningen att Patrik Sjöbloms privata seniorboende, med plats för cirka 15 personer ska öppna. Ungefär hälften av platserna är vikta för personer som behöver vård dygnet runt och resten för personer som klarar sig med mindre hjälp.

Nya Wermlands Tidningen - 23 dec 16 kl. 09:02

Bygg serviceboende

Bygg fler serviceboende/seniorboende för äldre i kommunen, detta lösgör ju då samtidigt lägenheter och villor i bostadsbristens Arvika..

YLE - 22 nov 16 kl. 05:04

Dagcenterverksamheten får ny regi i Jakobstad

Folkhälsan tar sannolikt över dagcenterverksamheten i Jakobstad efter Jakobstads Åldringsvänner r.f. Upphandlingsrundan visar enligt uppgift att prisskillnaden över en treårsperiod är över 130 000 euro.

Alingsås tidning - 12 nov 16 kl. 05:30

Stopp för Noltorps arena – Serneke letar ny plats

Projektet Noltorps arena blir inte av – initiativtagaren Ola Serneke har dragit tillbaka sin ansökan om planbesked hos kommunen.
Han öppnar dock upp för att en liknande arena kan byggas på annat håll i Alingsås. I våras blev det känt att Serneke Group AB ville bygga en fotbollshall, en mindre idrottshall, två fotbollsplaner, en skola, ett seniorboende, tennis- och boulebanor samt föreningslokaler på nuvarande Noltorpsvallen och området ner mot gång- och cykelvägen utmed Nolhagaviken.

YLE - 08 nov 16 kl. 09:10

Efterlysningen 8.11

Bromspedal för övningskörning efterlyses. 040-760 1180, Jakobstadstrakten. Sugen på bad?

Skånskan - 25 okt 16 kl. 06:00

Stark oro på LSS-boendet

ESLÖV De tio kvarvarande boende på Eslövs kommuns LSS-boende på Bastugatan är mycket oroliga sedan de fått veta att kommunen tänker låta nyanlända flyktingar som fått uppehållstillstånd bo i tio lägenheter som blivit lediga i deras hus. Tidigare har det sagts att det ska bli seniorbostäder.Det blir förvaltningen för arbete och försörjning som tar över hyreskontraktet.

Kristianstadsbladet - 15 okt 16 kl. 03:00

Höghus ska byggas vid biblioteket

Utvecklingsbolaget Sverige AB har långt framskridna planer på att bygga ett seniorboende på Köpmannen. En plan som talar om 30 lägenheter i åtta våningar..

Norrtelje Tidning - 13 okt 16 kl. 09:39

Bostäder för seniorer byggs i hamnen

Fastighetsbolaget Riksbyggen kommer att använda en del av sitt upplåtna kvarter i Norrtälje hamn till så kallat seniorboende, där minst en person i hushållet måste vara över 55 år..

NT - 13 okt 16 kl. 18:00

Mode från förr på Högby

Mode från förr var temat när Marju Karlsson öppnade upp sin garderob och bjöd in till kavalkad på Högby seniorboende..

Sydöstran - 12 okt 16 kl. 16:20

Locket på om Tallets framtid

Det är osäkert vad som kommer att hända med Tallet i Bräkne–Hoby när asylboendet avvecklas. Fastighetsägaren har tidigare haft seniorboende som ett alternativ..

DI - 10 okt 16 kl. 21:46

Bert Karlsson vill investera mer i Batljans satsning

Efter att ha lagt ner merparten av sina asylbostäder så vill Bert Karlsson fortsätta att satsa på bostäder. Han har redan gått in med pengar i den tidigare landstings- och kommunalrådet Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) och mer blir det. ”Jag vill bygga seniorboende ihop med honom.

YLE - 05 okt 16 kl. 22:51

"Konkurrensen mellan vårdbolag måste vara jämlik"

Regionförvaltningens krav på servicenivån drev idéellt drivna Florahemmet i Nykarleby till att ändra vårdform från servicehem till serviceboende för äldre. Paradoxalt, säger universitetslektor i socialpolitik Johannes Kananen. Ekonomin gick helt enkelt inte längre ihop då kraven blev för tuffa att uppfylla.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 16 kl. 03:00

75-årige Kjell åkte rallybil på Sturup

En fartfylld tur i rallybil, på inhägnad tävlingsbana. Det hade 75-årige Kjell Nilsson från Mörtens seniorboende önskat sig, och på söndagsmorgonen blev hans önskan uppfylld i flygande fläng på Sturup Raceway..

Skånskan - 29 sep 16 kl. 09:58

Han dömer ut magasin och silo

höör Glöm tanken på bostäder i silon och riv också det gamla magasinet. Det beskedet ger byggaren och Hörbypolitikern Per-Olof Skerup som vill bygga ett trygghetsboende i Västra stationsområdet. Det vill också kooperativa Riksbyggen som är på väg att ingå i ett samarbetsavtal med Höörs kommun.

YLE - 28 sep 16 kl. 06:34

Bygget av nya Folkhälsanhuset i Närpes inleds

Folkhälsanhuset i Närpes börjar byggas i nästa vecka. Huset byggs i anslutning till Mittistan-huset i Närpescentrum och innehåller seniorboende och daghem. Huset får 23 lägenheter, varav 14 ska säljas och nio hyras ut.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 17:17

Villa för två blev lyx för sju

FRIDHEM De fick inte Zlatan Ibrahimovic som granne, han hann sälja sin Malmövilla innan huset var ombyggt.
Det är det nu. Efter snart tre år av planering, överklaganden och byggande har fastigheten Troja 2 byggts om så att sju familjer får plats istället för två.

Blekinge Läns tidning - 12 sep 16 kl. 07:09

Lägenheter ändras till seniorboende

Ett 60-tal av Kabos lägenheter har anpassats för seniorer. – Vi har inte mycket boende för seniorer och vill göra om så det mer praktiskt och bra för dem, säger Håkan Myhre..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:00

Träd och buskage kan stoppa seniorhus

MALMÖ I dag avgör politikerna i stadsbyggnadsnämnden om Södertorpsgården ska kunna återuppta planeringen för ett tolv våningar högt seniorboende.
Tjänstemännen vill säga nej.Förra året stoppade högsta instans byggplanerna på grund av jäv.

Corren - 12 nov 16 kl. 16:58

Brand på seniorboende

Vid 16-tiden fick räddningstjänsten larm om en brand i ett seniorboende på Dackegatan i Mjölby..

Alingsås tidning - 30 jul 16 kl. 05:30

Protest mot Noltorps Arena

Det är olämpligt att bygga en idrottsanläggning och seniorboende på grönytan i Arrendegatans förlängning på Noltorp.
Det anser bostadsrättsföreningen Klämmagården, som nu har skrivit till både kommunen och byggherren.
”Vi utgår från att det är ett förslag från byggföretaget som inte är förankrat i kommunen men vill redan nu framföra spontana synpunkter”, skriver bostadsrätts­föreningens styrelse.

Skånskan - 23 jul 16 kl. 14:20

Lyckad sommarkomedi med udd

Havet glittrar och solen gassar fortfarande när jag anländer till Strandvägen 232 i Lomma där det ska spelas sommarteater i producenten Cecilia Hjalmarssons trädgård. Dan Kandells nyskrivna pjäs Y Viva Espana har urpremiär inför en fulltalig publik. I Dan Kandells pjäs Via Dolorosa, som spelades av Teater Insite för två år sedan, utgjorde en brittisk vårdskandal utgångspunkten för ett kriminaldrama.

Corren - 27 jul 16 kl. 22:12

Campingen stänger och 50+are flyttar in

En perfekt plats för campingsemester eller för seniorboende?.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 14:00

Eslövs äldre vill bo centralt och billigt

ESLÖV Äldre vill ha en stor lägenhet, bo centralt och betala låg hyra.
Det visar en ny enkät som har gjorts på uppdrag av bostadsföretaget Ebo och Eslövs kommun. En enkät som kan komma att resultera i ett nybygge specifikt för de äldre.

Skånskan - 18 jul 16 kl. 08:39

Feelgood med två tanter i trädgården

Astrid och Märta befinner sig på äldreboendet Näktergalen och har börjat räkna sina sista dagar. Någon näktergal har de inte hört på länge och livet är ganska så trist. Men tillsammans sätter de guldkant på tillvaron.

DI - 09 jul 16 kl. 11:00

Gemenskapen ger trygghet

Friheten att välja själv och samtidigt få det sociala på köpet var det som lockade Christina och Kenneth Quick till ett seniorboende. Och inte minst den tropiska trädgården som bidrar till både gemenskap och värme..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.