Seniorboende

Sunday, 21 January, 19:44

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
Nerikes Allehanda - 01 nov 17 kl. 16:22

Öbo höjer åldersgränsen för seniorboende – med tio år: ”Få 55-åringar ser sig som seniorer”

Från 55 år till 65 – från och med första januari 2018 höjer kommunala bostadsbolaget Öbo åldersgränsen för sina seniorboenden..

Barometern - 09 okt 17 kl. 17:30

Framtidstro bakom nya bostadsplaner

I snart tio års tid har Kurt Johannesson renoverat och byggt nytt. Nu har han planer på att bygga parhus för seniorboende i Blomstermåla..

Expressen - 29 jul 17 kl. 06:35

SVT-profilen Bo Holmström: "Jag har tappat livsgnistan"

Journalisten Bo Holmström har haft det svårt den senaste tiden, efter att han förlorat ena benet och tvingats flytta till ett seniorboende. Motgångarna har fått honom att undra om livet överhuvudtaget är värt att leva. SVT-profilen berättar om sin djupa ångest i en intervju med Aftonbladet.

Expressen - 07 sep 17 kl. 19:50

Framtidens äldrevård – sexdockor och robotbarnbarn

Att bli gammal i Sverige är att röra sig i en skön ny värld av privatisering, byråkrati och högteknologi. Jens Liljestrand förskräcks och förundras när PC Jersild skriver science fiction om ett seniorboende för lyxpensionärer..

LV - 11 sep 17 kl. 16:20

Oklart vad som händer med Eken – kommunen ger inga svar

seniorboende, trygghetsboende eller rent av förskola... Frågan om vad som ska hända med Eken i Vimmerby står och stampar. Fastighetsägaren Agnig Xani AB väntar på att kommunen ska höra av sig för ett möte.

ÖstersundsPosten - 30 aug 17 kl. 09:00

Bergs kommun vill göra kulturskolan tillgänglig för alla – slopar avgiften

seniorboende för äldre och en kostnadsfri kulturskola för skolelever är två av de nya satsningar som politikerna i Berg just nu diskuterar i arbetet med nästa års budget..

ÖstersundsPosten - 29 aug 17 kl. 21:23

Ragundahem förvärvar "sprickhuset" i Hammarstrand – för en krona

En enig kommunstyrelse i Ragunda gav på tisdagen sitt klartecken för försäljningen av det så kallade sprickhuset i Hammarstrand. För en krona får det nybildade bolaget Ragundahem köpa fastigheten som byggs om till seniorboende..

SmålandsPosten - 08 nov 17 kl. 13:33

Äldre oroas över flytt från seniorboende

Nästa höst börjar bygget av Hovs park, nuvarande Hovslund. Ett område som beskrivs bli attraktivt för äldre. I måndags hölls informationsmöte för dem som bor i Hovslunds seniorboende och flera av dem är oroliga..

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 17 kl. 17:00

Kommunen kan få Valhallsskogen gratis

...om de nuvarande ägarna får bygga ett seniorboende i området..

DalaDemokraten - 20 aug 17 kl. 10:00

Seniorboende i ortens kommunalhus

Från Svenska Gruvindustriarbetarförbundets före detta lokaler, på övre planet i kommunalhuset i Grängesberg, hörs dunket från vävstolar. Tolv vävstolar är uppställda i av fastighetsägaren kommunen välvilligt upplåtna lokaler.
– Vart ska vi ta vägen om här ska bli seriorboende, säger en av damerna Bibbi Blom Anders?.

Dalarnas tidningar - 20 aug 17 kl. 10:00

Seniorboende i ortens kommunalhus

Från Svenska Gruvindustriarbetarförbundets före detta lokaler, på övre planet i kommunalhuset i Grängesberg, hörs dunket från vävstolar. Tolv vävstolar är uppställda i av fastighetsägaren kommunen välvilligt upplåtna lokaler.
– Vart ska vi ta vägen om här ska bli seriorboende, säger en av damerna Bibbi Blom Anders?.

Dalarnas tidningar - 08 jul 17 kl. 07:00

Som på rivieran, fast vid Runn – seniorboende med tropisk känsla

De köade för lägenhet, likt ungdomar till en attraktiv rockkonsert.
Nu möts de av medelhavskänsla när de kliver utanför dörren, trots att lägenheterna ligger i Faluns östra förorter med Runn som närmaste sjö.
Snön smälter på glastaket, och åskan går, men nere i vinterträdgården råder evig sommar, med dagliga fikastunder och söta citroner..

LV - 26 jul 17 kl. 08:00

Eken kan bli äldreboende igen

Våren 2015 lämnade de sista åldringarna äldreboendet Eken. Nu kan det snart vara dags att flytta in igen. Vår tidning kan i dag berätta att någon form av seniorboende är huvudspåret för fastighetens ägare Agnig Xani AB.

LV - 27 jul 17 kl. 11:00

Över 220 sökande till lägenhet på Granen

Behovet av bostäder för äldre tycks vara extra stort i Vimmerby. I dag är det 223 som söker lägenhet på Granen i centrala stan, som är det som mest liknar trygghetsbonde, eller seniorboende. Den boendeformen saknas helt i kommunen i kommunen idag..

YLE - 01 jun 17 kl. 20:40

Unikt seniorboende i Korsholm

I Korsholm kan äldre personer bo under campusliknande former i egen lägenhet men nära till umgänge med andra. - Jag känner mig fri. Här är lugn och ro, säger Eva Lithén som nyligen flyttat in.

UNT - 20 okt 17 kl. 12:00

Taimi, 91, får inget seniorboende

91-åriga Taimi Johansson känner sig isolerad och vill flytta till seniorboende (65+) på Kryddgården eller Ljunggården – där hon kan träffa vänner..

Dalarnas tidningar - 19 jul 17 kl. 06:00

Ny restaurang och mötesplats skapas på seniorboende: "En mer meningsfull vardag"

Restaurang Gläntan. Så heter seniorboendet Hagalundshusets nya restaurang och mötesplats som ska stå färdig någon gång under september.
– Startdatumet är inte riktigt spikat än, säger Anna-Karin Andersson, lokalansvarig, Tunabyggen..

YLE - 13 jul 17 kl. 13:26

Källan till epidemi vid seniorboende i Nykarleby svår att lokalisera

Efter att en epidemi av norovirus bröt ut vid seniorboendet Hagalund i Nykarleby har man undersökt saken ordentligt. Källan till smittan är dock svår att peka ut. Det var kring midsommar som en magsjuka spred sig vid seniorhemmet Hagalund Nykarleby.

Dalarnas tidningar - 12 jul 17 kl. 06:00

Tunabyggens förändringar oroar Kersti: "Jag ligger sömnlös om nätterna"

Kersti Schütt, 63, har samlat ihop nästan 6000 köpoäng hos Tunabyggen. Hon vill bo i ett specifikt seniorboende och väntar bara på att något ska bli ledigt. Men fastighetsföretagets åldersförändring kan komma att grusa hennes planer.

Expressen - 22 sep 17 kl. 14:11

Seniorboende träffades av skott genom fönstret

Polisen utreder mordförsök sedan en buss blev träffad av skott. Nu står det klart att även ett boende för personer 55+, ett så kallat seniorboende och även ett bibliotek blev beskjutet.– Det är en fullständig likgiltighet mot tredje man, säger Eva-Gun Westford, pressinformatör för polisen region syd..

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 17 kl. 10:32

Seniorboende vecka 25

Nickkällan och Bermästaren 19-25 juni..

News55 - 15 sep 17 kl. 14:23

Lättare för äldre att få plats på seniorboende

Under torsdagen tog den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad beslut om ett nytt regelverk kring hur lägenheter i seniorboenden ska fördelas. Nu är tanken att lägenheterna ska förmedlas tydligare efter behov, det berättar Clara Lindblom (V), äldreborgarråd i Stockholms stad. – Det finns en grupp äldre som ofta faller mellan stolarna eftersom de inte har ett tillräckligt stort omvårdnadsbehov för att beviljas plats på ett vård- och omsorgsboende.

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 09:49

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området. Förutom slopandet av flyttskatterna, återinförande av fastighetsskatt kan byggande av seniorbostäder och trygghetsboenden i befintliga bostadsområden kanske kombineras med högre kommunalt bostadstillägg om senioren bor i en liten lägenhet?

Skånskan - 17 maj 17 kl. 14:00

Vill utveckla nya trygghetsboenden

STAFFANSTORP Lokalerna i Magnoliagården och Pilegården skulle kunna bli framtida trygghetsboenden. ERWP.fif(5)Det föreslår Pia Jönsson (S) i en motion.

SmålandsPosten - 09 maj 17 kl. 06:25

Lindegården behövs i framtiden

Sälj inte Lindegården. Många av oss Linnerydbor behöver, om inte precis nu så om några år, tillgång till någon typ av seniorboende. Barnfamiljer behöver tillgång till våra hus..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.