Seniorboende

Saturday, 01 October, 00:06

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 25 aug 16 kl. 14:00

Träd och buskage kan stoppa seniorhus

MALMÖ I dag avgör politikerna i stadsbyggnadsnämnden om Södertorpsgården ska kunna återuppta planeringen för ett tolv våningar högt seniorboende.
Tjänstemännen vill säga nej.Förra året stoppade högsta instans byggplanerna på grund av jäv.

Alingsås tidning - 30 jul 16 kl. 05:30

Protest mot Noltorps Arena

Det är olämpligt att bygga en idrottsanläggning och seniorboende på grönytan i Arrendegatans förlängning på Noltorp.
Det anser bostadsrättsföreningen Klämmagården, som nu har skrivit till både kommunen och byggherren.
”Vi utgår från att det är ett förslag från byggföretaget som inte är förankrat i kommunen men vill redan nu framföra spontana synpunkter”, skriver bostadsrätts­föreningens styrelse.

Skånskan - 23 jul 16 kl. 14:20

Lyckad sommarkomedi med udd

Havet glittrar och solen gassar fortfarande när jag anländer till Strandvägen 232 i Lomma där det ska spelas sommarteater i producenten Cecilia Hjalmarssons trädgård. Dan Kandells nyskrivna pjäs Y Viva Espana har urpremiär inför en fulltalig publik. I Dan Kandells pjäs Via Dolorosa, som spelades av Teater Insite för två år sedan, utgjorde en brittisk vårdskandal utgångspunkten för ett kriminaldrama.

Corren - 27 jul 16 kl. 22:12

Campingen stänger och 50+are flyttar in

En perfekt plats för campingsemester eller för seniorboende?.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 14:00

Eslövs äldre vill bo centralt och billigt

ESLÖV Äldre vill ha en stor lägenhet, bo centralt och betala låg hyra.
Det visar en ny enkät som har gjorts på uppdrag av bostadsföretaget Ebo och Eslövs kommun. En enkät som kan komma att resultera i ett nybygge specifikt för de äldre.

Skånskan - 18 jul 16 kl. 08:39

Feelgood med två tanter i trädgården

Astrid och Märta befinner sig på äldreboendet Näktergalen och har börjat räkna sina sista dagar. Någon näktergal har de inte hört på länge och livet är ganska så trist. Men tillsammans sätter de guldkant på tillvaron.

DI - 09 jul 16 kl. 11:00

Gemenskapen ger trygghet

Friheten att välja själv och samtidigt få det sociala på köpet var det som lockade Christina och Kenneth Quick till ett seniorboende. Och inte minst den tropiska trädgården som bidrar till både gemenskap och värme..

Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 16 kl. 12:34

Matsedel seniorboende vecka 33

Matsedel seniorboende vecka 33.

Skånskan - 23 jun 16 kl. 09:27

Ett boende för unga och äldre seniorer

Limhamn En vanlig lägenhet, men med gemenskap och tillvalstjänster. Det är vad Riksbyggens seniorer erbjuds. På tisdagen sattes spaden i jorden för ett nytt Bonum-hus i centrala Limhamn.

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 16 kl. 08:00

Modellen visar vägen för seniorers boende

Jens Westerlunds, vd för Södertorpsgården – stiftelseägt seniorboende i Malmö – fyller 50 år..

Barometern - 27 maj 16 kl. 17:02

Seniorboende kan byggas

YA - 26 maj 16 kl. 03:00

Byggföretag vill skapa pensionärsparadis i Abbekås

Ett seniorboende med ständig sommar- och medelhavskänsla är på förslag i Abbekås. Det rör sig om 50 bostadsrätter med en gemensam vinterträdgård med bananplantor, palmer och citrusträd..

YA - 11 maj 16 kl. 03:00

Nytt seniorboende planeras i V sjöstaden

Företaget Bovieran vill bygga 48 bostadsrätter för +55 i Västra sjöstaden. I boendet ingår även en gemensam vinterträdgård..

Skånskan - 23 apr 16 kl. 19:00

Södertorpsgården vill starta om

MALMÖ Efter kritik mot seg hantering av stadsbyggnadskontoret har nu Södertorpsgårdens begäran om en ny detaljplan stämplats in.
Planen ska göra det möjligt att bygga ett höghus med sammanlagt 76 seniorlägenheter.För snart en månad sedan rapporterade SkD om hur styrelsen för Södertorpsgårdens ideella förening skickade iväg ett irriterat brev till politiker i stadsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen.

NT - 23 apr 16 kl. 08:38

Promenader för ett bättre liv

Högby seniorboende och vandrarvännen Åke Sjöblom planerar att ordna "Gå på tur"-promenader med start den 2 maj..

NSD - 11 jul 16 kl. 12:32

Nytt seniorboende i startgroparna

Efter ett initiativ från några pensionärer kan Övertorneås första seniorboende bli verklighet..

YLE - 21 mar 16 kl. 20:49

Nykarleby bygger seniorbostäder

Nykarleby stad köper en tomt av Röda Korset för 15 000 euro för att bygga ett seniorboende. Det föreslår stadsstyrelsen. I seniorboendet Ekgården planeras 15 lägenheter.

SmålandsPosten - 15 mar 16 kl. 13:32

C+M+Kd vill lägga ned Nicklagården

Skrota Nicklagården som traditionellt äldreboende. Bygg ett nytt kommunalt vårdboende vid Almgården. Men gör samtidigt Nicklagården till ett nytt seniorboende..

Skånskan - 14 mar 16 kl. 16:50

Vårdanställd stal smycken hos gamla

MALMÖ Två års fängelse blir påföljden för en 35-årig kvinna, som medan hon var anställd i hemtjänsten stal smycken från vårdtagare. Själv nekar hon och säger att hon hittat smyckena i en påse.Det var i augusti och september 2014 som tre vårdtagare på ett stort seniorboende polisanmälde att de hade blivit bestulna på smycken inne i sina lägenheter.

YLE - 14 mar 16 kl. 09:15

Två dödsbränder i Helsingfors inom en vecka - men antalet har minskat

En person dog i en lägenhetsbrand i Helsingfors sent på söndagskvällen. Det är den andra dödsbranden inom en vecka i Helsingfors, men överlag har antalet döda i bränder minskat. Räddningsverket larmades till en radhuslägenhet i Parkstad i norra Helsingfors vid 23-tiden på söndagskvällen.

YLE - 07 mar 16 kl. 04:21

En död i brand i Södra Haga

En äldre kvinna har dött i en brand vid ett seniorboende i Södra Haga i Helsingfors. Branden startade i köket till en av lägenheterna på femte och översta våningen. När brandkåren anlände till platsen var köket redan förstört och kvinnan hittades omkommen i sovrummet.

SvD - 04 feb 16 kl. 17:17

Fyra månader gammal bebis i kö för seniorboende

I bostadskrisens Stockholm gäller pengar eller planering. För att trygga sitt boende på ålderns höst ställer sig allt fler unga i kö för seniorbostäder. Den yngsta i Blomsterfondens kö är bara fyra månader..

Skånskan - 04 mar 16 kl. 16:44

Nytt kvarter på gång

VÄSTRA HAMNEN Granne med Ica Maxi och Masttorget ska 90 nya lägenheter i Riksbyggens regi byggas.
– Vi behöver få igång en flyttkedja i Malmö och det här projektet bidrar till det, säger Milan Obradovic, (S) ordförande i tekniska nämnden.Större lägenheter för familjer, kvadratsmarta ettor och tvåor och på sikt ett seniorboende är det första som byggs i det nya kvarteret Sjöfararen i Västra hamnen.

ÖstersundsPosten - 29 feb 16 kl. 15:16

Sprickhuset har stått tomt i flera år - nu kan det bli seniorboende

– I dag är huset en skamfläck, anser hon och är beredd att satsa miljonbelopp på en upprustning av hela fastigheten som i dag har 16 lägenheter..

Cornucopia - 29 feb 16 kl. 10:01

Investera i hyresfastigheter med Tessin

Medan börsen kommer vika med konjunkturer råder det en fortsatt bostadskris i Sverige. Detta ger utmärkta möjligheter till stabil avkastning genom att investera i nya hyresfastigheter. Samtidigt kräver detta normalt mångmiljonbelopp, men via crowdfundingtjänsten Tessin kan du nu investera från 50 000:- SEK och uppåt i fastighetsbolag med goda möjligheter till årlig avkastning i intervallet 10 - 15%.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.