Seniorboende

Tuesday, 28 March, 19:46

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 03 mar 17 kl. 05:01

Många vårdare går över till privata sektorn på Kimitoön?

Byggandet av tre nya privata vårdhem i centrum av Kimito är i full gång och om bara ett par veckor kommer vårdföretaget Attendo, som bygger det ena av de nya vårdhemmen, att börja leta efter en vårdhemschef. Om ungefär en månad börjar rekryteringen av den övriga personalen. Vid Attendo uppger regionchef Sari Laakso att intresset för de nya jobben är stort.

Jönköpingsnytt - 10 mar 17 kl. 21:08

Seniorboende utan telefon "horribelt"

Torpa seniorboende med 80 lägenheter där det enbart bor äldre människor är utan fast telefoni.
- Det är helt horribelt, alla dessa gamla människor som inte kan nå någon om de behöver, säger en kvinna vars mamma bor på seniorboende..

Blekinge Läns tidning - 08 mar 17 kl. 16:44

Seniorboende med modernt tänk

Hammarbygårdens nya seniorboende innebär startskottet för en ny äldreboendesatsning från kommunen. Vi har lyssnat på pensionärernas önskemål, lovar områdeschef Ywonne Eriksson..

SvD - 07 feb 17 kl. 13:18

Svensktricket: ”De skriver sig i Portugal – lever i Spanien”

Svenska mäklarföretag expanderar på iberiska halvön och sneglar allt mer mot Portugal. Intresset för ett seniorboende i solsäkra länder med fördelaktig skatt växer..

Nya Wermlands Tidningen - 10 feb 17 kl. 18:33

Ministerbesök i Värmland

Tårta, kaffe och frågor välkomnade barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) till Kils seniorboende Smeden. Innan dess hade hon besökt Arbetsplats Hammarö..

Hela Gotland - 10 feb 17 kl. 11:56

Hemtjänsten stoppade branden på Gråbo

Tack vare personal från hemtjänsten begränsades branden på ett seniorboende på Gråbo natten mot fredag till en uteplats..

Hela Gotland - 10 feb 17 kl. 11:56

Hemtjänsten hyllas efter branden på Gråbo

Tack vare personal från hemtjänsten begränsades branden på ett seniorboende på Gråbo natten mot fredag till en uteplats..

LV - 06 feb 17 kl. 17:50

Kommunen går fel väg - då har han tagit initiativet till en protestlista

Jan-Olof Andersson i Mariannelund har tagit initiativ till protestlistor angående utvecklingen kring Bobinen som han anser är fel. Bobinen är i dag ett seniorboende. Lägenheter som vilka som helst men som i vissa fall kan vara mer lämpliga för äldre..

SvD - 02 feb 17 kl. 07:00

Person gripen för bomb vid Lilleby camping

God morgon! Två bomber har exploderat och en tredje hittats på kort tid i Göteborg. Nu har ytterligare en person gripits och kammaråklagaren utesluter inte att de tre händelserna har med varandra att göra.

Nya Wermlands Tidningen - 27 jan 17 kl. 15:46

Vill bygga lägenheter

Bäckefors kan komma att få ett seniorboende. Det är Pinekärs Fastighets AB som vill bygga vid Gamla Bruksgatan på tomten där numera rivna Långholmen stod..

YLE - 23 jan 17 kl. 19:09

Grundstenen murad på Folkhälsanhuset i Närpes

På måndag lades grundstenen för Folkhälsanhuset i Närpes. I september ska huset ska seniorboende, daghem, föreningslokal och kontor vara inflyttningsklart. Folkhälsanhuset byggs ihop med komplexet Mitt i Stan i centrala Närpes.

Nerikes Allehanda - 20 jan 17 kl. 15:54

Bildspecial: Så ska nya seniorboendet Pepparmyntan se ut

På fredagen togs första spadtaget för bostadsrättsföreningen Pepparmyntan i Sörbyängen, Örebro första Bonum seniorboende..

YLE - 18 dec 16 kl. 09:00

Servicesedlar på Kimitoön sitter hårt åt

I gamla biblioteket i Kimito är det full rulle på. Tillsvidare är hela huset ännu en byggarbetsplats men nästa vår är det meningen att Patrik Sjöbloms privata seniorboende, med plats för cirka 15 personer ska öppna. Ungefär hälften av platserna är vikta för personer som behöver vård dygnet runt och resten för personer som klarar sig med mindre hjälp.

Nya Wermlands Tidningen - 23 dec 16 kl. 09:02

Bygg serviceboende

Bygg fler serviceboende/seniorboende för äldre i kommunen, detta lösgör ju då samtidigt lägenheter och villor i bostadsbristens Arvika..

SvD - 01 feb 17 kl. 12:39

Stor SvD-guide: Vilket seniorboende passar dig?

Du ska alltid ställa dig frågan ”passar jag in?”. Det rådet ger seniorboendevärden Mona Wirén inför valet av seniorbostad.

YLE - 22 nov 16 kl. 05:04

Dagcenterverksamheten får ny regi i Jakobstad

Folkhälsan tar sannolikt över dagcenterverksamheten i Jakobstad efter Jakobstads Åldringsvänner r.f. Upphandlingsrundan visar enligt uppgift att prisskillnaden över en treårsperiod är över 130 000 euro.

Alingsås tidning - 12 nov 16 kl. 05:30

Stopp för Noltorps arena – Serneke letar ny plats

Projektet Noltorps arena blir inte av – initiativtagaren Ola Serneke har dragit tillbaka sin ansökan om planbesked hos kommunen.
Han öppnar dock upp för att en liknande arena kan byggas på annat håll i Alingsås. I våras blev det känt att Serneke Group AB ville bygga en fotbollshall, en mindre idrottshall, två fotbollsplaner, en skola, ett seniorboende, tennis- och boulebanor samt föreningslokaler på nuvarande Noltorpsvallen och området ner mot gång- och cykelvägen utmed Nolhagaviken.

YLE - 08 nov 16 kl. 09:10

Efterlysningen 8.11

Bromspedal för övningskörning efterlyses. 040-760 1180, Jakobstadstrakten. Sugen på bad?

Skånskan - 25 okt 16 kl. 06:00

Stark oro på LSS-boendet

ESLÖV De tio kvarvarande boende på Eslövs kommuns LSS-boende på Bastugatan är mycket oroliga sedan de fått veta att kommunen tänker låta nyanlända flyktingar som fått uppehållstillstånd bo i tio lägenheter som blivit lediga i deras hus. Tidigare har det sagts att det ska bli seniorbostäder.Det blir förvaltningen för arbete och försörjning som tar över hyreskontraktet.

Kristianstadsbladet - 15 okt 16 kl. 03:00

Höghus ska byggas vid biblioteket

Utvecklingsbolaget Sverige AB har långt framskridna planer på att bygga ett seniorboende på Köpmannen. En plan som talar om 30 lägenheter i åtta våningar..

Norrtelje Tidning - 13 okt 16 kl. 09:39

Bostäder för seniorer byggs i hamnen

Fastighetsbolaget Riksbyggen kommer att använda en del av sitt upplåtna kvarter i Norrtälje hamn till så kallat seniorboende, där minst en person i hushållet måste vara över 55 år..

NT - 13 okt 16 kl. 18:00

Mode från förr på Högby

Mode från förr var temat när Marju Karlsson öppnade upp sin garderob och bjöd in till kavalkad på Högby seniorboende..

Sydöstran - 12 okt 16 kl. 16:20

Locket på om Tallets framtid

Det är osäkert vad som kommer att hända med Tallet i Bräkne–Hoby när asylboendet avvecklas. Fastighetsägaren har tidigare haft seniorboende som ett alternativ..

DI - 10 okt 16 kl. 21:46

Bert Karlsson vill investera mer i Batljans satsning

Efter att ha lagt ner merparten av sina asylbostäder så vill Bert Karlsson fortsätta att satsa på bostäder. Han har redan gått in med pengar i den tidigare landstings- och kommunalrådet Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) och mer blir det. ”Jag vill bygga seniorboende ihop med honom.

YLE - 05 okt 16 kl. 22:51

"Konkurrensen mellan vårdbolag måste vara jämlik"

Regionförvaltningens krav på servicenivån drev idéellt drivna Florahemmet i Nykarleby till att ändra vårdform från servicehem till serviceboende för äldre. Paradoxalt, säger universitetslektor i socialpolitik Johannes Kananen. Ekonomin gick helt enkelt inte längre ihop då kraven blev för tuffa att uppfylla.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 16 kl. 03:00

75-årige Kjell åkte rallybil på Sturup

En fartfylld tur i rallybil, på inhägnad tävlingsbana. Det hade 75-årige Kjell Nilsson från Mörtens seniorboende önskat sig, och på söndagsmorgonen blev hans önskan uppfylld i flygande fläng på Sturup Raceway..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.