Seniorboende

Wednesday, 16 August, 15:07

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 01 jun 17 kl. 20:40

Unikt seniorboende i Korsholm

I Korsholm kan äldre personer bo under campusliknande former i egen lägenhet men nära till umgänge med andra. - Jag känner mig fri. Här är lugn och ro, säger Eva Lithén som nyligen flyttat in.

Dalarnas tidningar - 19 jul 17 kl. 06:00

Ny restaurang och mötesplats skapas på seniorboende: "En mer meningsfull vardag"

Restaurang Gläntan. Så heter seniorboendet Hagalundshusets nya restaurang och mötesplats som ska stå färdig någon gång under september.
– Startdatumet är inte riktigt spikat än, säger Anna-Karin Andersson, lokalansvarig, Tunabyggen..

YLE - 13 jul 17 kl. 13:26

Källan till epidemi vid seniorboende i Nykarleby svår att lokalisera

Efter att en epidemi av norovirus bröt ut vid seniorboendet Hagalund i Nykarleby har man undersökt saken ordentligt. Källan till smittan är dock svår att peka ut. Det var kring midsommar som en magsjuka spred sig vid seniorhemmet Hagalund Nykarleby.

Dalarnas tidningar - 12 jul 17 kl. 06:00

Tunabyggens förändringar oroar Kersti: "Jag ligger sömnlös om nätterna"

Kersti Schütt, 63, har samlat ihop nästan 6000 köpoäng hos Tunabyggen. Hon vill bo i ett specifikt seniorboende och väntar bara på att något ska bli ledigt. Men fastighetsföretagets åldersförändring kan komma att grusa hennes planer.

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 17 kl. 15:00

Planer på seniorboende och radhus tar form i Viken

Bovieran vill få planbesked för sitt seniorboende med vinterträdgård längs gamla 111:an..

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 17 kl. 10:32

Seniorboende vecka 25

Nickkällan och Bermästaren 19-25 juni..

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 09:49

Högre kommunalt bostadstillägg åt äldre vid liten lägenhet?

Svenskarna bor på bland de största ytorna per person. Men bostadsytorna är ojämnt fördelade på grund av att äldre inte flyttar pga flyttskatter och att de vill bo kvar i området. Förutom slopandet av flyttskatterna, återinförande av fastighetsskatt kan byggande av seniorbostäder och trygghetsboenden i befintliga bostadsområden kanske kombineras med högre kommunalt bostadstillägg om senioren bor i en liten lägenhet?

Skånskan - 17 maj 17 kl. 14:00

Vill utveckla nya trygghetsboenden

STAFFANSTORP Lokalerna i Magnoliagården och Pilegården skulle kunna bli framtida trygghetsboenden. ERWP.fif(5)Det föreslår Pia Jönsson (S) i en motion.

SmålandsPosten - 09 maj 17 kl. 06:25

Lindegården behövs i framtiden

Sälj inte Lindegården. Många av oss Linnerydbor behöver, om inte precis nu så om några år, tillgång till någon typ av seniorboende. Barnfamiljer behöver tillgång till våra hus..

Västerbottens Folkblad - 19 apr 17 kl. 22:02

Nytt besked om lokstallarna

Nu meddelar entreprenören Leif Danielsson att han avser att bygga ett seniorboende med 150 lägenheter i området vid lokstallarna, enligt VK. Umeå kommun sålde i slutet av 2015 lokstallarna till Leif Danielsson. Sedan dess har många frågat sig vad han avser att göra med lokalerna.

Sydsvenskan - 23 mar 17 kl. 16:00

Bästa vännerna flyttar in i pilotprojekt på Nydala

Lillemor Steen och Hans Samebratt de första att dela vänskapslägenhet på MKB:s seniorboende. Så funkar nya boendeformen..

Skånskan - 11 apr 17 kl. 14:00

Hyreshus flyttas till ny etapp i Kvarnbäck

höör Planerna på hyreshus i villakvarteret Kvarnbäcks första etapp stoppades efter häftig kritik. Nu gör Höörs kommun ett nytt försök att planera för två hyreshus med 24 lägenheter när Kvarnbäcks andra etapp håller på att anläggas. ERWP.

Nya Wermlands Tidningen - 07 apr 17 kl. 09:31

Seniorboende vecka 15

Nickkällan och Bergmästaren..

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 17 kl. 13:00

Nära byggstart för nytt seniorboende

Så många utanför kommunen har köpt bostäder i nya Bovieran i Norra Borstahusen..

YLE - 19 mar 17 kl. 09:00

Ordförande för arbetsgrupp: Inte kommunens sak att förse privata vårdföretag på Kimitoön med kunder

Kimitoöns kommun får snart tiotals nya platser för äldre som behöver vård dygnet runt. För kunderna betyder det större valfrihet men för företagen och kommunen kan det betyda att kunderna inte räcker till för alla. I kommunens uppdrag ingår ändå inte att förse de nya privata aktörerna med kunder, påpekar Niklas Guseff (Svenska folkpartiet).

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 17 kl. 16:00

Byggstart för seniorboende - fler är på gång

Första spadtaget för seniorboendet i Folkparken är taget. Den stora efterfrågan gör att Riksbyggen ska bygga ytterligare tre..

Skånskan - 17 mar 17 kl. 19:45

Spadtag för ett växande Tågarp

TÅGARP Tågarp ligger i startgroparna att växa rejält de närmaste åren och på fredagen togs ett viktigt steg för att utveckla byn:
Första spadtaget gällde för den nya förskolan som ska stå klar i höst. ERWP.fif(0)– Det här är oerhört viktigt för hela Tågarp.

YLE - 03 mar 17 kl. 05:01

Många vårdare går över till privata sektorn på Kimitoön?

Byggandet av tre nya privata vårdhem i centrum av Kimito är i full gång och om bara ett par veckor kommer vårdföretaget Attendo, som bygger det ena av de nya vårdhemmen, att börja leta efter en vårdhemschef. Om ungefär en månad börjar rekryteringen av den övriga personalen. Vid Attendo uppger regionchef Sari Laakso att intresset för de nya jobben är stort.

Hela Gotland - 10 feb 17 kl. 11:56

Hemtjänsten stoppade branden på Gråbo

Tack vare personal från hemtjänsten begränsades branden på ett seniorboende på Gråbo natten mot fredag till en uteplats..

Hela Gotland - 10 feb 17 kl. 11:56

Hemtjänsten hyllas efter branden på Gråbo

Tack vare personal från hemtjänsten begränsades branden på ett seniorboende på Gråbo natten mot fredag till en uteplats..

Nya Wermlands Tidningen - 10 feb 17 kl. 18:33

Ministerbesök i Värmland

Tårta, kaffe och frågor välkomnade barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) till Kils seniorboende Smeden. Innan dess hade hon besökt Arbetsplats Hammarö..

SvD - 07 feb 17 kl. 13:18

Svensktricket: ”De skriver sig i Portugal – lever i Spanien”

Svenska mäklarföretag expanderar på iberiska halvön och sneglar allt mer mot Portugal. Intresset för ett seniorboende i solsäkra länder med fördelaktig skatt växer..

Nya Wermlands Tidningen - 27 jan 17 kl. 15:46

Vill bygga lägenheter

Bäckefors kan komma att få ett seniorboende. Det är Pinekärs Fastighets AB som vill bygga vid Gamla Bruksgatan på tomten där numera rivna Långholmen stod..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.