Seniorboende

Saturday, 28 November, 05:01

Nyheter om seniorboende

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 25 okt 15 kl. 09:37

Hur kan man spara när de äldre bara blir fler?

Beskedet om att Bädden på Malmska i Jakobstad stängs rör upp känslor. De äldre är fler än någonsin och det finns inga lediga vårdplatser. Ändå ska ytterligare 30 platser försvinna.

DalaDemokraten - 27 okt 15 kl. 17:56

TV: Första spadtaget för tropiskt seniorboende

Ett litet partytält, några mikrofoner och fem prydligt uppställda spadar med varsin röd bygghjälm. På gamla Hälsinggårdsskolans skolgård har förväntansfulla lägenhetsköpare samlats för att bevittna det första spadtaget till Bovierans nya boende..

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 08:00

Snart klart för nytt seniorboende

Två byggprojekt i nordvästra Landskrona närmar sig kommunfullmäktige.
Det ena är en bostadsrättsförening med trevåningshus och marklägenheter nära gamla campingen. Det andra är ett seniorboende norr om Västra fäladen..

Dalarnas tidningar - 25 okt 15 kl. 11:00

Kollar intresset för seniorboende i Grängesberg

Efter valet har det varit tyst, men nu vill pensionärsföreningen PRO väcka liv i frågan..

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 15 kl. 11:41

Snart klart för nytt seniorboende

Två byggprojekt i nordvästra Landskrona är på väg till kommunfullmäktige: en bostadsrättsförening och ett seniorboende..

Skånskan - 21 okt 15 kl. 14:00

Tvingas sänka priset på golfanläggning

SVALÖV Ägarna till Svalövs GK har svårigheter att sälja anläggningen i Torrlösa. Därför sänks nu priset med 4,5 miljoner kronor från de ursprungliga 21,5.– Det finns intressenter, men dessa är inte beredda att betala det satta priset.

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 15 kl. 04:00

Grönt ljus för seniorboende

Grannarnas protester fick inte gehör. Snart påbörjas bygget av ett sexvåningshus med kooperativa hyresrätter i kvarteret Lugnet..

Skånskan - 10 okt 15 kl. 14:00

Niovåningshus kan börja byggas nästa år

Kävlinge Ursprungliga elva våningar har sänkts till nio när Kävlinge centrums första höghus nu ser ut att bli verklighet.
På tisdag väntas politikerna i miljö- och byggnadsnämnden godkänna bygglovet.– Det kommer att gå igenom.

News55 - 08 okt 15 kl. 10:53

Kvinnan blev sexuellt ofredad av vikarie på seniorboende

En kvinnlig boende på Nacka seniorcenter Talliden utsattes i augusti för allvarligt sexuellt ofredande när hon låg och vilade i sin lägenhet. En timvikarie kom enligt kvinnan själv in i lägenheten då hon befann sig i sin säng, det står i en lex Sarah-anmälan.       LÄS MER: Svidande kritik mot mammans äldreboende får folk att rasa Inte en våldtäkt – Det handlar inte om att han har våldfört sig på henne fysiskt, alltså det är inte en våldtäkt.

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 15 kl. 09:41

Äldre kvinna slog sönder bil

En bil parkerad vid ett seniorboende i centrala Karlskoga utsattes för skadegörelse på torsdagen..

YA - 18 sep 15 kl. 03:00

Han är tillbaka i kända kvarter

Han var en av de första officerarna som tog pappaledigt. Numera är barnbarnen Arne Nilssons främsta fokus. För nio år sedan slöt han cirkeln genom att flytta till Rosenhill i Ystad.

NT - 16 sep 15 kl. 15:38

Här ska byggas 40 nya lägenheter

Omkring 40 lägenheter för seniorboende planeras vid Holms väg i Åby..

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 15 kl. 04:00

Seniorbostäder en del i Angelaprojektet

En del återstår innan spaden kan sättas i marken för höghusbygget i södra Ängelholm. Klart är dock att en del av det hundratal lägenheter som planeras kommer att anpassas för seniorboende..

NSD - 20 aug 15 kl. 21:49

Undersökning: Behövs fler boendeformer?

Matarengi hem ska utreda utsikterna för ett seniorboende i Övertorneå..

YLE - 19 aug 15 kl. 19:20

Svanenmärkta hus kommer till Finland

Organisationen Miljömärkning lättar på byråkratin kring svanenmärkning för bostadshus. I Sverige bor redan tusentals människor i hus med svanenmärkning och nu vill organisationen att Finland följer efter. Svanenmärkta bostadshus är på väg till Finland och kring årsskiftet ska det första huset med miljömärkningen stå klart.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 14:36

Det behövs ett äldreboende i Torekov

Bästa alla ni som bestämmer i Båstad. Vi undrar, har ni glömt oss?Vi är ungefär runt 1200 året runt-boende personer, som är över 65 år, på sträckningen Torekov/Västra Karup.

SN - 15 jun 15 kl. 07:34

De arbetar för seniorboende

Någonstans att flytta när lånet är avbetalat och huset blivit för mycket att ta hand om. Det är vad Stjärnhovs seniorer önskat i åratal. Nu har en arbetsgrupp bildats för att försöka se till att det blir verklighet..

DN - 08 jun 15 kl. 00:20

Folksångerskan Ronnie Gilbert död

Ronnie Gilbert, en av medlemmarna i den inflytelserika 50-talskvartetten The Weavers, har gått bort. Hon dog på ett seniorboende utanför San Francisco i lördags, enligt hennes partner Donna Korones..

Sydsvenskan - 07 jun 15 kl. 22:26

Folksångerskan Ronnie Gilbert död

Ronnie Gilbert, en av medlemmarna i den inflytelserika 50-talskvartetten The Weavers, har gått bort. Hon dog på ett seniorboende utanför San Francisco i lördags, enligt hennes partner Donna Korones.Tillsammans med de övriga medlemmarna i The Weavers, däribland Pete Seeger, var Gilbert med om att återigen popularisera den amerikanska folkmusiken.

Västerbottens Folkblad - 07 jun 15 kl. 22:26

Folksångerskan Ronnie Gilbert död

Ronnie Gilbert, en av medlemmarna i den inflytelserika 50-talskvartetten The Weavers, har gått bort. Hon dog på ett seniorboende utanför San Francisco i lördags, enligt hennes partner Donna Korones. Tillsammans med de övriga medlemmarna i The Weavers, däribland Pete Seeger, var Gilbert med om att återigen popularisera den amerikanska folkmusiken.

SvD - 07 jun 15 kl. 22:30

Folksångerskan Ronnie Gilbert död

Ronnie Gilbert, en av medlemmarna i den inflytelserika 50-talskvartetten The Weavers, har gått bort. Hon dog på ett seniorboende utanför San Francisco i lördags, enligt hennes partner Donna Korones..

Helsingborgs Dagblad - 07 jun 15 kl. 22:26

Folksångerskan Ronnie Gilbert död

Ronnie Gilbert, en av medlemmarna i den inflytelserika 50-talskvartetten The Weavers, har gått bort. Hon dog på ett seniorboende utanför San Francisco i lördags, enligt hennes partner Donna Korones.Tillsammans med de övriga medlemmarna i The Weavers, däribland Pete Seeger, var Gilbert med om att återigen popularisera den amerikanska folkmusiken.

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 07:58

Fotbollsplaner kan ge plats för seniorboende

Företaget Bovieran har planer på att bygga seniorlägenheter på de nuvarande fotbollsplanerna mellan järnvägen och väg 108 i Svedala tätort..

Sydsvenskan - 18 maj 15 kl. 16:54

Fotbollsplaner kan ge plats för seniorboende

Företaget Bovieran har planer på att bygga seniorlägenheter på de nuvarande fotbollsplanerna mellan järnvägen och väg 108 i Svedala tätort..

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 16:41

Seniorboendet blevmossighetens motsats

I Boplats Syds kö står 9 033 personer över 55 år. Över 3 000 av dem är över 70 år.
Inga-Lill Clair var en av de köande för några månader sedan.

Nyhetsverket - 20 mar 15 kl. 01:23

Kyrkligt äldreboende>kommunal begravning?

Jan Olov Sundström från nomineringsgruppen Borgerligt alternativ har 2014-03-20 i en motion föreslagit att Kyrkorådet ska få i uppgift att utreda möjligheterna att åstadkomma ett seniorboende enligt i motionen upptagna intentioner. Som det påpekas i motionen har frågan börjat utredas under 2010. Frågan har varit både mångfacetterad och komplicerad.

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 15 kl. 17:49

Nytt hopp för seniorboende

JM skrev under ett avtal för två år sedan om att bygga 60 seniorbostäder i centrum. Men inget hände.
Nu är Riksbyggen på väg att ta över kontraktet..

Sydsvenskan - 04 feb 15 kl. 03:00

Rut Stridh tycker om att resa

Rut Stridh fyller 95 år på torsdag, den 5 februari. Hon är bosatt och född i Malmö.Efter folkskolan utbildade hon sig till cigarrmakerska.

YLE - 21 jan 15 kl. 05:20

Sjundeå ett steg närmare nytt äldreboende

Planerna på ett nytt privat seniorboende i centrum av Sjundeå har fått grönt ljus av kommunstyrelsen. Styrelsen godkände på måndagen samarbetsantalet mellan kommunen och företaget Virkkulankylä Oy. Företaget vill bygga ett servicehus och bostäder för sammanlagt 160 personer nära korsningen mellan Sjundeåvägen och Hagavägen.

Dalarnas tidningar - 14 jan 15 kl. 09:22

Nytt seniorboende med 20 lägenheter

Roger Ilbäcks driver firman Ilbäcks park & trädgård i Stora Skedvi och har hjälpt många äldre personer med deras trädgårdsskötsel..

Nya Wermlands Tidningen - 14 jan 15 kl. 06:00

Många intresserade av seniorbostäder

1 300 kristinehamnare är beredda att ställa sig i kö till ett seniorboende i någon form. – Jag bedömer att det finns intresse för två olika typer av boenden, säger Kristinehamnsbostäders vd Urban E Linder. Utmaningen är att nybygge ger högre priser än vad de flesta är beredda att betala..

Helsingborgs Dagblad - 08 dec 14 kl. 04:00

Udda seniorboende på Gustavslund

Snart byggstart för bostadsrätter som har sommar året runt..

Nya Wermlands Tidningen - 27 dec 14 kl. 06:00

Matsedel Seniorboende vecka 1

Nickkällan och Bergmästaren.

Nya Wermlands Tidningen - 21 dec 14 kl. 06:00

Matsedel seniorboende vecka 52

Nickkällan och Bergmästaren..

Nya Wermlands Tidningen - 14 dec 14 kl. 06:00

Matsedel seniorboende vecka 51

Nickkällan och Bergmästaren..

Nya Wermlands Tidningen - 29 nov 14 kl. 06:00

Matsedel seniorboende vecka 49

Nickkällan och Bergmästaren..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.