Fastighetsförsäljningar

Saturday, 23 March, 03:20

Nyheter om fastighetsförsäljningar

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 25 feb 19 kl. 13:40

Få köpare tror på minskat ränteavdrag

Det visar några tilläggsfrågor till den senaste enkäten för Erik Olsson Bostadsindex, EOBi, som speglar visningsbesökarnas förväntningar på bostadspriserna. EOBi sjönk kraftigt i början av 2019. Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser föll till -19 procent i februari från +2 procent i november.

PrivataAffärer - 07 jan 19 kl. 22:52

”Stabil start på bostadsåret”

Det säger Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling, till Nyhetsbyrån Direkt. ”Starten på året känns stabil så här långt. I Stockholm var det på gårdagens visningar minst lika många visningsbesökare som före årsskiftet.

Alingsås tidning - 18 dec 18 kl. 05:30

Så mycket bostad får du för en miljon

Herrljunga tillhör de kommuner i Västra Götaland där en köpare får mest villa för pengarna, närmare bestämt 103 kvadratmeter för en miljon kronor. I Alingsås och Vårgårda blir det betydligt mindre boyta.
Det är Svensk Fastighetsförmedling som har gjort en kartläggning, med hjälp av statistik från Svensk Mäklarstatistik.

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 13:08

ABG: Skanska lågt värderat

”Marknaden prisar alltså in att byggdelens marginal kommer att röra sig ned till noll och stanna där för evigt”, skriver investmentbanken. Skanska har problem inom sin amerikanska byggverksamhet, vilket föranlett en rad nedskrivningar under de senaste åren. ”Trots massiva nedskrivningar även under 2018 bedömer vi att vinsten per aktie når upp till 10:3 kronor (12 kronor 2017), vilket indikerar ett p/e under 14.

Skånskan - 05 dec 18 kl. 18:08

Malmö väntas göra överskott på 761 miljoner

MALMÖ Malmö stad väntas göra ett överskott på 761 miljoner kronor för 2018.Det är 461 miljoner mer än vad som budgeterats. Kommunstyrelsen fick ta del av årets andra utfallsprognos under sitt sammanträde på onsdagen.

PrivataAffärer - 05 dec 18 kl. 07:03

Bostadspriserna föll i november

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, varit oförändrade jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har sjunkit 3 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 2 procent samtidigt som villapriserna varit oförändrade. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 16:09

Så ska Eslöv klara notan för storsatsningarna

ESLÖV Eslövs kommun kommer nästa år att göra av med nästan två miljarder kronor, eller närmare bestämt 1 miljard och 956 miljoner till den löpande driften.
Samtidigt ska man fram till år 2022 investera drygt 1,3 miljarder i främst skolor och förskolor – cirka 60 procent av detta ska betalas av framtida generationer Eslövsbor.Eslövs nya majoritet har enats om att införa en så kallad självfinansieringsgrad för de kommande investeringarna från och med nästa år, och att denna självfinansieringsgrad ska vara ungefär 40 procent under de kommande fyra åren.

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 06:48

Mäklarstatistik: Bopriserna oförändrade i oktober

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 3 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, medan villapriserna har varit oförändrade. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 4 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

SmålandsPosten - 09 jan 19 kl. 20:09

Dessa blev de dyraste fastighetsförsäljningarna förra året

Årets fastighetsförsäljningar har sammanställts av bostadssajten booli.se. I Lessebo kommun blev en skogsfastighet utanför Skruv den dyraste försäljningen i kommunen år 2018..

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 06:37

Mäklarstatistik: Fortsatt prisåterhämtning för bostadsrätter

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 3 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har sjunkit 1 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 5 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 2 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 22:48

Oenighet om att bidra med överskott

Malmö Sommarens skottlossningar ledde till att flera barn och unga behövde vård och omhändertagande.
Arbetsmarknads- och socialnämnden har fått en förstärkning på 22 miljoner kronor för att kunna klara de ökade kostnaderna.Pengarna tas från Malmö stads överskott som beräknas bli 694 miljoner kronor för 2018.

Dagens PS - 02 okt 18 kl. 08:28

Här är Sveriges dyraste adresser

Kan du gissa var dessa bostäder ligger? Givetvis är det i Stockholm och lika givet återfinns dessa adresser på Östermalm. Nio av Sveriges tio dyraste adresser, sett till snittpriset på bostadsrättsförsäljningar, ligger på Östermalm.

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 14:17

Här ligger Göteborgs dyraste gator

I Göteborgs "gyllene triangel" och i närheten av Botaniska. Där hittar du de dyraste gatorna för bostadsrätter och villor i Västra Götaland, det visar Svensk fastighetsförmedlings färska kartläggning över tre års försäljningar i området..

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 07:18

Trendbrott på bostadsmarknaden

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 2 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 1 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 6 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 11:52

Bopriserna ned 4,9 procent på ett år

Bostadspriserna har sjunkit 1,0 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,9 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,8 procent i juli jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 1,4 procent. Säsongsrensat sjönk priserna på bostadsrätter 0,9 procent, medan villapriserna sjönk 0,2 procent.

DI - 11 aug 18 kl. 09:04

Ras för bostadsaffärer

Sedan det skärpta amorteringskravet infördes har antalet bostadsförsäljningar fallit. I Stockholm var omsättningen ned hela 56 procent under juli trots ett högt utbud, enligt Danske Bank. ”Varje åtgärd som minskar rörligheten gör att bostadsmarknaden fungerar sämre”, säger Erik Olsson, Erik Olsson Fastighetsförmedling.

DI - 21 maj 18 kl. 20:13

Oljekris för Stenasfären – resultatet rasar

fastighetsförsäljningar för 8 miljarder gav supermarginal i Stena Fastigheter. Familjeimperiet fick ändå se helårsresultatet rasa på grund av krisen för oljeborrningen, men oljeprisuppgången bidrar nu till att en ljusning är i sikte..

DI - 09 aug 17 kl. 07:18

Lundbeck höjer prognosen

Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck höjer sina prognoser för helåret, där nu en reavinst från fastighetsförsäljningar ingår med cirka 200 miljoner danska kronor..

ÖstersundsPosten - 17 maj 17 kl. 13:18

Kommuninformation: Kommunstyrelsen sammanträder 24 maj

På kommunstyrelsens dagordning den 24 maj finns allt från redovisningar och prognoser till fastighetsförsäljningar, motioner och medborgarförslag..

Länstidningen i Jämtland - 17 maj 17 kl. 13:18

Kommuninformation: Kommunstyrelsen sammanträder 24 maj

På kommunstyrelsens dagordning den 24 maj finns allt från redovisningar och prognoser till fastighetsförsäljningar, motioner och medborgarförslag..

Hela Gotland - 04 mar 17 kl. 09:00

Era-delägaren Johan Thomasson om dubbla stolar

Johan Thomasson sitter i regionstyrelsen för Liberalerna, samtidigt som han är delägare i mäklarfirman Era, som sköter Region Gotlands fastighetsförsäljningar..

Hela Gotland - 23 feb 17 kl. 13:33

BESLUT: De får köpa omstridda villatomter i Visby

Regionstyrelsen beslutade under torsdagens sammanträde att godkänna de fastighetsförsäljningar som man genomfört – trots de fel som har begåtts..

Hela Gotland - 17 feb 17 kl. 14:39

Regionen bekräftar: Flera affärer har gjorts på fel sätt

Region Gotland har granskat tidigare fastighetsförsäljningar efter avslöjandet att försäljningen av åtta villatomter inte gått rätt till..

GöteborgsPosten - 25 nov 16 kl. 13:33

Stena sätter bokstavligen hyresgästerna på pottkanten

Kallvatten i farstun och sex toaletter som 30 hushåll ska dela på under renoveringen. Det är vad Stena Fastigheter anser sig ha råd med för de boende på Pennygången. Samtidigt som fastighetsförmögenheten har ökat med fem miljarder på fem år.

SmålandsPosten - 24 aug 16 kl. 06:00

Om konsten att förstöra skattepengar

Det finns en aningslöshet kring fastighetsförvaltning i Tingsryds kommun som yttrar sig i misslyckade köp, illa förberedda försäljningar och affärer uppgjorda till slumpmässiga priser, skriver Johan Karlson (C)..

YA - 14 jun 16 kl. 03:00

Kritik mot försäljning av församlingshem

Församlingsmedlemmar ifrågasätter än en gång kyrkorådets ordförande Bo Herou i Brösarp-Tranås församling. Denna gång handlar det om konsultkostnader och fastighetsförsäljningar..

NSD - 25 apr 16 kl. 13:51

Lulebo behöver inte invänta fullmäktigebeslut

Nej, det blir inga förseningar i Lulebos fastighetsförsäljningar på grund av att man av skattetekniska skäl är tvingade att bilda dotterdotter-bolag..

Dalarnas tidningar - 17 nov 15 kl. 19:11

Tunabyggen planerar att sälja fastigheter för 250 miljoner kronor

Tunabyggen har genom åren genomfört flera fastighetsförsäljningar. Bland annat under fjolåret då två omsorgsboenden fick nya ägare..

Dagen - 20 feb 15 kl. 15:22

Kollektivmedlemmar förlorade tvist i rätten

De två avhoppare som stämt det kristna kollektivet förlorade den ekonomiska tvisten. De kan inte bevisa att de inte visste vad de gjorde när de skänkte bort sin andel från två fastighetsförsäljningar, skriver tingsrätten i domen som kom i dag, fredag..

Hela Gotland - 23 feb 17 kl. 15:57

Regionen stoppar alla kommande försäljningar

Regionstyrelsen beslutade under torsdagens sammanträde att stoppa alla kommande fastighetsförsäljningar där mäklare är inblandad..

SmålandsPosten - 21 nov 14 kl. 06:12

Taxeringsvärdena på villor har sjunkit mest i landet

Många villaägare i Uppvidinge blev säkert förvånade när förslagen till de nya taxeringsvärdena skickades ut från Skatteverket för en tid sedan. I Uppvidinge har taxeringsvärdena för villor sjunkit kraftigt, på kommunnivå är det största sänkningen i landet. Taxeringsvärdena för småhus i Uppvidinge kommun har i genomsnitt sjunkit med 18 procent sedan den senaste taxeringen 2012.

BT - 16 nov 14 kl. 19:58

Rekordhöga priser på bostadsrätter i Borås

Prisstegringen på bostadsrätter är rekordhög i Borås. Prisutvecklingen de senaste tre månader visar en ökning med 25 procent.
Bostäderna i landet fortsätter att skjuta i höjden.

Barometern - 16 sep 14 kl. 07:53

"Väljarna reagerar med fötterna"

Det blåste inga vänstervindar över Sverige i valet, bortsett från den bris som nästan öppnade riksdagsdörren för Fi. Det var i stället starka missnöjes- och protestvindar som kändes över hela landet, inte minst i ett utpräglat landsbygdsområde som Kalmar län. Och det var Sverigedemokraterna som fångade upp dem.

Barometern - 16 sep 14 kl. 07:53

Hultman: "Väljarna reagerar med fötterna"

Det blåste inga vänstervindar över Sverige i valet, bortsett från den bris som nästan öppnade riksdagsdörren för Fi. Det var i stället starka missnöjes- och protestvindar som kändes över hela landet, inte minst i ett utpräglat landsbygdsområde som Kalmar län. Och det var Sverigedemokraterna som fångade upp dem.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:08

?Lättare diskutera på Henrikssons tid?

”Socialdemokraterna är inte vana vid kritik, men debatten får inte tystas”. Inger Hilmansson är Folkpartiets stridbara gruppledare i Kalmar. Folkpartiet backade till 4,5 procent i Barometerns opinionsundersökning, vad tänkte du då?

Barometern - 08 sep 14 kl. 06:26

"Lättare diskutera på Henrikssons tid"Hilmansson vill hitta 140 miljoner

"Socialdemokraterna är inte vana vid kritik, men debatten får inte tystas". Inger Hilmansson är Folkpartiets stridbara gruppledare i Kalmar. – Det är aldrig roligt med dåliga siffror, men å andra sidan är det väldigt många osäkra väljare som vi har möjlighet att vinna.

YA - 04 jul 14 kl. 09:44

Delade meningar om räntesänkningen

Foto: Bass Nilsson
Torsdagens besked från Riksbanken om sänkta räntor väntas sätta extra fart på bostadsmarknaden i Ystad. En marknad som redan tycks gå bra, framför allt för bostadsrätter.
Under de senaste tre månaderna har det enligt svensk mäklarstatistik sålts 53 bostadsrätter och 43 villor i Ystads kommun.

Barometern - 12 maj 14 kl. 21:20

Fastighetsmäklare ny exploateringschef

Från mäklare till byråkrat. Pär Svanfeldt blir ny exploateringschef i Kalmar kommun. Han har varit mäklare i stort sett i hela sitt yrkesverksamma liv.

SVT Debatt - 22 mar 14 kl. 13:00

Var ska vi bo när staden blir ett varumärke?

BOSTADSBRISTEN Rätten till bostad är ett politiskt ansvar, men bostaden har blivit ett individuellt ansvar och är i dag en handelsvara. Medborgarnas behov hamnar i skymundan när städerna fokuserar på varumärkesbyggande istället för bostadsbyggande. ”Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet”, står det i grundlagen.

HBL - 19 mar 14 kl. 08:00

Sälja mark till kommunen kan ge skattefri vinst i år

Markägaren vill gärna sälja, kommunen vill gärna köpa. Då kan det löna sig att försöka få till stånd affären i år, för att slippa betala skatt på försäljningsvinsten. Bakgrund I regel lindrigare Också i vanliga fall, utan extra skattelättnader, blir en betydande del av försäljningsvinsten skattefri då markägare – också andra än fysiska personer eller dödsbon - säljer mark till en kommun, till ett landskap, till en samkommun eller till staden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.