Fastighetsförsäljningar

Saturday, 20 October, 04:00

Nyheter om fastighetsförsäljningar

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 07:18

Trendbrott på bostadsmarknaden

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 2 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 1 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 6 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 11:52

Bopriserna ned 4,9 procent på ett år

Bostadspriserna har sjunkit 1,0 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,9 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,8 procent i juli jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 1,4 procent. Säsongsrensat sjönk priserna på bostadsrätter 0,9 procent, medan villapriserna sjönk 0,2 procent.

DI - 11 aug 18 kl. 09:04

Ras för bostadsaffärer

Sedan det skärpta amorteringskravet infördes har antalet bostadsförsäljningar fallit. I Stockholm var omsättningen ned hela 56 procent under juli trots ett högt utbud, enligt Danske Bank. ”Varje åtgärd som minskar rörligheten gör att bostadsmarknaden fungerar sämre”, säger Erik Olsson, Erik Olsson Fastighetsförmedling.

DI - 21 maj 18 kl. 20:13

Oljekris för Stenasfären – resultatet rasar

fastighetsförsäljningar för 8 miljarder gav supermarginal i Stena Fastigheter. Familjeimperiet fick ändå se helårsresultatet rasa på grund av krisen för oljeborrningen, men oljeprisuppgången bidrar nu till att en ljusning är i sikte..

DI - 09 aug 17 kl. 07:18

Lundbeck höjer prognosen

Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck höjer sina prognoser för helåret, där nu en reavinst från fastighetsförsäljningar ingår med cirka 200 miljoner danska kronor..

ÖstersundsPosten - 17 maj 17 kl. 13:18

Kommuninformation: Kommunstyrelsen sammanträder 24 maj

På kommunstyrelsens dagordning den 24 maj finns allt från redovisningar och prognoser till fastighetsförsäljningar, motioner och medborgarförslag..

Länstidningen i Jämtland - 17 maj 17 kl. 13:18

Kommuninformation: Kommunstyrelsen sammanträder 24 maj

På kommunstyrelsens dagordning den 24 maj finns allt från redovisningar och prognoser till fastighetsförsäljningar, motioner och medborgarförslag..

Hela Gotland - 04 mar 17 kl. 09:00

Era-delägaren Johan Thomasson om dubbla stolar

Johan Thomasson sitter i regionstyrelsen för Liberalerna, samtidigt som han är delägare i mäklarfirman Era, som sköter Region Gotlands fastighetsförsäljningar..

Hela Gotland - 23 feb 17 kl. 13:33

BESLUT: De får köpa omstridda villatomter i Visby

Regionstyrelsen beslutade under torsdagens sammanträde att godkänna de fastighetsförsäljningar som man genomfört – trots de fel som har begåtts..

Hela Gotland - 17 feb 17 kl. 14:39

Regionen bekräftar: Flera affärer har gjorts på fel sätt

Region Gotland har granskat tidigare fastighetsförsäljningar efter avslöjandet att försäljningen av åtta villatomter inte gått rätt till..

GöteborgsPosten - 25 nov 16 kl. 13:33

Stena sätter bokstavligen hyresgästerna på pottkanten

Kallvatten i farstun och sex toaletter som 30 hushåll ska dela på under renoveringen. Det är vad Stena Fastigheter anser sig ha råd med för de boende på Pennygången. Samtidigt som fastighetsförmögenheten har ökat med fem miljarder på fem år.

SmålandsPosten - 24 aug 16 kl. 06:00

Om konsten att förstöra skattepengar

Det finns en aningslöshet kring fastighetsförvaltning i Tingsryds kommun som yttrar sig i misslyckade köp, illa förberedda försäljningar och affärer uppgjorda till slumpmässiga priser, skriver Johan Karlson (C)..

YA - 14 jun 16 kl. 03:00

Kritik mot försäljning av församlingshem

Församlingsmedlemmar ifrågasätter än en gång kyrkorådets ordförande Bo Herou i Brösarp-Tranås församling. Denna gång handlar det om konsultkostnader och fastighetsförsäljningar..

NSD - 25 apr 16 kl. 13:51

Lulebo behöver inte invänta fullmäktigebeslut

Nej, det blir inga förseningar i Lulebos fastighetsförsäljningar på grund av att man av skattetekniska skäl är tvingade att bilda dotterdotter-bolag..

Dalarnas tidningar - 17 nov 15 kl. 19:11

Tunabyggen planerar att sälja fastigheter för 250 miljoner kronor

Tunabyggen har genom åren genomfört flera fastighetsförsäljningar. Bland annat under fjolåret då två omsorgsboenden fick nya ägare..

Hela Gotland - 23 feb 17 kl. 15:57

Regionen stoppar alla kommande försäljningar

Regionstyrelsen beslutade under torsdagens sammanträde att stoppa alla kommande fastighetsförsäljningar där mäklare är inblandad..

Dagen - 20 feb 15 kl. 15:22

Kollektivmedlemmar förlorade tvist i rätten

De två avhoppare som stämt det kristna kollektivet förlorade den ekonomiska tvisten. De kan inte bevisa att de inte visste vad de gjorde när de skänkte bort sin andel från två fastighetsförsäljningar, skriver tingsrätten i domen som kom i dag, fredag..

SmålandsPosten - 21 nov 14 kl. 06:12

Taxeringsvärdena på villor har sjunkit mest i landet

Många villaägare i Uppvidinge blev säkert förvånade när förslagen till de nya taxeringsvärdena skickades ut från Skatteverket för en tid sedan. I Uppvidinge har taxeringsvärdena för villor sjunkit kraftigt, på kommunnivå är det största sänkningen i landet. Taxeringsvärdena för småhus i Uppvidinge kommun har i genomsnitt sjunkit med 18 procent sedan den senaste taxeringen 2012.

BT - 16 nov 14 kl. 19:58

Rekordhöga priser på bostadsrätter i Borås

Prisstegringen på bostadsrätter är rekordhög i Borås. Prisutvecklingen de senaste tre månader visar en ökning med 25 procent.
Bostäderna i landet fortsätter att skjuta i höjden.

Barometern - 16 sep 14 kl. 07:53

"Väljarna reagerar med fötterna"

Det blåste inga vänstervindar över Sverige i valet, bortsett från den bris som nästan öppnade riksdagsdörren för Fi. Det var i stället starka missnöjes- och protestvindar som kändes över hela landet, inte minst i ett utpräglat landsbygdsområde som Kalmar län. Och det var Sverigedemokraterna som fångade upp dem.

Barometern - 16 sep 14 kl. 07:53

Hultman: "Väljarna reagerar med fötterna"

Det blåste inga vänstervindar över Sverige i valet, bortsett från den bris som nästan öppnade riksdagsdörren för Fi. Det var i stället starka missnöjes- och protestvindar som kändes över hela landet, inte minst i ett utpräglat landsbygdsområde som Kalmar län. Och det var Sverigedemokraterna som fångade upp dem.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:08

?Lättare diskutera på Henrikssons tid?

”Socialdemokraterna är inte vana vid kritik, men debatten får inte tystas”. Inger Hilmansson är Folkpartiets stridbara gruppledare i Kalmar. Folkpartiet backade till 4,5 procent i Barometerns opinionsundersökning, vad tänkte du då?

Barometern - 08 sep 14 kl. 06:26

"Lättare diskutera på Henrikssons tid"Hilmansson vill hitta 140 miljoner

"Socialdemokraterna är inte vana vid kritik, men debatten får inte tystas". Inger Hilmansson är Folkpartiets stridbara gruppledare i Kalmar. – Det är aldrig roligt med dåliga siffror, men å andra sidan är det väldigt många osäkra väljare som vi har möjlighet att vinna.

YA - 04 jul 14 kl. 09:44

Delade meningar om räntesänkningen

Foto: Bass Nilsson
Torsdagens besked från Riksbanken om sänkta räntor väntas sätta extra fart på bostadsmarknaden i Ystad. En marknad som redan tycks gå bra, framför allt för bostadsrätter.
Under de senaste tre månaderna har det enligt svensk mäklarstatistik sålts 53 bostadsrätter och 43 villor i Ystads kommun.

Barometern - 12 maj 14 kl. 21:20

Fastighetsmäklare ny exploateringschef

Från mäklare till byråkrat. Pär Svanfeldt blir ny exploateringschef i Kalmar kommun. Han har varit mäklare i stort sett i hela sitt yrkesverksamma liv.

SVT Debatt - 22 mar 14 kl. 13:00

Var ska vi bo när staden blir ett varumärke?

BOSTADSBRISTEN Rätten till bostad är ett politiskt ansvar, men bostaden har blivit ett individuellt ansvar och är i dag en handelsvara. Medborgarnas behov hamnar i skymundan när städerna fokuserar på varumärkesbyggande istället för bostadsbyggande. ”Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet”, står det i grundlagen.

HBL - 19 mar 14 kl. 08:00

Sälja mark till kommunen kan ge skattefri vinst i år

Markägaren vill gärna sälja, kommunen vill gärna köpa. Då kan det löna sig att försöka få till stånd affären i år, för att slippa betala skatt på försäljningsvinsten. Bakgrund I regel lindrigare Också i vanliga fall, utan extra skattelättnader, blir en betydande del av försäljningsvinsten skattefri då markägare – också andra än fysiska personer eller dödsbon - säljer mark till en kommun, till ett landskap, till en samkommun eller till staden.

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 18:12

Kommunala bostadsbolag ger miljarder


De kommunala bostadsbolagen är en bra affär för en del kommuner. Drygt 3,6 miljarder kronor av bolagens vinster för 2012 gick till kommunkassorna, enligt en rapport från Boverket.Det är nästan nio gånger mer än för 2010 då det gamla regelverket gällde, skriver tidningen Hem och Hyra.

BT - 29 jan 14 kl. 18:14

Kommunala bostadsbolag ger miljarder

De kommunala bostadsbolagen är en bra affär för en del kommuner. Drygt 3,6 miljarder kronor av bolagens vinster för 2012 gick till kommunkassorna, enligt en rapport från Boverket. Det är nästan nio gånger mer än för 2010 då det gamla regelverket gällde, skriver tidningen Hem och Hyra.

SmålandsPosten - 22 jan 14 kl. 08:54

Landstinget klarar budgeten trots tuffa sparkrav

Så sent som för två månader sedan visade landstingets prognos på ett underskott på 75 miljoner kronor för 2013. När helåret nu har summerats är resultatet 20 miljoner kronor plus.
Engångsintäkter inräknat landar plusresultatet på 115 miljoner.

Barometern - 18 jan 14 kl. 12:11

Mycket yta för miljonen

Hur mycket villa får du för en miljon kronor? Den frågan har Svensk Fastighetsförmedling ställt och svaret är – en pytteliten på Lidingö men en rejält stor i Söderhamn. Eller 148 kvadratmeter i Nybro.

Barometern - 18 jan 14 kl. 12:11

Så mycket villa ger en miljon

Hur mycket villa får du för en miljon kronor? Den frågan har Svensk Fastighetsförmedling ställt och svaret är – en pytteliten på Lidingö men en rejält stor i Söderhamn. Kartläggningen bygger på villaförsäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik under perioden januari 2013 till november 2013.

Kristianstadsbladet - 18 jan 14 kl. 11:10

Så mycket villa ger en miljon

Hur mycket villa får du för en miljon kronor? Den frågan har Svensk Fastighetsförmedling ställt och svaret är - en pytteliten på Lidingö men en rejält stor i Söderhamn.
Kartläggningen bygger på villaförsäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik under perioden januari 2013 till november 2013.

Opinionen.se - 18 jan 14 kl. 11:12

Så mycket villa ger en miljon


Hur mycket villa får du för en miljon kronor? Den frågan har Svensk Fastighetsförmedling ställt och svaret är – en pytteliten på Lidingö men en rejält stor i Söderhamn. Kartläggningen bygger på villaförsäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik under perioden januari 2013 till november 2013.

BT - 18 jan 14 kl. 11:12

Så mycket villa ger en miljon

Hur mycket villa får du för en miljon kronor? Den frågan har Svensk Fastighetsförmedling ställt och svaret är - en pytteliten på Lidingö men en rejält stor i Söderhamn. Kartläggningen bygger på villaförsäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik under perioden januari 2013 till november 2013.

Trelleborgs Allehanda - 18 jan 14 kl. 11:10

Så mycket villa ger en miljon

Hur mycket villa får du för en miljon kronor? Den frågan har Svensk Fastighetsförmedling ställt och svaret är - en pytteliten på Lidingö men en rejält stor i Söderhamn.
Kartläggningen bygger på villaförsäljningar som rapporterats in till Svensk Mäklarstatistik under perioden januari 2013 till november 2013.

HBL - 04 jan 14 kl. 10:00

Bostadsköparen är kung i Raseborg

Just nu råder egnahemsköparens marknad i Raseborg. Utbudet är stort och prisnivån har sjunkit, konstaterar Ralf Lindén som fram till årsskiftet var vd för Raseborgs fastighetscentral. Bakgrund Färre och starkare Gruppen av OP-fastighetscentraler har hittills utgjorts av cirka 60 självständiga dotterbolag, helägda av lokala andelsbanker.

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 07:08

Slutpris nära acceptpris


Den heta bostadsmarknaden i storstäder har aktualiserat frågan om acceptpriserna där spelat ut sin roll. Acceptpriser infördes för att bryta en utveckling med ökade skillnader mellan begärt pris och slutpris.Erik Olsson Fastighetsförmedling ville se om det är en trend att skillnaden mellan accepterat pris och slutpris har ökat.

Opinionen.se - 06 dec 13 kl. 07:15

Slutpris nära acceptpris


Den heta bostadsmarknaden i storstäder har aktualiserat frågan om acceptpriserna där spelat ut sin roll. Acceptpriser infördes för att bryta en utveckling med ökade skillnader mellan begärt pris och slutpris. Erik Olsson Fastighetsförmedling ville se om det är en trend att skillnaden mellan accepterat pris och slutpris har ökat.

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 13 kl. 07:08

Slutpris nära acceptpris


Den heta bostadsmarknaden i storstäder har aktualiserat frågan om acceptpriserna där spelat ut sin roll. Acceptpriser infördes för att bryta en utveckling med ökade skillnader mellan begärt pris och slutpris.Erik Olsson Fastighetsförmedling ville se om det är en trend att skillnaden mellan accepterat pris och slutpris har ökat.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.