F��rs��kring

Wednesday, 23 January, 21:32

Nyheter om f��rs��kring

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 31 dec 18 kl. 06:00

Studion med resor vi minns och tuffa löften

Här kommer en nyårshälsning i form av en Studio Blekingesport i specialform. Panelen bjuder mestadels på surr kring länsfotbollen, inklusive resor som aldrig tog slut, gräsfria Ölandsmatcher och ska Kylian Mbappé till Nosaby eller Hörviken?.

Nyan - 04 jan 19 kl. 08:00

Alandia Försäkring får A i betyg

Alandia Försäkrings kreditbetyg ”A- med stabil utsikt” bekräftas av S&P Global Ratings, som enligt ett pressmeddelande är det ledande kreditbedömningsinstitutet. I S&P:s rapport ”betonas Alandias fortsatt starka kapitaltäckningsgrad på mycket hög AAA-nivå, enligt S&P:s kreditbedömningsmodell. Kreditbedömningen baserar sig även på Alandias nuvarande modell avseende finansiella investeringar samt balanserade och riskbedömningsfokuserade tillväxtstrategi”, sägs i pressmeddelandet.

SR - 04 jan 19 kl. 11:35

Stormen Pabuk drar vidare

I Thailand har ett tropiskt lågtryck orsakat översvämmade hus och vägar och elavbrott. Flygplatser håller stängt till följd av kraftiga regn och vindar. Nu drar ovädret vidare mot det turisttäta området kring Phuket..

Skånskan - 04 jan 19 kl. 11:00

Hon smakar över 100 koppar kaffe om dagen

SMAKDOMARE. Ida Cederlund provsmakar mellan 100 och 150 koppar kaffe varje dag. Hon är sensoriker, en sådan som har extra koll på doft och smak; i hennes arbete ingår att se till att Zoegas kaffesorter smakar som de brukar.

Världen Idag - 13 nov 18 kl. 10:02

Jordan Peterson bemöter Margot Wallströms attack

Margot Wallström borde läsa på innan hon kastar ur sig förolämpningar. Det säger psykologiprofessorn Jordan Peterson apropå utrikesministerns utspel om honom. I intervjun med tidningen Kvartal kommenterar han även kvoterad föräldraförsäkring, Annie Lööf och svenska jämställdhetsvisioner..

Expressen - 18 dec 18 kl. 06:45

Dödsskjutningarna i Malmö fler än någonsin tidigare i år

Dödsoffren för skjutvapenvåldet i Malmö är fler någonsin tidigare.Tolv män har mördats och lika många har skadats i skottlossningarna i Malmö hittills i år och siffrorna utmärker sig i en nationell och internationell jämförelse.– Vi gör flera grejer kring att förstå Malmös skjutningar mer generellt, men de kommer inte kunna ge svar på varför Malmö sticker ut, säger Manne Gerell, kriminolog vid Malmö universitet..

Cornucopia - 04 jan 19 kl. 10:05

Vattenfall: Fortfarande nästan 20 000 abonnenter utan el - kan få vänta till torsdag

Nästan 20 000 kundinkopplingar hos Vattenfall, varav majoriteten i Norrtälje, är fortfarande utan ström. Vattenfall anger att dessa successivt kommer kopplas in igen, men kan få vänta tills på torsdag nästa vecka. Många riktar ilsket kritik mot Vattenfall, plockat ut vinster och delat ut till staten istället för att vädersäkrat sitt elnät.

Affärsvärlden - 04 jan 19 kl. 10:17

Volvos miljardreservering "bättre än väntat"

Att lastbilstillverkaren Volvo reserverar 7 miljarder kronor för att hantera de bedömda kostnaderna kring det tidigare kommunicerade avgasrelaterade komponentproblemet innebär en viss lättnad, menar Citis analytiker..

GöteborgsPosten - 04 jan 19 kl. 08:10

Göteborg i fokus när oron i Kina ökar

År 2019 inleds som 2018 slutade, med oro kring Kina. Den här gången slår det bland annat hårt mot börskurserna i Apple och Geely. Göteborgsregionen är klart mest påverkad i Sverige av vad som händer i Kina..

VA - 04 jan 19 kl. 08:49

Volvos riktkurs sänks efter miljardreservationen

Kepler Cheuvreux sänker sin riktkurs på Volvo från 140 kronor till 130 kronor efter torsdagskvällens besked att fordonskoncernen reserverar 7 miljarder kronor för att hantera de bedömda kostnaderna kring det tidigare kommunicerade avgasrelaterade komponentproblemet..

PrivataAffärer - 04 jan 19 kl. 09:20

Här är fredagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Scandic Hotels till köp från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 90 kr från 88 kr. BMO Capital Markets höjer sin rekommendation för Nokia till outperform från market perform.

Skånskan - 04 jan 19 kl. 08:00

Kommunen tar strid mot p-förbud vid bad

Barsebäck Länsstyrelsen vill stoppa Kävlinge kommuns planer på att bygga en badparkering på strandängarna norr om campingen i Barsebäck.
Nu tar politikerna strid för att få anlägga parkeringen.”Den aktuella ytan utgör knappt en procent av den totala arealen av liknande mark”, menar Thomas Lövskog (M), ordförande i bygg- och miljönämnden, i överklagandet.

GöteborgsPosten - 02 jan 19 kl. 20:18

Benjamin Zalo om kontraktsförvirringen i IFK Göteborg

Benjamin Zalos kontrakt med IFK Göteborg har gått ut – eller?
Nu reder mittbacken själv ut frågetecknen som funnits kring hans blåvita framtid..

Nyan - 03 jan 19 kl. 06:00

Nytt rekord i skadeanmälningar

De flesta har försäkring för naturskador i sin hemförsäkring, konstaterar Ömsens skadechef Robert Knahpe..

Cornucopia - 03 jan 19 kl. 12:29

Årsbokslut solkraften: 3704 kWh producerade, 46% sålda

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som gjort installationen på totalentreprenad.
Dags att summera det första hela året med min 4.76 kWp solkraftanläggning.

Sydöstran - 04 jan 19 kl. 06:00

Läckande buss - en segdragen historia

Tvisten kring en uppställd buss i Sölvesborgs kommun har blivit en segdragen historia. Ägaren anser sig ha gjort ”mer än rimligt” åt problemet. Att han nu fått en handläggningsavgift från Miljöförbundet har fått honom att gå i taket..

DN - 16 dec 18 kl. 08:00

I nästa års julkalender blir Tomten vulgoamerikansk

Nästa års julkalender kretsar kring ett högst reellt hot – att barnen ska sluta tro på Tomten. Det är upp till herr och fru Tomte, Per Andersson och Pernilla Wahlgren, att övertyga dem om motsatsen. .

Skånskan - 03 jan 19 kl. 19:00

Skarp JO-kritik mot Sjöbopolitiker

SJÖBO Politikerna i kommunens familjenämnd får en ordentlig knäpp på näsan av Justititeombudsmannen, JO.
”Domstolstrots”, kallar JO nämndens förhalande och vrångtolkning av en dom i förvaltningsrätten.Det handlar om turerna kring friskolebolaget En bit extra som stridit med familjenämnden om att få tilläggsbelopp för en Sjöboelev.

Expressen - 02 jan 19 kl. 14:53

OS-hjälten: ”Det var en jättebelastning”

Jerringpris och Bragdguld. Inte för att det blev helt tyst kring Lisa Nordéns efter hennes OS-succé – men samma uppmärksamhet som hon fick 2013 har hon inte varit i närheten av. Nu berättar hon om svaren som krävs för en OS-satsning, den tuffa ekonomiska verkligheten och livet efter karriären.

Skånskan - 03 jan 19 kl. 20:21

20-åring frias från våldtäkt i bostad

Malmö En 20-årig Malmöbo frikänns vid ett våldtäktsåtal. Tingsrätten konstaterar att mannen hållit om kvinnans hals, men kvinnans vittnesmål är motsägande.De två kom i kontakt med varandra via Snapchat.

DI - 03 jan 19 kl. 17:09

Handelsstoppade Nicoccino flaggar för nytt samarbete

Nicoccino, vars aktie handelsstoppades tidigare på torsdagen, meddelar att bolaget har inlett diskussioner med potentiell samarbetspartner för planering av formerna för ett potentiellt samarbete kring Nicoccinos nikotinprodukt..

Barometern - 03 jan 19 kl. 17:00

Brittiskt bolag vill gräva guld

Ett brittiskt gruvbolag har ansökt om att få undersöka mark i trakten kring Fagerhult och Skinberga för att leta efter mineralfyndigheter, bland annat guld och silver..

YLE - 03 jan 19 kl. 17:30

Branden på Snellmansgatan har släckts - "Trafiken återgår till normalläge så fort vi röjt undan"

En brand på Snellmansgatan i Kronohagen i Helsingfors fick polisen att stänga av ett område kring gatan..

Sydöstran - 03 jan 19 kl. 15:12

Åklagaren: ”Vi lägger pussel just nu”

Mordutredningen kring den 59-årige företagare som påträffades död på juldagen fortsätter med oförminskad kraft. Det har bland annat konstaterats att mannen gjort två polisanmälningar under det gångna året..

SVT - 24 dec 18 kl. 17:05

Bris: Många barn extra utsatta kring julen

Tindrande ögon och spänd väntan på tomten – på många sätt är julen barnens högtid. Men julfrid råder inte överallt. För en halv miljon barn som växer upp i hem där missbruk och psykiskohälsa råder är julafton den värsta dagen på året.

Sydsvenskan - 28 dec 18 kl. 09:14

Fortsatt stängda myndigheter i USA

Stängningen av delar av statsapparaten i USA ser ut att kvarstå minst en bit in på nästa vecka, eftersom den amerikanska kongressen ännu inte enats kring budgeten. Budgetöverläggningarna kommer att fortsätta på onsdag. Då kommer stängningen ha varat i t.

Expressen - 28 dec 18 kl. 16:30

Isabella Löwengrips ärliga ord – om expojkvännen

Isabella Löwengrip har ett tungt år i ryggen efter det traumatiska uppbrottet med expojkvännen.Nu blickar hon bakåt på året som gått, och skriver om känslorna kring exet i sin blogg.”Att jag kunde släppa in och känna djup kärlek för en man.

SmålandsPosten - 03 jan 19 kl. 10:31

Återblick över året - sista kvartalet

De fyra sista månaderna 2018 summeras åter med artiklar om chefutköp i topp. Men en kul historia kring ett stulet hästsläp berörde också många läsare..

GöteborgsPosten - 26 dec 18 kl. 11:24

Annelie skrev självbiografisk roman om sin bröstcancer

Det var hösten 2016 som Annelie Babitz fick beskedet att hon hade bröstcancer, den allra vanligaste cancerformen hos kvinnor. Hon bestämde sig för att i dagboksform dokumentera erfarenheterna av att förlora ett bröst och de svåra biverkningarna av cancerbehandlingen, liksom tankarna kring identitet och sexualitet..

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 19 kl. 09:06

Sprängladdning under bil i Värnamo

En sprängladdning detonerade under en bil på en garageuppfart till en villa i centrala Värnamo natten till torsdagen. Polisen har spärrat av området kring huset och nationella bombgruppen är på plats tillsammans med kriminaltekniker. Två personer befann.

YLE - 03 jan 19 kl. 11:19

Sökandet efter de försvunna skidåkarna i Nordnorge kan återupptas

Sökandet efter de fyra försvunna skidturisterna kan återupptas, kanske redan under torsdagskvällen. Polisen har bett om flygförbud kring Tamokdalen för att kunna ta sig fram med helikopter..

DI - 03 jan 19 kl. 11:26

Nordea sänker aktier och höjer räntor i ny strategi

Nordea nedgraderar aktier till neutral från tidigare övervikt och höjer räntor till neutral från undervikt. Det är osäkerheten kring den globala ekonomitillväxten som ligger till grund för revideringen, uppger banken i sin allokeringsstrategi för januari. Det rapporterar Bloomberg News..

DN - 18 dec 18 kl. 14:04

Frihetsberövades barn behöver bättre stöd

Ny rapport från Socialstyrelsen • ”Det är mycket skam och tabu kring frågan.”.

Skånskan - 01 jan 19 kl. 16:05

Malmö satsar på life science

LUND-MALMÖ Malmö universitet deltar i EU-projektet Halos, som knyter samman de stora forskningsanläggningarna i Lund med viktig forskningsinfrastruktur i norra Tyskland. Universitetet är ett av flera lärosäten som deltar i samarbetet som kopplar samman akademi, näringsliv och industri inom life science.
– Samarbetet ger oss möjlighet att stärka vår position inom life science i regionen, säger Marité Cárdenas, professor i biomedicinsk vetenskap vid Malmö universitet i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 03 jan 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser köpläge i Lundin Mining

Lundin Mining står inför en period då investeringsbudgeten väntas minska, samtidigt som produktionsvolymen bör öka och metallhalterna i den brutna malmen stiga. Expansionsprojektet vid portugisiska Neves-Corvo har dock blivit dyrare än beräknat och dessutom dragit ut på tiden. Detta är väl känt och bör vara inprisat i dagens kursnivåer, men risken är inte helt över än.

Sydöstran - 03 jan 19 kl. 09:06

Sprängladdning under bil i Värnamo

En sprängladdning detonerade under en bil på en garageuppfart till en villa i centrala Värnamo natten till torsdagen. Polisen har spärrat av området kring huset och nationella bombgruppen är på plats tillsammans med kriminaltekniker.(TT).

Sydsvenskan - 03 jan 19 kl. 09:06

Sprängladdning under bil i Värnamo

En sprängladdning detonerade under en bil på en garageuppfart till en villa i centrala Värnamo natten till torsdagen. Polisen har spärrat av området kring huset och nationella bombgruppen är på plats tillsammans med kriminaltekniker. Två personer befann.

Skånskan - 03 jan 19 kl. 09:14

Molnigt i helgen men solchanser finns

Skåne Stormen Alfrida har lämnat Skåne och under helgen ser det ut att bli betydligt lugnare. Det blir lite blandat väder med både moln och sol, men mest uppehållsväder.Under fredagen kommer det in en hel del moln, men det finns även vissa solchanser under dagen.

Kristianstadsbladet - 03 jan 19 kl. 09:06

Sprängladdning under bil i Värnamo

En sprängladdning detonerade under en bil på en garageuppfart till en villa i centrala Värnamo natten till torsdagen. Polisen har spärrat av området kring huset och nationella bombgruppen är på plats tillsammans med kriminaltekniker.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.