Förstår

Friday, 28 April, 08:16

Nyheter om förstår

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 01 apr 17 kl. 08:35

Ligaprogrammet sågas: ”Jag hatar det ur mitt hjärta”

Fotbollsligans matchprogram är som ett brokigt lapptäcke som ingen vinner på. Det spelas ligafotboll under samtliga veckodagar. Tabellen kommer att vara haltande från första början.

Dagens PS - 13 apr 17 kl. 08:21

Risken att ballongen spricker störst i Sverige

Enligt Moody´s hör Sverige till de länder där risken är störst för bostadsprisfall efter flera år av kraftiga prisuppgångar, skriver Di som uppger att bopriserna stigit med mer än 30 procent i reala termer både i Sverige och Nya Zeeland under de senaste tre åren. Prisuppgångarna på bostadspriserna har gått hand i hand med skuldsättningen hos de svenska hushållen och klimatet liknar det som rådde i Spanien, Irland och USA ”före korrigeringarna på dessa bostadsmarknader”, enligt Moody’s, konstaterar Di. Moody´s menar att Sverige tillsammans med Australien, Nya Zeeland och Kanada är de länder som alltså löper störst risk för en nedgång av priserna på bostadsmarknaden.

Sydsvenskan - 25 mar 17 kl. 14:00

Katt förstörde lägenhet – hyresgäst krävs på 222 000 kronor

"Extraordinära" reparationer var nödvändiga för att återställa bostaden, menar hyresvärden..

Sydöstran - 31 mar 17 kl. 11:07

Fick 310 000 för farmors vas

När Antikrundans Bo Knutsson häromåret, inför miljontals tv-tittare, värderade Lars Olofssons ärvda vas till 300 000 kronor vägrade karlskroniten Lars först att tro honom. Men nu är vasen såld – för 310 000!.

Skånskan - 08 apr 17 kl. 14:00

Skadegörelse oroar mackägare

gårdstånga De senaste veckorna har tiggare återkommande camperat vid Gårdstångarondellens bensinmack.
– De stör vår verksamhet och våra kunder, säger Vedran Medjedovic. ERWP.

GöteborgsPosten - 09 apr 17 kl. 06:01

Lagkaptenen satsar på karriären: "Ett väl genomtänkt beslut"

Elin Enhörning satsar på karriären som civilingenjör – men först ska den 27-åriga lagkaptenen ta sitt färde SM-guld med Sävehof..

Nerikes Allehanda - 09 apr 17 kl. 04:58

Årets dagstidning 2017 – Örebroprofiler om prisets betydelse

Ledande Örebropersoner kommenterar i dag veckans vinst för NA som Årets dagstidning 2017.
– Det är förstås en fjäder i hatten att vi har en tidning som hålls högt i branschen, säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Örebro..

YLE - 05 apr 17 kl. 10:45

Samiska skatter återvänder hem - Nationalmuseum donerar samling till samemuseum

Finlands Nationalmuseum donerar en viktig samling av samiska föremål till samiska museet Siida i Enare. Samlingen består av cirka två tusen föremål och där ingår de äldsta samiska föremålen i Finland. Nationalmuseum och Siida enades om saken på onsdagen.

DN - 07 apr 17 kl. 10:18

Hynek Pallas: Imponerande tidsresa till revolutionsåren

En samtida jätteutställning i en storstad måste förstås knyta samarbetspartners utanför sina lokaler. Så på vägen till Londons konstakademi för ”Revolution: Russian art 1917–1932” blir jag stående framför bondromantiskt klädda skyltdockor omgivna av vetekärvar på finvaruhuset Liberty.    .

YLE - 29 mar 17 kl. 04:25

Nästa vecka får Pargasborna sitt vaccin

På måndag inleds TBE-vaccineringen i Pargas. Då kan både ortsbor och fritidsboende på orten låta vaccinera sig avgiftsfritt mot fästingburen hjärninflammation. Med våren kommer fästingarna.

YLE - 26 mar 17 kl. 10:37

Tredjeplatsen som en seger för Bottas: ”Bevisade att Mercedes gjort rätt val”

Valtteri Bottas tredje plats i Melbourne är bara början. Då pressen nu släpper kommer han att utmana om segrar den här säsongen, tror Yle Sportens formel 1-expert Fredrik af Petersens. Det har bara gått två och en halv månad sedan Valtteri Bottas presenterades som ny förare i Mercedes.

YLE - 26 mar 17 kl. 15:34

Många känner inte till att preventivmedel är gratis för unga i Raseborg

Sedan årsskiftet får raseborgare under 20 år preventivmedel gratis men många känner inte till förmånen. Det gäller allt från spiraler och p-piller till kondomer. Trots att förmånen funnits i över två månader är det många som ännu inte vet om den.

YA - 09 apr 17 kl. 01:17

Flera bränder i Sjöbo

Under natten har räddningstjänsten tvingats släcka flera bränder i trakterna kring Sjöbo. Bland annat totalförstördes ett sophus i Sövde..

SvD - 09 apr 17 kl. 02:00

LTU hjälper till att leta liv på Mars

Rymdforskare från Luleå tekniska universitet (LTU) har varit med och identifierat två platser på Mars som möjliga landningsplatser för expeditionen ExoMars 2020, som syftar till att svara på den eviga frågan "finns det liv på Mars?" Platserna ligger på Mars norra halvklot och heter Oxia Planum och Mawrth Vallis. På båda platserna finns flera miljarder år gamla spår från när planeten var fuktigare – en viktig omständighet för att kunna svara på om det finns liv.

YLE - 05 apr 17 kl. 04:00

Flera bloggare och vloggare gör dold reklam

Flera finländska stjärnor på plattformar såsom Youtube och Instagram gör det inte alltid klart när det de säger eller skriver är ett kommersiellt budskap, på uppdrag av ett företag, och när det inte är det. Det här beror både på okunskap och på att det råder förvirring om vilka riktlinjer man borde följa. "Det var fantastiskt att äta sushi!

Expressen - 06 apr 17 kl. 16:08

Dansk familj åtalas för häst- och getsmuggling

Fyra getter, tio hästar och sextionio hundar ska den danska familjen ha smugglat från Danmark till Skåne under 2014 och 2015, skriver Helsingborgs Dagblad. Åklagaren hävdar att familjen om fyra personer agerade i samförstånd när de under en flytt tog med sina djur till Sverige. .

YLE - 29 mar 17 kl. 17:26

SIF första hindret på HIFK:s guldjakt: "Väntat på det som julafton"

HIFK:s fokus har legat på en enda sak: Ta tillbaka FM-titeln. Nu ska man först spela bort SIF. ”Vår dröm att spela hem guldet”, säger tränaren Björn Nylund.

Expressen - 08 apr 17 kl. 13:01

Fordon förstörda i våldsam ladugårdsbrand

En ladugård står i lågor utanför Halmstad.Räddningstjänsten är på plats med nio enheter.– Det är en fullt utvecklad brand, säger Johan Wallin, inre befäl räddningstjänsten Halmstad.

Dagensanalys.se - 08 apr 17 kl. 16:52

Ny teaser från IllumiRoom-konceptet som kan komma ut i butik redan i sommar

Forskare på Microsoft har medverkat till att ta fram en riktigt häftig grej som de kallar för IllumiRoom. En pryl som gör att hela ditt rum blir en del av skärmen. Du måste se videoklippet för att förstå hur coolt det är.

Nya Wermlands Tidningen - 08 apr 17 kl. 19:51

Taktiken sprack – tack för det!

Det var sista kvarten Degerfors skulle sätta in stöten och bärga de tre poängen. Så såg tränaren Stefan Jacobssons matchplan ut.Den sprack – redan efter 68 minuter stod det 2–0 på Stora Vallas matchtavla och matchen var i praktiken avgjord.

Corren - 08 apr 17 kl. 19:55

En taskig halvlek förstörde för Mantorp

Mantorp vann andra halvlek mot Kungälv med två bollar..

YLE - 09 feb 17 kl. 22:01

Se Finlands egen videohälsning till Donald Trump!

Yle-programmet Noin Viikon Uutiset har producerat Finlands egen videohälsning till Donald Trump. Nederländerna var först ut med sin videohälsning, därefter gjorde bland annat Schweiz, Tyskland och Danmark sina och nu har även Finland gjort en videohälsning till USA:s nye president. I början av videon nämner man att Finland är de tusen sjöarnas land - men det är fejknyheter, det finns mycket mer av dem.

YLE - 21 mar 17 kl. 10:00

Sipilä redo debattera återgång till obligatorisk studentsvenska

Språkklimatet är bistrare och oginare än tidigare i Finland, enligt en färsk Agenda-pamflett. Men statsministern är förvånad: Varifrån kommer stämpeln att vi inte beaktar språkliga rättigheter? Är det SFP som odlar idén i opposition?

YLE - 29 mar 17 kl. 13:28

Pampasveckan dag för dag för tre Vasastuderande

I tisdags kickade Pampasfirandet i gång för många Vasastuderande! Det är just denna vecka som för många blir den vecka de kommer ihåg allra bäst från studietiden. Här berättar tre erfarna Pampasfirare om den kommande veckan.

SvD - 05 apr 17 kl. 21:54

Vattenfall grävde sönder fornminne – döms

Det var Jokkmokks största fornminne. Numera är det ett minne blott. Det var under sommaren 2015 som en entreprenör till statliga Vattenfall grävde ett hundra meter långt kabeldike – rakt igenom den 400 år gamla samiska handelsplatsen.

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö – misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänk.

Sydöstran - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

Blekinge Läns tidning - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

YA - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

SmålandsPosten - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

Barometern - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

BT - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

Kristianstadsbladet - 08 apr 17 kl. 21:30

Köpcenter utrymt i Malmö - misstänkt bomb

Köpcentret Emporia i Malmö har utrymts och butikerna har stängt efter ett larm om ett misstänkt föremål i parkeringsdelen av fastigheten, skriver Sydsvenskan. Emporia är en av femton platser i Malmö där polisen har förstärkt bevakning efter det misstänkta terrordådet i Stockholm.(TT).

DalaDemokraten - 18 apr 17 kl. 08:03

Klas var först på plats efter bussolyckan utanför Sveg: "Livet blir sig inte likt"

Klas Adolfsson, 46, från Edsbyn i Hälsingland var den som var först på plats vid den svåra bussolyckan utanför Sveg där tre ungdomar miste livet.
Han berättar om en kaosartad situation på platsen – som påverkat honom djupt..

Dalarnas tidningar - 18 apr 17 kl. 08:03

Klas var först på plats efter bussolyckan utanför Sveg: "Livet blir sig inte likt"

Klas Adolfsson, 46, från Edsbyn i Hälsingland var den som var först på plats vid den svåra bussolyckan utanför Sveg där tre ungdomar miste livet.
Han berättar om en kaosartad situation på platsen – som påverkat honom djupt..

Skånskan - 22 mar 17 kl. 14:00

Ny utmaning efter ett tufft år

TILLBAKA. Björn Nilsson var 39 år gammal och mitt i karriären när cancern slog till. Nu, knappt ett och ett halvt år senare, är han tillbaka och ska leda restaurangen på nygamla Höörs Gästis.

Sydsvenskan - 02 apr 17 kl. 04:00

"Polisen behöver förstärkas, tro och hopp löser inte kriminaliteten."

Enligt Polisen handlar den oroande utvecklingen i Malmö främst om uppgörelser mellan kriminella gäng. Brottslingarna är allt yngre och begår allt mer grovt våld. De skjuter inte längre för att hota eller skrämma utan för att döda..

Skånskan - 06 apr 17 kl. 05:00

Stora brister på boende

höör Tidigare anställda med kriminellt förflutet, bristande kompetens bland personalen och inga ordningsregler. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) riktar i en granskning allvarlig kritik mot boendet för ensamkommande flyktingbarn på Frostavallen.
Nu ställer myndigheten krav på förbättringar inom åtta områden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.