Förstår

Saturday, 24 March, 15:15

Nyheter om förstår

Sortering: Relevans | Senaste
Supermiljöbloggen - 22 feb 18 kl. 10:17

Luftfartsverkets medverkan i Svenskt Flyg kan bryta mot grundlagen

Det stormar kring Svenskt Flyg.  Luftfartsverkets medverkan i branschorganisationen Svenskt Flyg gör att de bryter mot grundlagens nionde paragraf om att den som gör offentliga förvaltningsuppgifter ska vara opartisk, säger statsvetarprofessorn Bo Rothstein till DN. Rättsläget är, vad jag kan förstå, solklart.

Skånskan - 01 mar 18 kl. 14:00

”Det politiska klimatet har blivit mycket bättre”

eslÖv Annette Linander fick i tisdags kväll förnyat förtroende som Centerpartiets förstanamn i Eslöv. Hon är optimistik inför höstens val. ERWP.

Dagensanalys.se - 05 mar 18 kl. 13:01

Ipsos köper in sig i Big Sofa

Analysföretaget Ipsos köper nu in sig i videoanalysföretaget Big Sofa. Genom investeringen på ca 3 miljoner pund (34 miljoner kronor) vill Ipsos kunna snabba på utvecklingen av videoanalys som kan koppla konsumenters beteende med kontexten de befinner sig i. Ipsos och Big Sofa har arbetat tillsammans under två års tid och formaliserade även sitt samarbete genom ett serviceavtal i april förra året.

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 18 kl. 12:53

Stora hundar förstörde liten trädgård

Kolonist på Kopparhögarna polisanmäler granne..

Cornucopia - 04 mar 18 kl. 20:33

EU vill införa skatt på Facebook, Amazon, Google mfl Internetjättar

EU-kommissionen vill införa en skatt i storleksordningen 2 - 6% på sk tech giants rapporterar Bloomberg. Skatten ska tas ut på bolagens omsättning.
Arkivbild.

Dagensanalys.se - 05 mar 18 kl. 12:14

Årets bästa strateger

Handelshögskolan har tagit fram nomineringslista för årets Strategy Awards, Den 21/3 är det seminarie och prisutdelning på Handels! Under en heldag på Handelshögskolan har Strategy Awards jury diskuterat sig fram till vilka bidrag som kommer att belönas den 21 mars. I ledning av juryordförande Jerker Winther tittade de 43 jurymedlemmarna på årets inskickade bidrag, först genom egen bedömning och sedan genom diskussioner i grupper i varje kategori.

Skånskan - 05 mar 18 kl. 12:10

Brand totalförstörde lastbil

YSTAD En mindre lastbil brann på Sixten Sparres Gata vid 18-tiden. När räddningstjänsten anlände var branden fullt utvecklad. Ett vittne hörde smällar och såg strax därefter en mörk bil lämna parkeringen i samband med branden.

SmålandsPosten - 05 mar 18 kl. 12:23

Var förlamad i ansiktet – skickades inte till sjukhus

Två läkare kritiseras av Inspektionen för vård och omsorg sedan en man sökte vård först med smärtor i överkroppen och sedan med en ansiktsförlamning..

SVT - 06 feb 18 kl. 08:33

Skoleleverna vill lära vuxna bete sig på nätet

En högstadieklass i Stockholm är en av tre finalister som kan vinna Surfa lugnt-priset, för ett projekt som syftar till att lära även vuxna att ta ansvar för tonen på nätet. – Vuxna verkar inte heller förstå riktigt, säger elev Alice Lundberg..

Skånskan - 05 mar 18 kl. 10:52

Frågvis handläggare bröt mot reglerna

Eslöv Kommunens rektorer kallas till ett möte efter den JO-anmälda händelsen där en skolanställd vägrade lämna ut en klasslista. ERWP.fif(0)Skånskan berättade i januari om juridikstuderande Johannes Norrman från Kristianstad som tillsammans med en studiekamrat genomförde ett test av hur väl skånska skolor följer offentlighetsprincipen.

YA - 05 mar 18 kl. 11:07

Man hotades via sms – fick sedan laddad patron i brevlådan

Mannen fick först ett hotfullt sms av en okänd person. Några dagar senare fann han en skarpladdad patron i sin brevlåda..

Nya Wermlands Tidningen - 05 mar 18 kl. 11:21

Palmgren pangade bäst

Andra omgången av luftpistolstävlingen Värmlands Cup anordnades i Karlstad i helgen.Största herrklassen, som var störst, toppades av Lars Palmgren, tillika tävlingsgeneral..

DN - 05 mar 18 kl. 09:24

Oklart läge efter valet i Italien

När de första rösterna räknats har Silvio Berlusconis högerkoalition störst stöd, men inget av blocken har fått tillräckligt med röster för att bilda regering. Största parti ser ut att bli EU-skeptiska Femstjärnerörelsen..

Dalarnas tidningar - 26 feb 18 kl. 07:42

Ledare: Höjd utbildningsnivå sänker S - och nu är SD åter störst bland LO-männen

De tyska Socialdemokraterna, SPD, är ett parti i fritt fall och ligger idag jämsides med det högerpopulistiska partiet AfD i opinionsmätningarna med omkring 16 procent av väljarstödet. I Frankrike....

Skånskan - 01 mar 18 kl. 16:23

Grillad kyckling rot till missnöje

HÖÖR Missnöjet blev stort när det serverades grillad kyckling på behandlingshemmet.
Tre boende krossade fönsterrutor och senare på kvällen brann det på hemmet. ERWP.

DI - 05 mar 18 kl. 09:29

Sara Öhrvall: Svärmar gör människan smartare

När vi talar om artificiell intelligens hamnar vi alltför ofta i skräckscenarier där mänsklig hjärnkapacitet och våra nuvarande arbetsuppgifter är överflödiga. Vi borde i stället öka vårt fokus på de möjligheter som AI ger att förstärka vår egen intelligens..

Cornucopia - 05 mar 18 kl. 09:27

Påminnelse: Föreläsning i Ronneby tisdag, Karlshamn torsdag

En kort påminnelse om att jag håller en författarföreläsning i Ronneby tisdag kväll 18:00, och i Karlshamn på torsdag 19:00, bägge i respektive kommuns biblioteks regi. Jag kommer även signera och sälja böcker, så huserar ni i Blekinge har ni möjligheten att få era böcker signerade och lyssna till mig hålla låda i veckan. Men först ska jag bevista Stora Ljudbokspriset-galan ikväll, där Höstsol är i juryfinal.

Alingsås tidning - 05 mar 18 kl. 08:33

Två misstänkta rattfyllor

Två misstänkta rattfyllerister togs av polis på vägar i närheten av Alingsås på söndagskvällen. Först var det en man i 35-årsåldern som stoppades på riksväg 42 vid Magra klockan 19.20.

DI - 05 mar 18 kl. 08:45

Vice vd miljonsäljer i Polygiene

Christian von Uthmann, vice vd i Polygiene och vd där fram till senaste årsskiftet, har tillsammans med närstående sålt 212.000 aktier i bolaget till kurser på omkring 10 kronor..

Dagensanalys.se - 05 mar 18 kl. 09:01

Facebook testar ljudklipp istället för textmeddelanden

Nu tänker Facebook ta efter beteendet som sker på WhatApp och låta användare skicka ljudfiler till varandra. Inte så vanligt i Sverige men utomlands desto mer – att skicka små korta ljudfiler till varandra istället för att skriva text. Typ som WalkieTalkie fast lite långsammare.

YA - 05 mar 18 kl. 09:02

Teater som får oss att känna och förstå

Romanen ”Ankomsten” bygger på bilder och handlar om flykt och migration. När Teateri gör den på teaterscenen blir det en stark upplevelse som berör och angår på flera plan, menar kulturskribenten Andrea Grapengiesser efter att ha sett den i Ystad..

Kristianstadsbladet - 05 mar 18 kl. 09:02

Teater som får oss att känna och förstå

Romanen ”Ankomsten” bygger på bilder och handlar om flykt och migration. När Teateri gör den på teaterscenen blir det en stark upplevelse som berör och angår på flera plan, menar kulturskribenten Andrea Grapengiesser efter att ha sett den i Ystad..

Nya Wermlands Tidningen - 03 mar 18 kl. 06:00

Regeringen förhalar pengar till försvaret

Ska Sverige som land återfå trovärdighet hos sitt försvar och de förstärkningar som beslutats så krävs det att de följs upp med de eventuella tilläggsanslag som behövs, skriver Per Selstam..

Skånskan - 04 mar 18 kl. 20:17

IFK Göteborg väntar för MFF i kvartsfinalen

FOTBOLL Malmö FF tog sig som väntat vidare i svenska cupen efter segern mot Brommapojkarna. Nu väntar IFK Göteborg i kvartsfinalen. ERWP.

Barometern - 05 mar 18 kl. 06:28

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Fristående pannrum totalförstört i brand i Halltorp. Man gripen för skadegörelse i Växjö..

SmålandsPosten - 05 mar 18 kl. 06:28

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Fristående pannrum totalförstört i brand i Halltorp. Man gripen för skadegörelse i Växjö..

Dagensanalys.se - 14 mar 18 kl. 15:36

Förstärkning och förändring på Ipsos

I samband med en större strategisk förändring och omorganisation inom Ipsos globalt, kommer Ipsos Sverige-VD, Lena Gilchrist, att gå in i en ny global roll med ansvar för tillväxtkunder. Ny VD i Sverige blir Fredrik Hallberg. Lena berättar: Just nu sker en stor förändring av Ipsos strategi och organisation.

Expressen - 02 mar 18 kl. 13:51

Patient fick vänta på remissvar – i fyra år

Den 72-årige mannen röntgades på sjukhuset och gick hem och väntade på svaret.Och han väntade och väntade.Först för någon vecka sedan kom svaret..

Expressen - 04 mar 18 kl. 15:14

Roger Bannister död – blev 88 år

Roger Bannister är död, 88 år gammal. Den förre brittiske medeldistanslöparen blev först att springa en engelsk mil (1 609 meter) under fyra minuter..

Skånskan - 11 mar 18 kl. 06:00

Odlare slutar med bärstånd vid butiker

Sjöbo Efter Arbetsmiljöverkets förra sommaren kritik slutar Eriksgården med att ha sälja bär i sina jordgubbshus utanför butikerna på Österlen.
– Vi klarar inte att leva upp till arbetsmiljökraven som de kräver för kontanthantering, säger delägaren Rickard Bergkvist.
Men han ser inte bara nackdelar med förändringen.

Expressen - 21 feb 18 kl. 16:59

Janne, 65, föll mot döden på sitt jobb

Två dagar återstod på arbetsveckan innan det var dags för semester.Då störtade byggnadsarbetaren Jan Lindblom, 65, handlöst mot golvet på ett bygge och avled.– Jag förstår det knappt än, vi skulle ju ut och resa, leva livet tillsammans, säger hans hustru Karolina Lindblom, 60..

Skånskan - 01 mar 18 kl. 07:42

Brand i industribyggnad i morse

Höör Ett garage i Sjunnerup utanför Höör totalförstördes i en brand tidigt under torsdagsmorgonen. ERWP.fif(3)Larmet om branden kom klockan 04.

GöteborgsPosten - 05 mar 18 kl. 04:38

Expert tror på Center-högerregering i Italien

Läget är oklart efter söndagens val i Italien. När de första rösterna räknats har Silvio Berlusconis koalition störst stöd, men inget av blocken har fått tillräckligt med röster för att bilda regering..

Sydsvenskan - 25 feb 18 kl. 04:00

”Först formar vi en åsikt, sedan söker vi anledningar och fakta som stödjer den.”

Åse Innes-Ker, universitetslektor vid institutionen för psykologi i Lund..

DN - 05 mar 18 kl. 00:00

Prognos: Femstjärnorna fortsatt störst i Italien

Rom. De första valundersökningarna som publicerades kort efter klockan 23 visar på de stora svårigheterna för Italien att få en ny majoritetsregering. Inget av de tre stora politiska blocken får egen majoritet.

YA - 03 mar 18 kl. 03:03

Ingen vetenskap stöder medicinens verkan

Svar på insändare ”Måns behöver medicin för att fungera” i YA 1 mars. Jag förstår frustrationen över att det inte finns någon medicin med effekt på Måns sjukdomsbild..

GöteborgsPosten - 05 mar 18 kl. 01:09

Expert: Center-högerregering i Italien

Läget är oklart i Italien efter att vallokalerna stängt. Enligt de vallokalsundersökningar som publicerats har Silvio Berlusconis koalition störst stöd, men inget av blocken har fått tillräckligt med röster för att bilda regering..

BT - 05 mar 18 kl. 01:09

Expert: Center-högerregering i Italien

Läget är oklart i Italien efter att vallokalerna stängt. Enligt de vallokalsundersökningar som publicerats har Silvio Berlusconis koalition störst stöd, men inget av blocken har fått tillräckligt med röster för att bilda regering.(TT).

Blekinge Läns tidning - 05 mar 18 kl. 01:09

Expert: Center-högerregering i Italien

Läget är oklart i Italien efter att vallokalerna stängt. Enligt de vallokalsundersökningar som publicerats har Silvio Berlusconis koalition störst stöd, men inget av blocken har fått tillräckligt med röster för att bilda regering.(TT).

Barometern - 05 mar 18 kl. 01:09

Expert: Center-högerregering i Italien

Läget är oklart i Italien efter att vallokalerna stängt. Enligt de vallokalsundersökningar som publicerats har Silvio Berlusconis koalition störst stöd, men inget av blocken har fått tillräckligt med röster för att bilda regering.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.