Cancer

Friday, 28 April, 17:59

Nyheter om cancer

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 06 mar 17 kl. 20:30

Brandmannen Tommy fick cancer – av jobbet

Tommy Sand har jobbat inom räddningstjänsten i över 30 år. 2015 fick han prostatacancer – som en följd av alla gifterna han mött i jobbet.Nu är han först i landet med att få sjukdomen klassad som en arbetsskada.

Västerbottens Folkblad - 17 apr 17 kl. 20:00

Hur mycket vet du om gynekologisk cancer?

Gynekologisk cancer, vad vet du egentligen? Visste du att det är en sjukdomsgrupp som drabbar 2800 kvinnor varje år bara i Sverige? Visste du att i stort sett alla fall av livmoderhalscancer beror på HPV, och att det finns stora vinster med att vaccinera både flickor och pojkar?

Skånskan - 22 mar 17 kl. 14:00

Ny utmaning efter ett tufft år

TILLBAKA. Björn Nilsson var 39 år gammal och mitt i karriären när cancern slog till. Nu, knappt ett och ett halvt år senare, är han tillbaka och ska leda restaurangen på nygamla Höörs Gästis.

Kristianstadsbladet - 07 apr 17 kl. 14:14

Barn springer mot cancer

350 skolelever från Degeberga skola gav järnet i för att samla in pengar till forskning som ska bota barncancer..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 17 kl. 17:00

Barn hjälper barn - springer för att upplysa om cancer

Under fredagen samlades elever från Helsingborgs grundskolor för att att springa i Pålsjö skog för att uppmärksamma barncancer..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 13:54

Spinnar från 7 till 7 för stödja cancerforskning

SVALÖV Det ska spinnas som aldrig förr i Svalöv på lördag.
Då arrangeras ”Spinn of hope”, ett arrangemang som Barncancerfonden ligger bakom och där medlemmarna i Hälsomagasinet i Svalöv och TK Fys i Teckomatorp samarbetar. ERWP.

Expressen - 12 mar 17 kl. 09:55

Barnläkaren varnar: "Ge inte ditt barn okänd bröstmjölk"

Ge inte ditt barn okontrollerad bröstmjölk från en okänd donator. Smörj inte in bröstmjölk på huden och nej, bröstmjölk botar inte cancer. Huruvida lussebullar bakade på bröstmjölk blir godare eller inte är dock mer oklart..

SR - 28 mar 17 kl. 06:00

Test utvecklas för tidig upptäckt av cancer i bukspottkörteln

Ett enkelt test skulle kunna avslöja om en person håller på att utveckla cancer i bukspottkörteln. Testet tas fram av ett företag som bildats av forskare i Lund..

Expressen - 28 feb 17 kl. 09:42

Vladimir Petrov död – blev 69 år gammal

En av hockeyns riktigt stora har lämnat oss. Vladimir Petrov, dubbel OS-guldmedaljör och världsmästare nio gånger om, har gått bort i cancer, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Tass. – Hans fru ringde mig på morgonen, säger forne storspelaren och vännen Boris Mikhailov..

Dagens Media - 06 apr 17 kl. 14:23

Ung cancer om testikel-kampanjen: "En otrolig like-raket"

Ung cancers generalsekreterare Camilla Tuneberg berättar om kampanjen för att uppmärksamma testikelcancer och pr-tricket där FO&O-stjärnan Felix Sandman "visade bollarna" på sociala medier..

Sydöstran - 06 apr 17 kl. 16:14

Förbjud rökning på alla offentliga platser

En liten vit barnkista dekorerad med liljor och bredvid står det sörjande föräldraparet. Eller ett grått manslik som sveps av händer med vita platshandskar. Eller ett grönt underben med stora sår och lila fot.

Skånskan - 14 mar 17 kl. 14:45

Chockrapport vittnar om onkologi i svår kris

Skåne/lund Det råder akut brist på läkare och sjuksköterskor på onkologikliniken vid Sus i Lund, som är centrum för cancervården i södra Sverige.
– Situationen är förfärande, säger Mef Nilbert, professor i onkologi och chef för Regionalt cancercentrum Syd, RCC. ERWP.

Expressen - 10 mar 17 kl. 15:56

Oliver Felixson har drabbats av cancer

Finske hockeytalangen Oliver Felixson har insjuknat i cancer. Felixson har fått samma diagnos som kanadensiske legendaren Mario Lemieux: Hodgkins lymfom. – Det kom som en fullständig chock för mig och min familj, säger Felixson enligt kanadensiska CBC..

YLE - 05 apr 17 kl. 15:59

Alaja tillbaka på jobb efter cancerbehandling – orolig för orken

Det var lite nervöst att komma tillbaka. Det medger Bollförbundets ordförande Pertti Alaja efter att ha stått värd för Uefas kongress i Helsingfors. Alaja sjukskrevs i början av året och har fått cellgifter mot sin cancer.

Dagens Media - 04 apr 17 kl. 11:43

Därför visade FO&O-stjärnan pungen på Instagram

I samarbete med Ung cancer uppmanar Felix Sandman, känd från FO&O, sina Instagram-följare att kolla sin pung..

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 11:28

”Hans mamma ville han skulle stanna”

Oliver Ekman-Larssons mor har gått bort i cancer. Därför reste stjärnan hem till Sverige – mitt under brinnande NHL-säsong.  Nu hyllas han av folk kring hans klubb Phoenix Coyotes.

The Local - 17 mar 17 kl. 12:28

Tributes as Hans Rosling is laid to rest in Uppsala

Hundreds of people gathered in Uppsala to say their last goodbyes to Swedish statistics legend Hans Rosling, who passed away from cancer last month at the age of 68..

Dagens PS - 29 mar 17 kl. 12:42

Ny studie: Det är största orsaken till cancer

Vi har lärt oss att ett sunt leverne, regelbunden träning och rätt kost kan bidra till att motverka utvecklingen av cancer. Men tyvärr verkar verkligheten oftast vara mer grym och kaotiskt än så. Faktum är att de flesta fall av cancer beror på en sak: otur.

The Local - 07 feb 17 kl. 17:06

Swedish statistician Hans Rosling dies from pancreatic cancer

Swedish statistician Hans Rosling has died from pancreatic cancer, his family have confirmed..

YLE - 01 apr 17 kl. 15:15

Måste vi prata om cancer?

Varje år insjuknar mer än 30 000 finländare i cancer. Statistiskt kommer var tredje person att insjukna. Är det inte du, så är det kanske din mamma, arbetskamrat eller partner.

Sydöstran - 22 mar 17 kl. 07:02

Sven-Ingvars sångare död

Sven-Ingvars frontman och folkäre artisten Sven-Erik Magnusson är död. Han avled inatt i Karlstad 74 år gammal efter en längre tids kamp mot sin cancer..

DalaDemokraten - 03 apr 17 kl. 19:58

Ex-leksingen lämnar NHL-laget efter stora sorgebeskedet: "Familjen kommer först"

Stor sorg har drabbat Oliver Ekman-Larsson och hans familj.
Förre Leksandsbackens mor har gått bort i cancer, och han lämnar därför Arizona Coyotes för att resa hem och tillbringa tid med familjen.
– Jag är ledsen över att missa våra tre sista matcher, men familjen kommer först, säger NHL-proffset..

YLE - 31 mar 17 kl. 16:45

Ogräsgifter med cancerrisk förbjuds

Från och med i morgon får man inte längre sälja glyfosatpreparat som innehåller tillsatsmedlet POEA. Medlet misstänks vara cancerframkallande och förbjuds därför av Säkerhets- och kemikalieverket (Tukes). Tukes ska nu införa noggrannare kontroll i affärer som säljer ogräsgifter, berättar överinspektör Jari Poutanen.

Expressen - 01 apr 17 kl. 07:37

"Du kan lära dig att hantera sorg – men..."

På Idrottsgalan i år avslöjade Göran Zachrisson att han drabbats av hudcancer. Nu berättar han att hans tankar gick till frun Gunilla, som gick bort i cancer 2012, när han fick diagnosen. – Jag har lärt mig en sak av att hon gick bort, du kan lära dig att hantera sorg, men du kan aldrig komma i från saknaden, säger han..

Expressen - 31 mar 17 kl. 20:58

Turkiets regim ska ha kartlagt svensk skola

Den turkiska regimen har via Turkiets ambassad i Stockholm kartlagt en gymnasieskola och en förskola samt flera föreningar i Sverige. De påstås ha kopplingar till den regimkritiska Gülenrörelsen. – De är nästan överallt.

Expressen - 29 mar 17 kl. 18:35

Minnesdag för Sven-Erik Magnusson i domkyrkan

Dansbandet Sven-Ingvars sångare Sven-Erik Magnusson gick bort i sviterna av cancer, 74 år gammal, den 22 mars. Nu ges allmänheten och alla de som älskade Sven-rik Magnusson och hans musik möjlighet att delta i en minnesstund för honom i domkyrkan i Karlstad. – Det finns ett behov.

BLT - 19 mar 17 kl. 19:05

Idolerna gav Vibbe kraft i sorgen

När Vibbes pappa dog i cancer sträckte favoritbandet Amaranthe ut en hjälpande hand. Fem år senare har de fortfarande kontakt. I lördags spelade bandet på Ronneby brunn..

Corren - 17 mar 17 kl. 10:08

Arvet efter Ingesson börjar ta form

Det har bara gått lite drygt två år sen Klas Ingesson gick bort i cancer..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 17 kl. 16:35

Därför klär brandmän av sig på brandplatsen

Giftig rök som sätter sig i kläderna kan öka risken för cancer.

Cornucopia - 01 apr 17 kl. 08:56

Min vän Fredrik Antonsson

Min vän Fredrik Antonsson är en av de varmaste, mest empatiska och fantastiska människor jag vet. Jag är stolt över att kunna kalla honom min vän. Han är som undersköterska på Astrid Lindgrens Barnsjukhus en tillgång för sjukhuset och framför allt för de patienter som får hans hjälp i det som alltid är en svår stund - behov av vård.

BT - 01 apr 17 kl. 06:33

Halva laget drabbades …av cancer

I Norrbys allsvenska juniorlag spelade de många tuffa matcher. Men den tuffaste av dem alla kom på äldre dagar – den mot prostatacancern..

YLE - 09 apr 17 kl. 08:23

Lätt öppna börsen för cancer

Miljontals euro delas varje år ut till stöd och forskning som är kopplat till någon av de 200 sjukdomar som ingår i begreppet cancer. Det dramatiska och oberäkneliga i att vem som helst kan insjukna när som helst är en av orsakerna till att det är lätt att öppna börsen för cancerinsamlingar. cancerstiftelsen delade ut hela 5,8 miljoner euro i stipendier och vetenskapsstöd år 2015.

Expressen - 22 mar 17 kl. 08:55

Märta, 85, utsattes för nya läkarbluffen

Den okände läkarens besked över telefonen chockade Märta, 85: Hon hade drabbats av cancer. Nu varnar polisen för bedragarnas nya knep – som kunde ha kostat Märta tusentals kronor. – Han frågade hur mycket jag kunde betala, säger hon..

GöteborgsPosten - 28 mar 17 kl. 22:23

Tumult under avvisningen – nu har planet lyft

Klockan 21.50 på tisdagskvällen lyftte planet från Landvetter flygplats med ett tiotal människor som tvångsdeporteras från Sverige till Afghanistan– varav en har cancer enligt nätverket Vistårinteut. Fem personer som skulle med planet är dock kvar.

Expressen - 28 mar 17 kl. 11:54

Svenska död i cancer efter bröstimplantat

En kvinna har dött i den sällsynta cancersjukdomen anaplastiskt storcellslymfom (ALCL). Hon drabbades av sjukdomen efter att ha satt in texturerade bröstimplantat, det vill säga implantat med något skrovlig yta, rapporterar Läkemedelsvärlden..

Nerikes Allehanda - 29 mar 17 kl. 18:19

Cancer upptäcktes först fem månader efter undersökning

USÖ har gjort en lex Maria-anmälan efter en bröstcancer diagnos försenats..

YLE - 16 mar 17 kl. 11:07

Mammografi innan du fyllt 50 – onödigt eller nödvändigt?

Mer än hälften av de finländska kvinnorna har gått på mammografi innan 50 års ålder. Vart sjätte bröstcancerfall hittas hos en kvinna, som är yngre än 50 år, och alltså inte ännu har kallats till masscreening. En stor del av de finländska kvinnorna går på mammografiundersökning redan före den kostnadsfria masscreeningen.

Expressen - 24 feb 17 kl. 21:04

Camilla Läckbergs tårar efter tragedin

Camilla Läckberg förlorade sin pappa till cancer när hon var tonåring. I "Skavlan" kan författaren inte hålla tårarna tillbaka när hon berättar om sorgen. – Han fick aldrig uppleva mina barn, han får inte se de växa upp, säger Camilla Läckberg..

Dagens Medicin - 28 mar 17 kl. 12:39

Svenska död i cancer efter bröstimplantat

En kvinna har dött i den sällsynta cancersjukdomen anaplastiskt storcellslymfom (ALCL)..

Nerikes Allehanda - 12 mar 17 kl. 15:07

Folkfest när enduroförare gjorde upp i tävling mot cancer

Laxå motorstadion lockade flera hundra personer när enduroförare från hela landet gjorde upp i söndagens tävling som arrangerades till stöd för cancerfonden.
–Det kom mycket mer folk än vad vi trodde. Så roligt!


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.