Behandlingshem

Wednesday, 29 June, 09:14

Nyheter om behandlingshem

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 01 jun 16 kl. 06:00

Permis från psyket – flippade ur på spice

ESLÖV Mannen hade permission från rättspsyk, med stränga order om att ta det lugnt.
Det blev en kväll med spice, mordhets och knivmisshande, i sällskap med en våldsam ung kvinna.Den nu dömde mannen, 28 år gammal, är sedan tidigare dömd till rättspsykiatrisk vård.

GT - 23 maj 16 kl. 08:30

"Ville bli skjuten av polisen"

Den unge man som åtalats för att ha huggit ihjäl den ensamarbetande Alexandra Mezher, 22, på ett HVB-hem i Mölndal hade dagen före attacken ertappats med en stulen kniv och skurit sig själv över kroppen. Det framgick när förundersökningen offentliggjordes under måndagen. I flera förhör berättar nu också anställda vid HVB-hemmet att de slagit larm om den svårt sjuke unge mannen flera gånger.

BT - 21 maj 16 kl. 06:00

The Maulers liv vände i Rävlanda

Alexander Gustafsson är bondgrabben från Arboga som höll på att hamna rejält snett innan han blev MMA-stjärnan The Mauler. I sin självbiografi berättar han att det vände när han var på behandlingshem i Rävlanda.

Nerikes Allehanda - 19 maj 16 kl. 16:27

Intagen man bet polis i handen

En 38-årig man som var intagen på ett behandlingshem i länet har dömts för att ha bitit en polis i handen..

Expressen - 17 maj 16 kl. 11:14

Sharon Osbournes sexkrav på Ozzy

Ozzy Osbourne ska ha varit otrogen mot sin fru med sin frisör. Nu tvingar Sharon Osbourne maken till ett behandlingshem för sexmissbrukare – samma rehabiliteringscenter som Tiger Woods en gång fick åka till, uppger Sunday Express. – Hon tror att de kan hitta tillbaka till varandra om Ozzy är beredd att söka hjälp, säger en uppgiftslämnare till tidningen..

Corren - 12 maj 16 kl. 07:04

Det här hände medan du sov

Polisen misstänker försök till mordbrand på behandlingshem i Mjölby sedan någon tänt eld på en pappershög..

Corren - 12 maj 16 kl. 05:25

Anlagd brand på behandlingshem

Polisen har upprättat en anmälan om försök till mordbrand sedan någon tänt eld på en pappershög..

Skånskan - 11 maj 16 kl. 17:50

Boende krossade fönster

HÖÖR En av de intagna på ett behandlingshem i Höörs kommun började häromdagen av okänd anledning att krossa fönsterrutor och slänga dricksglas på golvet så att de gick sönder. När personalen undrade vad han höll på med tog han fram ännu fler dricksglas och kastade dem i golvet. En polisanmälan har lämnats in och brottsrubriceringen är skadegörelse..

Aftonbladet - 19 apr 16 kl. 04:00

Lås in männen – om de själva vill ha hjälp

Debattören: Med låsta behandlingshem minimeras återfall i barnpornografibrott.

YA - 10 maj 16 kl. 13:00

Missbrukare fick rätt till vård

Mannens ständiga återfall diskvalificerade honom för vård på behandlingshem, enligt socialnämnden. Men nu river förvaltningsrätten upp beslutet..

Aftonbladet - 02 apr 16 kl. 11:49

”Tveklöst skilde vi oss på grund av mitt jobb”

Luleå Hockeys tränare Joakim Fagervall om tiden som FN-soldat, jobbet på behandlingshem och ’kriget’ i båset.

Jmini.se - 29 apr 16 kl. 13:54

Försvunnen person - Mannen är i allmänt dåligt skick

En man född -64 lämnade igår kväll ca kl 1930 Tallbackagårdens behandlingshem i Månsarp. Han har sedan inte återvänt. Mannen har ingen telefon med sig och oklart om han har några kontanter eller kort med sig.

Jmini.se - 29 apr 16 kl. 14:23

Man försvunnen från behandlingshem

sedan dess inte synts till. Polisen larmades strax före midnatt.– Vi har sökt i natt i närområdena.

GT - 29 apr 16 kl. 13:26

Försvunnen man hittad av allmänheten

En man i 50-årsåldern är försvunnen. Han försvann i går kväll från ett behandlingshem i Taberg, utanför Jönköping – och har ännu inte återvänt. Polisen har inga spår efter mannen, och är nu i behov av tips.

Cornucopia - 25 apr 16 kl. 07:22

"Barnfamiljer med små barn är oroliga"

Vad de flesta klubbmedlemmar i bostadsrättsföreningar inte vet är att bostadsrättslagen uttryckligen srkiver att kommuner inte kan hindras från att förvärva medlemskap i föreningen och sedan får upplåta lägenheten till vem de vill. Detta har nu börjat användas så pass mycket av Malmö kommun att "barnfamiljer med små barn är oroliga". Man trodde ju att man med ett medlemskap i en bostadsrättsförening var fjärmade från utsatta personer i samhället.

Corren - 07 apr 16 kl. 22:00

Åhléns inledde behandlingshem

– Det känns jättebra att de här kvinnorna blir sedda..

Corren - 07 apr 16 kl. 22:00

Åhléns inredde behandlingshem

– Det känns jättebra att de här kvinnorna blir sedda..

Nyan - 06 apr 16 kl. 14:06

Iris läggs på is

Det svenska vårdbolaget Iris utvecklingscenters planer på ett behandlingshem i Naturbruksskolans lokaler i Jomala skjuts på framtiden.

– Det som gör att vi inte nu går vidare med planerna för Naturbruksskolan är utfallet av marknadsundersökningen i Sverige. För att starta ett nytt behandlingshem på Åland i den omfattning som vi hade planerat hade vi behövt ett klientunderlag även utanför Åland.

Nyan - 07 apr 16 kl. 08:02

Vårdbolaget Iris läggs på is

Det svenska vårdbolaget Iris utvecklingscenters planer på ett behandlingshem i före detta Naturbruksskolans lokaler i Jomala skjuts på framtiden. Intresset på den svenska marknaden är för svalt. Jan-Mikael von Schantz, ordförande för Iris utvecklingscenter, säger i ett pressmeddelande att man inte vill etablera en enhet på spekulation för en framtida marknad men utesluter inte möjligheten att återkomma till Åland i ett senare skede.

Sydsvenskan - 31 mar 16 kl. 07:26

Nya oroligheter i Uppsalaområden

Oroligheterna fortsätter i Uppsala. Räddningstjänsten ficka rycka ut på flera misstänkt anlagda bränder i bilar och ett sophus i stadsdelarna Gottsunda och Valsätra, skriver Upsala Nya Tidning.På onsdagskvällen kastades det även sten mot en buss i stadsdelen Stenhagen.

Sydsvenskan - 30 mar 16 kl. 11:02

Bränder och stenkastning i Uppsala

Bränder och stenkastning mot polisen — stadsdelarna Gottsunda och Valsätra i Uppsala har återigen drabbats av oroligheter flera kvällar i rad. Bilar, containrar och papperskorgar har brunnit i omgångar under påsken.Strax efter klockan 22 på tisdagskvällen meddelade UL, som ansvarar för kollektivtrafiken, att samtliga bussar till Gottsunda ställdes in dygnet ut på grund av stenkastning, skriver Upsala Nya Tidning.

GöteborgsPosten - 21 mar 16 kl. 06:11

Svårt få vård för självskadebeteende

Sedan september 2015 har regionen inga avtal med några behandlingshem för självskadebeteende. 2018 ska självskadevården vara fullt utbyggd. Till dess riskerar patienter att hamna i kläm..

Vimmerby Tidning - 29 mar 16 kl. 15:21

Skadegörelse på HVB-hem

Någon gång under påskhelgen brast det för en av de intagna på vad som enligt polisen verkade vara ett behandlingshem för ungdomar..

Dagen - 29 mar 16 kl. 03:00

Till minne: Ella Peterson

Ella var en vän och arbetskamrat på LP-stiftelsens behandlingshem, Åsbrohemmet..

Dagen - 29 mar 16 kl. 03:00

Till minne: Ella Peterson

Ella var en vän och arbetskamrat på LP-stiftelsens behandlingshem, Åsbrohemmet..

Dalarnas tidningar - 23 mar 16 kl. 15:15

BOSTADSKÖ: Kommunen borde omedelbart sluta ge missbrukare och psykiskt sjuka förtur till sina hyresrätter

Missbrukare och psykiskt sjuka människor ska ha vård på behandlingshem, psykiatrisk vårdinrättning eller annat särskilt boende istället för att placeras ut i vanliga hyreslägenheter där de orsakar mycket störningar i form av hög ljudvolym nattetid och andra relaterade problem..

Corren - 12 maj 16 kl. 05:36

Vandaler greps på behandlingshem

Tre ungdomar greps efter att ha uppträtt våldsamt och slagit sönder inredning på ett behandlingshem i Vikingstad..

Nerikes Allehanda - 25 mar 16 kl. 05:38

Lättare än väntat att locka personal

Trots att det i hela landet råder brist på utbildad personal för behandlingshem så har Rällsögården och Granhult i Ramsberg kunnat rekrytera all den personal man behöver..

Dagen - 02 mar 16 kl. 03:00

Vill jobba mot psykisk ohälsa bland unga tjejer

Uppsala. Ett behandlingshem för utsatta tjejer är i startgroparna utanför Uppsala.Bakom arbetet står de kristna entreprenörerna Sara Lahti och Emma Westerberg..

YLE - 19 mar 16 kl. 14:00

Päivi spelade bort 13 miljoner

Det tog Päivi Tamminen tre år och ett självmordsförsök innan hon förstod att hon var spelmissbrukare. I dag har hon skulder för resten av livet, men försöker nu hjälpa andra att inte hamna i samma sits som hon. För sju år sedan levde Päivi ett vanligt liv på Åland.

YLE - 19 mar 16 kl. 14:00

Päivi spelade bort miljoner

Det tog Päivi Tamminen tre år och ett självmordsförsök innan hon förstod att hon var spelmissbrukare. I dag har hon skulder för resten av livet, men försöker nu hjälpa andra att inte hamna i samma sits som hon. För sju år sedan levde Päivi ett vanligt liv på Åland.

SR - 08 mar 16 kl. 04:44

JO-kritik mot långa arresttider

Justitieombudsmannen riktar skarp kritik mot att missbrukare i avvaktan på transport till behandlingshem kan tvingas tillbringa alltför lång tid i polisarrest..

NSD - 29 feb 16 kl. 17:25

Här ska ensamkommande under 15 år bo

Hammarbakken i Sunderbyn har varit ett behandlingshem för missbrukare..

Expressen - 07 mar 16 kl. 16:53

Så kan Arminas familj få ut ett skadestånd

Den 14-årige pojken är för ung för att straffas i domstol. Men pojken är sedan dådet omhändertagen av sociala myndigheter och placerad i behandlingshem..

Västerbottens Folkblad - 08 mar 16 kl. 19:00

[PLUS] Chef på behandlingshem odlade cannabis

För cirka två veckor sedan gjorde polisen hembesök hos en person i länet..

DN - 08 mar 16 kl. 06:42

JO kritiserar långa arresttider

I avvaktan på transport till behandlingshem kan personer som omhändertagits enligt LVM, lagen om vård av missbrukare, tvingas tillbringa alltför lång tid i polisarrest. Det finns exempel på hur personer väntat i arresten i upp till åtta dygn..

UNT - 08 mar 16 kl. 06:01

JO kritiserar långa arresttider

I avvaktan på transport till behandlingshem kan personer som omhändertagits enligt LVM, lagen om vård av missbrukare, tvingas tillbringa alltför lång tid i polisarrest..

Sydöstran - 08 mar 16 kl. 06:01

JO kritiserar långa arresttider

I avvaktan på transport till behandlingshem kan personer som omhändertagits enligt LVM, lagen om vård av missbrukare, tvingas tillbringa alltför lång tid i polisarrest. Det finns exempel på hur personer väntat i arresten i upp till åtta dygn.(TT).

BT - 08 mar 16 kl. 06:01

JO kritiserar långa arresttider

I avvaktan på transport till behandlingshem kan personer som omhändertagits enligt LVM, lagen om vård av missbrukare, tvingas tillbringa alltför lång tid i polisarrest. Det finns exempel på hur personer väntat i arresten i upp till åtta dygn.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.