Asyl

Sunday, 07 February, 11:23

Nyheter om asyl

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 12 dec 15 kl. 06:13

Fler drar tillbaka asylansökan

Allt fler flyktingar har de senaste månaderna dragit tillbaka sina asylansökningar. Långa väntetider och svår boendesituation är ett par faktorer som tros ligga bakom. Men det tyder också på att en del av dem som söker asyl faktiskt inte har behov av skydd, enligt Migrationsverket..

Nerikes Allehanda - 12 jan 16 kl. 05:15

Katarina Taikon är värd en staty!

En av Örebros stadsbussar heter Katarina Taikon. Men är hon inte också värd en staty i staden där hon föddes?Dokumentären om Katarina Taikon visades på söndagen i SVT.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 12:48

Olle Lönnaeus: Plötsligt handlade det inte längre om flyktingarna

Plötsligt handlade det inte längre om flyktingarna – utan om pendlarna. På kort tid vändes debatten om det var rätt eller fel av Sverige att införa id-kontroller till en skånsk proteststorm mot den rödgröna regeringen i Stockholm. Känslorna är heta.

Skånskan - 16 jan 16 kl. 11:12

Brist på tolkar skapar problem för polisen

Trelleborg Brist på tolkar gör att poliserna i Trelleborgs hamn har svårt att kommunicera med flyktingar som i de flera fall anländer med färjorna. Till polistidningen.se säger gruppchefen Conny Buchholtz att en del flyktingar inte har för avsikt att söka asyl i Sverige och att förklara att det inte går att passera genom Sverige är svårt utan tolkhjälp, säger han.

NT - 16 jan 16 kl. 16:19

Hur ska de 42 miljonerna användas?

Den politiska diskussionen kring hur de extra 42 miljoner kronorna till det ökade asyl- och flyktingmottagandet ska användas har startat..

Sydsvenskan - 16 jan 16 kl. 08:41

Problem för polis utan tolk

Poliserna i Trelleborgs hamn har svårt att kommunicera med nyanlända flyktingar eftersom de inte har tillgång till tolk, skriver Polistidningen.se.Gruppchefen Conny Buchholtz berättar att det kan bli särskilt problematiskt när det kommer människor som inte vill söka asyl i Sverige utan i stället vill ta sig vidare till Norge eller Finland.

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 16 kl. 08:41

Problem för polis utan tolk

Poliserna i Trelleborgs hamn har svårt att kommunicera med nyanlända flyktingar eftersom de inte har tillgång till tolk, skriver Polistidningen.se. Gruppchefen Conny Buchholtz berättar att det kan bli särskilt problematiskt när det kommer människor som inte vill söka asyl i Sverige utan i stället vill ta sig vidare till Norge eller Finland.

Skånskan - 04 jan 16 kl. 19:25

Vänsterprotest på Öresundstågen

TRIANGELN ”En fruktansvärd dag”, tyckte oppositionsrådet Hanna Thomé.
Vänsterpartiet i Malmö samlades på måndagen för en protestaktion mot gränskontrollerna utanför tågstationer i Malmö och på Öresundstågen.– Patetiskt, var ”Tjatte” Hedlunds omdöme om id-kontrollerna.

Skånskan - 11 jan 16 kl. 14:42

Kontrollerna på Kastrup blir kvar

KASTRUP Id-kontrollerna på Kastrup bli kvar. Men hur länge kunde inte infrastrukturminister Anna Johansson (S) säga något om då hon på måndagen gjorde ett besök på flygplatsen och de 34 kontrollstationerna.– Det är svårt att säga specifikt vilken effekt id-kontrollerna haft, men vi har sett en kraftig nedgång av antalet asylsökande.

Jönköpingsnytt - 15 jan 16 kl. 14:31

Hur kan fler inkluderas?

Fler människor som söker asyl i Sverige ställer krav på en fungerande integration. Fler invandrare måste komma i arbete, kunna hitta en bostad och lära sig språket – bli en del av samhället. Vi kan hjälpa fler människor som redan bor i och som kommer som flyktingar till Sverige om vi förändrar vår arbetsmarknads-, utbildnings- och bostadspolitik..

EU-Parlamentet - 15 jan 16 kl. 10:08

Artikel - En kris som förvärras: Ledamöter debatterar flyktingar, asyl & EU:s solidaritet - Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

Europa fortsätter söka efter ett effektivt svar på en flykting- och migrationskris som, vilket kommissionär Avramopoulos varnade ledamöter för, ”blir värre och värre”. I en debatt i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter den 14 januari, sade han att enigheten är i fara vid ökande ”populism och nationalism” och uppmanade länderna att fullfölja sina egna löften och visa solidaritet mot varandra. ”Om Schengen kollapsar blir det början till slutet för det europeiska projektet”, sade han.

Sydsvenskan - 03 jan 16 kl. 18:51

En svart dag. Inte minst förÖresundsregionen.

Den svarta måndagen är här.Från midnatt krävs id-handlingar av alla som reser från Danmark med färja, tåg eller buss mot Sverige.In i det sista rådde stor osäkerhet om hur kontrollerna ska fungera och vad som gäller.

Expressen - 06 jan 16 kl. 10:48

Polisen: Ser ett ökat tryck mot Trelleborg

För några veckor sedan kunde det vara tiotals personer som kom till Sverige för att söka asyl på ett enda tåg som stannade i Hyllie. Efter ID-kontrollerna är det bara några enstaka per dag. Istället ser polisen ett ökat tryck på färjerutten mot Trelleborg.

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 16 kl. 18:51

En svart dag. Inte minst förÖresundsregionen.

Den svarta måndagen är här.Från midnatt krävs id-handlingar av alla som reser från Danmark med färja, tåg eller buss mot Sverige.In i det sista rådde stor osäkerhet om hur kontrollerna ska fungera och vad som gäller.

SvD - 10 jan 16 kl. 17:50

Ygeman om gummibåten: "Få kommer välja den vägen"

I natt greps två män efter att ha nått Helsingborg med gummibåt från Danmark. Inrikesminister Anders Ygeman (S) menar att det förmodligen inte är sista gången, men det kommer vara få som väljer båtvägen. – Helsingör är inte Medelhavet och Danmark är ingen krigszon eller diktatur.

YLE - 14 jan 16 kl. 05:12

Asyltolken har bråda dagar

Edibe Mustafa kom som kvotflykting till Finland 1990. I dag bor hon i Karis i Raseborg. Mustafa har arbetat som tolk i 15 år och översätter från finska till arabiska och kurdiska.

Alingsås tidning - 10 jan 16 kl. 15:07

Lindell: ”Alla är ansvariga för sina egna handlingar”

– Jag tycker definitivt att vi lyckades få ökad debatt om frågan. Det säger Stellan Lindell (MP), som stod bakom aktionen mot nya ID-lagen på Kastrups flygplats i lördags. Alingsåsaren, och miljöpartisten, Stellan Lindell startade en aktionsgrupp på Facebook för att visa sitt missnöje mot den nya ID-lagen som började tillämpas den 4 januari.

Sydsvenskan - 13 jan 16 kl. 19:22

Goda besked i kammaren. Oppositionen är tillbaka.

Tjugondag knut var julen slut, och även något annat: partiledardebatten i riksdagen tycktes på onsdagen sätta punkt för håglösheten i det politiska spelet.Statsminister Stefan Löfven (S) konstaterade att Sverige engagerat sig i den största humanitära insatsen i landets historia. Cirka 163 000 personer sökte asyl i landet i fjol.

Sydsvenskan - 01 jan 16 kl. 18:18

Detta kommer vi att prata om 2016

Det politiska året 2016 blir minst lika intensivt som det gångna. Flyktingkris och terror. Blir det nyval i Sverige?

SvD - 09 jan 16 kl. 11:18

Regeringen: Fler ska ut vid avslag på asyl

Regeringen kräver att fler asylsökande som har fått avslag ska fås att lämna eller skickas ut. Migrationsverket och Polisen ska också överväga förslag som minskar personers vilja att stanna kvar..

Skånskan - 12 jan 16 kl. 21:31

Skånetrafiken hoppas på samordnade kontroller

Skåne Skånetrafiken arbetar nu för att id-kontrollerna på Kastrup och gränskontrollerna i Hyllie ska samordnas, något som kan korta restiderna och minska personalbehovet.– Men det är för tidigt att säga om det är politiskt och praktiskt genomförbart, konstaterar Ulrika Mebius, informationschef på Skånetrafiken.
Svensk polis utför sedan slutet av november gränskontroll när Öresundstågen från Danmark anländer till Hyllie, något som tar omkring tio minuter.

DI - 12 dec 15 kl. 07:27

Fler drar tillbaka asylansökan

Allt fler flyktingar har de senaste månaderna dragit tillbaka sina asylansökningar. Långa väntetider och svår boendesituation är ett par faktorer som tros ligga bakom. Men det tyder också på att en del av dem som söker asyl faktiskt inte har behov av skydd, enligt Migrationsverket..

Sydsvenskan - 23 okt 15 kl. 14:35

Mörkret hämtar kraft i mitten

Två personer mördas på en skola i Trollhättan. Det är ett av vårt lands enskilt blodigaste rasistbrott. Från Malung, Filipstad och Arboga, till Munkedal, Arlöv och Höllviken, går en våg av attentat mot asylboenden.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:34

Id-kontroller stänger ute och traumatiserar

Sverige har precis gjort så att den nordiska passfriheten, som funnits sedan 1952, nu bör räknas som bruten, detta i och med beslutet att införa id-kontroller för de människor som vill in i landet.Det är en väldigt kall tid på mer än ett sätt.Lagrådet fick i december en remiss på regeringens lagförslag om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:22

Goda besked i kammaren. Oppositionen är tillbaka.

Tjugondag knut var julen slut, och även något annat: partiledardebatten i riksdagen tycktes på onsdagen sätta punkt för håglösheten i det politiska spelet.Statsminister Stefan Löfven (S) konstaterade att Sverige engagerat sig i den största humanitära insatsen i landets historia. Cirka 163 000 personer sökte asyl i landet i fjol.

SVT - 21 dec 15 kl. 16:22

”Förnuftet har segrat”

Migrationsverket backar från sitt utvisningsbeslut och ger den hotade dokumentärfilmaren Roozbeh Janghorban får asyl i Sverige. Svenska PEN och Reportrar utan gränser ser en seger för yttrandefrihet och demokrati..

YLE - 12 jan 16 kl. 18:44

Teija Tiilikainen: Om Schengen faller förlorar vi något viktigt

Mycket tyder på att Tyskland kommer att skärpa sin asylpolitik och eventuellt införa strängare gränskontroller. Svenska Yle frågade Utrikespolitiska institutets chef Teija Tiilikainen vad det här kan innebära för Schengensamarbetet och EU. Vad betyder det här för EU och EU:s flyktingpolitik?

Sydsvenskan - 30 dec 15 kl. 16:49

Kaos vid Kastrup kan skapa ny mur

På Kastrups tågstation byggs det nu för fullt om nätterna. Ett 350 meter långt staket står klart mellan spåren. 34 kontrollslussar för id-kontroller tar form.

YLE - 12 jan 16 kl. 10:38

Kommunerna försiktigt positiva till fler flyktingar

NTM-centralens kartläggning av kommunerna i Österbotten visar att man är försiktigt positiva till att ta emot flyktingar under 2016. Så här långt har Korsnäs, Kaskö och Närpes beslutat att erbjuda kommunplatser till asylsökande som fått uppehållstillstånd. Vetil har som ny kommun beslutat att ta emot 20 kvotflyktingar.

DN - 29 dec 15 kl. 00:40

Norge skärper flyktingpolitiken

Norges regering kommer på tisdagen att föreslå flera åtstramningar inom asyl- och flyktingpolitiken. Men förslagen möts av kritik..

Skånskan - 12 jan 16 kl. 04:00

Riks­ban­ken har miss­lyc­kats

Opinion Sverige hade un­der 2015 en rad må­na­der med ne­ga­tiv in­fla­tion. I no­vem­ber 2015 var pri­ser­na bara 0,1 pro­cent hög­re än no­vem­ber 2014. Må­let är 2 pro­cents in­fla­tion.

Sydsvenskan - 10 jan 16 kl. 20:50

Misstänkt människosmuggling i taxi

En dansk taxichaufför har gripits misstänkt för människosmuggling. Chauffören stoppades vid Lernacken i Malmön efter att ha kört över Öresundsbron med en passagerare utan id-handlingar. Passageraren vill söka asyl i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 16 kl. 20:50

Misstänkt människosmuggling i taxi

En dansk taxichaufför har gripits misstänkt för människosmuggling. Chauffören stoppades vid Lernacken i Malmön efter att ha kört över Öresundsbron med en passagerare utan id-handlingar. Passageraren vill söka asyl i Sverige.

Dagen - 12 jan 16 kl. 03:00

En annan sida av invandringsmyntet

Att normalt behövande människor ska få asyl i Sverige är självklart, så långt vi har samhälliga möjligheter att tillfredsställa deras behov..

Dagen - 12 jan 16 kl. 03:00

En annan sida av invandringsmyntet

Att normalt behövande människor ska få asyl i Sverige är självklart, så långt vi har samhälliga möjligheter att tillfredsställa deras behov..

Dagen - 24 jan 16 kl. 15:45

Allt längre väntan på asyl

Det tar allt längre tid för flyktingar som sökt asyl i Sverige att få sitt ärende om uppehållstillstånd prövat. Enligt Migrationsverket tar det nu nästan ett halvår innan utredningarna ens påbörjas, skriver svt.se..

Dagen - 24 jan 16 kl. 15:45

Allt längre väntan på asyl

Det tar allt längre tid för flyktingar som sökt asyl i Sverige att få sitt ärende om uppehållstillstånd prövat..

Sydsvenskan - 11 jan 16 kl. 16:31

Gående var på väg mot Öresundstunnel

Dansk polis omhändertog på söndag eftermiddag flera personer som till fots var på väg mot tunneln som leder till Öresundsbron. Bilister larmade svensk polis som kontaktade sina danska kollegor.— Det blir en mycket svår trafikfara om man går och rör sig i tunneln, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 16 kl. 16:31

Gående var på väg mot Öresundstunnel

Dansk polis omhändertog på söndag eftermiddag flera personer som till fots var på väg mot tunneln som leder till Öresundsbron. Bilister larmade svensk polis som kontaktade sina danska kollegor.— Det blir en mycket svår trafikfara om man går och rör sig i tunneln, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

DI - 19 okt 15 kl. 15:46

Vill lånefinansiera flyktingkrisen

Budgetsmällen som kommer till följd av de betydligt fler asylärendena i flyktingkrisens spår kan hanteras med ökad upplåning. Det behövs ingen tilläggsbudget, enligt finansminister Magdalena Andersson (S)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.