Arbetsplatsen

Wednesday, 27 July, 23:01

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
NT - 05 jul 16 kl. 16:18

Facket hälsar på sommarjobbare

Under två veckor ska representanter från LO informera ungdomar med sommarjobb om deras rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen..

Skånskan - 03 jul 16 kl. 14:00

Hon slår ett slag för slöjden i stan

Personligt Luisa Carbonelli och några vänner tyckte att det kändes lite konstigt att landets tredje största stad inte hade någon hemslöjdsförening. Så de bildade en, och nu har den fyllt fyra år.Namn: Luisa Carbonelli
Ålder: 42 år
Yrke: Upplevelsedesigner
Familj: Man
Bor: Lägenhet i centrala Malmö
Aktuell: Ordförande i Malmö hemslöjdförening, som med sina fyra år på nacken är en av Sveriges yngsta.

DN - 27 jun 16 kl. 06:00

Negativa kollegor fiender mot din kreativitet


Många organisationer ställer höga krav på att medarbetarna ska vara kreativa. Men för att tänka fritt krävs det en tillåtande miljö och kollegor som är öppna för nya idéer. Forskning visar nämligen att klimatet på arbetsplatsen har stor betydelse för hur kreativa vi är..

BT - 30 jun 16 kl. 04:00

Var stolt över pride

18 år efter Stockholm och nio år efter Göteborg, i dag inleds Borås första pridefestival. Det är ett tecken i tiden att Borås har blivit med pridefestival. Från att mest ha varit ett storstadsfenomen har allt fler mellanstora städer de senaste åren fått egna festivaler, så som Växjö, Örebro, Karlskrona, Jönköping och Falun.

Sydöstran - 29 jun 16 kl. 16:59

LO:s kampanj ska hjälpa unga sommarjobbare

I 35 år har LO åkt runt för att informera unga sommarjobbare om deras rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen. Under onsdagen intog tre representanter Olofström..

Nerikes Allehanda - 29 jun 16 kl. 05:15

Parhus, papegoja och Peugeot?

Midsommar har passerat och sommaren är i full gång. Det har dansats runt midsommarstänger, ätits sill och potatis. Regn och sol har varvat varandra.

Nyan - 08 jun 16 kl. 21:00

Nya Ålands årsbarn blir ny chefredaktör

Nyhetschef Anna Björkroos efterträder på fredag avgående chefredaktören Jonas Bladh.

– Beslutet att acceptera jobbet krävde mycket eftertanke, nu är jag bara entusiastisk.
Då Nya Åland i dag för 35 år sedan kom ut för allra första gången var Anna Björkroos tre månader gammal och hennes pappa, journalisten Anders Johansson, var nyvald ordförande för tidningsandelslagets styrelse.

Sydsvenskan - 30 apr 16 kl. 04:00

Utan väggar går vi in i väggen

Angående arkitektur så har jag ett favoritcitat. Winston Churchill sa 1943: ”Vi formar våra byggnader och sedan formar de oss”. Lägg till något som den brittiske filosofen John Ruskin poängterade: om vi vill veta sanningen om ett samhälle bör vi studera dess konst och ingen konst är väl tydligare än byggnadskonsten som är skriven längsmed gatorna.

YLE - 20 jun 16 kl. 18:41

Trenden med kontorsgemenskaper skapar mera jobb

Kontorsgemenskap kan vara ett sätt att skapa mera jobb och samtidigt göra arbetslivet mera hållbart, hävdar arbetslivsforskaren Pia Houni. Trenden med så kallade co-working spaces, där småföretagare och frilansare jobbar tillsammans, har nu på allvar fått fart också i Finland. Tjänstedesignföretaget Hellon jobbar i en gammal fabrikslokal i Rödbergen i Helsingfors och i samma utrymmen har de låtit frilansare och mindre företag hyra in sig.

Skånskan - 23 jun 16 kl. 14:32

Nio medarbetare i Kävlinge prisades

Kävlinge Nio kvinnor har i veckan prisats av Kävlinge kommun. För tredje året i rad har årets medarbetare, chef och aktivitet utsetts. Den offentliga maten är en av Kävlinges stoltheter.

Barometern - 22 jun 16 kl. 11:46

Oro på sågen - upp till 40 kan få gå

Oro. Förstämning. Tystnad.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 19:38

Flera nyheter på gång i Folkets parks utbud

Malmö Återkommande favoriter och klassiker blandas med färska idéer när Folkets park går mot sin högsäsong.
Även verksamhetschefen är ny för sommaren, och trots att hon tillträdde så sent som i augusti har hon redan storslagna planer.– Här kommer finnas allt möjligt kul för barn i olika åldrar, kommenterar verksamhetschefen Felicia Fredriksson.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 17:44

De visar framtiden

Lund Fläckborttagning utan kemikalier, ett verktyg som kan hindra virusspridning på arbetsplatsen, ett överlevnadskit för jordbävningar och framtidens biljettmaskin.Det här är en liten del av idéerna som presenteras när drygt 50 kandidat- och masterstudenter vid Industridesignskolan nu har sin examensutställning.
Mycket kretsar kring hållbarhet i olika former, som Klyka av Siri Andrén och Åsa Pålsson.

YLE - 16 jun 16 kl. 10:56

Folk får gå från Wärtrsilä redan i dag

De som blir utan jobb på Wärtsilä i Vasa får gå genast. Wärtsilä började på torsdag morgon ge besked till de personer som sägs upp. Uppsägningarna träder i kraft genast och de uppsagda har ingen arbetsplikt.

YLE - 16 jun 16 kl. 10:56

Folk får gå från Wärtsilä redan i dag

De som blir utan jobb på Wärtsilä i Vasa får gå genast. Wärtsilä började på torsdag morgon ge besked till de personer som sägs upp. Uppsägningarna träder i kraft genast och de uppsagda har ingen arbetsplikt.

YA - 14 jun 16 kl. 03:00

Yalla Sjöbo får 100 000 kronor i bidrag

Mötesplatsen och den blivande arbetsplatsen Yalla Sjöbo får nu en skjuts framåt. Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta har beslutat bidra med 100 000 kronor till föreningen..

Dagensanalys.se - 13 jun 16 kl. 09:09

Hälften går till jobbet sjuka – chefer blundar för konflikter

Civilekonomerna har släppt sin årliga rapport om hälsa och balans på arbetslivet där 1476 personer har svarat på frågor kring arbetet. Det finns intressanta svar på hur man ser på sin arbetssituation och på relationen till sin chef. En fjärdedel, 25 procent, har konflikter på arbetsgruppen som påverkar dem negativt.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Andraledare Andraledare

Opinion En åttioårig dam berättar för Dagens Nyheter om hur hon lurats av falska så kallade asfaltsläggare. En man knackade på dörren och erbjöd henne att lägga om taket på hennes villa. Han verkade seriös, vänlig och pålitlig.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 08:43

Upprustningen av nya Sus börjar ta form

Malmö Byggnationen kring Skånes universitetssjukhus (Sus) har nog få kunnat missa.
Ett arbete som påverkar trafiken, men inte sjukhuspersonalen.I går fick Skånskan möjligheten att titta bakom kulisserna.

YLE - 21 maj 16 kl. 15:51

Bokföringschef: Personal som trivs är en nyckel till framgång

För att skapa ett framgångsrikt företag måste man vara noga med förtroendet och ha en personal som trivs. Det är också viktigt att företaget uppfattas som lokalt också om det inte betyder fysisk närhet. Så säger den mångåriga företagaren inom bokföringsbranschen, Dennis Barman från Ekenäs.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 11:14

Miljöpris till cykelåkeri och studentförening

Lund Företaget Movebybike och studentföreningen Lund Sustainable Engineers får dela på Lunds miljöpris 2016.Beslutet togs på kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskotts sammanträde på torsdagen. Movebybike transporterar allt från dagisbarn till fullskaliga flyttar av kontorsverkssamheter och får priset för att visat att det är möjligt att transportera det mesta med hjälp av cykel och släp, något som gör dem till kanske ”Sveriges grönaste åkeri2.

SR - 01 jun 16 kl. 12:24

Arbetsskadorna fortsätter öka - mest bland kvinnor

Antalet arbetsolyckor och arbetssjukdomar fortsatte att öka 2015, rapporterar Arbetsmiljöverket. Den största ökningen av arbetssjukdomar beror på organisatoriska och sociala problem på arbetsplatsen och värst är det för kvinnor..

Cornucopia - 02 jun 16 kl. 07:34

Gästinlägg: Volkswagen Golf automatbromsar för vägplåt

På grund av fortsatt sjukdom får ni hålla till godo med ett utmärkt gästinlägg signerat Tommy Walfridsson. Denna gång handlar det om automatiseringen av våra bilar.

Hade för ett år sedan fel på radarn i fronten på min Golf Variant (ja den kallas visst Sportkombi numer, efter någon bortgången dinosaurie) av 2014 års modell och fick felmeddelande.

SR - 01 jun 16 kl. 17:01

Stora problem med arbetssjukdomar inom omsorg, vård och skola

Ökningen av arbetssjukdomar beror till störst del på organisatoriska och sociala problem på arbetsplatsen, och värst är det inom offentlig förvaltning, vård, omsorg och skola..

Västerbottens Folkblad - 01 jun 16 kl. 10:51

Allt fler olyckor på arbetsplatsen anmäls – tre dödsfall i länet

2015 inträffade tre arbetsplatsolyckor med dödlig utgång i länet. Totalt anmäldes över 1.100 arbetsplatsolyckor och arbetssjukdomar till  Arbetsmiljöverket.

Norrtelje Tidning - 31 maj 16 kl. 10:10

Hambrons avstängning förlängs

Fortsatt begränsad trafik förbi arbetsplatsen på Roslagsgatan..

YLE - 29 apr 16 kl. 05:30

Arbetslivsexpert: Dåligt chefsskap måste utredas

Missförhållanden på arbetsplatser ska enligt lagen utredas, och åtgärdas. Det säger Maarit Vartia, ledande sakkunnig vid Arbetshälsoinstitutet. Hon fick frågan om dåliga chefer och personal som av den anledningen flyr fältet sedan vi fick ett tips om ett arbetskollektiv, där många i personalen mått dåligt under en lång tid.

Expressen - 23 maj 16 kl. 19:14

Sjöstedt om V-bråket: "Ibland brister det"

Tidigare anställda har anklagat V-toppar för att göra arbetsplatsen till "ett skräckvälde". Nu kommenterar partiledare Jonas Sjöstedt för första gången konflikten på landstingskansliet. – Ibland brister det, och det gör det även hos oss, säger han.

DI - 18 maj 16 kl. 19:00

Det sjuka i vården

Seychellerna och Brittiska Jungfruöarna dyker åter upp som basen för dolda bolagsbildningar i Panamadokumenten. Sportmadamer och altruistiskt välpositionerade direktörer i Sverige flyter upp till ytan. Känslan är att skatteplanerandet och skalbolagsfrossan sker Långt-bort-i-stan, i det fördolda.

Västerbottens Folkblad - 21 maj 16 kl. 19:41

Två fastnade i maskin

Två personer har skadats på SCA Timber i Rundvik. De båda ska ha fastnat i en maskin på arbetsplatsen. Enligt polisen har den ena personen fått en fraktur på höger underben, och den andra frakturer eller eventuellt krosskador på höger hand.

Skånskan - 17 maj 16 kl. 17:35

Rånförsök på sjukhuset

Lund En 53-årig kvinna anställd på sjukhuset utsattes på måndagskvällen för ett rånförsök på arbetsplatsen.
När kvinnan vid 22-tiden klev in i en hiss följde två män i 20-årsåldern efter. Medan hissen gick nedåt formade en av männen handen till en pistol och uppmanade kvinnan att överlämna sina värdeföremål.

Skånskan - 17 maj 16 kl. 14:00

Fåtal Kävlingebor pendlar med cykel

Kävlinge Bara fem procent av Kävlingebornas resande sker med cykel.
Nu vill kommunen bättra på siffrorna. Tillsammans med Region Skåne driver den en kampanj för att fler ska ta cykeln till jobbet – eller till bussen eller tåget.

YLE - 08 maj 16 kl. 15:30

Vem hjälper dem som hjälper?

Brandsoldater som orädda kämpar i ett eldhav för att rädda människor. Väggar som viker, avgrunder som öppnar sig - sådant förekommer i många filmer och tv-serier. Katastrofilmer speglar en oro i samhället.

Skånskan - 16 maj 16 kl. 11:32

Fick evakueras efter ”gasläcka”

Trelleborg Ett antal anställda i Trelleborg evakuerades från sina arbetsplats efter en misstänkt gasläcka.
Men "läckan" visade sig vara ett trasigt lysrör. Det var vid 10.

YLE - 10 maj 16 kl. 19:23

Knivhotad speciallärare: ledningen reagerar inte

Speciallärarna är extra utsatta för våld på arbetsplatsen. Svenska Yle har fått ett mejl av en assistent från en specialskola i Helsingforsregionen som har blivit knivhotad och slagen av sin elev. Ledningen svarade med att se över verktygen i skolan.

YLE - 10 maj 16 kl. 19:23

Knivhotad skolassistent: ledningen reagerar inte

Speciallärarna är extra utsatta för våld på arbetsplatsen. Svenska Yle har fått ett mejl av en assistent från en specialskola i Helsingforsregionen som har blivit knivhotad och slagen av sin elev. Ledningen svarade med att se över verktygen i skolan.

YLE - 12 maj 16 kl. 06:01

Längre väg till postlådan i hela huvudstadsregionen

Sedan 1970-talet har Posten centraliserat postlådor på landsbygden. Nu fortsätter samma trend i tätorten: också villaområdena i huvudstadsregionen får flera brevlådor samlade på samma ställe vid vägrenen. Bland annat i Köklax i Esbo har man hunnit sätta upp nya postlådor i vår.

Trelleborgs Allehanda - 13 maj 16 kl. 13:24

Teaterchef med nya idéer

Jobbet är nytt, men inte arbetsplatsen. Lite känns det som att komma hem för regissören Sara Cronberg från Böste, som i höst blir chef för Unga teatern i Malmö. Hennes mål är att göra Sveriges mest spännande barn- och ungdomsteater..

Skånskan - 11 maj 16 kl. 11:00

Nytt larm om personalkaos

Malmö Länsstyrelsen i Skåne har ännu en gång fått kritik för sin personalpolitik. Det är ett skyddsombud som i en anmälning kräver att myndigheten utreds på nytt för kränkande särbehandling.Redan i november uppdagades allvarliga problem med överbelastning, dåligt ledarskap och trivsel på bottennivå inom länsstyrelsen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.