Arbetsplatsen

Friday, 26 August, 19:20

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 03 aug 16 kl. 13:24

Behovet av att mätta folk är inte mättat i Vasa

Det finns plats för fler lunchrestauranger i Vasa tror folk i branschen. Det gäller dock att hitta sitt eget koncept. I måndags blev det klart att lunchrestaurangen Panorama i Vasa ansöker om konkurs.

Realtid - 01 aug 16 kl. 13:16

Att minnas effektivt

Psykologen Anna Derwinger förklarar hur minnet fungerar, och vilka möjligheter det finns att optimera det på arbetsplatsen..

YLE - 31 jul 16 kl. 16:07

Arbetsprövningen kan utvidgas – trots hittills skrala resultat

Regeringen vill utvidga den så kallade arbetsprövningen till att gälla alla arbetslösa. Planen är att arbetslösa från och med nästa år ska få visa vad de går för genom att jobba en månad oavlönad, men med arbetslöshetsersättning. Antero Levänen som är personalchef vid HOK-Elanto som driver dagligvaruhandel och restauranger tror att utvidgad arbetsprövning särskilt kunde hjälpa dem som inte har så stor arbetserfarenhet.

Skånskan - 31 jul 16 kl. 14:00

Stäng Frostavallen

Opinion Både boende, gode män och före detta personal vittnar om missförhållanden på flyktingboende på Frostavallen. En nästan obegripligt fientlig miljö för barnen skildras, med fysiska och verbala hotelser, mobbning och våld. I vissa fall rör det sig om att ett faktiskt brott ska ha begåtts, som att personalen tagit strypgrepp på de unga.

SN - 21 jul 16 kl. 07:07

Fiskare döms för intrång – men får tillbaka yxa

Mannen ertappades av polis i mitten av mars då han stod på byggnadsställningen på den inhägnade och larmade arbetsplatsen vid Nyköpingsån. I ryggsäcken hade han fiskeutrustning och en yxa. Yxan togs i beslag men tingsrätten bedömer att den ska lämnas tillbaka.

Västerbottens Folkblad - 01 jul 16 kl. 13:01

”Utan tvätteriarbetare – inga rena lakan”

De har kallats för ”industrins undersköterskor”. De tillhör ett underbetalt kvinnodominerat yrke. Deras genomsnittslöner ligger långt under genomsnittslönerna i många branscher inom LO-yrkena.

NT - 18 jul 16 kl. 11:00

Särskilt boende har bristande bedömning av risker

Riskbedömningen av arbetsplatsen är inte tillräcklig..

Cornucopia - 15 jul 16 kl. 13:37

Fd poliser får bättre betalt hos andra myndigheter

Jag slängde ut en fråga om vart de poliser som nu säger upp sig i massavhopp tar vägen? Anekdotiska svar visar på att de går till andra myndigheter, där de får högre betalt för ett bekvämt, ofarligt jobb med fasta arbetstider.
Sverige upplever på goda grunder massavhopp från Polismyndigheten.

Nya Wermlands Tidningen - 14 jul 16 kl. 11:50

Ohälsa på arbetsplatsen

Många socialsekreterare upplever stress på jobbet. Utökade resurser och bra samarbete med ledningen är avgörande för att förbättra arbetsmiljön inom branschen, enligt Akademikerförbundet SSR..

Västerbottens Folkblad - 14 jul 16 kl. 09:05

Balkarna föll på benen – en till sjukstuga

En arbetsplatsolycka har inträffat under morgonen i Storuman. Balkar föll på en medarbetares ben, men han blev inte fastklämd. Ambulans har fört mannen till Storumans sjukstuga och polisen är på väg till arbetsplatsen för att dokumentera olycksplatsen.

Skånskan - 11 jul 16 kl. 14:00

Ny socialchef arbetar med målbild

HÖRBY För tre veckor sedan dansade hon in i Hörby kommun som en sprudlande virvelvind. Den nya socialchefen ser inga hinder utan bara möjligheter och lösningar.Hon kommer senast från Landskrona där hon har varit områdeschef för en stor äldrevårdsverksamhet med ansvar för alla sjuksköterskor, rehabiliteringspersonal och korttidsverksamhet.

SVT - 26 jun 16 kl. 08:58

Föräldrar lyckligare än barnlösa i Sverige

Svenskar med barn är lyckligare än de utan, men i bland annat USA råder det omvända, skriver amerikanska forskare i en ny rapport. Enligt svenska forskare är det flexibilitet på arbetsplatsen och statens inställning till olika familjekonstellationer som gör att Sverige har så nöjda föräldrar..

Expressen - 16 jun 16 kl. 20:28

Ivan sov – då stal tjuvar hans korvvagn

Tvåbarnspappan Ivan Ladans rullande korvkiosk är försvunnen. Medan han låg hemma i sängen och sov passade tjuvar på att stjäla hela arbetsplatsen med korvar och allt. – De tog inte bara min vagn, de tog mitt jobb också, säger Ivan..

Skånskan - 03 jul 16 kl. 08:00

Ombud ska säkra patientsäkerheten

SKÅNE Varje självmord är ett för mycket. Det menar Martin Hultén, chefläkare för psykiatri Skåne. Nu satsar han och de andra i ledningen stenhårt på att förebygga fler självmord genom bland annat patientsäkerhetsombud på avdelningarna.

YLE - 08 jun 16 kl. 16:30

Investeringstips: Personalen

För trettio år sedan var det närmast en skam att medge att man trivdes på jobbet. I dag eftersträvar alla välmående på jobbet – men alla är inte villiga att göra resursmässiga uppoffringar. På Kimitoön har man sedan millennieskiftet aktivt jobbat med personalens välmående.

NT - 05 jul 16 kl. 16:18

Facket hälsar på sommarjobbare

Under två veckor ska representanter från LO informera ungdomar med sommarjobb om deras rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen..

Skånskan - 03 jul 16 kl. 14:00

Hon slår ett slag för slöjden i stan

Personligt Luisa Carbonelli och några vänner tyckte att det kändes lite konstigt att landets tredje största stad inte hade någon hemslöjdsförening. Så de bildade en, och nu har den fyllt fyra år.Namn: Luisa Carbonelli
Ålder: 42 år
Yrke: Upplevelsedesigner
Familj: Man
Bor: Lägenhet i centrala Malmö
Aktuell: Ordförande i Malmö hemslöjdförening, som med sina fyra år på nacken är en av Sveriges yngsta.

DN - 27 jun 16 kl. 06:00

Negativa kollegor fiender mot din kreativitet


Många organisationer ställer höga krav på att medarbetarna ska vara kreativa. Men för att tänka fritt krävs det en tillåtande miljö och kollegor som är öppna för nya idéer. Forskning visar nämligen att klimatet på arbetsplatsen har stor betydelse för hur kreativa vi är..

BT - 30 jun 16 kl. 04:00

Var stolt över pride

18 år efter Stockholm och nio år efter Göteborg, i dag inleds Borås första pridefestival. Det är ett tecken i tiden att Borås har blivit med pridefestival. Från att mest ha varit ett storstadsfenomen har allt fler mellanstora städer de senaste åren fått egna festivaler, så som Växjö, Örebro, Karlskrona, Jönköping och Falun.

Sydöstran - 29 jun 16 kl. 16:59

LO:s kampanj ska hjälpa unga sommarjobbare

I 35 år har LO åkt runt för att informera unga sommarjobbare om deras rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen. Under onsdagen intog tre representanter Olofström..

Nerikes Allehanda - 29 jun 16 kl. 05:15

Parhus, papegoja och Peugeot?

Midsommar har passerat och sommaren är i full gång. Det har dansats runt midsommarstänger, ätits sill och potatis. Regn och sol har varvat varandra.

Nyan - 08 jun 16 kl. 21:00

Nya Ålands årsbarn blir ny chefredaktör

Nyhetschef Anna Björkroos efterträder på fredag avgående chefredaktören Jonas Bladh.

– Beslutet att acceptera jobbet krävde mycket eftertanke, nu är jag bara entusiastisk.
Då Nya Åland i dag för 35 år sedan kom ut för allra första gången var Anna Björkroos tre månader gammal och hennes pappa, journalisten Anders Johansson, var nyvald ordförande för tidningsandelslagets styrelse.

Sydsvenskan - 30 apr 16 kl. 04:00

Utan väggar går vi in i väggen

Angående arkitektur så har jag ett favoritcitat. Winston Churchill sa 1943: ”Vi formar våra byggnader och sedan formar de oss”. Lägg till något som den brittiske filosofen John Ruskin poängterade: om vi vill veta sanningen om ett samhälle bör vi studera dess konst och ingen konst är väl tydligare än byggnadskonsten som är skriven längsmed gatorna.

YLE - 20 jun 16 kl. 18:41

Trenden med kontorsgemenskaper skapar mera jobb

Kontorsgemenskap kan vara ett sätt att skapa mera jobb och samtidigt göra arbetslivet mera hållbart, hävdar arbetslivsforskaren Pia Houni. Trenden med så kallade co-working spaces, där småföretagare och frilansare jobbar tillsammans, har nu på allvar fått fart också i Finland. Tjänstedesignföretaget Hellon jobbar i en gammal fabrikslokal i Rödbergen i Helsingfors och i samma utrymmen har de låtit frilansare och mindre företag hyra in sig.

Skånskan - 23 jun 16 kl. 14:32

Nio medarbetare i Kävlinge prisades

Kävlinge Nio kvinnor har i veckan prisats av Kävlinge kommun. För tredje året i rad har årets medarbetare, chef och aktivitet utsetts. Den offentliga maten är en av Kävlinges stoltheter.

Barometern - 22 jun 16 kl. 11:46

Oro på sågen - upp till 40 kan få gå

Oro. Förstämning. Tystnad.

Skånskan - 17 jun 16 kl. 19:38

Flera nyheter på gång i Folkets parks utbud

Malmö Återkommande favoriter och klassiker blandas med färska idéer när Folkets park går mot sin högsäsong.
Även verksamhetschefen är ny för sommaren, och trots att hon tillträdde så sent som i augusti har hon redan storslagna planer.– Här kommer finnas allt möjligt kul för barn i olika åldrar, kommenterar verksamhetschefen Felicia Fredriksson.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 17:44

De visar framtiden

Lund Fläckborttagning utan kemikalier, ett verktyg som kan hindra virusspridning på arbetsplatsen, ett överlevnadskit för jordbävningar och framtidens biljettmaskin.Det här är en liten del av idéerna som presenteras när drygt 50 kandidat- och masterstudenter vid Industridesignskolan nu har sin examensutställning.
Mycket kretsar kring hållbarhet i olika former, som Klyka av Siri Andrén och Åsa Pålsson.

YLE - 16 jun 16 kl. 10:56

Folk får gå från Wärtrsilä redan i dag

De som blir utan jobb på Wärtsilä i Vasa får gå genast. Wärtsilä började på torsdag morgon ge besked till de personer som sägs upp. Uppsägningarna träder i kraft genast och de uppsagda har ingen arbetsplikt.

YLE - 16 jun 16 kl. 10:56

Folk får gå från Wärtsilä redan i dag

De som blir utan jobb på Wärtsilä i Vasa får gå genast. Wärtsilä började på torsdag morgon ge besked till de personer som sägs upp. Uppsägningarna träder i kraft genast och de uppsagda har ingen arbetsplikt.

YA - 14 jun 16 kl. 03:00

Yalla Sjöbo får 100 000 kronor i bidrag

Mötesplatsen och den blivande arbetsplatsen Yalla Sjöbo får nu en skjuts framåt. Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta har beslutat bidra med 100 000 kronor till föreningen..

Dagensanalys.se - 13 jun 16 kl. 09:09

Hälften går till jobbet sjuka – chefer blundar för konflikter

Civilekonomerna har släppt sin årliga rapport om hälsa och balans på arbetslivet där 1476 personer har svarat på frågor kring arbetet. Det finns intressanta svar på hur man ser på sin arbetssituation och på relationen till sin chef. En fjärdedel, 25 procent, har konflikter på arbetsgruppen som påverkar dem negativt.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 14:00

Andraledare Andraledare

Opinion En åttioårig dam berättar för Dagens Nyheter om hur hon lurats av falska så kallade asfaltsläggare. En man knackade på dörren och erbjöd henne att lägga om taket på hennes villa. Han verkade seriös, vänlig och pålitlig.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 08:43

Upprustningen av nya Sus börjar ta form

Malmö Byggnationen kring Skånes universitetssjukhus (Sus) har nog få kunnat missa.
Ett arbete som påverkar trafiken, men inte sjukhuspersonalen.I går fick Skånskan möjligheten att titta bakom kulisserna.

YLE - 21 maj 16 kl. 15:51

Bokföringschef: Personal som trivs är en nyckel till framgång

För att skapa ett framgångsrikt företag måste man vara noga med förtroendet och ha en personal som trivs. Det är också viktigt att företaget uppfattas som lokalt också om det inte betyder fysisk närhet. Så säger den mångåriga företagaren inom bokföringsbranschen, Dennis Barman från Ekenäs.

Skånskan - 03 jun 16 kl. 11:14

Miljöpris till cykelåkeri och studentförening

Lund Företaget Movebybike och studentföreningen Lund Sustainable Engineers får dela på Lunds miljöpris 2016.Beslutet togs på kommunstyrelsens miljö- och hälsoutskotts sammanträde på torsdagen. Movebybike transporterar allt från dagisbarn till fullskaliga flyttar av kontorsverkssamheter och får priset för att visat att det är möjligt att transportera det mesta med hjälp av cykel och släp, något som gör dem till kanske ”Sveriges grönaste åkeri2.

SR - 01 jun 16 kl. 12:24

Arbetsskadorna fortsätter öka - mest bland kvinnor

Antalet arbetsolyckor och arbetssjukdomar fortsatte att öka 2015, rapporterar Arbetsmiljöverket. Den största ökningen av arbetssjukdomar beror på organisatoriska och sociala problem på arbetsplatsen och värst är det för kvinnor..

Cornucopia - 02 jun 16 kl. 07:34

Gästinlägg: Volkswagen Golf automatbromsar för vägplåt

På grund av fortsatt sjukdom får ni hålla till godo med ett utmärkt gästinlägg signerat Tommy Walfridsson. Denna gång handlar det om automatiseringen av våra bilar.

Hade för ett år sedan fel på radarn i fronten på min Golf Variant (ja den kallas visst Sportkombi numer, efter någon bortgången dinosaurie) av 2014 års modell och fick felmeddelande.

SR - 01 jun 16 kl. 17:01

Stora problem med arbetssjukdomar inom omsorg, vård och skola

Ökningen av arbetssjukdomar beror till störst del på organisatoriska och sociala problem på arbetsplatsen, och värst är det inom offentlig förvaltning, vård, omsorg och skola..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.