Arbetsplatsen

Sunday, 23 October, 18:06

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 01 okt 16 kl. 06:00

Facket vet inget om otrivseln bland de anställda

Facket har inte haft kontakt med de anställda på Samhall i frågor som rör stress och otrivsel på arbetsplatsen..

YLE - 30 sep 16 kl. 10:30

Nu klart: Psykiatrin i Västnyland hör till Helsingfors

Nämnden för Västra Nylands sjukvårdsområde (VNS) godkände vid sitt möte i torsdags (29.9) att psykiatrin vid Raseborgs sjukhus administrativt kommer att lyda under Helsingfors Universitets centralsjukhus HUCS. Förändringen innebär bland annat att psykiatrin vid Raseborgs sjukhus kan ge svenskspråkig service på distans till det övriga HUCS-området.

Cornucopia - 22 sep 16 kl. 10:43

Utbrändhet och stressreaktioner inte alltid arbetsgivarens fel och ansvar

I Sverige är stressreaktioner eller sk utbrändhet något som alltid landar i arbetsgivarens knä. Detta trots att det ofta kan handla om privatlivet. Ändå ska arbetsgivaren betala för sjukskrivning och rehabilitering.

Politologerna - 19 sep 16 kl. 06:25

Vad kan Norge lära oss om visselblåsarkultur?

I onsdags förra veckan besökte jag ett seminarium som arrangerades av Statskontoret. Det avhandlade ett uppdrag som ligger hos dem: att utreda om en gemensam visselblåsarfunktion för flera myndigheter kan vara ett vettigt verktyg i regeringens antikorruptionsarbete. Frågan får anses vara angelägen i ljuset av att (1) det finns skäl att tro att anställda ogärna amvänder myndigheternas egna, interna system för visselblåsare, och att (2) det nya förslaget till ”visselblåsarlag” anklagats för att vara urvattnat/tandlöst.

DN - 01 sep 16 kl. 10:15

Matchanställningar ska hjälpa nyanlända


Regeringen föreslår att alla anställda i skolor, vård- och omsorgsbolag som till någon del är skattefinansierad ska omfattas av meddelarfriheten. Det betyder att även de som jobbar på privata välfärdsföretag kan larma medier om missförhållanden på arbetsplatsen, utan risk för repressalier från arbetsgivaren..

VA - 16 sep 16 kl. 15:40

Så gör du dina kollegor obekväma – de mest fruktade samtalen på arbetsplatsen

Dags att bita i det sura äpplet och ta det där jobbiga samtalet en kollega?.

Dagensanalys.se - 12 sep 16 kl. 15:31

SAP vill ta bort de känslomässiga aspekterna för en rättvisare rekrytering

Att ha en mångfald på arbetsplatsen har i flera studier visat sig vara lönsamt, nu senast i studien Leaders 2020 som genomfördes av Oxford Economics. Baserat på denna och liknande forskning tar SAP nu fram digitala verktyg för att ta bort subjektivitet ur rekryterings- och beslutsprocesser. Genom sina fyra nya verktyg avser SAP bidra till en ökad neutralitet i beslut som rör utvärderingar av såväl potentiella kandidater som befintlig personal.

Sydöstran - 06 sep 16 kl. 15:14

Upprörande bud av Vårdföretagarna

De personliga assistenterna gör ett enormt viktigt arbete för människor med funktionsnedsättningar. De är proffs inom sina yrken och finns på arbetsplatsen hos sina brukare dygnet runt, året om..

Skånskan - 05 sep 16 kl. 17:09

Samtliga brukare är nöjda med hemtjänst

GENARP Två år i rad har hundra procent av de äldre som har hemtjänst i Genarp svarat att de är nöjda med den hjälp och service de får.
Camilla Palmqvist, samordnare för hemtjänsten, uppger att det goda ryktet också gör att arbetsplatsen är omtyckt, vilket märks vid nyrekrytering.– Att verksamheten får så bra betyg är roligt, men sedan gäller det att inte tappa.

DrivaEget - 07 sep 16 kl. 14:20

Flytta arbetsplatsen till krogen

 Affärer  Trött på att jobba hemma? Nu kan du istället ha kontor hos Melker Andersson – eller flera andra kända krogar, med nya tjänsten Palaver. Så här fungerar den för dig som företagare.

YLE - 24 aug 16 kl. 10:56

SFP: Höj hushållsavdraget, förkorta inkomstrelaterade dagpenningen

Enligt SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson kommer regeringen inte att kunna leva upp till sina sysselsättningsmål. Partiet presenterade på onsdagen ett åtgärdsprogram för att förbättra sysselsättningen. Svenska Folkpartiet vill bland annat göra den inkomstrelaterade dagpenningen mer sporrande genom att höja på summan samtidigt som man förkortar utbetalningstiden.

Skånskan - 02 sep 16 kl. 14:00

Fördelar med meddelarskydd överväger

Opinion Regeringen lägger ett förslag om att utöka meddelarfriheten så att den även omfattar privatägda verksamheter. Anställda på till exempel privata vårdföretag ska kunna slå larm om missförhållanden utan att arbetsgivaren ska kunna efterforska källan, precis som inom offentlig verksamhet.
Det är ett bra förslag från regeringen.

Sydöstran - 01 sep 16 kl. 17:00

Stärk välfärdsarbetarna

En vital demokrati förutsätter orädda medborgare. Ingen ska exempelvis behöva vara rädd att säga sin mening om missförhållanden på arbetsplatsen. Starka fackliga organisationer räcker inte alltid till..

DN - 01 sep 16 kl. 10:15

Anställda i privat välfärd får larma om missförhållanden


Regeringen föreslår att alla anställda i skolor, vård- och omsorgsbolag som till någon del är skattefinansierad ska omfattas av meddelarfriheten. Det betyder att även de som jobbar på privata välfärdsföretag kan larma medier om missförhållanden på arbetsplatsen, utan risk för repressalier från arbetsgivaren..

YLE - 31 aug 16 kl. 05:00

Stora skillnader i de ersättningar som företagare får för läroavtal

De ersättningar som läroavtalsbyråerna betalar åt företagare som ingår läroavtal varierar kraftigt. Summorna kan variera med hundratals euro i månaden trots att avtalen gäller för samma examen och är till synes identiska. - Det låter besynnerligt men en förklaring till variationerna kan vara att alla avtal förhandlas från fall till fall och ersättningarna som betalas ut beror på hur mycket stöd eleverna förväntas behöva på arbetsplatsen, säger läroavtalsplaneraren Anders Levin vid yrkesskolan Axxell som ansvarar för läroavtalen i Åboland.

Skånskan - 30 aug 16 kl. 10:00

Marieholmsbanan växer sakta fram

Eslöv/marieholm Utvecklingen av Marieholmsbanan går fort framåt.
Skånskan uppdaterar om det pågående arbetet.Den torra sanden ryker från arbetsplatsen i Marieholm.

Nya Wermlands Tidningen - 27 aug 16 kl. 06:00

Går på pengarna

Regeringen visste vad den gjorde när reformförslaget om ”Hälsoväxling för aktivare rehabilitering och omställning på arbetsplatsen”presenterades för något år sedan..

Dagensanalys.se - 26 aug 16 kl. 15:00

Fyra olika metoder för framgångsrik digitalisering av din organisation

Alltfler äldre, traditionella företag måste anpassa sig till den digitala verkligheten som är resultatet av internets dominans av vår vardag. Men hur går man bäst tillväga med denna process, denna digitalisering? Vi listar fyra olika tillvägagångssätt som kan vara värda en titt.

Dagens Medicin - 24 aug 16 kl. 06:30

Tekniken i fokus när bröderna startade eget

När arbetsplatsen inte nappade på digitala lösningar valde läkarbröderna att gå sin egen väg och öppna en egen vårdcentral..

Expressen - 09 aug 16 kl. 18:12

Filip Hammars nya känga mot Bindefeld

Tv-profilen Filip Hammar har träffat en kvinna som berättar "hårresande historier" om när hon jobbade med en tv-produktion hos Micael Bindefeld. Festfixaren ska, enligt kvinnan, ha kallat arbetsplatsen för "flyktinglägret" och hotat att "strimla" henne. Hammar riktar skarp kritik mot Bindefeld.

Nya Wermlands Tidningen - 23 aug 16 kl. 12:10

Personalutrymmen på gång vid återvinningscentralen

Personalen vid återvinningscentralen i Ekshärad kommer att få personalutrymmen så snart bygglov beviljats för den upprustade barack som personalen tidigare kände sig som ”soptippsråttor” i. Det beskedet fick Arbetsmiljöverkets representanter vid måndagens återbesök på arbetsplatsen..

Expressen - 06 aug 16 kl. 07:39

Hemtjänsten fungerar inte för dementa Karin

Liggsår och fulla blöjor. Dementa Karin Olsson i Matfors, Sundsvall behöver hjälp med allt, men enligt maken Jan Olsson fungerar inte hemtjänsten. – När jag har påpekat att vi har papper på att Karin ska träna på att gå och tvättas med tvål och vatten blev det sura miner från personalen.

Opinionen.se - 15 aug 16 kl. 15:55

Har man rätt att bära huvudduk på jobbet?


I ett franskt mål, som gäller frågan om uppsägning av en medarbetare som burit huvudduk, har den så kallade generaladvokaten i ett förslag till förhandsavgörande menat att uppsägningen utgör direkt diskriminering. En fransk domstol har begärt ett förhandsavgörande av EU-domstolen i ett mål där en muslimsk kvinna, som arbetade som mjukvarudesigner inom den privata sektorn, blivit uppsagd för att hon krävt att få bära huvudduk på arbetsplatsen. Arbetsgivarens hade vid anställningens ingående upplyst kvinnan om att det kunde uppstå tillfällen då kvinnan inte skulle kunna bära sin huvudduk, till exempel vid kundmöten.

Barometern - 15 aug 16 kl. 11:00

Arbetsmiljöverket ska inspektera skolmiljön

Arbetsmiljöverket meddelar att man kommer till Torskolan för en inspektion. Myndigheten ska bland annat granska om arbetsbelastningen är för hög på arbetsplatsen..

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Flera tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Polistredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby blir långdragen. Flera tjänstemän och förtroendevalda misstänks för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Isolerades på arbetsplatsen Utredningen drar ut på tiden och undersökningsledare Markus Simpanen säger att flera tjänstemän och förtroendemän misstänkta för att ha brutit mot arbetssäkerheten och för andra tjänstebrott.

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Utredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby drar ut på tiden. Enligt polisen misstänks ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Utredningen av det misstänkta arbetarskyddsbrottet i Karleby växer sig allt större och drar ut på tiden.

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Polisutredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby blir långdragen. Flera tjänstemän och förtroendevalda misstänks för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Isolerades på arbetsplatsen Utredningen drar ut på tiden och undersökningsledare Markus Simpanen säger att flera tjänstemän och förtroendemän misstänkta för att ha brutit mot arbetssäkerheten och för andra tjänstebrott.

Nyan - 11 aug 16 kl. 13:52

Dubbelt besöksförbud för brottsmisstänkt

Besöksförbud på ett år.

Det har tingsrätten fattat beslut om för den man som nu sitter häktad efter en knivattack mot sin tidigare sambo.
Mannen häktades efter att han attackerat kvinnan i hennes hem i Godby den 3 augusti.

DI - 11 aug 16 kl. 17:08

Visar upp digital värld

Tesen att människan har mindre och mindre tid att förkovra sig på arbetsplatsen, men ett större behov av att göra det driver Malmökonferensen framåt.”Vi som jobbar med förkovringsprodukter får ett allt större ansvar att förpacka rätt”, säger Martin Thörnkvist..

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Flera tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetsskyddsbrott

Polistredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby blir långdragen. Flera tjänstemän och förtroendevalda misstänks för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Isolerades på arbetsplatsen Utredningen drar ut på tiden och undersökningsledare Markus Simpanen säger att flera tjänstemän och förtroendemän misstänkta för att ha brutit mot arbetssäkerheten och för andra tjänstebrott.

Skånskan - 10 aug 16 kl. 06:00

”Koncerntänket orsak till flykten”

Skåne Bristen på personal i vården är skapad av effektiviseringsprofeterna.
Det hävdar Mats Runsten, ordförande i Vårdförbundet Skåne.– Vi har haft det här problemet i många år.

SVT - 08 aug 16 kl. 21:04

Efter semestern: Så slipper du jobbångesten

I dag är det många som börjar jobba igen efter semestern, och för en del människor kan det kännas lite jobbigt att återvända till arbetsplatsen. Vi har pratat med två stress- och arbetsmiljöforskare som ger sina bästa råd och tips för att hantera övergången från semester till jobb..

Skånskan - 08 aug 16 kl. 08:00

Kollegas njursten – ursäkt att köra fort

Hörby En 69-årig Hörbybo frias trots fortkörning – kollegans njursten anses vara ursäkt nog.En 69-årig man som är delägare i ett lantbruksföretag åkte fast för hastighetsöverträdelse. När han befann sig på jobbet åkte han i väg på ett ärende med sin fru, men blev uppringd av kollegorna och tvingades vända om.

Expressen - 01 aug 16 kl. 15:47

Fräcka konstkuppen: Stal glas för 275 000 kr

En eller flera gärningsmän slog till mot Orrefors outletbutik i Höganäs på söndagskvällen. Bara tio minuter efter att butikssäljaren Åsa Anderberg lämnat arbetsplatsen bröt de upp dörren – och stal konstglas för drygt 275 000 kronor. – Det känns obehagligt, säger Åsa Anderberg..

YLE - 03 aug 16 kl. 13:24

Behovet av att mätta folk är inte mättat i Vasa

Det finns plats för fler lunchrestauranger i Vasa tror folk i branschen. Det gäller dock att hitta sitt eget koncept. I måndags blev det klart att lunchrestaurangen Panorama i Vasa ansöker om konkurs.

Realtid - 01 aug 16 kl. 13:16

Att minnas effektivt

Psykologen Anna Derwinger förklarar hur minnet fungerar, och vilka möjligheter det finns att optimera det på arbetsplatsen..

YLE - 31 jul 16 kl. 16:07

Arbetsprövningen kan utvidgas – trots hittills skrala resultat

Regeringen vill utvidga den så kallade arbetsprövningen till att gälla alla arbetslösa. Planen är att arbetslösa från och med nästa år ska få visa vad de går för genom att jobba en månad oavlönad, men med arbetslöshetsersättning. Antero Levänen som är personalchef vid HOK-Elanto som driver dagligvaruhandel och restauranger tror att utvidgad arbetsprövning särskilt kunde hjälpa dem som inte har så stor arbetserfarenhet.

Skånskan - 31 jul 16 kl. 14:00

Stäng Frostavallen

Opinion Både boende, gode män och före detta personal vittnar om missförhållanden på flyktingboende på Frostavallen. En nästan obegripligt fientlig miljö för barnen skildras, med fysiska och verbala hotelser, mobbning och våld. I vissa fall rör det sig om att ett faktiskt brott ska ha begåtts, som att personalen tagit strypgrepp på de unga.

ÖstersundsPosten - 07 sep 16 kl. 17:09

Region Jämtland Härjedalen mest jämställda arbetsplatsen

Region Jämtland Härjedalen är den mest jämställda arbetsplatsen bland landets landsting och regioner..

SN - 21 jul 16 kl. 07:07

Fiskare döms för intrång – men får tillbaka yxa

Mannen ertappades av polis i mitten av mars då han stod på byggnadsställningen på den inhägnade och larmade arbetsplatsen vid Nyköpingsån. I ryggsäcken hade han fiskeutrustning och en yxa. Yxan togs i beslag men tingsrätten bedömer att den ska lämnas tillbaka.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.