Arbetsplatsen

Monday, 24 July, 18:41

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
News55 - 30 maj 17 kl. 15:07

Lotten Sunna (Fi): “Pensionssystemet måste göras om från grunden”

På Mors dag firades mödrar runt om i Sverige, men för Feministiskt initiativ räcker det inte med att ge mamma en blomma. Partiet vill se större förändringar än så. Detta har legat till grund för deras nya initiativ Pensionsuppropet.

GT - 31 maj 17 kl. 20:47

Kommunal chef sparkas – stal hemtjänstens julklappar

En chef vid hemtjänsten i Göteborgs kommun anklagas för att ha stulit personalens julklappar, designade skålar av märket Georg Jensen, ur ett låst förråd på arbetsplatsen. En polisutredning pågår.Och nu vill kommunen ge chefen sparken..

YLE - 21 jun 17 kl. 12:30

Fyra personer vid Helsingfors djurskyddsförening misstänks för brott

Fyra personer vid Helsingfors djurskyddsförening (HESY) misstänks för arbetarskyddsbrott. Polisens förundersökning är nu klar och går till åtalsprövning. Det här uppger polisen för Yle Huvudstadsregionen.

YLE - 21 jun 17 kl. 12:30

Fyra anställda vid Helsingfors djurskyddsförening misstänks för brott

Fyra personer vid Helsingfors djurskyddsförening (HESY) misstänks för arbetarskyddsbrott. Polisens förundersökning är nu klar och går till åtalsprövning. Det här uppger polisen för Yle Huvudstadsregionen.

Dagens PS - 07 jun 17 kl. 11:00

Mediterade med munkar – blev konstnärernas frälsare

Vem är du? ”Perfektionist ut i fingertopparna, har aldrig lämnat något åt slumpen oavsett om det rört sig om studier, karriär eller familjeliv. Har ett enormt driv, näst intill maniskt, när mindfulness och yoga började slå igenom i Sverige åkte jag till Himalaya och mediterade med buddhistiska munkar tio timmar på ett stengolv varje dag.

Världen Idag - 29 maj 17 kl. 00:01

Gäller inte mänskliga rättigheter i praktiken?

I april förlorade barnmorskan Ellinor Grimmark i Arbetsdomstolen och nekades därmed rätten till samvetsfrihet. Hon blev också skyldig att betala samtliga rättegångskostnader ur egen ficka. Nyligen fick hon en faktura på ca 1 640 000 kr från Region Jönköping som ska vara betald den 3 juni 2017.

YLE - 15 jun 17 kl. 12:08

Utmarsch vid Åbovarvet

Anställda vid Meyer Turku har lämnat sina arbetsplatser vid lunchtid i dag, torsdag. Enligt huvudförtroendeman Juha Jormanainen har stämningen på arbetsplatsen blivit sämre. Det här gäller främst stålproduktionen där anställda både fått varningar och hotats, berättar Jormanainen.

YLE - 19 jun 17 kl. 14:01

Nu tiger man vid varvet

På torsdag tågade hundratals stålarbetare ut från Meyers varv i Åbo. På måndag fortsatte arbetet som vanligt, men någon klarhet kring utmarschen ger man inte. Utmarschen gäller främst stålproduktionen där anställda både fått varningar och hotats, berättade huvudförtroendeman Juha Jormanainen i torsdags.

YLE - 24 maj 17 kl. 15:47

Vaccinationstvång för anställda inom vård och omsorg

Den nya smittskyddslagen som trädde i kraft den 1 mars i år kräver att anställda inom social-och hälso-och sjukvården måste ha ett fullgott vaccinationsskydd inom en övergångstid på ett år . Syftet är att skydda klienter och patienter för följder av smittsamma sjukdomar. Anställda och studerande på praktik skall ha skydd mot mässling och vattkoppor via vaccination eller genom att man självt haft sjukdomen.

YLE - 19 jun 17 kl. 14:01

Nu tiger man vid Åbovarvet

På torsdag tågade hundratals stålarbetare ut från Meyers varv i Åbo. På måndag fortsatte arbetet som vanligt, men någon klarhet kring utmarschen ger man inte. Utmarschen gäller främst stålproduktionen där anställda både fått varningar och hotats, berättade huvudförtroendeman Juha Jormanainen i torsdags.

YLE - 01 jun 17 kl. 14:19

17-åriga Axel Ahlvik tycker det är fantastiskt att jobba på slakteri

Att jobba med djur kan innebära en hel del olika saker. För 17-åriga Axel Ahlvik innebär det slakt och styckning. Han är nämligen snart en färdigutbildad slaktare.

YLE - 12 jun 17 kl. 05:07

Arbetsplatser erbjuder dagvård på sommaren - "vi får pengarna tillbaka med god ränta"

Barnfamiljer tampas varje sommar med ett stort pussel där barnens sommarlov måste pusslas ihop med föräldrarnas ledigheter. Några arbetsplatser erbjuder därför i sommar barnvård åt sina arbetstagares barn under juni månad. Juni månad är ofta ett stort pussel för barnfamiljer.

DalaDemokraten - 19 jun 17 kl. 09:40

Här är anledningen till att sex av tio svenskar lider på arbetsplatsen - "Verkligen beklagligt"

Koncentrationssvårigheter, trötthet, huvudvärk och försämrat minne. En majoritet på 61 procent känner av konsekvenser likt dessa på grund av en dålig ljudmiljö på jobbet, trots att rätt utrustning och lösningar skulle kunna undvika problemen..

Dalarnas tidningar - 19 jun 17 kl. 09:40

Här är anledningen till att sex av tio svenskar lider på arbetsplatsen - "Verkligen beklagligt"

Koncentrationssvårigheter, trötthet, huvudvärk och försämrat minne. En majoritet på 61 procent känner av konsekvenser likt dessa på grund av en dålig ljudmiljö på jobbet, trots att rätt utrustning och lösningar skulle kunna undvika problemen..

YLE - 15 jun 17 kl. 10:34

Allt fler anställda tar influensavaccin på sjukhus – nu är täckningen på toppnivå

Influensavaccinationer av såväl personal som patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har ökat stadigt de senaste åren. Distriktet har störst andel influensavaccinerad personal i Finland. Under år 2016 lät 92 procent av personalen vaccinera sig mot influensa.

Länstidningen i Jämtland - 17 jun 17 kl. 05:30

Förstärkt fokus på faror och risker i arbetsmiljön

För att trimma kunskaperna om hur risker ska förebyggas på arbetsplatsen har personal på Fyrås Trä haft arbetsmiljö- och riskutbildning i veckan..

LV - 15 jun 17 kl. 17:30

Facket stänger arbetsplats – personalen mår inte bra

Facket Kommunal stängde på tisdagen en arbetsplats för hemtjänsten i östra Eksjö kommun. Inledningsvis är arbetsplatsen stängd fram till 20 juni. – Det stämmer, bekräftar Kommunals ordförande Pia Schelin i Eksjö..

YLE - 21 maj 17 kl. 08:00

Filippinska sjukskötare utan rättigheter

Filippinska sjukskötare utan rättigheter Många har tvingats till olagliga avtal eller krävts på pengar Flera hundra filippinska sjukskötare har rekryterats till Finland för att sköta äldre på privata vårdhem. Men deras universitetsutbildning godkänns inte i Finland, och därför arbetar de med enklare uppgifter än de skulle ha kompetens för. Många skötare har dessutom tvingats till olagliga avtal.

BT - 15 jun 17 kl. 06:00

Tjuvstart på nya arbetsplatsen

Boråscoachen Henrik Svensson har dragit i gång jobbet i Boråshallen. Men det handlar inte om sommarträning med Borås Basket, utan nu är det som förbundskapten för U20-landslaget som Svensson är i Borås..

YLE - 14 jun 17 kl. 05:31

Rättegång mot Wärtsilä inleds

32 tidigare Wärtsilä-anställda anser att de blivit olagligt uppsagda från sina jobb på Wärtsilä i Vasa. De kräver sin tidigare arbetsgivare på sammanlagt 1,53 miljoner euro i skadestånd. På onsdag inleds rättegången i Österbottens tingsrätt.

YLE - 14 jun 17 kl. 05:31

Rättegång mot Wärtsilä skjuts upp till hösten

32 tidigare Wärtsilä-anställda anser att de blivit olagligt uppsagda från sina jobb på Wärtsilä i Vasa. De kräver sin tidigare arbetsgivare på sammanlagt 1,53 miljoner euro i skadestånd. Tanken var att rättegången skulle inledas på onsdag i Österbottens tingsrätt, men den skjuts upp till hösten.

DalaDemokraten - 12 jun 17 kl. 16:30

Scandbook varslar 35 personer i Falun

Tryckeriföretaget Scandbook varslar om uppsägning för 35 personer i sin fabrik i Falun. Det som en del i den omstruktureringsprocess Scandbook just nu genomför.
– Sedan tidigare har 24 fått gå.

Hela Gotland - 08 jun 17 kl. 05:45

Färre skadar sig på arbetsplatsen

Psykosociala arbetsolyckor, till exempel om en person under längre tid varit utsatt för skadlig stress på jobbet, ökar..

YLE - 06 jun 17 kl. 15:25

Sluten militärö öppnar för allmänheten - Se minnesmärket över huvudlös soldat från Krimkriget

Mullret från båtmotorn på passagerarbåten Kajava som tar besökaren ut till Mjölö, hörs över vågornas brus. Kajava är en av två båtar som från och med den tionde juni kommer att trafikera till och från den gamla militärön i Helsingfors yttre skärgård. För att komma till ön åker passagerarbåtarna förbi Sveaborg, Sandhamn och Skanslandet för att nå den yttre skärgården.

YLE - 06 jun 17 kl. 13:08

Polisutbildningen behöver bli bättre på gallring av rasister

I helgen framkom det att en sluten Facebookgrupp som drivs av medlemmar av den finländska poliskåren fört sig med rasistiska tongångar och att etnisk profilering förekommer bland yrkesutövande poliser. Kriminalöverkommissarie Thomas Elfgren säger dock att omfattningen inte är så stor som det kan verka. - Det är ju inte en Facebooksida dedikerad för rasistiska poliser utan det är en helt vanlig grupp med närmare 3000 medlemmar.

Nerikes Allehanda - 05 jun 17 kl. 14:06

Två hundra kilo tung byggmaskin stals

Natten mellan fredag den 2 juni och lördag den 3 utsattes en byggarbetsplats på Kungsgatan 29 i Nora för inbrott och stöld. För att få med sig en isolermaskin som vägde cirka 200 kilo stals även en kärra på arbetsplatsen..

YLE - 23 maj 17 kl. 05:59

Små skolor - en utrotningshotad miljö?

Kommunerna borde tänka strategiskt och profilera sig tydligare på skolfronten. Det hävdar forskare och universitetslärare Gunilla Karlberg- Granlund vid Åbo Akademi i Vasa. Hon menar att det är lätt för beslutsfattare att välja stora skolcentra på basen av prislappen samtidigt som många familjer önskar sig en mindre närskola.

YLE - 01 jun 17 kl. 04:41

Sång- och musikförbund åtgärdade trakasserier

Finlands svenska sång- och musikförbund har gjort en plan för att motverka trakasserier. Detta efter att förbundet prickats av arbetarskyddet för att en anställd trakasserats på arbetsplatsen. Det var efter att en arbetstagare ifjol kontaktade arbetarskyddsinspektionen som Sång- och musikförbundet tvingades vidta åtgärder.

YLE - 02 jun 17 kl. 16:08

Rättegång mot åländskt krögarpar och jurist avslutades

I dag avslutades rättegången mot ett krögarpar som står åtalade för ockerliknande diskriminering i arbetslivet. Paret drev tidigare två thairestauranger på Åland och enligt Ålands landskapsåklagare Henrik Lindeman har paret under åren 2006-2012 utnyttjat anställda som varit i en beroendeställning. Anställda har, enligt åklagaren, bland annat inte fått övertids- och helgersättningar och inte den veckovila och semester de haft rätt till.

Expressen - 12 apr 17 kl. 23:28

Läraren Charlotta dödshotad av elev

Läraren Charlotta var förväntansfull och glad när hon skulle börja jobba på en ny högstadieskola. Men efter att ha blivit hotad till livet av en elev såg hon ingen annan lösning än att lämna arbetsplatsen. Nu vill hon se att fler skolor vågar anmäla hot och trakasserier.

YLE - 16 maj 17 kl. 18:52

Pedantiska, småaktiga chefer skapar rädsla och ineffektivitet - berätta hur det är på ditt jobb!

Chefer som lägger sig i på mikronivå skadar arbetstagarens förtroende för ledningen. Transparens leder däremot till bättre arbetsprestationer, visar en ny avhandling som skrivits av Kirsti Maltamäki, magister i affärsvetenskaper. Maltamäki säger att en alltför strikt byråkrati på arbetsplatsen leder till outtalade problem och svagare arbetsprestationer.

Dagensanalys.se - 29 maj 17 kl. 11:00

8 viktiga egenskaper för att vara en bra ledare – enligt Google Project Oxygen

48 procent har ingen tilltro till traditionella medarbetarstudier visar en HR-studie, men Google bygger sin framgång på engagerade medarbetare och deras medarbetarundersökningar är en del i deras framgång. Problemet med de flesta feedbackverktyg
Hur vet du att svaren du får fungerar för vad du försöker uppnå? En undersökning av Impact Achievement Group och HRmarketer visar att 48 procent inte trodde att medarbetarundersökningar gav en ärlig och korrekt bedömning, 31 procent av de tillfrågade tyckte att undersökningar gav en korrekt bild.

Världen Idag - 29 maj 17 kl. 00:01

Det vi planerar nu och tillåter ta vår tid är det som senare kommer att vara det liv som blev vårt.

En kristen chef är annorlunda och ser medarbetaren som ”en älskad broder”. För en verkställande ledare med en kristen grundvärdering finns ytterligare en dimension i bedömningen av den anställde. När besluten som blir livsavgörande för den anställde ska tas vilar det på ett mer komplett underlag.

Sydsvenskan - 18 maj 17 kl. 10:00

Poesi på kvittorulle

Ann Lingebrandt läser drabbande vittnesmål från den hyperrationaliserade arbetsplatsen..

News55 - 26 apr 17 kl. 16:46

Barbro Westerholm: “Ålderismen är ingenting annat än resursslöseri”

Under rubriken “Passé efter 65” samlades åhörare och deltagare under onsdagen i riksdagen för en paneldebatt om ålderism som arrangerades på initiativ av Elisabeth Svantesson (M). News55:s Artur Ringart var en av deltagarna som fick säga sitt om den åldersdiskriminering som drabbar många av Sveriges äldre i dag. – Jag brukar säga att man mentalt aldrig blir äldre än 25 år, det är kroppen som åldras.

YLE - 24 maj 17 kl. 09:27

Betongen på Olympiastadion testas i laboratorium

Betongen som används vid renoveringen av Olympiastadion ska specialtestas på grund av betongskandalen i höstas, skriver Keskisuomalainen. Vid bygget har man konstaterat att det inte räcker att testa betongen på arbetsplatsen, utan den ska testas i laboratorium i en yrkeshögskola i Jyväskylä. Det här görs för att byggnaden anses vara så kulturhistoriskt värdefull och dessutom ska kunna ta emot stora folkmängder.

Jmini.se - 18 maj 17 kl. 07:30

Sökinsats efter försvunnen man

Vid 12.20-tiden på onsdagen fick polisen ett samtal från en arbetsgivare som var orolig för en anställd som inte dykt upp på arbetsplatsen, något som inte var likt personen. Under ärendets gång har det visat sig att grannar till den försvunne se.....

SvD - 14 mar 17 kl. 10:21

Arbetsgivare får rätt att förbjuda huvudduk

Interna regler på arbetsplatsen gör det möjligt för en arbetsgivare att förbjuda någon att bära muslimsk huvudduk på jobbet, konstaterar EU-domstolen i ett utslag om ett fall i Belgien i dag..

Skånskan - 19 maj 17 kl. 14:00

Pryoveckan avgjorde hennes yrkesval

Vattenkvalitet. Det var en pryovecka i åttonde klass som gjorde att Annika Jeppsson blev miljöinspektör. Svårt att säga varför nu, men hon tilltalades av det där med att lägga upp sin arbetsdag på morgonen och sedan ge sig ut och besöka olika miljöer.

Expressen - 08 maj 17 kl. 12:46

Hällde laxeringsmedel i kaffe – tros vara hämnd

Flera från personalstyrkan tvingades under två veckor gå hem från arbetsplatsen i Landskrona. Någon hade hällt laxeringsmedel i sina kollegers kaffe.– Det verkar ligga någon form av missnöje bakom det här, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, kommunikatör vid polisen nordvästra Skåne till Lokaltidningen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.