Arbetsplatsen

Friday, 27 May, 18:06

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 04 maj 16 kl. 16:56

Avskedad återvände med gevär och sköt en till döds

En anställd som fått avsked tidigare på dagen återvände några timmar senare till arbetsplatsen beväpnad med en pistol och ett gevär. En person sköts till döds..

Aftonbladet - 29 apr 16 kl. 13:56

Arbetsplatsen som är en dödsfälla

Kalle Holmqvist har läst en kusligt aktuell roman om byggarbetarens vardag.

Dalarnas tidningar - 26 mar 16 kl. 10:13

Här får anställda poäng när de tar rast

Kommunikationsbyrån Panang huserar i ett gammalt hus i centrala Falun. arbetsplatsen är uppbyggd kring ett rum med pentry, ett långt matbord och en hörna med fåtöljer och fruktskål på bordet. Arbetsrummen är helt inglasade.

DN - 09 mar 16 kl. 00:00

”Oacceptabelt att jobbet gör människor sjuka”


Nya regler från 31 mars. På fyra år har antalet arbetssjukdomar på grund av sådant som hög arbetsbelastning och problem i relationerna på arbetsplatsen ökat med 70 procent. Arbetsgivaren har ett ansvar för att organisera arbetet så att de anställda inte får en ohälsosam arbetsbelastning, skriver Erna Zelmin-Ekenhem, Arbetsmiljöverket..

Norrtelje Tidning - 28 apr 16 kl. 14:52

Försökte stjäla skrot – togs på bar gärning

Vid halv ett på torsdagseftermiddagen fick polisen ett samtal från en byggarbetsplats på Abborrvägen i Norrtälje. Personal hade noterat att två män stal skrot från arbetsplatsen, som de lastade in i sin bil..

Nerikes Allehanda - 19 apr 16 kl. 14:38

Montörer tillbaka efter hiss-olyckan

De två montörer som åkte i den arbetshiss som på måndagen kraschade vid bygget på Peppargatan, var tillbaka på arbetsplatsen på tisdagen..

Dagen - 28 apr 16 kl. 03:00

SFI: Företagen ger flyktingar motivation och framtidstro

Företag måste våga satsa på integration och välkomna nyanländag på arbetsplatsen. Det menar Lena Thornéus, nationell projektledare för SFI, Svenska för invandrare..

Dagen - 28 apr 16 kl. 03:00

SFI: Företagen ger flyktingar motivation och framtidstro

Företag måste våga satsa på integration och välkomna nyanländag på arbetsplatsen. Det menar Lena Thornéus, nationell projektledare för SFI, Svenska för invandrare..

Västerbottens Folkblad - 27 apr 16 kl. 11:00

Byggarbetsplats saknade ställningar – risk för fallolyckor

Arbetsmiljöverket ställer efter en inspektion på en byggarbetsplats utanför Umeå krav på förbättringar i arbetsmiljön. Myndigheten genomförde en inspektion den 19 april och konstaterade flera brister. Arbetsmiljöverket konstaterar att det saknas tillräckliga skyddsräcken på ställningar.

Nerikes Allehanda - 08 apr 16 kl. 14:33

Måleriföretaget polisanmäler facket

Forsberg måleri säger att de två oorganiserade målare har blivit handgripligen förhindrade att gå in på arbetsplatsen. Nu har företaget polisanmält facket..

YLE - 14 apr 16 kl. 14:12

Läs det här - och spara hundringar

Det lönar sig att gå igenom sin skattedeklaration noggrant. Många finländare har utgifter som delvis kan dras av i beskattningen. – En stor del av arbetstagarna är berättigade till skatteavdrag för resorna mellan arbetsplatsen och hemmet, säger Päivi Kaari som är chefsjurist vid Skattebetalarnas centralförbund.

DN - 10 apr 16 kl. 13:16

Stockholmarna ”facebookar” mest på jobbet


Sociala medier tar allt mer plats i våra liv – även på arbetsplatsen. En ny undersökning visar att en av tre ”facebookar” minst en kvart om dagen på jobbet – och att stockholmarna lägger mest tid på social medier på arbetstid..

Västerbottens Folkblad - 19 apr 16 kl. 14:09

Rävungarna ska inte dödas

Det står klart nu att de tre rävungarna som hittades övergivna på en byggarbetsplats i Sollentuna, Stockholm, ska få leva och flytta in Kungsbyns djurpark. De tre små rävarna hittades av arbetarna på arbetsplatsen och lämnades in till Skansen. Men ett problem uppstod.

Regeringen - 06 apr 16 kl. 10:00

Regeringen föreslår ökade incitament för arbetsgivare i de långa sjukfallen genom ny hälsoväxling

Regeringen presenterar idag ett förslag om hälsoväxling för aktivare rehabilitering och omställning på arbetsplatsen. I förslaget, som rör arbetsgivarnas ekonomiska ansvar för långa sjukskrivningar, växlas kostnader för höga ohälsotal mot sänkta arbetsgivaravgifter. Regeringen bjuder även in fack och arbetsgivare och uppmanar dem att presentera åtgärder för att förbättra arbetsmiljön och få tillbaka sjukskrivna i arbete..

Blekinge Läns tidning - 21 apr 16 kl. 21:30

De digitala nomaderna blir fler

I det digitala samhället har en ny typ av företagare fötts. Den digitala nomaden. Och forskaren Stefan Larsson tror att fler kommer att anamma en livsstil där arbetsplatsen kan vara var som helst i världen där det går att koppla upp sig..

NSD - 21 apr 16 kl. 10:06

Soldat sköt vådaskott

F21 Norrbottens flygflottilj anmäler till Arbetsmiljöverket att det inträffat ett tillbud på arbetsplatsen..

Sydsvenskan - 20 apr 16 kl. 20:56

36-åring åtalad för biohämnd

En 36-årig man i Malmö var intresserad av sin kollega, men hans känslor var inte besvarade. Han gjorde då en mängd beställningar i kvinnans namn och med hennes personuppgifter. Till exempel beställde han 1 000 biobiljetter med lika många popcorn-menyer till ett värde av 200 000 kronor.

Sydsvenskan - 20 apr 16 kl. 13:36

Hjullastare förbjuds på olycksplats

Arbetsmiljöverket ser så allvarliga brister efter dödsolyckan på kartongfabriken i Fors utanför Avesta att hjullastare tills vidare förbjuds på olycksplatsen. Det rapporterar arbetarskydd.se.

YLE - 18 apr 16 kl. 15:11

De flesta kommentarer positiva till flexibelt arbetslöshetsskydd

Vissa av förslagen till att reformera arbetslöshetsskyddet är rent av förnedrande, säger riksdagsledamoten Tarja Filatov (SDP). Förslaget innehåller ändå också positiva sidor anser Filatov, som är ordförande för riksdagens arbetslivs- och jämställdhetsutskott. En positiv sak är att arbetslöshetsbidragen kan användas för lönestöd.

Sydsvenskan - 19 apr 16 kl. 08:08

Byggare arbetade i två dygn i sträck

Amfetamin, trakasserier av fackanslutna och dygnslånga arbetspass. När jätteprojektet Mall of Scandinavia i Solna byggdes fick schyssta arbetsvillkor stå tillbaka, enligt SVT:s Uppdrag granskning.I en hemlig inspelning framgår det hur en arbetare blir utskälld av sin chef för att han gått med i facket.

Skånskan - 19 apr 16 kl. 11:41

Skadade sig på arbetsplatsen

ESLÖV En anställd vid ett företag som ägnar sig åt uthyrning av maskiner ådrog sig sårskador på ena armen vid en arbetsplatsolycka i måndags förmiddag. Det framgår inte hur olyckan gick till men polisen har upprättat en anmälan mot företaget om vållande till kroppsskada..

YLE - 13 apr 16 kl. 04:37

"Rädslor påverkar barns hobbyer"

Rasismen och den upplevda rädslan i samhället har börjat få oanade effekter. Nu påverkas också barnens hobbyer. Det säger den tidigare basketstjärnan, ordföranden för Delegationen för etniska relationer i södra Finland, Michaela Moua.

YLE - 18 apr 16 kl. 15:11

De flesta kommentarer positiva till flexibelt utkomststöd

Vissa av förslagen till att reformera utkomststödet är rent av förnedrande, säger riksdagsledamoten Tarja Filatov (SDP). Förslaget innehåller också positiva sidor säger Filatov, som är ordförande för riksdagens arbetslivs- och jämställdhetsutskott. En positiv sak är att utkomststödet kan användas för lönestöd.

YLE - 30 mar 16 kl. 04:30

Isabelle kritiserade chefen och blev utfryst

Vårdenheter som anklagas för vanvård får utreda sig själva. Men vad händer om chefen som utreder anklagelserna är en del av problemet? Efter den senaste tidens uppgifter om vanvård vid psykiatriska sjukhuset i Kuppis, Kårkulla i Pargas och barnskyddet i Pargas medger nu Regionförvaltningsverket att man inte har tillräckligt med resurser för att granska de berörda enheterna.

YLE - 12 apr 16 kl. 05:30

"Det värsta bygget jag varit med om"

På stranden invid Brändö bro i Vasa reser sig det nya energilaboratoriet där Wärtsilä och Vasa Universitet ska forska i motorer och förbränning. När det gäller säkerheten på själva bygget har allt inte funkat som det ska. Det finns stora brister i säkerheten, säger en byggare som kontaktat Yle Spotlight.

YLE - 13 apr 16 kl. 18:35

Utbildningsavtalet ska göra praktiska studier möjliga

Ett av regeringens spetsprojekt, det så kallade utbildningsavtalet, är nu ett steg närmare att förverkligas. En utredning om avtalet överlämnades i dag till undervisningsministern. Avtalet ska underlätta möjligheterna för studerande att lära sig ett yrke på en arbetsplats i stället för i skolan.

Barometern - 13 apr 16 kl. 11:30

Hundratals kan gå i strejk på callcenter

Över 200 anställda på Sykes kan gå ut i strejk på måndag. arbetsplatsen är en av 15 i Kalmar som varslats om strejk. Dessutom varslas en lång rad bilprovningar i länet..

YLE - 14 apr 16 kl. 13:52

"Mjuka värderingar uppskattas inte i en löneförhandling!"

Vid Åbo Akademi får de manliga professorerna i medeltal drygt 400 euro mer i månadslön än de kvinnliga professorerna. Detta framgår av en lönerapport sammanställd av Professorsförbundet. Åbo Akademi är därmed det universitet där löneskillnaderna mellan män och kvinnor är störst.

DrivaEget - 11 apr 16 kl. 07:12

Hon flyttade arbetsplatsen dit kunderna är – som massör

 Inspiration  Många massageterapeuter knyter upp sig till en lokal. Liza Lim har gjort tvärtom – hon flyttar sig dit kunderna är. Läs vidare, kommentera eller dela.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 10:25

Dokumentär teater om manliga förövare

Kultur och Nöje Den hyllade pjäsen People respect me now, som med fenomenet skolskjutningar som utgångspunkt tar sig an manliga förövare, blir Sveriges bidrag till internationella New Nordic Drama.
På onsdag har du chansen att se pjäsen när scenkonstkompaniet Lumor gästspelar på Hipp i Malmö.People respect me now
Manus/regi: Paula Stenström Öhman.

YLE - 12 apr 16 kl. 04:19

Osäkert hur det går för anställda då flyktingförläggning i Karis stänger

Flyktingförläggningen Raasepori Resort i Antby i Karis stänger den 30.9. Samarbetsförhandlingarna inleds på fredag (15.

Cornucopia - 10 apr 16 kl. 20:43

Regeringen vill försämra vård och omsorg genom att straffskatta arbetsgivarna

Regeringen med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (s) vill straffbeskatta arbetsgivare med många långtidssjukskrivna rapporterar DN. Man är öppna med att hoppas spara flera miljarder kronor åt svenska staten genom att därmed kommuner och landsting tvingas betala för sjukfrånvaro hos sina anställda. Kommuner och landsting som staten själva skjuter till pengar åt.

YLE - 01 apr 16 kl. 04:00

Utbildningen i fokus på Kårkulla

Under den senaste tiden har flera fall av vanvård uppmärksammats, bland annat på Kårkulla och vid psykiatriska sjukhuset i Kuppis i Åbo I en personalenkät som gjorts vid Kårkulla samkommun under våren 2014 framkommer att många anställda anser att de inte har tillräcklig kunskaper då det gäller att hantera utmanande situationer i patientarbete. Uppgifter ur enkäten visar att 80 procent tycker att Kårkulla behöver tydligare riktlinjer kring utmanande beteende och att bara 19 procent fått utbildning för att hantera utmanande beteende. Under våren 2015 gjordes en liknande enkät, där 28 procent uppger att de utsatts för våld eller hot om våld på arbetsplatsen upprepade gånger under det senaste 12 månaderna.

YLE - 01 apr 16 kl. 04:00

Anställda på Kårkulla ska lära sig mer om hur man hanterar svåra situationer med klienter

Under den senaste tiden har flera fall av vanvård uppmärksammats, bland annat på Kårkulla och vid psykiatriska sjukhuset i Kuppis i Åbo I en personalenkät som gjorts vid Kårkulla samkommun under våren 2014 framkommer att många anställda anser att de inte har tillräcklig kunskaper då det gäller att hantera utmanande situationer i patientarbete. Uppgifter ur enkäten visar att 80 procent tycker att Kårkulla behöver tydligare riktlinjer kring utmanande beteende och att bara 19 procent fått utbildning för att hantera utmanande beteende. Under våren 2015 gjordes en liknande enkät, där 28 procent uppger att de utsatts för våld eller hot om våld på arbetsplatsen upprepade gånger under det senaste 12 månaderna.

GT - 18 feb 16 kl. 20:53

Snus på jobbet? Då riskerar du sparken

Nu inför Hammarö kommun tobaksförbud på arbetstid. Det är inte bara cigaretten som ryker, även snusprillan förbjuds. I värsta fall kan den anställde få sparken om man bryter mot förbudet.

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 08:54

En strålande grym roman

Någon gång bestämmer sig en författare för att berätta om hela världen, och inser att denna enda värld måste synliggöras genom flera historier. Att Niklas Rådströms roman ”En Marialegend” består av tre berättelser blir mer självklart ju längre in i boken läsaren kommer. Historierna är förstås valda med omsorg just för att ge sken av att vara slumpmässiga nedslag; tre öden som plötsligt ljussätts av en kägla från historiens roterande lanterna.

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 02:11

Socialsekreterare vittnar om kris

Fyra av tio socialsekreterare anser att man inte hinner med det man ska göra, och drygt lika många att man knappt hinner med, skriver Dagens Nyheter.Det visar en enkät som Akademikerförbundet SSR beställt där 3 165 socialsekreterare besvarat februari och mars, vilket innebar en svarsfrekvens på 50 procent.Nästan hälften anser att kvaliteten och rättssäkerheten på arbetsplatsen inte klaras..

Dagensanalys.se - 06 apr 16 kl. 11:31

Alexander Hars ny styrelseordförande i Winningtemp

I augusti skrev jag om företaget Winningtemp och deras sex tips för att göra generation Y nöjda på arbetsplatsen. Sedan dess har företaget vuxit i rask takt och siktar nu på att expandera i Norden. För att lyckas med det tar man nu in tre miljoner i riskkapital från bland annat Almi Invest och Chalmers Venture.

Nya Wermlands Tidningen - 06 apr 16 kl. 20:37

Medlem anmäler kyrka för trakasserier

Sunne Kyrka har anmälts till Arbetsmiljöverket för trakasserier på arbetsplatsen. Anmälan bottnar i ett mångårigt missnöje till ledningen..

ÖstersundsPosten - 29 mar 16 kl. 06:13

Här får anställda poäng när de tar rast

Kommunikationsbyrån Panang huserar i ett gammalt hus i centrala Falun. arbetsplatsen är uppbyggd kring ett rum med pentry, ett långt matbord och en hörna med fåtöljer och fruktskål på bordet. Arbetsrummen är helt inglasade.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.