Arbetsplatsen

Wednesday, 29 March, 11:17

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 mar 17 kl. 11:30

Skötare använde knark varje dag på jobbet

malmö En manlig sjuksköterska tog alkohol och narkotikaklassade preparat på jobbet. ERWP.fif(0)Sjuksköterskan, född 1971, har av IVO, Inspektionen för vård och omsorg, anmälts till Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd för att under lång tid använt alkohol och narkotikaklassade preparat på arbetsplatsen.

Nya Wermlands Tidningen - 06 mar 17 kl. 16:46

Föreläsning om hälsa i arbetslivet

Arbetslivsresurs i Värmland jobbar med hälsorelaterade frågor på arbetsplatsen..

YLE - 06 mar 17 kl. 17:37

Skolfastighet i Karis har problem med inneluften

De största problemen med inomhusluften i Raseborg finns i dag i Karjaan yhteiskoulu. Stadens inneluftsgrupp följer med och åtgärdar problem i ett tiotal fastigheter. Under de senaste åren har tre daghem i Raseborg rivits på grund av problem med inomhusluften: Sandbo daghem i Karis, Mäntykoto daghem i Ekenäs och Skogsgläntans tidigare fastighet i Björknäs i Ekenäs.

Jönköpingsnytt - 06 mar 17 kl. 09:37

Föll på arbetsplatsen till sjukhus

Polis och ambulans larmades vid åttatiden till en olycka på ett bygge på Fagerslätt i Huskvarna.

YLE - 20 feb 17 kl. 11:06

Tre Axxellanställda i Pargas åtalas för arbetarskyddsbrott

Tre anställda vid Axxell i Pargas åtalas för arbetarskyddsbrott. Fallet gäller en studerande som våren 2015 skadades i en arbetsolycka, där en handdriven truck välte mot eller över studeranden. Enligt åtalet hade man vid Axxells enhet i Pargas använt trucken också utomhus, under uppsikt av lärare, trots att den var avsedd endast för inomhusbruk.

Blekinge Läns tidning - 03 mar 17 kl. 17:30

Tre tjänster bort på konfliktavdelning

Tre tjänster ska bort när kommunen säljer ut delar av den konfliktfyllda arbetsplatsen på kommunikationsavdelningen. – Vi ska ta beslutet på tisdag, säger kommunalråd Per-Ola Mattsson (S)..

Dagensanalys.se - 28 feb 17 kl. 22:33

Skicka roboten till kontoret så att du kan stanna borta

Trött på att sitta på kontoret? Less på kräksjukan som härjar det öppna landskapet? Då kan du istället skicka den här roboten som får ta din kontorsplats bredvid Åsa.

DI - 18 feb 17 kl. 19:42

Rätt ljud avgörande för arbetsplatsen

Kollegernas prat, mobilsignaler och plingande mejlkorgar. Ljuden i det öppna kontorslandskapet stressar hjärnan långt mer än vi tror och kan göra oss sjuka. Men tystare arbetsplatser är inte den självklara lösningen.

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 17 kl. 10:25

Hissmontör klämdes till döds

En hissmontör i Karlskrona har avlidit efter att ha klämts fast mellan en hiss och taket på hisschaktet. Olyckan inträffade i närvaro av en kollega, som fick åka ambulans från arbetsplatsen efter att ha chockats av händelsen. Den avlidne mannen, som var.

Sydsvenskan - 28 feb 17 kl. 10:25

Hissmontör klämdes till döds

En hissmontör i Karlskrona har avlidit efter att ha klämts fast mellan en hiss och taket på hisschaktet. Olyckan inträffade i närvaro av en kollega, som fick åka ambulans från arbetsplatsen efter att ha chockats av händelsen. Den avlidne mannen, som var.

DN - 28 feb 17 kl. 10:30

Hissmontör klämdes till döds

En hissmontör i Karlskrona har avlidit efter att ha klämts fast mellan en hiss och taket på hisschaktet. Olyckan inträffade i närvaro av en kollega, som fick åka ambulans från arbetsplatsen efter att ha chockats av händelsen..

Jmini.se - 27 feb 17 kl. 09:26

ARBETSPLATSOLYCKA: Skadat sig i butik

Polis och ambulans befinner sig nu på arbetsplatsen. Händelsen rapporterades in klockan 09.11 på måndagsförmiddagen.

Skånskan - 25 feb 17 kl. 14:00

Från Lund för att bygga relationer i Göteborg

FLYTTAR. – Jag är en sorts relationsbyggare.
Så beskriver Eva Wiberg sin uppgift som prorektor vid Lunds universitet.

GöteborgsPosten - 24 feb 17 kl. 16:18

Inte rimligt att sänka exportindustrin

Vi står upp för den svenska modellen. Men det är inte rimligt att svensk exportindustri drabbas av konflikt när det finns ett kollektivavtal på arbetsplatsen, skriver Mats Persson (L) och Helene Odenjung (L)..

YLE - 24 feb 17 kl. 13:24

Jakobstad fälls för arbetsskyddsbrott

För drygt två år sedan skadades en arbetstagare för Jakobstads Vatten när han föll baklänges av en stege. Österbottens tingsrätt anser att olyckan kunde ha undvikits med bättre planering på arbetsplatsen. I oktober 2014 klättrade Jakobstads vattens arbetstagare upp på en A-stege för att ta sig upp på en kompressor.

YLE - 24 feb 17 kl. 13:24

Jakobstad fälls för arbetarkyddsbrott

För drygt två år sedan skadades en arbetstagare för Jakobstads Vatten när han föll baklänges av en stege. Österbottens tingsrätt anser att olyckan kunde ha undvikits med bättre planering på arbetsplatsen. I oktober 2014 klättrade Jakobstads vattens arbetstagare upp på en A-stege för att ta sig upp på en kompressor.

Dagens PS - 23 feb 17 kl. 10:17

Svensk politiker chockar världspress med ”sexraster”

Häromdagen cirkulerade nyheten om Per-Erik Muskos förslag om sex på arbetstid, i svenska medier. Den socialdemokratiske lokalpolitikern i Övertorneå kommun lämnade in en motion om att sex under jobbtimmarna borde räknas som friskvård. Det kan dels hjälpa kommunens födelseunderskott på traven, skriver han i motionen och fortsätter: ”Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnandet bör kommunen slå två flugor i en smäll och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner.

Skånskan - 13 feb 17 kl. 19:57

Nattsköterskor slår larm

lund Majoriteten av sjuksköterskorna i kvälls- och nattorganisationen i Lund, fem medarbetare, har valt att säga upp sig. Orsaken är att de inte känner stöd från ledningen.
I ett öppet brev berättar de om de problem de upplever på arbetsplatsen.

Helsingborgs Dagblad - 22 feb 17 kl. 11:56

Följ med upp till arbetsplatsen som har Helsingborgs bästa utsikt

Byggkranen är 43 meter hög och så stor att bilar kan köra under den..

YLE - 22 feb 17 kl. 10:25

Hur ska lönerna bestämmas i framtiden? - Sipilä vill att parterna håller fast vid nya Finlandsmodellen

Det är oklart hur arbetsgivarna och facken ska komma överens om lönerna i framtiden. Fler parter lämnade förhandlingarna förra veckan och statsminister Juha Sipilä försökte i dag rädda situationen och få parterna att hålla fast vid den så kallade Finlandsmodellen. Statsminister Juha Sipilä försökte i dag få arbetstagare och -givare att hålla fast vid en ny modell för hur lönerna ska bestämmas i framtiden, den så kallade Finlandsmodellen.

YLE - 06 jan 17 kl. 12:45

Färre rädda för att förlora jobbet

Finländarna upplever att den egna arbetsplatsen är tryggare nu än för ett år sedan. Också de positiva nyheterna från arbetslivet är fler och arbetslösheten har minskat. Talostutkimus frågade för Yles räkning 1 100 finländare hur trygg de upplevde att den egna anställningen är.

Blekinge Läns tidning - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen. - Det är någon som har fått ett järnrör över ryggen. Men han andas och pratar, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskilstuna-kuriren.

GöteborgsPosten - 31 jan 17 kl. 10:31

Sjuksköterskor flyr Sahlgrenska

2016 blev ett dystert rekordår för Sahlgrenska universitetssjukhuset – aldrig förr har så många sjuksköterskor lämnat arbetsplatsen. För de som är kvar väntar en arbetsmiljö som blir allt tuffare, enligt Vårdförbundet..

SVT - 17 feb 17 kl. 18:23

Sjuåring söker jobb på Google – får oväntat svar från vd:n

7-åriga Chloe Bridgewater från brittiska Hereford bestämde sig för att skicka en jobbansökan till Googles vd. Det var efter att Chloes pappa Andy Bridgewater berättat om att internetjätten erbjöd sina anställda sacco-säckar och rutschkana på arbetsplatsen. Hela familjen chockades när ett brev från Google damp ner i brevlådan fyra dagar senare..

LV - 15 feb 17 kl. 17:00

Stöduttalande för skyddsombud: "Vi riktar vår skarpaste kritik till vår förbundsledning"

Vid bygget av Mall of Scandinavia plockades Elektrikerförbundets skyddsombud Claes Thim bort från arbetsplatsen. Orsaken var att han bedrev arbetsmiljöarbete. "Beställarledet" utövade påtryckningar på Claes arbetsgivare som då tog bort honom från arbetsplatsen..

Barometern - 16 feb 17 kl. 22:49

Industriepok snart borta: "Vi hade så himla roligt"

Stolthet, gemenskap och glädje. Tre ord som sammanfattar vad tidigare Rifaanställda tycker om den gamla arbetsplatsen. Rivningen berör många och känslorna är dubbla.

YLE - 13 feb 17 kl. 13:33

Fackavdelning vid Boliden i Karleby polisanmäler arbetsgivaren

En fackavdelning vid Bolidens zinkfabrik i Karleby har polisanmält sin arbetsgivare för diskriminering på arbetsplatsen. Det misstänkta brottet ägde rum den 1 februari då ett tjugotal anställda på Bolidens elektrolysavdelning ordnade en utmarsch för att fästa uppmärksamhet vid dålig stämning på arbetsplatsen. Arbetsgivaren svarade med att dela ut varningar till dem som hade marscherat ut.

YLE - 15 feb 17 kl. 14:58

Spelberoende kollega kan vålla problem på jobbet

För den som vill syssla med penningpel i Finland tar alternativen inte slut i första taget. Det finns hur många spel som helst och fler kommer det hela tiden. I internationell jämförelse är finländarna ett ivrigt spelfolk.

YLE - 13 feb 17 kl. 12:41

Gasmacken vid Stormossen öppnades

Nu går det att tanka sin gasbil vid Stormossen i Korsholm. På måndagen invigdes gastankningsstation och samtidigt tog Vasa lokaltrafik i bruk tolv nya gasdrivna bussar. Dessvärre hann man inte få Stormossens produktionssystem för biogasen helt klart i tid för invigningen.

Sydöstran - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen. - Det är någon som har fått ett järnrör över ryggen. Men han andas och pratar, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskilstuna-kuriren.

Cornucopia - 10 feb 17 kl. 10:50

Varför skulle Posten gå samman med Danmark och bilda PostNord?

PostNord ("Posten") rapporterar om massiva förluster under fjärde kvartalet. Enligt SvD handlar det om över 1 012 miljoner kronor på ett kvartal, dvs över en miljard kronor. Anledningen stavas Danmark vilket väcker frågan hur ägarna (staterna) kunde tro att det finns skalfördelar att finnas i två länder med en verksamhet som per definition är mikrolokal.

Sydsvenskan - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen. – Det är någon som har fått ett järnrör över ryggen. Men han andas och pratar, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskils.

YLE - 10 feb 17 kl. 09:59

Yrkesutbildningen förnyas - långa praktikperioder kan minska de ordinarie jobben

Yrkesstuderande ska kunna börja göra längre praktikperioder, men facket befarar att det kan betyda färre ordinarie jobb. “Ingen risk, studerandena är här för att lära sig och kan inte ersätta en ordinarie”, säger Mikael Wikström, vd för bilreservdelsföretaget Fixus Espoo. Yrkesutbildningen står inför omfattande förändringar nästa år då både verksamheten och finansieringen reformeras.

Skånskan - 07 feb 17 kl. 12:48

Hotade skära halsen av sin socialsekreterare

Kävlinge När den 29-årig Kävlingebon inte fick sitt ekonomiska bistånd hotade han att skära halsen av sin socialsekreterare. ERWP.fif(0)Vid ytterligare två tillfällen hotade mannen socialsekreteraren.

YLE - 07 feb 17 kl. 13:33

Nordkalks nya VD: Vi satsar på tillväxt

Nordkalks nya VD, Hannu Hautala, kommer till Nordkalk från metallindustrin och företaget Outokumpu, där han har jobbat de sex senaste åren. Han har också tidigare jobbat inom elektronikindustrin på företag som Elcoteq och Flextronics. Till jobbet som verkställande direktör kom han genom en rekryteringsfirma, som tog kontakt med honom.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen. – Det är någon som har fått ett järnrör över ryggen. Men han andas och pratar, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskils.

SvD - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen..

YA - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen. - Det är någon som har fått ett järnrör över ryggen. Men han andas och pratar, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskilstuna-kuriren.

BT - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen. - Det är någon som har fått ett järnrör över ryggen. Men han andas och pratar, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, till Eskilstuna-kuriren.

UNT - 07 feb 17 kl. 04:50

Man skadad i olycka på Volvo

En anställd på Volvo i Eskilstuna har förts till sjukhus efter en olycka på arbetsplatsen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.