Arbetsplatsen

Monday, 29 May, 19:05

Nyheter om arbetsplatsen

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 05 maj 17 kl. 10:18

Åtalades för stöld av företagshemligheter - friades i rätten

Två män som stod åtalade för att ha stulit och utnyttjat företagshemligheter från ett företag i Vasa har friats i Österbottens tingsrätt. Åtalet går tillbaka till 2010. De två männen sade upp sig och i samma veva grundade de ett nytt bolag och började konkurrera med sin tidigare arbetsgivare.

Västerbottens Folkblad - 26 apr 17 kl. 20:00

”Äntligen kan facket kräva lika lön för alla”

I dag avgjordes det i riksdagen. Lex-lavall lagen rivs upp! Det hela började vid ett bygge i Vaxholm år 2004.

YLE - 13 maj 17 kl. 08:13

Sång- och musikförbundet prickas för trakasserier på arbetsplatsen

En arbetstagare på Finlands svenska Sång- och Musikförbund har blivit utsatt för trakasserier. Det anser arbetarskyddsinspektionen. I slutet av december 2016 kontaktade en arbetstagare vid Finlands svenska Sång- och Musikförbund (FSSMF), arbetarskyddsinspektionen på grund av att denne upplevt trakasserier och osakligt bemötande på arbetsplatsen.

Skånskan - 22 apr 17 kl. 08:00

Åtalad kan ha smyfilmat nakna kollegor från taket

SVALÖV De tre kvinnorna duschade efter arbetspasset när de plötsligt upptäckte en mobil som riktats mot dem utanför fönstret. Telefonen var enligt kvinnorna fastsurrad med tejp på ett kvastskaft som sänkts ned från byggnadens tak. Kvinnorna uppfattade det som att de blev filmade och nu har en manlig kollega åtalats för ofredande.

Barometern - 28 apr 17 kl. 06:55

Arbetsplatsen är rätt plats att leta på

Regeringens arbete mot att personer uppehåller sig i landet utan tillstånd får till sist rätt fokus..

Expressen - 26 apr 17 kl. 19:40

Macron buades ut i sin egen hemstad

Här buas Emmanuel Macron ut i sin hemstad. Den nedläggningshotade fabriken i Amiens har hamnat mitt i stridslinjen mellan de två presidentkandidaterna – efter att båda två gjort oplanerade besök på fabriksgolvet. – Jag kommer engagera mig för att rädda arbetsplatsen, säger Marine Le Pen.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 09:00

Sjuksköterska var drogad på barnakuten

SKÅNE En sjuksköterska på en barnakutmottagnin Sjuksköterskan misstänks för att ha stulit morfin ur ett läkemedelsförråd på sin arbetsplats. ERWP.fif(0)Sjuksköterskan misstänks för att ha stulit morfin ur ett läkemedelsförråd på sin arbetsplats.

SR - 27 apr 17 kl. 14:01

Lunchpoesi på verkstaden

Under Litteraturveckan i P1 är Dagens dikt ute på turné och besöker olika arbetsplatser i Mälardalen. Den första arbetsplatsen som fick besök var bilverkstaden Bilia i Kista. Kulturredaktionens Karsten Thurfjell var på plats..

Skånskan - 25 apr 17 kl. 21:39

Sjuksköterska var drogad på barnakuten

SKÅNE En sjuksköterska på en barnakutmottagnin ERWP.fif(0)Sjuksköterskan misstänks för att ha stulit morfin ur ett läkemedelsförråd på sin arbetsplats.
Dessutom ska sköterskan ha intagit narkotiska preparat på arbetstid och alltså varit drogpåverkad på jobbet, enligt en anmälan som Region Skåne ha gjort till IVO.

SVT - 14 mar 17 kl. 10:14

Rätt av belgiskt företag att förbjuda huvudduk

Interna regler på arbetsplatsen gör det möjligt för en arbetsgivare att förbjuda någon att bära muslimsk huvudduk på jobbet, konstaterar EU-domstolen i ett utslag om ett fall i Belgien i dag..

Expressen - 17 mar 17 kl. 09:51

Vi ska kunna klä oss med religiösa attribut på arbetsplatsen

Jag kallar mig själv agnostiker, men som lagstiftare, feminist, socialist och med tro om det öppna samhället står jag upp för människors rätt att visa sin tro, också där vi spenderar stor del av vår tid om dagarna, skriver Rossana Dinamarca (V). .

Dagensanalys.se - 24 apr 17 kl. 13:31

Är du ditt eget största problem på jobbet?

Många menar att de inte trivs på jobbet, att chefen inte fattar eller att arbetsuppgifterna är tråkiga. Men felet kan bero på dig själv. Här kommer därför tre tips för att trivas bättre, eller i alla fall minska risken för vantrivlsel.

YLE - 22 apr 17 kl. 07:13

Välavlönade tjänstemän inom handeln strejkar för att få kollektivavtal

De högre tjänstemännen inom handelsbranschen hotar med strejk andra, fjärde och femte maj. Med sin strejk vill de stöda sitt krav på ett kollektivavtal. Om strejken genomförs kan det leda till att en del produkter tillfälligt tar slut på butikshyllorna.

DN - 14 mar 17 kl. 10:05

EU: Arbetsgivare får förbjuda slöjor

Arbetsgivare har rätt att förbjuda anstälda att bära slöjor på arbetsplatsen, enligt ett beslut i Europadomstolen på tisdagen..

YLE - 18 apr 17 kl. 15:22

Överraskande mycket nanopartiklar på arbetsplatser – också kopieringsmaskinen är en skurk

Nanopartiklar kan eventuellt utgöra en hälsorisk – men på arbetsplatserna har problemet inte uppmärksammats särskilt mycket. Arbetshälsoinstitutet och Östra Finlands universitet har uppmätt höga partikelhalter särskilt i arbetsskeden där man använder sig av höga temperaturer. - Diskussionen om nanopartiklar har fokuserat på nanomaterial som produceras industriellt trots att nanopartiklar också förekommer på vanliga arbetsplatser, säger specialforskare Anna-Kaisa Viitanen på Arbetshälsoinstitutet.

DN - 14 mar 17 kl. 10:05

EU: Arbetsgivare får förbjuda slöjor

Arbetsgivare har rätt att förbjuda anställda att bära slöjor på arbetsplatsen, enligt ett beslut i EU-domstolen på tisdagen..

Magazin24 - 16 apr 17 kl. 16:32

Parkering stängs av under vecka 16

"Vi ber att du visar hänsyn på arbetsplatsen"..

YA - 15 apr 17 kl. 00:01

Från mopedburen springpåg till it-ansvarig på 50 år

För ett halvt sekel sedan gick Johnny Andersson in på Ystads Allehanda för en anställningsintervju. I dagarna lämnar han arbetsplatsen han har varit trogen sedan dess. – Jag känner mig priviligerad som har fått göra en sån här resa..

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 17 kl. 10:00

Han satte namn på elva egna ärter

Problem med brunfläckiga ärter lockade Rolf Stegmark till Findus 1980. Växtförädlaren som då planerade att stanna i ett par år blev istället kvar på arbetsplatsen i nästan fyra decennier..

Sydsvenskan - 13 apr 17 kl. 10:30

Universitetsanställda känner sig mobbade

Tre av tio anställda på Institutionen för hälsovetenskaper anser att det förekommer kränkande särbehandling på arbetsplatsen. 13 procent säger att de själva har drabbats av kränkande särbehandling..

Nya Wermlands Tidningen - 13 apr 17 kl. 12:03

Kommunanställda utreddes för allvarliga fel

Två personer anställda på Åmåls kommuns enhet för ensamkommande ungdomar har sagt upp sig, efter att kommunen utrett att de begått ”svårare fel” i arbetet. Det ska bland annat gälla avvikande från arbetsplatsen. Kommunen hade varslat hos facket att avskedande och uppsägning av personliga skäl övervägdes..

Sydsvenskan - 29 mar 17 kl. 06:30

Fler säger upp sig – och fler blir sjuka

Personalflykten från Malmö stad slår åter rekord. Och allt fler kommunanställda sjukskriver sig. Den sjukaste arbetsplatsen är åter igen förskolan.

Dagen - 12 apr 17 kl. 13:40

Svenska kyrkan krävs på ursäkt och skadestånd

Svenska kyrkan ska betala skadestånd och be en före detta medarbetare om ursäkt sedan det slagits fast att personen utsatts för kränkande särbehandling på arbetsplatsen..

Dagen - 12 apr 17 kl. 13:40

Svenska kyrkan krävs på ursäkt och skadestånd

Svenska kyrkan ska betala skadestånd och be en före detta medarbetare om ursäkt sedan det slagits fast att personen utsatts för kränkande särbehandling på arbetsplatsen..

YLE - 12 apr 17 kl. 11:16

Tvisten mellan Ahde och Räty aktuell igen - HD tar upp fallet

Högsta domstolen har beviljat besvärsrätt i diskrimineringsfallet gällande Hilkka Ahde. Fallet gäller den tidigare ordförande för Bil- och transportarbetarförbundet, Timo Rätys handlande mot förbundets dåvarande kommunikationschef Hilkka Ahde. Tingsrätten i Helsingfors dömde år 2015 Räty för diskriminering efter att han hade sagt upp kommunikationsdirektören Hilkka Ahde.

Världen Idag - 10 apr 17 kl. 00:01

När golvet städas, metallbiten svarvas eller skolklassen undervisas, så är det Herren det gäller.

En svensk förstamajdemonstration framstår som tomtarnas parad av välmenande plakat i jämförelse med fackföreningsdemonstrationerna i det antika Efesos. När silversmeden Demetrios kallade samman hantverkarna handlade det om upplopp och ursinne. I vreden över en befarad kommande arbetslöshet släpade mobben Paulus reskamrater till stadsteatern.

SvD - 01 apr 17 kl. 20:00

Fyra direktörer: Därför samlar vi också konst

Petter Stordalen är en av många näringsprofiler som samlar på konst. Fyra konstsamlare berättar här hur konsten påverkar dem som yrkesmänniskor, samt hur konsten kan bidra med värden på arbetsplatsen..

YLE - 07 apr 17 kl. 15:33

Överraskningar, glädjerop och besvikelser - följ valkvällens händelser på Yle Västnylands webb

Vem vinner? Vem blir röstdrottning och kung i Hangö, Raseborg, Ingå, Sjundeå och Lojo? Förändras något egentligen eller har väljarna tydligt visat att de inte vill ha några nya namn i leden?

Skånskan - 22 mar 17 kl. 14:00

Ny utmaning efter ett tufft år

TILLBAKA. Björn Nilsson var 39 år gammal och mitt i karriären när cancern slog till. Nu, knappt ett och ett halvt år senare, är han tillbaka och ska leda restaurangen på nygamla Höörs Gästis.

YA - 06 apr 17 kl. 00:01

Oro över mobbing på kommunen

Vänsterpartiet tycker att kommunen måste arbeta mer med arbetsmiljöfrågorna så att kommunens anställda mår bra. Bland annat vill man uppmärksamma mobbing på arbetsplatsen..

YLE - 30 mar 17 kl. 20:06

Robotar bygger wc-stolar i Ekenäs - men bara en människa hör om stolen är hel

De nya golven i Ido badrums fabrikshallar blänker. Belysningen i taket är ny, sopborstar och verktyg är prydligt upphängda på sina egna platser. Den nya ägaren Geberit satsar på badrumsföretaget i Ekenäs och ju bättre Ido badrum levererar, desto tryggare är framtiden.

DN - 09 mar 17 kl. 18:30

Skanska lanserar byggordlista på arabiska

Sedan Skanska inledde sitt internationella ledarskapsprogram med inriktning på utlandsfödda ingenjörer har 70 procent av deltagarna fått anställning i bolaget. Nu lanserar Skanska en byggordlista som ska underlätta för de nyanlända att kommunicera på arbetsplatsen..

SvD - 05 apr 17 kl. 07:32

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot..

Sydsvenskan - 05 apr 17 kl. 07:28

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot. Beskedet är en viktig seger för den amerikanska hb.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 17 kl. 07:28

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot. Beskedet är en viktig seger för den amerikanska hb.

BT - 05 apr 17 kl. 07:28

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot.(TT).

Kristianstadsbladet - 05 apr 17 kl. 07:28

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot.(TT).

Blekinge Läns tidning - 05 apr 17 kl. 07:28

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot.(TT).

YA - 05 apr 17 kl. 07:28

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot.(TT).

SmålandsPosten - 05 apr 17 kl. 07:28

Dom i USA skyddar hbt-personer på jobbet

En domstol i Chicago i USA har slagit fast att den amerikanska medborgarrättslagen från 1964 ska skydda hbt-personer från diskriminering på arbetsplatsen. Åtta av domarna röstade för, och tre var emot.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.