Ystadsbor

Friday, 23 August, 21:37

Nyheter om Ystadsbor

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 06 aug 19 kl. 11:12

Privatekonomi: Färre äldre Ystadsbor hos Kronofogden

Antalet äldre Ystadsbor med skulder hos Kronofogden blir färre. Men samtidigt har skulderna nästan sexdubblats de senaste åtta åren..

YA - 18 jul 19 kl. 10:28

Fel på relä släckte inte gatubelysningen

Förvånade Ystadsbor kunde på torsdagsmorgonen konstatera att gatubelysningen var tänd trots att solen sken från himmelen. Anledningen var problem med ett relä..

YA - 13 jul 19 kl. 05:00

Ystad hakar på när privatuthyrning till turister ökar i landet

Att välja att hyra privata boenden för sin semester är något som ökar. I Ystad märks trenden och hundratals Ystadsbor väljer att hyra ut sina bostäder, båtar och husvagnar till besökare som letar efter något nytt. Ystadsparet Jonas och Haidi Thun köpte nytt hus i syfte att hyra ut och för dem handlar det om både det sociala och en extra slant i hushållskassan.

YA - 11 jul 19 kl. 20:56

Sjungande quiz på Bryggeriet – allsång och frågor i ett

Sångsugna Ystadsbor samlades på Möllers bryggeri på torsdagen för att delta i en somrig allsångsquiz..

YA - 11 jul 19 kl. 06:00

Tången har tagit över hela strandkanten

Stranden vid marinan är ofta drabbad av stora mängder tång. Den centralt belägna stranden är sällan det första valet för varken Ystadsbor eller besökare. – Vi röjer undan när vi ser att det behövs, säger Cecilia Persson, parkchef på Ystad Kommun..

YA - 08 jul 19 kl. 06:00

Ystadsbor klagar på skräpiga sopstationer: ”Under all kritik”

Glassplitter, matrester och sopor. En fest för råttor men inte lika kul för de som vill slänga sin återvinning..

YA - 16 jun 19 kl. 06:00

Trots kommunalrådets kritik – fortsatta gratisresor för äldre

Kommunalrådet Kristina Bendz (M) har kritiserat seniorkortet som ger Ystadsbor som fyllt 75 år gratis kollektivtrafik i kommunen. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade trots det att förlänga avtalet så att det gäller även nästa år. – Vi var överens, säger Per-Olof Lind (L), ordförande i nämnden..

YA - 15 jun 19 kl. 10:39

Ystadsbor utan ersättning efter kortförlust

Två kunder i Handelsbanken i Ystad blir utan ersättning sedan de bestulits på sina bankkort. Allmänna reklamationsnämnden Arn, anser inte att de haft tillräcklig kontroll över sina kort..

YA - 19 jul 19 kl. 00:01

Allt fler Ystadsbor får försörjningsstöd

Fler Ystadsbor behöver stöd för att klara sin försörjning. Under första halvåret ökade kostnaden för försörjningsstöd med nästan 600 000 kronor..

YA - 11 apr 19 kl. 00:01

Inget gehör för ungas förslag om en ishall

Två unga Ystadsbor föreslår att kommunen bygger en ishall. Kommunen säger nej och hänvisar till sin ansträngda ekonomi..

YA - 28 mar 19 kl. 06:00

Padelhallen väcker starka känslor hos Ystadsborna: ”Fruktansvärt!”

Byggnaden bredvid Ystad arena som ska inrymma padellhall och gym har fått sitt skelett rest mot skyn. Många, och i synnerhet padelspelarna, applåderar byggets framfart. Men alla Ystadsbor är inte lika nöjda..

YA - 02 mar 19 kl. 06:00

Nytt projekt ska göra stadskärnan attraktivare

Lördagen blir sista dagen för fiskbilen på Stortorget, som under många år varit ett självklart inslag i gatubilden. Många Ystadsbor är överens om att stadskärnan för en tynande tillvaro, inte minst för att många affärslokaler gapar tomma..

YA - 23 feb 19 kl. 06:00

Dom stoppar nersågningen av lindarna i Bollhusparken

De tre lindarna i Bollhusparken som skulle sågas ner för bygget av hotell Fritiden ska vara kvar. Det är resultatet av en dom i förvaltningsrätten som ger Jesús Alcala rätt. Han är en av fyra Ystadsbor som har överklagat kommunens beslut..

YA - 20 feb 19 kl. 12:05

Jesus har kommit tillbaka till kyrkan: ”Fantastiskt engagemang”

Både Jesus och mullspaden har kommit tillbaka till Mariakyrkan. Båda de stulna värdeföremålen hittades av Ystadsbor på stan och återlämnades via polisen..

YA - 19 feb 19 kl. 18:30

Ystadsbor klagade på kemisk lukt under natten: ”Jag kräktes”

Både räddningstjänsten och Ystad–Österlenregionens miljöförbund har fått in flera klagomål på att det legat en tjock kemisk lukt över Ystad under natten till tisdagen. Källan till lukten är okänd, men miljöförbundet har bett Polykemi att se över om det kan ha hänt något i företagets produktion som föranlett en extra stark lukt..

Skånskan - 19 feb 19 kl. 15:00

Rörumsbor löser knepig mordgåta

ystad Lösa en deckargåta, filma trailrar och stop motion-workshop.
Det erbjuder Ystad studios visitor center under sportlovet.
– Tanken är att besökarna får komma nära filmerna, säger kommunikatör Johanna Persson.

Skånskan - 14 feb 19 kl. 17:12

Saluhallens renovering startar

ystad Projektledare Andreas Freccero och några byggjobbare började i torsdags riva fram två stora lanterniner som ska släppa in dagsljus från taket i Saluhallen.
– Renoveringen är ett spännande projekt, säger han.
Målet är att byggnaden ska hysa flera verksamheter.

YA - 14 feb 19 kl. 12:49

Så tycker Ystadsbor om byggloven: ”Hanteras av tyckande”

Snabbt och enkelt eller långa handläggningstider. Bygglovsenheten får både ros och ris från Ystadsborna i enkäten om sin verksamhet..

YA - 14 feb 19 kl. 00:01

Ystadsbor har satt betyg på kommunens bygglovsenhet: ”Positiv bild”

Bygglovsenheten i Ystads kommun får höjt betyg på alla punkter i en enkät som skickats ut till bygglovssökande. – Det är en ganska positiv bild av bygglovshanteringen, säger Stefan Engdahl (M), ordförande i myndighetsnämnden..

Skånskan - 09 feb 19 kl. 08:05

Ystadsbor fick lämna sina hem efter källarbrand

Ystad Flera lägenheter evakuerades under natten till lördagen efter en misstänkt mordbrand i ett flerfamiljshus.Räddningstjänst och polis åkte till Blekegatan efter ett larm vid halv tvåtiden om ett rökfyllt trapphus i ett flerfamiljshus. När räddningsstyrkan anländer visar det sig att det brinner i ett källarförråd och flera trapphus måste evakueras på grund av röken.

YA - 02 feb 19 kl. 00:01

Allt fler behöver hjälp med försörjningen – ökade med 2,6 miljoner förra året

Allt fler Ystadsbor behöver hjälp med försörjningen. Kostnaderna för försörjningsstöd ökade med drygt 2,6 miljoner i fjor..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 15:57

Tågpendlare skapar p-kaos i Svarte

ystad Allt fler Ystadsbor utanför Svarte väljer att ta pågatåget i byn. Det innebär att behovet av att bygga ut pendlarparkering har blivit akut.Situationen förvärras i höst om den nya parkeringen inte hinner bli klar när Svarte kommer att fungera som ändhållplats för alla tåg från Malmö fram till 2020.

Skånskan - 08 jan 19 kl. 05:00

Nya styret satsar på dialog och samarbete

ystad Det nya styret med Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna står inför flera utmaningar under mandatperioden.
– Vi har inte någon egen majoritet, så vi måste jobba på ett helt annat sätt än tidigare, säger kommunalråd Kristina Bendz (M).
Det innebär mer dialog och samarbete med andra partier.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 17:14

Hon fixar middag för ensamma på julafton

ystad Krögaren Jeanette Wrangborn arrangerar två julmiddagar på Lancasterskolan som är gratis för dem som är ensamma i jul i kommunen.– Det har varit en dröm sedan flera år att göra någonting för dem som är ensamma på julen. Ensamheten blir så påtaglig när många firar jul med släkten bakom stängda dörrar, säger hon.

YA - 14 dec 18 kl. 18:58

Efter åtta år i Sverige: Mahmoud hotas av utvisning

Efter nästan åtta år i Sverige hotas Mahmoud Hamed av utvisning. Han och barnen hänvisas till Irak medan hans fru och barnens mamma utvisas till Marocko. – Jag hoppas fortfarande att det ska lösa sig, säger Mahmoud Hamed som många Ystadsbor känner som torghandlare..

YA - 05 dec 18 kl. 15:32

Ola Hugoson: Hamnens lönsamhet täcker inte ökade kostnader

Vi vill först och främst tacka alla deltagare, politiker och Ystadsbor, som deltog vid Yfronts öppna möte kring hamnutbyggnaden på Restaurang Lite mer i måndagskväll. Intresset för mötet var långt större än vad Yfront kunde drömma om och tolkas som att informationsbehovet kring hamnutbyggnaden på intet sätt ännu är fyllt..

YA - 19 nov 18 kl. 19:03

Festlig dag för nyinflyttade Ystadsbor

Lördag 1 december är det återigen dags för nyinflyttardag..

YA - 17 nov 18 kl. 00:01

Ystadsbor: Polisen bryr sig inte

Polisens egen trygghetsmätning visar att utsattheten för brott totalt sett minskat i Ystads kommun, och att trygghetskänslan ökat. Samtidigt är Ystadsborna i enkäten missnöjda och tycker inte att polisen bryr sig om lokala problem..

YA - 09 nov 18 kl. 20:22

Bedrägeri: Utger sig för att vara nära släkting – pressar äldre Ystadsbor på guld

Under torsdagen ringde det hemma hos tre äldre personer i Ystad. En ung kvinna sa att hon var en nära släkting och i ekonomisk knipa. – Hon vill lura dem på pengar och värdesaker, säger polisen Birthe Parkhagen..

Skånskan - 07 nov 18 kl. 05:00

Danskt smörrebröd intar gågatan

ystad Johnny Larsens smörrebröd på Stora Östergatan gör succé.
– De två första dagarna gick det åt 1 900 smörrebröd, säger han.Kombinationen kvalitet och jämförelsevis låga priser går tydligen hem i Ystad, åtminstone när det handlar om Johnny Larsens smörrebröd.

YA - 25 okt 18 kl. 00:01

Succé direkt när Reko-ringen drog igång

Det blev succé direkt när Reko-ringen i Ystad drog igång. Massor av positiva Ystadsbor kom till första utlämningen. – Detta är ett fantastiskt initiativ, säger Caroline Persson, som var en av kunderna..

YA - 20 okt 18 kl. 00:01

Medborgare kräver slöjförbud: ”Kan inte accepteras”

I två medborgarförslag framför Ystadsbor krav på slöjförbud. I det ena förslaget vill man att förbudet omfattar alla kvinnor, medan det andra gäller unga under 18 år..

YA - 13 okt 18 kl. 18:31

Ystadsbor fick sitta i finkan – på ÖP-torget

På lördagen kunde Ystadsborna stifta närmare bekantskap med tillvaron bakom lås och bom. – Jag trodde det skulle vara större, och lite lyxigare, sa Ingrid Leufstedt, när hon tittade in i den cell som Kriminalvården visade på Österportstorg..

YA - 03 okt 18 kl. 02:02

Insändare: Ystadsborna har dyraste elen i Sverige

Ystadsbor och övriga sydsvenskar boende i Elområde 4 har betalat 880 miljoner mer än norrlänningar och 580 miljoner mer än stockholmare för elen sedan elområdena infördes 2011..

Skånskan - 23 sep 18 kl. 17:05

Nytt projekt stöttar arbetslösa

ystad Projektet Jobbsökarverkstad på Forum Ystad startades för tre veckor sedan och har redan bokat in 90 arbetssökande nyanlända.
– Projektet är öppet för alla arbetssökande som behöver lära sig att söka jobb, säger integrationsstrateg Peter Eriksson.Projektet finansieras av Ystads kommun och är öppet för Ystadsbor och Tomelillabor som vill ha stöd i jobbsökandet.

Skånskan - 23 sep 18 kl. 17:03

Klart för fyrfackskärl för alla

YSTAD Samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att införa fastighetsnära insamling i fyrfackskärl för alla Ystadsbor som önskar det.
Det beslöt kommunfullmäktige i torsdags.
Fyrfackskärl innebär att taxan för ett normalabonnemang höjs med knappt 60 procent jämfört med i dag.

YA - 09 sep 18 kl. 10:42

Nu är valet igång!

Klockan 08.00 slogs portarna upp på Lancesterskolan och redan efter en timme hade många Ystadsbor varit och lagt sin röst..

YA - 08 sep 18 kl. 00:01

Många har redan gjort sitt val

Allt fler Ystadsbor väljer att förhandsrösta. Bara i på Nya rådhuset Ystad räknar man med att ta emot 8000 röster..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 17:02

Socialdemokraterna vill fortsätta styra

ystad – Huvuddelen av det här jobbet går ut på att möta människor i olika sammanhang, säger kommunalråd Kent Mårtensson (S).
Han trivs med uppdraget och vill fortsätta att skapa förutsättningar för kommunen att växa.
– Samarbetet med Centerpartiet har fungerat bra.

Skånskan - 18 aug 18 kl. 09:00

Skolan viktig valfråga för väljarna

ystad Skolan, sjukvården och äldreomsorgen i tur och ordning är de viktigaste valfrågorna för Ystadsbor som Skånska Dagbladet har pratat med.– Skolan är viktigaste valfrågan för mig. Skolan är framtiden för hela landet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.