Ystad

Sunday, 19 August, 15:15

Nyheter om Ystad

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 30 jul 18 kl. 01:31

Insändare: Bygg järnväg norrut från Ystad

I YA (19 juli) diskuterar Frogner Kockum (KD) utbyggnad av Simrishamnsbanan..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 19:42

Stopp i tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn

Inga tåg kör för närvarande mellan Ystad och Simrishamn.Orsaken är problem med strömförsörjningen. Texten uppdateras..

YA - 21 jul 18 kl. 16:06

Petersen har gjort comeback: ”Kan spela sex år i IFK”

Fredrik Petersen har gjort comeback i moderklubben IFK Ystad, efter tolv år på vift i Europa. Han gjorde det på bästa sätt i Åhus beachhandbollsturnering genom att leda IFK till seger mot självaste svenska mästaren IFK Kristianstad. – Klart att det är speciellt att vara tillbaka, säger ”Piddårsen”..

YA - 06 aug 18 kl. 02:02

Insändare: Skapa ett veteranmonument i Ystad

Det finns i dag veteranmonument/minnesplatser i 18 av Sveriges städer. Det senaste invigdes i Skellefteå den 27 juli. I Helsingborg invigdes en minnesplats den 26 maj.

YA - 27 jul 18 kl. 00:01

Sveriges råaste man utses – i Ystad!

Sveriges starkaste man är en tävling många av oss känner till. Men ”Sveriges råaste”?.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 14:35

”Underskattad” fortsätter

Ystad
– Sommarlovsentreprenörerna har varit väldigt kreativa, säger projektledare Lotte Kolare om årets deltagare.
Några elever har gått vidare med sina projekt.
Angelica Dahlströms Underskattad hjälper unga talanger att synas.

Skånskan - 07 aug 18 kl. 11:11

Barnmorska studerar förstföderskor i Ystad

Ystad
Mellan 600 och 650 förstföderskors upplevelser av förlossning på lasarettet i Ystad år 2017 ska studeras.
Den uppgiften har barnmorskan Christel Johansson tagit sig an via en masterutbildning på Malmö högskola. – Det primära fokuset under förlossningen är den födande kvinnans och barnets hälsa, men forskningen har under de senaste 20 åren visat att kvinnans förlossningsupplevelse är en allt viktigare del för kvinnans psykiska hälsa.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 14:38

Bil voltade ut på åker

Ystad En bil voltade på väg 19 mellan Ystad och Stora Herrestad strax före klockan sex på fredagsmorgonen. Bilen hamnade på en åker. Föraren fördes till Ystads lasarett med lindriga skador och bilen bärgades..

Skånskan - 27 jul 18 kl. 12:03

Jazzigt på galleriet

Ystad Jazzsångerska Hannah Svensson ställer ut för andra gången på Galleri Sladdergatan 16. Det är akvarell- och tuschbildern under Ystad jazz. Många bilder är illustrationer till hennes senaste cd-skiva.

YA - 28 jul 18 kl. 13:26

Just nu: Lastbilshaveri på mack – farligt ämne läcker ut

En lastbil ska ha fått haveri på Ingomacken vid Sjöborondellen vid infarten till Ystad..

Skånskan - 27 jul 18 kl. 05:00

Svårt att för­ut­se vär­men

Syd­ost På grund av den ihär­diga vär­men har la­gret av fläktar sinat i flera bu­tiker runt om i Skåne. Inte hel­ler le­ve­ran­törerna kan matcha ef­ter­frå­gan.Vi är i slutet av den varmaste juli­må­naden på minst 260 år en­ligt SMHI.

YA - 28 jul 18 kl. 04:04

Insändare: Ge oss tillbaka 90 på väg 19

Trafikverket har sänkt hastigheten på riksväg 19 mellan Kristianstad och Ystad från 90 kilometer till 80 kilometer. En bagatell kan man tycka, vad spelar det för roll? För oss som bor här och arbetar här, en hel del.

YA - 28 jul 18 kl. 02:02

Insändare: Våga medge sanningen om Forum

Tack Gunilla Olsson (S) för ditt inlägg i vår diskussion om Forum Ystad i YA 20 juli. Tyvärr verkar vi stå ganska långt ifrån varandra i sakfrågan..

YA - 28 jul 18 kl. 00:01

Street workout ska öppna för mer träning utomhus

Åsa Blixt gillar att träna. Nu föreslår hon att Ystads kommun ska anlägga en street workout, en plats som kombinerar gymnastik, parkour och utegym. – Det kan dessutom bli en bra mötesplats, säger hon.

YA - 28 jul 18 kl. 00:10

Jazzkonst på Sladdergatan

Precis som i fjor ställer musikern och sångerskan Hannah Svensson under jazzfestivalen ut jazzmålningar på Galleri Sladdergatan16 i Ystad..

Skånskan - 27 jul 18 kl. 14:24

Bidragsfuskare inför rätta

Ystad En 50-årig Ystadsbo har fått 146 609 kronor för mycket i sjukersättning av försäkringskassan. Han beviljades en fjärdedels sjukersättning på grund av nedsatt arbetsförmåga från september 2006. När han började jobba igen på heltid meddelade han inte det till försäkringskassan.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 14:38

Mc-förare körde av vägen

Ystad En mc-förare körde av Dag Hammarskjölds väg klockan 20.30 i onsdags. När en polispatrull kom till olycksplatsen kunde den konstatera att den 40-årige föraren saknade körkort och att motorcykelns framdäck var slitet.

YA - 27 jul 18 kl. 14:00

Tf sjukhuschef: Inte äventyra patientsäkerheten

Det är varmt på lasarettet i Ystad men situationen är under kontroll..

YA - 27 jul 18 kl. 00:10

Se upp på biblioteket för Barbro Bäckströms Ikaros

Den stora utställningen på Fabriken i Bästekille med Barbro Bäckströms konst väcker uppmärksamhet. På biblioteket i Ystad kan man också njuta av hennes skulpturer. Men då gäller det att se upp!.

Skånskan - 24 jul 18 kl. 05:00

22-åring frias från våldtäktsanklagelse

SVEDALA Den unga kvinnan polisanmälde i juni att hon våldtagits av en 22-årig Svedalabo som anhölls och häktades mot sitt nekande.
Ystad tingsrätt friar nu mannen med hänvisning till att det kan ha varit ett missförstånd eller en olyckshändelse.Det var i början av juni som en ung kvinna följde med den 22-årige mannen till hans bostad i Svedala efter en festkväll i Malmö.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 05:00

Brittiskt bolag får söka mineraler på Österlen

Ystad Scandivanadium Ltd har fått tillstånd för att söka efter mineraler på Killeröd i Tomelilla och Virrestad i Simrishamn.
– De har fått ensamrätt till de fynd som de hittar men tillståndet är inget frikort för dem att göra vad de vill, säger Åsa Persson, bergmästare på Bergsstaten.Redan nu kraftsamlar motståndarna mot tillståndet för det brittiska bolaget.

Expressen - 11 jul 18 kl. 17:35

Kenza anmäld – efter strandbilden

Storbloggaren Kenza Zouiten åkte på en sponsrad resa till Ystad havsbad – men ska inte ha berättat att det var en sponsrad resa förrän hon kom hem igen.Nu har Zouiten anmälts flera gånger till Konsumentverket."Detta har hon gjort medvetet för att lura läsare att tro att hon har betalat det själv och ger genuina ärliga rekommendationer", skriver en av anmälarna..

YA - 26 jul 18 kl. 10:24

Inbrottsvåg mot kiosker – krossade rutor och brytmärken

Natten till onsdagen försökte någon bryta sig in i två kiosker i Ystad..

YA - 07 aug 18 kl. 00:01

Ystad Jazz 2018: Ett expanderande universum

Måndagen var en tid för vila och kontemplation. I alla fall om man är chef för Ystad Sweden Jazz Festival, vilket pianisten Jan Lundgren är..

Kristianstadsbladet - 07 aug 18 kl. 00:01

Ystad Jazz 2018: Ett expanderande universum

Måndagen var en tid för vila och kontemplation. I alla fall om man är chef för Ystad Sweden Jazz Festival, vilket pianisten Jan Lundgren är..

YA - 25 jul 18 kl. 01:01

Insändare: Göransson är kontraproduktiv och skapar arbetsmiljöproblem

Än en gång har Göran Göransson, frontnamnet för Kristdemokraterna i Ystad, påstått saker som är felaktiga och som saknar grund och förankring i verkligheten kring vuxenutbildningen i Ystad..

YA - 25 jul 18 kl. 04:04

Insändare: Viktigt med ambulans snabbt på plats

Ska man behöva vänta 18 minuter på ambulans utanför Ystad lasarett?.

YA - 26 jul 18 kl. 02:02

Insändare: Ystad behöver en landsbygdsstrategi

Centerpartiet vill skapa en modern och livskraftig landsbygd och därför behöver vi en landsbygdsstrategi..

YA - 26 jul 18 kl. 00:10

Salongskonsert med Richard He

Pianisten Richard He, uppvuxen i Ystad, återkommer på söndag till Oscar Persgården vid Löderups standbad för en konsert..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 19:26

Segla ut och gå i hamn med Wiehe

limhamn I dag drar Hamnfestivalen i Limhamn igång för femte året i rad.
Förra året kom det 30 000 besökare under de fyra dagarna. I år hoppas initiativtagaren Gitte Knutson att det ska bli 50 000, eller fler.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 17:25

Brittiskt bolag får söka mineraler på Österlen

Ystad Scandivanadium Ltd har fått tillstånd för att söka efter mineraler på Killeröd i Tomelilla och Virrestad i Simrishamn.
– De har fått ensamrätt till de fynd som de hittar men tillståndet är inget frikort för dem att göra vad de vill, säger Åsa Persson, bergmästare på Bergsstaten.Redan nu kraftsamlar motståndarna mot tillståndet för det brittiska bolaget.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 16:29

Nio odlare deltar på vinfestivalen

KIVIK
Vinfestivalen Smaka svenska viner är tillbaka på Skepparps vingård för tredje gången. Nio vingårdar och flera kändisar deltar, bland andra författaren Björn Ranelid och tv-profilen Tareq Taylor. – Vi vill visa att det finns jättebra svenska viner, säger Bengt Åkesson på Skepparps vingård som arrangerar festivalen tillsammans med ett gäng vinodlare.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 16:16

Tre åtalas för batteristölder

Ystad Tre unga män klippte upp ett staket till ett industriområde i Tomelilla och stal fyra batterier. Det hände i februari. Nu åtalas de för stölden.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 16:16

Smugglare blev av med bilen

Ystad En smugglare har dömts till en månads fängelse för smuggling av 60 000 cigaretter och ringa narkotikabrott den 17 juni.
Han har erkänt gärningen men vill ha tillbaka sin smugglarbil som värderas till 10 000 kronor, eftersom han dålig ekonomi. Men Ystads tingsrätt anser att den ska förbli beslagtagen, eftersom syftet med ändringarna på bilen är att begå brott.

YA - 20 jul 18 kl. 18:42

Nu kan man checka in själv på lasarettet

Lasarettet i Ystad har nu fem automater där patienterna själv kan checka in. I höst ska det även gå att betala med kort och på sikt väntas en mobilversion..

Skånskan - 22 jul 18 kl. 20:50

Guldgruvan som aldrig sinar

Janstorp Nioåriga Fröja Ström har en hel ryggsäck full med fynd. Hon får gå loss fritt på loppisen och älskar det.Fröja Ström är på Janstorps loppis med mamma Lena Jönsson och lillebror Berge.

YA - 25 jul 18 kl. 00:01

Kommunen hittade ingen ledsagare - kan tvingas böta

En ungdom i Ystad beviljades ledsagarservice, men kommunen kunde aldrig skaka fram någon ledsagarservice. Nu kräver IVO att kommunen ska betala en särskild avgift på drygt 25000 kronor..

YA - 14 jul 18 kl. 14:00

Nej till kameror - igen

Förvaltningsrätten säger nej till kameror vid Ystad saltsjöbads parkering. Behovet av integritet väger tyngre än brotten..

YA - 30 jul 18 kl. 00:10

Diggiloo kommer till Ystad med debutanten Christer Björkman

I mer än 25 år har Christer Björkman varit ett nav i svenskt nöjesliv. I sommar får han dock prova sina vingar på nytt då han debuterar i Diggiloos ensemble. På söndag kommer det resande musiksällskapet för första gången till Ystad och idrottsplatsen..

YA - 24 jul 18 kl. 10:56

Far och son campar på annorlunda sätt – tältar på taket

Tillsammans har far och son varit runt och campat på olika platser i Sverige. Men de har gjort det på ett annorlunda sätt, nämligen med ett tält på biltaket. Ystad.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.