Ystad

Monday, 22 October, 17:23

Nyheter om Ystad

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 sep 18 kl. 06:00

Eslövs centrumhandel ökade sjätte mest i fjol

ESLÖV Enligt en rapport från Fastighetsägarna var handeln i Eslövs centrum riktigt på gång mellan 2016 och 2017, med den då sjätte bästa omsättningsökningen i Sverige.Restauranger och kaféer ingick också i undersökningen som heter Cityklimatet.
Eslöv hade under mätperioden en omsättningsökning på 4,1 procent medan riksgenomsnittet var 2,4 procent.

YA - 29 sep 18 kl. 00:10

Fotoklubb jubilerar med samlingsutställning

Han skulle gå ut och pinka hunden. Resultatet: en av de utställda fotografierna på Ystads fotoklubbs samlingsutställning. Vernissage på lördagen klockan 13 på Konstmuseet i Ystad..

Skånskan - 30 sep 18 kl. 17:41

Stenshuvud i fokus

Kivik Årets äppeltavla föreställer åssluttningen Stenshuvud som möter strand och hav.
Äppelmarknaden i Kivik drog lika stor publik som vanligt.Det är flera som säger att de inte ser vad äppeltavlan föreställer i år.

YA - 01 okt 18 kl. 21:14

Ystad: Vattenverket stängs under två nätter

Nedraby vattenverk stängs av under två nätter med en veckas mellanrum för att två ventiler ska bytas ut. Men Ystadsborna ska inte märka något. – Vi pumpar ut för fullt hela dagen så vattentornen är fulla när vattenverket stängs, säger Peter Svensson, driftsingenjör och arbetsledare på verket..

YA - 01 okt 18 kl. 18:48

Oklar status på IFK-stjärnan: ”Han kanske dyker upp”

IFK Ystad söker revansch efter debaclet borta mot Önnered. Och man gör det hemma mot Lugi, förmodligen utan sin danske stjärnmålvakt Marcus Cleverly. ”Jag räknar inte med att han spelar nu heller.

YA - 20 sep 18 kl. 11:12

Han upptäckte delfin på segelturen i Ystad – har du sett något?

– Man blir rent exalterad när man ser den! Det säger seglaren Pontus Johansson som påstår att en delfin följde hans båt i fem minuter under onsdagskvällen..

YA - 01 okt 18 kl. 16:02

Oppositionen välkomnar EU-pengarna: ”Väldigt positivt”

– Det är naturligtvis väldigt positivt om Ystad kan få EU-bidrag. Ju mer desto bättre, säger oppositionsrådet Kristina Bendz (M)..

Skånskan - 01 okt 18 kl. 15:00

Veteranbilar till Österlen

HARLÖSA Österlenrundan med veteranbilar körs söndag 7 oktober. Start sker vid nostalgimacken i Harlösa 9.30.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 13:32

Socialnämnden måste ta tag i underskottet

Ystad En genomlysning socialnämndens struktur är klar som ska ge en vägledning på hur den ska få bukt på de konstanta minussiffrorna i budgeten.
– Det handlar inte om att skära bort olika saker, säger Roger Jönsson (S), socialnämndens ordförande.– Kommunstyrelsen ville i våras efter ett underskott på tio miljoner ha en genomlysningar av socialförvaltningen för att det är i stort sett alltid underskott och då gjorde de en upphandling som två företag vann.

Skånskan - 30 sep 18 kl. 19:50

Minna Telde vann i Flyinge

RIDSPORT I helgen som gick bjöds för första gången på många år internationell dressyr igen på Flyinge. Bästa svenska resultat n¨ådde Minna Telde som vann en av de trestjärniga klasserna.I den sista trestjärniga klassen kom, efter att flera försökt utan att nå ända fram, äntligen en svensk seger genom Minna Telde.

YA - 30 sep 18 kl. 18:17

Tung helg för Ystadslagen

Både IFK Ystad och Ystads IF jagar i toppskiktet av division 5-tabellen. Men jakten på fina positioner gick åt pipan denna gång. Båda lagen förlorade, IFK mot Liga 06 och YIF mot Blentarp..

YA - 05 okt 18 kl. 17:55

Ystad först i Skåne med motorbranschcollege

Applåderna rungade i fordonsprogrammets verkstadssal. På fredagen certifierades Ystad gymnasiums fordonstekniska program som motorbranschcollege. – Nu är ni i Champions league!

YA - 25 sep 18 kl. 17:00

Så hittar ni till kondomer och kuratorer

Ungdomsmottagningen i Ystad har nya lokaler sedan i somras. Allt är bättre på Thorssons väg jämfört med hur det var på Hamngatan, utom kanske en sak. De nya lokalerna är lite svårare att hitta..

YA - 19 sep 18 kl. 18:00

Anmäler häktet: ”Tvingas stjäla mat av andra intagna”

En intagen JO-anmäler häktet i Ystad. Han redovisar en rad olika synpunkter på hur han tycker att mathållningen för de intagna missköts. Bland annat skriver han att de intagna tvingas stjäla mat av varandra för att bli mätta..

YA - 10 sep 18 kl. 10:43

C säger nej till samarbete med SD i Ystad

Centerpartiet tänker inte sätta sig i en ny majoritet där Sverigedemokraterna ingår. – Det är inte aktuellt. Det är vi tydliga med på alla nivåer, säger Elisabeth Håkansson, toppnamn på C-listan..

YA - 29 sep 18 kl. 08:00

Handboll: Nyckelspelare missar IFK:s match

IFK Ystad tvingas åka till Göteborg och bortamatchen mot Önnered utan ett par, kanske fler, av sina viktiga spelare. Succémålvakten Marcus Cleverly missar matchen, liksom linjespelaren Mads Houmøller. Risken finns att även Christoffer Svensson tvingas kasta in handduken..

Skånskan - 29 sep 18 kl. 04:18

”Ingen uppgift att ta lätt på”

HANDBOLL IFK Ystad går in som knapp favorit i söndagens nykomlingsmöte borta mot nollpoängaren Önnereds HK.– Vi vet vad vi kan. Men Önnered är ändå bäst av lagen som står på noll poäng, har ett eget spel, spelar snabb handboll och öser på, säger tränare Kenneth Andersson efter fredagens träningspass.

Skånskan - 29 sep 18 kl. 04:17

HK Malmö jagar fjärde raka segern

HANDBOLL HK Malmö har på söndag chansen att ta sin fjärde raka triumf då nollpoängaren HIF Karlskrona gästar Baltiska hallen.– Självklart är och ska vi vara favoriter, men jag tror definitivt inte att det blir någon dans på rosor, konstaterar tränare Stian Tönnesen på fredagskvällen.
Tidigare i veckan förlorade Karlskrona med 25-31 borta mot Ystads IF.

YA - 28 sep 18 kl. 00:01

Familjeföretag hittade drömlokalerna i Glemmingebro: ”Roligt att det satsas”

Ivarssons husbilscenter växer. Företaget har lämnat Ystad och flyttat in i större lokaler Glemmingebro. – Vi blev trångbodda i Ystad, säger Anders Ivarsson, en av ägarna..

Skånskan - 28 sep 18 kl. 05:00

Fler områdespoliser tillsätts på Söderslätt

SÖDERSLÄTT I höst utökas antalet områdespoliser i Svedala, Trelleborg och Vellinge som ska förstärka i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.– När vi får tre nya polisaspiranter i vår grupp blir det ett litet lyft för polisen på Söderslätt som gör att vi kan fokusera mer på viktiga fokusområden och agera ute i kommunerna, säger Mats Rindborn, kommunpolis i Trelleborg.
Tillsammans med Jan-Ingvar Nilsson, kommunpolis i Svedala och Jörgen Sjåstad, kommunpolis i Vellinge har han byggt upp ett samarbete med de tre kommunförvaltningarna, näringslivet och föreningarna.

Skånskan - 27 sep 18 kl. 08:58

Beviljas bidrag mot samarbete

Ystad Sällskapet Länkarna får återigen ett föreningsbidrag på 40 000 kronor – med kravet att de samarbetar med rådgivningsbyrån.Föreningen Sällskapet Länkarna har bedrivit verksamhet i Ystad sedan 1950-talet för människor med missbruksproblem.
De senaste åren har medlemsantalet successivt minskat.

YA - 29 sep 18 kl. 00:01

De lär sig svenska via Skype

Lena Månsson är svenskläraren som håller lektioner hemma i sitt privata arbetsrum. Via Skype. Hennes elever åkte tidigare till Forum Ystad men får nu sfi-undervisning trådlöst..

YA - 20 sep 18 kl. 20:00

Avspark för Ystads fotbollsakademi

Sedan höstterminens start finns det nu en fotbollsakademi på Norreportskolan i Ystad. 24 utvalda talanger drillas på extra träningar i MFF:s regi..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 17:47

Utvärdera sfi-undervisningen

Ystad Kristdemokraten Göran Göransson föreslår i ett ledamotsinitiativ till gymnasienämnden att nämnden snarast tar initiativ till en elevutvärdering av sfi-undervisningen och av extratjänsterna på Forum Ystad.
Han anser att den ska genomföras och utformas av personer som inte är involverade i verksamheten och att eleverna inte ska stå i någon beroendeställning till någon utförare av utvärderingen.
Syftet är att få en så rättvis och opartisk bild som möjligt av verksamheten.

YA - 28 sep 18 kl. 12:48

Skadegörelse: Bil vandaliserad i centrala Ystad

Bilen var i ett bedrövligt skick när den 30-årige mannen skulle ut och köra. Nu har han polisanmält omfattande skadegörelse..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 13:46

Snusdoser stals från kiosk

Ystad Ett okänt antal snusdosor och cigarettpaket stals från Hamnkiosken i Ystad natten till torsdag. Polisen fick larmet strax efter klockan 01.30.

Skånskan - 28 sep 18 kl. 17:24

Ewa-Gun Westford årets medelpunkt

Ystad Årets medelpunkt svarar i telefonen i bilen på väg till ett möte. Ja, för så kan polisens informatör och Ystadbon Ewa-Gun Westford nu titulera sig efter att Skånska Akademien gett henne sitt finaste pris.
Men själv titulerar hon sig som polis, kåsör, krönikör, författare, människa – och inte minst skåning.

YA - 10 okt 18 kl. 03:03

Insändare: Hur tänker Ystad om klimat och avgasutsläpp?

Ystads kommun planerar allvarligt på att bygga ut hamnen. Om jag har förstått saken rätt så kommer då trafiken genom Ystad att öka..

YA - 27 sep 18 kl. 00:01

Färdig – till helgen kan du ta premiärtur på efterlängtad cykelväg

Till helgen kan den som vill ta en premiärtur på den nya cykelvägen mellan Ystad och Sövestad..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 07:08

Snuskupp vid kioskstöld

Ystad Ett okänt antal snusdosor stals vid ett inbrott i en grillkiosk i Ystad under torsdagsnatten. Klockan var 01.32 när polisen larmades till kiosken på Hamngatan.

YA - 28 sep 18 kl. 10:32

Brott: Tonårigar utan körkort körde epa

Ynglingen bakom ratten saknade körkort. Det visste fordonets ägare som åkte med. Nu misstänks båda för brott.

YA - 28 sep 18 kl. 09:05

Inbrott: Snustjuvar slog till mot hamnkiosken

Snus och cigaretter stals vid ett inbrott i hamnkiosken i Ystad natten till torsdagen..

YA - 12 sep 18 kl. 18:30

Många vill ha tillbaka Diggiloo till Svaneholm

I somras valde Diggiloo-cirkusen att testa något nytt och efter sju år på Svaneholm blev Sandskogens IP i Ystad platsen för konserten. Men när nu planeringen för nästa års turné drar igång vill många se en återkomst i slottsparken..

YA - 28 sep 18 kl. 00:01

Straffavgift för inglasade balkonger

En bostadsrättsförening i Ystad glömde att få startbesked för att glasa in lägenheternas balkonger. Föreningen får nu betala 17 000 kronor i byggsanktionsavgift för misstaget..

YA - 27 sep 18 kl. 22:00

Sopbilar vände siffror för gasmackar

Under sina första år gick Biogas Ystad Österlens verksamhet med gastankställen i Tomelilla och Simrishamn back. Förra året ökade försäljningen rejält - och för första gången blev det plus i resultatet..

YA - 20 sep 18 kl. 15:38

Förslag: Turistskatt för övernattning i Ystad

En turistskatt på 20 kronor för varje övernattning skulle ge kommunen ett tillskott på fem miljoner kronor. Det hävdar Magnus Holst (oberoende) i en motion och föreslår att turistskatten utreds..

YA - 26 sep 18 kl. 14:10

Utpressning: Två nya fall av hotfulla mejl

Två kvinnor, boende i Ystad, har också polisanmält att de har fått utpressningsmejl av sig själva. Precis samma sak som har hänt flera personer över hela landet den senaste tiden..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 17:48

Kommunen får stort överskott

Ystad Ystads kommun redovisar 46,6 miljoner kronor plus för årets första åtta månader.Prognosen för hela årets förväntade resultat pekar på ett överskott på 13,6 miljoner kronor. Det är 3,3 miljoner kronor bättre än budgeterat resultat.

YA - 27 sep 18 kl. 15:15

Dömd: Berusad bilist slapp fängelse

Den 62-årige bilisten var berusad när han stoppades av polis i Ystad. Han har nu dömts för grovt rattfylleri..

YA - 27 sep 18 kl. 15:34

Brott: Ystadsbo dömdes för stölder på gågatan

En kvinna i 50-årsåldern tog kläder och smycken i två butiker på gågatan i Ystad den 30 augusti i i år. Hon har nu dömts av Ystads tingsrätt för stölderna och en lång rad andra brott..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.