Ystad

Friday, 19 April, 17:16

Nyheter om Ystad

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 29 mar 19 kl. 22:19

Franzén: ”Inte mycket att snacka om tyvärr”

Alingsås hade inte en chans i Ystad. – Inte mycket att snack om tyvärr, säger tränaren Mikael Franzén. .

YA - 28 mar 19 kl. 17:10

Kenneth: "Får se mig om efter något annat”

Från botten i allsvenskan till att bli den bästa nykomlingen i handbollsligan på sex år. Det är Kenneth Anderssons facit i IFK Ystad. Nu sparkas han.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 17:51

Två bilar krockade vid Rynge

Ystad Två bilar krockade på E65 i höjd med Rynge i onsdags. Station Ystad, Skurup och yttre befäl larmades till platsen klockan 19.54.

Kristianstadsbladet - 28 mar 19 kl. 17:10

Kenneth: "Får se mig om efter något annat”

Från botten i allsvenskan till att bli den bästa nykomlingen i handbollsligan på sex år. Det är Kenneth Anderssons facit i IFK Ystad. Nu sparkas han.

Skånskan - 29 mar 19 kl. 21:24

Lugi rasade samman totalt

HANDBOLL Lugi hade en stor ledning i fredagens SM-kvartsfinal hemma mot Skövde. Men rasade samman totalt sista kvarten. Gästerna vann med 21-19 till slut och leder nu med 2-0 i matcher.

YA - 29 mar 19 kl. 21:19

Sjumålsskytt för IFK i Lundbladhs återkomst i YA-cupen

Tränarprofilen Allan Lundbladh är nöjd och glad över att vara tillbaka i sydöstfotbollen. Ännu mer nöjd blev han när han fick se en sjumålsskytt – Robin Nevelin – i sitt IFK Ystad som körde över Onslunda IF med hela 11–3 (5–2) i YA-cupen. ”Det är väl inte så ofta någon gör sju mål i cupen så det är klart man kan nämna honom extra, sa Lundbladh..

Skånskan - 29 mar 19 kl. 15:00

Varning för brist på kvalificerad personal

Ystad Kommunens arbete med att säkerställa kompetensförsörjningen är inte tillräcklig. Det saknas en tydlig strategi som är kopplad till att rekrytera och behålla kvalificerad personal.
Den slutsatsen drar en undersökning.

YA - 29 mar 19 kl. 13:39

Avgjort: Så mycket ska månadskorten kosta

Oppositionen stoppade prisökningen av månadskort i bland annat Kristianstad och Ystad. Men förslaget om indragningar av bussturer gick igenom när kollektivtrafiknämnden hade möte..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 08:51

Sjöbo-Victor blev skånsk mästare

LUFTGEVÄRSSKYTTE Victor Lindgren från Sjöbo Ungdomsskyttegille följde upp sina många framgångar den här säsongen med att vinna sin klass även i Skånes DM, som den gångna helgen avgjordes i Ystad.Victor blev skånsk mästare i L15 stå, där han i grundomgången noterades för finfina 390 poäng av 400 möjliga. I ståendefinalen för junior fick han poängen 101,5 och vann till slut överlägset på 491,5 poäng.

Skånskan - 29 mar 19 kl. 11:09

Skåning kliver in i Akademien

Litteratur Vid sin sammankomst på torsdagskvällen valde Svenska Akademien in två nya ledamöter.
Det är Anne Swärd, bosatt i Fyledalen utanför Ystad, och Ellen Mattson från Ljungskile.Ellen Mattson efterträder Jayne Svenungsson på stol 9 och Anne Swärd efterträder Sara Stridsberg på stol 13.

YA - 19 mar 19 kl. 15:57

Ystad blir SM-arrangör i rullstolstennis: ”Stort för klubben”

Ystads TK har tilldelats värdskapet för ute-SM i rullstolstennis 2019. Därmed får hemmahoppet Henrik Härstedt möjlighet att försvara sina dubbla SM-guld – på hemmaplan!.

Expressen - 17 mar 19 kl. 08:13

14-årig pojke rånad under natten

En 14-årig pojke ska under natten ha blivit rånad i Ystad. Enligt polisen ska en man ha tagit hans telefon – och slängt den i en soptunna..

YA - 29 mar 19 kl. 06:00

Kokosmatta och sand räckte inte mot erosion

Åtgärderna som gjorde för att förhindra erosion vid cykelvägen längs Kustvägen väster om Ystad räckte inte för att lösa problemet. Vindarna vände och 200 ton av totalt 500 ton utlagd sand har rasat ner i havet i höjd med Gustavsfält..

YA - 29 mar 19 kl. 00:01

Gymnasiet får inte mer pengar när eleverna blir fler

Eleverna blir fler när Ystad växer, men gymnasienämnden får inte de 5,8 miljoner kronor den behöver i år. Kommunstyrelsen sa nej. – Det finns inga pengar.

Sydsvenskan - 27 mar 19 kl. 20:16

E65 avstängd efter trafikolycka med flera fordon

På onsdagen skedde en trafikolycka på E65 mellan Rydsgård och Ystad i riktning mot Ystad..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 20:00

Butik byggs om till boende

SKURUP En före detta butikslokal i Abbekås byggs om till boende.
Frågan är nu om Skurups kommun ska hyra de nio lägenheterna som genomgångsboende.Förr var det livsmedelsaffär här, Enbergs livs.

YA - 28 mar 19 kl. 11:05

Drograttfull stoppades på Hamngatan

En man i 25-årsåldern stoppades på onsdagseftermiddagen i en bil på Hamngatan i Ystad..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 17:43

Sänk farten i Bjäresjö by

Ystad Sänk hastigheten för vägen genom Bjäresjö by, eftersom många fordon kör för fort. Det skriver två bybor till länsstyrelsen. Paret föreslår att hastigheten genom byn sänks till 40 kilometer i timmen med undantag för sträckan vid en förskola där det är 30 kilometer i timmen.

Expressen - 28 mar 19 kl. 16:31

Två bilar har kolliderat – landade på åker

Två bilar har krockat utanför Ystad.Efter kollisionen körde båda fordonen ut i en åker..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 16:42

Sex kontor kvar i Skåne

MALMÖ/LUND Arbetsförmedlingen ska enligt förslaget bara behålla sex kontor i Skåne: Malmö (Kungsgatan), Helsingborg, Ystad och Kristianstad.
Kontoren i Eslöv och Simrishamn behålls men enbart för bokade besök.På torsdagsförmiddagen informerades personalen på arbetsförmedlingens många kontor om förslaget till vilka kontor som ska avvecklas.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 13:45

Eslöv: ”Alltid något men inte bra”

ESLÖV Eslöv får behålla ett mindre servicekontor även i Arbetsförmedlingens nya organisation. Men inga medarbetare blir stationerade där utan kontoret bemannas av personal från något av de fyra kontor i Skåne som blir kvar. Kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S) tycker inte att beslutet är bra, även om Af fortsatt har lokaler i Eslöv.

YA - 28 mar 19 kl. 12:30

Arbetsförmedlingen: De här kontoren får vara kvar

Arbetsförmedlingen behåller sin verksamhet i både Ystad och Simrishamn. Det står klart sedan myndigheten på torsdagens presenterat listan över de 132 kontor som ska stängas..

Skånskan - 26 mar 19 kl. 17:21

Film i Skåne stoppar projekt

Ystad Film i Skåne med huvudkontor på Ystad studios visitor center stoppar alla insatser i nya projekt. Detta efter att ägaren Business Region Skåne har fått besked om att det finansiella stödet uteblir för 2019.– I det besked vi fått är det medel som riktas till evenemang och filmproduktion som försvinner.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 10:31

Drograttfyllerist stoppades

Ystad När en polispatrull stoppade en 24-årig Skivarpsbo på Hamngatan klockan 16.30, uppstod misstanke om att föraren var påverkad av narkotika. Mannen fick följa med polisen för provtagning och urinprov.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 10:31

Båtmotor stals i hamnen

Ystad En 40-årig man, som har sin motorbåt i småbåtshamnen, kontaktades häromdagen av en båtgranne att hans utombordare av märket Suzuki hade stulits. Stölden ska ha någon gång förra veckan..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 08:49

Hugosson förlänger med YIF

HANDBOLL Hårt skadebelastade linjespelaren Herman Hugosson har förlängt sitt avtal med Ystads IF till minst över nästa säsong 2019/20.– Det känns bra att klubben tror på mig trots min långa skadefrånvaro och nu är jag sugen på att leverera återigen, säger Herman.
– Jag är väldigt glad över att Herman vill förlänga sitt avtal med oss.

YA - 13 mar 19 kl. 12:41

Misstänkte knivmannen har släppts på fri fot

Den 33-årige man som suttit anhållen i Ystad misstänkt för att ha knivskurit en yngre man Österportstorg i fredags har försatts på fri fot. – Misstankarna om brott kvarstår, säger chefsåklagare Pernilla Åström..

Skånskan - 26 mar 19 kl. 09:03

Hällestad tillbaka i femman

FOTBOLL Efter bara ett år i division 6 är Torna Hällestads IF tillbaka i femman.Premiäromgången i division 5 östra spelas så här:
5 april: Liga 06-Hammenhög.
6 april: Brösarp-Ystads IF.

YA - 13 mar 19 kl. 21:00

Tre pojkar misstänks för mordbränderna: ”Medgivanden från samtliga”

Tre tonårspojkar är misstänkta i utredningen om de sju mordbränderna i Ystad under januari och februari i år, bland dem den på Team Sportias tak. – Vi har fått medgivanden från samtliga, säger kriminalkommissarie Birgitta Bergström.

YA - 28 mar 19 kl. 00:01

Cracovia inte inkopplad – dyrare för rederiet utan land-el

Polferries nyaste färja Cracovia är ännu inte inkopplad på landströmsanläggningen i hamnen. Fartyget använder fortfarande sitt eget maskineri. – Hamnavgiften är högre så länge hon inte är inkopplad, säger Björn Boström, vd i Ystad hamn logistik..

YA - 28 mar 19 kl. 01:01

Insändare: Ystads lasarett är det bästa i Sverige

Jag tillbringade nyligen en kort vecka på lasarettet i Ystad. Det var en mycket positiv upplevelse..

YA - 28 mar 19 kl. 00:01

Slumrande Rädda barnen-förening kan väckas till liv

I Skurups är Rädda barnens lokalförening vilande sedan några år tillbaka. Nu hoppas engagerade i Trelleborg och Ystad på intresse att väcka den till liv igen..

YA - 28 mar 19 kl. 00:01

Hundägare vill ha fler rastgårdar i Ystad – kommunen utreder frågan

Ystadsborna efterlyser fler hundrastgårdar. Därför ska kommunen i år utreda frågan för att ta fram ett program med förslag för var det kan etableras nya rastgårdar för hundar i framtiden..

Expressen - 27 mar 19 kl. 22:21

Kravet från sponsorn: ”Lägger in extra växel”

IFK Ystad bygger för nästa steg i handbollsligan.Klubben ska plocka in en spetsspelare och förstärka ledarstaben.– Vi behöver stabilitet för att vara trovärdiga mot våra sponsorer, säger IFK:s ordförande Joakim Öhrström..

Skånskan - 27 mar 19 kl. 20:00

Flera bussturer kan komma att tas bort

Sjöbo På fredag kommer kollektivtrafiknämnden ta beslut om flertal besparingar. För Sjöbo kommuns del kommer det med stor sannolikhet innebära att 42 dubbelturer per vecka kommer att strykas. Kommunalråd Magnus Weberg (M) är kritisk och tycker att landsbygden tar en för stor del av besparingen.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 17:54

Olycka på E65 – trafiken påverkas

Vid 17.25-tiden på onsdagen var minst två fordon inblandade i en trafikolycka på E65 vid Börringe i riktining mot Ystad.Händelsen orsakar begränsad framkomlighet på sträckan.

YA - 27 feb 19 kl. 14:57

Snart börjar vårmånaden – ett år sedan stora snökaoset

På fredag börjar den första vårmånaden, men den senaste veckans väder har redan fått vårkänslorna att spira. Så var det inte i fjor. Då mättes ett snödjup på 37 centimeter i Ystad när mars inleddes..

Skånskan - 27 mar 19 kl. 14:05

Han tar över OV Helsingborg

Handboll Ulf ”Tubbi” Sivertsson tog upp OV Helsingborg till Handbollsligan. Men det blir i stället Krister Lindgren som tränar laget kommande säsong.Sportchefen Filip Karlsson motiverar klubbens val av ny tränare så här:
– Vi vill på allvar etablera oss i Handbollsligan, och det krävs att vi tar ytterligare steg i och runt herrlaget.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 09:35

Koppartråd stals på företag

Ystad Personal på Ystad Energi upptäckte i måndags att ett staket hade klippts upp till en anläggning och att koppartråd hade stulits. Stölden kan ha inträffat under helgen. Koppartråden tillhör Vattenfall.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 11:45

Bilist smet från krock

Ystad När en 58-årig man skulle cykla över rondellen till Blekegatan från lasarettet på tisdagsmorgonen gasade plötsligt föraren en liten, svart bil för att försöka hinna före i rondellen trots att cyklisten hade företräde. 58-åringen cyklade då rakt in på bilens sida. Mannen föll omkull men bilisten körde från platsen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.