Wilhelm Stenhammars

Sunday, 31 May, 03:15

Nyheter om Wilhelm Stenhammars

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 24 feb 19 kl. 10:50

Frisk entusiasm när JoAnn Falletta gästdirigerade Norrlandsoperan

Det blev ett flott och svenskt program med bland annat Wilhelm Stenhammars andra symfoni när JoAnn Falletta gästdirigerade Norrlandsoperans symfoniorkester i Umeå. .

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 09:53

Både känsligt och pådrivande

Mendelssohns ”Meeresstille und glückliche Fahrt” fungerar bra som inledning till en respektabel symfonikonsert. En stilla stiltje susar och skänker ro åt trötta sinnen innan vindbruset vaknar. Därefter ökar den konstnärliga stimulansen i Robert Schumanns pianokonsert.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 15 kl. 12:27

Ypperligt kvartettspel på Dunkers

Stråkkvartetten är den ensemble som har den högsta renommén i kammarmusikvärlden. Namnen på de kvartettensembler som uppnått klassisk status äger en nimbus som få andra grupper har kommit i närheten av. De flesta av dessa verkade i decennier med nästan samma musiker hela tiden.

Sydsvenskan - 27 mar 15 kl. 10:19

När Solyom tar ut svängarna blir det liv

KONSERT KLASSISKTMalmö Symfoniorkester. Stefan Solyom, dirigent. Malmö Konserthus, 26/3Det som gör den bästa senromantiska orkestermusiken så givande att lyssna på är att den rymmer så mycket.

Sydsvenskan - 10 dec 14 kl. 04:00

Tobias Lund: I samspråk med Duo Dialog tar Jakob Högström en alternativ Schubert-rutt.

Att en sångare lyckas smälta samman ord och ton är inte självklart. En som kan är barytonen Jakob Högström. I Malmö och Lund har han hörts i Wilhelm Stenhammars opera ”Tirfing”, i Hugo Alfvéns kantat ”Baltiska hav” (på temat krig och slöjd) och senast på Lunds Studentsångares julkonsert.

Sydsvenskan - 30 nov 14 kl. 12:15

Julbordet hade behövt några sillar

Lunds Studentsångare beskrev lördagskvällens konsert ”Strålande jul” som ett julbord. Men frågan är om de inte underskattade behovet av att duka fram annat än det som är milt och mjukt. Sylta och ris à la Malta i all ära.

Sydsvenskan - 21 nov 14 kl. 10:59

MSO rundar av Hindemiths hörn

Att Paul Hindemith är en tråkig kompositör stämmer bara delvis, om ens det. Hans symfoni ”Mathis der Maler” börjar med en änglakonsert som går från intimitet till råstyrka och slutar med en mefistofelisk soppa av hot och frestelser som, allra sist, förtärs av Guds skriande ljus. Sådana är de stora linjerna, och dem är det liv i.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 13 kl. 14:49

Aladin till Grevie

Konsert med Wilhelm Stenhammars bästa romanser i kyrkan..

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 14:43

Självklart av Kungen att reagera på SVT:s felaktigheter

KUNGLIG VREDE Carl XVI Gustaf har följt de avtal som gäller vid renoveringen av Stenhammars slott, och enligt uppgift lagt ut 30 miljoner av privata medel. Att i det läget anklaga Kungen för att ha snuvat skattebetalarna på pengar är så befängt att vem som helst i hans ställe skulle ha sagt ”fy fan”. SVT:s reportage om Kungens renovering är i långa stycken felaktigt och missvisande, skriver Sigfrid Leijonhufvud.

Kristianstadsbladet - 17 okt 11 kl. 06:30

I första hand av historiskt intresse

Opera Tirfing Av Wilhelm Stenhammar (musik) och Anna Boberg (libretto) i regi av Per-Erik Öhrn. Malm?
OperaTirfingAv Wilhelm Stenhammar (musik) och Anna Boberg (libretto) i regi av Per-Erik Öhrn.

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 15:33

Slutet gott i operan "Tirfing"

Foto: Malin Arnesson
Carlhåkan Larsén har sett "Tirfing".
Tirfing
Musik: Wilhelm Stenhammar.
Libretto: Anna Boberg.

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:30

Ett könsöverskridande öde

Det har gått etthundratio år sedan förra gången. Men nu är det dags igen för Wilhelm Stenhammars vikingaepos "Tirfing". I helgen har operan om det magiska svärdet premiär i Malmö.

VA - 08 jun 11 kl. 07:00

Dörröppnare - inte kompis

8 juni Förstora Drevet går. Kung Carl XVI Gustav överlägger med Anders Wall, Olof Stenhammar och Maria Norrfalk. Foto: Lars Rosengren/Aftonbladet bild   Det svenska kungahuset befinner sig som bekant i ett trängt läge.

Sydsvenskan - 22 mar 11 kl. 15:44

Sex egna uppsättningar hos hos Malmö Opera

Arkivfoto: Henrik Montgomery/Scanpix samt Pontus Lundahl/Scanpix. Affisch: Cesare Righetti
Malmö Opera kommer att bjuda på sex egna uppsättningar den kommande säsongen.
Först ut är föreställningen "Les Misérables" med Dan Ekborg och Peter Harryson i två av rollerna, den har premiär 16 september.

NT - 22 mar 11 kl. 14:20

Sex egna pjäser hos Malmö Opera

Malmö Opera kommer att bjuda på sex egna uppsättningar den kommande säsongen. Först ut är föreställningen "Les misérables" med Dan Ekborg och Peter Harryson i två av rollerna, den har premiär i september. I oktober sätter man upp Wilhelm Stenhammars "Tirfing", i november är det dags för Leos Janceks "Jenufa" och i december är det urpremiär för Thomas Lindahls nyskrivna version av "Karlsson på taket".

Sydsvenskan - 24 jul 13 kl. 06:30

Wilhelm Stenhammar

För en tid sedan kom Oslokvartettens inspelning av samtliga Stenhammars kvartetter ? nu följer svenska Stenhammarkvartetten med två av de starkaste verken i serien, kvartetterna tre och fyra. Utgåvan har den lovande underrubriken Volym 1, så fortsättning är att vänta.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.