Wilhelm Stenhammar

Sunday, 31 May, 02:36

Nyheter om Wilhelm Stenhammar

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 25 apr 19 kl. 15:19

Vivaldis Gloria i Nybro kyrka

Lördag den 27 april framförs Vivaldis Gloria i Nybro kyrka. Det blir även verk av bland andra Wilhelm Stenhammar och Olja Gjeilos..

GöteborgsPosten - 25 mar 19 kl. 07:00

Stenhammarbiografin är som ett musikstycke

Gunnar Bergdahl recenserar GP:s Magnus Haglunds nya bok om tonsättaren Wilhelm Stenhammar..

DN - 24 nov 18 kl. 21:00

Dagens skiva: Wilhelm Stenhammar-året på skiva fortsätter

När Herbert Blomstedt på gamla dar har blivit Stenhammarfrälst för han in en ungdomlig poetisk friskhet. Christian Svarfvar tolkar honom intimare, mer svärmiskt..

Corren - 15 jun 18 kl. 11:07

Deltagare från 31 länder i vokalt mästerskap

RecensionSå stod dom då där på rad, de nio finalisterna i årets upplaga av Wilhelm Stenhammar International Music Competition..

YA - 23 jun 16 kl. 19:00

Prestigepris till Christina Nilsson

Priserna fortsätter att regna över Ystads operasångerska Christina Nilsson. För en vecka sedan tog hon i hård konkurrens hem Wilhelm Stenhammar Music Competition i Norrköping. – Det är jätteroligt och ger också ett välkommet tillskott i kassan, säger hon..

Corren - 17 jun 16 kl. 09:05

Ny Nilsson på stjärnhimlen

Wilhelm Stenhammar International Music Competition, De Geerhallen, Norrköping..

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 09:53

Både känsligt och pådrivande

Mendelssohns ”Meeresstille und glückliche Fahrt” fungerar bra som inledning till en respektabel symfonikonsert. En stilla stiltje susar och skänker ro åt trötta sinnen innan vindbruset vaknar. Därefter ökar den konstnärliga stimulansen i Robert Schumanns pianokonsert.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 15 kl. 12:27

Ypperligt kvartettspel på Dunkers

Stråkkvartetten är den ensemble som har den högsta renommén i kammarmusikvärlden. Namnen på de kvartettensembler som uppnått klassisk status äger en nimbus som få andra grupper har kommit i närheten av. De flesta av dessa verkade i decennier med nästan samma musiker hela tiden.

Sydsvenskan - 21 nov 14 kl. 10:59

MSO rundar av Hindemiths hörn

Att Paul Hindemith är en tråkig kompositör stämmer bara delvis, om ens det. Hans symfoni ”Mathis der Maler” börjar med en änglakonsert som går från intimitet till råstyrka och slutar med en mefistofelisk soppa av hot och frestelser som, allra sist, förtärs av Guds skriande ljus. Sådana är de stora linjerna, och dem är det liv i.

DN - 18 jun 14 kl. 23:18

Världens vackraste unga röst korad

Just nu finns världens vackraste unga röster i Norrköping Efter tio dagars sångartävling i Wilhelm Stenhammar Music Competition är sent på onsdagskvällen vinnaren korad i hård konkurrrens av skickliga finalister. Chrystal Williams är en 28-årig amerikansk mezzosopran. Hon fick även publikens pris.

Barometern - 30 jun 14 kl. 06:37

?En suverän avslutning?

Virserums Musikvecka avslutades med en romanskonsert i Virserums kyrka på lördagskvällen. En mera värdig final på en i övrigt innehållsrik och uppskattad musikvecka får man leta efter.
Festivalens general har lyckats förmedla många utmärkta artister under de 18 åren som musikdagarna genomförts.

DN - 19 jun 14 kl. 15:04

Vackraste rösten är amerikansk

Den här veckan har världens vackraste unga röster funnits i Norrköping. Efter tio dagars sångartävling i Wilhelm Stenhammar Music Competition blev sent på onsdagskvällen vinnaren korad. Chrystal Williams är en 28-årig amerikansk mezzosopran.

Kristianstadsbladet - 19 jun 14 kl. 02:04

Amerikanska vann operatävling


Den amerikanska mezzosopranen Chrystal E Williams tog hem både förstapriset på 100 000 kronor och publikens pris i den internationella Stenhammartävlingen som på onsdagen genomfördes i Norrköping för femte året, skriver Norrköpings Tidningar.Operasångtävlingen lockade 54 deltagare från 18 olika länder. På andra plats kom den gotländske basen Henning von Schulman.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 14 kl. 02:04

Amerikanska vann operatävling


Den amerikanska mezzosopranen Chrystal E Williams tog hem både förstapriset på 100 000 kronor och publikens pris i den internationella Stenhammartävlingen som på onsdagen genomfördes i Norrköping för femte året, skriver Norrköpings Tidningar.Operasångtävlingen lockade 54 deltagare från 18 olika länder. På andra plats kom den gotländske basen Henning von Schulman.

YLE - 18 nov 13 kl. 16:11

Nordiska klanger i Musikfestspelen 2014

Tema för Musikfestspelen Korsholm 2014 är " Nordiskt perspektiv". Det handlar allltså om nordisk musik och nordiska kompositörer som Edvard Grieg, Carl Nielsen, Wilhelm Stenhammar, Lars-Erik Larsson, Joonas Kokkonen och Per-Henrik Nordgren. Musikfestspelen Korsholm i år lockade tio procent fler besökare än året innan eller drygt 5 900.

Sydsvenskan - 24 jul 13 kl. 06:30

Wilhelm Stenhammar

För en tid sedan kom Oslokvartettens inspelning av samtliga Stenhammars kvartetter ? nu följer svenska Stenhammarkvartetten med två av de starkaste verken i serien, kvartetterna tre och fyra. Utgåvan har den lovande underrubriken Volym 1, så fortsättning är att vänta.

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 14:43

Självklart av Kungen att reagera på SVT:s felaktigheter

KUNGLIG VREDE Carl XVI Gustaf har följt de avtal som gäller vid renoveringen av Stenhammars slott, och enligt uppgift lagt ut 30 miljoner av privata medel. Att i det läget anklaga Kungen för att ha snuvat skattebetalarna på pengar är så befängt att vem som helst i hans ställe skulle ha sagt ”fy fan”. SVT:s reportage om Kungens renovering är i långa stycken felaktigt och missvisande, skriver Sigfrid Leijonhufvud.

SR - 30 aug 16 kl. 07:30

Tonsättaren Wilhelm Stenhammar får sällskap

Nästan 90 år efter sin död får tonsättaren Wilhelm Stenhammar ett sällskap, alltså en sammanslutning av människor som älskar hans musik och vill att den ska spelas..

Kristianstadsbladet - 17 okt 11 kl. 06:30

I första hand av historiskt intresse

Opera Tirfing Av Wilhelm Stenhammar (musik) och Anna Boberg (libretto) i regi av Per-Erik Öhrn. Malm?
OperaTirfingAv Wilhelm Stenhammar (musik) och Anna Boberg (libretto) i regi av Per-Erik Öhrn.

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 15:33

Slutet gott i operan "Tirfing"

Foto: Malin Arnesson
Carlhåkan Larsén har sett "Tirfing".
Tirfing
Musik: Wilhelm Stenhammar.
Libretto: Anna Boberg.

Sydsvenskan - 14 okt 11 kl. 06:30

Ett könsöverskridande öde

Det har gått etthundratio år sedan förra gången. Men nu är det dags igen för Wilhelm Stenhammars vikingaepos "Tirfing". I helgen har operan om det magiska svärdet premiär i Malmö.

Magazin24 - 01 sep 11 kl. 15:01

Dybeck hyllas med musikkväll

I kväll kommer Köpings kommun och Köpings kyrka att bjuda på en föreställning som liknar de tillställningar som Richard Dybeck själv anordnade under 1800-talet. Nordisk folkmusik till minne av Richard Dybeck på Forums teatersalong klockan 19.00.

VA - 08 jun 11 kl. 07:00

Dörröppnare - inte kompis

8 juni Förstora Drevet går. Kung Carl XVI Gustav överlägger med Anders Wall, Olof Stenhammar och Maria Norrfalk. Foto: Lars Rosengren/Aftonbladet bild   Det svenska kungahuset befinner sig som bekant i ett trängt läge.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.