Volkswagen-chef

Friday, 22 February, 03:14

Nyheter om Volkswagen-chef

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 11 okt 18 kl. 17:25

Tysk biljätte: Miljökraven ska kosta många jobb

Etthundratusen jobb kommer gå förlorade hos Volkswagen om kravet på sänkta koldioxidutsläpp går igenom. Det säger idag biltillverkarens chef efter att EU:s miljöministrar i veckan enats om att minska utsläppen med 35 procent..

DI - 10 jul 18 kl. 13:32

Nytt chefsbyte i Volkswagens topp

Chefskarusellen i den tyska biljätten Volkswagen fortsätter. Nu får nyttofordonen en ny chef..

SR - 13 apr 18 kl. 03:56

Volkswagens vd får sparken

Biltillverkaren Volkswagens chef Mattias Müller sparkas. Vid ett tidigarelagt styrelsemöte utsågs chefen för märket Volkswagen Herbert Diess, till ledare för hela koncernen..

SVT - 13 apr 18 kl. 04:37

Volkswagens vd får sparken när ledningen omorganiseras

Fordonsjätten Volkswagens styrelse sparkar vd Matthias Müller och ersätter honom med Herbert Diess, chef för varumärket Volkswagen, rapporterar Wall Street Journal..

PrivataAffärer - 05 mar 18 kl. 07:31

Uppgifter: VW planerar börsnotering av Scania och MAN

Volkswagen planerar en börsnotering av sin lastbilsdel, där Scania och MAN ingår, under nästa år. Det rapporterade tyska Handelsblatt i helgen baserat på uppgifter från en icke namngiven chef i Volkswagen, skriver Bloomberg News....

Dagens PS - 02 aug 18 kl. 07:54

Volkswagen vinnare på en svag marknad

När juli månads registreringssiffror för nya bilar i Sverige offentliggjorts står det klart att Volkswagen tar tätpositionen efter en kraftig ökning av marknadsandelarna. Märket är dessutom nummer ett när det gäller försäljning till privatpersoner.  Den 1 juli trädde det nya skattesystemet bonus malus i kraft på den svenska bilmarknaden.

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 09:32

VW har anställt BMW-chef

Tyska fordonsjätten Volkswagen har anställt en BMW-chef till koncernledningen. Markus Duesmann kommer närmast som koncernledningsmedlem på BMW. Han ansvarade där för inköp och leverantörsnätverket, enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 07 dec 17 kl. 10:45

VW-chefen får sju års fängelse efter dieselgate

Oliver Schmidt, tidigare chef inom Volkswagen i USA, får sju års fängelse för sin inblandning i dieselskandalen. Utöver det döms han även att betala cirka 3,7 miljoner kronor i böter, rapporterar TT. .

VA - 07 dec 17 kl. 08:52

Volkswagen-chef får 7 års fängelse

Han har erkänt sig skyldig till konspiration och brott mot miljölagar..

DI - 06 dec 17 kl. 13:02

I dag får VW-chefen sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen..

DI - 13 sep 17 kl. 10:50

Volkswagens nya elbilsoffensiv: "Gett ett löfte"

För två år sedan intervjuade jag dåvarande Porsche-chefen Matthias Müller i ett trångt konferensrum i märkets monter på bilsalongen i Frankfurt. Sedan blev han chef för hela Volkswagen. Nu sitter vi tillsammans i det hyggligt rymliga baksätet i konceptbilen VW Sedric och pratar om ödmjukhet, självkritik och förändring..

Dagens PS - 26 jul 17 kl. 08:34

Varnar för pengafälla – riskerar bli ”lånebubbla”

Billånebranschen går som på räls och flera av de största aktörerna slår rekord, rapporterar SvD Näringsliv. Sveriges största billånebolag, Volvofinans Bank, lånade exempelvis ut för 31,2 miljarder kronor förra året medan branschtvåan Volkswagen Finans landade på 17,5 miljarder kronor, vilket är rekord sedan starten 1994. Men samtidigt som svenskar alltså skuldsätter sig som aldrig förr för att finansiera bilköpen riskerar många av bilarna att rasa i värde.

Dagens PS - 13 apr 18 kl. 07:20

Volkswagen-bossen får gå – han tar över

Tyska fordonsjätten Volkswagen meddelade på torsdagskvällen att styrelsen beslutat att ersätta Matthias Müller på vd-posten med Herbert Diess som fram tills nu varit chef för varumärket Volkswagen. Herbert Diess har arbetat för Volkswagen sedan juli 2015 efter att tidigare ha varit på BMW. Matthias Müller har suttit som vd för Volkswagen sedan september 2015.

Expressen - 13 apr 18 kl. 11:12

Volkswagen sparkar vd:n Matthias Müller

Volkswagens styrelse sparkar vd:n Matthias Müller. Ersättare blir Herbert Diess, som tidigare varit chef för biltillverkarens varumärke. Samtidigt sker en stor omorganisering i koncernens ledning.

Nyteknik - 13 apr 18 kl. 11:32

Volkswagen omorganiserar och sparkar vd:n – han tar över

Fordonsjätten Volkswagens styrelse sparkar vd Matthias Müller och ersätter honom med Herbert Diess, chef för varumärket Volkswagen, rapporterar Wall Street Journal..

Dagens PS - 02 jun 17 kl. 10:30

Utsläppsfusk med lyxbilar i Sverige

TT berättar nu om att ytterligare Audi-modeller dras in VW-koncernens dieselhärva. Enligt telegrammet gäller det lyxbilarna A7 och A8, som är tillverkade 2010-2013. Irene Bernald är informationschef på Audi i Sverige och säger till TT att det rör sig om ”ett mindre antal” bilar i Sverige.

DI - 12 apr 18 kl. 20:04

Herbert Diess ny vd för Volkswagen

I tisdags meddelades att Tyska Volkswagens vd Matthias Müller var på väg bort från lastbilskoncernen, och skulle ersättas av Herbert Diess som var chef för Volkswagenmärket. Det uppgav personer med kännedom i frågan för Handelsblatt..

Expressen - 10 apr 18 kl. 15:49

Tyska uppgifter: Volkswagen sparkar koncernchefen

Enligt tyska tidningen Handelsblatt gör Volkswagen stora förändringar i chefstoppen.Koncernchefen Matthias Müller får sparken och ersätts av Herbert Diess, chef för kärnmärket VW..

Dagens PS - 27 mar 17 kl. 08:17

Falkengren: ”Jag kommer tillbaka till Sverige”

När Annika Falkengren meddelade i januari att hon kliver ned från vd-posten i SEB efter sammanlagt 30 år på storbanken kom det som en överraskning för både journalister och den egna arbetsgivaren, som DagensPS.se tidigare rapporterat. Nu, inför flytten till Schweiziska kapitalförvaltningsfirman Lombard Odier, ger hon en sista intervju som Wallenbergssfärens storbanks högste chef.

Nyteknik - 20 feb 18 kl. 07:02

Biljättens chef: ”Vi är de enda som tjänar pengar på elbilar”

Tesla, BMW och Volkswagen må ha elbilar – men de blöder. Det menar Renault-Nissan-Mitsubishis chef Carlos Ghosn..

Expressen - 02 jan 17 kl. 10:48

De blev Sveriges mest sålda bilar 2016

Volkswagen har petat Volvo från tronen. Efter 54 år med idel Volvobilar som årets mest sålda bil hamnade Volkswagen Golf i försäljningstopp när Bil Sweden summerar 2016. – Vi har haft det på känn, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, i ett pressmeddelande..

DN - 09 jan 17 kl. 10:44

Volkswagenchef gripen i USA

En högt uppsatt chef på tyska Volkswagen (VW) i USA har gripits av FBI, misstänkt för bedrägeri, rapporterar tidningen The New York Times. Den gripne, Oliver Schmidt, var chef för VW:s kontor för regelefterlevnad i USA från 2014 till mars 2015..

DI - 30 jan 18 kl. 13:31

Volkswagen-chef stängs av efter "apskandalen"

Tyska fordonsjätten Volkswagen stänger nu av sin chef för externa relationer och hållbarhet Dr. Thomas Steg. Bakgrunden är skandalen om dieseltester på apor..

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

DI - 27 nov 16 kl. 13:48

Så många elbilar räknar Porsche med att sälja

Porsche, som ingår i Volkswagen-koncernen, räknar med att sälja 20.000 bilar årligen av den nya elbilen Mission E, uppger bolagets chef för den tyska tidningen Automobilwoche, rapporterar Reuters..

SmålandsPosten - 18 nov 16 kl. 13:36

Stor del körs på el visar undersökning

Laddhybrider från Volkswagen körs nästan tre av fyra mil på el om föraren har upp till tre mil till jobbet enkel resa. Det framgår i en undersökning bland svenska förare av modellerna Passat GTE eller Golf GTE. – Att en så stor del av körningen sker på el både överraskar och glädjer.

Nyteknik - 07 dec 17 kl. 10:06

Sju år fängelse för Volkswagen-chef

Oliver Schmidt, tidigare högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, döms till sju års fängelse för inblandning i den uppmärksammade dieselskandalen..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 07:49

Volkswagen-chef döms till 7 år i fängelse

Volkswagen-chefen Oliver Schmidt har fått sju år i fängelse och böter på 400 000 dollar för utsläppsfusket, skriver Wall Street Journal. Oliver Schmidt är blott den andra anställda på Volkswagen i USA att bli fälld för övertrampet. Han erkände sig i augusti skyldig till konspiration och brott mot miljölagar när han hjälpte Volkswagen med att fuska kring utsläppen.

DI - 06 dec 17 kl. 22:10

VW-chef döms till sju år fängelse

Oliver Schmidt, tidigare högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, döms till sju års fängelse för inblandning i den uppmärksammade dieselskandalen..

SR - 06 dec 17 kl. 22:07

Tidigare Volkswagen-chef får sju års fängelse utsläppsskandal

Oliver Schmidt, tidigare högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, döms till sju års fängelse för inblandning i den uppmärksammade dieselskandalen..

DN - 06 dec 17 kl. 22:42

Sju års fängelse för VW-chef

Oliver Schmidt, tidigare högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, döms till sju års fängelse för inblandning i den uppmärksammade dieselskandalen..

BT - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen inte ska överstiga 40 månader, det vill säga drygt tre år.

Kristianstadsbladet - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen inte ska överstiga 40 månader, det vill säga drygt tre år.

Barometern - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen inte ska överstiga 40 månader, det vill säga drygt tre år.

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen in.

YA - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen inte ska överstiga 40 månader, det vill säga drygt tre år.

SmålandsPosten - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen inte ska överstiga 40 månader, det vill säga drygt tre år.

Blekinge Läns tidning - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen inte ska överstiga 40 månader, det vill säga drygt tre år.

Sydöstran - 06 dec 17 kl. 12:49

I dag får VW-chef sin dom

I dag får Oliver Schmidt, högt uppsatt chef på tyska Volkswagen i USA, sin dom för inblandning i dieselskandalen. Oliver Schmidt döms i en domstol i Detroit och riskerar nu sju års fängelse. Hans försvarsadvokater har dock yrkat på att fängelsedomen inte ska överstiga 40 månader, det vill säga drygt tre år.

E24 - 03 sep 16 kl. 11:01

Ingenjör stämmer VW på 20 miljoner euro

Wolfgang Schreiber, en tidigare chef på Volkswagen och en av företagets mest framstående ingenjörer, stämmer Volkswagen på mer än 190 miljoner kronor (20 miljoner euro) rörande patent. Det skriver tyska Der Spiegel.v.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.