Vissa

Friday, 23 February, 07:24

Nyheter om Vissa

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 03 feb 18 kl. 12:43

Tekniska problem på svt.se

Vi har för närvarande tekniska problem på SVT:s sajt. Vissa användare ser inte bilder som publiceras. Tekniker arbetar med problemet och vi hoppas på en snar lösning..

Nyan - 01 feb 18 kl. 06:00

Allvarliga brister i äldres larmsystem

Trobergshemmets larm fungerar bara ibland eller inte alls. Bland annat det framgår ur stadsfullmäktiges motioner i tisdags.
Larmsystemet i Trobergshemmet är bara så svårt att Vissa äldre inte kan använda det, också mottagningsfunktionen är dålig.

DI - 29 jan 18 kl. 17:53

Replik: Riksrevisionen ville inte ha någon dialog

REPLIK. Riksrevisionen har replikerat på vårt debattinlägg om revisionsplikten och hävdar att Vissa missförstånd har uppstått. Kritiken beror dock inte på missförstånd, utan på att den analys som Riksrevisionen gör baseras på lösa antaganden i stället för fakta..

UT - 02 feb 18 kl. 16:00

Politiker sa nej till pengar för vinterfriluftsdagar

Att Vissa skolor har ställt in vinterfriluftsdagen debatterades när kommunstyrelsen skulle besluta om internbudget..

Expressen - 03 feb 18 kl. 05:08

Kändisarna som blev ihop med ungdomskärleken

Hillary Clinton är en av många kändisar som fann sin livskamrat som ung. Men allt har inte varit guld och gröna skogar för kändisparen.  Här är relationerna som i Vissa fall varat en halv livstid – men också kantats av skilsmässor, otrohet och misshandel..

SVT - 29 jan 18 kl. 23:54

Gör så här för att inte påverkas av ”lyckliga liv” på sociala medier

Retuscherade bilder och ”lyckliga uppdateringar” är något vi alla möter när vi går in på våra sociala medier-konton. För Vissa kan detta leda till nedstämdhet, enligt psykologen Siri Helle. Här är tipsen för att ta kontroll över ditt sociala meder-användande..

DN - 23 jan 18 kl. 10:51

Isklump med mänsklig avföring föll från himlen

En tiokilos isklump som plötsligt föll ner från himlen orsakade stor uppståndelse bland invånarna i den indiska byn Fazilpur Badli. Vissa trodde det var ett utomjordiskt objekt, skriver BBC. Men förklaringen visade sig vara mer jordnära..

UNT - 29 jan 18 kl. 06:00

Nils Brage Nordlander publiceras i bokform

Läsvärda essäer, men med Vissa brister, skriver Torgny Nevéus, som ändå vill tacka redaktören för ett gott initiativ..

SmålandsPosten - 02 feb 18 kl. 13:46

Nya regler för drönare: Småland Airport positiva

Den 1 februari ändrades lagen om drönarflygningar. Kravet om tillstånd tas delvis bort och det blir tillåtet att flyga drönare inom flygplatsers kontrollzoner så länge man följer Vissa regler..

Dalarnas tidningar - 02 feb 18 kl. 14:05

Travsurr: V75 på Åby med dubbla Open Strech: "Jag är för mångfalden, men..."

Åby inleder februari månads V75-program och man gör det med en bana som är inbjudande för Vissa, svårare för andra. – Åby har dubbla Open Stretch-spår och då krävs det en annan sorts teknik. Jag är för mångfalden, men emot att det körs klasslopp i Open Strech, säger vår expert Bo Eklöf, som satsar på två spikar på sitt V75-tips..

Länstidningen i Jämtland - 02 feb 18 kl. 14:05

Travsurr: V75 på Åby med dubbla Open Strech: "Jag är för mångfalden, men..."

Åby inleder februari månads V75-program och man gör det med en bana som är inbjudande för Vissa, svårare för andra. – Åby har dubbla Open Stretch-spår och då krävs det en annan sorts teknik. Jag är för mångfalden, men emot att det körs klasslopp i Open Strech, säger vår expert Bo Eklöf, som satsar på två spikar på sitt V75-tips..

DN - 12 jan 18 kl. 14:46

Vem har sagt vad? Alexander Bard eller filosofen Epiktetos?

Ett upprop med 15.000 namnunderskrifter krävde inför kvällens ”Talang” att TV4 bryter samarbetet med Alexander Bard, som gärna beskriver sig själv som en filosof. Kan du särskilja den mångsysslande mansaktivisten från den grekisk-romerske stoikern Epiktetos?

BT - 02 feb 18 kl. 08:59

Surrogatmödraskap: Vissa gränser ska bara inte passeras

För två månader sedan föddes Hua Hua och Zhong Zhong, två genetiskt identiska apor klonade vid den kinesiska vetenskapsakademins institut för neurovetenskap i Shanghai..

GöteborgsPosten - 02 feb 18 kl. 11:46

Därför är vissa politiker farligare än andra

Att så många ungdomar får sina liv förstörda av våld, brott och utanförskap är inte något ödesbestämt. Det är en följd av en rad beslut som fattats av farliga politiker, skriver skoldebattör Per-Acke Orstadius..

DN - 02 feb 18 kl. 11:01

Elin Peters: Vissa krogar får det att pirra i magen och lysa i ögonen

Att välja vilka som ska nomineras till Gulddraken är alltid svårt, för hur väger man en fantastisk smakupplevelse mot service som ger det där lilla extra leendet? Hur mycket hänsyn ska man ta till priset? Och är krogtester en objektiv vetenskap?.

DI - 31 jan 18 kl. 21:59

Mikroplaster i kräm och schampo förbjuds

Ett förbud mot mikroplaster i Vissa kosmetiska produkter som duschkräm, tandkräm och schampo är på gång. Från den 1 juli i år förbjuds de små plastbitarna – som tillsätts för att ge en kosmetisk slipande effekt – skriver Dagens Nyheter..

Regeringen - 30 jan 18 kl. 14:33

Ny möjlighet till uppehållstillstånd (utkast till lagrådsremiss)

I utkastet till lagrådsremiss lämnas förslag om en ny möjlighet till uppehållstillstånd för Vissa ensamkommande unga..

Vimmerby Tidning - 17 jan 18 kl. 07:30

Dagliga turer till Gotland i år igen

Den 21 juni inleder Destination Gotland sin trafik mellan Västervik och Visby. Liksom förra året avgår färjan dagligen till Visby, med möjlighet att återvända till Västervik samma dag. Däremot tidigareläggs Vissa turer med en halvtimme..

UNT - 31 jan 18 kl. 21:35

Mikroplaster i kräm och schampo förbjuds

Ett förbud mot mikroplaster i Vissa kosmetiska produkter som duschkräm, tandkräm och schampo är på gång..

YLE - 01 feb 18 kl. 21:07

Vattenkaoset i Nousis: Sapovirus i dricksvattnet

Orsaken till magsjukeepidemin i Nousis verkar ha klarnat. Sapovirus, som orsakar tarminflammation, har hittats i vattenprov och hos Vissa magsjukepatienter..

Sydsvenskan - 28 jan 18 kl. 22:22

Centern vill lära av New York-polisen

Sverige bör lära av New York för att hejda den våldsamma kriminaliteten, anser Centerpartiet och föreslår nolltolerans mot småbrott. – Vi vill, med start i Vissa områden, ställa krav på snabba och precisa ingripanden även mot småbrott, säger Annie Lööf.

Barometern - 01 feb 18 kl. 15:49

Arbetsmiljökritik mot reningsverk

Arbetsmiljöverket upptäckte Vissa brister i samband med en inspektion på reningsverket i Ernemar. Bland annat saknades riksbedömning för laboratoriearbete och arbete i fält..

BT - 01 feb 18 kl. 16:14

Spaden i marken för nya Teknis: ”Helt rätt för oss”

En efterlängtad upprustning ska leda till en modernare skola. Men innebär också Vissa obekvämligheter – för kortegebyggarna….

Affärsvärlden - 01 feb 18 kl. 13:34

Alibaba storköper i Ant Financial - aktien stiger

Alibaba har kommit överens med Ant Small och Micro Financial Services om en affär enligt vilket Alibaba köper 33 procent av aktierna i Ant Financial. Parterna har kommit överens om Vissa detaljer i en tidigare överenskommelse i frågan från 2004, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

Expressen - 22 jan 18 kl. 23:59

Donald Trump inför avgifter på import av solceller

Donald Trump har godkänt en avgift på import av solceller och Vissa tvättmaskiner, rapporterar CNBC.  Taxan ska starta på 30 procent under det första året, och sen sänkas till 25 procent året efter. Bloomberg kallar det för Trumps "största slag mot den förnybara energiindustrin hittills".

Regeringen - 08 jan 18 kl. 10:30

Nya assistansregler föreslås träda i kraft 1 april

Regeringen har idag beslutat om en lagrådsremiss, Vissa förslag om personlig assistans, med förslag om att tillfälligt stoppa Försäkringskassans tvåårsomprövningar och återställa den tidigare tillämpningen av väntetid och beredskap..

Cornucopia - 01 feb 18 kl. 11:33

Gästinlägg: Polisen, försvaret, beredskapspolisen och framtiden

Nedanstående är ett gästinlägg angående att sätta in militär för att bistå polisen, signerat läsaren N. Författaren till texten har flera års erfarenhet som försvarsmaktsanställd vid förband med ett antal militärpoliser bland sina anställda, är själv utbildad militärpolis, har ett antal års civil yrkeserfarenhet med utsatta grupper och läser i dag vid universitet.

Jag har med stort intresse följt debatten länge nu, om att sätta in försvarets personal i polisiära insatser, vilka insatser det då skulle gälla, samt beredskapspolisens vara eller icke vara.

IDG - 01 feb 18 kl. 10:00

Nya regler för drönarpiloter idag – så påverkas du


I dag börjar Transportstyrelsens nya drönarregler att gälla. Bland annat slipper förare av lätta drönare söka tillstånd när de flyger (med Vissa förutsättningar) i kontrollzoner..

GöteborgsPosten - 26 jan 18 kl. 15:52

Stora problem i tågtrafik

En nedriven kontaktledning orsakar stora problem i tågtrafiken på fredagseftermiddagen. Fler avgångar har fått ställas in.
Vissa tåg kan köra men en del avgångar har blivit inställda, säger Göte Andersson vid Västtrafiks störningsjour..

Länstidningen i Jämtland - 01 feb 18 kl. 07:14

Nya regler: Det här gäller för flygning med drönare

Lättare drönare får flyga i kontrollzon under Vissa höjder utan tillstånd. Det innebär Transportstyrelsens nya regler för att flyga drönare som gäller från och med den 1 februari..

NSD - 01 feb 18 kl. 06:18

Dagens väder: Betydligt lugnare än i mellersta Sverige

I mellersta Sverige snöar de så intensivt i dag att skolorna i Vissa kommuner håller stängt..

Nya Wermlands Tidningen - 01 feb 18 kl. 06:00

Sparande avgörande för bättre pension

Eget sparande som komplement till pensionen är och förblir viktigt för de flesta och avgörande för Vissa, skriver Björn Elfstrand..

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 10:31

Krönika: Flytta Sveriges huvudstad till Malmö

Dagens PS krönikör Johan Berntorp har tröttnat på Stockholmarnas påhopp. ”En mer nyanserad bild och diskussion hade varit på sin plats.” Inte sällan förekommer mer eller mindre dryga attacker på Malmö relaterat den så kallade ”Robin Hood-skatten” – ett sätt att utjämna olikheter mellan olika kommuners ekonomiska förutsättningar.

Kristianstadsbladet - 31 jan 18 kl. 22:46

Pensionärerna de stora vinnarna 2018 – eller?

Pensionen höjs med i genomsnitt cirka 380 kronor per månad, men inte alla får denna höjning för av olika anledningar kommer en del pensionärer att i Vissa fall få en sänkning med cirka 800 kronor och det till och med talas om 1 500 kronor per månad..

Blekinge Läns tidning - 31 jan 18 kl. 20:57

Mikroplatser i kräm och schampo förbjuds

Ett förbud mot mikroplaster i Vissa kosmetiska produkter som duschkräm, tandkräm och schampo är på gång. Från den 1 juli i år förbjuds de små plastbitarna - som tillsätts för att ge en kosmetisk slipande effekt - skriver Dagens Nyheter. Kornen ställer nämligen till det i vår havsmiljö.

Kristianstadsbladet - 31 jan 18 kl. 20:57

Mikroplatser i kräm och schampo förbjuds

Ett förbud mot mikroplaster i Vissa kosmetiska produkter som duschkräm, tandkräm och schampo är på gång. Från den 1 juli i år förbjuds de små plastbitarna - som tillsätts för att ge en kosmetisk slipande effekt - skriver Dagens Nyheter. Kornen ställer nämligen till det i vår havsmiljö.

YA - 31 jan 18 kl. 20:57

Mikroplatser i kräm och schampo förbjuds

Ett förbud mot mikroplaster i Vissa kosmetiska produkter som duschkräm, tandkräm och schampo är på gång. Från den 1 juli i år förbjuds de små plastbitarna - som tillsätts för att ge en kosmetisk slipande effekt - skriver Dagens Nyheter. Kornen ställer nämligen till det i vår havsmiljö.

SmålandsPosten - 31 jan 18 kl. 20:57

Mikroplatser i kräm och schampo förbjuds

Ett förbud mot mikroplaster i Vissa kosmetiska produkter som duschkräm, tandkräm och schampo är på gång. Från den 1 juli i år förbjuds de små plastbitarna - som tillsätts för att ge en kosmetisk slipande effekt - skriver Dagens Nyheter. Kornen ställer nämligen till det i vår havsmiljö.

Sydöstran - 31 jan 18 kl. 20:57

Mikroplatser i kräm och schampo förbjuds

Ett förbud mot mikroplaster i Vissa kosmetiska produkter som duschkräm, tandkräm och schampo är på gång. Från den 1 juli i år förbjuds de små plastbitarna - som tillsätts för att ge en kosmetisk slipande effekt - skriver Dagens Nyheter. Kornen ställer nämligen till det i vår havsmiljö.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.