Vissa

Monday, 21 May, 09:17

Nyheter om Vissa

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 01 maj 18 kl. 00:32

Trumprådgivare bekräftar: Han sa ”skithålsländer”

En Vita huset-rådgivare bekräftade på måndagen att president Donald Trump kallat Vissa afrikanska länder för ”skithålsländer”. Detta samtidigt som Trump tog emot Nigerias president Muhammadu Buhari i Vita huset..

Nyteknik - 30 apr 18 kl. 08:27

För Festo är digitalisering en självklar del av vardagen

Digitalization, Industry 4.0, Internet of Things. Komplicerat och okänt för Vissa, självklarheter för andra.

BT - 30 apr 18 kl. 14:22

Borås största loppis är fullbokad – och redo slå upp portarna

Alla borden på stora loppisdagen har varit bokade sedan början av april. Under första maj slår Åhaga upp dörrarna till loppisen med cirka 320 utställare. – Vissa tar med sig så de bygger upp hela butiker med dukar och grejer, säger Göran Nyberg..

Skånskan - 27 apr 18 kl. 10:00

Nytt namn toppar MP-lista

Kävlinge 2015 skrev Furulundsbon Ann-Kristin Drevnor ett e-förslag om giftfria förskolor, en idé som de styrande politikerna tyckte var så bra att den genomfördes.
För Ann-Kristin Drevnor gav det så mycket mersmak att hon nu satsar på politiken. Inför valet i höst toppar hon Miljöpartiets lista till kommunfullmäktige.

Nyteknik - 30 apr 18 kl. 14:15

Forskaren: Miljöer med bakgrundsprat sänker din prestation

När du sitter och skriver stör bakgrundsprat mer än vid Vissa andra arbetsuppgifter. Det räcker att uppfatta enstaka ord av det som sägs för att göra ett sämre jobb. Då stör det mindre med allmänt babbel där det inte går att uppfatta vad som sägs, enligt forskaren Marijke Keus van de Poll..

Cornucopia - 30 apr 18 kl. 09:57

Bostadsbrist? Rekordmånga nya bostadsrätter till salu!

Bostadsbristen slår till igen. Aldrig förr har det varit så många nyproducerade bostadsrätter till salu säger Hemnet till TT. Ändå påstår Vissa att det är brist på bostäder.

GöteborgsPosten - 26 apr 18 kl. 09:31

Alliansen sviker tusentals gymnasieelever

Att, som Alliansen vill, enbart göra estetiskt ämne möjligt som tillval på Vissa program, innebär att många elever inte kommer att känna att de har möjlighet att bredda sin utbildning med ett estetiskt ämne, skriver Niclas Malmberg (MP)..

Regeringen - 27 apr 18 kl. 10:13

En lag om operativt militärt stöd mellan Sverige och Finland

Utredningen om en rättslig reglering av försvarssamarbetet med Finland (Fö 2017:01) har haft i uppdrag att se över Vissa delar av de rättsliga förutsättningarna för Sveriges försvarssamarbete med Finland, med utgångspunkt i den analys av regeringsformens reglering som görs i Förutsättningsutredningens betänkande (Förutsättningar enligt regeringsformen för fördjupat försvarssamarbeten, SOU 2016:64)..

Hela Gotland - 25 apr 18 kl. 08:30

Mystiskt tidigt fall av TBE

Antalet personer som smittas med TBE på Gotland är få – Vissa år i princip noll..

DI - 30 apr 18 kl. 05:46

Trump ger vissa länder fortsatt undantag från ståltullar

Trump-administrationen väntas förlänga undantagen från stål- och aluminiumtullarna för en del länder, men inte alla, bortom deadline den 1 maj. Det sade USA:s handelsminister Wilbur Ross i en intervju med Bloomberg News på söndagen..

Ekonomistas - 20 apr 18 kl. 14:02

Ökande inkomstskillnader från låga nivåer

I onsdags presenterades årets nummer av Nordic Economic Policy Review (NEPR). Temat för årets nummer är de ökande inkomstklyftorna i Norden. Då jag tillsammans med Lars Calmfors varit redaktör har jag haft anledning att läsa alla fem bidrag noga och tänkte här sammanfatta några av huvudpoängerna från respektive text.

Expressen - 25 apr 18 kl. 06:00

Detta talar för att Madsen frias – och detta för att han fälls

Frånvaron av en fastställd dödsorsak har tvingat åklagare Jakob Buch-Jepsen till att bygga sitt åtal mot Peter Madsen på en indiciekedja.Den ska bevisa att den danske hobbyingenjören planerade och genomförde mordet på den svenska journalisten Kim Wall.– Hade det inte varit en oklarhet i dödsorsaken så hade de här indicierna, i alla fall Vissa, varit överflödiga, bedömer advokaten Anna Dahlbom Langley.

Nyan - 26 apr 18 kl. 11:47

Högläsning på Torget – de vill slå rekord

På fredag klockan 10.00 firas världsbokveckan med högläsning på Torget.
Världsbokveckan har pågått hela veckan med evenemang i bokhandlar och bibliotek.

Cornucopia - 28 apr 18 kl. 19:58

Ny hälsorutin - tio armhävningar före och efter varje blogginlägg

Sedan jag upptäckte teorierna kring blue zones har jag medvetet försökt öka mängden vardagsmotion och ta det omständiga alternativet istället för det bekväma. Nu lägger jag till ytterligare en rutin - tio armhävningar före och efter varje blogginlägg.
En vardagsrutin är att inte hämta posten med bil, inte ens om man kör förbi, utan istället gå fram och tillbaka till brevlådan, vilket ger nästan en kilometers promenad fem dagar i veckan.

Skånskan - 28 apr 18 kl. 05:00

Ska övervaka kusten med drönare

Skåne Länsstyrelsen Skåne vill övervaka kusten med drönare.
Nu har länsstyrelsen givit länsstyrelsen tillstånd till kameraövervakningen.Länsstyrelsen vill ha koll på kustlinjen, bedöma hur vegetationen breder ut sig, följa omfattningen av stranderosion och ta fram terrängmodeller.

Magazin24 - 29 apr 18 kl. 14:57

Kvinnor anmäler oftare brister i vården

Kvinnor anmäler vårdbrister oftare än män, visar en ny rapport från Ivo. Vården av kvinnor i åldrarna 18-49 anmäldes ungefär dubbelt så ofta till Ivo 2017 som vården av män i samma ålder.– Kvinnor är särskilt överrepresenterade inom Vissa områden.

Expressen - 22 apr 18 kl. 06:43

Här fixar Margot Wallström drinkbord åt FN-topparna

Margot Wallström stod i centrum när FN:s säkerhetsråd övernattade i Ystad - och dök upp i baren på hotellet på kvällen för att fixa bord åt säkerhetsrådets medlemmar.Trots att Vissa medlemsländer kan ha väldigt olika uppfattningar om världsläget, tycktes många problem som bortblåsta under den avslappnade träffen.– Storbritanniens och Rysslands FN-ambassadörer hängde ihop hela kvällen, säger en källa på hotellet..

UT - 29 apr 18 kl. 01:00

Krönika: Kruppvandring är också en sport

Vissa springer UT-milen. Andra kruppvandrar. Själv tillhör jag de andra i dagsläget.

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 18 kl. 08:20

En annan familj får ta med sin dotter hem

Medan vinter blev till vår har jag suttit i Köpenhamns byret. Elva långa dagar. Dagar som Vissa nätter lett till mardrömmar..

DI - 28 mar 18 kl. 19:28

Löftet från M i Stockholm: Inga miljözoner 2020

Regeringens besked om att låta kommuner förbjuda äldre bensin- och dieselbilar i Vissa zoner får hård kritik från Moderaterna i Stockholms stad. Nu lovar partiet att det inte blir några miljözoner år 2020 – om man återtar makten i stadshuset.  "Det är ett tydligt vallöfte från vår sida”, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr..

Expressen - 28 apr 18 kl. 14:05

Tre personbilar i kollision

Tre personbilar har kolliderat på Norra vägen i Kalmar.
Polisen är fortfarande på plats med två patruller.– Det kan vara Vissa störningar i trafiken, säger Calle Persson, presstalesperson på polisen vid region Syd.

SmålandsPosten - 28 apr 18 kl. 12:52

Motstånd fick gehör – cykelväg måste lösas innan utfart stängs

De boende på Rottneåvägen i Hovmantorp har fört en intensiv kamp för att behålla utfarten från Skolgatan till riksväg 25. Vissa resultat har nu nåtts. Kommunen har lovat att en ordentlig gång och cykelväg löses innan stängning utförs..

YLE - 28 apr 18 kl. 10:01

Centern får risiga siffror i imageundersökning - arrogans tär på förtroende

Riksdagsvalet närmar sig med stormsteg och enligt Yles mätning kan det löna sig för Vissa stora partier att börja lappa ihop sin image. Det är främst statsministerns parti som ligger risigt till i mätningen..

Regeringen - 28 apr 18 kl. 10:00

Dataskyddsförordningen – behandling av personuppgifter vid antidopningsarbete inom idrotten

Regeringen uppdrar åt en särskild utredare att utreda Vissa frågor om antidopningsarbete inom idrotten. Målet är att se till att EU:s så kallade dataskyddsförordning följs..

Dagensanalys.se - 25 apr 18 kl. 22:18

Nu ska du prata med den här lilla roboten för att få jobbet

Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG blir först ut med att testa en AI-robot i sina rekryteringsprocesser. Målet är att testa den nya AI-tekniken och erbjuda jobbsökare en annorlunda och roligare upplevelse när de söker jobb. Sedan många år tillbaka specialiserar sig rekryterings- och bemanningsföretaget TNG på fördomsfri kompetensbaserad rekrytering.

UNT - 25 apr 18 kl. 14:00

En lag att hatälska

Att på prestationsvillkor låta Vissa unga stanna strider mot etik, juridik och rättighetspraktik..

SR - 28 apr 18 kl. 06:10

Liberalernas riksdagrupp oenig om ensamkommande

Partiledaren Jan Björklund, som varit stenhård i sin kritik mot regeringens förslag om att ge Vissa ensamkommande en ny chans att stanna, får inte hela riksdagsgruppen bakom sig när riksdagen avgör frågan i juni..

SR - 28 apr 18 kl. 03:30

Oenighet i Skåne - ska hotade stränder överges?

Måste Skåne överväga att överge Vissa av sina hotade sandstränder? Om det är meningarna delade i Sverige sydligaste landskap, som är mest av erosion..

Skånskan - 26 apr 18 kl. 15:27

Nattligt äventyr tröttade ut korna inför kosläppet

SVALÖV Det var många besvikna besökare som lommade hem besvikna efter tisdagens kosläpp i Svalöv.Flera tusen hade samlats vid Svalöfs gymnasiums kohagar för att bevittna den ystra dansen och de många hoppen som de fyrbenta djuren längtat efter en hel vinter i stallarna.
Men något av den festen blev det inte.

LV - 27 apr 18 kl. 17:30

Köpte bil med dolda brister

En person i södra Östergötland vänder sig nu till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, sedan han anser att ett fordon han köpt på en bilfirma i Halland på Vissa punkter inte motsvarade den affärsmässiga uppgörelsen..

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 12:14

”Vill du också ha dina studieskulder avskrivna?”

Det svenska skattesystemet blir bara mer och mer intressant för varje dag. Detta lapptäcke av rot- och rutavdrag, pensionsavgifter, tv-skatt, inkomstskatt och patientavgifter. Straffskatt på bilar som bara för sex månader sedan genererade miljöbilspremie och inte minst någon form av skatterabatt på de – för oss icke fuskande cyklister – fullständigt livsfarliga el-cyklarna.

Västerbottens Folkblad - 27 apr 18 kl. 19:14

Flera larm om fylla i Umeå

Polisen har under tidiga fredagskvällen fått in ett flertal samtal om fylleri i Umeå. – Det verkar vara mycket berusade personer ute i Umeå, konstaterar David Levy, befäl vid polisens regionledningscentral i Umeå. Hittills har två personer omhändertagits av polisen.

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 11:12

Populäre doldistradern: ”Det är ett hårt jobb”

SPONSRAD AV CMC MARKETS: Han är en av Sveriges mest uppskattade daytraders och finanstwittrare – och en av tre som driver podden Fill or Kill med tusentals lyssnare.
Här är ensamvargens sex tips till daytrading-succé. Så här säger Lone_wolf, som är hans pseudonym, om sitt annorlunda jobb:
– Frågar du de flesta traders tar arbetsdagen aldrig slut, man har alltid koll på marknaden.

Västerbottens Folkblad - 27 apr 18 kl. 15:05

Arbete på E4

Trafikverket arbetar under fredagen på E4 – och Vissa köer kan förekomma. Mellan Nydalarondellen och Sikeå på E4 genomförs under dagen underhållsarbete. ”Sandupptagning och sopning, långsamtgående fordon på vägen”, rapporterar Trafikverket på sin hemsida.

Cornucopia - 26 apr 18 kl. 16:55

BREAKING: Möjligt slut på försvarstwittrande för försvarsmaktsanställda "i säkerhetsklass"

"Security by obscurity is no security."I Försvarsmaktens yttrande kring den tidigare JO-anmälan för brott mot yttrandefrihetsgrundlagarna verkar det som att anställda i försvaret inte längre får vara aktiva på Twitter, ens i icke-arbetsrelaterade frågor än mindre i saker som alls kan tangera försvaret. Det ser därmed ut som Försvarsmaktens öppna inställning för de anställda att vara aktiva i sociala medier som bloggar eller Twitter nått sitt slut.

Dagens PS - 24 apr 18 kl. 09:26

Ledarkollen: Skev bomarknad och människosyn

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag sätter han bland annat tummen i ögat på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och den snedvridna bostadsmarknaden.
En snedvriden bostadsmarknad ”Vi blev som de andra” sjunger Kent i den där fantastiska sången.

Blekinge Läns tidning - 27 apr 18 kl. 12:59

MSB: terrorinsats fungerade väl

Polis, hälso- och sjukvård och brandförsvarets initiala svar till terrorattentatet på Drottninggatan fungerade bra. Men Vissa åtgärder krävs för att öka samhällets förmåga att hantera liknande händelser i framtiden, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på sin hemsida.(TT).

BT - 27 apr 18 kl. 12:59

MSB: terrorinsats fungerade väl

Polis, hälso- och sjukvård och brandförsvarets initiala svar till terrorattentatet på Drottninggatan fungerade bra. Men Vissa åtgärder krävs för att öka samhällets förmåga att hantera liknande händelser i framtiden, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på sin hemsida.(TT).

DI - 27 apr 18 kl. 13:02

MSB: Terrorinsatsen fungerade väl

Polis, hälso- och sjukvård och brandförsvarets initiala svar till terrorattentatet på Drottninggatan fungerade bra. Men Vissa åtgärder krävs för att öka samhällets förmåga att hantera liknande händelser i framtiden, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på sin hemsida..

Sydöstran - 27 apr 18 kl. 12:59

MSB: terrorinsats fungerade väl

Polis, hälso- och sjukvård och brandförsvarets initiala svar till terrorattentatet på Drottninggatan fungerade bra. Men Vissa åtgärder krävs för att öka samhällets förmåga att hantera liknande händelser i framtiden, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap på sin hemsida.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.