Vinstvarning

Thursday, 22 August, 01:28

Nyheter om Vinstvarning

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 24 jul 19 kl. 16:25

Hård press på Thyssenkrupps vd – analytiker väntar sig vinstvarning

Den tyska industrikoncernen Thyssenkrupps vd Guido Kerkhoff är under hård press. Internt har det först diskussioner om att byta ut vd:n om han inte får ordning på koncernens omstrukturering  .

DI - 24 jul 19 kl. 10:46

Dagens stjärnsmäll riskerar att bara vara början

Det kändes nästan som att läsa Vinstvarning. Andra kvartalet blev blodigt för Kindred och aktiens ras på onsdagsförmiddagen är det näst värsta i bolagets historia..

DI - 22 jul 19 kl. 17:24

Carnegie har mäklat storpost i friskvårdskedja efter vinstvarning

Carnegie mäklade på måndagseftermiddagen en post om 483.000 aktier i friskvårdskedjan Actic till kurs om 20,25 kronor styck. .

DI - 18 jul 19 kl. 08:13

Danske Bank rapporterar i linje med vinstvarning

Danske Banks nettoresultat uppgick till 4.031 miljoner danska kronor i det andra kvartalet, att jämföra med förväntade 3.969 miljoner, enligt Infront Datas snittestimat.

Cornucopia - 15 jul 19 kl. 13:10

Telenor vinstvarnar - Atlas Copco ser minskad efterfrågan på kort sikt

Rapportsäsongen har dragit igång. Atlas Copcos resultat kom in ungefär som väntat, men bolaget varnar för lägre efterfrågan kortsiktigt, och bekräftar därmed konjunkturavmattningen. Samtidigt vinstvarnar Telenor på grund av en felräkning på 622 MNOK.

DI - 15 jul 19 kl. 10:14

Jönköpingsbolaget kursrasar efter vinstvarning

Det Jönköpingsbaserade hälsovårdsbolaget Medicanatumin, med notering på NGM Nordic MTF, varnar för att exportaffären på flera marknader utvecklats sämre än väntat..

DI - 12 jul 19 kl. 17:56

Små rörelser på Europabörserna – Daimler sjönk efter vinstvarning

Europabörserna handlades med små rörelser på fredagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var oförändrat. .

Affärsvärlden - 12 jul 19 kl. 10:11

Vinstvarning från Daimler

Tyska fordonskoncernen Daimler vinstvarnar för helåret 2019 och räknar nu med att helårets ebit-resultat blir "väsentligt" under 2018 års nivå..

DI - 11 jul 19 kl. 10:09

Krones rasar på Frankfurtbörsen efter vinstvarning

Tyska Krones, som bygger produktionslinjer för läskpåfyllning, sänker prognosen för årets vinstmarginal till cirka 3 procent från 6 procent..

DI - 11 jul 19 kl. 07:50

Omvänd vinstvarning från norska uppstickarbanken

Norska Sparebank 1 meddelar att de preliminära resultatet för det andra kvartalet är bättre än väntat, bland annat till följd av en positiv engångseffekt i dess försäkringsbolag. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 10 jul 19 kl. 15:01

Toppchefernas oro och kostsamt börsmisstag

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Cyberattacker hot mot ekonomin – vd:ar oroliga
Vd:ar ser cybersäkerhet som största hotet mot världsekonomin det kommande decenniet, enligt undersökningen CEO Imperative Study från konsultjätten EY. Aktie rasar 40 procent efter mäklartabbe
Det filippinska flygbolaget rasade nästan 40 procent innan stängning under tisdagen – på en tabbe.

Affärsvärlden - 10 jul 19 kl. 12:39

Aktien lyfter efter omvänd vinstvarning från Pricer

Pricer meddelar att rörelseresultatet och rörelsemarginalen i det andra kvartalet förbättrades jämfört med tidigare perioder..

DI - 10 jul 19 kl. 10:01

Positiv vinstvarning från Pricer

Pricer kommer att förbättra rörelseresultatet och rörelsemarginalen i det andra kvartalet jämfört med tidigare perioder till följd av omsättningstillväxt kombinerat med en hög bruttomarginal och positiva valutaeffekter, enligt ett pressmeddelande..

DI - 10 jul 19 kl. 10:21

Protector rasar på Oslobörsen efter vinstvarning

Det norska försäkringsbolaget Protector rasar med över 12 procent efter att man vinstvarnat för andra kvartalet..

PrivataAffärer - 08 jul 19 kl. 08:42

Råd: Oenighet om Hexagon

Hexagon dalade över tio procent på börsen i fredags. Det har gjort att rekommendationerna spretar i dag. Nordea Markets sänker sin rekommendation för Hexagon till sälj från behåll, efter fredagens Vinstvarning från bolaget.

DI - 09 jul 19 kl. 18:00

Nordenbörser: Danske Bank sjönk efter vinstvarning

De nordiska börserna sjönk tydligt på tisdagen, då även övriga börser i Europa gick svagt. Samlingsindexet Vinx 30 minskade med 0,6 procent till 936..

DI - 09 jul 19 kl. 18:11

Vinstvarningens signal om svenska banker: ”Är en bekräftelse”

De svenska storbanksaktierna backade på tisdagen, efter Danske Banks Vinstvarning på måndagskvällen. Större påverkan än så kommer beskedet däremot inte att ha, bedömer analytiker..

Realtid - 09 jul 19 kl. 09:38

Danske Bank vinstvarnar – aktien faller

Efter en Vinstvarning på måndagskvällen faller Danske Bank på börsen med omkring 3 procent. Samtliga övriga storbanker backar på tisdagsmorgonen..

DI - 09 jul 19 kl. 10:12

Handelsbanken ser köpläge i Hexagon efter vinstvarning

Mätteknikbolaget Hexagon föll kraftigt på Stockholmsbörsen i fredags den 5 juli efter att bolaget varnat för att utvecklingen i Kina var mycket svagare än förväntat i juni. .

DI - 30 jul 19 kl. 08:35

Pareto: Vinstvarning från kullagertillverkaren ingen överraskning

Schaefflers Vinstvarning och sänkta prognoser på måndagskvällen bör inte ha kommit som någon överraskning för marknaden..

Affärsvärlden - 30 jul 19 kl. 08:35

Analytiker: Schaefflers vinstvarning ingen överraskning

Schaefflers Vinstvarning och sänkta prognoser på måndagskvällen bör inte ha kommit som någon överraskning för marknaden. Det skriver Pareto i en kommentar..

DI - 08 jul 19 kl. 13:03

Stockholmsbörsen tappar styrka – Lundin Petroleum fortsatt upp

Stockholmsbörsen handlades uppåt vid lunchtid på måndagen, även om uppgången hade dämpats i jämförelse med morgonens nivåer. I toppen av storbolagsindex återfanns Skanska, följt av defensiva Getinge. Mätteknikbolaget Hexagon fortsatte samtidigt ned efter fredagens Kina-relaterade Vinstvarning..

DI - 08 jul 19 kl. 10:13

Fransk servicejätte backar på börsen efter vinstvarning

Franska servicejätten Sodexo vinstvarnar för en inbromsande tillväxt under det innevarande kvartalet. Bolaget hänvisar detta till en tuff jämförbar bas och vissa kontraktsförluster. Aktien är ned 3,2 procent på Parisbörsen på måndagen..

DI - 08 jul 19 kl. 10:37

Stockholmsbörsen vänder upp – Lundin Petroleum avancerar

Stockholmsbörsen inledde måndagshandeln med utveckling i positiv riktning. I toppskiktet av storbolagsindex återfanns de fyra storbankerna samtidigt som Lundin Petroleum avancerade efter besked om en affär på söndagskvällen. Mätteknikbolaget Hexagon fortsatte däremot söderut efter fredagens Kina-relaterade Vinstvarning.

DI - 05 jul 19 kl. 20:19

Handelskriget har skördat sitt första offer

Handelskriget har skördat sitt första offer på Stockholmsbörsen. Hexagons Vinstvarning gjorde att investerarna straffade börsens andra verkstadsbolag – och risken för dessa har nu ökat i dubbel bemärkelse inför den stundande rapportperioden..

Dagens PS - 05 jul 19 kl. 10:30

Hexagons aktie slaktas efter vinstvarningen

Mätteknikbolaget Hexagon faller rejält efter morgonens Vinstvarning som visade en sämre än väntad utveckling i Kina i juni. Bolaget vidtar omedelbara åtgärder och sparkar 700 personer globalt, vilket ska ge besparingar på 51 miljoner euro. Enligt den preliminära rapporteringen förväntas Hexagons försäljning under det andra kvartalet 2019 uppgå till cirka 975 miljoner euro, motsvarande organisk tillväxt om -1 procent för gruppen.

DI - 05 jul 19 kl. 10:48

Börsstryk för Ola Rollén – 41 miljoner upp i rök

Hexagons Vinstvarning på fredagsmorgonen är dåliga nyheter för aktieägarna.  En av dem, vd Ola Rollén, har fått se sin post tappa drygt 41 miljoner kronor i värde..

GöteborgsPosten - 05 jul 19 kl. 09:37

Hexagon straffas på börsen efter vinstvarning

Mätteknikkoncernen Hexagon avsätter 44 miljoner euro under det andra kvartalet för att kapa 700 tjänster globalt. Detta väntas generera besparingar på 51 miljoner euro vid slutet av 2020, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 05 jul 19 kl. 09:15

Hexagon rasar efter vinstvarning

Stockholmsbörsen inleder nedåt under handelsveckans sista dag som bland annat bjuder på jobbsiffror från USA som kan bli avgörande för en framtida räntesänkning..

NSD - 05 jul 19 kl. 08:19

Hexagon straffas på börsen efter vinstvarning

Mätteknikkoncernen Hexagon avsätter 44 miljoner euro under det andra kvartalet för att kapa 700 tjänster globalt..

DI - 04 jul 19 kl. 10:38

Bultens vd vill inte spekulera i när produktionstakt återställs

I torsdagens Vinstvarning meddelade Bulten att produktionstakten fortsatt kommer att vara låg i det tredje kvartalet, men vara något högre än för det andra kvartalet. Bolagets vd Anders Nyström påpekar till Nyhetsbyrån Direkt att produktionstakten alltid anpassas till bolagets kunder, vilket indikerar en något högre efterfråga för det tredje kvartalet. .

DI - 04 jul 19 kl. 09:00

Börsen öppnar kring nollan – Bulten backar på vinstvarning

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30  och breda index OMXSPI öppnar bägge kring nollan på torsdagsmorgonen. Bulten tappar 7,5 procent efter att ha vinstvarnat på morgonen..

Affärsvärlden - 04 jul 19 kl. 09:21

Bulten rasar efter vinstvarningen

Stockholmsbörsen öppnar försiktigt uppåt på torsdagen vilket speglar uppgångar på ledande europeiska börser. Fordonsunderleverantören Bulten rasar dock efter morgonens Vinstvarning..

DI - 04 jul 19 kl. 08:35

Vinstvarning från fordonsunderleverantören – lägre produktionstakt

Fordonsunderleverantören Bulten meddelade på onsdagen att resultatet för det andra kvartalet påverkas negativt med omkring 25 miljoner kronor på grund av lägre produktionstakt för att anpassa lagernivåer. .

DI - 26 jul 19 kl. 08:02

Hexagon rapporterar i linje med vinstvarning

Mätteknikbolaget Hexagon redovisar ett andra kvartal i linje med bolagets Vinstvarning. Rörelseresultatet, ebit, uppgick till 239 miljoner euro, mot 228 miljoner euro i jämförbart kvartal i fjol..

DI - 24 jun 19 kl. 17:58

Svagt på europeiska börser efter Daimlers vinstvarning

De ledande Europabörserna utvecklades blandat under måndagen då Frankfurt tyngdes av fordonssektorn medan Londonbörsen handlade upp något. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,3 procent..

DI - 19 jun 19 kl. 17:30

Stockholmsbörsen stänger kring nollan inför Fed-besked

En avvaktande handel präglade Stockholmsbörsen vid stängning på onsdagen inför kvällens räntebesked från den amerikanska centralbanken. Breda index OMXSPI stänger strax under nollstrecket, medan storbolagsindex avslutar upp 0,2 procent. Vårdbolaget Attendo rasade över 20 procent efter tisdagskvällens Vinstvarning..

DI - 19 jun 19 kl. 13:25

Attendos vinstvarning en tung smäll för nya storägaren

Finland fortsätter att spöka för omsorgsbolaget Attendo, som på tisdagskvällen vinstvarnade för det andra kvartalet. Marknaden reagerade med förskräckelse och aktien rasade drygt 20 procent under onsdagen. En hård smäll för den nya storägaren Öresund som dock har fortsatt förtroende för ledningen.

DI - 19 jun 19 kl. 13:25

Vinstvarning och rapportras – tung dubbelsmäll mot Qvibergs Öresund

Finland fortsätter att spöka för omsorgsbolaget Attendo, som på tisdagskvällen vinstvarnade för det andra kvartalet. Marknaden reagerade med förskräckelse och aktien rasade drygt 20 procent under onsdagen.  En hård smäll för den nya storägaren Öresund som dock har fortsatt förtroende för ledningen.

DI - 19 jun 19 kl. 11:46

Attendochef sålde aktier innan vinstvarning

Attendos Finlandschef och storägare Pertti Karjalainen sålde i mitten av maj cirka 4,8 miljoner aktier för drygt 240 miljoner kronor i omsorgsbolaget. En knapp månad senare vinstvarnar bolaget på grund av problem i just Finland. Bolaget hävdar att han vid tidpunkten för affärerna inte kände till utvecklingen för den finländska verksamheten under det andra kvartalet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.