Vindkraftsplaner

Wednesday, 19 February, 18:41

Nyheter om Vindkraftsplaner

Sortering: Relevans | Senaste
Vimmerby Tidning - 14 jan 20 kl. 10:00

Bolaget går vidare med sina vindkraftsplaner

Fred Olsen Renewables har tagit ytterligare ett steg på vägen mot en vindkraftspark utanför Hycklinge..

Corren - 14 jan 20 kl. 10:00

Bolaget går vidare med sina vindkraftsplaner

Fred Olsen Renewables har tagit ytterligare ett steg på vägen mot en vindkraftspark utanför Hycklinge..

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 19 kl. 06:30

Grannarna vann mot kyrkan – vindkraftverken stoppas

Lunds stift går inte vidare med sina Vindkraftsplaner utanför Helsingborg..

UT - 18 dec 18 kl. 00:00

Debatt: Vulgärretorik om vindkraft

Jag har deltagit i flera vindkraftsdebatter, nu senast i fullmäktige för några veckor sedan då det beslutades om att bifalla förvaltningens förslag att neka Vattenfalls Vindkraftsplaner i Stigared och Boarp..

Västerbottens Folkblad - 01 mar 18 kl. 19:00

[PLUS] Allt vanligare att överklaga vindkraftsplaner

Att överklaga vindkraftverk som är på gång är ingen ovanlig företeelse. Här är några färska exempel....

NT - 05 jul 17 kl. 11:43

Vindkraftsplaner stoppas – igen

Återigen har planerna på att bygga vindkraftverk på Östkinds häradsallmänning utanför Kvarsebo stoppats..

YLE - 11 maj 17 kl. 15:25

Historiskt avtal för bättre politiskt klimat på Kimitoön

Kimitoöns nyvalda politiker har kommit överens om en rad viktiga frågor samt hur platserna i det nya kommunfullmäktige fördelas mellan partierna. Politikerna lovar försonligare tongångar än tidigare i fullmäktigesalen. Det var Svenska folkpartiets Jan-Erik Enestam som tog initiativet till att öns partier skulle försöka enas om ett gemensamt program.

YLE - 12 maj 17 kl. 10:10

Pro Kimitoön glad över fullmäktiges avtal om vindkraft

Kimitoöns nyvalda politiker har kommit överens om ett gemensamt fullmäktigeprogram för 2017-20, där man bland annat säger att Vindkraftsplanerna ska slutföras. I programmet enas man om att vindparksplanena i Gräsböle, och Olofsgård avslutas. Nya planläggningsavtal för industriell vindkraft ingås inte.

Skånskan - 24 apr 17 kl. 15:53

Oklar framtid för lokal vindkraft

MALMÖ Det är inte så viktigt om Malmös vindkraftsel produceras lokalt. Tvärtom kan det vara svårt att hitta en bra plats för egna verk. ERWP.

Västerbottens Folkblad - 27 jan 17 kl. 10:00

[PLUS] Missnöjet ger ett ökat motstånd

Människor som berörs av Vindkraftsplaner känner sig inte sällan överkörda. En ny avhandling vid....

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 16 kl. 08:00

Full snurr på gamla vindkraftsplaner

Fem vindkraftverk byggs utanför Össjö..

Länstidningen i Jämtland - 15 jun 16 kl. 11:35

Beslut om vindkraft i Moskogen ska förnyas

I juni 2010 antog politikerna i fullmäktige i Åre kommun efter en lång debatt och två voteringar en vindkraftsplan där Moskogen pekades ut som lämpligt område för en eventuell vindkraftspark. I och med det fredades Vindkraftsplaner vid Middagsfjället nära norska gränsen..

YLE - 05 mar 16 kl. 10:29

"Om vi bara lyssnar på kritiker har vi ingen vindkraft i Finland"

I Korsholm planeras en vindkraftspark med mer än 20 kraftverk. Vindkraftsparken ska byggas i Märkenkall cirka tio kilometer från kommuncentrum Smedsby. Alla är inte förtjusta i Vindkraftsplanerna.

YLE - 03 feb 16 kl. 04:30

"Egen el är bästa vapnet mot elpriserna"

Carunas planer på att höja överföringsavgifterna med 30 procent har fått hård kritik från flera håll. Företagaren Lasse Jokinen i Salo rekommenderar nu andra att göra som han gjorde för tre år sedan. Satsa på solenergi och minska på ditt elbolagsberoende.

Alingsås tidning - 24 jan 16 kl. 05:30

Vindkraftsplaner överklagas

Cirka 50 fastighetsägare och flera ideella föreningar överklagar nu länsstyrelsens beslut att tillåta fem vindkraftsverk i Lärkeskogen.
Det ser ut att dröja till våren med ett beslut om etableringen på Rödeneplatån, där Försvarsmakten nu säger nej till flera av de planerade kraftverken. Länsstyrelsen har tidigare sagt sig vara positiv till fem vindkraftverk i Lärkeskogen, något myndighetens miljöprövningsdelegation sen slog fast i december.

YLE - 19 nov 15 kl. 07:11

Vindkraftsbesvär i Kimitoön avgörs först nästa år

Åbo förvaltningsdomstol hinner inte behandla besvären mot Nordanå-Lövböle vindkraftspark på Kimitoön före årsskiftet. Enligt en tidigare uppskattning skulle domstolens utlåtande bli klart nu på hösten, men beslutet kommer att dröja till nästa år. Förvaltningsrättsdomare Kari Hartzell förklarar att behandlingen drar ut på tiden för att man vid domstolen som bäst går igenom flera andra aktuella Vindkraftsplaner och besvär också.

Nerikes Allehanda - 01 okt 15 kl. 21:45

Kritiska mot vindkraftsplaner

Motståndet är stort. Närboende till den planerade vindkraftparken i Siggebohyttan är kritiska.– Vi blir ju bara drabbade, konstaterar en i publiken under samrådsmötet tidigare i kväll..

YLE - 29 jun 15 kl. 05:40

Pälsdjursuppfödarna vill inte ha vindkraft nära farmen

De som vill bygga ut vindkraften har fått nya avstånd att ta hänsyn till i planeringen. Pälsdjursuppfödarna rekommenderar nu att kraftverken inte placeras närmare än 1500 meter från en farm. I våras kom nya rekommendationer från pälsdjuruppfödarna att avståndet mellan en farm och ett vindkraftverk får vara minst 1500 meter.

YLE - 10 feb 15 kl. 09:16

Anställda i Korsnäs ska lära sig finska

Sedan årsskiftet är Korsnäs en tvåspråkig kommun och därför uppmuntras personalen nu att bli bättre på finska. Men det handlar inte om tvång. Saken togs upp på kommunstyrelsens möte på måndag kväll.

NSD - 19 jan 15 kl. 20:20

Nej till vindkraftsplaner

Vindkraftverk kan störa teknisk utrustning och äventyra rikets säkerhet..

Nerikes Allehanda - 10 dec 14 kl. 20:48

Vindkraftsplaner minskas till 19 verk

Planen för Trysslinge Vindkraftpark innefattar nu 19 vindkraftverk i stället för 37. På onsdagskvällen informerades Laxås politiker om Nordisk Vindkrafts nya förslag..

ÖstersundsPosten - 24 okt 14 kl. 05:30

Nytt förslag möttes med blandade känslor

De flesta var dock emot allt vad Vindkraftsplaner heter i området..

ÖstersundsPosten - 24 okt 14 kl. 05:30

Skiftande åsikter bland besökarna

De flesta var dock emot allt vad Vindkraftsplaner heter i området..

ÖstersundsPosten - 24 okt 14 kl. 05:30

Stormigt möte kring vindkraft

De flesta var dock emot allt vad Vindkraftsplaner heter i området..

YLE - 14 okt 14 kl. 10:30

Initiativ mot vindkraft på Kimitoön

Föreningen Pro Kimitoön har skapat ett invånarinitiativ vars syfte är att inrätta ett skyddsavstånd på 1500 meter mellan vindkraftverk och bebyggelse på Kimitoön. Initiativet kan undertecknas av alla röstberättigade personer i Kimitoöns kommun. Om två procent, eller 130 personer, av kommunens röstberättigade invånare undertecknar initiativet måste kommunfullmäktige behandla det.

BT - 01 okt 14 kl. 06:19

Nya planer på vindkraftverk

För två år sedan protesterade invånare i Äspered mot Vindkraftsplaner. Den gången blev det inget, men nu är vindkraft återigen på väg till området. Verken är lika många den här gången och står på samma plats men är sänkta från 180 till 150 meter.

YLE - 17 sep 14 kl. 03:00

Bestämmelse om vindkraftsbuller på gång

Det finns ingen orsak att bromsa nu aktuella Vindkraftsplaner, trots att nya bestämmelser om hur mycket ljud kraftverken får förorsaka är på kommande, det anser Helena Säteri, överdirektör vid miljöministeriet och ordförande för den arbetsgrupp som jobbar med den nya bullerförordningen. - Planeringen bör fortsätta och jag hoppas det kommer så mycket vindkraftverk som möjligt till Finland. I februari gav miljöministeriet direktiv om hur bullermodelleringar i samband med Vindkraftsplaner ska göras.

Nya Wermlands Tidningen - 23 jun 14 kl. 16:15

Nej till vindkraftsplaner

Säffle kommun har redan sagt nej. Nu har även länsstyrelsens miljöprövningsdelegation avslagit ansökan om att bygga vindkraftverk på Botilsäters-Backa, Torverud och Finserud..

Barometern - 11 jun 14 kl. 07:12

Stor oro för planer på tysta områden

Vindkraften hotas, skriver några. Andra tycker att de inte längre får bestämma över sin egen mark.
Den nya planen för tysta områden får mer ris än ros.

Vimmerby Tidning - 04 jun 14 kl. 08:55

Besöksnäringen i Horn och Hycklinge ska utvecklas

Efter att E.ON beslutade att stoppa sina Vindkraftsplaner på Gröninge utanför Hycklinge och Horn går nu Gerre Versteegh på Väsby Säteri och Lars Karlsson på Upplevelsekompetens vidare för att utveckla besöksnäringen och turismen i bygden..

YLE - 02 jun 14 kl. 07:46

Vindkraftsplaner i Märkenkall går framåt

Planerna på vindkraftsparken i Märkenkall på gränsen mellan Korsholm och Vasa går framåt. Vindkraftsbolaget O2 planerar bygga högst 30 kraftverk på det 1800 hektar stora området. Cirka 500 hektar av området finns på Vasas sida och stadsstyrelsen tar ikväll ställning till om O2 får använda marken.

Nya Wermlands Tidningen - 24 maj 14 kl. 06:00

Fortsatt nej till vindkraftsplaner

Kommunstyrelsens arbetsutskott säger nej till Vindkraftsplanerna som lagts fram för Botilsäters-Backa, Torverud och Finserud..

YLE - 21 maj 14 kl. 19:23

Avslag på vindkraftsplaner i Kristinestad

Det behövs planering innan Innopower och Suomen Hyötytuuli får resa sina vindkraftverk. Och när planeringen är färdig får de söka bygglov. Innopower ab fick avslag på sin ansökan om undantagslov för ett stort vindkraftverk på cirka 150 meter i navhöjd på Björnön.

YLE - 19 maj 14 kl. 19:21

Nykarleby stadsstyrelse godkände vindkraftsplaner

Stadsstyrelsen i Nykarleby godkände planerna på en en vindkraftspark vid Kröpuln. En styrelseledamot anmälde avvikande åsikt, i övrigt var beslutet enhälligt. - Vi förde en lång diskussion i ärendet, men beslöt till slut att godkänna delgeneralplanen för behandling i stadsfullmäktige, säger stadsdirektör Gösta Willman.

YLE - 14 apr 14 kl. 20:58

Nya direktiv avgör hur vindkraftsplaner går vidare

Invånarnas åsikter kommer att tas i beaktande i den fortsatta planeringen av vindkraftsområdet Molpe-Petalax. Det beslöt Korsnäs kommunstyrelse i går. Åtta utlåtanden och 22 åsikter lämnades in över planen för deltagande och bedömning.

DalaDemokraten - 07 apr 14 kl. 14:49

Kungsörn stoppar vindkraftsplaner

MORA En etablering av nio vindkraftverk i Mora kommun har stoppats. Detta efter överklagande av planerna i och med att området.

Nerikes Allehanda - 01 apr 14 kl. 05:58

Politiker protesterar mot vindkraftsplaner

Grävlingkullarna bör förklaras som olämpligt område för vindkraft. En motion med förslaget fick avslag i kommunstyrelsen i Filipstad..

YLE - 19 mar 14 kl. 13:38

Vindkraftspark till Kalajoki

Tuuliwatti börjar bygga Finlands största vindkraftspark i Mustilankangas i Kalajoki. Vindkraftsparken omfattar 22 vindkraftverk med en effekt på 73 megawatt. I Kalajoki har Tuuliwatti 150 avtalsparters.

YLE - 06 mar 14 kl. 04:23

Vindkraftsbeslut i Jakobstad hänger på Raumo

UPM planerar att bygga två vindkraftverk i Jakobstad och tre i Raumo på fabriksområdena. I Jakobstad är alla tillstånd klara men investeringsbesluten beror på vad som sker i Raumo.
Vindkraftverk A placeras i sydöstra delen av fabriksområdet (bakom röken)Yle/Kjell Vikman
Det var för ganska precis ett år sedan som UPM presenterade sina Vindkraftsplaner för Jakobstad.

Västerbottens Folkblad - 04 feb 14 kl. 17:05

Vindkraftsplaner återupptas

En vindkraftpark kan återigen bli aktuell i Dorotea kommun. För ett par år sedan ansökte Vindvision i Norr AB om att bygga sex stycken vindkraftverk i närheten av Svanabyn utanför Dorotea. Villkoret för bygglovet var att grundarbetet skulle vara slutfört innan giltighetstiden bygglovet utgick.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.