Viktigaste

Monday, 15 October, 20:57

Nyheter om Viktigaste

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 25 sep 18 kl. 17:13

Följ tisdagens börsstängning

Di TV Closing Bell sänder direkt från börsens stängning och ger dig dagens Viktigaste händelser..

Dagens PS - 20 sep 18 kl. 09:47

Ledarkollen: Är hon en ulv i fårakläder?

Ledarkollen handlar i dag om förlåtelsens kraft,  om att Trump har rätt när det gäller Kina, om Annie Lööf, om debatten om EU i Sverige, och om det goda hatet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Förlåtelsens välsignelse i en bitter tid Låt oss starta torsdagens ledarkollen med en enda glittrande mening hämtad från Europas bästa ledarsida, The Guardian: ”The ability to forgive is a forgotten virtue in bitter times” DI: Trump har rätt om Kina Dagens Industri går på tvären mot all annan etablerad media och vågar faktiskt skriva att Donald Trump KAN ha rätt ibland: ”Donald Trump har rätt i sak när han beskyller landet för att sko sig p

UNT - 25 sep 18 kl. 06:22

Nattens fem viktigaste nyheter

USA: Systematiskt våld i MyanmarUppåt för Haddad inför BrasilienvalFlera länder vill kringgå sanktioner mot IranNytt hopp för ryggmärgsskadadeBristande beredskap för strålningsolyckor.

SmålandsPosten - 25 sep 18 kl. 05:30

Välj det parti som verkligen vill förändra

Anders Rapp gör ett onyanserat angrepp på Sverigedemokraterna i sin insändare av den 20 september. Han framför flera osakligheter, men av utrymmesskäl kommer endast några av de Viktigaste att korrigeras här..

DI - 25 sep 18 kl. 05:00

Detta händer tisdag 25 september

Här är tisdagens Viktigaste börshändelser..

Blekinge Läns tidning - 24 sep 18 kl. 18:45

Framtidsdrömmar på Bruket

Brukets After school firar ett år sedan nystarten 2017. Nu hoppas fritidsledarna bli involverade i projektet med Framtidens skolor. För barnen är den Viktigaste framtidsfrågan en helt annan..

GT - 11 sep 18 kl. 20:25

Uppstickarpartierna som påverkar makten

I Göteborg har nystartade Demokraterna vuxit snabbt och blivit andra största parti.Runtom i Västsverige har många lokala uppstickarpartier deltagit i valet och flera är nystartade.I Vaggeryd plockade pinfärska Empa(r)tiet två mandat.

DI - 24 sep 18 kl. 18:03

Nu biter inte glada siffror längre

Den Viktigaste tyska konjunkturmätaren visar på fortsatt goda tider. Men på aktiemarknaden räcker det inte längre för att höja humöret när handelskriget mellan Kina och USA oroar allt mer..

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 11:34

Hernhag: Här är mitt största innehav

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

Dagensanalys.se - 24 sep 18 kl. 14:20

Statens medieråd satsar på sociala medier på ”föräldriska”

Hur talar man om sociala medier med barn och unga som ofta har bättre kunskaper än föräldrarna? Statens medieråd lanserar nu ett antal snabbguider om sociala medier riktade till vuxna för att kunna undvika en ”cringe stämning vid middagsbordet”. — Vi ser att det finns en klyfta mellan föräldrars insyn i ungas digitala vardag och den ökande medianvändningen bland unga.

Alingsås tidning - 21 sep 18 kl. 05:30

Klart med regionpengar till järnvägsutredning

Regionutvecklingsnämnden beslutade i veckan att reservera 2,7 miljoner kronor till en utredning av fler spår på Västra stambanan mellan Göteborg och Alingsås. Beslutet är en bekräftelse på regionpolitikernas tidigare löfte till kommunerna i Västra stambanegruppen att bidra till en förberedande utredning av ett nytt dubbelspår. Som AT skrev för några veckor sedan avsätter de 14 berörda kommunerna samt regionen sammanlagt fem miljoner kronor.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 10:58

Ledarkollen: Den manliga ensamheten

Dagens ledarkoll handlar om politik, klimatet och den manliga ensamheten. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Starten på regeringsbildningen DI skriver om talmansvalet som är i dag: ”Måndagens talmansval är den formella starten på regeringsbildningen.

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 10:44

Skandia: Så ska du placera i höst

– Olika faktorer har bidragit till den ökade nervositet på världens börser i år. Det handlar om handelskonflikten mellan USA och Kina, ökad oro kring tillväxtländer, nedtrappade penningpolitiska stimulanser och avmattning i konjunkturen. Sammantaget har det skapat förhöjd osäkerhet och satt tydliga avtryck på börser och andra marknader, säger Skandias makroekonom Johan Lundqvist i Skandias senaste upplaga av Placeringsutsikter.

DI - 24 sep 18 kl. 06:43

Skaffa dig morgonkoll: Börserna och nyheter från natten

God morgon! Få totalkoll inför måndagen med läget på Asienbörserna, det Viktigaste ur agendan och nattens nyheter. .

UNT - 24 sep 18 kl. 06:38

Nattens fem viktigaste händelser

Det här hände i världen när du sov..

DI - 24 sep 18 kl. 05:00

Detta händer måndag 24 september

Här är dagens Viktigaste hållpunkter..

SVT - 20 aug 18 kl. 22:14

Jonas Sjöstedt: Det är ovärdigt

Skolan är enligt opinionsundersökningar de Viktigaste frågorna för väljarna inför valet. I måndags Aktuellt debatterade Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Liberalernas Jan Björklund utmaningarna..

NSD - 17 sep 18 kl. 07:00

Nu möts rivalerna: "Nästan pinsamt ibland"

Emil Jakobsson säger det med ett leende, men det finns ett allvar i orden: ”Vi kan spela 40 matcher i år och avsluta säsongen med sex poäng, men det ska vara de sex Viktigaste poängen..

DI - 18 sep 18 kl. 21:59

Varselvåg i jobbfixarbranschen

Flera företag som hjälper till med att få folk i jobb och som har Arbetsförmedlingen som sin Viktigaste kund säger upp och varslar en stor del av sina anställda. Men branschkritik mot att regeringens resursslukande satsning på extratjänster ligger bakom tillbakavisas av både arbetsmarknadsministern och Arbetsförmedlingen. .

GT - 02 okt 18 kl. 10:43

”Matcherna nu är de viktigaste i karriären”

IFK Göteborg har fyra poäng ned till kvalplats och slåss för sin existens i allsvenskan. Härnäst väntar två viktiga matcher mot BP och Trelleborg.– Det är skarpt läge.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 09:50

Ledarkollen: Spricker Moderaterna?

Dagens ledarkoll handlar om maktens arrogans, om penningtvätt, om Greiders ilska, och så klart om det pågående politiska kaoset. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  EU och penningtvätt DI skriver att EU borde tillhandahåll en myndighet som jobbar mot penningtvätt: ”När Danske Banks lilla estniska filial avkastade 400 procent på eget kapital, medan banken på gruppnivå låg på 5 procent, borde koncernledningen ha anat oråd.

UNT - 23 sep 18 kl. 07:01

Nattens fem viktigaste nyheter

Läs vad som har hänt i Sverige och världen under natten..

Expressen - 20 sep 18 kl. 08:33

Ny utredning riktar hård kritik mot Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har misslyckats med flera av sina Viktigaste uppdrag. Den kritiken kommer från en färsk statlig utredning, skriver SVT. Men privata bolag är inte mycket bättre på att fixa jobb.

Nyan - 21 sep 18 kl. 19:10

Finströms kyrka på SVT i helgen

På lördag kan du se Finströms kyrka och församlingspastor Alexandra Äng i SVT:s program Helgmålsringning. Nya Åland berättade tidigare om producenten Johannes Söderberg som i somras spelade in material till de fem programmen på fem minuter vardera. På lördag klockan 18.

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 18 kl. 17:55

Mallbacken vände dystra trenden

"Tre poäng var det Viktigaste i dag".

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 21:09

Invandring nedputtat – ny fråga viktigast för väljarna

I Demoskops mätningar har invandringsfrågan legat i topp som väljarnas Viktigaste valfråga. Men en vecka före valet har en ny fråga seglat förbi – klimatet..

DI - 22 sep 18 kl. 12:00

Slagläge för H&M inför rapporten

H&M hade i måndags sin bästa börsdag på över 17 år, efter att bolaget slagit tillväxtförväntningarna för tredje kvartalet. Revanschen blev inte mindre av att Zalando följde upp med en vinstvarning, som fick Kinneviks Viktigaste innehav att falla till den lägsta nivån på 18 månader..

Expressen - 29 aug 18 kl. 18:55

Nu är Annie Lööf tillbaka på ruta ett

”Glöm det”, var kanske det Viktigaste uttalandet i partiledardebatten i Sveriges Radio i dag. .

UNT - 22 sep 18 kl. 07:03

De fem viktigaste nyheterna i natt

Läs vad som har hänt i Sverige och världen under natten som gått..

Kristianstadsbladet - 22 sep 18 kl. 00:01

Ynnesten att känna sig härlig

Rösten har alltid varit Helene Perssons Viktigaste instrument. Som sångerska och som programledare i radio. Efter ett friår i frihet vet hon att hon vill kunna kombinera dem båda..

YA - 22 sep 18 kl. 00:00

Helene har hittat tillbaka till passionen

Rösten har alltid varit Helene Perssons Viktigaste instrument. Som sångerska och som programledare i radio. Efter ett friår i frihet vet hon att hon vill kunna kombinera dem båda..

Kristianstadsbladet - 22 sep 18 kl. 00:01

För mig står de för skövling av åkermarken

Vem tar vem i kommunpolitiken? För mig personligen är det Viktigaste att hålla borta Pierre Månsson och Liberalerna..

DI - 21 sep 18 kl. 06:44

Skaffa dig morgonkoll: Börserna och nattens nyheter

God morgon! Få totalkoll inför fredagen med läget på Asienbörserna, det Viktigaste ur agendan och nattens nyheter. .

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 18:56

Musik, dans och allvar på seniormässan

– Det Viktigaste är att göra någonting. Att inte sitta ensam på sin kammare, konstaterar förre tv-profilen Peppe Eng när han inviger seniormässan i Falkenberg..

Dagens PS - 21 sep 18 kl. 09:00

Ledarkollen: En marknad i förändring

Dagens ledarkoll handlar om en marknad i förändring, om det politiska kaoset och att media hotas av SD, enligt Aftonbladet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kaoset Det mesta just nu handlar om läget i svensk politik.

DI - 21 sep 18 kl. 09:38

Centralbankerna trotsar oron – räkna med högre räntor

Trots oro för handelskrig och politiskt stök är några av världens Viktigaste centralbanker i full fart med att lämna de senaste årens expansiva politik bakom sig. I kombination med en ny studie underlättar det för Riksbanken att också höja – även om inflationen tvekar..

IDG - 21 sep 18 kl. 09:45

Storsatsande Infor plockar SAP:s Sverige-vd – här är veckans chefsskutt


Förre svenska SAP-vd:n Johan Made ska nu leda Infor i Norden. Här är veckans Viktigaste chefsflyttar..

Computer Sweden - 21 sep 18 kl. 09:45

Storsatsande Infor plockar SAP:s Sverige-vd – här är veckans chefsskutt


Förre svenska SAP-vd:n Johan Made ska nu leda Infor i Norden. Här är veckans Viktigaste chefsflyttar..

IDG - 21 sep 18 kl. 07:35

Topp-politikerns okända bakgrund som hacker: "Det var en annan tid"


Politiken vann över programmeringen till sist. Men under de tidiga tonåren var datorintresset de Viktigaste för tidigare inrikesministern Anders Ygeman. Då drev han Svenska Spectravideo- och MSX-klubben och gav ut tidningen Hacker..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.