Viktigaste

Tuesday, 28 March, 15:49

Nyheter om Viktigaste

Sortering: Relevans | Senaste
DalaDemokraten - 30 jan 17 kl. 06:00

Från kungsgård och industricentrum till bortglömt ödeland – läs om Borns spännande historia

Kungar, fogdar, hyttor och fabriker.
Born är en av Faluns äldsta och Viktigaste historiska platser.
– Det är ett fantastiskt område det här, säger historieexperten Daniels Sven Olsson..

Dagens PS - 08 mar 17 kl. 08:20

Sverige bästa landet för kvinnor – eller?

I dag är internationella kvinnodagen. DagensPS.se har samlat det bästa som skrivs och rapporteras om kvinnors situation i Sverige och i världen.

Expressen - 08 mar 17 kl. 07:10

Volvos nya teknik för framtidens elbilar

Volvo Cars är på väg att utveckla en helt ny teknik för framtida elbilar. Den nya tekniken ska göra det möjligt för kunden att anpassa bilen efter sina behov och välja mellan olika batterier och antal motorer. Dagens Industris "Di Nyheter 07.

DI - 08 mar 17 kl. 07:23

Di nyheter 07.30: Först då blir lönerna jämställda

Här är nattens och morgonens Viktigaste nyheter..

Skånskan - 08 mar 17 kl. 06:24

Fortsatt kallt i Skåne

Morgonkollen Här är ett urval av kvällens och nattens Viktigaste nyheter. ERWP.fif(0)LOKALT
Gifter spreds i Malmö
MALMÖ Miljöförvaltningen anser att företaget släppt ut för höga halter av metaller.

Trelleborgs Allehanda - 08 mar 17 kl. 03:00

Ny ridskola viktigast för Sydslätten

Carin Jönsson omvaldes som ordförande i Sydslättens ryttarförening när klubben hade årsmöte i Anderslöv. Klubbens Viktigaste framtidsfråga har varit den samma sedan 2013: att åter försöka få igång en ridskola..

YLE - 07 mar 17 kl. 20:55

Marsauktionen startade bra - nu går skinnen åt

Saga Furs marsauktion i Vanda har startat bra och det ger hopp för pälsdjursodlarna. - Vi får troligtvis lönsamhet den här säsongen, säger Ulf Eriksson. En av årets Viktigaste skinnauktioner är Saga Furs marsauktion.

Västerbottens Folkblad - 07 mar 17 kl. 20:00

Jämställdhet viktigt alla dagar

Föräldraförsäkring, arbetsliv, pensioner, vård och mäns våld mot kvinnor är de Viktigaste frågorna för att skapa ett jämställt samhälle. Det skriver S-kvinnor på den internationella kvinnodagen. I dag, på internationella kvinnodagen, hyllas kvinnor och flickor runt om i världen och jämställdhetsfrågorna prioriteras.

SvD - 01 mar 17 kl. 06:24

Tv: Se det viktigaste ur Trumps tal

Donald Trump talade natten till onsdagen i kongressen. Här är några av höjdpunkterna ur talet..

VA - 07 mar 17 kl. 08:11

Då går Volvo Cars till Börsen - här är VA:s viktigaste idag

Då vill ledningen ta Volvo Cars till börsen, och så ska Obamacare skrotas. Allt du behöver veta den 7 mars, på 1 minut..

Nyan - 07 mar 17 kl. 18:00

Finlandssvenska teatern till Åland med pjäs

FiST (Finlandssvenska teatern) gästspelar i början av april på stadsbiblioteket med föreställningen ”Locker Room Talk”.

Föreställningen har tidigare spelats i Norge redan och nu står Mariehamn på tur.

Pjäsen beskrivs i pressmeddelandet som ”en helkvällsföreställning som friskt blandar klassisk teater, magi, stand-up och drag.

YLE - 07 mar 17 kl. 18:08

Rädda världen från norovirus med ett kedjebrev

Kedjebrev med varierat innehåll sprids bland unga på WhatsApp. Löften om livslång kärlek, framgång och en värld utan norovirus. Men också hot om döda hundar och clowner bredvid sängen på natten.

Trelleborgs Allehanda - 28 feb 17 kl. 21:58

Kritik mot Trumps kulturpolitik

Chefer vid New Yorks Viktigaste kulturinstitutioner har skrivit en gemensam framställan för att få president Donald Trump att tänka om angående nedskärningar i landets kulturbudget.(TT).

YLE - 07 mar 17 kl. 12:12

Fantasier, fylla och hångel: När din tonårsångest blir underhållning

Vi smygstartar Mortified Finland #finlandssvensk och tar oss tillbaka till en tid när Anka var konstant olyckligt kär, bildade gäng och smygmätte penisar. ”Kära dagbok. Du skulle bara veta vad jag längtar efter honom, jag kan inte tänka på nån annan.

Cornucopia - 07 mar 17 kl. 12:08

Värnplikten mycket viktig rekryteringsbas till yrkesförsvaret

Bland bloggens läsare visar sig värnpliktsutbildning vara den Viktigaste basen för att ha tagit tjänst som yrkessoldat i det svenska försvaret, speciellt för tidvis tjänstgörande personal. En återinförd värnplikt kan alltså mycket väl lösa yrkesförsvarets rekrytering, även om en bloggenkät förstås är högst ovetenskaplig och har ett antal möjliga felkällor. Försvaret saknar fortfarande minst 6.

SvD - 07 mar 17 kl. 11:02

Nya Volvo XC60 – som en förkrympt XC90

Skynket drogs av på bilsalongen i Genève. Nu är Volvos nya XC60 här – bolagets allra Viktigaste modell – med nya säkerhetssystem. Och den ser ut som en förkrympt XC90..

UNT - 07 mar 17 kl. 07:24

Nattens fem viktigaste

Trump och Abe: Hotet har ökat - UTRIKESMinister i USA kallade slavar "immigranter" - UTRIKESSå ska republikanerna ersätta Obamacare - UTRIKESDubbfritt populärt — men inte för alla - INRIKESElva anhållna efter upplopp i Hallsberg - INRIKES.

DI - 01 mar 17 kl. 14:26

Hetaste bilarna på bilsalongen i Genève

Nästa vecka öppnar bilsalongen i Genève, men redan nu är många nyheter kända. Från lilla Ford Fiesta, via läckra Range Rover Velar, till väldiga Ferrari 812 Superfast. Och så förstås nya XC60 – Volvos allra Viktigaste modell..

UNT - 07 mar 17 kl. 07:32

Regeringsstyrkor intog IS-domstol

Irakiska säkerhetsstyrkor har tvingat bort Islamiska staten (IS) från en byggnad som inrymde terrorgruppens Viktigaste domstol i Mosul..

DI - 07 mar 17 kl. 07:23

Di Nyheter 07.30 – senaste nytt på tisdag morgon

Di:s nya morgonsändning ger dig en snabb koll på nattens och morgonens Viktigaste nyheter och dagens stora nyhetshändelser..

Nya Wermlands Tidningen - 07 mar 17 kl. 06:00

FBK fortsätter jakt på topp sex

Färjestads jakt på topp sex går vidare. Två poäng upp till Skellefteå och tre till Brynäs nu, med sex poäng kvar att spela om. Chansen finns definitivt.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 06:29

Fortsatt blåsigt i Skåne

Morgonkollen Här är ett urval av kvällens och natten Viktigaste nyheter.ERWP.fif(0)LOKALT
Golfklubben går mot graven
TORRLÖSA Ägarna till det som var Svalövs golfbana har fortfarande inte lyckats hitta någon köpare till marken.

Sydsvenskan - 07 mar 17 kl. 05:05

Regeringsstyrkor intog IS-domstol

Irakiska säkerhetsstyrkor har tvingat bort Islamiska staten (IS) från en byggnad som inrymde terrorgruppens Viktigaste domstol i Mosul. IS har också drivits bort från en bankbyggnad, enligt en militär talesperson. Under natten mot tisdag intog armén reg.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 17 kl. 05:05

Regeringsstyrkor intog IS-domstol

Irakiska säkerhetsstyrkor har tvingat bort Islamiska staten (IS) från en byggnad som inrymde terrorgruppens Viktigaste domstol i Mosul. IS har också drivits bort från en bankbyggnad, enligt en militär talesperson. Under natten mot tisdag intog armén reg.

DI - 07 mar 17 kl. 05:00

Kalender: Detta händer tisdagen den 7 mars

Här är dagens Viktigaste punkter..

DI - 07 mar 17 kl. 02:30

Budskapet bärs fram

Sociala medier förutspås bli den Viktigaste kontakten Från trötta, statiska hemsidor till smarta hyllade kampanjer – handelns steg ut på sociala medier har varit en skakig resa där mycket återstår att göra. Och vinnarna har många kronor att tjäna..

BT - 07 mar 17 kl. 04:00

Kvinnodagens viktigaste insikt

Alla som i morgon, på Internationella kvinnodagen, vill engagera sig i de verkligt påtagliga jämställdhetsbristerna i Sverige och här i Västra Götaland bör titta på stapeldiagrammet här intill..

DN - 06 mar 17 kl. 22:37

Så blir Trumps nya inreseförbud ut

Donald Trumps nya presidentorder om ett inreseförbud för invånare från länder med mestadels muslimsk befolkning omfattar den här gången sex nationer. DN listar de Viktigaste punkterna i ordern..

DN - 06 mar 17 kl. 22:37

Så blir Trumps nya inreseförbud

Donald Trumps nya presidentorder om ett inreseförbud för invånare från länder med mestadels muslimsk befolkning omfattar den här gången sex nationer. DN listar de Viktigaste punkterna i ordern..

YLE - 06 mar 17 kl. 20:59

Gamla daghemmet Laban i Lojo centrum rivs sannolikt

Planerna för jättebygget Laurentiushuset i Lojo centrum framskrider steg för steg. Nu är den så kallade behovsutredningen klar för bygget som bland annat ska inrymma omkring 900 elever. Men huset ska också fungera som ett slags allaktivitetshus för Lojoborna och inrymma bland annat stadsorkestern och musikinstitutet.

YLE - 01 mar 17 kl. 18:42

Samlingspartiet hade svårt att locka kandidater

Samlingspartiet nådde inte målet i kandidatnomineringen. Kristdemokraterna är nöjdare medan man i Centern säger att man lyckades okej i städerna, men sämre på den svenska landsbygden. Samlingspartiet hade 600 kandidater som mål i Vasa valdistrikt, men det blev bara 517.

Sydöstran - 06 mar 17 kl. 15:02

E22 behöver en ny sträckning snabbt

För oss som verkar inom näringslivet i Karlskrona och som är i daglig kontakt med både större och mindre företag i vårt närområde, så är goda kommunikationer och infrastruktur ett av de Viktigaste och oftast förekommande diskussionsämnena..

YLE - 05 mar 17 kl. 07:08

De gåtfulla runorna i Vörå III: I jakt på bevis

En serie runfynd görs i Vörå mellan 1978 och 1993. Enligt en näst intill enhetlig forskarkår är ristningarna moderna. Men varför tillät Museiverket inte ett borrprov som skulle åldersbestämma runorna?

SvD - 06 mar 17 kl. 13:59

Hemliga krogtestaren går efter kalibrerat system

Efter 29 år som krogrecensent har hon blivit såväl matförgiftad som positivt överraskad av utvecklingen vad gäller Stockholms krogvärld. Det Viktigaste för Alex, som är en av White guides testare, är det hon kallar sitt referensbibliotek..

Skånskan - 03 mar 17 kl. 17:40

Var med och vände klubben uppåt

VÄNDNING. När Tomas Lindgren tog över som ordförande för Lunds karateklubb 2006 var föreningen nästan barskrapad och hade så få medlemmar att hans företrädare rekommenderade honom att lägga ner den. Förra året blev föreningen Skånes största klubb inom Svenska karateförbundet, ordnade en egen träningslokal och står numera på en stabil ekonomisk grund.

YLE - 06 mar 17 kl. 12:16

Nästan 90-årigt biläktenskap i kras – Opel får europeisk nystart

Det tyska bilmärket Opel får franska Peugeot och Citroën som bonussyskon i och med ett av de mest uppmärksammade företagsköpen i bilbranschen på länge. Amerikanska General Motors har ägt Opel sedan år 1929, men nu går de skilda vägar. När den franska biltillverkaren PSA köper Opel och den brittiska, identiska tvillingen Vauxhall (Opels varumärke i Storbritannien) slipper General Motors ett slukhål som har svalt stora summor pengar under flera år.

SvD - 04 mar 17 kl. 17:00

Bilindustrin laddad till tänderna inför Genève

Nyheterna står som spön i backen när den 87:e Genèvesalongen öppnar. Volvo allra Viktigaste modell XC60 kommer i ny skrud och nya sportbilar är en trend. Samtidigt undrar alla bildirektörer bakom kulisserna hur pengarna ska tjänas om fem år..

UNT - 06 mar 17 kl. 07:17

Nattens fem viktigaste

Fyra robotar uppskjutna från Nordkorea - UTRIKESFöroreningar dödar många barn - UTRIKESFBI-chef vill ha dementi om avlyssning - UTRIKESBevisanalys i brottsutredningar dröjer - INRIKESBerglund målgörare när St Louis vann i NHL - SPORT.

Skånskan - 06 mar 17 kl. 06:16

Risk för snö i Skåne

Morgonkollen Här är ett urval av kvällens och nattens Viktigaste nyheter. ERWP.fif(0)LOKALT
Kommunen vann översvämningstvist
MALMÖ Tingsrätten ger Malmö kommun rätt i försäkringstvisten efter de omfattande översvämningarna i augusti 2014.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.