Viktigaste

Wednesday, 19 December, 14:19

Nyheter om Viktigaste

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 29 nov 18 kl. 10:22

Ledarkollen: Vanskligt, Centern!

Förutom G20-mötet handlar ledarkollen i dag om det politiska skeendet i Sverige. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  G20-möte på gång Dagens Industri skriver om det stundade G20-mötet: ”På fredag möts ledarna för G20-länderna i Argentina, och tanken är att Donald Trump och Xi Jinping ska hålla enskilda överläggningar vid sidan av de ordinarie för att finna en lösning på handelskriget mellan USA och Kina.

GöteborgsPosten - 07 nov 18 kl. 16:10

Cwejman: Alliansens djävulspakt kan bli kostsam

Alliansen i Göteborg infriar sitt Viktigaste vallöfte. Att få till ett maktskifte. Men huruvida de borgerliga kommer kunna driva sin politik under de kommande fyra åren är fortfarande väldigt osäkert..

Världen Idag - 29 nov 18 kl. 08:58

Är vi redo även att visa oss svaga för att Jesu styrka ska bli mer synlig?

Sak 9:9 ”Fröjda dig stort, dotter Sion! Jubla, dotter Jerusalem! Se, din kung kommer till dig, rättfärdig och segerrik är han.

Dagens PS - 29 nov 18 kl. 06:31

29 november: Här är dagens kalender

Dagens PS påminner dig om de Viktigaste börs- och affärshändelserna. Varje vardagsmorgon. Börs
Rapporter
07:30 Elekta, 08:30 Allgon, Ambia Trading, Ecomb, Exeotech, Genesis IT, IDL Biotech, Iapotek, Intervacc, Lidds, Maha Energy, Optifreeze, Provide IT, Realfiction, Scout Gaming, Topright Nordic Utländska rapporter
Admiral Capital, German High Street Properties, HP Inc (efter 22.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 17:38

Häxkitteln ska bära fram MFF

Malmö FF hoppas på den ”tolfte spelaren” i nyckelmatchen mot belgiska Genk på torsdagen.
– Vi är ett helt annat lag när vi har ett sjungande stadion bakom oss, säger Sören Rieks.Den danske mittfältaren har blivit en av MFF:s Viktigaste spelare sedan Uwe Rösler tog över som tränare.

Supermiljöbloggen - 05 nov 18 kl. 07:52

Största studien hittills visar svenskars miljöpåverkan utomlands

På beställning av Naturvårdsverket har nu den hittills största studien över den svenska konsumtionens miljöpåverkan redovisat sina resultat. SMB sammanfattar det Viktigaste. Forskningsprojektets namn är Policy Relevant Indicators for Consumption and Environment (PRINCE) och leds av Statistiska Centralbyrån.

PrivataAffärer - 26 nov 18 kl. 06:10

Hernhag: Så agerar jag i börsoron

Börsens prisindex är ned 5,6 procent på ett års sikt. Lägger vi till aktieutdelningarna har vi fortfarande en nedgång, även om den är klart mindre. Jag har i många år tagit det rätt lugnt och passivt när börsen svänger tillfälligt, men nu känns det riskablare än på länge.

NT - 28 nov 18 kl. 20:02

Att hjälpa är det viktigaste

Hon tycker egentligen inte att hon förtjänar uppmärksamheten, eftersom hon ser arbetet som självklart..

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 18 kl. 17:22

S vill satsa mer på att utbilda sjuksköterskor

Henrik Fritzon:”Viktigaste åtgärder om man vill korta köer”.

DN - 15 nov 18 kl. 21:00

Jonas Thente: Tidskriften Glänta tar sig an vår tids viktigaste fråga

”Sanningen är inte sanningen”, menade Donald Trumps presstalesman häromåret. Det kanske han hade helt rätt i. Jonas Thente läser nya numret av Glänta, om sanning och lögn..

Sydsvenskan - 28 nov 18 kl. 17:22

S vill satsa mer på att utbilda sjuksköterskor

Henrik Fritzon:”Viktigaste åtgärder om man vill korta köer”.

Dagens PS - 28 nov 18 kl. 10:51

Ledarkollen: Klimatet först!

Dagens ledarkoll handlar om välskrivna texter i The Guardian, om klimatet, språkpoliserna och om amerikansk liberalism. Och om vår tids ytlighet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

PrivataAffärer - 28 nov 18 kl. 10:34

SSAB stiger efter positiv investerarträff

”Den Viktigaste punkten under SSAB:s investerarträff var att bolaget fortsätter att se en väldigt stark plåtmarknad i USA och för Specialstål, samt en hälsosam marknad i Europa”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering. I Nordamerika gynnas bolaget både av importtullarna på stål och av en ”mycket god” efterfrågan från investeringar i energisektorn. ”Vi instämmer i att utsikten för den amerikanska plåtmarknaden är gynnsam för 2019 och att ingen tillkommande kapacitet har annonserats”, fortsätter Kepler Cheuvreux.

PrivataAffärer - 28 nov 18 kl. 11:03

Här är världens första svanenmärkta indexfond

XACT Sverige i korthet: Typ: Börshandlad fond (ETF)
Förvaltningsavgift: 0,15 procent
Handelsplats: Nasdaq Stockholm
Jämförelseindex: SIX Sweden ESG Selection Index GI
Placeringsinriktning: Stora och medelstora svenska företag som uppfyller Svanens särskilda kriterier Läs mer här. Otvivelaktigt är omställningen till ett hållbart samhälle en av de allra Viktigaste frågorna just nu.  Forskningen pekar på att vi tänjer på vår planets gränser i allt större utsträckning.

Dagens PS - 26 nov 18 kl. 08:05

Analys: Köldknäpp hotar svensk ekonomi

På torsdag släpps BNP-siffrorna och enligt Dagens Industri finns det nu ”risk för iskyla” i den svenska ekonomin. Om prognoserna från SME Direkt slår in, som tidningen hänvisar till, blir det nolltillväxt det tredje kvartalet jämfört med det andra kvartalet. Ekonomin väntas växa med 1,9 procent i årstakt.

DI - 28 nov 18 kl. 09:32

Sverige och Kalifornien i nytt klimatsamarbete

Ett pris på utsläpp är en av de Viktigaste åtgärderna för att klara Parisavtalet. Nu inleder Sverige och Kalifornien ett samarbete för att förbättra handeln med utsläppsrätter. .

DN - 24 nov 18 kl. 18:38

Viktigaste mötet sedan Paris 2015

Om exakt en vecka inleds FN:s stora klimatkonferens i Katowice. Inför mötet har internationella rapporter visat att det är bråttom om den globala uppvärmningen och klimatförändringen ska bromsas..

Barometern - 16 nov 18 kl. 11:14

Se elitlaget Cahoot i årets viktigaste match

Kalmars bowlingdamer i elitserien möter lördagen den 17 november Stockholmslaget BK Eva. Med start klockan 15 kan ni följa matchen live här på Barometern.se..

Skånskan - 27 nov 18 kl. 17:47

Tävlar med låt om tillhörighet

Andreas Johnson har blivit något av en veteran inom Melodifestivalen. Nästa år medverkar han upp för sjunde gången med bidraget Army of Us, men det var inte självklart från början att han skulle vara med.Det är 20 år sedan Andreas Johnson, uppvuxen i Bjärred, slog igenom med hiten Glorious.

DN - 15 nov 18 kl. 19:38

Ewa Stenberg: Ska Lööf lösa knuten får hon gå en match mot sig själv

Det finns ingen person som det är hårdare press på i svensk politik än Annie Lööf (C). Hon kritiseras från både höger och vänster för att omöjliggöra en ny regering. Nu har hon själv fått talmannens uppdrag att sondera.

Expressen - 27 nov 18 kl. 11:47

Innehållet i Kates handväska avslöjat – tar med fyra saker

Ett av hertiginnan Kates modekännetecken är att hon brukar ses med en liten handväska.Vad den innehåller har dock hittills varit okänt – men nu har Kate blivit avslöjad, skriver Daily Express.Där finns bara plats för det Viktigaste, inte ens telefonen och plånboken platsar..

Sydsvenskan - 15 nov 18 kl. 06:00

Rösler, 50: ”Viktigaste i livet är hälsan”

MFF-tränaren om första tiden i Malmö, bristande kunskaper om MFF-historien och hur han firar 50..

Dagens PS - 27 nov 18 kl. 09:50

Ledarkollen: Grön, gult eller rött?

Dagens ledarkoll handlar om demokratin, om daltandet med de kriminella, om ersättningen för de arbetslösa och om att Sverige är som USA på 1930-talet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Ja, nej eller avstå?

Barometern - 27 nov 18 kl. 09:46

Här är yrkena med störst chans till jobb

Vilken högskoleutbildning ska du som student välja för att maximera chansen att få ett jobb om fem år - och vilka yrken är osäkrast? Några av svaren finns i Sacos nya framtidsprognos. - Ett av det absolut Viktigaste valen man gör i livet är vilken utbildning man väljer.

Jönköpingsnytt - 24 nov 18 kl. 21:06

Huskvarnabo bokaktuell med Zelmerlöw

Stilexperten Alexandra Wiberg från Huskvarna är tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw aktuell med en bok om den moderna gentlemannen. Under lördagen besökte han Akademibokhandeln på Asecs för att signera böcker.
Här bjuder han Jnytts läsare på sina tre Viktigaste stiltips.

Blekinge Läns tidning - 24 nov 18 kl. 19:22

Karlskrona vann efter nagelbitare

IFK Karlskrona tog sin tredje seger för säsongen. Vände underläge 20–23 till seger 25–24. –Säsongens skönaste seger och kanske den Viktigaste, säger IFK-målvakten Abdul Al Ayyman..

Nyteknik - 26 nov 18 kl. 12:53

Pressat läge inför nya klimatmötet

Inom kort inleds det Viktigaste klimatmötet sedan Parisavtalet slöts för tre år sedan. Men motsättningarna mellan länderna är återigen svåra och det finns klara risker för att resultatet av mötet blir urvattnat..

Dagens Media - 22 nov 18 kl. 10:58

“Det viktigaste är att säkerställa att datat är välbalanserat"

Hur hänger AI och jämställdhet ihop? AI-poddens Ather Gattami och Swecos Beatrice Bengtsson diskuterar..

Barometern - 26 nov 18 kl. 06:00

Högerextrema ett hot mot EU:s framtid

Vad händer efter Brexit, välfärdsfrågorna, klimatfrågorna, integrationen och de högerextrema partiernas kraftiga framgångar? Det är de Viktigaste frågorna för svenska EU-politiker i den kommande valrörelsen..

Sydöstran - 26 nov 18 kl. 14:00

Försvara strejkrätten i hamnen i Göteborg

Fackföreningarnas Viktigaste maktmedel är möjligheten att strejka. Det är det som kan tvinga arbetsgivare att förhandla och sluta avtal. Med hänvisning till läget i containerterminalen i Göteborgs hamn meddelade ansvarig minister Ylva Johansson (s) att hon ämnade tillsätta en utredning för att begränsa strejkrätten..

NSD - 26 nov 18 kl. 11:24

Komikerna kommer till Luleå med succén

Mans Möller och Özz Nûjen kommer till Luleå för att utse tidernas mäktigaste kvinna och den Viktigaste uppfinningen..

Dagens PS - 26 nov 18 kl. 09:29

Ledarkollen: Kravaller i Paris

Dagens ledarkoll handlar om Liberalernas ekonomiska politik, om klimathotet, om Brexit och om kravallerna i Paris. Och om TV-licensen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de Viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

DI - 26 nov 18 kl. 09:37

Pressat läge inför nya klimatmötet

Inom kort inleds det Viktigaste klimatmötet sedan Parisavtalet slöts för tre år sedan. Men motsättningarna mellan länderna är återigen svåra och det finns klara risker för att resultatet av mötet blir urvattnat..

SVT - 25 nov 18 kl. 19:47

Därför debatterar Agenda sexualbrotten

I veckan släppte Brottsförebyggande rådet de Viktigaste siffrorna ur årets Nationella trygghetsundersökning, NTU. Denna enkätundersökning anses vara en av de mest tillförlitliga när det gäller att spegla människors utsatthet och oro för brott..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 18 kl. 06:45

Pressat läge inför nya klimatmötet

Inom kort inleds det Viktigaste klimatmötet sedan Parisavtalet slöts för tre år sedan. Men motsättningarna mellan länderna är återigen svåra och det finns klara risker för att resultatet av mötet blir urvattnat. På mötet, som äger rum i Katowice i Polen.

Skånskan - 17 nov 18 kl. 05:00

Kyrkoråd anmält till Arbetsmiljöverket

Kyrkans akademikerförbund har fler ärenden som gäller personalen i församlingen i Skanör-Falsterbo och har skickat in en anmälan till Arbetsmiljöverket om att det finns allvarliga brister i den psykosociala miljön med bland annat hot mot personalen.Nu hoppar flera av kyrkvärdarna också av och kyrkorådet kritiseras inifrån av flera ledamöter.
– Vi har lämnat i en begäran om att åtgärder behövs för att förbättra arbetsmiljön i församlingen efter att flera av våra medlemmar har tagit kontakt, säger Fredric Liljeberg, regionalt skyddsombud i Kyrkans akademikerförbund.

Kristianstadsbladet - 20 aug 18 kl. 12:55

Här är hela listan på regeringens misslyckanden

Regeringen Löfven har inte infriat sina Viktigaste vallöften, och stött på problem inom många områden..

Politologerna - 21 nov 18 kl. 17:38

Svenska väljares önskeregering inför 2018 års val

Inför morgondagens presskonferens med Annie Lööf kan Valforskningsprogrammet presentera helt purfärska resultat om vilka partier väljarna önskade sig skulle regera Sverige efter valet 2018. En from förhoppning är att systematiska empiriska studier byggda på stora statistiska tvärsnitt av den svenska väljarkåren ska skänka överblick och perspektiv i en tidvis uppskruvad debatt. Då kan det vara viktigt att fundera över vilka signaler de svenska väljarna ville sända till det politiska systemet genom sitt agerande vid valurnorna den 9 september.

Sydsvenskan - 25 nov 18 kl. 08:30

Få koll på de viktigaste termerna om brexit

Brexitfolket slänger sig med termer som backstop, övergångsperiod och framtida relation. Men vad betyder de egentligen? Här är en guide till brexitspråket.

BT - 25 nov 18 kl. 08:30

Få koll på de viktigaste termerna om brexit

Brexitfolket slänger sig med termer som backstop, övergångsperiod och framtida relation. Men vad betyder de egentligen? Här är en guide till brexitspråket.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.