Viktigaste

Tuesday, 17 January, 07:47

Nyheter om Viktigaste

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 03 dec 16 kl. 10:00

Agardhsgården genomgår omfattande renovering

Byggnaden är en av de Viktigaste byggnaderna i Båstad med anor från 1700-talet. Nyligen påbörjades renoveringen av gården där 20 hyresrätter ska rymmas..

Västerbottens Folkblad - 27 dec 16 kl. 15:49

Henrik Lång: Ett mörkt år i många avseenden

Varje dag fram till och med nyårsafton summerar Folkbladets Kultur- och nöjesskribenter 2016 Viktigaste händelser. Här är det Henrik Lång som har ordet. ”A Tribe Called Quest – We got it from here… Thank you 4 your service” En snudd på lysande albumåterkomst, efter arton långa år, för en grupp som lyckats med konststycket att […].

YLE - 27 dec 16 kl. 05:18

Morgonkollen: Förlust för juniorlejonen i VM-premiären, stormen Urd barmhärtigare än väntat

Vi sammanfattar vad som hänt medan du sov och det Viktigaste inför dagen. Inrikes: Kommunalvalet präglas av stora utmaningar. Varken kandidaterna eller väljarna vet med säkerhet vad allt som står på spel.

Skånskan - 09 dec 16 kl. 15:50

Fler flyttar från Danmark till Skåne

Öresund Antalet flyttningar från den danska till den svenska sidan Öresund ökar igen efter att ha varit rekordfå under 2014 och 2015. Under årets tre första kvartal har ungefär 20 procent fler flyttat från Köpenhamn och Själland till Skåne jämfört med samma period 2015. Flyttningarna i andra riktningen är fortfarande fler, men har minskat med åtta procent och är nu nere på samma nivå som 2007.

UNT - 18 dec 16 kl. 07:10

Nattens 5 viktigaste nyheter

Frankrike vill skicka övervakare till Aleppo - UTRIKEShttp://www..

SR - 25 dec 16 kl. 09:00

Berglund: ”Han blir det tyngsta namnet”

Sveriges lagkapten Joel Eriksson Ek blir Juniorkronornas Viktigaste spelare när JVM i Kanada drar i gång på annandagen. Det säger Radiosportens expert Challe Berglund..

IDG - 25 dec 16 kl. 17:47

Reabluffar och test av chromebook – här är veckans viktigaste nyheter


Det här har hänt de senaste sju dagarna på elektronikfronten..

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 16 kl. 06:29

Folkomröstning avgör Italiens öde

Det är den Viktigaste folkomröstningen sedan Italien blev en republik, anser vissa. På söndag röstar italienarna om premiärminister Matteo Renzis förslag att förändra konstitutionen för att få en starkare regering. Men folket lutar åt ett nej.

Dagensanalys.se - 21 dec 16 kl. 11:54

Internetbanken fyller 20 år – det här kan vi vänta oss av morgondagens bank

I december 1996 lanserades de första internetbankerna i Norden. Under 20 år har mycket hänt och bankärenden har tagit steget från datorn till mobilen. Men vad kan vi vänta oss av morgondagens bank?

Cornucopia - 21 nov 16 kl. 14:35

Ur askan, i elden: Eliasson sparkas - Götblad tar över polisen

Enligt trovärdiga uppgifter till kriminalmagasinet Para§raf får den föraktade rikspolischefen Dan Eliasson sparken till nyår. Det blir dock en pyrrhysseger, då det ser ut som att det enda möjliga värre alternativet kommer ta över nämligen Carin Götblad.
Rikspolischef Dan Eliasson har ett FN-uppdrag att se fram emot, långt bort från Sverige.

UNT - 16 dec 16 kl. 07:19

Nattens fem viktigaste

EU uppmanar Syrien att skydda civila - UTRIKESEU-ledarna uppmanar Syrien och dess allierade att omedelbart skydda och respektera civilbefolkningen..

Nya Wermlands Tidningen - 24 dec 16 kl. 06:01

Oro för ändringar för vår viktigaste näring

Svenska myndigheter betraktar ägandet som ett hinder för statlig styrning och att naturvården skulle bli enklare om ägarna inte fanns, skriver Aina Spets, Katarina Johannesson och Lisbeth Karlsson..

YLE - 19 dec 16 kl. 16:16

Jonatan Johansson stolt tillbaka som landslagstränare – "Viktigt att vi får lyft den här finska fotbollen"

Finlands fotbollslandslag har fått en ny ledning och Jonatan Johansson gör comeback som assisterande tränare. – Jättespännande att komma in och försöka vända den här negativa trenden, menar Johansson. Markku Kanerva har tagit över som förbundskapten i det finska landslaget och de assisterande tränarna utgörs av ett team av gamla spelare.

LV - 22 dec 16 kl. 17:00

”Jag har nog lagt den viktigaste motionen...”

Han har suttit med i fullmäktige i 20 år och tillhört tre olika partier. På fullmäktiges sista sammanträde för året hedrades nuvarande centerpartisten Rein Soowik för sin politiska gärning i kommunen..

Sydsvenskan - 24 dec 16 kl. 10:31

Norrlänningarna äter mest julskinka

Skinkan tronar som den Viktigaste ingrediensen på många julbord. Särskilt i Norrland. Där tuggar man i sig dubbelt så mycket julskinka per person som i Stockholm och södra Sverige.

NSD - 24 dec 16 kl. 10:31

Norrlänningarna äter mest julskinka

Skinkan tronar som den Viktigaste ingrediensen på många julbord..

Sydöstran - 24 dec 16 kl. 06:00

Bergström: ”Det gör mig extra stolt”

Alexander Bergström har tagit en del viktiga beslut i sin karriär. Det kanske Viktigaste tvekar han inte om: – När jag gick till Karlskrona HK..

UT - 24 dec 16 kl. 01:00

Varför firar du jul?

För att få julklappar. För att träffa släkten. För att det är tradition.

Blekinge Läns tidning - 23 dec 16 kl. 14:06

Vad är ”svenska värderingar”?

När året lider mot sitt slut går det att konstatera att frågan om vad som är svenska värderingar har varit en av politikens Viktigaste spörsmål..

Regeringen - 15 dec 16 kl. 10:03

Anders Ygeman och Mikael Damberg i rundabordssamtal med näringslivet om informations- och cybersäkerhet

Inrikesminister Anders Ygeman och närings- och innovationsminister Mikael Damberg träffade idag ett tjugotal representanter från näringslivet för att diskutera de Viktigaste utmaningarna och möjligheterna på informations- och cybersäkerhetsområdet..

VA - 23 dec 16 kl. 08:45

Lista: De här jobben betalar bäst i Sverige

Här är VA:s Viktigaste på 3 minuter: Om du vill bli rik, då är finansbranschen fortfarande ett säkert kort; Aleppo är åter i Assads händer och Ikea betalar 450 miljoner i skadestånd i USA..

Nya Wermlands Tidningen - 22 dec 16 kl. 06:00

Det ser ljust ut

Nybyggnation. Mycket positiva tendenser agar framkommit i lokalpressen den senaste tiden. Det handlar om planer för nybyggnation av bostäder.

Skånskan - 23 dec 16 kl. 06:00

Operationskläderna ger läkarna svamp

Skåne De blå operationskläderna av termoplast har blivit ett arbetsmiljöproblem för många läkare. De är för täta och varma, ger utslag, klåda, svamp och kopiösa svettningar. ERWP.

YLE - 23 dec 16 kl. 04:55

Morgonkollen: Två gripna för terrorplaner i Tyskland, processat kött kan ge astma

Vi sammanfattar vad som hänt medan du sov och det Viktigaste inför dagen. Inrikes: Forststyrelsen vill att alla 350 anställda skogsarbetare säger upp sig och tar emot ett så kallat avgångspaket. På sikt ska allt skogsarbete skötas av privata företag.

YLE - 11 dec 16 kl. 09:00

Har du koll på dina vaccineringar?

Vet du när det är dags för nästa stelkrampsspruta? Det är lätt att räkna ut - förutsatt att du gör det rätt. Vacciner gör att vi slipper jobbiga och i många fall dödliga sjukdomar.

BT - 22 dec 16 kl. 12:07

Färre ser invandrare som hot

När medborgarna i de 28 medlemsländerna tillfrågas om vilka de två Viktigaste frågorna samhällsfrågorna är just nu, svarar de invandring och terrorism..

Dagensanalys.se - 03 nov 16 kl. 12:01

Olle F. förklarar: Varför säljet har funnit nya former

Marknadsföringens utveckling har i många branscher påverkats av förändrade konsumentvärderingar, myndighetsstyrning och juridiska ingripanden. Idag är personlig försäljning direkt till hushållen helt förbjuden i en del förvaltningsområden i Florida och andra amerikanska delstater. Ring på polis, uppmanar anslag.

Norrtelje Tidning - 19 dec 16 kl. 13:25

Lyriska klapptips och en tillbakablick på året som gått

Årets sista lyrikkrönika anpassar sig helt smärtfritt till den kommande julhelgen.
Det givna temat blir ett urval av årets Viktigaste diktsamlingar samt ett tips på en modern svensk klassiker som borde vara standard i varje bokhylla..

Kristianstadsbladet - 22 dec 16 kl. 03:00

Saklig och korrekt debatt om hemtjänsten är det viktigaste

Svar till Socialdemokraterna Sven-Arne Persson och Lena Dahl Wahlgren, Kb 15/12..

NSD - 22 dec 16 kl. 19:26

Ska lobba för dubbelspår mellan Boden och Luleå

Inge Andersson (S), kommunalråd, säger att en av de Viktigaste sakerna som Bodens kommun och Luleå kommun ska göra tillsammans är ett lobba för ett dubbelspår mellan orterna..

Skånskan - 22 dec 16 kl. 14:00

S vill att 15 timmar i förskola ska bli 25

STAFFANSTORP Det av Torbjörn Lövendahl (S) överklagade kommunfullmäktigebeslutet om att slopa deltidsavgiften för förskoleomsorg får nu ytterligare kritik från S-oppositionen. ERWP.fif(8)– Målet en avgiftsfri förskola kvarstår för oss i S och det nu fattade beslutet går i motsatt riktning, skriver Laila Olsén (S) i en motion till kommunfullmäktige.

Skånskan - 22 dec 16 kl. 14:00

Blixtsnabb ändring ska rädda skolbygge

eslöv Extrainsatta kommunstyrelsemöten med ett enda ärende på agendan hör inte till vanligheterna i Eslöv. Men på tisdagen hölls ett sådant. ERWP.

BT - 22 dec 16 kl. 14:22

Färre ser invandrare som hot

När medborgarna i de 28 medlemsländerna tillfrågas om vilka de två Viktigaste frågorna samhällsfrågorna är just nu, svarar de invandring och terrorism..

YLE - 22 dec 16 kl. 09:00

Så mycket ljus får du för pengarna

Vad vore julen utan stearinljus? Väldigt mörk och dyster, även om vi inte längre är beroende av levande ljus för att överhuvudtaget se någonting så här års, i motsats till våra förfäder. Det är relativt få numera som ids stöpa sina egna ljus, även om det i princip är rätt så enkelt och roligt.

YLE - 21 dec 16 kl. 04:59

Morgonkollen: Långsam post ställer till det igen, tyska polisen fortsätter utreda

Vi sammanfattar vad som hänt medan du sov och det Viktigaste inför dagen. Inrikes: Långsam postgång ställer till det igen: Posten har inte lyckats leverera laboratorieproverna i tid för analys och patienter har kallats in för att ge nya prover. Det är företaget Dalmed som har hand om företagshälsostationer i Kimito och Dalsbruk som har drabbats.

Skånskan - 20 dec 16 kl. 11:08

P-avgifter i Eslöv ska utredas vidare

eslöv Det blev inget beslut om att införa parkeringsavgifter i Eslöv till sommaren. Efter lång debatt i kommunfullmäktige i måndags kväll skickades ärendet tillbaka för fortsatt utredning. ERWP.

UNT - 03 jan 17 kl. 07:11

Nattens fem viktigaste nyheter

Här är nattens fem Viktigaste händelser från natten till tisdagen..

VA - 04 nov 16 kl. 09:19

Så ska modegiganten göra hållbara kläder – möt Filippa K:s viktigaste chef

Filippa K är ett Modesveriges allra starkaste varumärken. Under ytan har bolaget i många år arbetat med ett hållbarhetsarbete, men det har aldrig riktigt kommunicerats utåt. Nu har det blivit ändring på det..

YLE - 19 dec 16 kl. 16:15

Adlercreutz: Inomhusluften i Winellska skolan måste åtgärdas

SFP:s fullmäktigegrupp lämnade på måndag in en motion om att kommuneen måste åtgärda problemen med inomhusluften i Gesterby skolcentrum, där Winellska skolan finns. Enligt fullmäktigegruppens ordförande Anders Adlercreutz, som också är riksdagsledamot för SFP, är problemen allvarliga. - Vi kräver en rapport av kommunen samt en plan och en budget för hur problemen skall åtgärdas.

YLE - 20 dec 16 kl. 17:09

Engelsk landslagsman i blåsväder – rasistiska kommentarer gav lång avstängning

Newcastles mittfältare Jonjo Shelvey har gjort bort sig och straffas med en fem matcher lång avstängning och böter. Jonjo Shelvey som spelat sex matcher för det engelska landslaget har varit en av Newcastles Viktigaste spelare den här säsongen i den nästhögsta serien. Hans klubb toppar tabellen efter 22 omgångar men kommer med största sannolikhet att få klara sig utan Shelveys tjänster i de följande fem matcherna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.