Veta

Friday, 16 November, 18:55

Nyheter om Veta

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 okt 18 kl. 14:00

Forskar om proteiner med viktiga roller

NYUTNÄMND. – Jag drivs nog av en nyfikenhet på hur saker och ting fungerar i kroppen, mer än av viljan att kunna bota en viss sjukdom. Jag vill så klart att det jag kommer fram till blir användbart, men exakt hur och när vet man inte alltid.

UNT - 27 okt 18 kl. 07:00

Fyra saker att veta vid däckbyte

Inte lagt på vinterdäcken än?.

Supermiljöbloggen - 19 okt 18 kl. 17:51

Återvunnen plast innehåller gifter

En ny studie vid namn Toxic Loophole av en rad organisationer har undersökt 430 plastprodukter som konsumeras i Europa och i Sverige. 109 av dessa innehöll bromerande flamskyddsmedel, som är hormonstörande. Orsaken är en lucka i EU-lagstiftningen om återvunnen plast.

Expressen - 08 okt 18 kl. 19:54

GW: Jag vet vilka som dödade försvunna Helena

År 1992 försvann Helena Andersson, 22, efter en utekväll i Mariestad.I sin senaste bok skriver Leif GW Persson att han tror sig Veta hur försvinnandet gick till – och vilka gärningsmännen är.Men både Helenas anhöriga och polisen är kritiska till hans teori.

Nyheter 24 - 05 nov 18 kl. 11:34

Här är allt du behöver veta om Battlefield V

Hösten är här och snart kommer vintern att göra sitt intåg. När vi nu går mot tider där temperaturen sjunker till minus och det är riktigt kallt ute så kan det vara skönt att stanna inne i värmen och spela ett riktigt bra spel. Och vad passar då inte bättre än att spela nya Battlefield V?

Nyheter 24 - 05 nov 18 kl. 15:22

Här är allt du behöver veta om Just Cause 4

Just Cause 4 är det fjärde spelet i Just Cause-serien. Spelet är uppföljaren till Just Cause 3 som kom 2015. Men vad kan vi egentligen förvänta oss av spelet som så många längtar efter?

Politologerna - 22 okt 18 kl. 14:35

Lokalt ansvarsutkrävande revisited

Här på Politologerna har jag några gånger, t.ex. här, funderat kring i vilken utsträckning väljarna utkräver ansvar i kommunpolitiken.

DN - 26 okt 18 kl. 18:00

Allt inför den alpina världscuppremiären

Nu börjar vintersportsäsongen – i helgen traditionsenligt med den alpina världscuppremiären i Sölden. Storslalom står på programmet både lördag och söndag. Här är allt du behöver Veta inför säsongsstarten..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:24

Centerpartiet i kläm i samverkan med M

Skurup
Centerpartiet i Skurup har hamnat i kläm inför konstitueringen av nya styret. Centern har lovat väljarna att inte samarbeta med SD men nu framgår det att Moderaterna lutar sig på Sverigedemokraterna för att komma till makten. Svaren på hur Centern ska agera är svävande bara några dagar innan avgörandet i fullmäktige.

Nyheter 24 - 05 nov 18 kl. 09:20

Här är allt du behöver veta om Fallout 76

Hösten är här och vi börjar sakta men säkert närma oss vintern. Så vad passar inte bättre än att spela ett bra tv-spel när temperaturerna sjunker utomhus?  Självklart så vill vi spela ett nytt och fräscht spel i vinter istället för att damma av de från förra året.

Nyan - 24 okt 18 kl. 17:00

Ny lagbok för barn

Under hösten ges boken ”Min rätt. Att vara barn” ut på svenska. Det är en handbok om barns rättigheter och om vuxnas skyldigheter mot dem.

Barometern - 05 nov 18 kl. 08:13

Matchguide: Allt du behöver veta inför Sirius – Kalmar FF

Kalmar FF mot Sirius. Här hittar du allt du behöver Veta inför kvällens sammandrabbning mellan lagen..

GT - 14 okt 18 kl. 07:00

Glenns fästmö Camillas bråk med exfrun Helena

I första avsnittet av ”Hyséns” får tittarna Veta att barnen Anton, 27, och Annie, 24, vägrar träffa Glenns sambo Camilla.Nu berättar hon sin version om vad som hänt – som involverar Glenns exfru Helena Hysén.– Hon har gapat och skrikit massa glåpord efter mig, kallat mig diverse saker, säger Camilla.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 18:10

Omdebatterad p-policy görs om

MALMÖ Oenighet inom alliansen gällande en budgetfråga, återremiss av omstridd parkeringspolicy och ett brandlarm är en sammanfattning av inledningen av torsdagens möte med kommunfullmäktige i Malmö.När drygt 20 minuter av sammanträdet var avklarat började högtalarna i sessionssalen att ljuda: ”Viktigt meddelande – brand har utbrutit i byggnaden”. I talarstolen stod oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar (M).

YA - 19 okt 18 kl. 00:01

Ann-Louise Olander: Lycka är att få gå på toaletten på jobbet

Så är man alltså tillbaka på jobbet efter 18 månaders föräldraledighet. Uh, vad jag genast saknar eftermiddagsluren, haremsbyxorna och det kravlösa soffmyset. Men gudarna ska Veta att det finns en hel del jag längtat efter på jobbet också:.

Expressen - 11 okt 18 kl. 10:40

MFF straffas hårt: "Svårt veta hur Uefa resonerar"

Malmö FF fälls dubbelt upp av Uefa.Totalt ska klubben betala nästan 150 000 kronor i böter.– Tyvärr är bedömningen inte helt konsekvent, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén till Sydsvenskan..

Ekonomistas - 22 okt 18 kl. 10:08

Statistiskt trolleri i världsklass

Det sägs ibland att allt går att bevisa med statistik. Talesättet syftar nog främst på att det är lätt att luras med statistik. Men faktum är att statistisk analys i varierande grad alltid vilar på antaganden.

Politologerna - 23 okt 18 kl. 07:30

Folkets främsta företrädare – nya resultat från Riksdagsundersökningen

Det här är ett gästinlägg av David Karlsson, lektor vid förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. *** Runt om i världen ställs demokratin inför nya utmaningar. Etablerade partier förlorar val och nya populistiska och auktoritära krafter vinner mark.

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 08:47

Småföretagare om sin skräck i förorten

Blir utpressade och tvingas betala för beskydd. Aftonbladet sätter strålkastarna på hoten mot flera företagare i Järvafältet i Stockholm. Ingen av de utsatta näringsidkarna vågar prata öppet om sin hårda verklighet.

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 18:45

Sol, 18, vaknade upp blodig och blåslagen

När 18-åriga Sol Adawi vaknade upp blåslagen och blödandes i ambulansen hade hon ingen aning om vad som hade hänt.
Efter att polisen lagt ner utredningen efterlyser hon nu själv vittnen för att få klarhet i vad som egentligen hände henne utanför nattklubben förra helgen.
– Jag kan inte leva vidare utan att få Veta.

Skånskan - 18 okt 18 kl. 05:00

Håller minnesstund för sin bror

ESLÖV På fredag skulle Patrik France ha fyllt 15 år. Men han kommer aldrig få uppleva sin födelsedag.
Han hittades död vid ett koloniområde och polisen har meddelat familjen att man inte misstänker något brott bakom hans död.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 12:30

Tjuven stal tryggheten

Svedala En handfull guldsmycken, men även en bit av tryggheten tog tjuven med sig när han tog sig in i Inez och Janne Kretz sovrum – allt medan pensionärsparet var hemma.– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet.

Barometern - 24 okt 18 kl. 11:19

AMB investerar för framtida behov

AMB har investerat i ett nytt och mycket större renrum än det ”gamla” och det har man gjort utan att Veta om man får användning för det. Men åtgärden är strategiskt nödvändig, menar vd Tomas Magnusson..

Expressen - 11 okt 18 kl. 15:53

Allt du behöver veta om SVT:s julkalender 2018

”Sunes jul”, ”Mysteriet på Greveholm”, ”Teskedsgumman”, ”Tusen år till julafton” och ”Jakten på tidskristallen” är bara några av många populära julkalendrar som har gått i Sverige Television genom åren.Julkalendern 2018 handlar om en storstadsfamilj som flyttar ut på landet och försöker lära känna sina nya grannar..

Skånskan - 24 okt 18 kl. 08:00

Säljer läkemedel olagligt på nätet

Sjöbo Ett företag i Sjöbo kommun säljer läkemedelsprodukter innehållande cannaboider från växten hampa.
Det är inte tillåtet och nu har Läkemedelsverket startat ett tillsynsärende.Ett miljökontor i en annan kommun hittade företagets produkter vid en tillsyn.

Expressen - 04 okt 18 kl. 17:59

Höggravida Charlotte Perrelli tvingas till ingrepp

Charlotte Perrelli väntar sitt fjärde barn, och har nu fått Veta att hon måste föda med planerat kejsarsnitt.Artisten har drabbats av "Vasa Previa", och får inte föda naturligt för läkarna, skriver hon i ett inlägg på sin blogg."Känns så klart väldigt olustigt.

SR - 23 okt 18 kl. 21:29

Vrak från 400-talet före Kristus hittat

Ett rekordgammalt skeppsvrak har hittats på botten av Svarta havet, utanför Bulgariens kust. – Man ska ju Veta att när det här äldsta skeppet sjönk då levde Sokrates, säger Johan Rönnby, professor i marinarkeologi och en av dem som var med när vraket hittades..

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 18 kl. 22:00

ARN: Semesterbostad avbokades av uthyraren – resenärer kräver ersättning

En familj som skulle resa till Spanien fick knappt fyra veckor innan resan Veta att det hus som de bokat inte längre var tillgängligt. De fick aldrig någon ersättningsbostad utan fick själva leta reda på ett nytt semesterhus som kostade dem 15 000 kronor mer att hyra..

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:00

Dålig (gräns)kontroll

Sveriges yttre gränskontroll bryter mot EU-reglerna. Den slutsatsen dras i en ännu inte offentliggjord rapport från kommissionen. Kritiken är allvarlig och omfattande.

Nyan - 22 okt 18 kl. 09:52

Polisen hittade stöldgods

Polisen genomförde en brottsplatsundersökning under natten mot måndagen efter att ha fått Veta att kunde finnas stöldgods på platsen. Stöldgodset påträffades och omhändertogs som bevismaterial i förundersökningen i fallet. Polisen uppger att stöldgodset påträffades på landsbygden men uppger inte på vilken ort.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:49

Personal utsatt för hot och vandalism

MALMÖ Den 65-årige omsorgstagaren brukar förstöra vindrutetorkarna på personalens bilar när han inte får som han vill. Han har även hotat och slagit personalen.
Nu döms mannen till skyddstillsyn och ska betala 10 000 kronor i skadestånd till två av brottsoffren.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:48

19-åring vägrade lämna styvmamma

MALMÖ Den 19-årige ynglingen ville inte flytta från sin före detta styvmammas lägenhet och det blev bråk.
Nu åtalas 19-åringen för att ha dragit styvmamman i håret och dunkat hennes väninnas huvud mot en vägg.Det var i mitten av juli som konflikten i lägenheten i Fosie uppstod.

DN - 13 okt 18 kl. 05:00

Guide: Det behöver du veta när du ska köpa bil

Fler än någonsin tidigare väljer att köpa ny bil. Samtidigt är det svårare att välja rätt. Bensin, diesel eller el?

Skånskan - 23 okt 18 kl. 09:36

Tjuven stal tryggheten

Svedala En handfull guldsmycken, men även en bit av tryggheten tog tjuven med sig när han tog sig in i Inez och Janne Kretz sovrum – allt medan pensionärsparet var hemma.– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet.

NSD - 23 okt 18 kl. 05:00

Hett bråk på Malmudden: "Otroligt dåligt"

Hyresgästerna på Malmudddsvägen står utan bastu men får inte Veta varför..

SVT - 22 okt 18 kl. 17:14

Vad gör din stad vackrare – eller fulare?

Vilket föremål, byggnad eller inslag i offentliga miljöer sticker ut på orten där du bor? SVT Nyheter vill Veta vad som gör din hemstad vackrare eller möjligtvis fulare. Gå in och berätta här – och skicka in bilder..

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:38

Buss ska inhandlas för bibliotekspengar

Sjöbo Pengarna räcker inte till att bygga om och göra meröppet på Sjöbo bibliotek 2019 – men en buss ska nu köpas in till Malenagymnasiet.
Det har politikerna i familjenämnden beslutat.Kommunen fick i torsdags Veta att Halmstad kommun ska sälja en omkring två år gammal buss med dubbelkommando som de inte behöver längre.

GöteborgsPosten - 22 okt 18 kl. 11:20

Polisen saknar misstänkta efter helgens bränder

Polisen kan fortfarande inte säga om lördagens insats på Kronogården och helgens bilbränder i flera stadsdelar i Trollhättan har ett samband.
– Det är jättesvårt att Veta. Det enda vi kan säga är att flera bilar har brunnit, säger Jacob Hellåker, jourhavande förundersökningsledare hos Trollhättepolisen..

Dagensanalys.se - 22 okt 18 kl. 10:15

Så här ska du följa upp dina kunskapskampanjer

Tobias Ögren från Analyticsdagarna har delat med sig av några fantastiska tips från –  Konsumentverkets Webbanalytiker Henrik Hallenius –  om hur du följer upp digitala kampanjer när syftet är att sprida kunskap och inte öka försäljningen. Den 14 November under Analyticsdagarna för offentlig sektor, kommer Henrik att dela med sig av Konsumentverkets arbete med planering och uppföljning av digitala kampanjer. Här delar Henrik Hallenius med sig om vad han tror är de viktigaste nycklarna när det gäller att mäta och följa upp sina digitala kampanjer.

BT - 22 okt 18 kl. 09:35

Ulricehamn: 14-åring har spelat in 162 000 till välgörenhet

Den 14-årige violinisten Hannes Aiff från Ulricehamn har genom åren tjänat sig en rejäl hacka som gatumusikant. Nu har han samlat in 162 000 till Barncancerfonden och Läkare utan gränser. – Det känns kul att Veta att pengarna gör nytta i världen, säger Hannes till Göteborgs-Posten..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.