Vattenledningar

Monday, 26 September, 04:00

Nyheter om Vattenledningar

Sortering: Relevans | Senaste
DalaDemokraten - 24 aug 16 kl. 13:07

Här säkras gamla vattenledningar i Rättvik

Nu har det blivit dags för etapp två i Dala Vatten och avlopps arbete med att byta ut gamla ledningar i Rättvik. Under onsdagen sattes betongfundament upp för att avgränsa trafiken och nu startar grävandet..

Dalarnas tidningar - 24 aug 16 kl. 13:07

Här säkras gamla vattenledningar i Rättvik

Nu har det blivit dags för etapp två i Dala Vatten och avlopps arbete med att byta ut gamla ledningar i Rättvik. Under onsdagen sattes betongfundament upp för att avgränsa trafiken och nu startar grävandet..

YA - 15 aug 16 kl. 03:00

Nytt industriområde börjar växa fram i Öja

I dagarna påbörjades bygget av gator och Vattenledningar i Öjas nya handels- och industriområde. Om ett och ett halvt år ska de hett eftertraktade industritomterna vara färdiga och kunna säljas..

Nerikes Allehanda - 12 aug 16 kl. 11:18

Vattenledningar spolas

Brunt vatten i Rönneshytta ska nu åtgärdas. En vattentank kommer att finnas placerad på Sjölidsvägen från och med idag fredag till och med måndag..

YLE - 25 jul 16 kl. 06:36

Bärodlare i Pyttis avslöjar hemligheten bakom söta jättehallon

Rune Drockila i Pyttis, Kvarnby, avslöjar varför yrkesodlade bär är så mycket större och sötare än mången hobbyodlares. Hemligheten är i korthet sortval, gödsling och bevattning samt växtförhållanden. Drockila odlar hallon och jordgubbar i växthus och på friland.

Sydöstran - 28 jul 16 kl. 06:00

Nya vattenledningar genom förorenad jord

Nu ska dricksvattenförsörjningen i Kallinge säkras. Nya PFAS-säkrade ledningar ska läggas i marken för att kunna förse 20 000 kommuninvånare med dricksvatten..

SVT - 29 jun 16 kl. 11:50

Samordnaren: ”De ska ha lika bra koll på extremister som vattenledningar”

Kommunernas arbete är centralt i kampen mot extremism. Det betonades i den nationella strategin mot våldsbejakande extremism som i dag lämnades över till regeringen..

Nyan - 03 jun 16 kl. 18:52

Silja Symphony städas efter magsjukan

Efter magsjukeepidemin på Siljas fartyg Symphony agerar nu rederiet. På söndag ska hela färjan städas.
Många av Silja Symphonys 10 000 passagerar den här veckan har drabbats av magsjuka.

YLE - 09 jun 16 kl. 05:04

I januari kan du tanka biogasbilen vid Stormossen

Markarbetena är klara och utrustningen är beställd. I höst kommer containrarna med de delar som ska bli Stormossens gastankningsstation i Korsholm. - Vi har slutit avtal med leverantörerna och den 16 januari nästa år ska tankstationen stå klar, säger Stormossens VD Leif Åkers.

Skånskan - 31 maj 16 kl. 06:00

Svårt att få fram mer vatten till Äsperöd

ÄSPERÖD Två gånger i maj har boende i Äsperöd blivit utan vatten.
Nu går kommunen ut med information om hur läget ser ut vad det gäller vattenförsörjningen till byn.– Det är många som hör av sig till kommunen med frågor så det är lika bra att tydligt gå ut med vad som händer, säger Pia Fröjd, va-ingenjör på Sjöbo kommun.

Nerikes Allehanda - 12 maj 16 kl. 13:56

Planer på vattenledningar genom Tisaren går vidare

Planerna på att dra vatten- och avlopps-ledningar i vattnet mellan Tisarens norra strand och Åsbro går vidare.Nu är kommunernas tillståndsansökan till länsstyrelsen ute på samråd..

Corren - 27 apr 16 kl. 09:54

Stor vattenläcka i Mjölby

En stor vattenläcka inträffade sent på tisdagskvällen och gör att vattnet sinar i tätortens Vattenledningar..

Nya Wermlands Tidningen - 22 apr 16 kl. 06:00

Ta kontroll över vattenflödet

Många fastighetsägare har installerat jordfelsbrytare som slår ifrån när det uppstår fel i husets elsystem. Vad få känner till är att det finns en liknande lösning för Vattenledningar..

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 11:56

Turkiet upprättar mottagningscenter

Turkiet har börjat bygga två center för att ta emot syrier och andra migranter, när de anländer från Grekland enligt avtalet som ingåtts med EU.Det kontroversiella avtalet träder i kraft på måndag men hittills har uppgifterna varit vaga om hur överföringen ska ske.Ett center förbereds i den stora turistorten Cesme i Izmir-provinsen vid Egeiska havet.

Magazin24 - 28 mar 16 kl. 07:20

Här ska 17 kilometer vattenledningar byggas

Ska vara färdigt senast år 2017.   Den 31 mars 2015 beslutade Länsstyrelsen i Västmanlands kommun att Arboga kommun måste ordna vattentjänster i området mellan Hällarna och Arboga och att detta ska vara klart senast år 2017.   Detta innebär alltså att vatten- och avloppsförsörjningen i området ska ske genom kommunala VA-anläggningar.

Magazin24 - 24 mar 16 kl. 14:17

Här stängs vägen av

Arbete med att reparera Vattenledningar under veckan 13. Under nästkommande vecka börjar Arboga kommuns tekniska förvaltning arbetet med reparationen av Vattenledningarna vid infarten till Storgatan från Herrgårdsgatan. Under denna tid kommer Storgatan att vara avstängd från Herrgårdsgatan.

NSD - 14 mar 16 kl. 13:15

Kommun larmar: Koka vattnet – kan vara förorenat

Förorenat vatten kan ha läckt ut i Råneås Vattenledningar..

NSD - 14 mar 16 kl. 13:15

Kommunen larmar: Koka vattnet – det är förorenat

Förorenat vatten kan ha läckt ut i Råneås Vattenledningar..

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

”Jag tror att folk tvingas att flytta härifrån”

Sjöbo MALMÖ
Bertil Andersson är starkt kritisk till att bygga ut va-systemet i Karups Nygård. Han bor i Malmö men köpte en tomt i Karup för sommarboende när området var alldeles nytt 1974. Huset stod klart 1975.

YLE - 10 feb 16 kl. 09:19

Falska vatteninspektörer rör sig i Kvevlax

En Kvevlaxbo blev kontaktad av en person som utgav sig för att arbeta på vattenreningsverket i Korsholm. Det rör sig om falska vatteninspektörer uppger man på Korsholms kommun. Personen som ringde Kvevlaxbon meddelade att de kommer att inspektera husets Vattenledningar på onsdag klockan 12.

DN - 11 feb 16 kl. 12:07

Röda korset: Humanitära läget i Aleppo extremt svårt

Vägar där nödhjälp transporteras har stängts och Vattenledningar förstörts. Den humanitära situationen i Aleppo försämras snabbt, varnar Röda korset. Minst 50.

YLE - 04 feb 16 kl. 12:30

Falska rörmokare rör sig i Jakobstad

Okända män har ringt på hos äldre personer i Jakobstad och enligt polisen utgett sig för att vara någon form av rörmokare. Männen har sagt att de kommer från Jakobstads Vatten. Männen har ringt på hos husägare och frågat om man behöver hjälp med frusna rör och vattenlednigar.

ÖstersundsPosten - 02 feb 16 kl. 10:58

Anrika värdshuset Koppergården öppnar med ny ägare

– Det känns fantastiskt men vad mycket jobb det är. Nya Vattenledningar, frysar och pannor som jag ska lära mig. Det är så mycket som ska fungera.

Länstidningen i Jämtland - 02 feb 16 kl. 09:24

Anrika värdshuset Koppergården öppnar med ny ägare

– Det känns fantastiskt men vad mycket jobb det är. Nya Vattenledningar, frysar och pannor som jag ska lära mig. Det är så mycket som ska fungera.

Länstidningen i Jämtland - 02 feb 16 kl. 09:24

Anrika värdshuset Knoppergården öppnar med ny ägare

– Det känns fantastiskt men vad mycket jobb det är. Nya Vattenledningar, frysar och pannor som jag ska lära mig. Det är så mycket som ska fungera.

YLE - 23 jan 16 kl. 16:28

Mildare väder avslöjar sprickor i rör

Temperaturen har stigit på många håll i landet och för en del husägare kan det betyda läckor ur spruckna Vattenledningar. I synnerhet äldre hus med gamla rör är känsliga. VVS-företagaren Jörgen Ehrnsten i Kyrkslätt har en bråd dag efter att temperaturen över natten plötsligt har stigit med nästan tjugo grader.

Magazin24 - 25 jan 16 kl. 09:22

Så skall missfärgningarna försvinna

Vattenledningsnätet spolas efter förra veckans vattenläcka. Som förmodligen ingen har missat så skedde en stor vattenläcka i Köping under föregående vecka. När den blev lagad så kunde dock vissa missfärgningar på vattnet fortfarande uppstå.

YLE - 10 jan 16 kl. 07:58

Skridskoåkare i Ekenäs får vänta på nya omklädningsrum

Det är oklart när de som åker skridsko på Marknadsplan i Ekenäs får använda de nya omklädningsrummen. Raseborgs stad har flyttat Matkahuoltos gamla barack till Marknadsplan vid Flemingsgatan och arbetena med att ta i bruk baracken pågår. Baracken ska användas som omklädningsrum för skridskoåkarna.

YLE - 07 jan 16 kl. 20:39

Meteorolog Anne Borgström: Sträng kyla helt normalt i januari

Midvinternattens köld var hård. Det visste redan Viktor Rydberg. Men är det hårdare än vanligt, då det är kallare än tjugo grader tre dagar i sträck i januari?

YLE - 08 jan 16 kl. 14:58

Hästar utan vatten på grund av fruset rör i Karis

Flera hushåll ser mardrömmar om frostsprängda rör och Vattenledningar. Också djur kan få det svårt. Ett stall med 26 hästar vid Kyrksjön i Karis var utan vatten i dag.

Skånskan - 07 jan 16 kl. 16:07

Inget kranvatten efter läcka

Hörby HÖRBY
Boende utmed Kungsgatan i Hörby blev utan kranvatten på torsdagen.
Orsaken var att en 50 år gammal huvudledning i gjutjärn hade gått sönder och börjat läcka. Reparationsarbetet pågick hela dagen.

Dalarnas tidningar - 05 jan 16 kl. 10:49

Nybroberget i Borlänge öppnar säsongen med skidskola för alla

Det blev en tung säsongsstart. Vattenledningar läckte, vilket gjorde snökanonerna obrukbara. Sedan blev det blidväder..

DalaDemokraten - 07 jan 16 kl. 13:28

I morgon öppnar backarna på Nybroberget

På fredag öppnar liftarna på Nybroberget. Borlänge Alpin som driver anläggningen har haft en del problem med snöproduktionen på grund av läckande Vattenledningar. Men de har åtgärdats och de senaste dagarnas kyla har inneburit att snöproduktionen gått för högvarv.

ÖstersundsPosten - 07 jan 16 kl. 08:35

Vattenledning har frusit i Odensala sedan Jämtkraft grävt en grop

Jämtkraft ska enligt Östersunds kommun ha grävt i området och blottlagt Vattenledningar. Därför har ledningarna frusit och området är utan vatten..

YLE - 19 nov 15 kl. 17:08

Stadsdirektören i Raseborg kastar alla bollarna i luften

Raseborg vill åter en gång få ordning på den alltjämt växande skuldbördan. Men nya stadsdirektören Tom Simola nöjer sig inte med att presentera budgeten för 2016. Nej, 2016 blir ett mellanår – men samtidigt ett år som förändrar allt.

Dalarnas tidningar - 17 nov 15 kl. 04:00

Pierre vet vad som krävs

För ägare av fritidshus är gäller det att förebygga risken för att vinterkylan spränger Vattenledningar..

Sydsvenskan - 03 nov 15 kl. 15:37

Otjänligt vatten i Partille

Invånarna i Partille kommer att tvingas koka sitt dricksvatten åtminstone den närmaste veckan. Kranvattnet i kommunen är otjänligt på grund av så kallade koliforma bakterier, rapporterar Göteborgs-Posten.Problemet upptäcktes i de östra delarna av kommunen i förra veckan, men har nu visat sig vara mer utbrett än man först trodde.

Helsingborgs Dagblad - 03 nov 15 kl. 15:37

Otjänligt vatten i Partille

Invånarna i Partille kommer att tvingas koka sitt dricksvatten åtminstone den närmaste veckan. Kranvattnet i kommunen är otjänligt på grund av så kallade koliforma bakterier, rapporterar Göteborgs-Posten.Problemet upptäcktes i de östra delarna av kommunen i förra veckan, men har nu visat sig vara mer utbrett än man först trodde.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.