Vattenledningar

Tuesday, 28 March, 23:37

Nyheter om Vattenledningar

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 04 mar 17 kl. 19:08

Polisens varning: Så döljer äldrebedragarna sina brott

Syftet är alltid detsamma: Att komma in i bostaden hos äldre för att kunna stjäla pengar, bankkort och värdesaker. Det senaste av knep är att ligorna använda sig av reparation av Vattenledningar som ursäkt.– Det är förvånansvärt ofta.

LV - 17 feb 17 kl. 12:47

Nya spolningar av vattenledningar inleds vecka åtta

Med start vecka åtta kommer Vattenledningarna i Västervik att spolas rena från organiskt material. Denna gång gäller det centrala Västervik, södra stadsdelen, Gränsö och Piperskärr. – Var snälla och följ anvisningarna ni får på lappen i er brevlåda, säger Göran Bengtsson som utför arbetet..

Skånskan - 13 feb 17 kl. 10:23

Legionella stänger nyrenoverade Vikenbadet

Kävlinge Problemen med höga halter av legionella på Vikenbadet fortsätter.
Nu har KKB Lokaler i samråd med miljö- och byggnadsnämnden beslutat att stänga anläggningen. ERWP.

Världen Idag - 06 feb 17 kl. 08:01

Juveler omvandlas till toastolar och demokrati

Häromdagen besökte jag den före detta utrikesministern och människorättskämpen Edna Adan som varit både Somalias och Somalilands första dam. Hon berättar för mig att hon nu sålt sina juveler som hon sparat för sämre tider. Hon använde pengarna från försäljningen för att bygga färdigt sjukhuset hon driver och bor på.

Skånskan - 31 jan 17 kl. 17:58

Matematik – ”på riktigt”

DAMMFRI Om en verkstad har en omsättningsbudget på fyra miljoner i månaden, hur stor är då budgeten på ett år? Och hur stor är den ungefär per dag?
Det var två kluriga matematikuppgifter som nyanlända elever på Dammfriskolan fick försöka lösa med gemensam krafter.

Jönköpingsnytt - 02 jan 17 kl. 09:57

Kaos när citygata stängs av ett halvår

Nu ska nästa etapp av arbete med nya avlopps- och Vattenledningar i Jönköping. Denna gång är det Klostergatans tur och det kommer att innebära stora störningar för trafiken genom Söder..

GöteborgsPosten - 10 jan 17 kl. 06:04

Minst 20 döda av kölden i Europa

En köldvåg håller Europa i ett järngrepp. Hittills har det extrema vädret krävt minst 20 liv. Vägar har stängts av och kilometer av Vattenledningar har fryst..

BT - 02 nov 16 kl. 17:34

SP-projekt ska hindra vattenläckor

Underhållet av Sveriges Vattenledningar är rejält eftersatt och sker i princip bara när olyckan redan varit framme. På SP i Borås forskas det nu på metoder att upptäcka läckor i förväg – vilket skulle ge stora vinster..

DN - 09 okt 16 kl. 07:00

”Frysta ledningar större hot än stölder”

Vattenledningar som fryser sönder när temperaturerna kryper ned under minusstrecket orsakar varje år omfattande skador och kostnader för fritidshusägare, visar siffror från försäkringsbolagen. Men genom några enkla knep kan oönskade överraskningar i sommarstugan undvikas..

DN - 09 okt 16 kl. 07:00

”Frysta ledningar större hot än stölder”

Vattenledningar som fryser sönder när temperaturerna kryper ned under minusstrecket orsakar varje år omfattande skador och kostnader för fritidshusägare, visar siffror från försäkringsbolagen. Men genom några enkla knep kan oönskade överraskningar i sommarstugan undvikas..

ÖstersundsPosten - 29 sep 16 kl. 11:30

Spolning av vattenledningar i Strömsund i natt – här måste du hälla upp vatten

Strömsunds kommun kommer att spola vattenledningsnätet längs Ängsgatan, Uttergattan och delar av Grönstigen..

Länstidningen i Jämtland - 29 sep 16 kl. 11:30

Spolning av vattenledningar i Strömsund i natt – här måste du hälla upp vatten

Strömsunds kommun kommer att spola vattenledningsnätet längs Ängsgatan, Uttergattan och delar av Grönstigen..

Västerbottens Folkblad - 27 sep 16 kl. 11:27

En av Umeås större vattenledningar gick sönder

Det är oklart när läckan kan vara lagad. – Vi brukar ha som ambition att en läcka ska vara åtgärdad inom tolv timmar från första samtalet. Den tiden har redan passerat.

YLE - 06 sep 16 kl. 10:22

Flyttrumba väntar Åboföreningar

Svenskspråkiga föreningar i Åbo ska också i fortsättningen kunna mötas i centrum till billiga hyror. Det lovar Tony Jäntti, verkställande direktör för Ab Svenska Gården i Åbo. På måndagen hölls ett föreningsmöte vid Svenska gården där Jäntti berättade om renoveringsplanerna.

DalaDemokraten - 24 aug 16 kl. 13:07

Här säkras gamla vattenledningar i Rättvik

Nu har det blivit dags för etapp två i Dala Vatten och avlopps arbete med att byta ut gamla ledningar i Rättvik. Under onsdagen sattes betongfundament upp för att avgränsa trafiken och nu startar grävandet..

Dalarnas tidningar - 24 aug 16 kl. 13:07

Här säkras gamla vattenledningar i Rättvik

Nu har det blivit dags för etapp två i Dala Vatten och avlopps arbete med att byta ut gamla ledningar i Rättvik. Under onsdagen sattes betongfundament upp för att avgränsa trafiken och nu startar grävandet..

YA - 15 aug 16 kl. 03:00

Nytt industriområde börjar växa fram i Öja

I dagarna påbörjades bygget av gator och Vattenledningar i Öjas nya handels- och industriområde. Om ett och ett halvt år ska de hett eftertraktade industritomterna vara färdiga och kunna säljas..

Nerikes Allehanda - 12 aug 16 kl. 11:18

Vattenledningar spolas

Brunt vatten i Rönneshytta ska nu åtgärdas. En vattentank kommer att finnas placerad på Sjölidsvägen från och med idag fredag till och med måndag..

YLE - 25 jul 16 kl. 06:36

Bärodlare i Pyttis avslöjar hemligheten bakom söta jättehallon

Rune Drockila i Pyttis, Kvarnby, avslöjar varför yrkesodlade bär är så mycket större och sötare än mången hobbyodlares. Hemligheten är i korthet sortval, gödsling och bevattning samt växtförhållanden. Drockila odlar hallon och jordgubbar i växthus och på friland.

Sydöstran - 28 jul 16 kl. 06:00

Nya vattenledningar genom förorenad jord

Nu ska dricksvattenförsörjningen i Kallinge säkras. Nya PFAS-säkrade ledningar ska läggas i marken för att kunna förse 20 000 kommuninvånare med dricksvatten..

SVT - 29 jun 16 kl. 11:50

Samordnaren: ”De ska ha lika bra koll på extremister som vattenledningar”

Kommunernas arbete är centralt i kampen mot extremism. Det betonades i den nationella strategin mot våldsbejakande extremism som i dag lämnades över till regeringen..

Nyan - 03 jun 16 kl. 18:52

Silja Symphony städas efter magsjukan

Efter magsjukeepidemin på Siljas fartyg Symphony agerar nu rederiet. På söndag ska hela färjan städas.
Många av Silja Symphonys 10 000 passagerar den här veckan har drabbats av magsjuka.

YLE - 09 jun 16 kl. 05:04

I januari kan du tanka biogasbilen vid Stormossen

Markarbetena är klara och utrustningen är beställd. I höst kommer containrarna med de delar som ska bli Stormossens gastankningsstation i Korsholm. - Vi har slutit avtal med leverantörerna och den 16 januari nästa år ska tankstationen stå klar, säger Stormossens VD Leif Åkers.

Skånskan - 31 maj 16 kl. 06:00

Svårt att få fram mer vatten till Äsperöd

ÄSPERÖD Två gånger i maj har boende i Äsperöd blivit utan vatten.
Nu går kommunen ut med information om hur läget ser ut vad det gäller vattenförsörjningen till byn.– Det är många som hör av sig till kommunen med frågor så det är lika bra att tydligt gå ut med vad som händer, säger Pia Fröjd, va-ingenjör på Sjöbo kommun.

Nerikes Allehanda - 12 maj 16 kl. 13:56

Planer på vattenledningar genom Tisaren går vidare

Planerna på att dra vatten- och avlopps-ledningar i vattnet mellan Tisarens norra strand och Åsbro går vidare.Nu är kommunernas tillståndsansökan till länsstyrelsen ute på samråd..

Corren - 27 apr 16 kl. 09:54

Stor vattenläcka i Mjölby

En stor vattenläcka inträffade sent på tisdagskvällen och gör att vattnet sinar i tätortens Vattenledningar..

Nya Wermlands Tidningen - 22 apr 16 kl. 06:00

Ta kontroll över vattenflödet

Många fastighetsägare har installerat jordfelsbrytare som slår ifrån när det uppstår fel i husets elsystem. Vad få känner till är att det finns en liknande lösning för Vattenledningar..

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 11:56

Turkiet upprättar mottagningscenter

Turkiet har börjat bygga två center för att ta emot syrier och andra migranter, när de anländer från Grekland enligt avtalet som ingåtts med EU.Det kontroversiella avtalet träder i kraft på måndag men hittills har uppgifterna varit vaga om hur överföringen ska ske.Ett center förbereds i den stora turistorten Cesme i Izmir-provinsen vid Egeiska havet.

Magazin24 - 28 mar 16 kl. 07:20

Här ska 17 kilometer vattenledningar byggas

Ska vara färdigt senast år 2017.   Den 31 mars 2015 beslutade Länsstyrelsen i Västmanlands kommun att Arboga kommun måste ordna vattentjänster i området mellan Hällarna och Arboga och att detta ska vara klart senast år 2017.   Detta innebär alltså att vatten- och avloppsförsörjningen i området ska ske genom kommunala VA-anläggningar.

Magazin24 - 24 mar 16 kl. 14:17

Här stängs vägen av

Arbete med att reparera Vattenledningar under veckan 13. Under nästkommande vecka börjar Arboga kommuns tekniska förvaltning arbetet med reparationen av Vattenledningarna vid infarten till Storgatan från Herrgårdsgatan. Under denna tid kommer Storgatan att vara avstängd från Herrgårdsgatan.

NSD - 14 mar 16 kl. 13:15

Kommun larmar: Koka vattnet – kan vara förorenat

Förorenat vatten kan ha läckt ut i Råneås Vattenledningar..

NSD - 14 mar 16 kl. 13:15

Kommunen larmar: Koka vattnet – det är förorenat

Förorenat vatten kan ha läckt ut i Råneås Vattenledningar..

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

”Jag tror att folk tvingas att flytta härifrån”

Sjöbo MALMÖ
Bertil Andersson är starkt kritisk till att bygga ut va-systemet i Karups Nygård. Han bor i Malmö men köpte en tomt i Karup för sommarboende när området var alldeles nytt 1974. Huset stod klart 1975.

YLE - 10 feb 16 kl. 09:19

Falska vatteninspektörer rör sig i Kvevlax

En Kvevlaxbo blev kontaktad av en person som utgav sig för att arbeta på vattenreningsverket i Korsholm. Det rör sig om falska vatteninspektörer uppger man på Korsholms kommun. Personen som ringde Kvevlaxbon meddelade att de kommer att inspektera husets Vattenledningar på onsdag klockan 12.

DN - 11 feb 16 kl. 12:07

Röda korset: Humanitära läget i Aleppo extremt svårt

Vägar där nödhjälp transporteras har stängts och Vattenledningar förstörts. Den humanitära situationen i Aleppo försämras snabbt, varnar Röda korset. Minst 50.

YLE - 04 feb 16 kl. 12:30

Falska rörmokare rör sig i Jakobstad

Okända män har ringt på hos äldre personer i Jakobstad och enligt polisen utgett sig för att vara någon form av rörmokare. Männen har sagt att de kommer från Jakobstads Vatten. Männen har ringt på hos husägare och frågat om man behöver hjälp med frusna rör och vattenlednigar.

ÖstersundsPosten - 02 feb 16 kl. 10:58

Anrika värdshuset Koppergården öppnar med ny ägare

– Det känns fantastiskt men vad mycket jobb det är. Nya Vattenledningar, frysar och pannor som jag ska lära mig. Det är så mycket som ska fungera.

Länstidningen i Jämtland - 02 feb 16 kl. 09:24

Anrika värdshuset Koppergården öppnar med ny ägare

– Det känns fantastiskt men vad mycket jobb det är. Nya Vattenledningar, frysar och pannor som jag ska lära mig. Det är så mycket som ska fungera.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.