Varmrätten

Thursday, 26 November, 16:18

Nyheter om Varmrätten

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 10 dec 19 kl. 23:58

Besvikelse över varmrätten och dans med finansministern

Att känna sig som Askungen på bal, bli besviken över svampstoppad anka och mingla med tyska murvlar.Läs Expressen-reportern Linda Johanssons rapport från festernas fest i Stadshuset..

Barometern - 10 dec 19 kl. 19:33

Nobelbanketten har börjat – menyn avslöjad

Nobelbanketten har inletts i Blå hallen i Stockholms stadshus. Den hemliga menyn för kvällen har avslöjats: Varmrätten utgörs av anka med savoykål..

SmålandsPosten - 10 dec 19 kl. 19:33

Nobelbanketten har börjat – menyn avslöjad

Nobelbanketten har inletts i Blå hallen i Stockholms stadshus. Den hemliga menyn för kvällen har avslöjats: Varmrätten utgörs av anka med savoykål..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 19 kl. 19:23

Nobelbanketten har börjat – menyn avslöjad

Nobelbanketten har inletts i Blå hallen i Stockholms stadshus. Den hemliga menyn för kvällen har avslöjats: Varmrätten utgörs av anka med savoykål. Nobelstiftelsens styrelseordförande Carl-Henrik Heldin inledde banketten med att utbringa kvällens första.

Sydöstran - 10 dec 19 kl. 19:33

Nobelbanketten har börjat – menyn avslöjad

Nobelbanketten har inletts i Blå hallen i Stockholms stadshus. Den hemliga menyn för kvällen har avslöjats: Varmrätten utgörs av anka med savoykål..

YLE - 12 nov 19 kl. 11:19

På tv i dag: Fotbollens supervecka inleds med kritisk kvalmatch – ska damerna vinna över sina hjärnspöken?

Finland har kastat i sig aptitretarna – nu står Varmrätten uppdukad. De blåvita går obesegrat in i det oerhört viktiga kvalmötet borta mot Portugal på tisdagskvällen. Senast Finland mötte Portugal i EM-kvalet slutade matchen i misär..

Cornucopia - 07 feb 19 kl. 14:39

Anmärkningsfritt på El Celler de Can Roca

För drygt två veckor sedan besökte jag restaurangen El Celler de Can Roca i Girona, Katalonien. Några läsare uttryckte intresse för att jag skulle skriva några rader om besöket. Det handlar trots allt om (typ) en världens tre högst rankade restauranger enligt Guide Michelin.

GöteborgsPosten - 10 dec 18 kl. 21:52

På menyn: Rotfrukt och svenska äpplen

Först bjöds det på lättbakad röding med kräftbuljong. Varmrätten fokuserade på rotfrukter och långbakad högrev. När årets festmåltid avrundas lyfter köket fram ytterligare en typiskt svensk smak..

BT - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter - serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

Sydsvenskan - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter – serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter – serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

GöteborgsPosten - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter – serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

YA - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter - serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

Blekinge Läns tidning - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter - serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

Barometern - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter - serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

Sydöstran - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter - serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

SmålandsPosten - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter - serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

Kristianstadsbladet - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter - serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

GöteborgsPosten - 10 dec 18 kl. 19:09

På menyn: Rotfrukt och smak av kräftskiva

Först bjuds lättbakad röding med kräftbuljong. Sedan väntar rotfrukter – serverat med lite långbakad högrev. När kvällens meny presenteras står det klart att kött bara tilldelas en biroll i Varmrätten.

YLE - 07 apr 17 kl. 17:29

Poddfredag: Diana måste ha full koll på disken - annars tappade hon kontrollen

Janet Lindroos och Silje Werner i Dynamiska duon har Diana som gäst. Diana berättar om hur hon gick in i väggen efter att ha förlorat kontrollen över sitt liv. Diana berättar att hon städade sin lägenhet varannan dag, det fick inte finnas något damm hemma.

YLE - 19 okt 16 kl. 18:24

Rena smaker av fiskskinn, hjorthjärta och granskott - kolla in Finlands OS-meny

Kocklandslaget strävar efter att vinna guld i kockolympiaden som går av stapeln i Tyskland. I laget tävlar Kariskocken Samuel Mikander som gått från assistent till att vara ansvarig för Varmrättens huvudråvara, köttet. Kocklandslaget som har sin bas i Raseborg tävlar i OS i tyska Erfurt 22 – 25 oktober.

YLE - 19 okt 16 kl. 18:24

Kocklandslaget satsar på rena smaker av fiskskinn och hjorthjärta i OS

Kocklandslaget strävar efter att vinna guld i kockolympiaden som går av stapeln i Tyskland. I laget tävlar Kariskocken Samuel Mikander som gått från assistent till att vara ansvarig för Varmrättens huvudråvara, köttet. Kocklandslaget som har sin bas i Raseborg tävlar i OS i tyska Erfurt 22 – 25 oktober.

Skånskan - 19 jul 16 kl. 06:00

Sjuåring akut sjuk – fick fel kost i skola

MALMÖ Den sjuåriga flickan blev akut sjuk efter att ha fått fel specialkost i ett skolkök i Malmö.
Barnet fick en mycket kraftig reaktion och fördes i ambulans till sjukhuset.Nu konstaterar miljöförvaltningen att skolköket inte levt upp till kravet på säker livsmedelshantering.

Dalarnas tidningar - 16 maj 16 kl. 14:15

PRO-kockar bjöd på vårlunch

I år bjöds det på en trerättersmeny som bestod av en förrätt, som var seranorulle på salladsbädd. Varmrätten var Wallenbergare med hemlagad mos, till efterrätt serverades bréme brulée..

Supermiljöbloggen - 13 maj 16 kl. 18:00

Herbivåren besöker kungliga huvudstaden

Den svenska huvudstaden har fått finbesök. Herbivåren väljer att se bortom det klassiska utbudet av vegetariska restauranger och ger sig på en lite mindre, lite mer okänd, men ack så trevlig restaurang - Organic Green. Restaurang: Organic Green
Typ av restaurang: A la carte med några få utvalda rätter
Plats: Rehnsgata 24, t-bana Rådmansgatan
Typ av måltid: Middag
Rätt: Soppa och Lasagne
Prisklass: Runt hundralappen för en ordentlig portion med sallad, bröd och hummus.

Supermiljöbloggen - 27 apr 16 kl. 20:13

Herbivåren har date night på Kao’s

Nästa restaurang på listan är vegetariska och veganska Kao's i Malmö. Läs med fördel recensionen, men gå sedan dit och smaka på maten som har tagit oss med storm. Typ av restaurang: Vegetarisk/vegansk
Plats: Föreningsgatan 37, Malmö
Typ av måltid: Middag
Rätt: Hummus med hembakat bröd till förrätt, följt av ett stycke Kao’s burgare och en Frasig tofu med chilisting
Prisklass: 85-185 kr för huvudrätt
Beskrivning av upplevelsen: Kao’s är en vegetarisk och vegansk restaurang som verkligen är värd ett besök eller två.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 16 kl. 10:22

Högklassiga smaker i hemtrevlig miljö

Genom mäktiga lökformade fönster ser vi salen där trä är den centrala och rogivande faktorn. Vi är på väg in till Borgskogs. Eller när namnet översatts till franska: Château Forêt.

Helsingborgs Dagblad - 04 dec 15 kl. 09:36

En flytt som bör ge flyt för flaggskeppet Gastro

Det kändes lite konstigt när det stod klart att Gastro skulle flytta. Konceptet kändes inarbetat just där på Södra Stenbocksgatan. Fyrkantiga tankar.

SR - 10 dec 15 kl. 12:38

"Varmrätten är den största utmaningen"

Vid Nobelmiddagen i kväll serveras en trerättersmeny till 1 350 gäster - en rejäl utmaning säger förra årets Nobelkock Klas Lindberg..

ÖstersundsPosten - 10 nov 15 kl. 12:32

Här förbereds Guldgalan-middagen: "Den här menyn kommer att bli en snackis"

Produktionen är i full gång. Kökspersonalen jobbar för fullt, såväl ordinarie personal och extra personal är inkallade. Det hackas, det skärs, det kokas och steks om vartannat.

DI - 20 nov 15 kl. 13:43

Hemsnickrat, gott och älskvärt

Det är oftast svårt, ja nästan hopplöst, att få bord på nyöppnade krogar i Stockholm. Efter en tid brukar det emellertid lätta när uppmärksamheten och hajpen riktas åt annat håll.Lilla Ego är ett undantag.

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 15 kl. 11:09

Nischad kvarterskrog motsvarar förväntningarna

Tänk dig att du är någonstans i Grekland, lite bortom turiststråken. Mörkret har lagt sig och du är hungrig. En blåvit neonskylt med vasst ljus visar vägen till en liten restaurang.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 15 kl. 10:00

Här når desserterna himmelska höjder

Med klubbmusik, drinkfokus och en meny i tiden tog en ny ägartrio över på Södra Storgatan 1 för lite drygt ett halvår sedan. Vi har besökt Aptit bar & kök som öppnat i Helsings gamla lokaler.Vi slår oss ner strax till höger innanför dörrarna, en plats där vi är nära barens liv.

NSD - 06 nov 15 kl. 06:00

Det har blivit dags för det tredje avsnittet av Till bords med Britta Bergström. Och nu ska det göras efterrätt.

Förrätt och varmrätt är avklarad och nu har det blivit dags för efterrätten..

NSD - 30 okt 15 kl. 12:48

RECEPT: Så lagar du maten

Kolgrillade lammracks med kraschad potatis, rödvinssås och haricots verts Efter en lättare förrätt är det dags att hugga in på Varmrätten..

YLE - 15 jun 15 kl. 15:41

Finska kocklandslaget snäppet bättre än det svenska

Svenska och finska kocklandslagen möttes i Finnkampen, eller landskampen i gourmetmatlagning i helgen i Helsingfors. Svenskarna fick än en gång se sig besegrade. Kampen inleddes på fredagen och efter förrätten och Varmrätten stod det 1-1 mellan lagen.

UNT - 06 maj 15 kl. 07:51

Låt rabarbern hamna i varmrätten

De första späda rabarberstjälkarna som kommer upp nu är en av vårens efterlängtade primörer..

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 12:23

Rusthållargården bjuder på hög stämning

Det är vinterkväll i gamla Arild. Vyn från Rusthållargårdens veranda över hamnen och Skälderviken är omtalad men i mörkret är det inte utsikten som drar, utan restaurangens tydliga matdeklaration på hemsidan: "Vi älskar mat!".

GöteborgsPosten - 18 jan 18 kl. 12:00

Risotto med varmrökt sidfläsk, svamp och ädelost

Krämig risotto toppad med knaprigt stekt varmrökt fläsk och svamp är en matig helgrätt med kraftig smak. Smula över en krämig blåmögelost som gör rätten extra god..

YLE - 05 mar 15 kl. 17:00

Dissa inte personallunchen

Nu är man oroad över att i synnerhet män tar med sig en ensidig matsäck till jobbet. Det finns unga killar som kan gå flera dagar utan att äta någon form av grönsaker eller frukt. Vi äter mindre och mindre på lunchrestauranger och hämtar oftare med oss mat hemifrån till jobbet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.