V��stra

Sunday, 09 December, 20:33

Nyheter om V��stra

Sortering: Relevans | Senaste
Corren - 18 nov 18 kl. 15:29

"Vi behöver bli effektivare"

Linköping IBK hade chansen att ta greppet om toppen av den västra allsvenskan..

Barometern - 20 nov 18 kl. 10:04

Länet: Dubbla inbrott – tog bort fönster

Två fastighetsägare i Västra Hällasjö har fått påhälsning av inbrottstjuvar..

Kristianstadsbladet - 29 nov 18 kl. 18:00

Så blir teatervåren – alla föreställningarna i nordöstra Skåne

Riksteatern har presenterat sitt vårprogram och som vanligt kommer flera av dem till våra trakter. Det kommer att bjudas på allt från fäbodar till rasism och 100-årsfirande av den kvinnliga rösträtten. Flera av de stora satsningarna kommer till nordöstra Skåne..

Sydöstran - 09 nov 18 kl. 16:30

Hovrätten fastställer straff för mordbrännare

Hovrätten för Västra Sverige fastställer fängelsestraffet för den 34-årige man, som låg bakom den våldsamma branden i ett trähus i centrala Ronneby, i september 2015..

GT - 25 okt 18 kl. 19:00

Lilys och Vivians glädje – äldreboendet toppar

Västra Hisingens äldreboenden får toppresultat i Socialstyrelsen brukarenkät.Lily och Vivian bor på äldreboendet Solängsvägen och trivs väldigt bra.– Jag önskar att jag kunde gnälla på något men det kan jag faktiskt inte, säger 84-åriga Vivian Svensson..

SR - 20 nov 18 kl. 05:37

Våld och vardag i Aleppo

I nordvästra Syrien varnas för en eskalering av våldet efter att olika extremistgrupper vägrat dra tillbaka sina tunga vapen från den demilitariserade zonen..

Kristianstadsbladet - 20 nov 18 kl. 06:00

Drar in bistånd för Brobysjukhusets hyresgäster

Ett 30-tal av Brobysjukhusets hyresgäster som får sin hyra betald av Östra Göinge kommun har ombetts se sig om efter ett annat boende. De har fyra månader på sig..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 05:00

”Carlsson på taket” vinner Galten-tävling

lund I arkitekttävlingen om hur kvarteret Galten vid Bankgatan ska utformas har stadsbyggnadskontoret fastnat för ”Carlsson på taket”, som tagits fram av Marge arkitekter.
Det är det förslag som bäst bevarar stadskärnans kulturmiljö samtidigt som en ny ”robust stadsbyggnadsstruktur” skapas.Enda invändning stadsbyggnadskontoret har är det höga bostadshus som Marge föreslår.

YLE - 18 nov 18 kl. 17:42

Joensuu och Jormakka på hugget då Jokerit tog tredje raka segern – men Lauridsens fula tilltag höll på att ställa till det

I KHL ställdes trean och fyran i den västra konferensen, Jokerit och Lokomotiv Jaroslavl, mot varandra på söndagen. Matchen i Helsingfors gick till slut enligt helsingforsarnas planer – slutresultatet skrevs 4–3 till ”narrarna”..

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 21:05

Misstänkt skottlossning i Göteborg

Polisen larmades under måndagskvällen efter en misstänkt skottlossning i Västra Frölunda. Hylsor har hittats och platsen har spärrats av. Ingen skadad person har hittats..

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 18 kl. 17:00

Valle d’Aosta – dalen där tre länder möts

Svindlande vyer, medeltida slott och ostar – följ med till den stolta regionen i nordvästra Italien..

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 15:38

Klagade på anställningar – får extratjänst

En man med lång erfarenhet av att överklaga statliga tjänstetillsättningar får nu tillfällig kortvarig anställning vid Länsstyrelsen i Västra Götaland. Kvinnorna, vars tillsättningar han överklagat, får dock behålla sina anställningar som avtalat..

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 18 kl. 14:00

Advent i Östra Karups kyrka

På söndag klockan 9.30 firas en första adventsgudstjänst i Östra Karups kyrka..

YA - 20 okt 18 kl. 17:17

Ystadstjej vann EM-guld i gymnastik: ”Känns overkligt”

Medaljregnet över Sverige och sydöstra Skåne fortsätter vid Europamästerskapen i truppgymnasik i Portugal. På lördagen vann Kia Ceihagen från Ystad EM-guld i den mixade seniorklassen!.

DN - 19 nov 18 kl. 06:00

Språkkrönika: Skillnad på slang och förortssvenska

I slutet på 1980-talet uppmärksammades ”rinkebysvenskan” i Stockholms västra förorter. Den flerspråkiga miljön visade sig vara särskilt kreativ för ungdomsspråket och förortsslangen var ett faktum..

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 21:05

Skottlossning i Göteborg

Polisen larmades under måndagskvällen efter en skottlossning i Västra Frölunda. Hylsor har hittats och platsen spärrades av. Ingen skadad person har hittats..

YA - 19 nov 18 kl. 22:09

Nybrostrand: Ny chans för villabyggare – kommunen säljer fler tomter

Nu säljer kommunen ytterligare 21 tomter på det nya exploateringsområdet i västra delen av Nybrostrand för villabyggare. – De ligger i den norra halvan av området, säger Ida Olofsson, mark- och exploateringsingenjör på Ystads kommun..

NT - 19 nov 18 kl. 21:22

Dricksvattnet stängs av för boende

Nytt uv-ljus ska installeras i Östra Ryds Vattenverk på torsdag..

Kristianstadsbladet - 13 nov 18 kl. 14:33

Stort polispådrag vid stationen

Flera polispatruller var inblandade i ett gripande på Västra Boulevarden..

DN - 19 nov 18 kl. 10:19

Kraftiga regn i Spanien – en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten..

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 20:20

Misstänkt skottlossning i Västra Frölunda

Polisen har larmats efter en misstänkt skottlossning i området kring Frölunda torg i Göteborg. Man har hittat hylsor på platsen och en förundersökning om mordförsök är inledd. Men ingen skadad person har påträffats..

Expressen - 10 nov 18 kl. 06:26

Ätstörningar ökar mest bland barn i tioårsåldern

Allt fler barn under 18 år drabbas av ätstörningar enligt statistik från Socialstyrelsen. Bland barn i åldrarna 10 till 14 i Västra Götaland är ökningen som mest markant. Tidigare i år har den sociala medieplattformen Instagram anklagats för att bidra till uppmuntran av ätstörningar.

BT - 19 nov 18 kl. 13:41

Västtrafik satsar 18 miljoner på hållplatser

Nästa år planerar Västtrafik att ersätta upp till 160 väderskydd vid hållplatser runt om i Västra Götalandsregionen. Man planerar även att göra satsningar på cykelparkeringar i anslutning till kollektivtrafiken..

YA - 19 nov 18 kl. 13:50

Kransågen på plats för att fälla lindarna

På måndagsmorgonen påbörjades arbetet med att ta ner de gamla lindarna längs östra delen av Södra Kungsgatan i Skurup..

YA - 02 nov 18 kl. 00:01

Månadens talang: Gymnastik, sushi och shopping är livet för EM-silvermedaljören

Nyligen kom Alma Håkansson hem från junior-EM i truppgymnastik i Portugal med en silvermedalj hängande runt halsen. Nu uppmärksammas den 16-åriga Ystadstjejen på nytt i och med det att hon blivit utsedd till Månadens talang i sydöstra Skåne av YA-sporten..

BT - 19 nov 18 kl. 13:19

Kommunen prisas för bäst tillväxt i hela Västra Götaland

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset bästa tillväxt till Sveriges kommuner. Tranemo går från plats 20 till att vinna priset..

SVT - 03 nov 18 kl. 11:30

Papperstidning tar upp striden mot desinformation i Kramatorsk

Falska nyheter talas det om över hela världen. I östra Ukraina där kriget mot ryskstödda trupper fortsätter, har invånarna tröttnat på lögnerna och många har stängt av teven.  SVT:s Korrespondenterna har besökt Kramatorsk där man med en papperstidning nu tar upp striden mot desinformationen och lär befolkningen avslöja falska nyheter..

Kristianstadsbladet - 04 nov 18 kl. 18:45

Politiker höjde arvoden rejält – här är siffrorna

”Ska man få politiker som vill ställa upp måste man också ge dem ordentligt betalt”. Den filosofin har Östra Göinge antagit för den nya mandatperioden. Fullmäktige röstade igenom rejäla höjningar av sina arvoden på sitt första fullmäktige..

GöteborgsPosten - 10 nov 18 kl. 09:18

Länsstyrelsen tvingas erbjuda man anställning

Två kvinnor fick tidsbegränsade tjänster vid Länsstyrelsen i Västra Götalands län i somras. Nu får myndigheten bakläxa och tvingas erbjuda anställningarna till en man i stället..

NT - 15 nov 18 kl. 06:00

Hus måste stärkas – boende tvingas flytta

Våren 2019 ska samtliga hyresgäster på Nygatan 157 och Östra Promenaden 48 vara ute ur huset..

Sydsvenskan - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien – en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten. Kring städerna A.

BT - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien - en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten.(TT).

Kristianstadsbladet - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien - en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten.(TT).

Blekinge Läns tidning - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien - en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten.(TT).

SmålandsPosten - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien - en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten.(TT).

Barometern - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien - en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien – en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten. Kring städerna A.

YA - 19 nov 18 kl. 10:13

Kraftiga regn i Spanien - en död

En person omkom i nordvästra Spanien under söndagen efter de kraftiga regn som drabbat landet, skriver El Pais. Den spanska vädertjänsten Aemet har utfärdat en röd varning, vilket är den högsta nivån, för regionen Valencia på östkusten.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.