V��stra G��talandsregionen

Saturday, 16 December, 23:31

Nyheter om V��stra G��talandsregionen

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 24 nov 17 kl. 17:58

Regionens krav svåra att nå för Åmåls jourcentral

Västra Götalandsregionen kräver att jourcentraler har tillgång till specialistläkare eller ST-läkare. I Åmål är det kravet för närvarande svårt att uppfylla.ST-läkaren Hashmat Rahimi skulle gärna flytta till Åmål, men han hittar ingenstans att bo och pendlar från Göteborg till jobbet på Balderkliniken..

Expressen - 16 nov 17 kl. 13:36

Anställd blåste vården – köpte kök för 140 000

En medarbetare inom Västra Götalandsregionen misstänks ha byggt ett kök hemma till ett värde av nästan 140 000 kronor – för pengar tillhörande ett projekt inom regionen.Nu åtalas han misstänkt för bedrägeri – ytterligare en man åtalas för medhjälp till bedrägeriet.Enligt åtalet erkänner mannen brott..

BT - 15 nov 17 kl. 09:40

Regionen startar egen nyhetssajt: ”Kan inte granska sig själv”

Västra Götalandsregionen har nu skaffat sig sin egen megafon i mediebruset. För lite rapportering görs kring verksamheten, menar kommunikationsdirektören Erik Lagersten..

GT - 06 nov 17 kl. 22:42

Vårdcentral stängs med omedelbar verkan

På måndagen tog Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd beslut om att säga upp avtalet med vårdcentralen Angered Care under ett extrainsatt sammanträde. En större utredning visar stora brister i bland annat bemanning och journaler. Avtalet sägs upp med omedelbar verkan, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

GT - 14 nov 17 kl. 06:45

Västra Götaland måste framtidssäkras

Inom kort ska Västra Götalandsregionen fatta beslut om en ny regional infrastrukturplan för åren 2018-2029. Då är det viktigt att se till helheten. Utöver ett fungerande vägnät ska vi bland annat öka cyklandet och förbättra kollektivtrafiken, skriver Johnny Magnusson (M), Birgitta Losman (MP) och Kristina Jonäng (C)..

GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 05:00

VG-regionen: Max behandling ska avbrytas

Västra Götalandsregionen kommer inte att fortsätta subventionera läkemedlet Translarna till tioårige Max, som lider av en sällsynt muskelsjukdom. – Det är en käftsmäll och ett beslut som förkortar min sons liv, säger Max mamma Petra Palmgren Lindvall..

GöteborgsPosten - 16 okt 17 kl. 00:03

Intyg för specialkost dyrt

I Västra Götalandsregionen kostar ett intyg för specialkost 400 kronor. Något som rimmar illa med att skolan ska vara avgiftsfri. – Jag tycker det är ett otyg att kräva intyg, säger Tony Johansson (MP)..

Dagens Medicin - 14 nov 17 kl. 10:03

Västra Götalandsregionen startar egen nyhetssajt

Med en självständig redaktion av tjänstemän ska Västra Götaland nu bredda bilden av regionens verksamhet. Men det är inte oberoende nyhetsjournalistik och allt gick inte riktigt som det skulle..

GöteborgsPosten - 04 okt 17 kl. 17:34

Regionen krävs på upphandlingsböter

Västra Götalandsregionen bröt mot upphandlingsreglerna när avtal om mödravård förlängdes utan att upphandlingarna annonserades ut och konkurrensutsattes. Konkurrensverket går nu till domstol med kravet att regionen döms att betala över en miljon kronor i böter..

GöteborgsPosten - 09 okt 17 kl. 13:22

24 vill ha jobbet som kulturchef

24 personer har sökt tjänsten som kulturchef för Västra Götalandsregionen. - Den nya chefen måste tycka om att samarbeta, vara generös, kunna kroka arm med många och gärna även ha rört sig i internationella kretsar, säger Conny Brännberg, ordförande (KD) i regionens kulturnämnd..

GöteborgsPosten - 29 sep 17 kl. 12:51

"Explosionsartad" tillväxt i region Väst

Lägst arbetslöshet bland storstadsregionerna, ökad export och hög lönesummetillväxt - det är högt tryck i näringslivet i Västra Götalandsregionen. Svensk Exportkredit (SEK) dubblar sin bemanning för att kunna möta efterfrågan. – Som Skandinaviens största exportstad känns Göteborg som det självklara navet, säger Edvard Unsgaard på SEK..

BT - 05 okt 17 kl. 12:49

Italiensk filmare skapar verk i Borås

Det första Artist In Production-residenset i Västra Götalandsregionen går till den italienska konstnären och filmaren Sara Tirelli..

BT - 05 okt 17 kl. 04:00

Vi ska rädda klimatet – utan teser

Det är alldeles utmärkt att Västra Götalandsregionen och dess kommuner enats om ”gå före och ta en ledande roll i omställningen” och att anstränga sig för att nå ”målet om en fossiloberoende region 2030”..

BT - 04 okt 17 kl. 08:23

Företagare: ”156:an bör byggas ut så snabbt som möjligt”

Snart ska Västra Götalandsregionen behandla den regionala infrastrukturplanen som bland annat rör väg 156. Inför det trycker både näringslivet i Mark och kommunen på för att vägen ska prioriteras..

Regeringen - 02 okt 17 kl. 16:14

Västsvenskt EU-handslag

EU- och handelsminister Ann Linde har ingått ett EU-handslag med Västra Götalandsregionen, Göteborgsregionens kommunalförbund och Göteborgs stad. EU-handslaget var ett officiellt sidomöte till toppmötet om rättvisa jobb och tillväxt och ägde rum den 29 september 2017 på Världskulturmuseet i Göteborg..

SVT - 07 nov 17 kl. 13:57

Katti Hoflin blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen

Katti Hoflin, i dag stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm, blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen. Hon tar över efter den före detta operasångaren Staffan Rydén som går i pension vid årsskiftet..

Nya Wermlands Tidningen - 29 sep 17 kl. 14:00

Många barn placerades i familjehem

Många barn och unga i Färgelanda kommun är placerade i familjehem eller på en institution. Under 2016 hade 14,3 barn per tusen invånare i åldern 0–12 år ett annat boende, vilket är den högsta andelen i Västra Götalandsregionen..

SR - 07 nov 17 kl. 13:19

Klart med ny kulturchef i Västra Götaland

Katti Hoflin blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen. Det skriver regionen i ett pressmeddelande..

BT - 07 nov 17 kl. 12:29

Katti Hoflin blir ny kulturchef i Västra Götalandsregionen

Den 12 februari tillträder Katti Hoflin som Västra Götalandsregionens kulturchef. Hon lämnar en chefstjänst som stadsbibliotekarie på Stadsbiblioteket i Stockholm..

Regeringen - 29 sep 17 kl. 09:20

EU-och handelsminister Ann Linde besöker Göteborg

Idag den 29 september besöker EU- och handelsminister Ann Linde Göteborg för att ingå EU-handslag med bland andra Västra Götalandsregionen, medverka i seminarium om vad Brexit innebär för fordonsindustrin och regeringens arbete kring det, samt prata om EU:s framtid med studenter vid Göteborgs universitet..

Alingsås tidning - 26 sep 17 kl. 15:45

Passivhuscentrum läggs ner

Passivhuscentrum Västra Götaland ska läggas ner efter nära tio år. Alingsås kommun och VG-regionen anser att målet är uppnått och ser ingen anledning att fortsätta när ett nationellt center för hållbar byggnation ska byggas upp på annat håll. – Vi har fått vara med och påverka hela landets byggande, och det kan vi vara stolta över, säger Daniel Filipsson (M), styrelseordförande i AB Alingsås Rådhus i ett pressmeddelande.

Expressen - 11 sep 17 kl. 18:01

Enklare språk kan förebygga kommunikationsbrister i vården

Kvällsposten har tidigare berättat om bristen i kommunikationen inom vården.Ett sätt att förbättra den är att fokusera på en mer personcentrerad vård – med ett mer tillgängligt språk menar Malena Lau, enhetschef på Kunskapscentrum för jämlik vård i Västra Götalandsregionen.– Vården är en otroligt kunskapsstyrd organisation och det handlar mycket om att man vill förmedla en massa saker men man kanske inte alltid tänker på hur man förmedlar detta och hur mottagliga patienterna är, säger hon.

GT - 06 jun 17 kl. 20:59

Föräldrarna vill smitta sina barn med mässling

Samtidigt som sjukvården larmar och varnar om att flera personer insjuknat i mässlingen jublar föräldrar när de erbjuds att smitta sina barn med sjukdomen. I en Facebookgrupp erbjuder en västsvensk kvinna sitt insjuknade barn till andra – så att även de kan smitta ner sina barn och därmed slippa vaccination. – Det här är inte olagligt, men det är ytterst olämpligt.

SR - 31 aug 17 kl. 06:30

Unikt översättarstöd sätts på paus

Poeten Rasha Alqasim debuterar just nu med sin första bok på svenska. Den har översatts från arabiska, med hjälp av ett översättarstöd från Västra Götalandsregionen. Ett stöd som i år inte kommer att delas ut..

Dagens Medicin - 31 aug 17 kl. 11:38

Förlossningsvården får mer

Den ansatta och kritiserade förlossningsvården i Stockholm får ekonomiskt tillskott för att kunna öka bemanningen. Även i Västra Götalandsregionen skjuts pengar till..

Alingsås tidning - 28 aug 17 kl. 05:30

Fä lockar folk till gatufest

Nästa helg hålls Festa Via 190 för tredje gången. Arrangörerna var på Kulturkalaset nyligen för att locka göteborgarna till landsbygden och Sveriges längsta gatufest. – Vi var där i två dagar och hade en monter i Bältesspännarparken.

GöteborgsPosten - 25 aug 17 kl. 16:05

24 vill ha jobbet som kulturchef

24 personer har sökt tjänsten som kulturchef för Västra Götalandsregionen. - Den nya chefen måste tycka om att samarbeta, vara generös, kunna kroka arm med många och gärna även ha rört sig i internationella kretsar, säger Conny Brännberg, ordförande (KD) i regionens kulturnämnd..

DN - 21 aug 17 kl. 22:48

Känt observatorium hotas av nedläggning

Slottsskogsobservatoriet i Göteborg lever farligt. Trots att alla visningar är fullbokade, liksom de kurser som hålls i dess lokaler, förblöder observatoriet eftersom vare sig Göteborgs stad eller Västra Götalandsregionen vill ta ansvar för verksamheten..

GöteborgsPosten - 30 jul 17 kl. 12:44

Fästingburna sjukdomen ökar i regionen

Den fästingburna sjukdomen TBE ökar i vår region, det visar färsk statistik från Folkhälsomyndigheten.– Det har helt klart skett en ökning sedan förra året, säger Leif Dotevall, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen..

GT - 01 aug 17 kl. 13:26

Läkaren varnar: Farliga fästingsjukdomen ökar

Den farliga fästingburna sjukdomen TBE ökar i Västra Götaland.Det visar en ny undersökning från Folkhälsomyndigheten.– Det har helt klart skett en ökning sedan förra året, säger Leif Dotevall som är biträdande smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen till Ttela.

Dagens Medicin - 03 aug 17 kl. 07:33

Livmoder opererades bort — sjukhus anmäler

Ett sjukhus i Västra Götalandsregionen har anmält en händelse där en kvinnas livmoder opererades bort i samband med en jobbig förlossning..

GT - 01 jun 17 kl. 14:47

Mässlingen sprider sig – flera fall konstaterade

Sedan mitten av april finns nu ytterligare fyra konstaterade fall av mässling i Fyrbodal, skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande. Det är både barn och vuxna som insjuknat.  Smittskyddsenheten vill uppmärksamma allmänheten på risken att smittas.

GT - 20 jul 17 kl. 07:30

Stärk förlossningsvården i VG-regionen

Övertid, hög arbetsbelastning och samvetsstress har blivit vardag för barnmorskorna i Västra Götalandsregionen. Ta inte personal inom förlossningsvården för givet, skriver Liberala Kvinnor i Göteborg och Norra Älvsborg..

DI - 28 jul 17 kl. 12:42

Jula-ägare köper naturbruksskola

Västra Götalandsregionen har sålt två naturbruksskolor för totalt drygt 78 miljoner kronor. Det rör sig om Sparresäters och Nuntorps naturbruksskolor..

TA - 28 jul 17 kl. 10:39

Jula-ägare köper naturbruksskola

Västra Götalandsregionen har sålt två naturbruksskolor för totalt drygt 78 miljoner kronor. Det rör sig om Sparresäters och Nuntorps naturbruksskolor. Sparresäter, mellan Skövde och Skara, har varit centrum för skogsutbildning i över 50 år, innan skolverksamheten lades ned för en tid sedan.

BT - 28 jul 17 kl. 10:39

Jula-ägare köper naturbruksskola

Västra Götalandsregionen har sålt två naturbruksskolor för totalt drygt 78 miljoner kronor. Det rör sig om Sparresäters och Nuntorps naturbruksskolor. Sparresäter, mellan Skövde och Skara, har varit centrum för skogsutbildning i över 50 år, innan skolverksamheten lades ned för en tid sedan.

SmålandsPosten - 28 jul 17 kl. 10:39

Jula-ägare köper naturbruksskola

Västra Götalandsregionen har sålt två naturbruksskolor för totalt drygt 78 miljoner kronor. Det rör sig om Sparresäters och Nuntorps naturbruksskolor. Sparresäter, mellan Skövde och Skara, har varit centrum för skogsutbildning i över 50 år, innan skolverksamheten lades ned för en tid sedan.

Blekinge Läns tidning - 28 jul 17 kl. 10:39

Jula-ägare köper naturbruksskola

Västra Götalandsregionen har sålt två naturbruksskolor för totalt drygt 78 miljoner kronor. Det rör sig om Sparresäters och Nuntorps naturbruksskolor. Sparresäter, mellan Skövde och Skara, har varit centrum för skogsutbildning i över 50 år, innan skolverksamheten lades ned för en tid sedan.

YA - 28 jul 17 kl. 10:39

Jula-ägare köper naturbruksskola

Västra Götalandsregionen har sålt två naturbruksskolor för totalt drygt 78 miljoner kronor. Det rör sig om Sparresäters och Nuntorps naturbruksskolor. Sparresäter, mellan Skövde och Skara, har varit centrum för skogsutbildning i över 50 år, innan skolverksamheten lades ned för en tid sedan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.