V��stl��nken

Wednesday, 17 October, 20:04

Nyheter om V��stl��nken

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 13 sep 18 kl. 13:07

Jörnmark: "Partiet faller sönder om vi kompromissar"

Om Demokraterna bryter vallöftet om Västlänken, så finns partiet inte om två år. Det drastiska budskapet kommer från en av grundarna, Jan Jörnmark..

GöteborgsPosten - 03 sep 18 kl. 16:21

Därför är Västlänken nödvändig

Göteborg med 12 kranskommuner ska enligt prognoser öka med minst 100 000 invånare på tio år. Inte nog med det, om 70 år väntas dagens invånarantal ha fördubblats. Om morgondagens göteborgare vill bo i en modern och fungerande stad bör vi möjliggöra för alla de infrastrukturella förändringar som krävs redan nu, skriver Johan Trouvé och Markus Ottenmark, Västsvenska Handelskammaren..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 05:00

Hjörne: Håller något göteborgskt på att hända?

Demokraterna och Alliansen har en hygglig samsyn på en rad frågor. Kan en kompromiss om Västlänken nås? Klart är att alla borgerliga partier tillsammans måste försöka ta över makten i Göteborg.

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 19:53

Moderaternas nya gruppledare hoppas på maktskifte

Moderaterna har fått en ny gruppledare. Nu kan förhandlingarna med Demokraterna börja. Men någon kompromiss om Västlänken lär knappast bli aktuell, enligt Axel Josefson..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 00:07

Hjörne: Håller något göteborgskt på att hända?

Demokraterna och Alliansen har en hygglig samsyn på en rad frågor. Kan en kompromiss om Västlänken nås? Klart är att alla borgerliga partier tillsammans måste försöka ta över makten i Göteborg.

GöteborgsPosten - 22 sep 18 kl. 05:00

"Vi vill upp till affärer som ofta inte ens hamnar i Sverige"

År 2010 klev Carin Kindbom in på Svenska Mässan som koncernchef. Då skulle det tredje tornet precis börja byggas, och mässan stod inför en intensiv utvecklingsfas. Åtta år senare är ett fjärde torn på gång, parallellt med att den första sprängningen för Västlänken detonerat.

GöteborgsPosten - 18 sep 18 kl. 17:39

Demokraterna och Alliansen har inlett förhandlingar

Demokraterna och Alliansen har hållit sitt första möte om ett eventuellt maktövertagande, enligt uppgifter till GP.
Men elefanten i rummet, Västlänken, har ännu inte varit uppe på agendan.
– Jag är ganska hoppfull, och det bygger på att både Alliansen och Demokraterna vill ha maktskifte i Göteborg, säger Jonas Ransgård (M)..

GT - 05 sep 18 kl. 21:05

Demokraterna går mot maktlös mandatperiod

Demokraterna går mot ett rekordval - som kan visa sig vara helt meningslöst. Sju av tio göteborgare röstar nämligen på partier som står bakom Västlänken..

SR - 19 sep 18 kl. 06:12

Låsta positioner i Göteborgspolitiken

Båda blocken öppnar för samarbete med nya partiet Demokraterna men ingen vill kompromissa om tågtunneln Västlänken..

GT - 06 sep 18 kl. 10:37

Västlänken delar Göteborgspolitiken

Beslutsångest inför kommunvalet i Göteborg? Med bara dagar kvar till valet erbjuder GT partiernas svar i frågor om infrastruktur, brottslighet, segregation och skola. Ett nytt ämne presenteras varje dag till och med söndag.

GT - 30 aug 18 kl. 06:00

Wannholts besked: Nej till samarbete med S eller M

Budskapet från Demokraterna är tydligt:– Vi går inte i koalition med någon som tänker bygga Västlänken, säger partiets ordförande Martin Wannholt som också stänger dörren helt för V och SD.Moderaterna hoppas på en majoritet för alliansen – och Socialdemokraterna inväntar valresultatet innan de pekar ut några samarbeten.– Man får helt enkelt vara väldigt öppen, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, S..

DN - 25 aug 18 kl. 23:16

Demokraterna störst i Göteborg efter bara 15 månader

Göteborg. Ett 15 månader gammalt parti kan bli störst i landets andra stad. Men om Demokraterna klarar av att infria vallöftet och hejda Västlänken återstår att se.

GT - 07 sep 18 kl. 05:30

Den vida liberala famnen är bruten

Bråket om Västlänken har nu nått Liberalerna i Göteborg. Eva Flyborg utmanar nu öppet Helene Odenjung om ledartröjan..

DN - 09 sep 18 kl. 22:37

S-ledaren: ”Demokraternas politik mest fria fantasier”

GÖTEBORG. Socialdemokraterna gick mot historiskt dåliga siffror i Göteborg. Valets stora segrare i landets andra stad blev Demokraterna, ett parti som bara funnit i ett drygt år, och som vill stoppa tågtunneln Västlänken.

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 17:05

Västlänksarbetet avbryts i Götatunneln

Projektet Västlänken avbryter sitt arbete med att förstärka Götatunneln efter att entreprenören larmat om att de inte kommer hinna klart i tid. I december skulle arbetet vara klart, men nu tvingas man att stänga av det norra tunnelröret ytterligare en tid någon gång i framtiden.
– Att vi kommer tvingas göra en avstängning till är naturligtvis olyckligt, säger Joakim Jonsson, chef för teknik och miljö inom projekt Västlänken..

GöteborgsPosten - 21 aug 18 kl. 17:11

Nu startar flytten av träd i allén och Kungsparken

Under måndagen påbörjades flytten av 60 träd från allén och Kungsparken inför bygget av Västlänken. I början av oktober månad kommer träden att transporteras från området till en plantskola i Lerum..

GöteborgsPosten - 27 aug 18 kl. 16:28

Varför inte öppenhet i kampanjen mot Västlänken?

Vad har Henrik Munck (D) emot den öppenhet vi krävde av Västsvenska Folkinitiativet att redovisa sina inkomstkällor i kampanjen mot Västlänken? skriver liberala debattören Gert Gelotte..

GöteborgsPosten - 10 sep 18 kl. 00:16

Backar inte om Västlänken – även om det innebär opposition

Demokraterna är på väg mot ett succéval, men uppstickarpartiet ser ändå ut att få svårt att få igenom sin huvudfråga: Stoppa Västlänken.
Partiledaren Martin Wannholt tänker dock stå på sig – även om det innebär fyra år opposition.
– Vi är tydliga mot väljarna, säger han..

GöteborgsPosten - 06 sep 18 kl. 19:59

Odenjung (L) stänger dörren för Västlänkskompromiss

Eva Flyborg (L) gick på tvärs med partilinjen när hon föreslog en kompromiss om Västlänken.
Helene Odenjung (L), kommunalråd och gruppledare i kommunfullmäktige, är kritisk till utspelet.
– Det är olyckligt att hon antyder att det skulle gå att riva upp det här, säger hon..

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 15:37

Stora vinster med att avveckla Västlänken

En tydlig majoritet av göteborgarna är emot Västlänken. Det skulle visserligen kosta att stoppa projektet. Men en avveckling ger trots det en besparing på hela 29 miljarder koronor, skriver Claes Westberg (VV)..

DN - 17 sep 18 kl. 23:56

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. – Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT..

GöteborgsPosten - 19 aug 18 kl. 11:05

Westberg: "Om vi misslyckas med Västlänken då har vi ju ett tjockt partiprogram med andra frågor som vi får driva"

I ledarsidans intervjuserie med företrädare för partierna göteborgspolitiken har turen kommit till Claes Westberg, som är Vägvalets partiledare och tidigare Trafikdirektör i Göteborg..

GöteborgsPosten - 22 aug 18 kl. 15:44

Klart: Hit flyttar Redbergslid 2019

Det har varit klart länge att Redbergslid behöver lämna hemmaarenan Lisebergshallen vid årsskiftet i och med bygget av Västlänken. Nu står det klart att RIK spelar vårens hemmamatcher i Scandinavium.
– Scandinavium har aldrig varit någon önskan från vår sida men det är princip det som är kvar att spela i, säger klubbchef Tony Larsson..

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 21:27

Västlänken-personal utsatta för hot och skadegörelse

Bygget av Västlänken väcker fortsatt heta känslor i Göteborg. Nu berättar entreprenörer bakom projektet att de blivit utsatta för hot, spottloskor och skadegörelse på arbetet.
Totalt har ett 20-tal polisanmälningar som är kopplade till bygget av Västlänken gjorts, något GT var först med att rapportera om..

Expressen - 05 sep 18 kl. 11:09

"Västlänken kan stoppas – men är ett risktagande"

Motståndarna är övertygade om att Västlänken kan stoppas trots att bygget redan är påbörjat.Demokraterna går till val i Göteborg på att projektet ska upphöra.Även Vägvalet och Sverigedemokraterna är starkt emot tågtunneln.

GöteborgsPosten - 22 aug 18 kl. 11:00

Få sms eller bli uppringd innan det sprängs

Bygget av Västlänken kommer att innebära en hel del sprängningar. Nu har trafikverket öppnat en tjänst som erbjuder en förvarning innan det smäller. De som bor max 150 meter ifrån sprängområdet kan få sms, mejl eller bli uppringd 30 minuter innan det smäller..

SR - 18 sep 18 kl. 15:15

Västlänken-arbetare möter hot och sabotage

Personer som jobbar med bygget av den omdiskuterade järnvägstunnel Västlänken i Göteborg har utsatts för hot och dessutom har säkerhetsutrustning saboterats. Flera polisanmälningar kommer nu att göras, enligt Bo Larsson som är projektchef för Västlänken på Trafikverket..

GöteborgsPosten - 06 sep 18 kl. 12:57

L-politiker vill kompromissa om Västlänken

Eva Flyborg (L), fjärdenamn till kommunfullmäktige, vill se en kompromiss om Västlänken där Haga station skrotas.
– Den här konflikten, som inte borde ha varit en konflikt från början, måste läggas åt sidan, säger hon till GP..

GöteborgsPosten - 18 sep 18 kl. 09:45

Västlänken-personal utsatta för hot och skadegörelse

Byggandet av Västlänken fortsätter väcka heta känslor i Göteborg. Nu berättar medarbetare att de blivit utsatta för hot, spottloskor och skadegörelse i samband med bygget.
Totalt har ett 20-tal polisanmälningar som är kopplade till bygget av Västlänken gjorts, något GT var först med att rapportera om..

BT - 18 sep 18 kl. 02:34

Västlänken: Arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. – Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT..

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. – Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT.

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 22:56

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet..

BT - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. - Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT.

Blekinge Läns tidning - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. - Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT.

UNT - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg..

Sydöstran - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. - Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT.

SmålandsPosten - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. - Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT.

YA - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. - Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT.

Kristianstadsbladet - 17 sep 18 kl. 22:55

Västlänken-arbetare möter glåpord och sabotage

Byggandet av Västlänken har länge varit en infekterad fråga i Göteborg. Något som nu går ut över de som arbetar med projektet. - Säkerhetsutrustning för arbetare har utsatts för sabotage, säger Bo Larsson vid Trafikverket till GT.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.