V��ska

Tuesday, 25 September, 07:55

Nyheter om V��ska

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 17 aug 18 kl. 06:55

”Brutalt – får gåshud när jag tänker på det”

Johan Franzén har inte kunnat spela på tre år. Den svenska hockeystjärnan lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningar - och hans öde har skakat om NHL.Efter en rad allvarliga hjärnskador försöker flera tunga profiler nu få bort matchokulturen från isen:– Det är tragiskt att det ska behöva gå till den nivån där det är just nu, säger Gabriel Landeskog.

YA - 06 sep 18 kl. 13:53

Ung man misshandlades med mc-hjälm utanför skolan – förlorade medvetandet

En 28-årig man åtalas för att ha misshandlat en ung man utanför Kastanjeskolan i Tomelilla. Misshandeln ska ha bestått av slag med en motorcykelhjälm och sparkar och bedöms som grov av åklagaren..

Västerbottens Folkblad - 06 sep 18 kl. 14:21

Nu öppnar Umeås cykelsatsning

På lördag öppnar Umeås senaste satsning för cyklister, Cykelstället. Det handlar om cykelgarage, servicestation och väderskyddade parkeringar centralt i Umeå, i korsningen mellan Kungsgatan och Västra Esplanaden. – Det ska vara enkelt att använda cykel i Umeå och här får alla som saknar utrymme för att ta hand om sin cykel en plats att hålla […].

BT - 07 sep 18 kl. 00:42

Granatattack i Bagdads gröna zon

Tre granater avfyrade från granatkastare har landat i den irakiska huvudstaden Bagdads gröna zon, där flera regeringsbyggnader och utländska ambassader finns, meddelar irakisk militär. Granaterna landade på en "övergiven tomt", och inga människor ska ha skadats i attacken.(TT).

SVT - 03 sep 18 kl. 12:28

Ankersen: Har vänner i landslaget, jag tackar nej

Landslagskonflikten mellan DBU och Spelarföreningen verkar vara långt från en lösning. Nu jagar förbundet spelar med ljus och lykta till veckans landskamper. Men de jobbar i motvind.

Jönköpingsnytt - 06 sep 18 kl. 09:40

355 personer vill ha annan trafiklösning

355 personer har skrivit på en protestlista emot den planerade trafiklösningen till Herrgårdsgärdet i Tenhult, där det ska byggas nya bostäder. Listan har nu överlämnats till Anders Hulusjö (KD), ordförande i kommunfullmäktige.
.

Dagensanalys.se - 06 sep 18 kl. 11:31

Vad kan AI göra för HR-avdelningen?

Sedan några år är AI det hetaste samtalsämnet på konferenser världen över. Det pratas om hur arbetsuppgifter kommer automatiseras och hur människors jobb kommer att förenklas och förbättras. Men frågan är hur AI kommer förändra arbetet för de som jobbar med människorna i organisationen.

BT - 06 sep 18 kl. 23:26

Över 160 dödsoffer i massgrav i Mexiko

Mexikanska myndigheter har upptäckt en massgrav i delstaten Veracruz. Enligt åklagarmyndigheten rör det sig om kvarlevor från minst 166 människor. Av säkerhetsskäl har den exakta platsen för fyndet inte avslöjats, men platsen ska ligga i delstatens centrala delar.

Expressen - 15 aug 18 kl. 13:11

Livstecknet: Schumacher flyttar till spanska paradiset

För första gången på länge sker en avgörande utveckling i fallet Michael Schumacher.Ikonen ska resa från familjehemmet i Gland och vårdas på Mallorca. – Michael Schumacher ska bosätta sig i vårt samhälle och att allt finns här för att välkomna honom, säger borgmästaren Katia Rouarch till det schweiziska magasinet L'Illustre.

UNT - 20 aug 18 kl. 18:10

Ung man skjuten i båda benen

En ung man ska på måndagskvällen ha blivit skjuten i Gottsunda..

GT - 25 aug 18 kl. 09:05

Alla ska orka jobba heltid

En arbetsplats måste vara utformad så att människor orkar och vill jobba heltid, skriver regionpolitikern Janette Olsson (S). .

Skånskan - 03 sep 18 kl. 11:48

Högerextrem talare anmäld för hets mot folkgrupp

Malmö En av talarna vid högerextrema Alternativ för Sveriges valmöte på Stortorget i Malmö har anmälts för hets mot folkgrupp. Även tre andra personer har omhändertagits.Det politiska mötet som pågick mellan klockan 12 och 13 på söndagen och samlade runt 500 personer, varav 350 var motdemonstranter, enligt polisen.

Nyteknik - 04 sep 18 kl. 10:32

Lamborghini kapitulerar – nu kan bilarna få eldrift

Tillverkaren har hållit fast vid att deras supersbilar ska ha naturligt aspirerade motorer – men nu bjuder Lamborghini på en överraskning. Avetadors efterträdare kommer förmodligen elektrifieras..

VA - 04 sep 18 kl. 13:58

Svenska uppstickaren som går längre än Tesla

Med sina självstyrande elektriska containrar på hjul har svenska Einride lagt sig i omkörningsfilen tillsammans med Tesla i hopp om att dra ifrån marknadsledare som Volvo och Scania. Stora kunder som Schenker har redan hakat på och planen är att hundratals av Einrides T-poddar snart ska gå i skytteltrafik mellan svenska städer..

Hela Gotland - 05 sep 18 kl. 16:36

”Hur länge ska det här få fortsätta?”

Strömavbrott och åter strömavbrott – och tålamodet tryter..

GöteborgsPosten - 06 sep 18 kl. 05:00

Linnea Ström ska bli världens bästa golfproffs

Golftalangen Linnea Ström från Hovås tröttnade på pressen och stressen i att lyckas, och bestämde sig för att inte bry sig om resultaten. Då vann hon sin första tävling som proffs. – Innan har jag försökt för mycket men nu vet jag att man inte kan provocera fram något, säger hon..

Expressen - 06 sep 18 kl. 12:57

Ulf Rönnmark har tagits ur sin tjänst

Härvan kring Ulf Rönnmark fortsätter. Enligt Aftonbladet ska han under sin semester ringt runt till flera domare i hopp om att få dem på sin sida. SHL:s vd Jörgen Lindgren väljer därför att ta honom ur tjänst.

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 13:07

Trendbrott: Nu tror fler på stigande bopriser

”För första gången sedan i september i fjol är det nu fler som tror att priserna ska stiga än som tror att de ska sjunka. Andelen som tror på stigande priser är också den högsta sedan i september förra året”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt. Andelen som tror på stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna har ökat till 27 procent i september från 22 procent i augusti, medan andelen som tror på sjunkande priser ökat till 26 från 24 procent.

Dalarnas tidningar - 06 sep 18 kl. 14:00

Misty Racing ska försvara vandringspokalen i Lagtävlingen - "Den ska stanna i Borlänge"

Lagtävlingen i Borlänge är en av Dalarnas största folkracetävlingar, med mycket prestige. Förra....

YA - 11 sep 18 kl. 21:30

Nu ska gamla Shellmacken i Sjöbo rivas

I sex år har den gamla macken på Västergatan stått och förfallit. Nu ska den bort..

Expressen - 09 aug 18 kl. 15:28

Stormen Johanne drar in över Danmark

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, varnar nu för stormen Johanne som väntas dra in över landet under fredagen.Även i Sydsverige blir det blåsigt under fredagen – samtidigt som det är torrt i markerna.– Det finns potential för åska i skurarna.

DI - 23 aug 18 kl. 22:06

Aston Martin nytillverkar den ikoniska Bondbilen

Vill du känna dig som James Bond och ratta en ikonisk Aston Martin DB5? Det brittiska märket ska nyproducera ett tjugotal exklusiva exemplar med specialteknik i sann Q-anda. Men det blir prislapp därefter - en bit över 30 miljoner kronor..

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 06:47

Hernhag: Därför bör du fokusera på annat än larmsignaler

I sju år hörde jag om den amerikanska boprisbubblan innan den sprack.  I 15 år har jag till och från hört larmen ljuda om att bubbelekonomi och fastighetsbubbla i Kina ska orsaka finanskris. I 10-15 år hörde jag varningsrop om boprisbubbla i Sverige innan den nuvarande prisnedgången började.

Trelleborgs Allehanda - 03 sep 18 kl. 17:00

Skadegörelse i Anderslöv – vill att kameror sätts upp

Idrottsplatsen i Anderslöv har utsatts för upprepad skadegörelse under sommaren. Kommunen lovar att trygghetsvärdar ska hålla extra uppsikt. Ordförande i Anderslövs BOIK vill ha övervakningskameror..

Expressen - 05 sep 18 kl. 16:02

Kranbil har kört in i bro på E4 – skadeläge okänt

En kranbil ska ha kört in i en bro i Helsingborg.Om någon har skadats är än så länge okänt.– Det är E4:ans förlängning ner mot hamnen, det kommer nog påverka framkomligheten, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i region syd..

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 20:00

Här är koalitionerna som kan styra Göteborg

GP/Sifos sista lokala mätning inför valet bekräftar i stora drag den bild vi sett under våren och sommaren. Men den ger inget entydigt svar om hur staden ska styras. Så här ser alternativen ut..

Kristianstadsbladet - 06 sep 18 kl. 21:46

Staffan Banke sitter kvar som ordförande i Åhus HB

Åhus Handboll höll nyligen årsmöte. Staffan Banke sitter kvar som ordförande i ytterligare två år. – Jag tackar för förtroendet och tycker det ska bli både kul och spännande, säger Banke..

Expressen - 18 aug 18 kl. 23:28

Mp-språkrören ryter ifrån: ”Köp och släng-samhälle"

Svenskar överkonsumerar och vi lever i ett ”köp och släng-samhälle”.Det hävdar Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin på DN Debatt – och presenterar fem förslag som ska minska vår konsumtion.– Det är dåligt när det inte finns ordentliga alternativ, säger Gustav Fridolin..

Barometern - 01 sep 18 kl. 06:00

Politiker rasar mot förslag på ombyggnad av E22

Trafikverket har nu lämnat ett förslag på hur den södra korsningen på E22 i Ålem ska byggas om. Men kommunledningen är missnöjd och uppmanar Ålemsborna att agera..

Skånskan - 06 sep 18 kl. 04:30

Upp till bevis för Bannerhed

I sin nya roman Lugnet utforskar Tomas Bannerhed självföraktet och den ensamhet det kan leda till.
– Vi pratar mycket om stress och prestationsångest, men jag har en känsla av att ensamhet är den nya folksjukdomen, säger Tomas Bannerhed.Tema: Bokbegär
Några höjdpunkter ur programmet, i dag, torsdag: Invigning kl 18.

Magazin24 - 06 sep 18 kl. 12:26

(MP): Giftbanta våra förskolor och skolor

Miljöpartiet jobbar för att Surahammar ska bli en attraktiv kommun. ”Vi vill att hållbar utveckling tydligt ska genomsyra all kommunal verksamhet”, skriver partiet på sin hemsida..

Barometern - 06 sep 18 kl. 17:47

David Attenborough: Rösta på modiga politiker

Han är en levande legend på en levande planet, Sir David Attenborough. På besök i Sverige vänder han sig till den vanliga mannen och kvinnan på gatan med ett råd om hur vi ska rädda vår jord. - Rösta på politiker som vågar vara modiga när det gäller klimatet, säger han till TT.

Skånskan - 06 sep 18 kl. 21:30

Eslövs pingisherrar tog andra raka segern

Bordtennis Eslövs AI har fått en perfekt start i Pingisligan. Andra raka segern kom på hemmabord mot nykomlingen Ängby SK. - En stabil insats i dag.

Sydsvenskan - 24 aug 18 kl. 06:33

Ilska i grannkommunerna mot utspel om förtur för Lundaungdomar

”Nu passar det inte längre, så då ska de sparka ut oss.”.

Expressen - 26 aug 18 kl. 18:45

JUST NU: Man skadad av smällare i busskur

En kraftig smällare har slängts in i en busskur vid Södervärn i Malmö. En man som ska ha befunnit sig i busskuren har förts med ambulans till sjukhus, skriver Malmöpolisen på sin hemsida.Vittnen uppges ha hunnit i fatt personen som ska ha slängt in smällaren i kuren..

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 08:58

Här är Anderssons tuffa skattebesked

Välfärden ska bekostas. ”Det är inte gratis att sänka skatter”. Det skriver finansminister Magdalena Andersson (S) i dag, torsdag, på Di debatt (obs – inloggning krävs) och deklarerar att Socialdemokraterna vill göra välfärdssatsningar på ”ytterligare minst 30 miljarder kronor” under den kommande mandatperioden.

Trelleborgs Allehanda - 03 sep 18 kl. 15:15

Klagomål: Buller från tågen på Trelleborgsbanan ska utredas

Trafikverket kommer under det närmsta året att göra bullermätningar längs hela Trelleborgsbanan, och även sätta upp bullerskydd där det behövs..

YA - 15 sep 18 kl. 00:01

Slingor stängs av - granskog ska fällas

Snart ska granskog på Byåsabacken i Kronoskogen fällas för att ge plats för lövträd. Under tiden skogsarbetet pågår måste delar av natur- och friluftsområdet stängas av. Men i förlängningen hoppas kommunen kunna skapa nya miljöer - bland annat nära Trydeån..

Expressen - 29 aug 18 kl. 10:24

Åkesson om nazist-avslöjandet: ”Ska inte vara med i vårt parti”

Före detta medlemmar från våldsbejakande Nationalsocialistisk front kandiderar för SD i valet.Enligt Jimmie Åkesson utreder partiet nu de som ännu inte frivilligt har lämnat.– Är man inte sverigedemokrat så ska man inte vara med i vårt parti, säger SD-ledaren – som samtidigt uttrycker att människor i allmänhet ska kunna få en ny chans..

SVT - 04 sep 18 kl. 11:09

S-förslag: Stopplag ska förhindra fler NKS-affärer

Socialdemokraterna vill införa en stopplag för så kallad offentlig-privat samverkan (OPS) i sjukvården. Den upphandlingsmodell som användes vid byggandet av Nya Karolinska sjukhuset i Solna. – Är det någonting vi kan lära oss av NKS-affären så är det att det är dags att sätta stopp för detta, säger civilminister Ardalan Shekarabi..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.