V��nsterpartiet

Sunday, 18 November, 10:50

Nyheter om V��nsterpartiet

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 08 okt 18 kl. 16:17

”V:s betydelse för återhämtningen efter nittiotalskrisen förtigs”

REPLIK DN DEBATT 4/10. Vad som inte nämns i Olle Wästbergs artikel är att en avgörande förutsättning för den förstärkning av den offentliga ekonomin som skedde efter valet 1994 var de uppgörelser som den dåvarande Socialdemokratiska regeringen gjorde med Vänsterpartiet, skriver Johan Lönnroth (V) och Jonas Olofsson (V)..

Barometern - 25 okt 18 kl. 09:19

Rödgröna vädjar till Centern

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är besvikna på Alliansen och Bästa alternativet och hävdar att de gör sig beroende av SD. Nu vädjar de till Centern om att samarbeta - med generösa villkor..

DN - 19 sep 18 kl. 12:39

Vänsterpartiet vill fälla Alliansen med rödgrön budget

V-ledaren Jonas Sjöstedt vill att de rödgröna lägger en gemensam budget om allianspartierna tar över regeringsmakten. – Det ger oss inget annat alternativ än att försöka fälla dem med en gemensam rödgrön budget, säger Jonas Sjöstedt..

Jönköpingsnytt - 06 nov 18 kl. 14:57

Mittenstyret – så agerar Vänsterpartiet

Liberalerna har gått ut och sagt att de vill inleda samarbetsförhandlingar med Socialdemokraterna, Centern och Miljöpartiet gällande styret i Jönköpings kommun. Nu återstår det att se hur Vänsterpartiet agerar.
.

Expressen - 17 aug 18 kl. 05:00

Vänsterns fanbärare har inte rent mjöl i påsen

Sången om rättvisa och frihet som Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet sjunger är falsk, hävdar tidigare partimedlemmen Magnus Utvik.Han listar fyra punkter som V måste genomföra:"Ett förverkligande leder troligen till slutet för partiet"..

Sydöstran - 26 okt 18 kl. 12:47

Hotet mot styret – ”Vi kan gå ihop igen”

Samtliga oppositionspartier i Karlskrona gick igår ihop och fällde styret i en budgetomröstning. Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet kan tänka sig att göra liknande beslut i framtiden..

UNT - 26 okt 18 kl. 18:00

S ger majoritet till de blågröna

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet avstår från inflytande i regionens nämnder..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:26

Distriktet accepterar inte röster på SD

Ulrika Axelsson,(C) distriksordförande i Skåne, vill inte gå händelserna i förväg och ifrågasätta Centerns vara eller icke vara i partiet om lokalföreningen i Skurup inte håller sig till partilinjen.– Det får man ta ställning till då, inte innan det sker, säger hon.
Distriktsordförande betonar att hon uppfattat att Centerpartiet inte ingår i en formell valteknisk samverkan med SD i Skurup.

Corren - 10 okt 18 kl. 13:19

V bildar valkartell med KD och M

Nu ingår Vänsterpartiet en valteknisk samverkan med Moderaterna och Kristdemokraterna och tar därmed över majortieten i regionstyrelsen och hälso- och sjukvårdsnämnden..

Länstidningen i Jämtland - 24 okt 18 kl. 15:38

Jörgen Blom (V) lämnar politiken - "Jag är lite besviken på valresultatet"

Jörgen Blom har varit en politisk profil för Vänsterpartiet i Krokoms kommun de senaste 15 åren.....

BT - 17 okt 18 kl. 22:17

Vänsterpartiets förslag – på krav: ”Inte är okänd för oss”

Efter BT:s artiklar om restaurangbranschen föreslår Vänsterpartiet att Borås stad ska ställa krav på kollektivavtal om man hyr ut restauranglokaler..

Kristianstadsbladet - 01 okt 18 kl. 11:45

Föredrar C och L verkligen V?

Idag läggs enormt fokus på partiers relation till Sverigedemokraterna, men är Liberalerna och Centerpartiet beredda att i stället ge Vänsterpartiet makt?.

SmålandsPosten - 25 okt 18 kl. 18:51

Politiker oense om filialbibliotek i Linneryd

Politikerna i Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet hade velat se ett filialbibliotek på Lindegården i Linneryd. Men de blev nedröstade av Socialdemokraterna och Moderaterna. Nu ska ärendet vidare till kommunfullmäktige..

UT - 25 okt 18 kl. 01:00

Lars Näslund: Karlsson efter Josefsson – som säger tack och hej

Beskedet om att Centerpartiet och Nya Ulricehamn vill bilda ett minoritetsstyre – som stöttas av Miljö- och Vänsterpartiet – innebär oprövad politiskt mark. Även inom S väntar nya tider. Mattias Josefsson kandiderar inte som oppositionsråd..

Kristianstadsbladet - 24 okt 18 kl. 21:30

Abdikarim Hassan uppmanas lämna sin fullmäktigeplats

Vänsterpartiet i Kristianstad har inget förtroende längre för Abdikarim Hassan och uppmanar honom att lämna sin plats i fullmäktige. ”Det är det rimliga agerandet i det här läget”, säger gruppledaren Mikael Persson..

UT - 24 okt 18 kl. 17:07

Josefsson (S): ”Min tid i politiken är över – för nu”

Beskedet om att Centerpartiet och Nya Ulricehamn vill bilda ett minoritetsstyre – som stöttas av Miljö- och Vänsterpartiet – innebär oprövad politiskt mark. Även inom S väntar nya tider. Mattias Josefsson kandiderar inte som oppositionsråd..

Corren - 24 okt 18 kl. 16:00

Förnyat förtroende för gruppledare

Gruppledarna i Konsensus, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet i Vadstena får förnyat förtroende..

Skånskan - 24 okt 18 kl. 15:00

Småpartierna blev lottlösa

SVALÖV Flera småpartier försökte ta sig in i Svalövspolitiken i samband med valet:
Landsbygdspartiet oberoende, Kalle Anka-partiet, Piratpartiet, Medborgerlig Samling, Direktdemokraterna och Nordiska motståndsrörelsen fick dock lämna in utan några större framgångar.Inte minst Landsbygdspartiet oberoende, LPO, med säte i Tågarp gick bet trots att man hade goda förhoppningar om att suga åt sig en hel del röster:
– Det blev inte så många. Bara ett 55 röster och det räckte inte långt, säger valnämndens ordförande Göran Winér.

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 00:44

Sonesson: V är fortfarande ett opålitligt parti

Vänsterpartiet går inte längre Sovjetunionens ärenden men är ändå Kremls nyttiga idiot som driver att Sverige lämnar EU och vänder Nato ryggen. Av alla märkliga förslag som partiet driver är dessa två idéer de mest destruktiva för Sverige..

YA - 23 okt 18 kl. 22:00

SD kan snuva Kent Mårtensson på makten – lottning kan avgöra

Centerpartiet får genom samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet majoritet i sex nämnder i Ystads kommun. I kommunstyrelsen avgör lotten då om det blir majoritet. Det förutsätter stöd även från Vänsterpartiet.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:45

Opposition formerar sig i ett samarbete

lund Under tisdagen meddelade de fyra nya oppositionspartierna S, V, MP och Fi att de gått samman i en valteknisk plattform. De vill dock inte kalla den för koalition.
Det står också klart att Anders Almgren (S), Fanny Johansson (S) och Karin Svensson Smith (MP) får de tre oppositionsrådsposterna.

YA - 23 okt 18 kl. 15:00

Sittande minoritet vill styra med stöd från L

I fyra år har Socialdemokraterna styrt kommunen tillsammans med Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Kommunens väl. Nu satsar det rödgröna blocket på ännu en mandatperiod. Den här gången med stöd från Liberalerna..

Skånskan - 19 okt 18 kl. 18:38

Alliansstyre på gång – Centern byter sida

Ystad Moderaterna vill ta makten i Ystad och styra i minoritet tillsammans med Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna.
– Vi återupprättar alliansen igen, vilket känns jättepositivt, säger det nuvarande oppositionsrådet Kristina Bendz (M).På fredagseftermiddagen träffades Centerpartiet och Moderaterna.

Barometern - 23 okt 18 kl. 09:23

Politisk debatt om Stora hotellet

Vänsterpartiet anser att kommunen ska köpa Stora hotellet för att rädda den stora frescomålningen i stadshussalen. Men övriga partier tvekar..

Världen Idag - 12 aug 18 kl. 08:00

Leder grupp som hyllar terror – kandiderar till riksdagen

Grupp 194 är namnet på en pro-palestinsk grupp som hyllat barnmartyrer, demonstrerat för att dömda terrorister ska bli fria och lovordat en attack mot israeliska skolbarn. Nu kandiderar gruppens ordförande till riksdagen via Vänsterpartiet..

Skånskan - 22 okt 18 kl. 20:37

SD missade toppost efter blankröstning

ESLÖV Sverigedemokraternas gruppledare i Eslöv Fredrik Ottesen fick inte uppdraget som andre vice ordförande i kommunenstyrelsen efter att två av hans partikamrater valt att rösta blankt under måndagens kommunfullmäktigemöte.Johan Andersson (S) fick förnyat förtroende att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande i fyra år till, medan Catharina Malmborg (M) valdes till förste vice ordförande.
Om detta var alla ledamöter eniga, men när det kom till posten som andre vice ordförande i kommunstyrelsen lanserade valkartellen fyra i samverkan – Centerpartiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna – en motkandidat till Sverigedemokraternas kandidat Fredrik Ottesen, nämligen centerpartisten Madeleine Atlas.

Barometern - 22 aug 18 kl. 19:30

Marcus Oscarsson: Sjöstedt kan få rekordstora valsiffror

Vänsterpartiet: - Jonas Sjöstedt kan rabbla sig till historisk vänsterbragd.

DN - 04 sep 18 kl. 19:02

V vill tvinga rika kommuner att bygga hyresrätter

Vänsterpartiet vill att rika kommuner ska kunna tvingas att bygga hyresrätter. – De rika kommunerna har utvecklats till utanförskapsområden, säger Nooshi Dadgostar, vice partiledare för Vänsterpartiet..

DN - 17 okt 18 kl. 20:43

Jonas Sjöstedt (V): ”Närmar sig en gräns i agerandet mot massmedierna”

Kinas ambassad anmärker inte enbart på svenska medier. I dag kom också ett brev till Vänsterpartiet, efter en debattartikel om bristen på mänskliga rättigheter i landet. – Det är som att han vill uppfostra oss, säger partiledaren Jonas Sjöstedt till DN..

BT - 16 okt 18 kl. 17:40

V bryter med S: ”Finns ingen bra grund att fortsätta”

Vänsterpartiet i Mark avbryter sitt samarbete med Socialdemokraterna med omedelbar verkan. Beslutet togs vid ett medlemsmöte under onsdagen. Mark.

Expressen - 14 okt 18 kl. 16:57

Kristersson gav upp – kollegerna i alliansen vägrar reagera

Inget av de andra allianspartierna vill prata om Ulf Kristerssons besked till talmannen att han kastar in handduken.– I morgon är det samtal med talmannen. Vi kommer efter det samtalet att komma med kommentarer, säger till exempel Annie Lööfs pressekreterare Hannes Hervieu.

Skånskan - 20 okt 18 kl. 15:00

Tar strid för platser i valberedningen

HÖRBY Orsaken till att Socialdemokraterna yrkade på proportionella val i kommunfullmäktige på tisdagen är att man annars går miste om en plats i valberedningen.
Det förklarar Tommy Hall (S), fullmäktiges avgående ordförande.Det uppstod visst tumult när yrkandet om proportionella val lades fram i samband med att ny valberedning skulle utses.

Västerbottens Folkblad - 20 okt 18 kl. 17:42

Edman förblir gruppledare för V

Ulrika Edman förblir gruppledare för Vänsterpartiet i Umeå under ännu en mandatperiod – det bestämdes under V:s valmöte på lördagen. – Hedrande, jag är taggad och entusiastisk inför att fortsatt växla upp kampen för jämlikhet denna mandatperiod. S behöver en röd kompassnål i politiken, och den ska vi fortsätta vara, säger Ulrika Edman i ett pressmeddelande.

Skånskan - 11 okt 18 kl. 14:33

En kvintett ska ta över makten i Lund

lund Färgen i Lund byter från rödgrön till blågrön när det nya styret presenterades på tisdagen.
Uppstickarpartiet Förnyalund (FNL) går in i samarbete med de fyra borgerliga partierna och kvintetten får därmed egen majoritet i kommunstyrelsen, dock inte i kommunfullmäktige.Det sker också ett markant maktskifte inom Lundapolitiken.

SmålandsPosten - 12 okt 18 kl. 05:30

Folkets företrädare ska tjäna som folket

Nu är det dags igen. Nu ska politikereliten få ännu högre löner efter ett riksdagsbeslut taget av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och högern. Vi i Vänsterpartiet tycker däremot att det är dags att sänka politikerelitens löner!

BT - 19 okt 18 kl. 09:58

Förslag: Inrätta klimatråd i Borås

Vänsterpartiet vill att Borås stad skaffar sig ett klimatråd. ”Det är en ödesfråga man inte kan blunda för”.

NSD - 19 okt 18 kl. 18:02

Gällivare ska byta kommunalråd tre gånger

Nu sluter Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet leden..

Skånskan - 19 okt 18 kl. 14:36

Största förskolan klar år 2021

MALMÖ Malmös största förskola med 295 platser och 15 avdelningar väntas kunna öppna år 2021 nära Rönneholmsparken.Förskolan heter Rönneholms förskola och finns redan idag. Nu har den 95 platser och när den nya förskolan står klar kommer den att vara mer än tre gånger så stor.

NT - 10 okt 18 kl. 13:19

V bildar valkartell med KD och M

Nu ingår Vänsterpartiet en valteknisk samverkan med Moderaterna och Kristdemokraterna och tar därmed över majortieten i regionstyrelsen och hälso- och sjukvårdsnämnden..

BT - 04 okt 18 kl. 12:03

JUST NU: De tar makten i Borås – Alliansen splittras

Liberalerna och Centerpartiet tar makten med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det innebär att Alliansen i Borås splittras, och att Vänsterpartiet knoppas av..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.