V��nsterpartiet

Wednesday, 23 January, 16:28

Nyheter om V��nsterpartiet

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 10 dec 18 kl. 11:14

MP: ”Vi hade möjlighet att bygga ett samarbete som stängde ute SD”

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet uttrycker stor besvikelse efter Annie Lööfs besked om att hon nobbar Stefan Löfven som statsminister..

Länstidningen i Jämtland - 28 dec 18 kl. 07:53

Insändare: Glädjande att fler vaknat om arbetstider

Det gläder oss i Vänsterpartiet Krokom att det är fler partier som börjar förstå att....

UNT - 18 dec 18 kl. 00:30

Vänsterpartiets svek

Medan Vänsterpartiet på riksnivå vill skydda skog samt bevara biologisk mångfald och stadsnära skogar, går man i Uppsala åt ett helt annat håll, skriver Sandra Hellstrand..

SmålandsPosten - 31 dec 18 kl. 05:30

Kovändning om bussarna

I flera motioner till Växjös kommunfullmäktige de senaste åren, har vi i Vänsterpartiet föreslagit lägre avgifter på bussresor för pensionärer, ungdomar och på sikt även för den breda allmänheten i hela kommunen i syfte att möjliggöra och stimulera till ökat kollektivt resande..

Sydöstran - 28 dec 18 kl. 14:00

Ge våra äldre mer i plånboken

I onsdags, den 19 december, tog Äldrenämnden i Karlskrona kommun beslutet att äldre inte längre ska få rabatterat pris på sin omsorgsavgift. Det tycker vi i Vänsterpartiet Karlskrona är upprörande!.

SVT - 28 nov 18 kl. 13:00

Sjöstedt: Ska ha inflytande om regeringen bygger på våra mandat

Vänsterpartiet tänker inte vara ett tyst stödparti åt en mittenregering. V-ledaren Jonas Sjöstedt säger till SVT Nyheter att han, precis som C-ledaren Annie Lööf, har krav på Stefan Löfven. – Bygger en regering på våra mandat då ska vi ha politiskt inflytande..

DN - 06 sep 18 kl. 11:51

”Lyft fram Vänsterpartiets mörka historia i ljuset”

Väljarna har blivit grundligt upplysta om Sverigedemokraternas förflutna. Men även i Vänsterpartiet finns en mörk historia som inte alltid lyfts fram i ljuset av de stora medierna..

DN - 05 dec 18 kl. 15:50

Sofia Nerbrand: Vänsterpartiet är tack och lov ute ur leken

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt försöker göra sken av att han är kungamakare och makthavare. Det är han inte om S, C, L och MP gör upp om att regera landet. .

Kristianstadsbladet - 14 dec 18 kl. 22:00

Vänstern: ”Orimligt höga arvoden för politikerna” – så mycket tjänar de

Vänsterpartiet anser att arvodena till kommunens politiker är för höga och krävde en sänkning vid senaste fullmäktige. Partiet fick dock se sig kraftigt nerröstade..

SmålandsPosten - 28 dec 18 kl. 05:30

Vanligt folks kamp gav oss rösträtten

När vi hyllar och minns det demokratiska genombrottet som skedde i Sverige för hundra år sen, minns då att det inte hade kunnat ske utan vanligt folks kamp för fred, frihet och bröd, skriver Robert Armblad, Vänsterpartiet Växjö..

NT - 12 dec 18 kl. 17:56

Här är det nya styret i kommunen

Trion Socialdemokraterna, Centern och Vänsterpartiet bildar politisk majoritet den kommande mandatperioden..

BT - 27 dec 18 kl. 20:30

Ställningstagande med konsekvenser

Vänsterpartiet gick med M, LBPO och SD och röstade emot att göra det möjligt att tillsätta ytterligare ett kommunalråd i Svenljunga. Trots det är partiet för ett styre med S och C i spetsen..

Skånskan - 22 dec 18 kl. 13:43

Folktandvården höjer taxorna kraftigt 2019

Skåne Det blir dyrare att undersöka och laga sina tänder hos Folktandvården 2019.
Flera taxor höjs med mellan 20 och 56 procent.Det är priserna för de vanligaste åtgärderna som höjs.

DI - 10 dec 18 kl. 11:52

Rune Andersson: Helt rätt av Annie Lööf

Helt rätt av Annie Lööf att nobba Stefan Löfven. Det menar Mellbygårds grundare Rune Andersson.  ”Vänsterpartiet är den största faran för Sverige så det var bra att hon markerade”..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 04:45

Hökmarks svammel trollar inte bort hotet

Gunnar Hökmark (M) fortsätter outtröttligt med sin paradgren, att klumpa ihop Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna för att legitimera sitt eget partis samarbete med rasister, nationalister och antidemokratiska krafter i både Sverige och i EU-parlamentet. Men jag tror att få väljare har lika svårt att se skillnaden mellan V och SD, skriver Malin Björk (V)..

Blekinge Läns tidning - 20 dec 18 kl. 05:00

Karlskronavänstern, bostadsbristens bästa vän

Vänsterpartiet Karlskrona är bostadsbristens främsta försvarare. Nu vill Karlskronavänstern inte ens att alla pengar som Karlskronahem fick i årets stora fastighetsaffär ska gå till byggandet av nya hyresrätter..

DN - 28 nov 18 kl. 21:00

”V tar ansvar och lägger ingen egen budgetmotion”

DN DEBATT 29/11. Moderaternas budgetmotion ser ut att leda till att övergångsregeringens budget faller. Vilket medför att den tillfälliga regeringen tvingas styra ­landet med en M-budget eftersom den inte kan avgå.

NSD - 10 dec 18 kl. 14:50

Klart – inget maktskifte i Jokkmokk

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet behåller makten i Jokkmokk..

Expressen - 19 nov 18 kl. 06:20

Så stoppar vi den nya dödstrenden

När Alliansen styrde togs en rad beslut som försämrade förutsättningarna för att motverka dödsfall i arbetslivet.Nu dör allt fler på jobbet. Vänsterpartiet har tre förslag för att vända utvecklingen, skriver Ali Esbati och Ciczie Weidby.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 20:33

Budgeten klubbad efter åtta timmar

malmö Efter många timmars debatt med fokus på den spruckna Malmöalliansen kunde slutligen S och L få igenom sin budget med stöd av Miljöpartiet.S och L-budgeten fick 27 röster medan M och C-budgeten samlade 16 röster i den avslutande voteringen. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna avstod från att rösta.

NSD - 20 dec 18 kl. 20:36

Här samarbetar C med V – i riksdagen

Centerledaren Annie Lööf vill isolera Vänsterpartiet från allt inflytande – samtidigt som Linda Ylivainio (C) och Birger Lahti (V) samarbetar i riksdagen..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 13:26

Miljöpartiet får inget kommunalråd

MALMÖ Förslaget om att ge Miljöpartiet ett kommunalråd i Malmö har dragits tillbaka. Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har alla förklarat att de skulle rösta emot förslaget
och när kommunstyrelsen möttes på onsdagen hade posten tagits bort.När kommunstyrelsen möttes i förra veckan fanns ett extra kommunalråd med i organisationsförslaget.

Västerbottens Folkblad - 17 dec 18 kl. 16:26

[PLUS] Alliansens uppmaning: Dra tillbaka förslaget om att avskaffa LOV

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill ersätta LOV, lagen om valfrihetssystem, med offentlig....

Kristianstadsbladet - 15 nov 18 kl. 16:53

Riskfyllt att locka väljare med invandrare som lockbete

Sitter Abdikarim Hassan i kommunfullmäktige för att Vänsterpartiet ville snygga till sin lista och visa väljarna att de minsann inte är rasister? Det blir en anti-rasism-rasism som ingen vinner på..

SmålandsPosten - 21 dec 18 kl. 05:30

Stärk kunskapen om psykisk ohälsa

Vänsterpartiet i Växjö menar att det måste finnas kompetens hos alla anställda i Växjö kommun i att kunna möta och erbjuda stöd till personer med psykisk ohälsa och risk för suicid, skriver Elisabet Flennemo (V) och 
Maria Garmer (V)..

Skånskan - 20 dec 18 kl. 19:47

”Liberalerna har svikit sina vallöften”

MALMÖ Monopolpengar och dörrar som fortfarande är vidöppna var beskrivningar som förekom i torsdagens budgetdebatt.Magnus Olsson, SD beklagade att inte en historisk budget klubbades i stället för den från S och L.
– Vi utgår från att väljarna inte är dumma och att det här blir en hård dom för Liberalerna, konstaterade han.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 15:00

Miljöpartiet: Vi gjorde inte gemensam sak med S

HÖRBY Miljöpartiets frånvaro på senare delen av fullmäktigemötet i måndags kväll berodde inte på att man gjorde gemensam sak med Socialdemokraterna. Det säger gruppledaren Jörgen Leufstedt (MP), som var med på första delen av mötet och på julbordet på Frostaskolan, men uteblev när de ajournerade förhandlingarna skulle återupptas.
– Jag var tvungen att köra hem på grund av hälsoskäl och för att ta hand om djuren på gården.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 14:05

Större politisk organisation klubbad

MALMÖ Flera partier var kritiska till utökningen av den politiska organisationen men inget parti röstade emot när nio kommunalråd och 16 politiska sekreterare klubbades igenom.– Jag och många Malmöbor frågar oss varför det behövs ytterligare sex heltidsanställda när två partier ska driva kommunen istället för ett, undrade Håkan Fäldt (M).
Förslaget klubbades igenom men som nämnts undrade flera partier om utökningen var nödvändig.

Barometern - 17 dec 18 kl. 06:10

Vänsterpartiet har kompassriktningen klar

Kommunpolitik i Kalmar ”Ojämn fördelning av makt mellan kvinnor och män, orättvisa osakliga löneskillnader, ojämn fördelning av ansvar för barn och familjelogistik och strukturellt våld mot kvinnor är hinder som måste bort.”.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 05:00

Politiskt sparförslag kan stoppas i kväll

Höör I kväll väljs ledamöter till samtliga av kommunens nämnder och ordförandeposterna ska tillsättas. Johan Svahnberg (M) lär väljas till kommunstyrelsens ordförande och blir då Höörs hittills yngsta kommunalråd – men på andra punkter har alliansen redan stött på patrull från oppositionen.Allianspartierna fick vid budgetfullmäktigesammanträdet i november igenom sänkta politiska kostnader samt ytterligare sparbeting på socialnämnden och kultur- och fritidsnämnden till förmån för tillskjutna pengar till barn- och utbildningsnämndens budget under kommande år.

SmålandsPosten - 18 dec 18 kl. 22:08

Eva-Britt Svensson (V) vill inte se Swexit-fokus under EU-valet

Jonas Sjöstedt (V) får intern kritik inom Vänsterpartiet för att han inte driver partiets ståndpunkt att Sverige borde lämna EU inför EU-valet. Kronobergspolitikern Eva-Britt Svensson (V) har länge varit kritisk mot EU. Men hon tycker inte att ett stundande EU-val är rätt läge att driva ett utträde..

Dagensanalys.se - 18 dec 18 kl. 15:03

”Ica och Ericsson dominerar tillsammans med amerikanska storvarumärken”

Volvo, ICA och Google är några av de mest omnämnda varumärkena 2018 i svenska redaktionella medier. Mest omnämnda sociala plattformen är Twitter, medan Socialdemokraterna är det mest omnämnda politiska partiet. Det visar medieföretaget M-Brain och Sveriges Annonsörers sammanställning över året som gått.

NT - 12 dec 18 kl. 07:58

Trio tar över rodret för Valdemarsvik

Socialdemokraterna, Centern och Vänsterpartiet kallar till presskonferens klockan 13..

YA - 18 dec 18 kl. 00:01

Motion: Vänstern vill satsa på solenergi

Kommunen bör satsa på solcellsparker. Det anser Vänsterpartiet i en motion..

SmålandsPosten - 12 dec 18 kl. 16:33

Bygglovet klubbat – V reserverar sig

Byggnadsnämnden har som väntat beviljat bygglov för nya stations- och kommunhuset. Vänsterpartiet reserverar sig och menar att fasaden inte uppnår lagens krav på god form..

BT - 17 dec 18 kl. 15:57

TV: Här lottas det om platser – i fyra tunga nämnder

Lotten fick avgöra om Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet skulle få den sista platsen i fyra tunga nämnder i Marks kommun..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 04:50

V är inte mycket till antidemokratisk motkraft

Det går inte att förneka att det finns en gemensam nämnare i Vänsterpartiet och Sverigedemokraternas EU-motstånd och extremism, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Skånskan - 17 dec 18 kl. 05:00

Maratonmöte väntar på årets sista fullmäktige

SVALÖV Ett historiskt fullmäktige äger rum i dag, måndag i Svalöv.
Redan vid niotiden på morgonen sätter de 35 ledamöterna sig på plats och lär inte vara hemma förrän vid midnatt.Anledningen är att ärendena många, valen likaså och inte minst när det gäller vem som ska sitta i de olika nämnderna lär bli en knäckfråga:
Med all sannolikhet kommer votering att genomföras vid varje val och det är tämligen komplicerat.

SmålandsPosten - 17 dec 18 kl. 05:30

Reell frihet även som 65+ och med krämpor

I Vänsterpartiet talar vi om reell valfrihet. Med det menar vi att även skröpliga, åldersrika personer ska kunna fortsätta sitt vardagsliv med ett innehåll som är självvalt, skriver Carin Högstedt (V) och Mikael Vester (V)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.