Västsverige

Monday, 21 October, 20:15

Nyheter om Västsverige

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 30 sep 19 kl. 21:20

Arbetsförmedlingen stänger flera kontor i Västsverige

Sju orter i Västra Götaland blev av med sina arbetsförmedlingskontor under måndagen. Nu hänvisas arbetssökande i stället till webb- och telefonkontakt med arbetsförmedlare.
– Förhoppningen är att den digitala kontakten ska bli lika naturlig som den är när man vänder sig till bank eller försäkringskassa, säger Hans G Larsson, pressekreterare på Arbetsförmedlingen, till SVT Väst.

GT - 30 sep 19 kl. 10:24

Höstkylan drar in över Västsverige

Har du inte plockat in sommarplantorna och utemöblerna ännu är det dags.Den första riktiga höstkylan är nämligen på ingång, konstaterar SMHI..

Sydsvenskan - 26 sep 19 kl. 14:56

Djurrättsaktivist får sex månaders fängelse

En man i 40-årsåldern döms till sex månaders fängelse för flera brott i samband med en manifestation mot en minkfarm i Västsverige, skriver Hallands Nyheter. Under manifestationen i oktober 2017 skadade han en annan mans hörsel med högt megafonljud, för.

UNT - 26 sep 19 kl. 14:56

Djurrättsaktivist får sex månaders fängelse

En man i 40-årsåldern döms till sex månaders fängelse för flera brott i samband med en manifestation mot en minkfarm i Västsverige, skriver Hallands Nyheter..

Dagens PS - 24 sep 19 kl. 08:38

Nordea: Sverige går mot avmattning

Sverige står inför en avmattning och det drabbar först regioner som Småland och Norrland. Även Stockholms tjänstesektor signalerar en rejäl inbromsning. Det framgår av Nordeas konjunkturrapport Regionala Utsikter.

DN - 23 sep 19 kl. 13:13

Försvunna barnens föräldrar begärs häktade

Rikslarm gick ut sedan en flicka i 10-årsåldern försvunnit från sitt hem i Västsverige.  .

GöteborgsPosten - 21 sep 19 kl. 12:15

Salmonellautbrott i Västsverige kan ha samma smittkälla

36 personer i runt tio olika län har drabbats av ett salmonellautbrott, många i Göteborgsområdet..

BT - 21 sep 19 kl. 05:00

SMHI: ”Ovanligt med stora stormar tidigt på hösten”

1967-1969 drabbades Sveriges tre största befolkningsområden av varsin större storm. En vecka efter septemberstormen träffades Västsverige av ytterligare en storm, och i november drabbades Stockholmsområdet. Hösten 1969 blev därför känd som Orkanernas höst.

BT - 21 sep 19 kl. 05:00

50 år efter stormen växer skogarna igen

För flera skogsägare som upplevde septemberstormen 1969 delades livet upp i ett innan och ett efter. I morgon är det 50 år sedan orkanen drabbade Västsverige. Karl-Åke Lagerqvist var 25 år när stormen härjade i hans skogar utanför Örsås..

Expressen - 20 sep 19 kl. 22:07

”Man kunde få höra att man såg gravid ut”

En osund psykosocial miljö med mobbning, vikthets, och psykisk misshandel. Det slår flera konståkare, före detta och aktiva med meriter från landslag, larm om i en granskning av SportExpressen. – Jag har upplevt väldigt mycket trakasserier.

Sydsvenskan - 20 sep 19 kl. 22:43

Flera till sjukhus efter salmonellautbrott

Ett 30-tal personer har drabbats av salmonella i Västsverige, skriver Skaraborgs Läns Tidning. Det är företrädesvis personer i Göteborgsområdet och i Borås, och de har alla drabbats av samma typ av sjukdomen, vilket tyder på samma smittkälla. Det finns.

DN - 20 sep 19 kl. 22:47

Flera till sjukhus efter salmonellautbrott

Ett 30-tal personer har drabbats av salmonella i Västsverige, skriver  Skaraborgs Läns Tidning..

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 19 kl. 22:43

Flera till sjukhus efter salmonellautbrott

Ett 30-tal personer har drabbats av salmonella i Västsverige, skriver Skaraborgs Läns Tidning. Det är företrädesvis personer i Göteborgsområdet och i Borås, och de har alla drabbats av samma typ av sjukdomen, vilket tyder på samma smittkälla. Det finns.

UNT - 20 sep 19 kl. 22:43

Flera till sjukhus efter salmonellautbrott

Ett 30-tal personer har drabbats av salmonella i Västsverige, skriver Skaraborgs Läns Tidning..

GöteborgsPosten - 20 sep 19 kl. 22:43

Flera till sjukhus efter salmonellautbrott

Ett 30-tal personer har drabbats av salmonella i Västsverige, skriver Skaraborgs Läns Tidning..

GT - 20 sep 19 kl. 20:35

30-tal drabbade av salmonella

Runt 30 personer har på senare tid drabbats av salmonella i Västsverige, skriver SkLT. – Två fall har också rapporterats i Skaraborg men vid hand visade sig att det var en helt annan typ av salmonella, säger smittskyddsläkaren Peter Nohlskog till tidningen..

GT - 20 sep 19 kl. 05:30

Ett halvt stjärnfall är också ett stjärnfall

Rymdsektorn i Västsverige får ta del av budgetmiljonerna.

DN - 19 sep 19 kl. 08:15

15 viltolyckor på två timmar i Västsverige

Under loppet av två timmar har polisen i Region väst tagit emot 15 larm om viltolyckor. – Just i september ökar….

GöteborgsPosten - 03 okt 19 kl. 13:18

Industrin i Västsverige: Färre anställda nästa år

Nästan en fjärdedel av bolagen i Västsverige tror på minskad personalstyrka 2020..

SVT - 15 sep 19 kl. 16:41

Se publikens bilder från ovädret

Höstovädret är på ingång och SMHI varnar under söndagen för mycket hårda vindbyar som dragit in över Västsverige. I bildspelet ovan kan du se bilder på ovädret från SVT:s tittare..

GT - 14 sep 19 kl. 17:16

Nu kommer det regn och blåst – risk för stormbyar

Håll i hatten och ta in utemöblerna! Under helgen drar blåsten in över Västsverige.– Det kan vara tal om mycket hårda vindbyar på 20 till 22 meter per sekund, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm.

GöteborgsPosten - 14 sep 19 kl. 15:42

Stormbyarna ställer till det i Västsverige

Inställda tåg, nedblåsta träd och avstängd trafik på flera håll under söndagen..

Expressen - 13 sep 19 kl. 07:09

Så vill Västtrafik stoppa fuskåkarna

Det ska bli svårare att fuska med biljetterna i kollektivtrafiken i Västsverige.Bland annat kommer Västtrafik uppdatera To Go-appen med flera funktioner som ska försvåra för den som inte vill betala för biljetten, skriver P4 Göteborg. – Man ska ha en giltig biljett när man reser hela tiden och inte köpa den när man råkar se en biljettkontrollant, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för marknad och försäljning på Västtrafik till P4..

GöteborgsPosten - 12 sep 19 kl. 10:11

Här ökar och minskar arbetslösheten i Västsverige

Arbetsförmedlaren Ronald Ramia: "Vi märker att trycket ökar".

Expressen - 11 sep 19 kl. 17:23

Resterna av stormen Dorian drar in över Västsverige

Efter tisdagens kraftiga skyfall och översvämningsproblematik återvänder det ruskiga vädret till Västkusten under kvällen, då resterna från den tropiska stormen Dorian drar in.– Det blir rejält blött, men det är inget emot i går, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Skånskan - 09 sep 19 kl. 12:58

Eslövsbo häktad för våldtäkt mot barn

ESLÖV En Eslövsbo som är i 20-årsåldern har häktats som misstänkt för våldtäkt mot barn. Enligt åklagaren har de misstänka sexbrotten skett vid flera tillfällen under nästan 1,5 års tid.Mannen är folkbokförd på en adress i Eslöv men sexbrotten han misstänks för ska ha skett i två kommuner i Västsverige.

BT - 10 sep 19 kl. 16:51

Många blir utan tilldelning i höstens älgjakt

49 licensområden i Västsverige står utan tilldelning när älgjakten startar om drygt en månad. 13 av dem finns i Sjuhärad. Det beror på en administrativ miss av licensområdena – och att länsstyrelsen inte skickade ut någon påminnelse om rapportering i år..

SR - 09 sep 19 kl. 17:36

Säpo-utpekad man släppt i väntan på utvisning

Den tidigare ägaren och huvudmannen till en friskola i Västsverige har släppts på fri fot men han ska fortfarande betraktas som ett säkerhetshot och bör utvisas. Det skriver Migrationsöverdomstolen i ett yttrande till regeringen..

SR - 09 sep 19 kl. 12:55

Allt fler båtmotorer stjäls – och förs ut ur landet

Allt fler båtmotorer stjäls i Stockholm och Västsverige, enligt Brottsförebyggande rådets statistik från våren..

Expressen - 06 sep 19 kl. 06:00

Socialchefens sexköp leder till lyxfastighet i London

Den västsvenske socialchefen kontaktade prostituerade för sex – på en av landets största kopplerisajter. Bara från Västsverige har sajten över 450 annonser. Men polisen står maktlös inför koppleriverksamheten på nätet där spåren leder till en fashionabel 1800-talsfastighet i centrala London.

Expressen - 05 sep 19 kl. 06:42

Flera nya bilbränder i Västsverige i natt

Under natten till onsdagen brandskadades åtta bilar på tre olika platser i Trollhättan.Sent i går kväll brandskadades ytterligare två.Då såg ett vittne två personer lämna platsen bärandes på en dunk.

GT - 04 sep 19 kl. 17:46

Cykla hela vägen från Kungälv till Göteborg

Sträckan mellan Rödbo och Kärra kommer snart att få en gång- och cykelväg.Det innebär att du tryggt och säkert kan cykla hela vägen mellan Göteborg och Kungälv.– Västsverige växer och det är då mycket viktigt att ha en region där resor och transporter är tillgängliga för alla, säger Martin Abelsson, projektledare vid Trafikverket..

BT - 03 sep 19 kl. 19:44

Västsverige: Mio-anställda stängs av efter hånfullt tv-klipp

En film som spelats in av tre anställda i en av möbelföretaget Mios butiker har väckt kritik och starka känslor på sociala medier, skriver Expressen..

GT - 03 sep 19 kl. 13:46

Ännu ett rekord för GT.se – klart störst i Västsverige

Västsveriges ledande nyhetsapp växer så det knakar.GT har nu 79 procent av marknadsandelarna i mobilen mot GP:s 21 procent.– Den är käck, jag brukar läsa den till och från jobbet, säger läsaren Anneli Utberg om GT:s app.

Expressen - 03 sep 19 kl. 14:09

Polisen hittar fler bordeller i Västsverige

Andelen lägenhetsbordeller ökar, enligt polisen är det en följd av den ökande andrahandsuthyrningen. I ett pressmeddelande på polisens hemsida beskriver de ett nyligt ingripande med en lägenhetsbordell i Göteborg.  – Vi rapporterar alltid köp av sexuell tjänst.

GT - 02 sep 19 kl. 07:53

Sex personer åtalas efter bilbränderna

Kvällen den 13 augusti förra året stod ett 80-tal bilar i lågor runtom i Västsverige. Majoriteten av bilarna som brann stod vid Frölunda Torg i Göteborg. Nu, drygt ett år senare är utredningen klar och åklagaren Mats Ihlbom har åtalat tre män för grov skadegörelse och våldsamt upplopp och tre män för medhjälp till grov skadegörelse.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.