Västra Götalandsregionen

Friday, 24 January, 22:25

Nyheter om Västra Götalandsregionen

Sortering: Relevans | Senaste
Dagen - 03 jan 20 kl. 16:31

Sorggrupper inom Bräcke diakoni hotas

Avtal med Västra Götalandsregionen gick ut vid årsskiftet - oklart om det blir något nytt avtal..

Dagen - 03 jan 20 kl. 16:31

Sorggrupper inom Bräcke diakoni hotas

Avtal med Västra Götalandsregionen gick ut vid årsskiftet - oklart om det blir något nytt avtal..

GT - 23 dec 19 kl. 05:30

Skriv ut recept mot ensamhet

I Sverige saknar 10 procent av kvinnorna och 17 procent av männen en nära vän. Det motsvarar nästan en miljon svenskar. Västra Götalandsregionen och Göteborg Stad är en nyckelspelare mot ofrivillig ensamhet, skriver Karin Pleijel (MP) och Ulrika Frick (MP)..

Dagens Medicin - 19 dec 19 kl. 13:58

Primärvårdsdirektör kritisk till politikerbeslut

Utredningen som ligger till grund för politikernas beslut om att utfärda sanktionsavgifter mot 22 vårdcentraler i Västra Götalandsregionen är okunnig och saknar betydande underlag. Det menar Marie-Lousie Gefvert, primärvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen, VGR. .

Dagens Medicin - 20 dec 19 kl. 13:40

Larm om osäkra utskrivningar från Näl

Meningen var att vården av sköra äldre skulle bli bättre i och med den nya samverkanslagen. Men i Västra Götalandsregionen vittnar personal inom kommun och primärvård om att det blivit sämre. Bara i år har det kommit in över 70 avvikelserapporter från Trollhättans kommun riktade mot Norra Älvsborgs länssjukhus..

GT - 17 dec 19 kl. 05:30

Lista inte patienter hos ST-läkare från första dagen

Det är mycket glädjande att Västra Götalandsregionen vill premiera kontinuitet i primärvården genom att fördela statsbidrag till systemet med fasta läkarkontakter. Dock måste mängden patienter diskuteras, skriver Jakob Nylén vid Västra Götalands läkarförening Agneta Sikvall vid Svenska Distriktsläkarföreningen i Västra Götaland..

BT - 17 dec 19 kl. 15:31

Snart höjer Västtrafik biljettpriserna

Västtrafiks biljettpriser ändras 5 januari 2020. För boråsarna blir höjningen något lägre än för andra delar av Västra Götalandsregionen..

Dagens Medicin - 17 dec 19 kl. 13:59

Kritiserad larmcentral får vara kvar

Sjukvårdens larmcentral i Västra Götalandsregionen har haft problem att klara sitt uppdrag. Trots det sade en oenig regionstyrelse i dag nej till att lägga ned verksamheten..

GöteborgsPosten - 17 dec 19 kl. 13:00

Låt folkhögskolans arbete mot extremism stanna i regionen

Arbetet mot extremism blir starkare inom en folkhögskola ägd av Västra Götalandsregionen, än i händerna på en nystartad förening..

UT - 10 dec 19 kl. 05:00

Debatt: Kostsam besparing i Fristad

Folkhögskoleförvaltningen i Västra Götalandsregionen har under senhösten presenterat ett förslag på åtgärder för att nå en budget i balans. Vår skola är den som dras med ett kraftigt underskott, detta är till stor del beroende på en väldigt hög hyra för lokaler..

GT - 09 dec 19 kl. 05:30

Förstår de blågröna hur viktiga folkhögskolorna är?

Det moderatledda blågröna styret i Västra Götalandsregionen skjuter frågan om folkhögskolornas framtid framför sig. Folkhögskolorna väntar på svar skriver vänsterpartisterna Eva Olofsson, Marjan Garmroudi och Jan Alexandersson..

SR - 07 dec 19 kl. 09:26

Lunds historiska museum vill rädda hotad samling

Lunds historiska museum erbjuder sig att ta emot de mänskliga kvarlevor som Västarvet i Västra Götalandsregionen beslutat att ta bort ur samlingarna..

BT - 04 dec 19 kl. 17:44

Försök med närakut på lasarettet i Skene förlängs

Försöket med en närakut i Skene förlängs till 15 augusti 2020. Under våren kommer politikerna ta ställning till om den och tre andra närakuter i Västra Götalandsregionen ska permanentas eller avvecklas..

Expressen - 03 dec 19 kl. 13:46

3 000 blodgivare behövs i Göteborg före julafton

I Västra Götalandsregionen är blodlagren oroväckande låga.Nu söker blodcentralerna efter blodgivare före jul – och i Göteborg behövs 3 000 blodgivare, enligt ett pressmeddelande från GeBlod..

BT - 01 dec 19 kl. 06:57

Borås stads betalningar till Kvalitetsflytt: 10 000 varje arbetsdag – i fyra år

Hells Angels-kopplade Kvalitetsflytt har fakturerat Borås stad i snitt 10 000 kronor varje arbetsdag i över fyra år. Företaget har anlitats av kommuner och regioner över hela Sverige. I Borås och Västra Götalandsregionen har mer än elva miljoner av skattebetalarnas pengar gått till företaget..

SR - 01 dec 19 kl. 03:00

Forskare protesterar mot gallring av mänskliga kvarlevor

Forskare från hela världen protesterar mot utgallringen av mänskliga kvarlevor som Västarvet i Västra Götalandsregionen beslutat om. Oersättliga vetenskapliga värden går förlorade, menar kritikerna..

GT - 29 nov 19 kl. 05:30

Detta borde samtliga chefer i VGR få som julklapp

Att destruera offentliga handlingar är ett grundlagsbrott. Västra Götalandsregionen borde fylla sina chefers julstrumpor med ett viktigt dokument..

GöteborgsPosten - 27 nov 19 kl. 21:26

Högsta chefen inom Västra Götalandsregionen: "Jag trodde inte det var sant"

Larmcentralschefens agerande bryter mot reglerna, enligt regiontoppen..

BT - 25 nov 19 kl. 17:18

Marks svar om 156:an – vill inleda samtal om medfinansiering

Marks kommun vill inleda samtal med Trafikverket och Västra Götalandsregionen om en eventuell medfinansiering av en utbyggnad av 156:an. Beslutet klubbades av politikerna i kommunstyrelsen under måndagen och finns med i det svar som kommunen nu skickar till Trafikverket. – Jag hoppas att diskussionerna kan komma igång till våren, säger Lisa Dahlberg (S)..

GT - 20 nov 19 kl. 08:59

Nu är det dags för influensavaccin

På tisdagen drog den årliga influensavaccineringen i Västra Götaland i gång.Enligt Peter Ulleryd, biträdande smittskyddsläkare på Västra Götalandsregionen är det viktigt att främst riskgrupperna vaccinerar sig.– De som är de viktigaste är personer som riskerar att bli allvarligt sjuka i influensa, säger han.

Computer Sweden - 12 nov 19 kl. 14:42

Värsta krisen över för VGR – Atea och HP tiger om storkraschen


Den värsta krisen är över, men problemen med de kraschade HP-datorerna försatte Västra Götalandsregionen i stabsläge i nästan en veckas tid..

Dagens Medicin - 11 nov 19 kl. 11:50

Datorhaveriet: ”Det är leverantörens ansvar”

Datorerna som havererat i Västra Götalandsregionen ska klara användning i fyra år enligt leverantörens garanti. – De är specificerade för att klara verksamhetens krav, säger Lars Loftäng, avdelningschef för koncerninköp..

Expressen - 07 nov 19 kl. 23:31

Hundratals hårddiskar i krasch på sjukhus

Sjukhusens hårddiskar är så slitna att de kraschar. Haveriet inom Västra Götalandsregionen började redan i somras men har eskalerat under den senaste veckan på regionens sjukhus..

GöteborgsPosten - 07 nov 19 kl. 18:22

Hundratals hårddiskar i krasch på sjukhus

Sjukhusens hårddiskar är så slitna att de kraschar. Haveriet inom Västra Götalandsregionen började redan i somras men har eskalerat under den senaste veckan på regionens sjukhus..

Computer Sweden - 07 nov 19 kl. 15:46

Sjukhus i stabsläge – hårddiskkraschar orsakar kaos


En epidemi av hårddiskkraschar har drabbat Västra Götalandsregionen och sjukhusen i Trollhättan och Uddevalla har utlöst stabsläge. Totalt handlar det om drygt 2 000 kraschade datorer..

Dagens Medicin - 07 nov 19 kl. 12:19

NU-sjukvården i stabsläge

Hundratals datorer har kraschat på flera sjukhus i Västra Götalandsregionen. Sjukhusen i Trollhättan och Uddevalla har gått upp i stabsläge..

Sydsvenskan - 07 nov 19 kl. 11:50

Sjukhus i stabsläge när datorer kraschar

Datorerna på flera sjukhus inom Västra Götalandsregionen kraschar. Bara den senaste veckan har 900 hårddiskar lagt av. NU-sjukvården i Norra Älvsborg och Uddevalla har beordrat stabsläge.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 19 kl. 11:50

Sjukhus i stabsläge när datorer kraschar

Datorerna på flera sjukhus inom Västra Götalandsregionen kraschar. Bara den senaste veckan har 900 hårddiskar lagt av. NU-sjukvården i Norra Älvsborg och Uddevalla har beordrat stabsläge.

UNT - 07 nov 19 kl. 11:50

Sjukhus i stabsläge när datorer kraschar

Datorerna på flera sjukhus inom Västra Götalandsregionen kraschar..

DN - 07 nov 19 kl. 11:08

Tusentals datorer kraschar – NU-sjukvården i stabsläge

Krasch, krasch, krasch – krasch! Hårddiskar i tusentals datorer i verksamheter inom hela Västra Götalandsregionen….

Expressen - 07 nov 19 kl. 08:05

Sjukhuset fick ner sjukskrivningarna

I projektet ”arbetsmiljösatsningen” vill Västra Götalandsregionen få ner antalet sjukskrivningar och förbättra arbetsmiljön. Ett av sjukhusen som arbetat med detta är Kungälvs sjukhus – där man nu upplever en stor skillnad, skriver P4 Göteborg.– Definitivt.

BT - 04 nov 19 kl. 22:07

”Vi har inte haft en enda incident”

Sprututbytesmottagningen på Säs i Borås blir den fjärde i Västra Götalandsregionen. På Skaraborgs sjukhus i Skövde har redan hunnit skaffa sig värdefull erfarenhet..

Alingsås tidning - 30 okt 19 kl. 05:30

Spelberoende tema på Psykiatrins dag

Spelberoende står i fokus på Psykiatrins dag 2019.
– Det är ett aktuellt tema som vi inte har haft tidigare, säger Tine Flodwall, på Västra Götalandsregionen.
Psykiatrins dag, som hålls för att uppmärksamma Världsdagen för psykisk hälsa, ordnas av Alingsås kommun och psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Alingsås.

UT - 31 okt 19 kl. 04:00

Debatt: Bra tänder ska inte vara en klassfråga

En majoritet av Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen har fattat beslut om att 24-åringars rätt till fri tandvård ska upphöra. Det är milt sagt anmärkningsvärt..

Dagens Medicin - 25 okt 19 kl. 14:08

Tidigare igångsättning i VGR

Snart ändrar Västra Götalandsregionen sina rutiner för när en förlossning ska sättas i gång. Men den framflyttade gränsen förväntas bli en utmaning för vården.    .

GT - 25 okt 19 kl. 12:13

Försämra inte ungas möjlighet till tandhälsa

M, L, C, KD, MP och SD sänker åldersgränsen för gratis tandvård barn och ungdomar i Västra Götalandsregionen till 23 år. En god munhälsa är bevisat viktigt för att motverka och lindra en rad sjukdomar, skriver Håkan Linnarsson (S) och Linnéa Wall (S)..

Skånskan - 24 okt 19 kl. 19:20

Ett steg närmare privatisering

Skåne
Ännu ett steg mot en privatisering av den palliativa specialvårdsenheten i Malmö togs på torsdagens möte i Primärvårdsnämnden. Detta trots en massiv kritik från personalen, och att den egna utredningen pekar på många problem och risker.
Socialdemokraterna menar att det borgerliga styret vill privatisera till varje pris medan primärvårdsnämndens ordförande Birte Sandberg (C) säger att Alliansen bara vill gå vidare med att utreda en privatisering.

Dagens Medicin - 23 okt 19 kl. 06:00

Mer stabilitet med vårdsamordnare

Nöjdare patienter, kortare sjukskrivningar och personal som upplever jobbet som mer meningsfullt. Nu breddinförs funktionen vårdsamordnare i Västra Götalandsregionen efter en lyckad start..

Dagens Medicin - 21 okt 19 kl. 12:06

Skaraborgsmodellen knakar – ska ses över

Västra Götalandsregionen har svårt att rekrytera läkare till nya närsjukvårdsteam i regionen. På Skaraborgs sjukhus är läget kritiskt sedan samtliga teamläkare sagt upp sig. Nu planeras ett krismöte där modellen ska ses över..

Cornucopia - 21 okt 19 kl. 11:04

Höga planer i Göteborg

I Göteborg har man höga planer, vilket som vanligt är ett tecken på att konjunkturen toppat ur. Som bekant kommer alla skyskrapor (ett relativt begrepp) ut när konjunkturen toppat, på grund av ledtiderna för dessa projekt.
Nej, inte den typen av hög.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.