Västra Götalandsregionen

Friday, 28 February, 11:52

Nyheter om Västra Götalandsregionen

Sortering: Relevans | Senaste
Nyteknik - 07 feb 20 kl. 07:28

Oron ökar: ”Vartannat samtal till Vårdguiden handlade om coronaviruset”

Sjukvårdsrådgivningen i Västra Götaland och Gävleborg har fått många samtal om coronaviruset under de senaste dagarna, rapporterar lokala medier. Så pass många att Västra Götalandsregionen förstärker personalstyrkan på telefontjänsten, skriver Göteborgs-Posten..

PrivataAffärer - 07 feb 20 kl. 11:02

Investera i bolaget som ska lösa vårdkrisen

Faktaruta – Det här är Frisq: Vad är Frisq? Ett SaaS-bolag för vården. Vad är Frisq:s intäktsmodell?

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 20 kl. 19:33

Coronavirus tvingar Vårdguiden extrajobba

Sjukvårdsrådgivningen i Västra Götaland och Gävleborg har fått många samtal om coronaviruset under de senaste dagarna, rapporterar lokala medier. Så pass många att Västra Götalandsregionen förstärker personalstyrkan på telefontjänsten, skriver Göteborgs.

BT - 05 feb 20 kl. 21:03

Rise utreder nya regler för att bygga svala bostäder

Det är inne att bygga hus i svart och med glas i fasaderna. Men med fler värmeböljor måste det till ett omtänk om inomhusklimatet ska vara uthärdligt under heta sommardagar i framtiden. Västra Götalandsregionen och den svenska byggbranschen ger nu Rise i Borås uppdraget att öka kunskapen om vad som behöver göras..

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 20 kl. 16:32

Mässlingsfall upptäckt i Borås

En person vårdas för mässlingen på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Det handlar om en vuxen, ovaccinerad person som smittats utomlands, uppger Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande. Sjukhuset jobbar nu intensivt med att hitta och informera anhö.

Sydsvenskan - 05 feb 20 kl. 16:32

Mässlingsfall upptäckt i Borås

En person vårdas för mässlingen på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Det handlar om en vuxen, ovaccinerad person som smittats utomlands, uppger Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande. Sjukhuset jobbar nu intensivt med att hitta och informera anhö.

BT - 05 feb 20 kl. 14:52

Klart: Nu ska män börja kallas på prover – som kan avslöja cancer

Nu är det klart: Västra Götalandsregionen inför PSA-prov för män i åldern 50-70..

BT - 05 feb 20 kl. 13:13

Efter datahaveriet - 20 000 hårddiskar byts ut

Varför så många diskkrascherna drabbade Västra Götalandsregionen i höstas förblir ett mysterium. Nu ska nästan 20 000 diskar bytas ut..

Dagens Medicin - 05 feb 20 kl. 11:01

Praktikertjänst vill stänga vårdcentral

Dålig ekonomi och svårigheter att rekrytera fast personal gör att Praktikertjänst vill stänga en av sina vårdcentraler i Västra Götalandsregionen. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande..

BT - 04 feb 20 kl. 17:33

Efter avslöjandet: Närhälsan stoppar efterlängtat test

Västra Götalandsregionen har stoppat en mångmiljonaffär om ett nytt digitalt verktyg. Det har tvingat Närhälsan att dra i nödbromsen för test på vårdcentraler i Borås och Skene. – Hela situationen är frustrerande, säger Marie-Louise Gefvert, chef för Närhälsan i VG-regionen..

Dagens Medicin - 04 feb 20 kl. 13:16

Skaraborgs sjukhus stoppar Disc-utbildningar

Skaraborgs sjukhus väljer nu att stoppa pseudovetenskapliga utbildningar för läkare. Detta efter att Västra Götalandsregionen utsetts till ”Årets förvillare” tillsammans med tre andra regioner av föreningen Vetenskap och Folkbildning..

GT - 03 feb 20 kl. 23:04

Jätteaffär stoppas av regionen – påstådd riggad upphandling

Västra Götalandsregionen har valt att stoppa en jätteaffär kring ett nytt digitalt verktyg för offentliga vårdcentraler.Detta sedan ”Uppdrag granskning” tidigare avslöjat att upphandlingen, värd mer än en halv miljard, kan vara riggad..

Dagens Medicin - 03 feb 20 kl. 14:01

Ingen förklaring till datorhaverier i VGR

Det har inte gått att hitta någon orsak till höstens diskkrascher i Västra Götalandsregionen, VGR. Det skriver Computer Sweden. .

Computer Sweden - 03 feb 20 kl. 13:08

VGR byter ut 20 000 diskar efter mystiska krascherna – Atea tar smällen


De massiva diskkrascherna i Västra Götalandsregionen i höstas förblir ett mysterium. Nyligen avbröts felsökningen utan att man hittat rotorsaken. Men alla 19 400 diskar i den berörda datormodellen byts ut..

IDG - 03 feb 20 kl. 13:08

VGR byter ut 20 000 diskar efter mystiska krascherna – Atea tar smällen


De massiva diskkrascherna i Västra Götalandsregionen i höstas förblir ett mysterium. Nyligen avbröts felsökningen utan att man hittat rotorsaken. Men alla 19 400 diskar i den berörda datormodellen byts ut..

Expressen - 29 jan 20 kl. 14:41

Över 4 000 väntar – på rätt tandvård

Sju kliniker i Storgöteborg har över ett års väntetid för nya patienter i Folktandvården.I Västra Götalandsregionen fattas många tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor, rapporterar P4 Göteborg.– Hela tandvårdsbranschen kommer att ha det här problemet under lång tid framöver, säger Anders Ljungné, tandvårdschef i Västra Götaland, till kanalen..

GT - 28 jan 20 kl. 16:51

Läkaren: Så förbereder sig västsvenska vården

Ännu har inget fall av Coronavirus bekräftats i Västsverige.Men vården är förberedd för om det skulle ske.– Det är viktigt att isolera smittan om någon visar symptom, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare på Västra Götalandsregionen..

Cornucopia - 22 jan 20 kl. 13:04

AT-läkarrankningen 2019: Eksjö bäst, Sollefteå sämst - storstadsregionerna i bottenskiktet

Sveriges yngre läkares förening (Sylf) publicerar varje år AT-rankningen, dvs rapporterande läkare under AT-tjänstgörings betyg på AT-tjänsten. Bäst i landet är Höglandssjukhuset i Eksjö, och sämst är Sollefteå sjukhus. Tydligt är också generell frånvaro av storstadsregioner i toppskiktet, undantaget Kungälvs sjukhus, medan storstadsregionerna oftast hittas i bottenskiktet.

Dagens Medicin - 14 jan 20 kl. 13:04

Ny enhet ska korta vårdköer

Västra Götalandsregionen tar ett halländskt grepp för att korta vårdköer och klara vårdgarantin..

Expressen - 10 jan 20 kl. 10:29

Sjukhusbyggen stoppas – nota för ingenting: 62 miljoner

Samtidigt som Västra Götalandsregionen skär ner i verksamheterna har 62 miljoner pumpats in i fyra stora byggprojekt – som aldrig blev av.Ett nytt p-hus vid Östra sjukhuset i Göteborg, ett nytt specialistsjukhus i Frihamnen och en ombyggnation av mottagningsdelen på Skaraborgs sjukhus hör till långt gångna byggplaner som stoppats av politikerna.– Det är olyckligt att det har gått så långt i vissa av de här projekten innan man har tänkt om och lagt ner så mycket kostnader i onödan, säger Carl Öhrman, vid Västra Götalandsregionens koncernkontor..

Expressen - 02 feb 20 kl. 23:07

Koldioxidbudget på gång i Västra Götaland

Västra Götalandsregionen vill minska utsläppen.En koldioxidbudget utreds nu, rapporterar GP..

Dagen - 03 jan 20 kl. 16:31

Sorggrupper inom Bräcke diakoni hotas

Avtal med Västra Götalandsregionen gick ut vid årsskiftet - oklart om det blir något nytt avtal..

Dagen - 03 jan 20 kl. 16:31

Sorggrupper inom Bräcke diakoni hotas

Avtal med Västra Götalandsregionen gick ut vid årsskiftet - oklart om det blir något nytt avtal..

GT - 23 dec 19 kl. 05:30

Skriv ut recept mot ensamhet

I Sverige saknar 10 procent av kvinnorna och 17 procent av männen en nära vän. Det motsvarar nästan en miljon svenskar. Västra Götalandsregionen och Göteborg Stad är en nyckelspelare mot ofrivillig ensamhet, skriver Karin Pleijel (MP) och Ulrika Frick (MP)..

Dagens Medicin - 19 dec 19 kl. 13:58

Primärvårdsdirektör kritisk till politikerbeslut

Utredningen som ligger till grund för politikernas beslut om att utfärda sanktionsavgifter mot 22 vårdcentraler i Västra Götalandsregionen är okunnig och saknar betydande underlag. Det menar Marie-Lousie Gefvert, primärvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen, VGR. .

Dagens Medicin - 20 dec 19 kl. 13:40

Larm om osäkra utskrivningar från Näl

Meningen var att vården av sköra äldre skulle bli bättre i och med den nya samverkanslagen. Men i Västra Götalandsregionen vittnar personal inom kommun och primärvård om att det blivit sämre. Bara i år har det kommit in över 70 avvikelserapporter från Trollhättans kommun riktade mot Norra Älvsborgs länssjukhus..

BT - 23 jan 20 kl. 13:51

Västra Götaland vägrar ge upp om tåget: ”Vill ha tre stationer”

Regional pendling på en ny järnväg mellan Borås och Göteborg är inte statens första prioritering. Men det är det för Västra Götalandsregionen, som inte gett upp ambitionen att få stopp i Bollebygd, Landvetter södra och Mölnlycke om den byggs..

GT - 17 dec 19 kl. 05:30

Lista inte patienter hos ST-läkare från första dagen

Det är mycket glädjande att Västra Götalandsregionen vill premiera kontinuitet i primärvården genom att fördela statsbidrag till systemet med fasta läkarkontakter. Dock måste mängden patienter diskuteras, skriver Jakob Nylén vid Västra Götalands läkarförening Agneta Sikvall vid Svenska Distriktsläkarföreningen i Västra Götaland..

BT - 17 dec 19 kl. 15:31

Snart höjer Västtrafik biljettpriserna

Västtrafiks biljettpriser ändras 5 januari 2020. För boråsarna blir höjningen något lägre än för andra delar av Västra Götalandsregionen..

Dagens Medicin - 17 dec 19 kl. 13:59

Kritiserad larmcentral får vara kvar

Sjukvårdens larmcentral i Västra Götalandsregionen har haft problem att klara sitt uppdrag. Trots det sade en oenig regionstyrelse i dag nej till att lägga ned verksamheten..

GöteborgsPosten - 17 dec 19 kl. 13:00

Låt folkhögskolans arbete mot extremism stanna i regionen

Arbetet mot extremism blir starkare inom en folkhögskola ägd av Västra Götalandsregionen, än i händerna på en nystartad förening..

UT - 10 dec 19 kl. 05:00

Debatt: Kostsam besparing i Fristad

Folkhögskoleförvaltningen i Västra Götalandsregionen har under senhösten presenterat ett förslag på åtgärder för att nå en budget i balans. Vår skola är den som dras med ett kraftigt underskott, detta är till stor del beroende på en väldigt hög hyra för lokaler..

GT - 09 dec 19 kl. 05:30

Förstår de blågröna hur viktiga folkhögskolorna är?

Det moderatledda blågröna styret i Västra Götalandsregionen skjuter frågan om folkhögskolornas framtid framför sig. Folkhögskolorna väntar på svar skriver vänsterpartisterna Eva Olofsson, Marjan Garmroudi och Jan Alexandersson..

SR - 07 dec 19 kl. 09:26

Lunds historiska museum vill rädda hotad samling

Lunds historiska museum erbjuder sig att ta emot de mänskliga kvarlevor som Västarvet i Västra Götalandsregionen beslutat att ta bort ur samlingarna..

BT - 04 dec 19 kl. 17:44

Försök med närakut på lasarettet i Skene förlängs

Försöket med en närakut i Skene förlängs till 15 augusti 2020. Under våren kommer politikerna ta ställning till om den och tre andra närakuter i Västra Götalandsregionen ska permanentas eller avvecklas..

Expressen - 03 dec 19 kl. 13:46

3 000 blodgivare behövs i Göteborg före julafton

I Västra Götalandsregionen är blodlagren oroväckande låga.Nu söker blodcentralerna efter blodgivare före jul – och i Göteborg behövs 3 000 blodgivare, enligt ett pressmeddelande från GeBlod..

BT - 01 dec 19 kl. 06:57

Borås stads betalningar till Kvalitetsflytt: 10 000 varje arbetsdag – i fyra år

Hells Angels-kopplade Kvalitetsflytt har fakturerat Borås stad i snitt 10 000 kronor varje arbetsdag i över fyra år. Företaget har anlitats av kommuner och regioner över hela Sverige. I Borås och Västra Götalandsregionen har mer än elva miljoner av skattebetalarnas pengar gått till företaget..

SR - 01 dec 19 kl. 03:00

Forskare protesterar mot gallring av mänskliga kvarlevor

Forskare från hela världen protesterar mot utgallringen av mänskliga kvarlevor som Västarvet i Västra Götalandsregionen beslutat om. Oersättliga vetenskapliga värden går förlorade, menar kritikerna..

GT - 29 nov 19 kl. 05:30

Detta borde samtliga chefer i VGR få som julklapp

Att destruera offentliga handlingar är ett grundlagsbrott. Västra Götalandsregionen borde fylla sina chefers julstrumpor med ett viktigt dokument..

GöteborgsPosten - 27 nov 19 kl. 21:26

Högsta chefen inom Västra Götalandsregionen: "Jag trodde inte det var sant"

Larmcentralschefens agerande bryter mot reglerna, enligt regiontoppen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.