Välplanerat

Friday, 19 April, 23:25

Nyheter om Välplanerat

Sortering: Relevans | Senaste
Världen Idag - 15 mar 19 kl. 10:27

49 döda i ”välplanerat” terrordåd i Nya Zeeland

49 personer har skjutits ihjäl i en attack mot två moskéer i staden Christchurch i Nya Zeeland. Tre personer har gripits. En av dem är australisk medborgare som beskrivs som en högerextrem terrorist.

GT - 28 jan 19 kl. 06:00

Hannas mardröm på BB: ”Inställd på att dö”

Allt kändes Välplanerat inför nedkomsten av Hanna och Richard Sundlers tvillingar.Men förlossningen förvandlades till en långdragen mardröm.– Jag var helt inställd på att dö under förlossningen, berättar Hanna.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 20:43

Upplevelsecenter i tomma butikslokaler

Malmö Miljöer med pirater, dinosaurier och minigolf i effektbelysta rum håller på att växa fram i de tomma butikslokalerna i köpcentrumet Entré vid Värnhemstorget.
Andra våningen förvandlas till ett upplevelsecenter med sex olika koncept.Bakom alla satsningarna står företaget Entre-tainment.

YA - 11 feb 19 kl. 16:25

Vänstern i nya kläder

Socialdemokraterna har fått sin egen interna oppositionsklubb. Smart och Välplanerat..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 17:17

Nya hyresgäster flyttar in

LUND Nu flyttar de första hyresgästerna in i det nya kvarteret Dokumentet i centrala Lund.
Totalt 115 hyreslägenheter planeras i LKF:s nya bostadshus.– Det blev verkligen en wowkänsla att få se vår nybyggda lägenhet.

Skånskan - 06 okt 18 kl. 07:00

SD-veteraner utsatta för kupp

ESLÖV Interna stridigheter splittrar Sverigedemokraterna i Eslöv. Enligt Göran Granberg i SD ska han och flera andra tungviktare i partiet blivit utsatta för en kupp. Han uppger att en riksombudsman nu ska skickas till Eslöv för att medla i konflikten.

YA - 04 okt 18 kl. 21:00

Trädröjning i Norrskog upprör närboende

Ett Välplanerat ingrepp för att bevara stora naturvärden, enligt länsstyrelsen. Skövling och total förödelse, anser de boende. Det råder delade meningar om det röjningsarbete som just nu pågår i Norrskog vid Havberg..

Kristianstadsbladet - 19 aug 18 kl. 15:15

Organisten om bröllopet: Ett väldigt välplanerat arrangemang

Kalle Engqvist, organist i Heliga Trefaldighets kyrka, kan lägga en stor kyrkospelning till handlingarna..

NSD - 02 aug 18 kl. 20:12

Välplanerat mord eller desperat skott?

Siktade han och sköt med berått mod offret i huvudet?.

Skånskan - 27 maj 18 kl. 05:30

Svedalas högsta hus får arkitekturpriset

SVEDALA Det elva våningar höga huset skapade minst sagt diskussioner innan det stod klart.
Nu, fyra år senare, tilldelas Svedalas högsta hus Segestrand kommunens arkitekturpris.– Ja, det är väl lite av en upprättelse efter alla diskussioner som var inför att det skulle byggas.

SmålandsPosten - 27 apr 18 kl. 11:49

Stort inbrott på mjölkgård – ”värden över 100 000 kronor”

Maskiner, möbler och verktyg för över 100 000 kronor stals från Dansjö gård under torsdagen. – Det måste ha varit Välplanerat, säger Joachim Aaby-Ericsson..

Kristianstadsbladet - 25 jan 18 kl. 22:30

KIK redo för roadtrip – tar flyget norrut

Serieledaren i allettan södra, Kristianstads IK, är redo för trippen norrut. – Det är väldigt Välplanerat, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson..

Dagensanalys.se - 24 nov 17 kl. 09:23

Här är vinnaren av årets PR-kampanj i sociala medier

Under årets gala för alla PR-byråer, Spinn-galan, delades det ut en massa guld och silver. Flesta priser fick PR-byrån Jung som dominerade scenen. Årets kampanj i sociala medier:
Guld – Oddsets partiska kommentatorer – Svenska Spel/Oddset – Jung Relations/DDB
Motivering: Genom att kasta objektiviteten i papperskorgen, och låta känslorna styra, har Årets vinnare tagit second screen användandet in i matchen.

Alingsås tidning - 23 sep 17 kl. 05:30

Teorin: Klättrade in i lastbil under färd

Stöldförsöket ur en lastbil i Vårgårda under förra veckan tros ha varit av det mer spektakulära slaget. Åklagarens teori är att gärningsmän har klättrat in i lastbilen under färd på E20. Det var natten till lördagen i förra veckan som fyra män greps av polis för ett stöldförsök ur en lastbil utmed E20 i Vårgårdatrakten.

GöteborgsPosten - 17 jul 17 kl. 12:02

Så krattar vi manegen för terrorn

I dagarna var det årsdagen av Nice, när en man med berått mod utförde ett Välplanerat och sadistiskt våldsbrott i sin religions namn. Ändå är många journalister oerhört engagerade i att försöka hitta andra anledningar till terrordådet, skriver Marcus Birro, författare..

YLE - 11 maj 17 kl. 05:25

I köket tror man på cook and chill

I Jakobstad gick man in för metoden cook and chill vid årsskiftet. Efter omställningen har man fått kritik för varierande kvalitet på maten. Men både från chefshåll och i köket tror man på metoden.

UT - 27 mar 17 kl. 08:33

Det här ska eleverna göra

Tingsholmselevernas Europaresa sträcker sig över fem dagar. Det blir undervisning under bussresorna och väl framme möts de av ett Välplanerat program..

YLE - 22 feb 17 kl. 15:18

Med VM i Lahtis är det dags att vända blad

VM i skidåkning inleds i Lahtis i dag, men hur stort är såret efter dopningsskandalen år 2001? Vi frågar skidtränaren Henrik Byggmästar. VM och Lahtis alltså, två ord som säkert får många att tänka på den största dopningsskandalen i finländsk idrottshistoria.

Jönköpingsnytt - 17 feb 17 kl. 09:30

Ägaren: "Det ställer till det"

Inbrottet på Modelinn i Mullsjö i natt var förmodligen Välplanerat.
– De visste vad de ville ha, de hade egentligen gått rakt in och stulit herrjeans, säger Malin Cederwall som äger butiken..

Cornucopia - 20 feb 17 kl. 12:54

Foton: Ett spanskt grindsamhälle

När man likt för bostadsrättsföreningslägenhetshus eller många centrala hyreshus gör tillgången till ett villa- eller radhusområde beroende av koder eller nycklar, så kallas det för grindsamhälle (eng gated community). Nedan följer en serie bilder från ett spanskt sådant.
Fem (snart sex) spanska grindsamhällen på Teneriffa.

GöteborgsPosten - 06 feb 17 kl. 22:00

Urban Cribs svarar på kritiken: "Gick från välplanerat till kaos"

Urban Cribs ledning är medveten om klagomålen från de boende. Samtidigt vill man inte ta på sig fullt ansvar. – Vi är inga experter på stålkonstruktioner, vi är ju vanliga gubbar, säger Vd och projektledare Christian Klausson..

YLE - 19 nov 16 kl. 15:31

Anrik fabriksmiljö på Brändö ska inte gå förlorad

Det har snart gått 90 år sedan Vasa tvålfabrik byggdes. Efter ägarbytet på 80-talet har fabriksbyggnaden inhyst bland annat konstnärer och företag i 30 år. - Jag inser att byggnaden troligtvis kommer att rivas men ännu finns det lite hopp, säger länskonstnären Jimmy Pulli.

YLE - 19 nov 16 kl. 15:31

Anrik fabriksmiljö i Brändö ska inte gå förlorad

Det har snart gått 90 år sedan Wasa tvålfabrik byggdes. Efter ägarbytet på 80-talet har fabriksbyggnaden inhyst bland annat konstnärer och företag i 30 år. - Jag inser att byggnaden troligtvis kommer att rivas men ännu finns det lite hopp, säger länskonstnären Jimmy Pulli.

Cornucopia - 22 okt 16 kl. 13:45

Batumi - Svarta Havets Nice

Den närmaste jämförelsen jag kommer på för att beskriva Batumi i Georgien är Nice i Frankrike. Fast renare, tystare, bättre strandpromenad och mycket trevligare eftersom det inte finns några fransmän. Samt mellan en femtedel och en tredjedel av priserna i Nice.

LV - 18 okt 16 kl. 21:00

Finns inte Krönsmon på riktigt?

Vad är det som gör att Vimmerby kommun inte vill visa att det finns ett välplacerat och Välplanerat industriområde precis intill väg 34? Varför marknadsförs inte Krönsmon på rätt sätt?.

Barometern - 16 aug 16 kl. 06:19

Nej tack till sexvåningshus i Oxhagen

Riksbyggens Kalmarhus 15 är ett Välplanerat och välskött område i närmast parkliknande natur. Här finns både höga punkthus och låga längor, väl åtskiljda från varandra med ett grönområde i mitten..

Aftonbladet - 01 aug 16 kl. 16:10

Stor insider-stöld på Coop: ”Väldigt välplanerat”

”Visste att kamerorna var ur funktion”.

DN - 28 jun 16 kl. 23:30

Nathan Shachar: Ett exceptionellt välplanerat dåd


Attentatet mot Atatürkflygplatsen, Mellanösterns viktigaste knutpunkt, är det hittills mest smärtsamma av det gångna årets många terrorattacker mot Turkiet..

DN - 28 jun 16 kl. 23:30

Nathan Shachar: Ett exceptionellt välplanerat dåd


Attentatet mot Atatürkflygplatsen, Mellanösterns viktigaste knutpunkt, är det hittills mest smärtsamma av det gångna årets många terrorattacker mot Turkiet..

Trelleborgs Allehanda - 02 jul 16 kl. 03:00

Väljer varandra på vikingavis

Efter ett Välplanerat frieri blir det äntligen ett hejdundrande bröllop på Trelleborgen. På fredag säger Marcus Arnfell och Helena Brolenius ”ja” till en gemensam framtid..

YLE - 14 jun 16 kl. 03:46

Polisen vid Ingåskola: Säkert en enda trafikröra om morgnarna

Då kommunens trafiksäkerhetsplan uppdateras bongas samtidigt de farligaste platserna för skoleleverna. Vid Kyrkfjärdens skola är det trångt att föra och hämta med bil. Jukka Koivunen från polisens trafikövervakningsektion suckar när han ser korsningen vid Kyrkfjärdens skola i Ingå.

GT - 23 maj 16 kl. 06:55

Tjuvarna greps – satt i en trädgård

Tre tjuvar genomförde en smash-and-grab-kupp mot en bensinstation. Sedan greps de 500 meter därifrån. – De satt i en trädgård.

DN - 16 maj 16 kl. 08:50

”Ett mycket välplanerat dåd”

Göteborg. Hämnd och narkotikaaffärer misstänks ligga bakom dödskjutningen på en restaurang Vår krog & bar i fjol. De åtta män som på måndagen ställdes inför rätta tillhör en grupp unga killar som tagit en alltmer framträdande och våldsam roll i gängkonflikternas Göteborg..

Opinionen.se - 06 maj 16 kl. 13:32

Ung krönikör ryter till om MP:s kris


Mycket kan sägas om Miljöpartiets senaste veckor. Handskakningsskandaler, förfärliga uttalanden och islamistskopplingar har kantat partiet, som nu befinner sig i sin hittills största kris sedan uppstarten 1981. I sådana tider krävs auktoritära ledare, som inte skyller ifrån sig utan står för det som gjorts och går stärkta ur striden.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:45

Därför sänks bunkerläkarens straff

ÖSTRA GÖINGE/STOCKHOLM Hans psykiska störning. Att han avbröt handlingen frivilligt. Och att han blir av med sin läkarlegitimation.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:45

Bunkerläkaren överväger att överklaga till HD

ÖSTRA GÖINGE/STOCKHOLM Bunkerläkarens försvarsadvokat Mari Schaub ser positivt på att hovrätten sänkte straffet, men tycker fortfarande att det är för hårt. Hon öppnar därför för att överklaga hovrättens dom till Högsta domstolen.– Vi är glada för att påföljden sänkts, men den har inte sänkts tillräckligt mycket.

Sydsvenskan - 22 mar 16 kl. 18:23

När terroristerna sprider död måste Europa hålla fast vid drömmen och vardagen.

En fredagskväll i Paris, en tisdagsmorgon i Bryssel. Än en gång har terrorn slagit till, blint och fegt, men Välplanerat mot oskyldiga människor i hjärtat av Europa. Människor på väg till jobbet eller till påskledigheten.

YLE - 22 mar 16 kl. 11:43

Skyddspolisen: ”Händelserna i Bryssel inget direkt hot mot Finland”

Händelserna i Bryssel utgör inget direkt hot mot Finland men Skyddspolisen följer noggrant med utvecklingen. Jyri Rantala, kommunikationschef vid Skyddspolisen, sade vid lunchtid på tisdagen att uppgifterna som Skyddspolisen fått från Bryssel tills vidare är lite ospecifika, men att det ser ut som ett Välplanerat terrordåd. För Finlands del betyder attackerna ändå ingen förändring i säkerhetsnivån.

SVT - 12 jan 16 kl. 16:57

Bowies död – hans största konstverk

Efter David Bowies plötsliga bortgång framstår hans sista verk som ett olycksbådande förebud. Nu bekräftar källor nära artisten att hans känslosamma avsked var Välplanerat..

Skånskan - 17 feb 16 kl. 16:05

Nytt krematorium har den senaste tekniken

lund Svenska kyrkan har satsat 85 miljoner kronor på ett nytt krematorium och tillhörande byggnader på Norra kyrkogården. Till den summan kommer 20 miljoner för tekniken.Anläggningen är en av de modernaste i sitt slag.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.