Väldigt

Friday, 26 April, 00:38

Nyheter om Väldigt

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 06 apr 19 kl. 11:15

Knarkhundar ska gå på skolor

Höör Nu har kommunen och polisen skrivit under sina löften till medborgarna för 2019. Bland annat ska man gå med knarkhund på skolan och ha mer trafikkontroller.På fredagen undertecknade polis och kommun de årliga medborgarlöftena för Höörs kommun, som baseras trygghetsmätningar och brottsstatistik.

DN - 05 apr 19 kl. 13:33

Romatränaren: Jag ville låta Olsen vila

Det ser ut som att Robin Olsen får sitta kvar på bänken i Romas match mot Sampdoria. – Jag är alltid Väldigt motvillig att byta fram och tillbaka, en målvakts psyke är Väldigt speciellt, säger tränaren Claudio Ranieri..

Skånskan - 05 apr 19 kl. 13:40

Bysatsningar i nytt program

ESLÖV Ett förslag till Eslövs kommunala handlingsprogram för åren 2019-2022 har tagits fram av de tre partierna i majoriteten S, M och L.
Närmaste åren ska kommunen bland annat se till att det ska finnas villatomtmark att köpa i byarna i kommunen.– Bortsett från Stehag och kanske Marieholm är det Väldigt svårt att få tag på en tomt att bygga en villa på.

Skånskan - 06 apr 19 kl. 09:30

Högg sambon med en bestickkniv

LANDSKRONA Pizzeriabesöket slutade med att den 31-årige Svalövsmannen helt oprovocerat högg sin sambo i armen med en bestickkniv.
Själv hävdar mannen att han ville skämta med sambon. Nu har han dömts till ett halvårs fängelse.

YA - 06 apr 19 kl. 10:00

Räddad Arbetsförmedling stympas: ”Väldigt orolig”

Beskedet att Arbetsförmedlingen behåller sitt kontor i Simrishamn tycks vara en sanning med modifikation. Det menar Karl-Erik Olsson (S) vars parti bjudit sina riksdagsledamöter till Simrishamn på måndag för att prata om framtiden för arbetsförmedlandet i kommunen..

Blekinge Läns tidning - 06 apr 19 kl. 10:00

Kommentar: ”Maskulin doft och rekord”

Det finns Väldigt mycket på nätet. En del är bra. Annat kan ifrågasättas..

Sydöstran - 06 apr 19 kl. 10:00

Kommentar: ”Maskulin doft och rekord”

Det finns Väldigt mycket på nätet. En del är bra. Annat kan ifrågasättas..

Länstidningen i Jämtland - 06 apr 19 kl. 08:30

Kata Nilsson: Interna elakheter ger en svag rörelse

För några veckor sedan hade jag Väldigt mycket att göra på jobbet och jag insåg att alla mina....

BT - 06 apr 19 kl. 08:23

Fler känner sig otrygga i skolan: ”Väldigt allvarligt”

Färre elever och lärare känner sig trygga i skolan, visar höstens Skolenkät. Även studieron har blivit sämre. Tryggheten och ordningen i klassrummet har försämrats de senaste fem åren, säger Per Gillström, utredare på Skolinspektionen..

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 11:25

Hernhag: Fem bolag som gynnas av megatrenderna

Mr Larsson: Hej Marcus. Jag är intresserad av de så kallade megatrenderna, har du möjligtvis några bra tips på fyra, fem bolag, svenska eller globala, som du tror har framtiden för sig som man kan äga i många år och som eventuellt har en hyfsad direktavkastning?
Marcus: Hej!

YLE - 06 apr 19 kl. 06:56

Panarin och Bobrovskij straffhjältar för Columbus – laget knep sista slutspelsplatsen

För tredje året i rad kommer Columbus Blue Jackets att spela slutspel i NHL. Laget besegrade New York Rangers efter straffar och lade vantarna på den sista slutspelsplatsen i öst. Jag är Väldigt stolt över spelarna, säger tränaren John Tortorella..

Västerbottens Folkblad - 06 apr 19 kl. 07:00

”Skellefteå kommun struntar i personsäkerheten

Den 20 mars presenterade Skellefteå kommun ett förslag att ändra detaljplanen för oljehamnen i Skelleftehamn så man tillåter produktion. Området används i dag till förvaring av syror, lut och olja men kommunen vill ändra det till tillverkning av kemikalier där stora mängder svaveldioxid kommer användas. Svaveldioxid är en Väldigt farlig gas med ett riskavstånd på 1 […].

Kristianstadsbladet - 06 apr 19 kl. 05:00

Lokal laxtrolling i tv-program – ”Ska bli väldigt spännande”

Tv-programmet ”Fiskedestiantion” spelades in i Blekinge under hösten. På tisdag är det Sölvesborgs tur att stå i fokus..

Skånskan - 06 apr 19 kl. 05:00

Skärpta krav på vårdare

Svalöv I framtiden kan det bli svårare för vårdpersonal med ett kriminellt förflutet att få anställning i Svalöv. Frågan om registerutdrag är åter aktuell efter den senaste tidens uppmärksammade fall med en anställd som stal från flera brukare.I måndags skrev Skånskan om en hemtjänstanställd kvinna som begick flera grova stölder hemma hos äldre och sjuka som hon vårdade.

Skånskan - 06 apr 19 kl. 05:00

Almelunds bostäder riskerar försening

KÄVLINGE Markanvisningstävlingen för det planerade bostadsområdet på Almelund riskerar att försenas.
Flera personer har nämligen överklagat detaljplanen till Mark- och miljödomstolen.– Fastigheten Kävlinge 32:34 har idag en av Sveriges bästa mark för jordbruksproduktion.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 07:00

”Ett drama som får könsrollerna att skaka”

Historien om en legend på Färöarna var alldeles för intressant för att den skånske regissören Richard Hobert inte skulle ta sig an den och göra en film. Nu är den här, Fågelfångaren son – ett epokrelationsdrama där könsrollerna skakas om.
– Jag är glad över att få visa filmen nu, jag står för den och hoppas att den når sin publik, säger Richard Hobert.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 06:00

Personliga favoriter på brandkårens vårgala

I morgon stämmer Malmö brandkårs orkester upp för vårgala på Slagthuset i Malmö. Bland de specialinbjudna gästerna finns Johan Boding, Nina Söderquist och Monika Hoffman som alla bjuder på låtskatter från sina personliga favoriter.• Årets upplaga äger rum på Slagthuset lördagen den 6 april klockan 15 och 19.

SmålandsPosten - 05 apr 19 kl. 19:15

Kommunen väntas vara positiva till bergtäkten

Alvesta kommun ska inom en snart framtid yttra sig angående den planerade bergtäkten i Engaholm. Planerna har varit Väldigt omdebatterade, men Alvesta kommun väntas se positivt på Swerocks ansökan..

Expressen - 05 apr 19 kl. 19:05

Dramatens styrelse i extrainsatt möte: ”Pågår just nu”

Dramatens styrelse kallade under fredagseftermiddagen till ett extrainsatt möte, detta enligt uppgifter till SVT:s Kulturnyheterna. Samtidigt riktar riksdagens kulturutskott Christer Nylander skarp kritik mot Dramaten efter vittnesmål om arbetsmiljöproblem där medarbetare utsatts för hot och våld. – Jag har hört så många berättelser om vad som pågått och vad som kan ha pågått, då tycker jag att vi som politiker måste ta det på Väldigt stort allvar och nu måste vi definitivt säga att det här får inte fortsätta, säger han till SVT..

Skånskan - 05 apr 19 kl. 16:38

Fogden kan stoppa grova brott

Malmö – Det här är tillgångar som vi inte skulle röken av i vanliga fall, säger rikskronofogden Christina Gellerbrant Hagberg.
Hon syftar på de tillgångar Kronofogdens riksjour tillsammans med polis och andra myndigheter säkrat från personer med kopplingar till den organiserade brottsligheten.
Med mer resurser och en lagändring hoppas hon kunna göra det ännu besvärligare för de kriminella.

Trelleborgs Allehanda - 05 apr 19 kl. 16:55

Dement 94-åring lämnades på fel adress – taxibolag får betala

Färdtjänsten släppte av 94-årig dement kvinna på fel adress mitt i vintern. Nu har socialnämnden beslutat att kräva Vellinge taxi på en straffavgift för förseelsen. ”Vi ser Väldigt allvarligt på det här” säger Venzel Rosqvist (M), socialnämndens ordförande..

Uppsalanyheter.se - 05 apr 19 kl. 16:48

Recension: Jill Johnsson på fullsatt Katalin

Recension: På torsdagskvällen besökte Jill Johnson och hennes band Katalin. De är ute på en klubbturné "My Remedy Tour" i samband med lanseringen av femspårs EP:n My Remedy.På torsdagskvällen besökte Jill Johnson och hennes band Katalin.

Uppsalanyheter.se - 05 apr 19 kl. 16:48

Recension: Jill Johnson på fullsatt Katalin

Recension: På torsdagskvällen besökte Jill Johnson och hennes band Katalin. De är ute på en klubbturné "My Remedy Tour" i samband med lanseringen av femspårs EP:n My Remedy.På torsdagskvällen besökte Jill Johnson och hennes band Katalin.

Barometern - 05 apr 19 kl. 15:00

Förvaltningschefen: ”Väldigt glad att de har projektet”

Det finns ingen övergripande policy som rör språkbruket på skolor i kommunen..

Kristianstadsbladet - 05 apr 19 kl. 15:39

Sportchefen: ”Han har väldigt bra defensiva styrkor”

IFK Kristianstad tittade på fem olika alternativ som ny högernia efter Stig-Tore Moen Nilsen. Valet föll på Melsungens Simon Birkefeldt – den enda skandinaven i sällskapet. – Vi har varit muntligt överens en bra stund, men det var den medicinska checken som drog ut lite på tiden, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson..

SR - 05 apr 19 kl. 14:32

Vilhelmson Silfvén: ”Samspelet kändes väldigt bra”

I världscupfinalen i dressyr har Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello gjort sitt obligatoriska program..

Skånskan - 05 apr 19 kl. 13:29

Första trygghetsboendet på gång

ESLÖV Spaden är i marken för bygget av Eslövs första trygghetsboende. Intresset är redan stort bland äldre som vill flytta in i Ebos nya satsning.I dag ser den obebyggda tomten på Kvarngatan 29 inte mycket ut för världen.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 13:30

”Karidal fredat från besparing”

ESLÖV Eslövs politiska majoritet kan inte tänka sig några besparingar på pensionärscentret Karidal i Eslöv, som nämnts i ett besparingsförslag som tagits fram vid vård- och omsorgsförvaltningen.Tanken sågades direkt även av nämndens ordförande Tony Hansson (S) och den sågningen får nu stöd även av toppföreträdarna för S, M och L. – Jag tror att alla politiska partier är överens om att mötesplats Karidal är ett Väldigt viktigt ställe fär våra äldre, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S).

UNT - 05 apr 19 kl. 13:45

Väldigt varierat väder i helgen

I helgen väntar sol och 12 plusgrader – men också moln och regn..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 06:00

Från glitter till avskalat i Woyzeck

Silverglitter, speglar och paljetter i Helsingborg och helt avskalat i Malmö. Men samma text och samma skådespelare. Så blir det när Malmö Dockteaters Erik Holmström gör sin version av Woyzeck på två olika scener.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 05:00

Inte trygga någonstans

Malmö För att belysa och motverka hatbrott som är riktade mot romska utsatta EU-medborgare i Malmö startade Stadsmissionen och Civil Rights Defenders i januari ett gemensamt EU-projekt.
– Vi har kunnat se en bred och systematisk diskriminering mot den här gruppen som försörjer sig i gatumiljö, säger Adriana Holmberg Milea, projektkoordinator på Skåne Stadsmission.Skåne Stadsmission startade Crossroads 2015, ett råd- och stödcenter för utsatta EU-medborgare i Malmö, där man sett att gruppen är speciellt utsatt för olika typer av övergrepp.

Expressen - 05 apr 19 kl. 11:07

Ratade MFF-anfallaren presenterad av Örebro

Malmö FF lånar ut Carlos Strandberg.Anfallaren ska spela med Örebro under våren.– Det är en Väldigt tuff konkurrenssituation i MFF, samtidigt som Carlos är i en period där han behöver spela mycket, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande..

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 19 kl. 11:29

MFF lånar ut Strandberg till Örebro

Malmö FF lånar ut anfallaren Carlos Strandberg till den allsvenska konkurrenten Örebro. Utlåningen gäller fram till sommaren och han är spelklar till måndagens hemmamatch mot Djurgården. "Det är en Väldigt tuff konkurrenssituation i MFF, samtidigt som C.

GöteborgsPosten - 05 apr 19 kl. 11:00

"Han var väldigt tydlig med att han ville lämna Gais"

Anfallaren tvingade sig bort från klubben – Gais jagar ersättare..

DN - 05 apr 19 kl. 10:17

Kulturutskottet kräver svar från Dramatens ledning

Efter den senaste tidens turbulens på Dramaten vill riksdagens kulturutskott ha ett möte med teaterns ledning, skriver Svenska Dagbladet. – Det är Väldigt allvarligt och ska inte förekomma på någon arbetsplats, säger kulturskottets ordförande Christer Nylander (L) till DN om lösningen att en skådespelare fick eskort till och från scenen..

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 10:24

Förvaltaren: Knowit en attraktivt värderad uppköpskandidat

”Bolaget är Väldigt välskött och uppvisar en organisk tillväxt och lönsamhet som gör dem till bäst i konsultklassen. Trots sin starka historik är värderingen attraktiv med bra nyckeltal och en god direktavkastning”, skriver Viktor Henriksson i fondens månadrapport. Han ser också en fortsatt stark efterfrågan på konsultmarknaden.

SVT - 05 apr 19 kl. 09:40

Svagt Lakers en mumsbit för Jerebkos Warriors

Los Angeles Lakers utan LeBron James blev en lätt match för Golden State Warriors vinst med 108-90. – Det blev en Väldigt enkel seger för oss, säger Warriors coach Steve Kerr..

PrivataAffärer - 04 apr 19 kl. 12:49

SHB:s nya vd: Handelsbanken behöver förenkla och effektivisera

Handelsbanken behöver göra mer digitalt än vad banken har gjort hittills, däribland att erbjuda digitala tjänster som inte har funnits på kontor tidigare, uppgav hon. Kontor förändras och är i allt högre grad mötesplatser, snarare än platser där enkla transaktioner utförs, konstaterade hon också. Våga välja bort Vidare ska Handelsbanken sluta vara en universalbank och måste våga välja bort att erbjuda vissa tjänster.

Expressen - 05 apr 19 kl. 08:31

Svenskens mål fick arenan att explodera

LOS ANGELES. Det var nattens fräckaste mål i NHL.Och vilket kramkalas Carl Söderberg ställde till med när han elegant styrde in kvitteringen till 2-2 hemma mot Winnipeg.

Realtid - 05 apr 19 kl. 08:44

"Ovanligt många transaktioner inom fintech”

Vinge är den advokatbyrå som var involverad i flest transaktioner i Sverige under förra året. – Vi har haft vårt starkaste Q1 någonsin och M&A-aktiviteten är Väldigt hög, säger Christina Kokko till Realtid..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.