Utvecklingstiden

Tuesday, 20 October, 13:28

Nyheter om Utvecklingstiden

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 06 feb 20 kl. 09:31

Coronasmittan sprids – två bebisar smittade

Forskarnas arbete med att ta fram ett vaccin mot coronaviruset pågår för fullt över världen. Forskare i Storbritannien säger till Sky News att de har gjort ett stort genombrott vilket kan förkorta Utvecklingstiden från två år till 14 dagar.Matti Sällberg som leder arbetet med att ta fram ett vaccin i Sverige menar att alla nog är på samma nivå och att det kan ta flera år innan vi har ett vaccin.

Aftonbladet - 05 feb 20 kl. 11:18

Genombrott i vaccinarbete mot coronaviruset

▸ Forskare kan har nått genombrott med ett vaccin mot coronaviruset. Utvecklingstiden för att ta fram ett vaccin kan ha….

Expressen - 18 sep 19 kl. 17:50

Nej, kritiken mot friåret är inget slappt högergnäll

Miljöpartisterna har rätt i att den nya Utvecklingstiden är något annat än det gamla friåret. Tyvärr blir reformen inte bättre av det..

DI - 17 sep 19 kl. 19:30

Utvecklingstiden är i grunden en bra idé

Förslaget om ”utvecklingstid” är ännu inte färdigformulerat. För att det ska nå sin potential måste politikerna vara….

SR - 22 aug 19 kl. 17:39

Elisabeth Svantesson (M): Regeringen gör fel prioriteringar

Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson kritiserar regeringen för att göra fel prioriteringar, inte minst pekar hon på den så kallade Utvecklingstiden, alltså en form av friår som införs nästa år..

GöteborgsPosten - 14 okt 19 kl. 05:00

Flera fallgropar med den nya utvecklingstiden

När regeringen går vidare med reformen får Utvecklingstiden inte tränga ut andra och viktigare satsningar på vidareutbildning..

Nyan - 17 sep 18 kl. 13:38

Växtförädling kan ge klimattåliga växter

Ett sätt att hantera klimatförändringens effekter på jordbruket är att förädla tåligare grödor. – Det finns mycket forskning på hur klimatet kommer se ut i olika delar av landet, den infon utnyttjar vi, säger Merja Veteläinen på Finlands enda förädlingsföretag.
Traditionellt sett har Finland inte stora problem med torkan, snarare tampas bönderna med för mycket vatten på åkrarna.

Dagensanalys.se - 14 apr 16 kl. 14:46

Etiopiska utvecklare bygger mobilappar åt svenska entreprenörer

Sennai Mebrahtu hade svårt att få jobb i Stockholm, så han startade ett bolag istället. I nystartade Sensei Works bygger etiopiska utvecklare mobilappar åt svenska entreprenörer. Med en integration mot en annat startup, Weld, kan entreprenörer lätt gå från idé till app.

Dalarnas tidningar - 20 feb 16 kl. 07:01

Positiva till Beyond skiing ett år efter Skid-VM

– VM var tolv dagars evenemang, men Utvecklingstiden var fem år. Har man gjort resan rätt kan det bli tolv år, i och med att man kan rida på utvecklingen flera år efteråt. Då var det viktigt att skapa något utöver själva skidåkningen – därav namnet Beyond skiing, säger Carl Johan Ingeström från Visit södra dalarna..

Dalarnas tidningar - 18 feb 16 kl. 05:57

De flesta företag positiva till Beyond skiing ett år efter Skid-VM

– VM var tolv dagars evenemang, men Utvecklingstiden var fem år. Har man gjort resan rätt kan det bli tolv år, i och med att man kan rida på utvecklingen flera år efteråt. Då var det viktigt att skapa något utöver själva skidåkningen – därav namnet Beyond skiing, säger Carl Johan Ingeström från Visit södra dalarna..

IDG - 17 apr 13 kl. 15:16

Cryteks vd: "Grafik utgör 60 procent av ett datorspel"

Crytek är kända för sina grafiskt imponerande speltitlar i Crysis-serien. Grafik är inte det enda som spelar roll i ett datorspel, men enligt Cryteks vd Cevat Yerli är det extremt viktig del som han menar kan ta 60 procent av Utvecklingstiden..

Nyteknik - 25 apr 12 kl. 08:00

Så får Scania till ovädret

Tropisk värme eller arktisk kyla. All världens väder simuleras i Scanias nya klimatlabb. Målet är att korta Utvecklingstiden för nya lastbilar och bussar..

Nyteknik - 02 feb 11 kl. 13:14

Få bilen snabbare på vägen

Mjukvaran IDEE ska förkorta Utvecklingstiden för nya bilar, ett verktyg för att stärka Europas bilindustri..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.