Utveckling

Tuesday, 23 July, 06:12

Nyheter om Utveckling

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 02 jul 19 kl. 22:42

Dalai lama backar efter kontroversiellt uttalande

Europa kommer till slut att bli muslimskt eller afrikanskt. Det är en Utveckling som Dalai lama, Tibets andlige ledare, tycks se som oundviklig. Det framgår av en intervju som BBC News nyligen gjorde med den högt aktade tibetanen.

DI - 02 jul 19 kl. 15:14

USA-börserna väntas öppna med små rörelser

De ledande USA-börserna väntas öppna med små rörelser inledningsvis på tisdagen efter måndagens positiva Utveckling. USA har hotat med ytterligare tullar på varor från EU till ett värde av 4 miljarder dollar. .

Affärsvärlden - 02 jul 19 kl. 15:24

Försiktig öppning väntas på USA-börserna

De ledande USA-börserna väntas öppna med små rörelser inledningsvis på tisdagen efter måndagens positiva Utveckling. USA har hotat med ytterligare tullar på varor från EU till ett värde av 4 miljarder dollar..

YLE - 02 jul 19 kl. 15:30

Kaskö hamn har vind i seglen

I januari till juni i år transporterades 559 000 ton gods över Kaskö hamn, vilket är bättre än vad man beräknade. Patrik Hellman som är vd för Kaskö hamn säger att orsaken bakom det goda resultatet är att man har en målmedveten Utveckling, dessutom går det bra för industrin runt omkring..

Skånskan - 02 jul 19 kl. 11:30

Många vill ersätta Kävlinges kyrkoherde

Kävlinge I mars nästa år går kyrkoherden i Kävlinge Mats Andersson-Risberg i pension. Rekryteringsarbetet har inletts och flera präster har redan besökt församlingen och lämnat in intresseanmälningar.Vid 67 års ålder tänker Kävlinge församlings kyrkoherde gå i pension.

DI - 02 jul 19 kl. 11:26

Räntor & valutor: Kronan stärks mot dollar och euro

Europaräntorna sjunker någon punkt överlag på tisdagen, med tyska räntor marginellt ned, medan Europabörserna visar en blandad Utveckling med små nettorörelser. .

DI - 02 jul 19 kl. 09:10

Sparekonom: Nya sparform ska ge fler pensionärer ett bra liv

Varannan svensk har någon gång tagit av pengar avsedda för långsiktigt sparande för att konsumera. En oroande Utveckling uppger sparekonomen Frida Bratt.  ”Vi måste uppmuntras att spara mer, inte mindre.

Affärsvärlden - 02 jul 19 kl. 07:49

Blandad utveckling på Asienbörserna

De asiatiska börserna utvecklades blandat på tisdagen. Hongkong, som var helgstängt på måndagen, stack ut med en tydlig uppgång i kölvattnet av helgens positiva handelssignaler mellan USA och Kina..

Skånskan - 02 jul 19 kl. 05:00

Nej tills vidare för stor spaanläggning

VÄSTRA STRÖ Politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv sade vid senaste mötet nej till en stor spaanläggning i Västra Strö som företaget Farstorps kursgård vill satsa på.
– Men vi är inte negativa till satsningen. Vi vill se ett annat förslag för var byggnaderna ska placeras.

DI - 01 jul 19 kl. 22:01

Ny rekordstängning på Wall Street efter G20-optimism

Optimismen efter helgens G20-möte satte prägel på Wall Street i måndagshandeln och S&P 500-indexet stängde på nytt rekordhögsta. Teknikbolag stod för dagens starkaste Utveckling..

DI - 01 jul 19 kl. 19:42

Panelen enig: Framtidens ledarskap måste vara värderingsdrivet

Det ställs nya krav på ledarskapet i en tid av snabb Utveckling och när nya generationer tar plats på arbetsmarknaden. .

Skånskan - 01 jul 19 kl. 15:32

Prisas för systerskap och tunga EM-guld

Svalöv När Svalövs kommun delade ut vandringspriser under nationaldagen, var Annelie Tegnér Göransson, Anders Andersson och Joy Marcher tre av pristagarna.Det är ingen överdrift att påstå att det är stolta pristagare som tar emot i Hälsomagasinet i Svalöv. För Anders Anderssons del handlar det om en bedrift av guldskimrande mått.

News55 - 01 jul 19 kl. 16:03

”Livet är inte en fråga om statistik”

Jan Scherman, tidigare bland annat TV 4-direktör, men som nu  vill kalla sig diversearbetare, debatterade med Unionens ordförande Martin Linder om ålderns betydelse. — Äldre har missgynnats länge, och yngre gynnats. Vi i Sverige lever fortfarande i den världen att äldre inte ska stå i vägen.

Dagen - 01 jul 19 kl. 15:23

Hon tar hälsofrågor på största allvar

Kristdemokraten Birgitta Sacrédeus: Hälsa leder till Utveckling och välstånd.

Dagen - 01 jul 19 kl. 15:23

Hon tar hälsofrågor på största allvar

Kristdemokraten Birgitta Sacrédeus: Hälsa leder till Utveckling och välstånd.

Nyan - 01 jul 19 kl. 13:04

Vill diskutera hållbar utveckling under Almedalsveckan

Vid klockan 13 på söndagen avgick skolfartyget m/s Michael Sars från Klintkajen med destination Almedalen på Gotland..

Sydsvenskan - 01 jul 19 kl. 09:00

Inköpschefsindex föll i juni

Inköpschefsindex (PMI), som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i juni till 52,0, jämfört med 53,1 månaden före. "Det var den näst största nedgången hittills i år och även om trenden i PMI uppvisar en sidledes Utveckling under de senaste månade.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 19 kl. 09:00

Inköpschefsindex föll i juni

Inköpschefsindex (PMI), som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i juni till 52,0, jämfört med 53,1 månaden före. "Det var den näst största nedgången hittills i år och även om trenden i PMI uppvisar en sidledes Utveckling under de senaste månade.

SmålandsPosten - 01 jul 19 kl. 06:00

Ledarskap för resultat …kan rädda välfärden

Nu måste Utveckling av den befintliga organisationen bli det centrala inom gemensamma sektorn. Huvudlinjen bör vara att på allvar ta itu med verksamheternas nytta och resultat med nya förhållnings- och arbetssätt. Vända skutan och skapa interna och externa drivkrafter för resultat och attraktivitet på nytt sätt..

DI - 30 jun 19 kl. 20:56

Nordeas ordförande: Så ser drömkandidaten ut till vd-posten

Om tre år kommer Nordea att vara stolt över sin Utveckling, och då ska aktieägarna tacka den nu avgående vd:n Casper von Koskull. Det säger bankens ordförande Torbjörn Magnusson i en intervju med Di, där han också beskriver sin drömkandidat för att ta över vd-jobbet. .

Skånskan - 30 jun 19 kl. 05:47

Svensk triumf i Svaneholm open

TENNIS Jonas Björkman och Mats Wilander besegrade var sin broder McEnroe och säkrade den svenska segern i premiärupplagan av Svaneholm open, ATP Champion Tours första lagtävling någonsin.Björkman slog Patrik McEnroe i två raka set (6-3, 6-4) och Wilander besegrade John McEnroe, 1-6, 7-6, 12-10 (matchtiebreak).
Under söndagseftermiddagen kommer ett viktigt besked för arrangörerna.

Skånskan - 29 jun 19 kl. 05:00

Toppcheferna flyr Hörby

HÖRBY 19 chefer inom Hörby kommun har slutat, eller sagt upp sig, sedan i höstas då SD tog över makten. Den ena chefen efter den andra meddelar sin avgång.
Senast i raden att sluta är chefen för kultur-, fritids- och utbildningsförvaltningen Tomas Ringberg.

YA - 28 jun 19 kl. 19:00

Stålförstärkande grundämne som kan bli batterimetall

Vanadin är ett av flera ämnen som är aktuella för Utveckling av batterier med stor lagringskapacitet. Men även om ämnet ofta kallas ”batterimetall” används det mesta av all vanadin än så länge i stålindustrin..

Barometern - 28 jun 19 kl. 18:00

EU-stöd för fortsatt utveckling av phytoparken i Orrefors

Orrefors Park har beviljats 2,2 miljoner kronor från EU-programmet Interreg South Baltic för att fortsätta utveckla phytoparken utanför hyttan. Den ska höja attraktionskraften för turister, forskare och studenter..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 16:06

Högre betyg och fler behöriga till gymnasiet

Svalöv/Landskrona Elever och lärare har mycket att glädjas åt i såväl Svalöv som Landskrona. Detta sedan andelen behöriga elever till gymnasiet ökat vid Linåkersskolan.
Även meritvärdet för Landskronas grundskoleelever har fortsatt att öka och ligger nu på en rekordnivå.

PrivataAffärer - 28 jun 19 kl. 10:06

Ras i Oasmia efter usel morgon

Oasmia redovisar ett resultat efter skatt på -48,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret (-32,1). Resultatet per aktie uppgick till -0:23 kronor (-0:18). Nettoomsättningen uppgick till 0,3 miljoner kronor (0,8).

PrivataAffärer - 28 jun 19 kl. 06:41

Analytikern: Fyra aktier med goda solchanser

Den första aktien är Husqvarna som är världsledande tillverkare av bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och kapningsutrustning.  ”Husqvarna har en stark tillväxt inom robotgräsklippare vilket är en produkt med bra marginaler. Man har också en tydlig exponering mot batteri- och eldriven utrustning.

DI - 28 jun 19 kl. 04:56

Avvaktande utveckling på Asienbörserna

Asiens börser var avvaktande när fredagens handel inleddes, och handlarna inväntade nyheter från G20-mötet i Osaka och de samtal mellan världsledarna på plats som inleddes under fredagen..

Nyan - 26 jun 19 kl. 12:22

Åland gallup: Vad tycker du är det viktigaste inför valet?

Infrastruktur, ekonomisk Utveckling, kommunreform eller kanske klimatet? Vi vill veta vilken fråga som är viktigast för dig i höstens val. Klicka här för att delta i gallupen!

Skånskan - 27 jun 19 kl. 20:30

Jazzen har blivit hans uttryck

IMPROVISaTION. – Vi lyssnar på varandra. Jag tror att det på något sätt når lyssnaren, att det pågår en dialog inom gruppen.

DN - 27 jun 19 kl. 19:31

”Enskilda middagar och slutna möten är en ny trend”

Cecilia Garme, Willy Silberstein och Cecilia Wassaether har alla lång erfarenhet som moderatorer i Almedalen. Över lunch diskuterar de politikerveckans Utveckling, och smarta strategier för hur arrangörerna ska nå ut med sina seminarier. .

Skånskan - 27 jun 19 kl. 18:17

Ta chansen till fred

Konflikten mellan Israel och palestinierna tycks inte ha någon ände. Trots de många och kraftfulla ansträngningar som gjorts för att lösa motsättningarna och styra över mot en fredlig Utveckling så slutar fredsmäklarnas insatser i svåra misslyckanden.
Osloavtalet som förhandlades fram av den amerikanske presidenten Bill Clinton för drygt 25 år sedan var fram till nu det mest lovande fredsinitiativet.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 17:48

Avvisar nytt område

lund Lunds Naturskyddsförening anser att bostadsbebyggelsen i Stora Råby ska avvisas och att planarbetet ska avbrytas.
De menar att förslaget strider mot Sveriges riksdags klimatmål och Lund kommuns utbyggnadsstrategi.Detaljplanen för Stora Råby 37:20 innebär att pröva lämpligheten av bostadsbebyggelse vid Stora Råby byaväg.

Nyan - 27 jun 19 kl. 17:04

Soloframträdanden och gemenskap på musikinstitutet

Under fyra intensiva kursdagar har elva sångare övat med fokus på interpretation, scenframställning och sångröstens verktygslåda, framför allt solistiskt, under ledning av sångpedagogen Johanna Grüssner. I kväll är det dags för sångkursens avslutningskonsert på Ålands musikinstitut. – Kursen är väldigt rolig, och det är så fin gemenskap, säger yngsta deltagaren Amira Scott.

Nyan - 27 jun 19 kl. 16:02

Gör din röst hörd i Åland gallup: Hur ska city utvecklas?

Över 500 har redan tyck till i juni månads Åland gallup.
En av junis månads gästfrågor fokuserar på den omdebatterade stadsUtvecklingen.
Klicka här för att delta du också!

Skånskan - 27 jun 19 kl. 15:30

Startskott för nya flitiga företagare

Kävlinge Personlig Utveckling samtidigt som man producerar en vara eller tjänst. I år höjs ribban för Kävlinges unga entreprenörer, som nu kör igång sina sommarföretag. Flera lockas av att återinvestera.

DI - 27 jun 19 kl. 14:27

Sverige behöver en småföretagarminister!

Sverige har 1,1 miljoner företag. Av dessa är 99,4 procent småföretag. I Dessa företag skapas 4 av 5 jobb i Sverige.

Länstidningen i Jämtland - 27 jun 19 kl. 13:42

S:t Olavsleden får miljonbelopp för fortsatt utveckling: "Oerhört tacksamma"

Mer pengar till vandring och anrik kultur. S:t Olavsleden får 15 miljoner kronor i bidrag för att....

DI - 27 jun 19 kl. 10:40

Fler tillverkare flockas till Toyotas självkörandeprojekt

Ytterligare fem japanska fordonskoncerner har anslutit sig till Toyotas och Softbanks samriskprojekt för Utveckling av en plattform för självkörande fordon, Monet, rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor..

YLE - 27 jun 19 kl. 11:09

Ny flyglinje mellan Vasa och Helsingfors startar i höst

Den nya linjen mellan Vasa och Helsingfors kommer att gå två gånger i veckan och trafikeras av flygbolaget Norwegian. Det har en stor betydelse för Vasaregionen, säger Peter Källberg, projektchef på Vasaregionens Utveckling Vasek..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.