Utmaningen

Tuesday, 11 December, 15:02

Nyheter om Utmaningen

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 13 nov 18 kl. 05:30

Utmaningen – med hälsohopp

På Tallbackaskolan arbetar man med hälsa och välbefinnande genom att ge eleverna en utmaning de ska utföra varje månad..

Alingsås tidning - 17 nov 18 kl. 05:30

Centrumhandeln går bra i Alingsås

Handeln i Alingsås stadskärna går bra – det är slutsatsen av en undersökning som presenterades i veckan. Utmaningen är att erbjuda mer upplevelser.
I veckan presenterades undersökningen Cityklimat där tillväxt och trender i 62 svenska stadskärnor har undersökts.

Sydsvenskan - 11 nov 18 kl. 21:10

Extraval skulle kosta 400 miljoner

Att anordna ett extraval skulle kosta ungefär lika mycket som ett ordinarie val, skriver Dagens Nyheter. Det handlar om cirka 400 miljoner kronor, enligt Valmyndigheten som har i uppdrag att förbereda ett extraval. – Den stora Utmaningen i det svenska s.

Expressen - 17 nov 18 kl. 00:41

Michelle Obamas utmaning med döttrarna i Vita huset

Hur ska barn få uppmärksamhet av sin pappa när han är USA:s president?Den frågan tvingades Michelle Obama hitta ett svar på när familjen flyttade in i Vita huset.I en DN-intervju om sin bok berättar hon nu om Utmaningen och kampen för sina döttrars självkänsla när Barack Obama blev världens mäktigaste man..

YLE - 16 nov 18 kl. 15:39

Live på Arenan: damernas slalom i Levi – Världscupdebuterande Mathilda Lassenius: ”Stort att få mäta sig med stjärnor som Shiffrin”

Den alpina världscupens slalomspecialister har samlats i Levi igen. Grankullaåkaren Mathilda Lassenius medger att debuten orskar lite fjärilar i magen men att hon är redo att tackla Utmaningen..

DI - 16 nov 18 kl. 13:47

Q3 2018 – Fortsatt stark tillväxt för konsultbolagen (Infographic)

Trots en något svagare inledning på hösten rapporterar konsultbolagen starka tillväxttal och efterfrågan fortsätter att vara hög. Svårigheterna att rekrytera är fortfarande den största Utmaningen..

DN - 13 nov 18 kl. 21:56

Erik de la Reguera: Theresa May satsar allt på ett kort

LONDON. Hela Europa håller andan när Theresa May på onsdagen ska presentera det utkast till Brexitavtal som uppges finnas klart. För trots alla mödor och utdragna förhandlingar med EU återstår den stora Utmaningen för premiärministern: att få godkänt av de sina på hemmaplan..

DI - 08 nov 18 kl. 14:33

Traditionell historia leder till tribalism

Den absolut viktigaste Utmaningen under vår livsstil är klimatfrågan. Alla andra mänskliga problem bleknar i jämförelse. Att känna ångest för klimatet är i högsta grad motiverat men att bli handlingsförlamad är inte det.

UNT - 13 nov 18 kl. 21:39

Det är den största utmaningen

Fem frågor till Sevana Bergström, grundare av Ronjabollen och CSR-ansvarig på Svenska fotbollförbundet, som föreläste på hållbarhetskonferensen "Uppsala tar ansvar" på UKK under tisdagen..

UNT - 13 nov 18 kl. 21:39

Det är den största utmaningen

Fem frågor till Sevana Bergström, grundare av Ronjabollen och CSR-ansvarig på Svenska fotbollförbundet, som föreläste på hållbarhetskonferensen "Uppsala tar ansvar" på UKK under tisdagen..

Sydöstran - 13 nov 18 kl. 06:00

”Frågan är vem som viker ner sig först”

"Någon kommer att krypa till korset till slut. Men Utmaningen är att både hålla sina vallöften och undvika att bli beroende av stöd från Sverigedemokraterna.” Det säger Stig-Björn Ljunggren, statsvetare från Ronneby inför onsdagens nagelbitare.

Nyan - 25 okt 18 kl. 06:00

Målet är 100?000 till utsatta äldre

Årets Steel FM-hjälp ska hjälpa ensamma och ekonomiskt utsatt äldre. Målet är att samla in 100 000 euro. – Behovet är oändligt stort, säger forskaren Erica Boman.

NSD - 05 nov 18 kl. 20:20

De antar extrema utmaningen

Här är de första Jokkmokksborna som ställer upp i extremtävlingen Ice Ultra..

Dalarnas tidningar - 11 nov 18 kl. 09:55

LIF-chefen om utmaningen efter sjukskrivningen: "Nu börjar den perioden"

Han har varit sjukskriven efter en befarad hjärtinfarkt den 26 september. Nu laddar Patric....

SVT - 18 okt 18 kl. 07:10

Anna Jönsson Haag: ”Jag har ett ätstört beteende”

Tunga mördarbackar, branta utförkörningar och krävande stakpartier. För längdskidprofilen Anna Jönsson Haag fanns den stora Utmaningen inte i spåret, utan snarare på tallriken. – Jag har nog som väldigt många ett ätstört beteende, säger den nypensionerade skidåkaren till SVT Sport..

NSD - 07 nov 18 kl. 20:55

Han ska lyfta Boden: "Jag gillar utmaningen"

Han tog över efter Mats Kardell..

Dagensanalys.se - 08 nov 18 kl. 15:55

Smart chatbot hjälper anställda tidrapportera och skapa fakturor

Digitaliseringsbyrån Iteam vill med chatboten Mållgan skapa en digital arbetskollega. Genom att integrera bland annat prisade ekonomisystemet PE Accounting, Iteams planeringssystem och Google Calendar kan Mållgan påminna och avlasta medarbetarna med tidrapporteringen. Effekten blir snabbare och mer korrekt underlag för fakturor och bokföring.

BT - 08 nov 18 kl. 13:00

O-Event växer: ”Krångligt hitta boenden”

O-Event ser ut att slå nytt rekord och växer framför allt i 16-årsklasserna. – Den stor Utmaningen är alla som vill övernatta, säger tävlingskoordinator John Kumlin..

Nyheter 24 - 08 nov 18 kl. 08:07

Ryktet – då kommer PUBG till Playstation 4

Äntligen en nyhet för alla PUBG-älskare! Enligt rykten kommer spelet till Playstation 4 redan 2018, vilket Eurogamer skrivit om tidigare. Ryktena kommer från Daniel Ahmad som arbetar med att analysera tv-spel.

Cornucopia - 07 nov 18 kl. 23:21

BREAKING: Detaljfilm på dykgruppbåten JFD Seal Carrier vid Lidingö 20:e juni

Den tjugonde juni, åtta dagar innan observationen av en sannolik JFD SEAL Carrier norr om Lidingö, som uppmärksammats i DN och riksmedia, observerades samma typ av farkost vid Lidingö av en privatperson. Detta gör att alla tvivel om att en SEAL Carrier upprätthåller sig i dagsljus runt Lidingö kan avfärdas. Bloggen kan nedan publicera filmen och detaljer från observationen.

Dagens PS - 07 nov 18 kl. 16:38

Enkelt knep – så drar du ner på dina IT-kostnader

Datamängder svämmar över, serverutrymmen växer och kostnaderna för kylning drar iväg. Många företag står inför Utmaningen att effektivisera sin IT-infrastruktur och samtidigt hålla kostnaderna i schack. Här är lösningen.

Dagens PS - 07 nov 18 kl. 09:43

HUI: Julhandeln slår nytt rekord

Årets julhandel väntas sätta ett nytt rekord med 79,7 miljarder kronor, vilket motsvarar en ökning med 3,0 procent från samma period året innan. Justerat för prisutvecklingen blir tillväxten 1,5 procent mätt i volym. Det uppger HUI Research i sin prognos på onsdagen.

Supermiljöbloggen - 23 okt 18 kl. 12:50

Bygg- och rivningsbranschen måste bli mer cirkulär

Bygg- och rivningsbranschen är det verksamhetsområde som näst efter gruvnäringen producerar mest avfall i Sverige. Därför framstår det som absurt att det saknas EU-mål för cirkulära materialflöden inom bygg- och rivningsavfall, skriver Amanda Borneke, kvalitets- och miljöansvarig på rivningsföretaget CS riv & håltagning i Göteborg. Det enda som finns är ett mål om återfyllning (backfilling) som går att hitta i EU:s Waste Framework Directive (WFD) från 2015.

Dagensanalys.se - 06 nov 18 kl. 15:27

Grundare lämnar Viva Media och startar techbolag

Viva Media Groups vd och tidigare huvudägare Magnus Hasselteg har lämnat alla operativa uppdrag i bolaget och samtidigt tagit över ett affärsområde som utvecklats inom gruppen. Magnus startar nu tillsammans med en del av utvecklingsteamet ett nytt bolag, AdBud Technologies AB. Sommaren 2017 lämnade Magnus Hasselteg vd-posten i Viva Media till Arash Gilan och har sedan dess varit ansvarig för bolagets teknikutveckling som främst arbetat med digitalisering och automatisering av verksamheten.

Jönköpingsnytt - 05 nov 18 kl. 18:27

HV jagar rekord – kan snuvas av rival

HV71 vill slå publikrekordet i SDHL. Men serierivalen Luleå kan hinna före – med åtta dagar. Därmed riskerar Utmaningen att bli ännu större än vad som var tänkt.

SVT Debatt - 04 nov 18 kl. 12:00

”Lufthavet den stora klimatresursen – vågar investerarna anta utmaningen?”

”Med tanke på att vi har högst 10 år på oss att transformera samhället, enligt forskaren Johan Rockström, kanske gammal teknologi med nya tekniska landvinningar kan komma till heders ännu en gång?”, skriver Ulf Svensson..

Supermiljöbloggen - 30 okt 18 kl. 14:37

Framtidscenariot – 30 gånger mer mikroplast i haven än i dag

Det finns en risk att havens plastproblem blir värre. Samtidigt behövs plast för klimateffektiv teknik. En rapport som släpptes tidigare i oktober går igenom problemen med plast och några lösningar.

Dalarnas tidningar - 03 nov 18 kl. 07:00

Tagg: "Det säger mycket om utmaningen som AIK står inför i allsvenskan"

Bandypuls krönikör om AIK, Ljusdal och årets allsvenska..

Dalarnas tidningar - 03 nov 18 kl. 07:00

Tagg: "Det säger mycket om utmaningen som AIK står inför i allsvenskan"

Bandypuls krönikör om AIK, Ljusdal och årets allsvenska..

Kristianstadsbladet - 02 nov 18 kl. 11:00

Platsbrist inom förskola och skola – stor inflyttning en orsak

Det råder platsbrist inom förskolan och skolan i Bromölla kommun. På kort sikt är förskolan den stora Utmaningen och det gäller Bromölla, Edenryd och Gualöv..

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 18 kl. 17:15

Ny generation ska fixa nytt kontrakt för Å/K

Talangen Maja Ekström: "Den största Utmaningen är det fysiska spelet.".

Skånskan - 22 okt 18 kl. 17:09

Framtidssäkra barncancervården

Debatt Den medicinska behandlingen inom svensk barncancervård håller världsklass och tack vare framsteg inom forskningen överlever idag 80 procent av de barn som drabbas. För att rädda ett cancersjukt barn krävs långa och tuffa behandlingar. Personalen fattar ständigt livsviktiga beslut.

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 18 kl. 21:59

Aspens genuppsättning är kartlagd

Det tog en forskargrupp från flera länder nästan tio år, men nu är det klart. Aspens genom, arvsmassa, är kartlagd. Forskarna har studerat en asp som växer på Umeå universitets campus.

Expressen - 29 okt 18 kl. 12:29

Stjärnans förvandling till Lisbeth Salander

Claire Foy, 34, är sen tidigare ett fan både av de svenska ”Millennium”-filmerna och Noomi Rapace som Lisbeth Salander.När hon sen själv fick axla rollen var inte nödvändigtvis actionscenerna eller svärtan som var den största Utmaningen – utan även accenten:– Det svåra var att den svenska accenten är väldigt spänstig, uppåt, rytmisk och glad. Och det fångar inte riktigt Lisbeth Salander, berättar Claire Foy..

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 18 kl. 19:26

Cam Abbott: "Det är nästa steg för oss"

Rögletränaren om sköna hemmasegern och nya Utmaningen..

Länstidningen i Jämtland - 27 okt 18 kl. 11:59

Fel i Melodikrysset efter programledarens felsägning – men många lyssnare antog utmaningen

Allt gick bra fram till nummer fyra. Sedan blev det hela lite extra klurigt när programledaren....

Kristianstadsbladet - 26 okt 18 kl. 17:00

Webb-tv: Nya styret – ”ekonomin blir den största utmaningen”

Christina Borglund (KD) och Karl Gemfeldt (C) berättar i klippet nedan vilka utmaningar Kristianstad står inför..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 16:11

Plasten är i fokus på Climathon 2018

Lund Hur kan plastens miljöpåverkan minska? Det är ämnet för Climathon Lund 2018, ett 24-timmarsarrangemang som samlat drygt 70 deltagare och som inleddes på Ideon Agora under fredagsförmiddagen.– Vi fick stänga för anmälan för två veckor sedan och har sedan haft en kö med intresserade, säger projektkoordinatorn Olof Blomqvist från Lunds universitet.

Supermiljöbloggen - 17 okt 18 kl. 07:30

Steven Hartman: ”Vi behöver beakta de mänskliga dimensionerna”

Vilka lösningar på miljöproblemen kan kulturtänkarna ge? I andra delen av vår serie om humanioras lösningar intervjuar vår kulturredaktör litteraturvetaren och engelska-professorn Steven Hartman. Steven Hartman är född i USA och är en av de centrala forskarna inom miljöhumaniora i Norden.

Skånskan - 24 okt 18 kl. 15:00

Kanske en jämställd regering

Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed förefaller mena allvar med överraskande progressiva reformer. Kvinnor fick hälften av alla ministerposter i veckans regeringsombildning. Formellt lägger det Etiopien på samma nivå som Kanada, som också har visat på sina ambitioner kring jämställdhet genom att skapa en könsbalanserad regering.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.