Utmaningar

Wednesday, 26 February, 20:39

Nyheter om Utmaningar

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 05 feb 20 kl. 15:30

Analytikernas fokus inför ”supertorsdagen”

Rapporter torsdagen den 6 februari: Axfood (kl 7.00)
Ica (kl 7.00)
New Wave (kl 7.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 15:30

Lyckat projekt med nyanlända

Sjöbo/sydost 61 procent av de nyanlända från kommuner i sydöstra Skåne som deltagit i arbetsmarknadsinsatsen Arena för arbete har arbete eller studerar. Det visar den rapport som gjorts nu när projektet har avslutats.Ystads, Tomelilla, Sjöbo och Simrishamn har deltagit i det två år långa projektet tillsammans med Arbetsförmedlingen som avslutades i december.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 15:30

Åtta miljoner plus för socialnämnden

höör Socialnämnden gör ett överskott på åtta miljoner för 2019. Samtidigt är budgeten för 2020 åtstramad vilket fått en del politiker i nämnden att känna oro. Men socialchefen Ewa Näslund menar att årets budget inte innebär några större konsekvenser.

Skånskan - 03 feb 20 kl. 18:16

EU ger miljonstöd till vattenprojekt

lund För att vi i framtiden ska ha ett välfungerande jordbruk, måste vi bättre ta tillvara på vatten.Projektet Wateragri, koordinerat från Lunds tekniska högskola (LTH), syftar till att hitta metoder att förbättra jordbrukets vattenanvändning. EU:s Horizon 2020 bidrar till projektets finansiering med drygt 73 miljoner kronor.

Nyan - 04 feb 20 kl. 21:13

Socialdirektören har sagt upp sig

Susanne Lehtinen, som är socialdirektör i Mariehamn har sagt upp sig. – Det är en ny valperiod, en ny socialnämnd, en ny förvaltningsstadga och andra reformer. Det kan vara bra att kliva av i skarven mellan det gamla och nya, säger hon om tidpunkten.

NT - 04 feb 20 kl. 19:05

Isak lugnar fansens kontraktsoro

Isak med utgående kontrakt hittar fortfarande nya Utmaningar i IFK..

YLE - 04 feb 20 kl. 15:41

Camilla Richardsson antar nya utmaningar – siktar på att klara EM-gränsen i halvmaraton

Jag kollade på tidsschemat i EM och konstaterade att halvmaraton går att kombinera med 3000 meter hinder, säger Camilla Richardsson nyss hemkommen från ett träningsläger i Sydafrika. Men ska det lyckas måste hon fixa gränsen nu i vinter..

Dagens Media - 04 feb 20 kl. 13:36

Disneys marknadschef lämnar – efter 19 år

Disneys nordiske marknadschef Per-Erik Hotti lämnar sin tjänst. Efter nitton år och över 250 filmlanseringar var det ett lämpligt tillfälle att se sig om efter nya Utmaningar, säger Per-Erik Hotti till Dagens Media..

Dagens Media - 04 feb 20 kl. 13:36

Walt Disney Studios nordiske marknadschef lämnar – efter 19 år

Per Erik Hotti, nordisk marknadsdirektör för Walt Disney Studio, lämnar sin tjänst. Efter 19 år och över 250 filmlanseringar var det ett lämpligt tillfälle att se sig om efter nya Utmaningar, säger Per Erik Hotti till Dagens Media..

Dalarnas tidningar - 04 feb 20 kl. 08:48

DEBATT: Sverige är mer än ett fåtal storstäder

Regionala flygplatser står inför stora Utmaningar såsom omfattande regelverk på EU-nivå,....

Dalarnas tidningar - 03 feb 20 kl. 15:18

Kommunen vädjar till regeringen om mer pengar – stora behov i skolan: "Har använt upp alla bidrag"

Vilka ekonomiska Utmaningar har kommuner som Avesta? Den frågan diskuterades i fredags på....

Kristianstadsbladet - 03 feb 20 kl. 13:42

Debatt: Oseriöst SD-styre i Sölvesborg

I Sverige går allt fler kommuner samman för att lösa samhällsviktiga verksamheter. Oberoende storlek på kommun så ser allt fler att det är samarbete som är lösningen på de Utmaningar som kommuner idag står inför. Trenden är tydlig.

Vestmanlands Läns Tidning - 03 feb 20 kl. 06:30

Länshockeyns stora utmaningar: ✔Hallbrist ✔Ungdomar sorteras bort ✔Väljer innebandyn: "Tappat 500-600 spelare"

Hur mår egentligen ishockeyn i länet? Den tidigare stortränaren Per Bäckman sågade....

PrivataAffärer - 03 feb 20 kl. 06:59

Hernhag: Det enda korrekta beslutet som behövs

H&M:s återkomst som börsens stora draglok visar att långsiktighet kan löna sig. I minst två år var insiderköpen från ägarfamiljen Persson feltajmade då aktien bara föll och föll. Det senaste årets kursuppgång på 51 procent visar att om vi bara härdar ut tillräckligt länge så kommer det i alla fall någon form av vändning om det är ett relativt bra bolag.

Sydöstran - 02 feb 20 kl. 15:00

Oseriöst SD-styre i Sölvesborg

I Sverige går allt fler kommuner samman för att lösa samhällsviktiga verksamheter. Oberoende storlek på kommun så ser allt fler att det är samarbete som är lösningen på de Utmaningar som kommuner idag står inför. Trenden är tydlig.

SVT - 02 feb 20 kl. 07:46

Pejas nya roll i Kina – badar i lyx

Efter fyra OS-medaljer och fem VM-guld sökte Peja Lindholm efter nya Utmaningar. Resan gick till Kina och rollen som förbundskapten. SVT har besökt Peja i hans nya roll som skiljer sig rejält från livet i Sverige.

Världen Idag - 01 feb 20 kl. 08:00

Vill säkra den svenska mjölken – med Guds hjälp

En tuff bransch med stora Utmaningar, små marginaler och hård konkurrens. Så beskriver mjölkbonden Kjell Sandahl situationen inom landets mjölkindustri. Men samtidigt har han Gud till hjälp i sitt yrkesliv.

SR - 01 feb 20 kl. 06:52

Brexit genomförd - nya utmaningar väntar

Vid midnatt svensk tid lämnade Storbritannien formellt EU som första stat någonsin. Tidpunkten firades av tusentals brexitförespråkare, bl a i centrala London..

Skånskan - 01 feb 20 kl. 05:00

Klättringen uppåt har börjat

HÖKÖPINGE
Den 2 november förra året slutade en lugn och långsam landsvägstur med motorcykeln med att Claus Ziegler körde av vägen och bröt rygg och nacke.
Nu, tre månader senare, är målet att i augusti genomföra loppet Swimrun Rockman i norska Lysefjorden. sex kilometer simning, 33 kilometer löpning inkluderat 4 444 trappsteg rakt upp för berget.

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 14:41

Stefan Persson: Hade varit fel att göra chefsbytet tidigare

Stefan Persson lämnar ordförandeposten i H&M vid årsstämman i maj. Som ny ordförande kommer han föreslå sonen Karl-Johan Persson som på torsdagen avgick som vd för H&M. Till ny vd har Helena Helmersson, som jobbat på H&M sedan 1997, utsetts.

Blekinge Läns tidning - 31 jan 20 kl. 17:08

FBC Karlskrona ändrar om – innebandyprofil får stort ansvar

FBC Karlskrona kommer göra en sportslig omorganisation framöver. Peter Carlsson kommer bli sportansvarig för både herr- och damlaget. – Vi måste hitta Utmaningar med vår verksamhet om vi ska kunna ta nästa steg, säger Carlsson..

Sydöstran - 31 jan 20 kl. 17:08

FBC Karlskrona ändrar om – innebandyprofil får stort ansvar

FBC Karlskrona kommer göra en sportslig omorganisation framöver. Peter Carlsson kommer bli sportansvarig för både herr- och damlaget. – Vi måste hitta Utmaningar med vår verksamhet om vi ska kunna ta nästa steg, säger Carlsson..

GöteborgsPosten - 31 jan 20 kl. 16:01

Kommunalråd efter krismötet: "Är inte ensam"

En är kristdemokrat och en är socialdemokrat. Båda leder små kommuner med stora Utmaningar – och uttrycker viss optimism efter mötet med civilministern om kommunernas hotande kris..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 08:55

Skånska forskare får 54 miljoner av Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfonden har delat ut 54 miljoner kronor i anslag till forskare i Skåne inom hjärta, kärl och lungor som ett resultat av det senaste årets insamling. Summan fördelas på totalt 81 anslag, där de största enskilda anslagen har gått till specialister inom hjärtinfarkt, hjärtsvikt och KOL.I Sverige lever 2,0 miljoner människor med hjärt-kärlsjukdom.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 09:29

Ny Facebook-grupp sätter fokus på gränshinder för Öresundspendlare

ÖRESUND Fakta: Enligt den senast tillgängliga statistiken från 2015 pendlar 18 600 personer, inklusive övriga inkomsttagare, mellan Sverige och Danmark. Källa: ØrestatPia Jacobsen har startat Facebookgruppen ”Øresundspendler – I klemme mellem 2 lande”, som en reaktion på att hon själv som pendlare bland annat fått problem med socialförsäkringen och förlorat sin danska rösträtt. Hon hoppas att gruppens medlemmar ska kunna hjälpa varandra att hantera gränshinder och andra problem, samt lyfta dem till politiker och media.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 20:00

Tar ur reserven för att täcka hål

Skurup Bokslutssiffrorna är klara.
Kommunen gör ett underskott på 5,4 miljoner och en reavinst på 4,1 miljoner.
Det betyder att 9,5 miljoner kommer att tas från kommunens reservkonto, ruren:en.

Dagensanalys.se - 30 jan 20 kl. 17:50

Nutanix rekryterar Mats Ericson till tjänsten som country manager för Sverige

Nutanix har utsett Mats Ericson till Country Manager för Sverige. Det känns jättebra att få möjligheten att arbeta med både nya kollegor och nya Utmaningar på Nutanix. Nutanix är en verklig utmanare i branschen och jag ser fram emot möjligheten att möta den ökande tillväxten inom molnbaserade företagslösningar vi ser i Sverige, säger Mats Ericson.

DI - 30 jan 20 kl. 16:24

H&M kommer inte åter till sin forna lönsamhet

Helena Helmersson kommer att möta stora Utmaningar, särskilt hållbarhetsfrågan..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 15:30

Carina Olsson rundar av som kantor efter 43 år

västerstad Efter 43 år som kantor i Västerstad är det dags för Carina Olsson att checka ut. Hon har spelat på otaliga gudstjänster, mässor, bröllop och begravningar genom åren och har mött människor i glädje och sorg.
Den här veckan gör hon sin sista arbetsvecka – sedan går hon i pension.

Världen Idag - 30 jan 20 kl. 00:20

Utbildar i ledarskap – och jordbruk

Här kommer en hälsning från staten Assam i Indien! Vi har haft så många kampanjer här nu att det behövs ett antal nya ledare för att ta hand om tillväxten. Därför ber de kristna här om vår hjälp att skapa en utbildning i både andligt ledarskap och jordbruk, så att de kan bli självunderhållande.

DN - 29 jan 20 kl. 21:00

”Minska detaljstyrningen i statsbidragen till skolan”

Demografiska förändringar, sämre ekonomisk utveckling och stigande förväntningar innebär stora Utmaningar för kommuner….

Skånskan - 29 jan 20 kl. 16:32

Skånska domarparet får döma VM-kvalet

Martin Matti från Malmö och Simon Broman från Staffanstorp är på väg mot karriärens största uppdrag – de ska döma VM-kvalet i innebandy i Slovakien med start i morgon.– Det ska bli jätteroligt. Spännande och lärorikt, säger Martin Matti över en trasslig telefonlinje från ett tåg på väg genom Slovakien.

GöteborgsPosten - 29 jan 20 kl. 12:26

Så ska Telia locka nya kunder

Telia ökade vinsten under fjärde kvartalet. Men Utmaningar kvarstår och kostnadsbesparingarna fortsätter..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 07:00

Med känsla för grönt

Hon drömmer om att få jobba med vegetarisk och vegansk matlagning i framtiden och inspirera folk till att äta mer hållbart och hälsosamt. Men först har 35-åriga Tetyana Martyn från Svedala siktet inställt på att kamma hem vinsten i Sveriges mästerkock 2020.Tetyanas favoriter
Råvara: Svamp.

Kristianstadsbladet - 29 jan 20 kl. 05:00

Föräldraskap: Louise är ensam kvar med glädje, stolthet – och utmaningar

Louise Olsson förlorade sin livskamrat Jonny efter en kort tids sjukdom. Nu är hon ensam kvar med sonen Noah. – Jag förlorade hela mitt liv, min identitet och mina drömmar, säger Louise..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 22:20

Händemark: Vi kan mäta oss med alla lag

ISHOCKEY Malmö Redhawks körde Brynäs IF med 5-0 och nu skiljer det tio poäng mellan lagen i SHL:s bottenskikt.
Inte undra på att lagkaptenen Fredrik Händemark jublade.– Det kändes bra.

Skånskan - 28 jan 20 kl. 20:30

Han stod inte ut med musiken på gymet

KRÄSEN. – Det verkar som om många med mig tycker att en av de största Utmaningarna med att gå på gym är att stå ut med musiken.
Daniel Hansson fick starkt gensvar – även internationellt – när Malmö Akademiska Kör och Orkester, som han leder, nyligen presenterade en spellista med klassisk musik att lyssna på när man tränar.

SmålandsPosten - 28 jan 20 kl. 17:59

Han satsar på fyra verksamheter i ett

Shahzada Momand gillar Utmaningar. Nu satsar han på att öppna fyra verksamheter i samma byggnad. – När jag har fyra verksamheter har jag fyra gånger mer chans att lyckas, säger han..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 17:12

Lyssna på barnen

Barnkonventionen blev lag den 1 januari 2020. Det är ett viktigt steg för att stärka barnets rättigheter. Kraven på tillämpning skärps och det blir möjligt att pröva om en verksamhet har brutit mot barnets rättigheter enligt barnkonventionen.

Blekinge Läns tidning - 28 jan 20 kl. 16:45

Här är räddningstjänstens utmaningar på Björkholmen

Trånga gator, gamla trähus och bristfälligt brandskydd. Att släcka bränder i äldre stadsdelar som Björkholmen innebär ofta en extra utmaning för räddningstjänsten. – Vi lever med historien här, säger ställföreträdande räddningschef Claes Nicklasson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.