Utdelningen

Saturday, 17 November, 09:46

Nyheter om Utdelningen

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 27 okt 18 kl. 08:30

Top 7: Blir nog favoriter på pallen – men skrällen höjer utdelningen

SPELVÄRD: Jens Sjödén.Top 7, Jägersro, 27 oktober.

Expressen - 26 okt 18 kl. 19:44

Dawit Isaaks födelsedag uppmärksammas – EU-parlamentariker ska få hans bok

På lördag fyller Dawit Isaak 54 år. Det blir hans 17:de födelsedag i fångenskap. Nu lanseras en crowdfundingkampanj som ska finansiera Utdelningen av Isaaks bok "Hopp" till samtliga EU-parlamentariker.

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 13:07

Nu har det vänt för Net Ent

Anledningen är att Net Ent nu driftsatt många nya kunder och att bolaget nu bygger upp en stark pipeline som ger en bredare bas av kunder att bygga tillväxt ifrån. Att kvartalsrapporten visar en organisk tillväxt på 2 procent är förstås inte så mycket att skryta med, men det är ändå i signal om vändning efter det andra kvartalets negativa tillväxt. – Jag är oerhört nöjd med aktiviteten i bolaget, säger nye vd:n Therese Hillman till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 19 okt 18 kl. 11:31

Hernhag: Sex aktier inför konjunkturnedgången

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Mathias: Vilka sex aktier tycker du man kan hålla i hand nu när konjunkturen vänder nedåt? Får gärna vara lågt värderade för tillfället.
Marcus: Axfood, Cloetta, Heba, Recipharm, Swedish Match, Tomra.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 13:12

Sexistisk kränkning på studenternas bal

Malmö När en skola anordnade bal för årets studenter hade balkommitén utnämnt en ung kvinna till ”Årets fuckgirl”.
Nu åtalas en ung man för grov förtal.Studenttiden kan för många vara en tid av glädje och förhoppning.

PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 13:13

Swedbank bland de bästa högutdelarna

Storbankerna har sannerligen varit i blickpunkten senaste veckorna efter penningtvättsskandalen i Baltikum där Danske Bank hittills framstått som den största skurken. Men oron har smittat av sig även på övriga banker – inte minst de svenska storbankerna som dalat kraftigt i kurs. Det gäller inte minst Swedbank som har den allra största verksamheten i Baltikum av svenska banker, men banken försvarar sig i samband med rapporten att Swedbank fokuserar på inhemska kunder i Baltikum och inte har haft några av de namn som förekommit som kunder.

Affärsvärlden - 22 okt 18 kl. 07:19

DI: Fyndläge i Clas Ohlson - köp

Den hårt pressade hemmafixaren Clas Ohlson har en roll att spela även i framtiden och den höga Utdelningen innebär att aktieägare har råd att vänta ut en kursuppgång..

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 11:19

Kepler: Volvo attraktivt efter kursfall

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys, där rekommendationen för Volvo höjs till köp (behåll). Riktkursen sänks däremot till 160 kr (180), vilket kan ställas mot att Volvo handlas till drygt 134 kr på måndagsförmiddagen. I analysen tar Kepler Cheuvreux upp att de starka kvartalssiffrorna delvis kan hänvisas till att efterfrågan och därmed beställningar har tidigarelagts och Kepler påminner om att det är en cyklisk industri.

Dagens PS - 22 okt 18 kl. 12:29

Kanontips: Fyndläge på nedtryckt aktie

Det skriver Di i en analys och utlovar ”mycket hög utdelning” för aktieplacerare. Det handlar om prylkedjan Clas Ohlson, som tidningen utsett till veckans aktie. Enligt artikeln kommer detaljhandelsbolaget ha en fortsatt viktig roll även i framtiden.

Skånskan - 20 okt 18 kl. 20:23

Sen kvittering räddade Torn

FOTBOLL Division 1-klubben Torns IF spelade oavgjort efter sen kvittering borta mot Skövde AIK och har alltjämt chansen att nå kval till Superettan.
Patrik Östlund skickade in 1-1 i minut 90+4.– Ett mål som kan bli oerhört viktigt, konstaterade tränare Richard ”Kalle” Ringhov.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 09:17

SEB misstänks för delaktighet i brottsligt skatteupplägg

Banken förnekar att man finansierat den typen av upplägg. Affären inleddes i april 2010, då SEB:s tyska kontor inledde aktiehandel med två mäklare i Dubai. Upplägget handlade om korttidshandel i 20 av Tysklands största bolag.

Cornucopia - 18 okt 18 kl. 09:00

SEB utpekad i med/utan-bedrägerier - ingen kan förklara hur det fungerar

Svenska SEB har nu pekats ut som en av bankerna som deltog i de omfattande med/utan-bedrägerier som skedde framför allt i Tyskland efter finanskrisen. Ingen i media lyckas dock förklara exakt hur med/utan-bedrägerier fungerar (cum-ex).SEB-kontor på den passande namngivna Tjuvholmen i Oslo.

PrivataAffärer - 12 okt 18 kl. 11:23

Hernhag: Fyra aktier att köpa efter raset

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

DN - 17 okt 18 kl. 11:06

”Dålig belysning kan få Postnord att stoppa utdelning”

När brevinkast och belysning inte uppfyller kraven uppmanar vi fastighetsägare att åtgärda bristerna. Om vi inte hittar en lösning måste vi tillfälligt stoppa Utdelningen, skriver Postnords distributionschef Håkan Winqvist..

DI - 16 okt 18 kl. 07:12

Efter vinstvarningen – så ska NCC vända skutan

NCC aviserar ytterligare omstruktureringskostnader på drygt 200 miljoner kronor till och med 2019. De finansiella målen och Utdelningen behålls oförändrade, meddelar bolaget inför tisdagens kapitalmarknadsdag. Vd:n Tomas Carlsson intervjuas i Di TV klockan 07.

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 15:22

Geely har förlorat över 8 miljarder på Volvo

Tung förlust för Geely Holding med frontmannen Li Shufu. Enligt Dagens Industri kan kinesiska Geely vid dags datum ha förlorat cirka 8,9 miljarder kronor på sin ägarandel i AB Volvo, som i dag haft en blytung börsresa på beskedet om ett komponentfel i fordonens avgassystem. Om Utdelningen i våras inkluderas ligger Li Shufus Geely runt 8,2 miljarder kronor back på sin Volvoportfölj, som bolaget förvärvade av aktivistfonden Cevian med finansmannen Christer Gardell i slutet av december 2017.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 06:48

Hernhag: En spretig fyrklöver

Jag har en stor del av året hävdat att preferensaktierna är dyra. Detta för att de legat på historiskt sett höga kursnivåer samtidigt som inflationen är ca 2 procent. En av mina gamla favoriter inom området är Klövern Pref, som nu fallit med drygt 10 procent sedan kurstoppen den 6 augusti.

Expressen - 01 okt 18 kl. 00:50

Akademien pressas – kan nu förlora Nobelpriset helt

Nobelpriset i litteratur kan ställas in även nästa år, berättar Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten för SVT.– Alternativet att priset delas ut av en institution som saknar legitimitet, är inte attraktivt heller. Det måste finnas ett förtroende, säger han i SVT:s Agenda.

Trelleborgs Allehanda - 11 okt 18 kl. 12:20

Ingen lycka i jakt efter stöldgods i hamnen – men en efterlyst stoppad

Inget stöldgods men däremot en rattfyllerist och en efterlyst som var på väg att lämna landet. Det var Utdelningen efter polisens extra insats tillsammans med Kustbevakningen i Trelleborgs hamn under onsdagseftermiddagen och -kvällen..

Dagens PS - 11 okt 18 kl. 07:34

Kappahls resultat sämre än väntat

Klädkedjan Kappahl redovisar en omsättning i linje med förväntningarna under fjärde kvartalet. Resultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Affärsvärlden - 11 okt 18 kl. 07:21

Rörelseförlust för RNB - slopar utdelningen

Klädbolaget RNB, Retail and Brands, redovisar ett resultat efter skatt på -13 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret..

PrivataAffärer - 10 okt 18 kl. 13:10

Nya förvärv lyfter Dustins tillväxt

Läs även: Dustin bättre på alla punkter Privata Affärer har en köprekommendation på Dustin sedan ett drygt halvår tillbaka. Anledningen är att bolaget har tagit marknadsandelar och höjt lönsamheten vartefter. Verksamheten visar höjda marginaler, vilket också gör att rörelseresultatet ökar med hela 45 procent till 107 miljoner (74) under det sista kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018.

PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 11:23

Hernhag: Två säkraste utdelningshöjarna i 20 år

Köp Marcus senaste bok Bli rik och fri med aktier Zaphod: Vilka svenska utdelningsaktier, runt fem till tio stycken, tror du mest sannolikt stadigt ökar sin utdelning kommande 20 åren?
Marcus: Hej! Hufvudstaden är nog säkraste utdelningshöjaren av fastighetsbolagen.

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 07:47

Skistar höjer utdelningen

Skistar redovisar ett resultat efter skatt på -117 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret (-150). Resultatet före skatt blev -166 miljoner kronor (-192) medan rörelseresultatet landade på -156 miljoner kronor (-185). Nettoomsättningen uppgick till 184 miljoner kronor (90).

Expressen - 05 okt 18 kl. 08:30

Han är nyckelkusk – avgör utdelningen

Garantispets.Rätt distans.Lome Brage vinner..

VA - 04 okt 18 kl. 09:21

Förlust för MQ – stryker utdelningen helt

"Den ovanligt varma sommaren påverkade försäljningen negativt.".

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 13:15

MQ: Ny ledning rensar ur garderoben

För tre år sedan tycktes allt gå MQ:s väg och den då verksamma vd:n Christina Ståhl hyllades för uppryckning av modekedjan. Men därefter har det gått allt sämre och i takt med en stigande dollarkurs har både intäkter och aktiekurs tryckts tillbaka. Och 2018 har blivit den slutgiltiga knäcken med en ytterligt svag rapport under våren med minskad försäljning och förlust.

Dagens PS - 04 okt 18 kl. 12:28

Daytraders: Här är börsens skräckaktier

Unga aktieproffs varnar för hajpade och problemfyllda bolag. Tänker du ta till dig råden? Det handlar om en kvartett ”tongivande daytraders” som Di talat med och som motiverar varför de ratar de aktier som nämns i denna artikel.

DI - 04 okt 18 kl. 09:10

Nobelprisets anseende överlever skandalerna

I dag torsdag skulle Svenska Akademien ha delat ut Nobelpriset i litteratur. Men Utdelningen har ställts in efter misstänkt ekonomisk brottslighet i en närstående organisation, Forum, i förtid läckta uppgifter om Nobelpristagare och sexualbrott med koppling till Akademiens verksamhet och lokaler..

GöteborgsPosten - 04 okt 18 kl. 09:24

Kurskollaps för MQ efter slopad utdelning

Sommarens värmebölja slog hårt mot försäljningen hos klädkedjan MQ som redovisar en förlust under fjärde kvartalet. Bolaget slopar Utdelningen och på börsen straffas aktien hårt..

GöteborgsPosten - 04 okt 18 kl. 07:26

MQ slopar utdelningen

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 07:23

Ännu sämre än befarat för MQ

MQ redovisar ett resultat efter skatt på -3 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal (24). Resultatet per aktie uppgick till -0:09 kronor (0:69). Bruttomarginalen uppgick till 47,5 procent (54,0).

Affärsvärlden - 03 okt 18 kl. 08:03

Höjd utdelning och ljusa utsikter i Skistar

Skistars förlust krymper och bolaget höjer Utdelningen. Bokningsläget inför vintern bedöms vara bättre än föregående år..

Skånskan - 03 okt 18 kl. 14:00

Hela världen hittar deras oas

VÄRDAR. Bara i juli och augusti har de haft gäster från åtta nationer. Christer och Märit Mårtensson – som blev kära innan de ens hade träffats – har restaurerat ett ruckel till lantlig oas, där de driver ett bed & breakfast.

DI - 03 okt 18 kl. 07:34

Skistar dubblar omsättningen – höjer utdelningen

Skidanläggningsbolaget Skistar mer än fördubblade omsättningen under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. .

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 11:42

Hernhag: Tre aktiefavoriter just nu

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Daniel: Hej! Vad tycker du om IT-konsulterna? Skulle man kunna klassa denna bransch till den typen av megatrender du brukar prata om?

Dagens PS - 01 okt 18 kl. 07:01

Börsveckan: Här är en köpvärd trojka

Börsveckan rekommenderar köp av Handicare, Dedicare och New Nordic Healthbrands
i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Midsona, Probi och Attendo. Hjälpmedelsbolaget Handicare har haft en svag utveckling på börsen.

DI - 25 sep 18 kl. 08:01

Investmentbanken: Oro ger köpläge i ståljätten

Ett antal produktionsstopp har lett till att marknaden oroats över att ståltillverkaren SSAB har investerat för lite i sina anläggningar under en period då skuldminskning stått i fokus. Kursnedgången är dock överdriven och med nuvarande starka kassaflöden väntas Utdelningen komma att öka. Det skriver Morgan Stanley i en ny analys, i vilken rekommendationen höjs till övervikt från jämvikt med riktkursen uppjusterad till 56 kronor (54) för A-aktien, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen..

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 11:34

Hernhag: Här är mitt största innehav

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.