Utbud

Saturday, 19 January, 23:40

Nyheter om Utbud

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 27 dec 18 kl. 17:00

Återremiss för förslag om Trobergshemmet

Socialnämnden i Mariehamn återremitterade ärendet om att göra en avdelning på Trobergshemmet till ett effektiverat serviceboende på sitt senaste möte. Enligt den utredning som gjorts skulle förändringen göra att stadens Utbud av service bättre skulle motsvara behovet, motsvara gällande rekommendationer som finns i kommande lagstiftning och bättre motsvara gällande budget. I dag åläggs kommunen att betala den verkliga kostnaden för fortsatt vård på sjukhuset om patienten inte kan erbjudas en plats på stans boende tre dagar efter att de är färdigbehandlade.

Expressen - 22 nov 18 kl. 16:02

Netflix: Missa inte julens bästa filmer

Julen är som gjord för att kura ihop sig med ett gäng mysiga filmer.För den som vill se något nytt har Netflix Utbud ökat med bland annat en ny film med Kurt Russell som jultomten.Här är julfilmerna och deras betyg..

Expressen - 23 dec 18 kl. 17:02

Kalle Anka, dansband och kungligt – julens bästa tv

Under julen är tv en viktig del i firandet och då tittar vi tillsammans. Julaftonen är full av traditioner och  juldagarna innehåller godbitar. Expressens tv-krönikör Anders Björkman har valt i julens Utbud..

Skånskan - 23 dec 18 kl. 15:00

Skön puls i lågmält emirat

Dubai har annat än lyxiga hotell, inomhusskidbackar och exklusiva shoppinggallerior. Här finns både charm, stora naturupplevelser, industrichica kaféer och prisvärda restauranger.Natten är ljum och doftar sött av kryddor och vattenpipor, trafiken har tonat ned till ett avlägset brus.

Dagensanalys.se - 21 dec 18 kl. 16:45

Framtidens medier fortsätter att förändras

Under andra halvåret 2018 har Dagensanalys.se publicerat 14 intervjuer om de dramatiska förändringar som har drabbat medievärlden, i varje fall den västliga. Kontakterna har skötts av Olle F.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 08:10

Gigantiskt säljras för nyproducerade bostäder

Siffran över antalet bostäder som började säljas i Stockholms län har halverats på ett år. Nedgången är 53 procent och statistiken gäller för fjärde kvartalet i år, ställt i relation till hur det såg ut under samma tid i fjol. Totalt rör det sig om 1.

YA - 21 dec 18 kl. 03:03

Insändare: Dags att skynda på nya Hamnstaden

Majoriteten av alla bosatta eller verksamma i Ystads kommun torde dela visionen att kommunen även framöver ska erbjuda ett varierat och högklassigt Utbud av boende, skolor, fritidsverksamhet samt god vård och omsorg. Även miljön, tryggheten och bra kommunikationer är viktiga..

PrivataAffärer - 20 dec 18 kl. 07:00

Chefredaktören: Ett dystert år för bankerna

Läs även: Avanza är Årets Bank 2018 I år är det flera banker än tidigare som valt att tacka nej till att själva bidra med fakta till vår stora granskning Årets Bank. Bland annat storbankerna Swedbank, Nordea och flerfaldiga vinnaren Danske Bank. Det är lätt att förstå att bankernas pr-avdelningar har fullt upp med andra akuta arbetsuppgifter.

GöteborgsPosten - 20 dec 18 kl. 09:29

Inte en ledig stund på lovet

Rapworkshop, skridskodisco, dansläger, boxning och laserdome – i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet finns ett hyfsat stort Utbud av jullovsaktiviteter..

DI - 19 dec 18 kl. 08:44

Råvaror: Kinesiska tillväxtdata oroar oljeinvesterare

Oljepriset har stabiliserat sig på onsdagen efter en större nedgång under tisdagen: Brent handlas nu kring 56,50 dollar per fat. Brentoljan har tappat 6 procent på tre handelsdagar och noteras nu till årslägstanivåer. Osäkerhet kring Utbud och global tillväxt ligger bakom.

NSD - 19 dec 18 kl. 06:30

Bostadsbolagen: Renoverar inte allt

Det ska finnas ett blandat Utbud av lägenheter, både billigare orenoverade och nyrenoverade eller nyproducerade med högre hyresnivå..

Dagens PS - 18 dec 18 kl. 14:30

Ikea skjuter på varuhus-beslut

Ikea har fortfarande inte fattat beslut om huruvida man ska expandera med fyra varuhus i Norge. Bolaget uppgav i somras att läget inom den norska detaljhandeln var tuff och att ett beslut om expansion skulle komma senare under året. Men nu uppger Ikea att man behöver mer betänketid och exakt när beslutet ska fattas är oklart, rapporterar E24.

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 15:20

Cruz Azul tvingas lägga ner

Biskopsgårdens redan torftiga Utbud av fotbollsklubbar minskar än mer. På söndagen kommer Santos Cruz Azul meddela sina spelare att klubben kommer läggas ned vid årsskiftet. Pengar saknas för att betala hyresskulderna på 100 000 kronor till Göteborgs Stad.

DN - 30 nov 18 kl. 21:00

”Så kan kommuner skapa nya värdefulla lägen för bostäder”

DN DEBATT 2/12. För att lösa bostadsförsörjningen måste vi tänka på ett nytt sätt, vi måste släppa föreställningen att det finns ett begränsat Utbud av goda lägen att bygga på. Kommunerna behöver i stället börja producera lägen.

BT - 16 dec 18 kl. 19:49

Företagets satsning ska få fart på Markborna – ”Ska slippa åka iväg för att göra grejor”

När förra ägaren, Nina Flack, försökte värva Mikael Kjellberg för tävlingsspel slutade det med att bowlinghallen blev hans. Nu satsar han och sambon Helene Sparrenbrink för fullt. – Vi vill erbjuda Markborna ett större Utbud, säger Mikael Kjellberg..

DI - 15 dec 18 kl. 14:50

Vinterpriser på båtar: ”Köparnas marknad”

Funderar du på att köpa båt? Passa på nu. Enligt Blocket är december köparnas marknad.

PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 08:33

Analytiker: Stabiliseringen på bomarknaden fortsätter

Kristina Kruse, senioranalytiker vid Nordea, skriver i ett marknadsbrev att de säsongsrensade priserna steg som väntat i november och att det syns en viss uppgång för bostadsrätter i Stockholm de senaste månaderna. ”Vår syn om stabila priser framöver är intakt”, skriver hon. Riksbanken väntas visserligen höja styrräntan nästa vecka, men det blir bara en höjning, vilket innebär att hushållen kan fortsätta att njuta av låga räntor.

PrivataAffärer - 13 dec 18 kl. 17:21

Handelsbanken: Sidledes utveckling på bostadsmarknaden framöver

Under 2019 utgör ett stort färdigställande av nya bostäder en nedåtrisk för priserna, som kan slå mot vissa mindre bostadsutvecklare. Den relativt lilla betydelse som mindre bostadsutvecklare har i ekonomin talar för begränsade spridningseffekter till resten av bostadsmarknaden och ekonomin. ”Problem bland mindre bostadsutvecklare kommer inte isolerat att utgöra en risk för hela bostadsmarknaden eller ekonomin, enligt vår syn.

DI - 13 dec 18 kl. 16:59

Handelsbanken: Bopriserna kommer stå stilla framöver

Bostadspriserna väntas utvecklas sidledes framöver, där en stark arbetsmarknads- och inkomstutveckling balanserar upp ökat Utbud och högre räntor. .

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 07:59

Andelen misslyckade bostadsaffärer minskar

”Vi verkar nu se ett trendbrott där andelen misslyckade affärer i oktober och november är lägre än de var 2017. Extra intressant är att andelen dessutom minskade i november i år, medan säsongsmönstret verkar vara att andelen misslyckade affärer i stället ökar i november. Detta kan tyda på att köpare och säljare har lättare att komma överens”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Dagens PS - 10 dec 18 kl. 13:46

Småbolagsfond tror på ett börsryck

Aktiemarknaden står för närvarande och väger, och det som talar för uppgång enligt förvaltarteamet bakom Strand Småbolagsfond är en låg värdering och årets något förskjutna säsongsmönster. Det framgår av en månadsrapport. Överenskommelsen mellan Kina och USA kan också påverka positivt men reaktionen på Trumps twittrande anses visa på hur ömtålig denna optimism är.

Kristianstadsbladet - 03 dec 18 kl. 14:30

Julmarknaden på Trolle-Ljungby har blivit tradition

Några fler utställare än förra året och några nya erbjöd ett varierat Utbud av julinspirerade produkter i Växthuset på Trolle-Ljungby gods i helgen..

Skånskan - 08 dec 18 kl. 15:00

Trivselpunkten kvar när boende flyttar

STAFFANSTORP När Pilegården stängs och Humana med personal och vårdtagare flyttar till nytt vårdboende i Sockerstan blir mötesplatsen Trivselpunkten kvar i nuvarande lokaler i centrum.Enligt tillförordnade socialchefen Leila Misirli ska Trivselpunkten inte förändras.
– Det finns inga planer alls på att förändra Utbudet på Trivselpunkten när Skolgatanboendet flyttar till Sockerstan.

Sydöstran - 22 nov 18 kl. 14:00

Insändare: ”Slå vakt om dagmammorna i Sölvesborg”

I våra partier finns en bred politisk enighet i barnomsorgspolitiken. Vi vill se ett stort Utbud med variation så att föräldrar kan välja former som passar just deras barn. En likvärdig barnomsorg är inte nödvändigtvis synonymt med lika barnomsorg, utan barns behov skiljer sig på många olika sätt vilket kommunen alltid måste förhålla sig till..

Dagens PS - 07 dec 18 kl. 11:17

Fastighetsmäklarna mer pessimistiska

Fler mäklare tror nu på en prisnedgång de kommande tre månaderna efter en längre period där flera i kåren trott på prisuppgång. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard. Andelen mäklare som tror på fallande bostadspriser är nu 29 procent, upp från 25 procent månaden före.

PrivataAffärer - 05 dec 18 kl. 14:19

Stora kursras för massa- och pappersproducenterna

Tecken på att konjunkturcykeln är nära toppen saknas inte, men kursnedgången är ändå väl tilltagen, säger Oskar Lindström, skogsanalytiker på Danske Bank, till Nyhetsbyrån Direkt. ”Marknaden diskonterar just nu en mycket stor nedgång av massapriserna, trots att några betydande ökningar på Utbudssidan inte ligger i korten. Samtidigt har priserna på tryckpapper faktiskt höjts, både i somras och av allt att döma även inför nästa års leveranser”, säger han.

GöteborgsPosten - 05 dec 18 kl. 05:00

Allt viktigare fråga för kunderna

Stora Coop på Överby är en av de butiker i undersökningen som har bredast Utbud av närproducerade livsmedel.
– Vi samarbetar med både regionala och lokala producenter, säger butikschefen..

DI - 04 dec 18 kl. 22:50

Upplagt för stugklipp: ”Det är köparnas marknad”

Det är köparens marknad som råder när det kommer till fritidshus. Det konstaterar Hemnets analytiker och pekar på ett ovanligt stort Utbud. ”Nu finns det möjligheter att göra klipp”, säger Erik Holmgren..

BT - 04 dec 18 kl. 08:06

JUST NU: Rekordstort utbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare..

Cornucopia - 04 dec 18 kl. 09:19

"Låt dem köpa Tesla"

I Frankrike backar nu president Macron från ytterligare höjningar av skatten på fossila bränslen, efter omfattande protester och upplopp i landet. I Frankrike tar man bensinskatteuppror bokstavligt.
"I throw 5.

BT - 04 dec 18 kl. 06:00

Rekordutbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare.

SmålandsPosten - 04 dec 18 kl. 06:00

Rekordutbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare.

Blekinge Läns tidning - 04 dec 18 kl. 06:00

Rekordutbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare.

Sydöstran - 04 dec 18 kl. 06:00

Rekordutbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare.

YA - 04 dec 18 kl. 06:00

Rekordutbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare.

Kristianstadsbladet - 04 dec 18 kl. 06:00

Rekordutbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare.

Barometern - 04 dec 18 kl. 06:00

Rekordutbud av nyproducerade lägenheter

Nu finns rekordmånga nyproducerade lägenheter ute på marknaden. Allra mest har Utbudet i Västra Götaland ökat. Ändå är suget efter lägenheter där starkt, enligt en Göteborgsmäklare.

Skånskan - 02 dec 18 kl. 10:00

Det lyxiga 1700-talet inspirerar igen

Efter retrotrender med teakbord och stringhyllor söker vi oss längre tillbaka i tiden. Nu lockar 1700-talets spegellampetter och linnedukar. Följ med till Tottieska huset, en uppvisning i sin tids statusprylar.

SmålandsPosten - 02 dec 18 kl. 21:44

Ideella insatser står för stort utbud under julskyltningen

Klappjakten är i full gång. Butikerna bjuder upp till dans. Det gör civilsamhället också – i stora mått..

Skånskan - 30 nov 18 kl. 15:34

Skånetrafiken drar ner på återförsäljare

Skåne Allt fler som reser med Skånetrafiken köper sina månadskort och biljetter via appen. Återförsäljarna får mindre att göra och kommer att bli betydligt färre framöver.Kollektivtrafiknämnden har beslutat att ta fram en ny strategi för Skånetrafikens återförsäljare, som framöver kommer att ha fokus på personlig service och vägledning.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.