Uppsägningar

Tuesday, 23 January, 06:59

Nyheter om Uppsägningar

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 28 dec 17 kl. 06:59

Nystart i grannbyn efter storvarslet

Storvarsel och Uppsägningar – sommaren fick en mörk start på Invacares fabrik i Diö. Samtidig blev bolagets bantning en nystart för många anställda som gick vidare till andra jobb. Ett tiotal tidigare Invacareanställda har börjat jobba på Swepart transmission i Liatorp..

News55 - 13 dec 17 kl. 11:22

Pekka Heino har gjort sin sista sändning i SVT

Under tisdagen programledde Pekka Heino, en av SVT:s mest välbekanta profiler, sin sista sändning av programmet “Go’kväll”. Och det blev ett minst sagt känslosamt farväl, skriver Expressen. – Tack för de här sju åren.

Norrtelje Tidning - 18 dec 17 kl. 17:00

Allvarlig kritik mot Norrtälje kommun – åtgärda arbetsmiljön på Kulturskolan eller böta 100 000 kronor

Ohälsa, Uppsägningar och kränkande särbehandling. Arbetsmiljön på Roslagens Kulturskola är så dålig att Arbetsmiljöverket hotar att ge Norrtälje kommun ett vite på 100 000 kronor om de inte åtgärdar bristerna omgående. – Åtta lärare har sagt upp sig på grund av arbetsmiljön, säger Stellan Armandsson, huvudskyddsombud Lärarnas riksförbund..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 10:47

Krönika: ”Utred förluster inom det offentliga”

Ilmar Reepalus utredning om vinster i välfärden skrotades, tack för det! Nu ska man göra ett omtag och en utredning som leds av en person som ”respekteras” i båda läger. Problemet är bara att utredningen har fel fokus.

Kristianstadsbladet - 16 dec 17 kl. 00:01

Hat och bombhot mot socialen i Kristianstad

Bombhot. Identitetsstölder. Falska Uppsägningar, och även en falsk skilsmässa.

Dagens PS - 05 dec 17 kl. 11:00

Telia-banner väckte deras nyfikenhet

”Där och då bestämde vi oss för att bli den ärliga mobiloperatören”. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Nerikes Allehanda - 27 nov 17 kl. 05:05

S i Lekeberg satsar på lärare, läxhjälp och lekplatser

Socialdemokraterna i Lekeberg vill satsa mer pengar på skolan än den styrande Lekebergsalliansen. Bland annat för att undvika Uppsägningar av lärare i årskurs 7-9. För att klara detta kan de tänka....

Dalarnas tidningar - 24 nov 17 kl. 11:37

Stora Enso hoppfullt efter neddragningarna: "De tuffa åren är över"

Stora Enso har gjort en drastisk omställning av företaget de senaste tio åren med bland annat försäljningar och Uppsägningar, men nu har företaget tillförsikt. – De tuffa åren är över, säger Per Lyrvall, Stora Ensos Sverigechef..

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 17 kl. 10:22

Chef i Åstorps kommun avstängd från jobbet

Allvarliga klagomål på ledarskapet ledde till flera Uppsägningar bland personalen..

Corren - 22 nov 17 kl. 13:15

Slår larm – för få brandmän på orten

Deltidsstationen i Boxholm har under en längre tid varit underbemannad – efter nya Uppsägningar beskrivs läget som akut..

Corren - 22 nov 17 kl. 13:15

Larm: för få brandmän på orten

Deltidsstationen i Boxholm har under en längre tid varit underbemannad – efter nya Uppsägningar beskrivs läget som akut..

Nyan - 16 nov 17 kl. 13:25

20–30 jobb hotade vid posten

Åland Post Ab har idag kallat till samarbetsförhandling med start den 22 november 2017. Personal, ägare och styrelse har även informerats om detta under dagen. Orsaken till samarbetsförhandlingen är att flera internationella e-handelskunder befaras flytta från Åland Post vid årsskiftet.

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 17 kl. 16:00

Trots uppsägningar – hopp om utökad ryggkirurgi

”Nu vill flera läkare komma hit”, säger divisionschefen på lasarettet..

DN - 07 nov 17 kl. 04:59

Utsatt att vara hyresgäst i bostadsrätt

Som hyresgäst i en bostadsrättsförening har man sina grannar som hyresvärd. Och sitter på ett värde som föreningen vill komma åt. – Vi ser att Uppsägningar i bostadsrättsföreningar ibland drivs hårdare och mer aggressivt än i hyresfastigheter, säger Jonas Alberg på Hyresnämnden..

Kristianstadsbladet - 11 nov 17 kl. 15:35

City Gross söker ny personal

Den nyöppnade butiken har gjort Uppsägningar, men det har inget med dålig lönsamhet att göra. "Vår start har varit helt fantastisk", säger Richard Bengtsson, butikschef..

Dagens Medicin - 31 okt 17 kl. 10:55

Jourpass för ambulanspersonal försvinner

Trots protester och Uppsägningar införde Region Gävleborg en jourtjänstgöring för ambulanspersonalen i fjol. Nu backar regionen, rapporterar SVT..

YLE - 26 okt 17 kl. 10:44

Tomas Häyry: Vasa stads ekonomi har rätt riktning

Vasas stadsdirektör Tomas Häyry liknar Vasa vid ett fartyg som nu är på rätt kurs efter flera stormiga år. Skuldsättningen ska minska nästa år och investeringarna öka, utan vare sig skattehöjningar eller Uppsägningar..

SVT - 26 okt 17 kl. 09:49

Facket hoppas slippa uppsägningar på Nordea

Finansförbundet, det största fackförbundet inom finansbranschen, hoppas att Nordeas aviserade neddragning på 6.000 personer kommer ske med naturliga avgångar..

Realtid - 26 okt 17 kl. 07:34

Nordea planerar uppsägningar av anställda och konsulter

"Eftersom investeringarna börjar bära frukt är det dags för nästa fas, där vi ser att vi strukturellt kan få ner kostnaderna och öka effektiviteten”, säger vd Casper von Koskull och uppger samtidigt att 6.000 anställda och konsulter ska sägas upp..

SmålandsPosten - 24 okt 17 kl. 11:13

Alvestapolitikern upprörd efter uppsägningar: ”Så här gör man inte”

Omsorgsnämndens ordförande Mats Martinsson (S) är väldigt kritisk till hur situationen kring Café Blenda har skötts. – Så här gör man inte, säger han..

Dagens Media - 19 okt 17 kl. 09:33

Uppsägningar på Egmont – igen

Egmont Publishing säger upp personal – trots förra årets rekordvinst..

DI - 18 okt 17 kl. 08:32

Sainsbury´s planerar stora uppsägningar

Sainsbury’s planerar att säga upp 2 000 anställda i Storbritannien som ett sätt att spara in på kostnader..

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 09:28

Nordeas uppsägningar bara början för banker

”Hela sektorn sitter i samma båt”, säger fackförbundet Civilekonomernas förhandlingschef Mikael Andersson. Fackförbundet Civilekonomerna tror att Nordeas aviserade nedskärningar om 6 000 jobb som aviserades i oktober bara är en början på en transformation som kommer slå mot hela sektorn i takt med att de digitala lösningarna blir fler. Det säger fackförbundets förhandlingschef Mikael Andersson till Bloomberg News.

Blekinge Läns tidning - 06 okt 17 kl. 11:46

Sparbeskedet: Inga stängda skolor

Det blir inga Uppsägningar eller stängda skolor i Olofströms kommun. Det lovar Michael Henriksson (S), utbildningsnämndens ordförande..

YLE - 05 sep 17 kl. 04:45

Populär översättningstjänst publicerar i hemlighet användares privata meddelanden och företags interna mejl

Texter som folk över hela världen har lagt in på webbplatsen Translate.com - en automatisk översättningstjänst - har publicerats öppet på nätet. Också flera meddelanden från finländska företag och privatpersoner är lätt tillgängliga.

YLE - 18 sep 17 kl. 15:49

VBL: Samarbetsförhandlingar på HSS Media

HSS Media inleder samarbetsförhandlingar av ekonomiska och produktionsmässiga orsaker, skriver Vasabladet. Förhandlingarna omfattar hela personalen och kan leda till Uppsägningar av högst nio i personalen. Samarbetsförhandlingarna inleds den 29 september och pågår i minst två veckor.

DalaDemokraten - 18 sep 17 kl. 15:00

Obetalda hyror minskade hos Tunabyggen: "Den här situationen kan alla hamna i"

2013 låg Tunabyggen på fjärde plats i landet i andel Uppsägningar i sitt lägenhetsbestånd. Sedan dess har fallen med obetalda hyror sänkts kraftigt.
– Hösten 2013 började vi kalla hit hyresgäster då inkassokrav skickats till kronofogden, säger Marie Bonde, chef för bolagets internservice..

YLE - 11 sep 17 kl. 09:27

Flera nya företag etablerar sig i Östnyland i år

På sistone har positiva företagsnyheter från Östnyland haglat in. Speciellt Lovisa verkar ha flyt just nu. Enligt utvecklingsbolaget Posintra ser det här året mycket bättre ut än fjolåret.

YLE - 13 sep 17 kl. 20:58

VN: Ny lösning för stuvarna vid Hangö Stevedoring

Det är inte längre så att 25 stuvare vid Hangö Stevedoring drabbas av långa permitteringar. Istället permitteras alla stuvare i kortare perioder ända till slutet på år 2018, skriver Västra Nyland. I måndags (11.

UT - 13 sep 17 kl. 11:39

Borås kan gynnas när Ellos stöps om

Ellosanställda i grannländerna blir av med jobbet. I Borås väntar både Uppsägningar och rekryteringar, men totalt kan förändringen ge fler tjänster lokalt..

BT - 13 sep 17 kl. 11:39

Borås kan gynnas när Ellos stöps om

Ellosanställda i grannländerna blir av med jobbet. I Borås väntar både Uppsägningar och rekryteringar, men totalt kan förändringen ge fler tjänster lokalt..

DI - 12 sep 17 kl. 15:22

Oracle: hundratals kan få gå efter supportflytt till Rumänien

Den amerikanska mjukvarujätten Oracle ser över sina kostnader i Europa genom att flytta över supportgruppen för hårdvara till Rumänien. Åtgärden kan resultera i flera hundratals Uppsägningar, skriver The Register..

YLE - 11 sep 17 kl. 19:59

VN: Risk för uppsägningar vid Hangö Stevedoring

Vid stuveribolaget Hangö Stevedoring permitteras 25 stuvare från och med den 25 september ända till årets slut. Efter det kan de sägas upp, skriver tidningen Västra Nyland. Bolagets vd Esa Torstensson säger till tidningen att om det inte kommer ersättande trafik istället för den trafik som förlorades så finns det inte jobb.

Realtid - 07 sep 17 kl. 08:59

Var fjärde klient behöver hjälp med omorganisation

Var fjärde klient vill köpa juridiska konsulttjänster i samband med en omorganisation. Var femte indikerar ett ökat behov i samband med Uppsägningar..

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

YLE - 30 aug 17 kl. 07:00

Arbetslösheten på nedgång i Esbo – de högutbildade toppar fortfarande statistiken

Arbetslösheten sjunker i Esbo, liksom i de övriga kommunerna i Nyland. Men de högutbildade är välrepresenterade bland de arbetslösa i Esbo - vissa har svårt att hitta jobb trots att det finns lediga jobb inom området. I juli fanns det enligt statistik från Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland i Esbo cirka 14 500 arbetslösa arbetssökande.

DI - 31 aug 17 kl. 12:57

Disney planerar uppsägningar

Walt Disney planerar att göra betydande personalnedskärningar som en del av en omstrukturering. De som drabbas hårdast av åtgärderna uppges bli de anställda inom televisionsenheten ABC Networks, enligt Wall Street Journals källor..

SR - 29 aug 17 kl. 07:30

Dagstidningskrisen har stannat av

Kris, fritt fall, Uppsägningar och konkurser. Så har det låtit de senaste åren när utvecklingen för svensk dagspress diskuterats. Men nu har raset tillfälligt stannat av, säger medieforskare som Kulturnytt pratat med.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 17 kl. 21:00

Elva uppsägningar - men förlossningen i full gång tack vare hyrpersonal och pensionärer

Sedan i maj har elva barnmorskor i Helsingborg sagt upp sig..

YLE - 17 aug 17 kl. 11:43

Patria samarbetsförhandlar - 130 jobb hotade

Flyg- och försvarsmaterielkoncernen Patria inleder samarbetsförhandlingar som kan leda till en personalminskning på högst 130 personer. Kommunikationsdirektör Birgitta Selonen säger att sammanlagt 1 300 på olika håll i Finland berörs av förhandlingarna. Förhandlingarna inleds enligt Patria av produktionsmässiga och ekonomiska skäl.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.