Uppsägningar

Friday, 17 November, 18:34

Nyheter om Uppsägningar

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 26 okt 17 kl. 10:44

Tomas Häyry: Vasa stads ekonomi har rätt riktning

Vasas stadsdirektör Tomas Häyry liknar Vasa vid ett fartyg som nu är på rätt kurs efter flera stormiga år. Skuldsättningen ska minska nästa år och investeringarna öka, utan vare sig skattehöjningar eller Uppsägningar..

SVT - 26 okt 17 kl. 09:49

Facket hoppas slippa uppsägningar på Nordea

Finansförbundet, det största fackförbundet inom finansbranschen, hoppas att Nordeas aviserade neddragning på 6.000 personer kommer ske med naturliga avgångar..

Realtid - 26 okt 17 kl. 07:34

Nordea planerar uppsägningar av anställda och konsulter

"Eftersom investeringarna börjar bära frukt är det dags för nästa fas, där vi ser att vi strukturellt kan få ner kostnaderna och öka effektiviteten”, säger vd Casper von Koskull och uppger samtidigt att 6.000 anställda och konsulter ska sägas upp..

SmålandsPosten - 24 okt 17 kl. 11:13

Alvestapolitikern upprörd efter uppsägningar: ”Så här gör man inte”

Omsorgsnämndens ordförande Mats Martinsson (S) är väldigt kritisk till hur situationen kring Café Blenda har skötts. – Så här gör man inte, säger han..

Dagens Media - 19 okt 17 kl. 09:33

Uppsägningar på Egmont – igen

Egmont Publishing säger upp personal – trots förra årets rekordvinst..

DI - 18 okt 17 kl. 08:32

Sainsbury´s planerar stora uppsägningar

Sainsbury’s planerar att säga upp 2 000 anställda i Storbritannien som ett sätt att spara in på kostnader..

Blekinge Läns tidning - 06 okt 17 kl. 11:46

Sparbeskedet: Inga stängda skolor

Det blir inga Uppsägningar eller stängda skolor i Olofströms kommun. Det lovar Michael Henriksson (S), utbildningsnämndens ordförande..

YLE - 05 sep 17 kl. 04:45

Populär översättningstjänst publicerar i hemlighet användares privata meddelanden och företags interna mejl

Texter som folk över hela världen har lagt in på webbplatsen Translate.com - en automatisk översättningstjänst - har publicerats öppet på nätet. Också flera meddelanden från finländska företag och privatpersoner är lätt tillgängliga.

YLE - 18 sep 17 kl. 15:49

VBL: Samarbetsförhandlingar på HSS Media

HSS Media inleder samarbetsförhandlingar av ekonomiska och produktionsmässiga orsaker, skriver Vasabladet. Förhandlingarna omfattar hela personalen och kan leda till Uppsägningar av högst nio i personalen. Samarbetsförhandlingarna inleds den 29 september och pågår i minst två veckor.

DalaDemokraten - 18 sep 17 kl. 15:00

Obetalda hyror minskade hos Tunabyggen: "Den här situationen kan alla hamna i"

2013 låg Tunabyggen på fjärde plats i landet i andel Uppsägningar i sitt lägenhetsbestånd. Sedan dess har fallen med obetalda hyror sänkts kraftigt.
– Hösten 2013 började vi kalla hit hyresgäster då inkassokrav skickats till kronofogden, säger Marie Bonde, chef för bolagets internservice..

YLE - 11 sep 17 kl. 09:27

Flera nya företag etablerar sig i Östnyland i år

På sistone har positiva företagsnyheter från Östnyland haglat in. Speciellt Lovisa verkar ha flyt just nu. Enligt utvecklingsbolaget Posintra ser det här året mycket bättre ut än fjolåret.

YLE - 13 sep 17 kl. 20:58

VN: Ny lösning för stuvarna vid Hangö Stevedoring

Det är inte längre så att 25 stuvare vid Hangö Stevedoring drabbas av långa permitteringar. Istället permitteras alla stuvare i kortare perioder ända till slutet på år 2018, skriver Västra Nyland. I måndags (11.

UT - 13 sep 17 kl. 11:39

Borås kan gynnas när Ellos stöps om

Ellosanställda i grannländerna blir av med jobbet. I Borås väntar både Uppsägningar och rekryteringar, men totalt kan förändringen ge fler tjänster lokalt..

BT - 13 sep 17 kl. 11:39

Borås kan gynnas när Ellos stöps om

Ellosanställda i grannländerna blir av med jobbet. I Borås väntar både Uppsägningar och rekryteringar, men totalt kan förändringen ge fler tjänster lokalt..

DI - 12 sep 17 kl. 15:22

Oracle: hundratals kan få gå efter supportflytt till Rumänien

Den amerikanska mjukvarujätten Oracle ser över sina kostnader i Europa genom att flytta över supportgruppen för hårdvara till Rumänien. Åtgärden kan resultera i flera hundratals Uppsägningar, skriver The Register..

YLE - 11 sep 17 kl. 19:59

VN: Risk för uppsägningar vid Hangö Stevedoring

Vid stuveribolaget Hangö Stevedoring permitteras 25 stuvare från och med den 25 september ända till årets slut. Efter det kan de sägas upp, skriver tidningen Västra Nyland. Bolagets vd Esa Torstensson säger till tidningen att om det inte kommer ersättande trafik istället för den trafik som förlorades så finns det inte jobb.

Realtid - 07 sep 17 kl. 08:59

Var fjärde klient behöver hjälp med omorganisation

Var fjärde klient vill köpa juridiska konsulttjänster i samband med en omorganisation. Var femte indikerar ett ökat behov i samband med Uppsägningar..

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

YLE - 30 aug 17 kl. 07:00

Arbetslösheten på nedgång i Esbo – de högutbildade toppar fortfarande statistiken

Arbetslösheten sjunker i Esbo, liksom i de övriga kommunerna i Nyland. Men de högutbildade är välrepresenterade bland de arbetslösa i Esbo - vissa har svårt att hitta jobb trots att det finns lediga jobb inom området. I juli fanns det enligt statistik från Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland i Esbo cirka 14 500 arbetslösa arbetssökande.

DI - 31 aug 17 kl. 12:57

Disney planerar uppsägningar

Walt Disney planerar att göra betydande personalnedskärningar som en del av en omstrukturering. De som drabbas hårdast av åtgärderna uppges bli de anställda inom televisionsenheten ABC Networks, enligt Wall Street Journals källor..

SR - 29 aug 17 kl. 07:30

Dagstidningskrisen har stannat av

Kris, fritt fall, Uppsägningar och konkurser. Så har det låtit de senaste åren när utvecklingen för svensk dagspress diskuterats. Men nu har raset tillfälligt stannat av, säger medieforskare som Kulturnytt pratat med.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 17 kl. 21:00

Elva uppsägningar - men förlossningen i full gång tack vare hyrpersonal och pensionärer

Sedan i maj har elva barnmorskor i Helsingborg sagt upp sig..

YLE - 17 aug 17 kl. 11:43

Patria samarbetsförhandlar - 130 jobb hotade

Flyg- och försvarsmaterielkoncernen Patria inleder samarbetsförhandlingar som kan leda till en personalminskning på högst 130 personer. Kommunikationsdirektör Birgitta Selonen säger att sammanlagt 1 300 på olika håll i Finland berörs av förhandlingarna. Förhandlingarna inleds enligt Patria av produktionsmässiga och ekonomiska skäl.

SVT - 08 aug 17 kl. 20:38

Nya utmaningar för Västerås Sinfonietta – jobbar 50 procent

Ekonomiska svårigheter för musikerna har lett till flera Uppsägningar från Västerås Sinfonietta. – Orkestern har fått gå ner till femtio procents tjänstgöring igen och det har fått konsekvenser både konstnärligt och ekonomiskt för oss, berättar Andrea Elgström Bergman altviolinist i Västerås Sinfonietta..

NSD - 24 jul 17 kl. 05:00

Uppsägningar efter avgjord bidragsstrid

Privata förskolan Kids Corner får bara skolpeng för tolv barn..

PrivataAffärer - 21 jul 17 kl. 10:14

Capio: Sämre rapport följs av uppsägningar

Sjukvårdbolaget Capio redovisar ett ebita-resultat på 142 miljoner kr för det andra kvartalet 2017, väntat var 168 miljoner enligt SME Direkt. Capio tvingas därför genomföra besparingar genom ytterligare personal- och kostnadsneddragningar....

DN - 20 jul 17 kl. 12:03

Ökad förlust för Postnord

Förlusten fortsätter att öka för krisdrabbade Postnord. Fortsatta Uppsägningar och bättre kvalitet är nu i fokus..

DN - 21 jul 17 kl. 10:45

Högre vinst för Vattenfall – fortsätter spara

Vattenfall höjer vinsten under årets andra kvartal och bolaget ser mindre risker i verksamheten. Men fortsatta besparingar innebär Uppsägningar..

GöteborgsPosten - 21 jul 17 kl. 09:55

Högre vinst för Vattenfall – fortsätter spara

Vattenfall höjer vinsten under årets andra kvartal och bolaget ser mindre risker i verksamheten. Men fortsatta besparingar innebär Uppsägningar..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 17 kl. 09:09

Högre vinst för Vattenfall – fortsätter spara

Vattenfall höjer vinsten under årets andra kvartal och bolaget ser mindre risker i verksamheten. Men fortsatta besparingar innebär Uppsägningar. Statliga energijätten Vattenfall redovisar en nettovinst på 2,1 miljarder kronor för andra kvartalet i år.

DN - 12 jul 17 kl. 14:02

Peter Loewe: Sopkaoset i Stockholm är inget mot det i Italien

ROM. Sopkaoset i Stockholm borde vara lättlöst. Det handlar om en strejk, visserligen med Uppsägningar, men situationen kan ingalunda jämföras med de stora strukturproblem som renhållningen har i Italien.

DI - 20 jul 17 kl. 10:34

Postnord faller

Förlusten fortsätter att öka för krisdrabbade Postnord. Fortsatta Uppsägningar och bättre kvalitet är nu i fokus..

NSD - 20 jul 17 kl. 09:52

Oklart hur Telia i Luleå drabbas

En vikande vinst kommer att leda till Uppsägningar på Telia..

YLE - 11 jul 17 kl. 20:57

Företaget bakom Weekend House i konkurs

Företaget In West Oy som producerar stockstugor under namnet Weekend House i Malax försattes i konkurs i slutet av juni. Byggandet av fritidshus i Finland har kontinuerligt saktat av sedan början av 1990-talet. In West Oy har varit i företagssanering sedan 2014, säger boförvaltare Björn Båsk, som representerar advokatbyrå Näsman & Båsk i Vasa.

DI - 13 jul 17 kl. 21:07

Soundcloud: "Finansierat till kvartal fyra"

En talesperson för Soundcloud säger att musiktjänsten är finansierad fram till fjärde kvartalet, som inleds om 50 dagar, och att förra veckans Uppsägningar då 173 medarbetare fick gå gjordes med företagets lönsamhet i åtanke..

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 17 kl. 20:51

Soundcloud: "Finansierat till kvartal fyra"

En talesperson för Soundcloud säger att musiktjänsten är finansierad fram till fjärde kvartalet, som inleds om 50 dagar, och att förra veckans Uppsägningar då 173 medarbetare fick gå gjordes med företagets lönsamhet i åtanke. I en artikel på tekniksajte.

Blekinge Läns tidning - 13 jul 17 kl. 20:51

Soundcloud: "Finansierat till kvartal fyra"

En talesperson för Soundcloud säger att musiktjänsten är finansierad fram till fjärde kvartalet, som inleds om 50 dagar, och att förra veckans Uppsägningar då 173 medarbetare fick gå gjordes med företagets lönsamhet i åtanke.(TT).

TA - 13 jul 17 kl. 20:51

Soundcloud: "Finansierat till kvartal fyra"

En talesperson för Soundcloud säger att musiktjänsten är finansierad fram till fjärde kvartalet, som inleds om 50 dagar, och att förra veckans Uppsägningar då 173 medarbetare fick gå gjordes med företagets lönsamhet i åtanke.(TT).

Kristianstadsbladet - 13 jul 17 kl. 20:51

Soundcloud: "Finansierat till kvartal fyra"

En talesperson för Soundcloud säger att musiktjänsten är finansierad fram till fjärde kvartalet, som inleds om 50 dagar, och att förra veckans Uppsägningar då 173 medarbetare fick gå gjordes med företagets lönsamhet i åtanke.(TT).

Barometern - 13 jul 17 kl. 20:51

Soundcloud: "Finansierat till kvartal fyra"

En talesperson för Soundcloud säger att musiktjänsten är finansierad fram till fjärde kvartalet, som inleds om 50 dagar, och att förra veckans Uppsägningar då 173 medarbetare fick gå gjordes med företagets lönsamhet i åtanke.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.