Uppgift

Sunday, 24 March, 09:58

Nyheter om Uppgift

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 28 feb 19 kl. 06:25

Hon ska hålla Facebook rent från sex, hat och trakasserier

Siobhan Cumminskeys Uppgift kan karaktäriseras som omöjlig. Hon ska hålla Facebook anständigt och rent från hat och trakasserier. Företaget som länge ville undvika ansvar för sitt innehåll har på senare år tvingats hantera den ena skandalen efter den andra.

UNT - 03 mar 19 kl. 23:59

Bilar frontalkrockade i Märsta

Enligt Uppgift ska minst en av de inblandade personerna ha skadats svårt i kollisionen, som skedde vid halv elva-tiden på kvällen..

Skånskan - 20 feb 19 kl. 16:47

Årets Buff kör omvänd ordning

Familjehäng en hel helg, skolvisningar under fem vardagar, ungdomshäng på kvällstid och en Studio Ghibli-film som invigning. I slutet av mars är det dags för Barn- och ungdomsfilmfestivalen Buff i Malmö igen. – Vi har märkt bland barn och unga att framtiden är brännande på många sätt så det är vårt tema i år, berättar Daniel Lundquist, programchef för BuffJulia Jarl och Daniel Lundquist väljer favoriter ur årets BUFF-program:
Julia Jarl: ”Jag tycker att torsdagskvällen på Spegeln är så stark.

Sydsvenskan - 03 mar 19 kl. 10:05

Man anhållen för mordförsök på polis

En misstänkt rattfyllerist ska ha försökt köra på en polis. Bilisten vinkades på fredagskvällen in av polisen i Hultsfreds kommun, men i stället för att stanna ska mannen ha kört rakt mot en av poliserna. – Det var enligt Uppgift bara 20 centimeter ifrå.

Helsingborgs Dagblad - 03 mar 19 kl. 10:05

Man anhållen för mordförsök på polis

En misstänkt rattfyllerist ska ha försökt köra på en polis. Bilisten vinkades på fredagskvällen in av polisen i Hultsfreds kommun, men i stället för att stanna ska mannen ha kört rakt mot en av poliserna. – Det var enligt Uppgift bara 20 centimeter ifrå.

Expressen - 09 jan 19 kl. 11:22

Knivskärning på skola – två uppges skadade

Två personer har knivskurits på en skola i Tyresö, enligt Uppgift till Aftonbladet.En 15-åring ska ha gripits.– Vi är på plats på en skola i Tyresö och händelsen rubriceras som misshandel, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen till tidningen..

NSD - 02 mar 19 kl. 16:53

Åkerlund: "Ingen omöjlig uppgift för Boden"

Boden Handboll föll hemma i den första kvartsfinalen av Challenge Cup..

BT - 26 feb 19 kl. 18:54

UPPGIFTER: Tonåringar misstänkta i grov knarkhärva – en har erkänt

Två unga Sjuhäradsbor misstänks för grovt narkotikabrott. Enligt Uppgift till BT har en av dem erkänt..

Skånskan - 02 mar 19 kl. 05:00

93-årig legendar bokdebuterar

ESLÖV/BILLINGE En bokserie med 93-åriga författaren, folklivsforskaren och kulturprofilen Ethel Johannesdotter-Eliasson förbereds som bäst efter att släktingar och andra anhöriga hittat massor av material i samband med en flytt.
– Vi hoppas kunna komma ut med första volymen före sommaren, säger Gudrun Herlertz på egna förlaget Veritas Scaniae.Ethel Johannesdotter-Eliasson är mycket välkänd och fick Skånska Dagbladets kulturpris 1994.

Expressen - 24 feb 19 kl. 18:14

Svenska ambassadören på bröllop – med affärsmännen

Bilden visar Sveriges Kina-ambassadör Anna Lindstedt på ett bröllop där affärsmannen Kevin Lius son gifte sig, erfar Expressen. Dagen efter giftermålet enligt Uppgift ägde rum ringde Anna Lindstedt den fängslade förläggaren och svenska medborgaren Gui Minhais dotter Angela. Ambassadören ville boka in det kontroversiella mötet med affärsmännen Kevin Liu och John Meewella.

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 19 kl. 23:17

Handboll: Kämpande HBK räckte inte till

Trelleborg HBK ställdes inför en tuff bortamatch på fredagskvällen i damernas division två Skåne. IK Lågan blev en övermäktig Uppgift, nu blir läget i botten av tabellen allt tuffare..

Magazin24 - 27 feb 19 kl. 06:51

Spåren som leder till Tyskland

I närheten till mordplatsen sågs en man prata tyska i en walkie-talkie. En annan Uppgift är att tre män från Sydafrika låg bakom mordet och körde då en tyskregistrerad bil..

NT - 21 feb 19 kl. 13:13

Uppgift: Storklubben budar på Arnór

Succén går inte omärkt förbi..

Expressen - 16 feb 19 kl. 00:04

Pratar om nästa motstånd – innan returen har spelats

Malmö FF har en tuff Uppgift i returen mot Chelsea, men kan få lite gratis tändvätska. Storlagets manager Maurizio Sarri har redan börjat prata om vilket lag han vill undvika att möta i nästa Europa League-omgång.– Jag skulle undvika att möta Napoli för det skulle bli för starka känslor för mig, säger Sarri till Sky Sport..

Nyan - 28 feb 19 kl. 21:00

Domstolen kräver att byggbeslutet motiveras

Ålands förvaltningsdomstol upphäver och återförvisar byggnadsnämndens omstridda beslut att bevilja Dennis & Macke Ab tillstånd att riva och bygga nytt på två tomter som bolaget äger i centrum. Domstolen ålägger nämnden att motivera sitt beslut.
Efter mer än ett års väntan på domstolens utslag kom gårdagens besked som något av ett antiklimax.

Expressen - 01 mar 19 kl. 11:14

Uppgift: Letar efter ersättare till Olsen

Det har vart upp- och nedgångar för svenska landslagsstjärnan Robin Olsen.Han bänkades efter skadan och comebacken är skakig.Nu meddelar nya Uppgifter att Roma är ute på marknaden efter en italienare till målet..

GöteborgsPosten - 18 feb 19 kl. 11:45

Förskolan ska ha hög kvalitet oavsett driftsform

Vi vet att levnadsförhållandena skiftar beroende på var man bor och att kompensera för dessa är en mycket viktig Uppgift, skriver Anneli Rhedin (M) och Kristina Palmgren (L)..

Skånskan - 28 feb 19 kl. 20:05

Gymnastiken får hall

lund Kommunfullmäktige klubbade på torsdagskvällen igenom att en hall anpassad för gymnastikklubbarnas önskemål byggs på Södra Råbylund.
Alla partier ställde sig bakom beslutet men de rödgröna hade velat gå ännu längre.Det var andra gången som församlingen beslutade bygga en gymnastikhall.

Expressen - 28 feb 19 kl. 17:14

Uppgift: HIF hämtar in engelsk anfallstalang

Helsingborgs IF rustar upp offensiven med engelsmannen Noel Mbo.19-åringen kommer närmast från Gillingham – och väntas skriva på för HIF under veckan, rapporterar FotbollDirekt..

Skånskan - 28 feb 19 kl. 17:18

V vill sänka politikernas löner

YSTAD Göran Brante (V) får inget gehör för sin motion om att sänka lönen för kommunstyrelsens ordförande med 19 000 kronor till ett prisbasbelopp på 46 500 kronor i månaden i år och att alla övriga fasta månadsarvoden sänks med utgångspunkt från den lön som ordförande har. Det skulle innebär att de övrigas fasta arvoden beräknas i procent av ordförandes lön.
Han skriver: ”Kommunstyrelsens ordförande får 65 625 kronor i månaden.

Skånskan - 28 feb 19 kl. 16:39

Elevförflyttningar väntar i höst

Sjöbo För att förbättra arbetsmiljön för personal och elever kommer det ske en del elevförflyttningar mellan skolorna i Sjöbo i höst.
Sandbäcksskolan utökas till årskurs fem och Emanuelskolan förlorar årskurs sex som i stället flyttas till Färsingaskolan.
Det har familjenämnden beslutar och förändringen ska gälla fram till sommaren 2020.

Skånskan - 27 feb 19 kl. 21:00

Lundalärare får fint pris

Lund Camilla Christensson på Katedralskolan är en av fyra lärare i landet som Kungliga Vetenskapsakademien tilldelat 2019 års lärarpris.Kategorin är kemi och i motiveringen heter det att hon får priset ”för sin kontextbaserade kemiundervisning med stark anknytning i vardagsfenomen. Camilla Christensson är en lärare med lång erfarenhet, djup kunskap och i ständig utveckling genom sina forskningssamarbeten”.

SmålandsPosten - 28 feb 19 kl. 15:19

Live: Storvreta-Växjö Vipers

I kväll ställs Växjö Vipers inför en utmanade Uppgift i form av serieledande Storvreta på bortaplan. Matchen startar 19.00 och du kan följa den här..

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 19 kl. 10:00

Ett museums uppgift är inte att lägga historien tillrätta

En utställning har retat upp den polska regeringen, berättar Björn Magnusson Staaf..

GöteborgsPosten - 27 feb 19 kl. 17:45

Karlsson kör Sveriges andrasträcka

Silversensationen Frida Karlsson får köra den viktiga andrasträckan i torsdagens damstafett på skid-VM. Det är absolut en svår Uppgift, men absolut inte omöjlig, säger landslagschefen Rikard Grip..

Expressen - 26 jan 19 kl. 19:00

Att uttala namnen var en besvärjelse mot glömskan

I takt med att överlevarna successivt går ur tiden växer vårt ansvar att förmedla deras berättelser.Hannes Meidal, skådespelare, skriver på Förintelsens minnesdag om teaterns Uppgift att gestalta minnet..

DI - 27 feb 19 kl. 13:06

Uppgift: Fords joint venture i Kina säger upp tusentals

Fords joint venture i den kinesiska storstaden Chongqing har börjat säga upp tusentals anställda, skriver The New York Times. .

Skånskan - 27 feb 19 kl. 13:12

Trafikolycka vid Pildammarna

Malmö Två bilar är inblandade i en olycka på Albinsrogatan/Pildammsvägen vid lunchtid på onsdagen.Klockan 12.15 kom larmet in om olyckan och polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmades till platsen för närmare kontroll.

YLE - 21 feb 19 kl. 08:00

Experterna i Yle Sportens VM-studio ser Iivo Niskanen som utmanare – på damsidan kan bara krokben och vallningsmiss stoppa Therese Johaug

SVT:s och Yle Sportens skidexperter Johanna Ojala och Glenn Lindholm tror att Iivo Niskanen får en svår Uppgift på paraddistansen 10 km klassiskt i VM. Just nu ser Rysslands Aleksandr Bolsjunov ut som den klart tuffaste killen på den sträckan..

Skånskan - 26 feb 19 kl. 21:21

Defensiven blev HK Malmös fall

HANDBOLL Formstarka Eskilstuna Guif blev en övermäktig Uppgift för ligatvåan HK Malmö som till slut föll med 29-32 (15-15).– Jäkligt tråkigt när man åker så långt för att spela en viktig bortamatch, konstaterade besvikne sexmålsskytten Anton Blickhammar i C More direktsändning från Stiga sports arena.
– Guif fick oss i svaj från start och vi var inte alls med bakåt.

GöteborgsPosten - 26 feb 19 kl. 19:28

Årets uppgift: Kan ni se målen i dimmatchen?

Dimman slog till i första halvlek. Så också IFK Göteborg mot Falkenbergs FF..

Skånskan - 25 feb 19 kl. 20:48

Viktig uppgift för Nyman i Önneköp: tänka positivt

FOT­BOLL I rollen som spelande trä­na­re, tilli­ka de­bu­tant som hu­vud­an­sva­rig, håller Li­nus Nyman just nu på att hitta Ön­ne­köps IF nya pro­fil.Att laget för­lo­rat årets två första trä­nings­matcher, 1-2 mot Höörs IS och 2-4 i lör­dags mot Sös­da­la IF, är inget som be­kymrar honom.
– Trä­nings­matcher är vad det är.

Skånskan - 25 feb 19 kl. 17:20

Kraftigt påverkad stoppades

ESLÖV Polisen omhändertog en kraftigt påverkad 26-årig på Ystadsvägen natten till lördag vid 01.40. Polisen observerade 26-åringen och dennes kamrat när de båda plötsligt började springa från platsen.

Expressen - 24 jan 19 kl. 09:52

Idrottsmannens grannar: ”Jag förstår ingenting”

SALA. Idrottsmannen i Sala sköt ihjäl sina två barn och tog sedan sitt eget liv, enligt Uppgift till Expressen.Grannar beskriver mannen som glad – och att det var en stark sammanhållning inom familjen.

Expressen - 24 feb 19 kl. 19:52

Person allvarligt skadad i mc-olycka

En person har förts till sjukhus efter en mc-olycka.Enligt Uppgift från polisen är personen allvarligt skadad..

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 19 kl. 11:23

Bästsäljande vampyrberättelse blir tv-serie

Litteraturprofessorn Justin Cronin fick ett dundrande genombrott med sin trilogi om en apokalyptisk katastrof, som inleddes med "Flickan från ingenstans”. Nu har böckerna om de vampyrliknande varelserna blivit tv-serie. – Min enda Uppgift har varit att.

Expressen - 01 feb 19 kl. 13:45

Person uppges ha blivit knivskuren i halsen

Enligt Uppgift till GT har en person blivit knivskuren i halsen i Kortedala, Göteborg. – Vi åker på en misstänkt misshandel på en adress i Kortedala, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst. .

Kristianstadsbladet - 24 feb 19 kl. 11:23

Bästsäljande vampyrberättelse blir tv-serie

Litteraturprofessorn Justin Cronin fick ett dundrande genombrott med sin trilogi om en apokalyptisk katastrof, som inleddes med "Flickan från ingenstans". Nu har böckerna om de vampyrliknande varelserna blivit tv-serie. - Min enda Uppgift har varit att applådera och titta på.

BT - 24 feb 19 kl. 11:23

Bästsäljande vampyrberättelse blir tv-serie

Litteraturprofessorn Justin Cronin fick ett dundrande genombrott med sin trilogi om en apokalyptisk katastrof, som inleddes med "Flickan från ingenstans". Nu har böckerna om de vampyrliknande varelserna blivit tv-serie. - Min enda Uppgift har varit att applådera och titta på.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.