Uppgången

Monday, 24 September, 11:57

Nyheter om Uppgången

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 11:31

Aktiechatten: Hernhag avslöjar när det är dags att sälja

Cissi: Hej! Hur tänker du kring viktning av din portfölj? Har du någon maximal nivå där du börjar sälja av?

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 06:51

Här är månadens hetaste aktier

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index står i dag närmare 3,5 procent högre än för en månad sedan. Men som vanligt rörde sig enskilda aktier desto mer. Till exempel lyckades fem aktier lyckades stiga mer än 30 procent.

PrivataAffärer - 30 aug 18 kl. 06:30

Starka Kinafonder trots kinesiska börsnedgångar

Börsen i Shenzhen var i början av veckan ned cirka 21 procent sedan årsskiftet, medan Shanghaibörsen var ned nästan 16 procent. Börsen i Hongkong klarat sig bättre – ned 5,5 procent på åtta månader. Kinafonderna däremot har klarat sig betydligt bättre – en genomsnittlig Kinafond är upp 3,76 procent sedan årsskiftet enligt fondutvärderaren Morningstar.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 16:39

Sur vecka på småbolagslistorna

Nasdaq First North 25 har sjunkit 2,5 procent hittills under veckan medan Carnegie Micro Cap Return Sweden hade backat 0,5 procent fram till torsdagens stängning. Stockholmsbörsen som helhet har däremot ökat 0,9 procent under veckan enligt SIX Return index. Bland de 25 största bolagen på First North sticker cleantechbolaget Climeon ut med en uppgång på 13,4 procent hittills i veckan.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 09:05

Spararna bottenfiskar på börsen

– Glödhet konjunktur, en stark rapportperiod och börsrekord efter börsrekord har fått privatspararna att växla upp antalet aktieaffärer till historiskt höga nivåer. Köpen är försiktiga och trots tecken på en brittsommar för börsen väljer många att dra ned något på risken och nettosälja aktier, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Enligt Avanza har spararna passat på att bottenfiska i senaste månadens börsförlorare och sju av de tio mest köpta aktierna har utvecklats sämre än index senaste månaden.

Dagen - 30 aug 18 kl. 15:02

Experter: Därför går KD framåt i opinionen nu

Marie Demker och Johan Ingerö: Flera omständigheter ligger bakom Uppgången..

Cornucopia - 30 aug 18 kl. 15:00

Foton: Mont Blanc-expeditionen

Förra veckan deltog jag i en expedition till Mont Blancs topp, ledd av min sambo, den professionella äventyraren Lena Padukova. Den markerar höjdpunkten på ett halvårs intensifierat träningsprogram, och trots riskerna tog sig hela gruppen upp till toppen och hem igen via den riskabla sk standardrutten Voie Royale. Nedan följer detaljer och foton.

Dagen - 30 aug 18 kl. 15:02

Experter: Därför går KD framåt i opinionen nu

Marie Demker och Johan Ingerö: Flera omständigheter ligger bakom Uppgången..

DI - 30 aug 18 kl. 06:37

Räntor och valutor: Pundstyrkan planar ut

Pundet handlas stabilt på torsdagsmorgonen efter att onsdagen bjudit på den största Uppgången på sju månader till följd av kommentarer från EU:s chefsförhandlare Michel Barnier..

PrivataAffärer - 27 aug 18 kl. 07:10

Olavi: Största hotet mot börsen i höst

Från tisdag till fredag i förra veckan noterade Stockholms All-share-index nya indexrekord vid stängningen varje dag. Högst nådde marknaden under torsdagens handel och även om uppgångarna var relativt små var optimismen påtaglig under hela veckan. Frågan är förstås om denna uppgång som summerar till cirka åtta procent från i början av juli är den sista tjurrusningen som brukar vara innan en lång börsuppgång bryts?

GöteborgsPosten - 27 aug 18 kl. 16:02

Uppåt på börsen

Uppgången är bred på de ledande börserna i Europa..

Affärsvärlden - 23 aug 18 kl. 11:17

Därför stiger Getinge-aktien

Getinge har gått upp med 11 procent de tre senaste handelsdagarna. Uppgången var särskilt tydlig på onsdagen och det sammanföll med att bolaget var ute på så kallad roadshow i London tillsammans med den tyska banken Berenberg..

PrivataAffärer - 22 aug 18 kl. 13:11

Kommentar: Storbolagsindex allt närmare rekord

Under gårdagen passerade Stockholmsbörsens breda index OMXSPI som omfattar alla bolag sitt tidigare rekord några veckor tillbaka – och hittills under onsdagen har indexet slagit ett nytt all-time-high med 606,4 vid lunchtid. Många ser dock storbolagsindexet OMXS30 som börsens främsta riktmärke med de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. Och där var det nästan tre och ett halvt år sedan vi senast såg ett indexrekord.

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 11:32

Hernhag: Sex aktier till en långsiktig portfölj

Mr Larsson : Hej. Skulle vilja ha tips på 6-7 aktier för en långsiktig portfölj med lite blandade inriktning, och som är köpvärda nu.tack
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 20 aug 18 kl. 09:36

Här är måndagens färska analyser

Berenberg Bank sänker sin rekommendation för Boozt till behåll från köp. Riktkursen höjs till 90 från 85 kr. Det skriver Reuters.

DI - 20 aug 18 kl. 08:07

Aktien har mer att ge – ska upp 25 procent till

En fin halvårsrapport förra veckan fick New Wave att stiga med 6 procent. Uppgången räddade Di:s köprekommendation på aktien som därmed blev i linje med utvecklingen på Stockholmsbörsen..

Skånskan - 17 aug 18 kl. 22:10

Politikfestival ska bygga broar

Malmö Under fredagen drar Malmös nya politikervecka i gång i Rosengård.
– Vi tror att Malmedalen kan komma att öka valdeltagandet i området, säger festivalgeneralen Christian Glasnovic.Antalet politikfestivaler är på uppgång i Sverige.

Affärsvärlden - 17 aug 18 kl. 07:18

USA-börserna vände upp

De ledande börserna i New York steg på torsdagen. Rapporterande bolag som Walmart och Cisco, tillsammans med Boeing, ledde Uppgången på Dow Jones industriindex..

Dagens PS - 30 jul 18 kl. 09:35

Sveriges ekonomi växer så det sprakar

Sveriges ekonomi överraskade rejält på uppsidan i andra kvartalet. BNP växte med 3,3 procent i årstakt och 1,0 procent i kvartalstakt, enligt preliminära siffror. Det var en bra bit över väntade +2,6 respektive +0,5 procent, enligt Bloomberg News konsensusprognos.

DI - 16 aug 18 kl. 13:35

Råvaror: Planerat Kina-möte lyfter basmetaller efter ras

Basmetallerna fortsatte upp på torsdagsförmiddagen i en rekyl efter branta nedgångar tidigare i veckan. Bakom Uppgången låg uppgifter om förnyade handelssamtal mellan USA och Kina, samtidigt som dollarn föll tillbaka något..

PrivataAffärer - 15 aug 18 kl. 13:06

Kommentar: Nytt kursrekord för THQ

När THQ presenterade sin rapport för första kvartalet i maj skrev vi på denna plats att ”Succéresan för THQ fortsätter” och förutspådde nya kursrekord på kort sikt. Och det tog mindre än tre månader innan detta blev sanning – i dag har aktien varit uppe i över 217 kr som mest och det är inte konstigt eftersom bolaget levererar en stark rapport ytterligare en gång. Siffrorna jämfört med förra året blir lite meningslösa att jämföra eftersom förvärvet Koch Media numera ingår, viktigast blir förstås ökningen i vinst per aktie som är mer än fördubblad till 1,44 kr under det första halvåret.

Skånskan - 15 aug 18 kl. 05:00

Ser framåt trots stroken

Orup/Ringsjöstrand Tidigare Hörbypolitikern och fastighetsförvaltaren Pelle Skerup genomgår sin tuffaste tid efter den stroke som han drabbades av i våras. Samtidigt har hans köp av Orupssjukhuset vunnit laga kraft och planerna för fastigheten är många.Det var i april som Pelle Skerup drabbades av en stroke i sitt hus i Malmö.

PrivataAffärer - 14 aug 18 kl. 10:00

Fondspararna söker lägre risk

De långa långa räntefondernas inflöde i juli var 4,6 miljarder kr, medan de korta räntefonderna attraherade 4,0 miljarder kr. På tredje plats kom aktiefonder med 3,6 miljarder i nettosparande, medan blandfonderna drog till sig 2,2 miljarder kr. Det visar månadsstatistiken från Fondbolagens förening.

Kristianstadsbladet - 13 aug 18 kl. 00:01

Lundgren & Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall..

DI - 12 aug 18 kl. 20:02

Agnetha Jönsson: Bures köp fixar själv rabatten

Bures aktie har stigit 13 procent under de senaste tre veckorna. Uppgången kan inte motiveras av högre portföljvärde, snarare är det substansrabatten som minskat. .

Cornucopia - 11 aug 18 kl. 11:56

Konsumentprisindex rusar på boendekostnader och energipriser

Inflationstakten som definierat av KPIF (=utan effekter av räntan) ligger kvar på en årstakt om 2.2%. På ett år har framför allt högre boendekostnader, högre elpriser och bränsle, och står för mer än halva Uppgången.

PrivataAffärer - 09 aug 18 kl. 13:07

Alfredsson: Säsongsmönstret krossat av nya börsrekord

Det finns lögn, förbannad lögn och statistik – brukar det heta. När det gäller börsen är det historiska säsongsmönstret ett viktigt beslutsunderlag för en del av marknaden och kan därför vara självuppfyllande. Och under de sista tjugo åren har perioden maj-september varit börsens absolut sämsta period.

Skånskan - 09 aug 18 kl. 15:53

200 kilo SD-material spårlöst försvunnet

Dalarna I två veckor har en pall med 225 kilo kampanjmaterial från Sverigedemokraterna varit på villovägar hos Postnord.Det var i slutet av juli som partiet lämnade av leveransen med rollups, dukar och annat material hos Postnord i Järfälla. Det totala värdet beräknas uppgå till 64 000 kronor.

Sydsvenskan - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall. I SVT:s kommande satsning "Bandet och jag" bi.

DN - 08 aug 18 kl. 07:49

Lundgren och Haag byter mat mot musik i ny SVT-serie

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall..

PrivataAffärer - 08 aug 18 kl. 08:28

Här är onsdagens färska aktieanalyser

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Millicom och sätter rekommendationen till köp. Riktkursen ligger på 640 kr. Millicom stängde på 564,50 kr i Stockholm på tisdagen.

Sydöstran - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall.(TT).

Blekinge Läns tidning - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall. I SVT:s kommande satsning "Bandet och jag" bi.

GöteborgsPosten - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall..

BT - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall.(TT).

SmålandsPosten - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall.(TT).

YA - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall.(TT).

Barometern - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall.(TT).

Kristianstadsbladet - 08 aug 18 kl. 07:00

Lundgren och Haag reser genom musikhistorien

Lotta Lundgren och Erik Haag dammar av SVT:s tidsmaskin och ger sig ut på en ny resa. Den här gången byter de mat mot musik och skildrar ett Sverige i förvandling genom ett svenskt popbands uppgång och fall.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.