Unikt

Saturday, 18 August, 11:00

Nyheter om Unikt

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 jul 18 kl. 14:00

Han tar måleriyrkets museum till Lövestad

Lövestad Pionjären Emil Ibjer i Lövestad tar över måleriyrkets museum – och flyttar ner det ända från Stockholm.Inne i Emil Ibjers byggnadsvårdsbutik Spiken i kistan, fylld med antika järnföremål, står han barfota och hälsar glatt på varje person som träder in.
Solbränd och lite trött efter att med sina barn ha konstruerat och sjösatt en flotte av sin samling av gamla bag-in-box-påsar.

Skånskan - 20 jul 18 kl. 08:50

Konstföreningen fyller 90

LUND Konstföreningen Aura firar 90 år med en jubileumsutställning i Krognoshuset.
– Vår verksamhet är på många sätt unik i sitt sammanhang, säger Anna Borstam, ansvarig för utställningen.I början av 1300-talet tillhörde det område som numera omfattas av Mårtenstorget av en dansk adelsfamilj med namnet Krognos.

Dagens PS - 27 jul 18 kl. 11:19

Ledarkollen: Rasism inom Feministiskt Initiativ

Idag handlar ledarkollen om rasismen inom FI, tullarna mellan USA och EU, broschyren om vårt lands beredskap och folks oförmåga att begripa enkla förhållningsregler i extremvädret. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  DI ger Trump rätt Di skriver om tullarna mellan EU och USA: “Tullar löser inte sådana problem.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

”Vi är väldigt noga med detaljerna”

ridsport Med utsikt över vattnet på fridfulla Österlen håller de till, team Fredricson.
Ett stort och målinriktat företag som tagit sig till den absoluta världstoppen.
– Vi är väldigt noga med detaljerna och vill alla bli bättre och utvecklas, säger Peder Fredricson.

Nya Wermlands Tidningen - 24 jul 18 kl. 16:12

Dubbelt Stavnäs när hästskokastningen gjorde SM-comeback

Västvärmländske Fredrik Hjalmarsson lyckades i helgen med något helt Unikt då han fixade bedriften att vinna två SM i rad – med 18 års mellanrum..

GöteborgsPosten - 25 jul 18 kl. 14:17

Unikt beslut: "Vi har ett extremt läge"

Från klockan 16.00 på onsdagen råder totalt grill- och eldningsförbud i hela Västra Götaland. Det har beslutats av länsstyrelsens i samband med räddningstjänsterna..

Barometern - 25 jul 18 kl. 06:00

Thorsten Jansson: Torkåret når snart historiskt rekord

Det är både Unikt och ofattbart hur vädersystemet kan haka upp sig. Sedan Valborgsmässoafton har det på 85 dagar fallit 10 (tio) millimeter regn på min tomt i Färjestaden..

SmålandsPosten - 24 jul 18 kl. 18:28

Adam äger 22 stränginstrument

Adam Heim försöker hitta ett Unikt sound. Till sin hjälp har han mandoliner, gitarrer, banjos, balalajka, fiol, ukulele och luta. Med mera.

Expressen - 14 jul 18 kl. 07:00

Ett ormskinn, fyllt av myror

I dag fyller filmregissören Ingmar Bergman 100 år. I hela sitt liv var han aktiv som skribent och litterär stilist.Vi publicerar här hans klassiska Expressen-artikel från 1965 – om konsten, skapandet och nyfikenheten som drivkraft.

YA - 22 jul 18 kl. 15:08

Recension: Ny tango och unik sång

Lördagens dubbelkonsert på Folkhemmet i Östra Hoby bjöd på musikaliska resor och jazzsång som fick YA:s recensent att utbrista: Unikt!.

Skånskan - 21 jul 18 kl. 08:00

Kropp, arbete och drömska barn

Recension KONST I SOMMARSKÅNE II: Ostkusten

Fabriken Bästekille: Barbro Bäckström & Jean Hermansson
Till och med 30 september
Mårten Pärs källa: Odd Nerdrum, Steen Kepp, Bo Hultén
Till och med 5 augusti (Öppet tisdag-söndag 15-18)  Den skånska konstsommarens rika utbud fortsätter på ostkusten (läs Österlen). Också här gäller det att sovra. Två utflyktsmål ter sig givna.

Barometern - 21 jul 18 kl. 06:00

Unikt museum med drogvind

Hon var elev till apotekare Stig Ekström som grundande Apoteksmuseet i Mönsterås. Nu är Margareta Guldstrand själv ansvarig och guidar besökare bland medikamenterna..

SmålandsPosten - 20 jul 18 kl. 19:34

”När andra bromsar gasar jag”

Med ett Unikt koncept som lockar kunde från hela Sverige går hon snart i pension och ska sälja MK Madame i Åseda. I sommarens femte profilintervju berättar Karin Dahlby hur hennes resa tagit form..

Dagens PS - 17 jul 18 kl. 08:50

Ledarkollen: Trump Vs Putin

Idag handlar Ledarkollen om de små företagen, om mötet mellan Trump och Putin, om Sverigebilden utomlands och om bränderna här hemma. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Håll löftet till familjeföretagen DI skriver idag om familjeföretagen: “Om det blir maktskifte måste den nya regeringen hålla löftet till familjeföretagen.

SR - 18 jul 18 kl. 06:36

Hiphopcenter i Paris blomstrar

För två år sedan invigdes ett kulturcenter i Paris, som enbart är dedikerat till hiphopkulturen. Det är 1 500 kvadratmeter och Unikt i sitt slag i Europa. Och La Place, som centret heter, drar allt mer folk..

UNT - 17 jul 18 kl. 08:00

Unikt vårdprojekt flyttar till ny lokal

Hantverksslussen har flyttat..

Blekinge Läns tidning - 01 aug 18 kl. 07:54

Mordmisstänkta bröder i unikt rättsfall

Fallet med de mordmisstänkta bröderna från Ronneby är Unikt i Sverige. De bär nämligen på exakt samma DNA, rapporterar P4 Blekinge. I dag fortsätter rättegången i Halmstad..

Sydsvenskan - 04 jul 18 kl. 06:30

Malmö först ut i unikt investeringsinitiativ

Saminvest satsar men låter ängelinvesterare välja bolag..

Hela Gotland - 11 jul 18 kl. 05:07

Gotländska gårdar i unikt klimatprojekt

Omställningen till ett fossilfritt ­Sverige pågår för fullt..

UT - 15 jul 18 kl. 00:38

Unikt när Miskovsky spelar i Hermans Lada

Lisa Miskovskys publik sviker henne inte. I publiken sitter fans från flera håll i landet. Den redan vackra sommarkvällen blir bara ännu bättre när Lisa Miskovsky tar ton..

DI - 01 jul 18 kl. 21:14

Peabchefen imponeras av 14-åringarnas innovationer

MALMÖ. Hur ser framtidens hållbara innovationer ut? Ett antal 14-åriga elever får ge svaren i ett Unikt samarbetsprojekt mellan Peab och Mentor.

BT - 14 jul 18 kl. 06:34

Naturreservat räddas av ideella insatser – elfiske och upprensning

Insatser av Storfiskarna och Viskan norr om Borås räddar fisken i naturreservatet Mölarps ö. En sommaridyll med ett Unikt växt- och djurliv. Elfiske och restaurering av uppdämda vattendrag är två åtgärder som ska bevara fristaden.

Skånskan - 13 jul 18 kl. 20:54

Ungas bilder från Malmö blir framtidens historia

MALMÖ En utsiktsbild från Heleneholmsverkets tak eller från en glashiss vid Triangeln. Variationerna är många när ungdomar är med och bidrar till framtiden genom att skildra samtiden.20 ungdomar i åldrarna 16-19 år har haft fotografering som sommarjobb.

Kristianstadsbladet - 31 jul 18 kl. 00:01

Ny restaurang satsar på grillkoncept unikt för trakten

Gamla restaurang Elefanten har fått en ny ägare som under namnet Damaskino satsar på orientalisk barbecue på kolgrill. Ett Unikt koncept som hoppas locka gäster från andra kommuner..

SR - 04 jun 18 kl. 11:07

Alternativ för Sverige på konferens i Ryssland

I dag inleds en konferens i Ryssland, där Kreml samlar potentiella samarbetspartners för att bygga nätverk och allianser. Unikt den här gången är att också svenska politiker är på plats..

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 16:02

Försökte föra ut unikt glasansikte – stoppades vid Öresundsbron

Konstverket av Bertil Valliens stals i Småland..

Skånskan - 12 jul 18 kl. 17:16

Dags för Österlen green run

TOMELILLA Det är dags för den tredje upplagan av motionsloppet Österlen green run på Tomelilla golfklubb den 19 juli klockan 19. Nytt för i år är att loppet ingår i den så kallade Gripen-serien tillsammans med fyra andra lopp i Skåne. Precis som ifjol blir det ett särskilt lopp för barn – Paprica-loppet – med start klockan 17 och med anmälan på plats.

Expressen - 11 jul 18 kl. 15:55

”Väldigt givande – får annat perspektiv nu”

LOS ANGELES. De är lagkamrater och goda kompisar i New York Rangers.Men nu ställs Mats Zuccarello, 30, och Henrik Lundqvist, 36, mot varandra.

SmålandsPosten - 12 jul 18 kl. 11:23

Försökte smuggla ut dyrbart Vallien-konstverk ur landet

En Unikt glaskonstverk av Bertil Vallien hittades under lördagen då en 33-åring försökte smuggla det ur landet via Öresundsbron. Konstverket är enligt uppgifter värt cirka 175 000 kronor..

Skånskan - 12 jul 18 kl. 04:00

Trump mot Europa

När pres­i­dent Trump kom till Europa för att del­ta i Na­tos topp­mö­te och dess­utom träffa ett an­tal le­da­re, som Merkel, Macron och May, för att se­dan åka till Helsingfors och träffa den ryske pre­si­denten Putin verkar han se de eu­ro­pe­is­ka al­lie­rade som fi­en­der mer än Putin.
Han började ons­dagen, då Nato-topp­mö­tet hölls, med att an­gripa Tysk­land för ol­je­im­porten från Ryss­land. Tysk­land hålls som giss­lan av Ryss­land och att Tysk­land be­talar ”mil­jarder och åter mil­jarder dol­lar var­je år ”är oan­stän­digt, tyckte Trump när han åt fru­kost med Na­tos ge­ne­ral­sek­re­te­ra­re Jens Stoltenberg.

Nya Wermlands Tidningen - 05 jul 18 kl. 06:00

Unikt kapell i centrala Karlstad rustas upp

Ska användas till vigslar, dop och musikaftnar.

Trelleborgs Allehanda - 08 jul 18 kl. 15:00

Unikt syprojekt från Anderslöv hyllades i Malmö

Den man som gav bort sin gamla kappa till Gunnel Lindahl från Anderslöv trodde nog inte att den skulle förvandlas till ett prisbelönt konstverk med högljudda hyllningar och stundande turné. Men så blev det..

YLE - 20 jun 18 kl. 20:09

Unikt samarbete mellan Hanken och Korsholms gymnasium – studerar på samma villkor obeoende stadium

Under våren har studerande från Korsholms gymnasium deltagit i en kurs vid Hanken i Vasa. Kursen har varit unik eftersom alla har deltagit på samma villkor och gymnasiestuderande kan räkna högskolekursen till godo..

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 19:58

Teslas autopilot visar den långa vägen till självkörande bilar

Teslas autopilot är en ofta missuppfattad men utmärkt skapelse, som också visar den långa vägen till verkligt självkörande bilar. Tekniknaivister och alarmister som yrar om att robotiseringen ska stjäla jobben inom transporter kommer nog tröttna på att tjata om detta innan autonoma fordon blir en verklighet någon gång närmare år 2060 än 2000.
Tesla Model S i bilkö.

Expressen - 09 jul 18 kl. 14:30

Världens främste dopingjägare ger en unik inblick bakom kulisserna

Arne Ljungqvist har varit världens främste dopingjägare sedan jakten på fuskare startade.Hans sommarprat är ett Unikt dokument som tar lyssnarna med bakom kulisserna vid stora dopingavslöjande men som också problematiserar kring Putin, svensk doping och ställer frågor om en särskild tävlingskategori för ett tredje kön..

Hela Gotland - 14 jun 18 kl. 13:03

Se filmen: Här hänför Arvid, 9, hela kyrkan

Skolavslutningen i Sanda skola inleddes i år på ett Unikt sätt..

Skånskan - 06 jul 18 kl. 21:00

3 mot 3 här för att stanna

Med stora bidrag från Framåtfonden och med nystartade landslagsverksamhet vill den nya basketformen slå igenom rejält i Sverige.
– Detta är en organiserad form av en oorganiserad sport, säger Mats Elsnitz.3 mot 3 elller 3×3 som sporten egentligen heter är en sport som växer snabbt inte bara i Sverige, utan i världen.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 18 kl. 17:00

Kartläggning visar: Därför handlar helsingborgarna på Söder

Låga priser, Unikt utbud eller för att butiken känns hemtam..

GT - 30 jun 18 kl. 16:06

Lyxigaste husen till salu på Västkusten

Gamla vackra skärgårdsvillor med svårslaget läge och moderna specialritade jättehus. Just nu ligger flera drömkåkar ute på Hemnet i Västsverige, bland annat en jättevilla från 1914 på semesterorten Marstrands bästa läge.– De som söker efter något Unikt drar sig till detta, säger Pernilla Berger, mäklare vid Bjurfors..

YLE - 02 jul 18 kl. 14:30

Som hjulafton för mc-entusisatser – patent inlämnat för eldriven motorcykel med unikt bakhjul

Snart inleds tillverkningen av en eldriven motorcykel. Motorn sitter i bakhjulet som saknar nav..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.