Unikt

Friday, 14 December, 08:20

Nyheter om Unikt

Sortering: Relevans | Senaste
NT - 23 nov 18 kl. 09:00

Franzén: "Såklart lite speciellt"

Den före detta Hästenspelaren tror inte på något Unikt bemötande när BIK Karlskoga kommer till Norrköping..

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 05:00

Cellink har gått från startup till börsgunstling

Lilla bioteknikföretaget Cellink från Göteborg utvecklas med en svindlande fart. Med 3D-bioskrivare och ett Unikt biobläck som kan skapa mänsklig vävnad, tar de världen och börsen med storm..

Sydöstran - 11 nov 18 kl. 15:05

Konsert på unikt svårspelat instrument

Vemodig tangomusik på ett av världens svårspelade instrument avslutar konstföreningens sista kulturcafé. Det är Anne E Kirk som på onsdag kväll bjuder på en solokonsert av ett mer ovanligt slag..

Expressen - 10 nov 18 kl. 15:36

Maries hund i unikt projekt – ska hjälpa funktionsnedsatta

Maria Spångbergs chihuahua Alva är numera mer än en sällskapshund. Personer med funktionsnedsättningar ska nu få hjälp att komma i gång.– Det är få förunnat att få arbeta med sin hund i jobbet, säger Maria Spångberg, som jobbar inom Socialförvaltningen i Ronneby.

Dagensanalys.se - 22 nov 18 kl. 15:12

​Furhat Robotics och TNG utvecklar världens första fördomsfria rekryteringsrobot

Furhat Robotics och TNG har inlett ett samarbete där de gemensamt ska ta fram världens första fördomsfria sociala rekryteringsrobot. Roboten ska kunna bedöma jobbsökande objektivt – oavsett ålder, kön, bakgrund och utseende. Den färdigutvecklade roboten, ”Tengai Unbiased”, kommer kunna genomföra kompetensbaserade intervjuer och assistera med objektiva urval så att inga jobbsökare väljs bort baserat på fördomar, magkänsla eller diskriminerande grunder.

Länstidningen i Jämtland - 11 nov 18 kl. 08:00

Unga idrottares hälsa ska stärkas av unikt projekt - allt började när 17-åriga Ida fick anorexi

"We & Sports"jobbar med att stärka mental hälsa bland unga idrottare. Allt började när Ida....

NT - 21 nov 18 kl. 21:07

Unikt sätt att kuppa in en budget

Situationen i gårdagens regionfullmäktige är unik..

Corren - 21 nov 18 kl. 21:07

Unikt sätt att kuppa in en budget

Situationen i gårdagens regionfullmäktige är unik..

Skånskan - 17 nov 18 kl. 05:00

Tillsätter utredning efter byggmissarna

HÖRBY Kommunen tänker gå till botten med vad som låg bakom de kraftiga felbudgeteringarna för ombyggnaden av Gullregnsgården och Vallgatan 2A. 100 000 kronor sätts av till en extern utredning.Projektledaren som höll i byggena har redan lämnat sin tjänst, och är polisanmäld av Stefan Borg i Sverigedemokraterna.

Nyteknik - 20 nov 18 kl. 15:40

Har du missat Ny Tekniks premiumbrev? Här har vi samlat alla

Unikt material för Ny Tekniks premiumläsare: Nyhetsfördjupningar, profilintervjuer, Ny Teknik Insight och veckans kurstips från Ny Teknik Academy..

Cornucopia - 20 nov 18 kl. 16:07

"Självkörande bilar tar jobben"

Intill förbannelsen får man ständigt höra från ludditerna och teknofoberna att utveckling, förbättringar och förenklingar  av människors vardag är av ondo och det var bättre förr före automatisering av repetetiva sysslor påbörjades med konstbevattning för 3-4000 år sedan. Ett sådant handlar om självkörande bilar. Lustigt nog då att det tar det två dagar att byta vindrutan på en bil med självkörningskameror, på grund av kalibreringsbehovet.

SR - 20 nov 18 kl. 14:49

Nordic impressions – Norden hälsar på i USA

Utställningen Nordic Impressions visas på ett av Washingtons mest kända konstmuseum – The Philips Collection. Det är ett samarbete mellan museet och de nordiska ambassaderna för att visa det Unikt nordiska i konsten..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 11:00

Gesäll som gillar att pilla med ur

SMÅGREJOR. – Man tar emot en klocka, river ner den, sätter ihop den igen och får den att funka – det är en fantastisk känsla.
Maria Eleanor Olsen har just tagit emot sitt gesällbrev för urmakare.

YLE - 16 nov 18 kl. 10:00

Hur starkt är ditt äktenskap? Gör vårt test och se hur många av riskfaktorerna ni prickar in

Varje äktenskap är Unikt men statistiskt sett finns det ändå många riskfaktorer som kan leda till skilsmässa. Gör vårt test och se hur det står till med ditt äktenskap..

NSD - 17 nov 18 kl. 17:48

Unikt stenåldersfynd undersöks på LTU

Tre 4500 år gamla lerfigurer kom till Luleå tekniska universitet för att återskapas och få nytt liv digitalt..

Skånskan - 06 nov 18 kl. 16:47

Lundaspelen och Grand Hotel i ett unikt samarbete

lUND I år firar Lundaspelen 40 år och det innebär att det kommer att bli större än någonsin tidigare. I år höjer man känslan av service ett snäpp genom att volontärerna får gå en snabbkurs av självaste Grand Hotel.Det är 10 000 gäster som checkar in i Lund den 26 december.

Expressen - 07 nov 18 kl. 13:37

300 poliser beordrades till kritiserade Palme-spåret

Han var polisens högsta chef vid Palmemordet och ledde utredningen under de första turbulenta åren.97 år gammal avslöjar förre rikspolischefen Holger Romander nu en mystisk resväska kopplad till en välkänd Palmehatare - och hur regeringen detaljstyrde utredningen genom att beordra 300 poliser till PKK-spåret.– Det är fullkomligt Unikt och tvivelaktigt, säger Holger Romander..

Dagens PS - 25 okt 18 kl. 18:43

Stämda skolans ombud: Vi vinner tvisten!

Elev kräver lön för praktik med stöd av facket. ”Det är helt ogrundat”, säger affärsjuristen Shafqat Khatana till Dagens PS. Han företräder företaget bakom skolan, Arndt´s Sales Academy, i målet som inleds med en muntlig förhandling mellan parterna i Stockholms tingsrätt den 7 januari nästa år.

Dagensanalys.se - 16 nov 18 kl. 11:45

3 värdefulla expertråd och en bok som kan boosta din tillväxt

Under SIME fick jag möjligheten att sitta ner med Salesforces Customer Growth and Innovation Evangelist Tiffani Bova som skrivit boken Growth IQ. Med närmare 30 års erfarenhet från teknikbranschen, och tio år som Distinguished Analyst and Research Fellow på Gartner har hon ett Unikt perspektiv på vad företag behöver göra, och hur de behöver göra det, för att boosta sin tillväxt. Boken “Growth IQ – The 10 paths to growth” kommer från de analyser hon gjorde på Gartner, parat med hennes breda erfarenheter från teknikbranschen där hon arbetat med såväl försäljning som företagsutveckling och var dessutom med och utvecklade en av världens första molntjänster.

YA - 16 nov 18 kl. 00:01

Kenneth fascinerad av Lugi: ”Ingen spelar som de gör”

I kväll kan IFK Ystad kliva upp på slutspelsplats. Då krävs seger över Lugi. Ett Lugi som enligt IFK-tränaren Kenneth Andersson har ett Unikt spelsätt..

BT - 22 nov 18 kl. 17:00

X&Y – Ett unikt och gränslöst filmexperiment

Anna Odell och Mikael Persbrandt i gränslös lek med identitet och roller. ”X&Y” är ett Unikt filmexperiment som inte liknar något annat..

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 18:00

14-årig flicka mordmisstänkt – "helt unikt"

Den flicka som är misstänkt för att ha orsakat en annan flickas död på ett HVB-hem i Trollhättan är bara 14 år gammal..

UNT - 15 nov 18 kl. 18:00

14-årig flicka mordmisstänkt – "helt unikt"

Den flicka som är misstänkt för att ha orsakat en annan flickas död på ett HVB-hem i Trollhättan är bara 14 år gammal..

Världen Idag - 11 nov 18 kl. 09:00

Kristna ledare från USA mötte Saudis kronprins

Mördandet av journalisten Khashoggi var ett ”enormt misstag”, sa Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman under ett Unikt möte med evangelikala ledare från USA. Att kristna ledare besöker makthavarna i ett land som förföljer kristna möter dock kritik..

NSD - 29 nov 18 kl. 08:46

Byrå i unikt samarbete med spelutvecklare

Kommunikationsbyrån Formsmedjan och spelutvecklingsbolaget Frozen Waffle inleder Unikt samarbete..

SVT - 26 okt 18 kl. 14:47

Fotbollsfeber i vintrigt Piteå

Vintern har kommit till Piteå och för fotbollsfolket är det rena julafton. 700 biljetter i förköp inför morgondagens guldavgörande i damallsvenskan är Unikt för Sveriges nordligaste elitlag. – Det är väldigt bra tryck.

Skånskan - 11 nov 18 kl. 04:30

Grattis till alla pappor

En slips, en blomma, en bok eller en skjorta. Eller bara ett enkelt besök. På söndag är det Fars dag, en dag som trots den goda tanken ofta anklagas för att vara kommersiell.

Skånskan - 07 nov 18 kl. 17:05

Nils-Ude i monter på konstmuseet

ystad Författaren Lars Ynges produktion finns nu att beskåda på konstmuseet. I fokus står hans kultfigur Nils-Ude med Hagestadsdialekt.– Det finns författare i regionen som säljer fler böcker än mig, men jag är den ende som har en egen stående monter på Ystad konstmuseum, och det är stort och visar på att jag gör något Unikt och att det jag gör betyder något för andra, säger han.

Skånskan - 11 nov 18 kl. 15:01

Ny miljöbil med racerteknik

Motor Alla biltillverkare lanserar laddhybrider. Men med Polestar S60 T8 får Volvo ett Unikt inslag på bilmarknaden. Frågan är om den blir en angenäm helhet av komponenterna.

UNT - 11 nov 18 kl. 13:22

Fin konsertidé fullbordas i balladen

Nytt, gammalt, Unikt och välkänt ­– Peter R..

DI - 13 sep 18 kl. 21:00

Unikt reportage: Icas toppchef ändrar kön – "det fick kosta vad det ville”

Caroline Farberger, vd för Ica Försäkring, gör något som ingen annan toppchef i svenskt näringsliv har gjort: Går ut offentligt och berättar om sin resa från man till kvinna – mitt under pågående transition. Följ med Di Weekend på en unik resa..

NT - 01 nov 18 kl. 10:57

"Du får något unikt varje gång"

I 20 år har Hedvigs öppnat sina portar för ett sällsynt möte med föredrag, musik och soppa..

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 04:30

Äldreboende drabbat av skabb

SÖSDALA Skabb har konstaterats på äldreboendet Björkhaga i Sösdala. För närvarande behandlas samtliga åldringar på två avdelningar och fler kan komma att få läkarvård.
– Vi plastar in möbler för att det inte ska sprida sig, säger enhetschefen Pia Herbertsson.

Dagens PS - 09 nov 18 kl. 06:17

Därför måste du testa talanger – före intervjun

Avancerade, psykologiska tester behöver inte vara dyra. Ett väldokumenterat, molnbaserat test hjälper dig att få perfekt match vid rekrytering och utveckling av medarbetarna. Här är de största anledningarna att sätta dina kandidater på prov – redan före intervjuprocessen.

Världen Idag - 31 okt 18 kl. 00:00

Mordet på Khashoggi och den globala ekonomin

Turerna kring mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har förundrat en hel värld. Ännu har visserligen inte detaljerna runt hans död kunnat bekräftas, men det mesta tyder på att ett sällsynt brutalt mord har begåtts. Helt klart är att han har blivit dödad av personer på det konsulat som i normala fall borde ha till uppgift att värna såväl hans liv som hans mer generella rättigheter.

Expressen - 20 okt 18 kl. 20:00

De sovjetiska affischerna är fantastiska

Det ryska avantgarde som frodades under 1920-talet är Unikt i sitt slag.Hynek Pallas ser en fantastisk affischutställning på Liljevalchs i Stockholm..

UNT - 05 nov 18 kl. 21:48

De vill stoppa skitsnacket

I ett Unikt samarbete möttes grundarna bakom Locker room talk och Linnéa Claesson i IFU Arena..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.