Undrar

Monday, 22 October, 21:41

Nyheter om Undrar

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 02 okt 18 kl. 00:01

Piggaverk, must och mos i Bondrum

Vad gjorde man på landet så här års förr i världen? Den som Undrar får svar på Bondrumsgården den 7 oktober. Då visar man upp höstens göromål – den första av flera årstids-temadagar på gården..

Västerbottens Folkblad - 01 okt 18 kl. 10:00

”Klarar kommunen att tillgodose alla barn skolplatser?”

Jag vill inte vara negativ men jag Undrar om Umeå kommun har kapacitet att klara den utbyggnad av förskolor, skolor och gymnasier som kommer att krävas de närmaste åren. Inom den närmaste tioårsperioden förväntas antalet barn i förskolan öka med 1 500 och drygt 2 000 fler kommer behöva plats i grundskolan. Alltså totalt omkring […].

BT - 30 sep 18 kl. 04:00

Så här kan vi inte ha det, Västtrafik

Varför ska jag behöva oroa mig varje dag för om jag kommer till jobbet, Undrar Yvonne Andrén..

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 11:42

Hernhag: Tre aktiefavoriter just nu

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Daniel: Hej! Vad tycker du om IT-konsulterna? Skulle man kunna klassa denna bransch till den typen av megatrender du brukar prata om?

Västerbottens Folkblad - 30 sep 18 kl. 07:00

”Box Qutie fick aldrig chansen att leva”

VM i ridsport har hållits under september. Tv och radio har sänt, tidningar rapporterat och hästen Box Qutie dött. Varför, Undrar jag och läser artikeln.

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 12:12

Ledarkollen: ”S mer skadliga än SD”

Dagens ledarkoll handlar om att Di anser att S är mer skadliga för näringslivet än SD, att ETC anser att just Dagens Industri är ”näringslivets fikarum”, om norrländsk socialdemokrati och om social rörlighet i Storbritannien. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. S mer skadliga för näringslivet än SD DI skriver om det politiska läget ur ett företagarperspektiv: ”Decemberöverenskommelsens olycka var att allianspartierna i förväg lade ner sig till förmån för S av rädsla för att SD skulle rösta på deras politik.

DN - 19 sep 18 kl. 13:22

Kristina Lindquist: ”Reducera inte rasism till fluffig normkritik, Göran Greider”

Varför polemiserar Göran Greider mot mig som om jag helt avfärdade klass som förklaring? Undrar Kristina Lindquist i debatten om klass och SD..

GT - 19 sep 18 kl. 17:22

Rickard Olssons vädjan: "De får öppna upp sina hjärtan"

Programledaren Rickard Olsson tycker att han har gjort mycket för Göteborg.Nu kommer han med ett oväntat "krav": Att bli den förste icke-göteborgaren som får en spårvagn uppkallad efter sig.– Så många hotellnätter, så många hotellburgare.

GöteborgsPosten - 29 sep 18 kl. 15:00

Hellre kreativt samarbete än fyrkantiga formulär

Jag Undrar ibland om det blir viktigare att tabeller och siffror går ihop än att livet gör det..

UNT - 14 sep 18 kl. 16:30

Samling för fred

Varför finns det så många fredsorganisationer, men ingen stor samlad fredsrörelse, Undrar Harald Nordlund..

Västerbottens Folkblad - 28 sep 18 kl. 07:00

”Nu hade Ribbing behövts i riksdagen”

Jag Undrar vart man som skattebetalare ska vända sig om jag inte längre vill vara med och betala för den cirkus som pågår i den svenska riksdagen just nu. Ett stort antal pajaser som inte längre följer den praxis som varit vanlig tidigare och beter sig som tjuriga barn om de inte får som de […].

Nyan - 26 sep 18 kl. 21:00

Ska fängelsedömd få sitta i lagtinget?

Det är dags för månadens fråga i Åland Gallup. Den här månaden frågar vi: Ska man få sitta i lagtinget eller landskapsregeringen om man dömts till fängelse?
Domen mot Fredrik Fredlund (Ob) har väckt diskussioner i det åländska samhället.

SmålandsPosten - 28 sep 18 kl. 14:50

Från Centrum till Sandsbro - Smalspåret då och nu

Staden har förändrats och växt. Den som en gång åkte tåg på smalspåret kanske inte känner igen sig i dag. Där det förr var skog breder nu villamattor ut sig.

Sydsvenskan - 26 sep 18 kl. 09:00

Misshandeln i skolan kan få långtgående konsekvenser

Jens Olsen Undrar om grundskolechefen i Lomma fortfarande är nöjd när han tittar på eventuella följder..

YLE - 26 sep 18 kl. 19:43

Kolumn: Är det här den tråkigaste säsongen någonsin – tänk om HJK hade varit bra

Mästaren är klar över en månad innan sista omgången. Europacupspelet blev en massiv finländsk flopp. Och trots nya arenabyggen sjunker publiksiffrorna för tredje året i rad.

DI - 28 sep 18 kl. 18:01

Guide: Det krävs för att bilda regering

Det är nu två huvudsakliga regeringsalternativ som förs fram som de mest sannolika, en S, C, L och MP-regering eller en M-KD-regering. Eftersom inget av alternativen samlar en majoritet är det många som Undrar hur de ska kunna regera landet. Nedan följer en förklaring:.

BT - 28 sep 18 kl. 04:00

Tänker M och KD samarbeta med SD?

Tar M och KD i Mark avstånd från allt samarbete med Sverigedemokraterna, Undrar Håkan Andersson..

YA - 28 sep 18 kl. 03:03

Insändare: Ränderna går aldrig ur Vänsterpartiet

Som svar på din avsändare Per Henrik Wetterlöf den 22 sept i år Undrar jag om du glömt tidigare års historia..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 05:00

Lokala argument mot en anstalt ifrågasätts

SVEDALA Inriktningen för att etablera en anstalt någonstans i Svedala fortsätter. Men nu ställer sig Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg frågande till motståndet mot en etablering baserat på att Svedalas varumärke riskerar att skadas.– Det här är verkligen något jag behöver förstå.

UNT - 27 sep 18 kl. 18:40

TV: Koncenterat hos Storvreta

Guldfavoriten Storvreta har släppt in 19 mål på de två första matcherna och alla i innebandy-Sverige Undrar vad som har hänt med mästarlaget..

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 11:34

Hernhag: Här är mitt största innehav

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

DN - 15 aug 18 kl. 11:49

Johan Hilton: Kan vi minoriteter lita på er, politiker?

Om det går så hisnande fort för debatten om minoriteter att vända – hur ska jag som hbtq-person kunna lita på att mina rättigheter försvaras också i framtiden, Undrar Johan Hilton..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 17:13

Lokala argument mot en anstalt ifrågasätts

SVEDALA Inriktningen för att etablera en anstalt någonstans i Svedala fortsätter. Men nu ställer sig Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg frågande till motståndet mot en etablering baserat på att Svedalas varumärke riskerar att skadas.– Det här är verkligen något jag behöver förstå.

Nya Wermlands Tidningen - 25 sep 18 kl. 06:00

Sprit åt folket hela vintern

Har kommunen inte funderat kring lättillgänglighetens betydelse för alkoholkonsumtionen när de låter krogarna ha kvar uteserveringarna under vintern, Undrar ”Undrande”..

UT - 25 sep 18 kl. 01:00

Cedervall: ”Alla undrar när jag kommer skriva mer om Mirjam och Hervor”

Böckerna Svinhugg, Svartvintern och Låt det som har varit vila, är verk av författaren Marianne Cedervall. Tisdag klockan 19.00 gästar hon stadsbiblioteket i Ulricehamn..

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 22:57

Då öppnar ny blomsterbutik

"Blomsterfantasten" är nyfiken på att få besöka Blomsterlandets nya butik på Överby och Undrar när butiken kommer att öppna..

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 22:48

Får vem som helst använda löparbanorna?

Signaturen "Löparen" har ett flertal gånger funderat på att ta sig ett par varv på löparbanorna på Edsborgs IP och Undrar om vem som helst får använda dem eller om det finns någon typ av allmänhetens åkning för banorna..

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 22:43

Efterlyser belysning vid klaffbron

Signaturen "Granne" Undrar om det kommer att sätta upp belysning mellan Klaffbron och gamla Vattenfallhuset i Trollhättan. Sträckan på 200 meter saknar belysning och "granne" ser att detta åtgärdas snart för att öka tryggheten i området..

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 16:00

Vill återvinna överbliven fallfrukt

Signaturen ”Äppelplockaren” har en hel del äpplen in sin trädgård och har gjort sitt bästa för att ta hand om så mycket frukt som möjligt. Trots det har "Äppelplockaren” en hel del fruktavfall som borde återvinnas och Undrar om det finns något smart sätt att göra detta på..

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 18 kl. 06:00

Lööf och Löven vs. 1 100 000 väljare

Om SD inte ska ha något inflytande i rikspolitiken med sina 17,5 procent, varför ska Centern ha det med sina åtta? Undrar ”Klarsynt undersåte..

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 18 kl. 04:00

"De som säger nej till en anstalt i Svedala har en del kvar att förklara."

Var ska de brottslingar som dömts placeras om det inte finns tillräckligt många fängelser, Undrar Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg..

DN - 24 sep 18 kl. 10:22

Bokrecension: Roberto Saviano – lysande reporter men slapp författare

Roberto Saviano förnyade kriminalreportaget med ”Gomorrah”. Hans romaner om barngansters i Neapel håller inte samma klass. Ola Larsmo Undrar varför Saviano inte utnyttjar fiktionens möjligheter.

GT - 24 sep 18 kl. 09:00

”Man vill ju alltid pinka in sitt revir”

IFK Göteborg går för andra raka derbysegern. Men ställs mot ett formtoppat BK Häcken med Paulinho i spetsen. – Jag Undrar varför han inte har varit i ett bra lag utomlands, säger Poya Asbaghi.

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 18 kl. 10:56

Strejkkamp hamnade i medieskugga

Saknar medier kunskap att upptäcka nyheter i den fackliga världen, Undrar Jon Weman..

BT - 23 sep 18 kl. 04:00

Tänk på barnens säkerhet – gör om och gör rätt

Ska inte våra barn kunna ha en säker övergång varje morgon och eftermiddag när de ska till och från bussen, Undrar David Hedegärd..

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 18 kl. 20:00

Krögare efter skotten: ”Man undrar vad som händer nästa gång”

”Om det har hänt där kan det väl hända här med” säger Sinan Pehlivanoglu som driver restaurang Tusen och två, ett stenkast ifrån Istanbul på C B Friisgatan..

DN - 22 sep 18 kl. 20:06

Frisören som kämpar mot fri parkering utanför sin salong

Hur svårt kan det vara att byta ut en parkeringsskylt? Det Undrar Ahmad Abdulwahid som under ett drygt års tid väntat på att en utlovad skylt, där begränsad p-tid anges, ska avlösa den skylt som tillåter helt fri parkering utanför hans frisersalong i Tierp..

GT - 30 aug 18 kl. 05:00

Är det okej att du betalar din grannes bilparkering?

Moderaterna vill ha marknadspriser på nästan allting, förutom bilparkeringar. En höjning av P-avgifterna skulle ge ökade inkomster till Göteborg. I dag är boende utan bil med och finansierar sina grannars bilparkering.

Mobil - 18 sep 18 kl. 09:33

Xiaomis nya paketerbjudande – en hejdlös drift med nya Iphone-priserna

Vad låter bäst? Bara en smartphone, eller ett paket med en smartphone, ett träningsarmband, ett par bluetooth-hörlurar och en dator till samma pris? Det Undrar Xiaomi, som nu har lanserat ett antal paketerbjudanden i Kina, döpta efter de nya Iphone-modellerna..

DN - 22 sep 18 kl. 06:00

Johan Croneman: Discovery skjuter mygg med haubits

Hur många norrmän krävs det för att skruva i en glödlampa? Lätt: En som håller i lampan, tre som snurrar stegen. Man Undrar hur många som krävs för att bevaka en (1) Europa League-match?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.