Undantar

Sunday, 17 January, 16:05

Nyheter om Undantar

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 11 maj 20 kl. 17:00

Asylsökande i eget boende stängs ute från sex Skånekommuner

Migrationsverket Undantar hela Malmö, Helsingborg och Landskrona från ebo-lagen..

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 20 kl. 17:00

Asylsökande i eget boende stängs ute från sex Skånekommuner

Migrationsverket Undantar hela Malmö, Helsingborg och Landskrona från ebo-lagen..

DI - 28 nov 19 kl. 11:21

USA undantar vissa kinesiska varor från tullar

USA:s handelsrepresentant USTR har beslutat att undanta vissa kinesiska varor, däribland startmotorer för fordon, från….

DI - 13 aug 19 kl. 22:00

Uppåt på Wall Street efter tullnedtrappning – Apple vinnare

New York-börserna vände från inledande minus och stängde med breda uppgångar i tisdagshandeln. Kurserna fick stöd av att USA skjuter på vissa tullar mot Kina och Undantar en del varor helt från tarifferna. Mobiltelefoner fanns bland produkterna som får respit vilket stärkte börsjätten Apple.

SR - 13 aug 19 kl. 21:18

USA undantar vissa kinesiska varor från tullar

USA kommer att undanta vissa kinesiska varor från de nya 10-procentinga tullarna, som införs 1 september. Det uppger USA:s handelsrepresentant USTR och hänvisar till hälsa och nationell säkerhet..

DI - 13 aug 19 kl. 19:45

Marknadsaktörer ser tullbesked som amerikanskt svaghetstecken

Beskedet om att USA Undantar vissa kinesiska varor från nya tullar gav stöd till Wall Street men ses också som ett svaghetstecken för Trump-administrationen enligt flera marknadsaktörer..

DI - 13 aug 19 kl. 19:14

Europabörserna vände upp på handelsoptimism

Europabörserna stängde uppåt på tisdagen efter en eftermiddagsrush sedan USA meddelat att landet Undantar vissa varor från de nya tullarna på kinesiska varor..

DI - 13 aug 19 kl. 17:33

Stockholmsbörsen rekylerade upp tydligt under eftermiddagen

Optimism kring handelskonflikten mellan USA och Kina fick Stockholmsbörsens att återhämta sig från rejäla minus till tydliga plus i tisdagshandeln. Samtalen mellan länderna ska återupptas inom två veckor samtidigt som USA Undantar vissa Kina-varor från tullar..

Expressen - 13 aug 19 kl. 16:05

USA backar om nya tullar på varor från Kina

USA Undantar vissa varor från de nya tullar om 10 procent på kinesiska varor som ska införas från den 1 september.Det uppger USA:s handelsrepresentant, USTR, på tisdagen enligt Reuters..

VA - 13 aug 19 kl. 16:30

Nya Handelsbesked: Tydliga uppgångar på New York-börserna

USA meddelade att landet Undantar vissa varor från de nya tullar som ska införas..

Skånskan - 10 jun 19 kl. 22:49

Platt fall för Sverige i Madrid

fotboll Sverige höll nollan under en timme i EM-kvalmatchen mot Spanien i Madrid. Men sedan rullade bollarna in bakom svenske målvakten Robin Olsen vilket betydde att Spanien kunde ta en klar seger med 3–0.
– Det känns frustrerande, säger Sebastian Larsson efter matchen till TV 4.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 07:31

Mäklarkedjan: Spekulanternas boprisförväntningar stiger

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser har gått upp till 0 procent i maj från -19 procent i februari. I november låg det på +2. ” Trots att prisförväntningarna har ökat är förväntningarna fortfarande lågt ställda, och kombineras med oro för den egna ekonomin.

DI - 23 apr 19 kl. 16:22

Warren Buffett tror att de stora drakarna klarar tidningsdöden

Finansmagnaten Warren Buffett, vars ägarbolag Berkshire-Hathaway är en maktfaktor inom amerikansk nyhetsmedia genom mediabolaget BH Media, tror att papperstidningen går mot sin död. Men han Undantar drakarna New York Times, Washington Post och Wall Street Journal från domedagsprofetian..

Barometern - 18 apr 19 kl. 06:00

Från klacken till SHL på 20 år: ”Ogreppbart”

Från trummis i klacken till klubbchef för en SHL-förening. Martin Åkerberg, 33, har levt sitt liv i IK Oskarshamn. – Om vi Undantar mitt eget bröllop och när barnen föddes, så är det här det största jag har varit med om i livet..

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 09:56

Fastighetsmäklaren: Prisförväntningarna ovanligt negativa

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser har sjunkit till -19 procent i februari från +2 procent i november. ”Prisförväntningarna är ovanligt negativa. Om man Undantar hösten och vintern 2017, när marknaden var väldigt turbulent och bostadspriserna gick ned ordentligt, har inte nettot i EOBi varit lika negativt sedan hösten 2012”, säger Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Ekonomistas - 25 jan 19 kl. 12:02

Behöver Sverige en ny skattereform?

Talet om skattereform i Sverige har hörts allt oftare på senare tid. Men vad menas egentligen med ”skattereform”? Är det fråga om en genomgripande förändring eller handlar diskussionen snarare om marginella förändringar inom ramen för det befintliga systemet?

UNT - 22 dec 18 kl. 20:40

"Det undantar ingen från ansvar"

Varför skjuts och knivhuggs det i Uppsala så att människor dör eller skadas?.

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 06:00

Indisk revansch i november

Fallande oljepriser gynnar Indien som är en av världens största oljeimportörer. En stigande rupie och starka inhemska rapporter har dessutom lyft ekonomin i november och Indien är nu en av de tillväxtmarknader som återhämtat sig snabbast efter oron på börserna i oktober. Bara den senaste veckan har Indienfonderna återhämtat en stor del av oktobers tapp, Carnegie Indienfond var upp 1,9 procent under veckan.

Cornucopia - 26 okt 18 kl. 11:07

Konjunkturläget för arkitekter och fastighetsmäklare signalerar om sämre byggkonjunktur

Konjunkturläget är kyligt till mycket kallt för arkitekter och fastighetsmäklare. Detta signalerar fortsatt inbromsning för byggsektorn, som fortfarande har positiva, om än fallande konjunktursiffror. Läget har dock varit sämre för fastighetsmäklarna, men arkitektbyråer och tekniska konsulter är bara i början av konjunkturnedgången.

DI - 18 sep 18 kl. 09:45

Märkligt få bolag byter ägare på börsen

Konsultfirman Boston Consulting Group rapporterar god aktivitet på företagsaffärsmarknaden, även om farten inte är riktigt lika hög som under börstopparna 2000, 2007 och 2015. På börsgolvet lyser dock buddansen med sin frånvaro. Med bara ett drygt kvartal kvar av börsåret har det hittills endast skett fem riktiga uppköpsförsök på Stockholmsbörsen om man Undantar huvudägares budpliktsbud..

Dagens PS - 11 sep 18 kl. 11:48

Ferrari får skattelättnader

Italienska lyxbilstillverkaren Ferrari har tecknat ett avtal med det italienska skatteverket om att få skattelättnader under ”Patent Box”. Patent Box är ett skatteupplägg som Undantar företag viss skattebetalning för en femårsperiod. Denna blir gällande endast när företag genererar intäkter via den direkta eller indirekta användningen av copyrights, patent, varumärken, design och know-how.

Cornucopia - 05 sep 18 kl. 09:19

Sveriges arbetslöshet bland de högsta i EU - undantaget PIIGS-krisländerna - näst högst i Norden

Till skillnad mot vad regeringen försöker hävda är Sveriges arbetslöshet bland de högsta i EU och EES, när man Undantar finans- och skuldkrisens tre värsta krisande PIIGS-länder - Italien, Spanien och Grekland. Sveriges arbetslöshet är också näst högst i Norden, skyhögt värre än finans- och skuldkrisens Island. Sverige har ingalunda klarat finanskrisens efterverkningar, utan har istället låtit hushållen bygga upp en enorm skuldbubbla samtidigt som hela den senaste mandatperiodens högkonjunktur slösats bort av en inkompetent socialistisk regering.

YA - 17 aug 18 kl. 16:03

Rädda den sekulära rättsstaten

Diskrimineringsombudsmannen och Arbetsdomstolen blandar in religiösa skrifter och tolkningar i sina avgöranden. Lagstiftarna Undantar religiös klädsel från maskeringsförbud. Den sekulära rättsstaten naggas i kanten av myndigheter, domstolar och lagstiftare..

PrivataAffärer - 28 aug 18 kl. 10:24

Bomarknaden: ”Prisförväntningarna ovanligt negativa”

”Prisförväntningarna är ovanligt negativa. Om man Undantar hösten och vintern 2017, som marknaden håller på att återhämta sig från, har inte nettot i EOBi varit lika negativt sedan hösten 2012, som i de två senaste mätningarna”, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling, i en kommentar. Han säger att flera krafter nu påverkar bostadsmarknaden åt olika håll.

Trelleborgs Allehanda - 17 aug 18 kl. 16:03

Rädda den sekulära rättsstaten

Diskrimineringsombudsmannen och Arbetsdomstolen blandar in religiösa skrifter och tolkningar i sina avgöranden. Lagstiftarna Undantar religiös klädsel från maskeringsförbud. Den sekulära rättsstaten naggas i kanten av myndigheter, domstolar och lagstiftare..

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 18 kl. 23:09

Över 10 000 jihadister i Afrika

Över 10 000 jihadister från terrorrörelsen IS och islamistiska Aqim finns spridda över den afrikanska kontinenten, enligt Marockos utrikesminister Nasser Bourita. Om man Undantar Syrien, Irak och Afghanistan är de afrikanska länderna mest utsatta för ji.

DI - 26 mar 18 kl. 09:35

SSAB:s vd: Trumps tullar påverkar inte oss

SSAB:s vd Martin Lindqvist välkomnar att USA Undantar EU från ståltullar – även om beslutet har mindre betydelse för SSAB specifikt. ”Europa och USA tjänar på att samarbeta för att lösa grundproblemet - det subventionerade stålet från Asien”, säger han..

BT - 24 mar 18 kl. 04:00

Fjellner: Problemet kvarstår när USA bryter med regelverket

USA Undantar tillsvidare EU från sina importtullar på stål och aluminium. Men redan 1 maj kan tullarna ändå bli verklighet mot svensk export..

DI - 22 mar 18 kl. 18:47

Tobias Wikström: Seger för EU men frihandeln lever osäkert

LEDARE. Sent på torsdagen kom så uppgifterna om att USA Undantar EU, Kanada, Mexiko, Australien, Argentina, Brasilien och Sydkorea från de stål- och aluminiumtullar som skulle ha införts natten mot fredagen..

DI - 22 mar 18 kl. 18:56

"För tidigt att blåsa faran över" om ståltullarna

De svenska reaktionerna är försiktigt positiva till uppgifterna att Donald Trump Undantar EU från tullar på stål och aluminium sammanfattas.  ”Vi kan inte pusta ut”, säger Mathias Ternell på Jernkontoret. .

DI - 22 mar 18 kl. 17:34

IF Metall välkomnar besked om tullar – men fortsatt bekymmersamt

I dag rapporterar flera medier att USA Undantar EU och ytterligare sex länder från de aviserade tullarna på stål. IF Metall välkomnar beskedet, men det finns fortsatta oklarheter..

Skånskan - 22 mar 18 kl. 09:17

”Att dansa är bra för humöret”

Han har aldrig dansat pardans förut, om man Undantar tre bröllopsvalser. När Claes Malmberg nu svävar ut på dansgolvet med Malin Watson i TV4:s Let’s Dance är det egentligen ett misstag, men han tänker satsa allt på att göra sitt allra bästa.
– Det är roligare än jag trodde.

Dagensanalys.se - 14 feb 18 kl. 13:57

Imorgon kommer Google Chrome lansera sin inbyggda adblocker

Chrome’s inbyggda annosblockerare går live imorgon. Det är första gången Google automatiskt blockerar vissa annonser i Chrome. En hel del publicister kommer att drabbas av detta i sin annonsaffär, samtidigt som vanlig användare kanske inte ens märker av det.

Cornucopia - 10 feb 18 kl. 17:12

Regeringen backar - undantar blåljuspersonal från mobilförbud

Regeringen har nu backat kring det ogenomtänkta förbudet mot handhållen kommunikationsutrustning vid framförande av motordrivet markfordon. Blåljuspersonal och även sk vägtransportledare är nu undantaget, men inte Försvarsmakten eller kollektivtrafik.
Får nu prata i kommunikationsradio vid färd.

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 18 kl. 11:43

Blåljuspersonal undantas från mobilförbud

Blåljuspersonal undantas från det nya förbudet mot att använda handhållen mobil vid körning. Det beslutar regeringen i veckan. – Vi gör en ändring i trafikförordningen som Undantar blåljuspersonal, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TT..

Blekinge Läns tidning - 07 feb 18 kl. 11:43

Blåljuspersonal undantas från mobilförbud

Blåljuspersonal undantas från det nya förbudet mot att använda handhållen mobil vid körning. Det beslutar regeringen i veckan. - Vi gör en ändring i trafikförordningen som Undantar blåljuspersonal, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TT.

BT - 07 feb 18 kl. 11:43

Blåljuspersonal undantas från mobilförbud

Blåljuspersonal undantas från det nya förbudet mot att använda handhållen mobil vid körning. Det beslutar regeringen i veckan. - Vi gör en ändring i trafikförordningen som Undantar blåljuspersonal, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TT.

Kristianstadsbladet - 07 feb 18 kl. 11:43

Blåljuspersonal undantas från mobilförbud

Blåljuspersonal undantas från det nya förbudet mot att använda handhållen mobil vid körning. Det beslutar regeringen i veckan. - Vi gör en ändring i trafikförordningen som Undantar blåljuspersonal, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TT.

YA - 07 feb 18 kl. 11:43

Blåljuspersonal undantas från mobilförbud

Blåljuspersonal undantas från det nya förbudet mot att använda handhållen mobil vid körning. Det beslutar regeringen i veckan. - Vi gör en ändring i trafikförordningen som Undantar blåljuspersonal, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TT.

SmålandsPosten - 07 feb 18 kl. 11:43

Blåljuspersonal undantas från mobilförbud

Blåljuspersonal undantas från det nya förbudet mot att använda handhållen mobil vid körning. Det beslutar regeringen i veckan. - Vi gör en ändring i trafikförordningen som Undantar blåljuspersonal, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) till TT.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.